Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Újracsomagolták a Redmi 13 4G-t Vietnamnak
- iPhone topik
- Ulefone Armor 28 Ultra - túlerő a terepen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus 13T: kis méret, nagy telep
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
Arról van infó, hogy holnap pontosan mikor lesz event?
Vagy csak egy sajtóanyagot tolnak majd ki? -
Ádám16
addikt
Meglévő háttérkép esetén hogy a fenébe lehet zárolási képernyő hátterét változtatni? Testreszabas alatt sehol sem látható. Ha új háttérképet akarok állítani, mindig újra hozzá kell adni a widgeteket?
-
Ádám16
addikt
-
Ádám16
addikt
-
Ádám16
addikt
válasz
keselyumadar #329678 üzenetére
Szerintem az SE4-et 2025-re is el lehet engedni.
A sima iPad sem frissült (szerintem jövő tavasszal max.), mert minimum 8GB RAM kell az AI-nak + erősebb proci. AI-ra nem képes új terméket pedig nem ad ki az Apple.
Emiatt lényegében az i16-ból olcsósítani nem nagyon van mit. -1 kamera, bumm, nem lesz attól legalább 40k-val olcsóbb nekik, eladni viszont úgy tudnák, ha legalább annyival olcsóbb lenne a 16-tól.
-
Ádám16
addikt
válasz
Zsolt,72 #329402 üzenetére
Bocsi, a gond ott lesz, hogy a 0630 kezdést nem fogadja el az átirányításnál, nekem pedig a legtöbb telszám úgy van elmentve. Emiatt vissza kell törölni a teljes telszámot, mert beleszerkeszteni nem lehet, és fejből kell beírni a +36-os előtaggal.
A paste valóban nem tüntet el, de így is szarvoltnekem. Jegyzetből intézem inkább. -
Ádám16
addikt
A számsorban többször találkozok írásjelekkel (- /), vagy szóközökkel. Így, ha ráböksz a számsorra és a tárcsázásra, bemásolja azokat ezeket is a tárcsázóba, hívásra pedig az fogad, hogy nincs ilyen telefonszám. Szerkeszteni nem tudsz.
vagy.
Többször irányítok át hívást a Yettel által megadott kódkombinációval a tárcsázóban (**21*+3630XXXXXXX# hívás [vagy valami ilyesmi]), mert az iOS-be épített átirányítás funkció vagy működik, vagy nem. Na most, telefonszámot emellé a hülye kód mellé másolni nem lehet, mert a kódokat eltünteti a paste. -
Ádám16
addikt
válasz
#48138511 #329389 üzenetére
Spotlight 17-en is egy rakás szar, rákeresek egy névre, és sokszor nem dobja mellé a tárcsázó ikont.
Nem tudom, ez fejlődött-e a 18-ban.szerk.: egyébként pedig nehogy már gond legyen szóvá tenni azt, hogy egy alapvetően telefonálásra készített eszköz a telefonáláshoz szükséges funkciókat nem tudja tökéletesen kielégíteni a user számára 2024-ben (lsd: tárcsázóban a telszámot nem tudod szerkeszteni "normálisan"). Gáz.
-
Ádám16
addikt
válasz
koxkids #327979 üzenetére
"AI nem feltétlen kell"
Nagyon nagy tétet tennék arra, hogy a következő években erősen meghatározó lesz az Apple-nél az AI olyannyira, hogy kb mindent erre fognak majd építeni, amit csak tudnak az iOS-ben.Én pont nem adnám emiatt a 15P/16 alá. Nincs akkora felár, hogy ne érje meg.
Az SE-vel kapcsolatban nekem egy bajom van: évek óta jövőre jön. Amúgy tényleg várható most már, hogy kivezetik a mostanit, de na... erre nem építenék, ha mostanában kell teló. -
Ádám16
addikt
válasz
Jaded #327137 üzenetére
Nem, én nem ezt csinálnám. Nyirbálnék, hogy tereljem a népet a drágább felé, csak nem olyan fukciókat vennék el, ami egyrészt rétegigény /annak a rétegnek viszont eléggé előnyös, akit érdekel/, másrészt a hardver adott hozzá. Ahogy írtam, ez számomra kontraproduktív; emiatt csak a számat húzom, és nem azt váltja ki, amit akarnak, hogy elgondolkodjak egy újabbra váltáson (sőt).
Mindegy, case closed, máshogy látjuk. -
Ádám16
addikt
válasz
Jaded #327096 üzenetére
Titeket ez nem háborít fel?
Engem egyre jobban taszít el magától a cég az ehhez hasonló húzásaival. Az ilyenekkel nem azt érik el, hogy i15-öt vegyek a 13 mini helyett, hanem az, hogy húzzak el tőlük minél előbb.
Mindegy, 2025-ben még marad a mini, nagyon szeretem ezt a méretet és alapvetően az iOS-t is, aztán meglátjuk. -
Ádám16
addikt
válasz
syIex #321219 üzenetére
Én egy másik szót hasznalnek techb*ként (én is az vagyok) mindenképp váltásra, de nem akarlak megbántani.
Az Apple a világ egyik legértékesebb cége. Erősen befolyásolja a tőzsdét is a mozgása.
Ha bárki azt gondolja, hogy megerőltető lenne nekik egy valóban revolutionary telót letenni ~2-3 évente az teljesen hülye. Idén simán lehetett volna hajlítható kijelzős iPhone, kívül-belul 4K Oled 120hz-es kijelzővel, papirvekony kialakitassal, brutál jó akkuval, nagyon gyors töltéssel, kijelzőbe épített/nem látható szelfikameraval, 1x 2x 3x 5x zoom kamerákkal, a legjobb szonikus ujjlenyomatolvasoval, a legjobb hangszórókkal.
Szándékosan vissza van tartva a fejlődés, mert így is elképesztően sikeresek, a 60hz-es USB 2.0-s teloikbol is tízmilliokat adnak el. Nekem ez erősen gyomorforgato már. Az iOS számomra a legjobb mobil oprendszer, ezért vagyok még itt, de amit az új hardverekkel produkálnak, az szánalmas. A Vision Pro volt legutóbb sok év után, amire azt tudtam mondani, hogy na, végre valami új, és izgalmas irány (kell még neki pár év, ez tény).
Az új AirPods Max 5 év után kopp ugyanaz, mint volt. Kapott új színeket és egy USB C csatit. Az ára nem változik. Ugyanazt ugyanannyiert kapod, mint sok évvel ezelőtt. És van pofajuk ezt betenni a Keynoteba és beszélni róla. Őrület. -
Ádám16
addikt
válasz
markknight #321198 üzenetére
174m i6s-t és 160m i7-et adtak.
Meglepően sokan rarepultek. Szerintem a 16-os széria is nagyon fog menni.
Fu, komolyan azon agyalok, hogy a 13 mini helyett 15 Pro-t vagy 13 pro-t vegyek-e a tegnapi event után. -
Ádám16
addikt
Valahogyan el lehet érni azt, hogy ne zaklasson új frissítésekkel az iOS? Mindig ott bukok el új főverzióknál, hogy megunom pár hét után azt, hogy feldobálja a telepítslégyszi felületet.
-
Ádám16
addikt
Apropó, "félidei" új színek évek óta jöttek az iPhone-oknál. Vajh' idén miért nem? Túl jól fogytak így is?
A sima 15-nél elég gyér a felhozatal, én vártam valami üdébb színt. -
Ádám16
addikt
-
Ádám16
addikt
Srácok, tudom, hogy van milyen telefont vegyek topik, de kicsit specibb a helyzet, hogy ott tegyem fel.
A barátnőm csatlakozna szeptemberben az iPhone táborba.
A 15 árát sokallja, emiatt a 14-et nézte ki, de ha jól tudom (és ebben kérek segítséget) kb. semmi diffi nincs a 13 és 14 között, ami szintén gyártásban van.Ha már új iPhone szeptemberben, jön az új széria, és instant esik a 15 széria ára is. Érdemes erre "rábeszélnem" a 13 és 14 ellenében, ha legalább 5 évig használni szeretné a telefonját, vagy erősködjek a 13 felé?
-
Ádám16
addikt
Hivatalos szerviz szokott akksicserét akciózni?
-
Ádám16
addikt
A főverziók végére kb. tökéletesek szoktak lenni az iOS-ek.
Most megfogadtam, hogy semmiképp sem teszem fel a 18-at, ha a 17-et sikerül egyszer végre gatyába rázni.13 mini úgysem fog már olyan funkciót kapni, ami miatt must have lenne a váltás (most sem kapott igazából).
-
Ádám16
addikt
Én vagyon hülye, vagy nem úgy javít a billentyűzet 17-en, mint eddig?
felajánlja, milyen szóra tudna javítani, amit nem szeretnék, ezért rábökök a szóra (régen ekkor nem javította), nem is javít, ha pedig ütök egy szóközt, mégis javítja. Wtf? -
Ádám16
addikt
Yettelnél kártyásan 467 az alap Pro
-
Ádám16
addikt
A tavalyi event után ma este is sikerült jobban megszeretnem a 13 minimet.
Semmi extrát nem adna a 15 számomra. -
Ádám16
addikt
válasz
burgatshow #273245 üzenetére
Szóval gondolom azt sem lehet beállítani, hogy az adott e-mail címhez köthető névjegyeket melyik SIM-ről hívja.
Ez nekem elég agyf. Az megvan, hogy egyesével ki lehet a kontaktoknál választani, melyik SIM-et állítsa be alapértelmezettnek, de két céges számot használok, rengeteg telefonszámmal, és sokszor futottam bele abba, hogy rossz számról indítottam hívást. Igazán rákérdezhetne hívásindítás előtt.
-
Ádám16
addikt
válasz
BigBlackDog #273037 üzenetére
[link] 13 minire nekem maradt a Mujjo, most rendeltem emg. Az ára nem tetszik annyira (app-ból rendelve 16 volt) de tesztek alapján remek tok. Én is barnát kerestem.
Írok majd véleményt róla. -
Ádám16
addikt
mindenkinek, akkor jövök majd pár kérdéssel. SE2016 óta biztos változtak a dolgok az iOS háza táján.
Tibee86: ops. Mondjuk így sem venném meg azt a készüléket jelenleg +100-ért a 13 ellenében, de ez már legyen az én bajom.
-
Ádám16
addikt
Tudom, jósgömböt kellene linkeljetek, de
Mivel az iPhone 14 tavalyi procit és ugyanannyi RAM-ot kapott kapott, várhatóan 4 évig még idegösszeomlás nélkül használható lesz egy 13 mini?
Akad egy kis lelkifurkám, mert vettem egyet, még kerek 300-ért sikerült az eMag-tól pár napja, de lenne S22 is 225-ért.
Ott viszont tudom, hogy 2-3 év után úgy be fog lassulni, hogy inkább ráfizetnék 80-at most, ha tovább tudom stabilan használni az iPhone-t. -
Ádám16
addikt
-
Ádám16
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #270535 üzenetére
Őszintén kérdezem tőled, és a többiektől is:
Miért annyira bejövős ez a Pro széria nektek, mivel ad többet a 13 P modellektől?Szerintem egy baromi kicsit ugrott a gyártó tavalyhoz képest. Tetszik a sziget köré épített szoftveres dolog, a lila szín sem rossz, de úgy komolyan... Ekkora árugrás után mi indokolhatja nálatok a váltást, és miért mondjátok annyira, hogy bejövős?
-
Ádám16
addikt
A 13 mini széria elérhető lesz még? Lemaradtam a végéről.
-
Ádám16
addikt
Engem az lep meg, hogy a paletta SE, 11, 12, 13-ra módosult.
Hogyhogy nem került ki a 12? Meg a 11 mit keres még ott?
Most éri majd meg 12-t venni.BTW azt csak én érzékeltem úgy, hogy a Product Red 13 újra mélyvörös, és nem olyan narancsos, mint tavaly?
-
Ádám16
addikt
válasz
Don.Corleone #192298 üzenetére
Gyári bőrtok.
Wishről is rendelheted, ugyanazt kapod. -
Ádám16
addikt
Honnan a legolcsóbb/legérdemesebb gyári bőrtokot rendelni a külföldi boltokat is számításba véve?
-
Ádám16
addikt
Most, hogy a 6s-t, X-et és SE-t kifuttatják, nem gyártják tovább, csökkenhet az áruk?
Érdemes szerintetek most lecsapni egyre, míg biztosan van ~90-ért újonnan, vagy Black Fridaykor még lehet belőlük? -
Ádám16
addikt
A telón és iPaden is be volt kapcsolva a night mód, viszont csak az iPaden lett sötétebb a háttérkép és minden egyéb (ugyebár fícsör, hogy ne égesse ki a szemed, ha este megnéznéd pl. az időt), mikor night módba került, az iPhoneon nem sikerült ezt előhoznom. Ez miért van?
-
Ádám16
addikt
válasz
MasterMark #189623 üzenetére
"Bárhogy nézed ez nem áremelés. Az Xs Max-nak nincs párja az új telefon."
Tavaly a X-nek volt párja, az nem volt új telefon? Az volt még csak az új telefon a noccsal meg fészájdíval Mégis 1000$ volt. Az pedig, hogy nagyobb a (Merry) Xsmax kijelzője, sehol se ér fel akkora hatalmas újítással.
189637: Én pedig azt mondom, hogy idén is volt.
-
Ádám16
addikt
A hivatalos viszonteladóknál ha jól olvastam itt, gyorsabban esnek a készülékek árai, mint a GSM üzletekben. Ez mit jelent? Ha megjelenik az Xs, onnanstól lentebb is szokta vinni az áraka egyből pl. egy MM vagy iStlye?
-
Ádám16
addikt
válasz
.Szaki. #189461 üzenetére
Nekem is ez a legnagyobb kérdőjel az event után. Ezzel az XR-rel szerintem a 8as széria eladásait fogják növelni. Az ára is borzasztó lett ehhez a gagyi klónhatású küllemhez.
Malachi: +1.
Az érdekelne, van-e itt valaki, aki most tapsol, mert erre várt/vágyott. Nem hiszem.
-
Ádám16
addikt
válasz
IntelKiller7 #189445 üzenetére
Pofám leszakadt.
-
Ádám16
addikt
válasz
-secret- #189433 üzenetére
Nem úgy néz ki... ki váltana? Max a DS miatt érte volna meg.
Egyébként érdekes volt a Xs bemutatóvideóján látni, hogy kb takarták a notchot, pont ott volt fekete rész, és így hirtelen azt hittem, sikerült kukázni. Szerintem ez a dizájn marad még legalább 2 évig, de nem bírom megszokni.
Az XR helyett egy 5”os SE2-ért SE dizájnnal öltem volna, nekem ez így nagyon nem begyere. Max veszek egy 8at. -
Ádám16
addikt
Ez az új szín nagyon szép lett, de nem hsozem el, hogy a hátlapi kamerát nem sikerült jobban beépíteni a házba. Ivyék idén is inkább nyaralni voltak.
Én egy olcsóbb iPhonera még várok, egy SE2 robbanna..Szaki.: úgy legyen. Bár elég gáz, hogy a nem flagshippel kell one more thingelni...
-
Ádám16
addikt
Adott egy iPhone SE kompatibilis Apple bőrtok. Kb fél éves, semmi nagyobb külső hatás nem érte, zsebben hordtam, le nem esett. Gondolom a sarkainál van merevítés, a bal alsó sarka elengedett, nagyon könnyen “lejár”.
Erre vonatkozik garancia? Ha igen, Telekomban vásároltam, csak ott tudom érvényesiteni? -
Ádám16
addikt
válasz
darealdeal #188115 üzenetére
arukereso.hu
Nézed a bolt értékeléseit, és az alapján döntesz. Szerintem nehéz mellényúlni, ha ad a bolt számlát és aktiválatlan a készülék, lesz rá 1 év hivatalos Apple garid.
Pl. Ott az ishop, 188k, de gondolom nem rózsaaranyat keresel. -
Ádám16
addikt
válasz
buvartacsko #185967 üzenetére
Ezeket a minimum dolgokat honnan szeditek amúgy? Kb 2 éve bemutatott készülék már nem ütheti meg a minimum szintet? Brutál gyors az SE-m, kb bugmentes iOS11.4-gyel, a kamera még mindig ok, a több8 hátranyosságát pedig eddig is ismertük. (Az árát is emellé...).
Ráadásul a 12-vel elvileg a régebbi készülékek optimalizációjára feküdtek rá, tehát én azt mondom, hogy butaság ez a minimum iphone 7 kijelentés. -
-
Ádám16
addikt
Tapasztaltatok már olyan problémát, hogy ha laptopról töltitek a készüléket, akkor a készülék kijelzője alig érzékel, és ugrál össze-vissza? Nagyon érdekes, máskor sosem csinál ilyet. (SE, gyári kábel)
-
Ádám16
addikt
válasz
buvartacsko #184892 üzenetére
Ha nem teszed bele a táskádba, tudod úgy használni, hogy ne mozogjon, feszüljön soha, akár 1 évszázadon át is jó lehet brit tudósok szerint.
Ellenben ez a gyári lighting kábel egy nagy sz. minőséget képvisel a (pl) Samsung által adott, erős, merev, vastagabb kábeleihez képest. Sajnos tapasztalat.
Tokokat tekintve pedig, egy gyári bőrtök az SE-re most kb 13-14k. Ha szerinted az sokkal többet tud, mint egy ajánlott 2-3 ezres kínai bőrtök, akkor el kell keserítselek. -
Ádám16
addikt
válasz
Lallerboy85 #184687 üzenetére
Vagy: Vezérlőközpont -> Fényerősávra erősebben nyomsz -> Night Shift bekapcsolása
-
Ádám16
addikt
válasz
kutga #183846 üzenetére
SE-t használok, mert "hatalmas" volt árban a differencia a két telefon tudáskülönbségéhez mérten amikor vettem. Azonos áron viszont talán 6S-t vettem volna, mert pont jó méretű a kijelző, gyorsabb a touch id, jobb előlapi kamera.
Viszont szerintem rosszabb a dizájn.
Ha az akksi számít (ha jól látom, sokat használnád), akkor az SE jobban teljesít.
Egyikkel sem jársz rosszul az iOS11 nagyon szépen fut mindkettőn, és még egy ideig rendben lesznek. -
Ádám16
addikt
válasz
Gsx-rr #183415 üzenetére
Ha annyira nem akarná eladni sehogy az Apple, a Keynote-on nem büszkélkedtek volna vele, hanem pár nap múlva ott lett volna a specifikációk közt a honlapon, éppúgy, mint a RAM a készülékeikben.
Szerintem sok új felhasználót fogtak ezzel, hiába mások által rég használt megoldásról van szó. -
Ádám16
addikt
válasz
Chereiose #183408 üzenetére
A 8 akkor érné meg, ha lenne benne 3GB RAM (a jövőre való tekintettel). Szerintem egyáltalán nem éri meg a felárat, az i7 pedig teljesen rendben van (majdnem ugyanazt nyújtja, mint a 8), és lesz is még jó darabig.
50-ért egy igen korrekt másodtelefont lehet venni, vagy bármi mást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Háztartási gépek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független akku 96% 2025.04.22. Apple jótállás
- Iphone 15 Pro 256GB Black Titanium, független, 2026. szeptemberig garanciális, eredeti Apple tokkal
- iPhone 11 Pro 64GB Gold, Független
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Lenovo Tab M11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest