- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
burasu4 #251759 üzenetére
Ezt nem tudom megmondani, hogy mi lehet az oka. Az újabb laptopnál valószínű van WPA3 is, tehát ott ez a probléma nem kellene, hogy meglegyen. Ezen kívül nem tudom, mi változott még a hotspotnál, nálam a WPA3 valószínű, hogy önmagában megakadályozza a csatlakozást.
Laptopot ezért viszont nem fogok cserélni, teljesen jól működik annak ellenére, hogy régi. -
válasz
burasu4 #251749 üzenetére
Nem tudom, nekem Xr van, illetve a laptopom is elég régi (10 éves már), az csak látja a telefon által létrehozott SSID-t de csatlakozni már nem tud (ios 15 óta). Nem vagyok benne biztos, csak feltételezem hogy a WPA3 miatt, azt a laptopom nem ismeri. Én azóta úgy oldom meg hogy kábellel csatlakozik rá a gép.
Valamelyik generációtól feljebb, amelyik tud 5 GHz-en is hotspotot csinálni, abban benne van a kompatibilis kapcsoló, az enyémben nincs ezért nem tudom pontosan megírni hogy mi a neve az opciónak.Macbookon, ipadon és Apple tv-n próbálva semmi gond a megosztással, de - legjobb tudomásom szerint - ezek mint BT-n kapcsolódnak a telefonhoz.
-
válasz
burasu4 #251746 üzenetére
WPA3 lett ios 15-ben a titkosítás, nálam pl a laptop (régi) nem is csatlakozik rá. Nem lehet állítani jelenleg, az újabb iPhone-ok emellett a 2.4 GHz-en való hotspotolás mellett már 5 GHz-en is tudják, emiatt lehet kapcsolni egy olyat, hogy kompatibilis mód, akkor újra 2.4-en van.
-
-
válasz
burasu4 #190358 üzenetére
Ha mégsem a Screen Time.
Akkor feltelepíted a gépre iTunes-t.
Kábellel rákötöd a telefont (remélhetőleg engedélyezni tudod a kapcsolatot).
És ott a telefont kiválasztva lesz egy olyan pont hogy biztonsági másolat készítése jobb közép tájt.
Előtte a bal közép részen pipáld ki hogy encryt (kódolás?) engedélyezve legyen a backupra.Akkor a fenti már nem kell.
Annyi hogy a gyerekenek be tudod szabályozni a telefonját, pl.
Hogy milyen appokat használhatnak, meddig... mit állíthatnak el stb.
(Vagy pl céges flották esetén a dolgozókét.)Szóval überbiztonság... meg persze a sajátodra is még egy védelem lopás/illetéktelen kezek stb ellen.
-
válasz
burasu4 #190356 üzenetére
Akkor szerintem kénytelen leszel egy restore-t csinálni backup után (iTunes-ból).
Hopp még egy dolog eszembe jutott... van az új iOS 12 Screen Time... azt hiszem az alatt lehet tiltani a fiók/pass stb cserét... ott nézd meg nincs letiltva esetleg?
Vagy kapcsold ki az egészet a fenébe (én így tettem, fölösleges nekem). -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
burasu4 #183241 üzenetére
4G-nél van némi eltérés az ottani modelleknél. Ha a szolgáltató pont egy olyan csatornát használ, akkor nem megy minden esetben 4G.
Téma összefoglalóban is van utalás erre. Itt tudod ellenőrizni: [link]
-
Blyan
félisten
-
válasz
burasu4 #128283 üzenetére
nem teljesen új, hanem cserélt felújított (refurbished) készülék lehet, aminél közben érvényesítették a rendszerben a kicserélés miatt adott +3 hónap jótállást.
ez a 3 hónap helyett újabb egy év lehetne, ha a készülékhez adott lenne a szükséges papír, mert a telenor megfelelő forgalmazónak számít adott tekintetben.Noá; ne az apple ügyfélszolgálattal foglalkozz, mert úgy kezelik - lásd fent -, de ha beviszed a kicserélésről szóló munkalapot a telekomhoz, akkor azzal tudod ott intézni az újabb egy évet.
ajánlott olvasmány; link (linkelhetnék jogszabályokat, illetve meg is tettem már sokszor, de ez közérthetőbben van megfogalmazva.)
Bármilyen okból a hibás készülék helyett egy új készüléket adnak, újra indul-e a garanciaidő?
A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.
Ilyen esetekben a kötelező jótállási idő egy éves időtartama, illetőleg a szavatossági jogok gyakorlására nyitvaálló két (adott esetben három) éves határideje a kicserélés (az új termék átadásának) napjától újraindul a teljes termék vonatkozásában.
fontos megjegyezni, hogy ez csak akkor érvényesíthető, ha olyan készülékről van szó, amire vonatkozik a hazai jogi szabályozás, tehát megfelelő forrásból származik...stb.
-
TheMarci
addikt
válasz
burasu4 #128019 üzenetére
Ha fejjel lefelé van, nem villan fel, ha nem kapcsoltál ki rendszerszolgáltatásokat:
http://www.iphonehacks.com/2015/09/ios-9-facedown-detection-feature.html
-
válasz
burasu4 #127955 üzenetére
Semennyire.
Én azokból szoktam kilépni, amik a háttérben is használják pl. a GPS-t. Pl. elindítom a Mapsot, és nem megfelelően zárom be. A kütyü jelzi, hogy a háttérben is használná a GPS-t, ilyenkor "kidobom".
A másik, mikor kilépek az adott programból, mikor nem akarom, hogy benne legyen a listában. -
-
B-L-A-C-K
titán
-
-
válasz
burasu4 #113802 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak, nem váltasz
Kíváncsiságból (meg egy kis kényszer) váltottam annó 2 hónapra wp-re.
Nagyon tetszett a rendszer (lumina 520), de voltak olyan bosszantó dolgai, alig bírtam kivárni az i6-ot.Nálad ez ellenkező irányból lenne, ebben az esetben azzal kell számolni, hogy innentől mindig a drága iPhone-t akarod majd csak megvenni.
-
Ragnar95
félisten
válasz
burasu4 #113789 üzenetére
Van egy rakás offline navi, de ha ingyenes kell, van Here iOS-re is.
Ismerősi körömben elég sok WP van, ha az appok fontosak bár ebben az esetben nem értem, hogy bírtad ki 1 percig is WP-n, akkor mindenképp megéri a váltás. A többi különbség az már erősen szubjektív, így nem igazán tudja senki megmondani,h neked személy szerint megérné-e.
Esetleg ha van valami, ami hiányzik a WP-ből, azt ha leírod, meg tudjuk mondani,h az iOS megoldaná-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro 128gb bontatlan
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest