Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz SztiviVander #11514 üzenetére

Nyilván, mert az enyém szar, ezért átáll sebesség arányos pulzus mérésre (egyik kommentelő egy nemzetközi fórumon e-bike-al próbálta, elektromos hajtással is azonos pulzust mért sebbességtől függően, mint ha tekert volna, én máshogy próbáltam, de a tapasztalatom hasonló).

@Degeczi
    Nem következik az utóbbi, de én nem is állítottam, hogy ebből következik, csak egyesek ellenérvét cáfoltam.

Na de most nem tartottam be az ígértetemet, de asszem jobb lesz ha törlöm is az accountomat, nem szívesen vagyok jelen egy olyan fórumon, ahol helyből rágalmazás, személyeskedés a reakció arra, ha egyeseknek nem tetszik, amit írtam.

törölt tag

válasz Fall-N #11512 üzenetére

Próbald ki te is activity közben, hogy leveszed az órát. Fogsz kapni pulzus adatokat. Sokadszorra írom ezt le, és sokadik vagy, aki ezek után szimplán leírja, hogy activity-n kívül ha leveszed, nem mér. Nyilván egyszerűbb totalisan hülyének nézni, és beszopni a marketinget, mint hogy magad is kipróbálnád.

Nem gyártok összeesküvés elméleteket, keress rá, sokan tapasztalták, hogy a hiányos mért adatokat kiegészíti, pontosan ezért van, hogy activity közben akkor is van adat, ha nincs a kezeden. Tapasztalataim alapján ez az esetek legalább 90%-a, ezért feltétlezem, hogy valószínűleg a maradék 10% is kamu, de abban nem vagyok biztos.

Az, hogy ismert életkorral rávágja mondjuk hogy 70, és lám a vérnyomás mérő is ugyanannyit mutatott, nem bizonyítja, hogy jól mér.

Na jó, befelyeztem. Láthatóan vannak, akiknél a kognitív disszonancia feloldhatatlan. Én senkinek sem akarom bebizonyítani, hogy egy nagy semmi a pulzusmérő ezen az óran mondjuk gáz, hogy simán ti is hazudtok új potenciális usereknek, de mostantól azt is leszarom. Többet nem írok ide, ígérem.

törölt tag

válasz AMDaZERG_1 #11494 üzenetére

Nem kitalálok, mértem, tapasztaltam, ami erősen ellentmond a te állítasodnak. De biztos én vagyok a hülye, és valójában valami súlyos és fura szívbetegségben szenvedhetek, hogy teljesen irreális mérési eredményt kapok, valamint a Polar mellpántos mérők tévednek hatalmasat, amelyeket korábban próbáltam...

törölt tag

válasz qqcqqc #11492 üzenetére

Próbáltam nagyon szorosan, lazábban is. Sőt, próbáltam egy időben megfordítva is, a csuklóm másik oldalára téve. Mindenfélét próbáltam. Nem egy-két használat után állapítottam meg, hogy a pulzusmérés funckiója teljesen kuka, egy éve rendszeresen használom, mostanában gondolkozok a lecserélésén, elsősorban nem ezért, hanem más téren a megbízhatatlansága miatt.

@SztiviVander:
    Feljebb írtam, hogy workoutnál "mér" akkor is, ha nincs karodon próbáld ki. De workouton kívül is távol áll a valóságtól a mérése. Mondjuk én elsősorban futásra használom meg túrázásra, de bringázok is vele néha, futásnál jó lett volna, ha mérné a pulzusom, de ha már nem teszi, többre értékeltem volna, ha nem kamuzza be, ha már nem mér ténylegesen.

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz Dr.NX #11488 üzenetére

A te mérésed miatt próbálgattam újra és újra, hátha, de soha nem sikerült a valósághoz hasonlót mérnem. A net meg tele van az enyémhez hasonló tapasztalattal. Lehet, hogy bizonyos szériák jobbak voltak a többinél.

HKorn:
    Én is kipróbáltam az irodában ismét, 71->72. Ha felállok és megyek az órával a kezemen, akkor felmegy 90-re, de ha otthagyom és utána veszem fel, akkor marad.

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz Degeczi #11486 üzenetére

Nem a rázkódástól ad hülyeséget, ha tükörsima úton a cycling activity-t egy mozgó járműre teszed, akkor is becsül valamit a mozgás alapján. Ha activity közben leteszed, egy helyben hagyod, akkor is becsül valamit, de egyenletes, nem rázkódó mozgás közben természetesen magasabb értéket ad. Nem lenne súlyos probléma, ha ezt a becslést csak a hibák, és a folytonosság hiányának kiküszöbölésére használná, de nem pusztán erről van szó, hanem arról, hogy kizárólag becsül.

De igen, lehet becsülni sebesség alapján, és természetesen ez a becsült érték sportolás szempontjából semmire sem jó, mint írtam, és elég könnyen lebuktatható, ha van egy pontos pulzusmérőd. Nekem sajnos nem volt, mikor 1 éve megvettem, ezért rengeteg próbát kellett tennem, míg véglegesen megállapítottam, hogy egyáltalán nem mér pulzust.

Ülőhelyben is teszteltem, ott sem ad korrekt értéket, csak a nyugalmi pulzus elég hasonló átlagembereknél. Úgy buktatható le legkönnyebben, ha nyugalmi állapotban folyamatos mérés után leveszed az órát, felkelsz, csinálsz valami testmozgást, majd visszaülsz és felveszed, ilyenkor a valós pulzusod percekig magasabb lesz, de az óra nyugalmit fog mérni.

törölt tag

válasz DaDa #11484 üzenetére

De nem csak az van, hogy akkor is becsül, ha nincs rajtad kerékpározás közben, hanem az is, hogy nem törik meg a görbe, ha a bemelegítési szakasz után (amit szintén simán csak becsül, próbáld ki, hogy csak 10-20 perc után indítod a trackelést) egyenletes tempóban haladsz, akkor levéve az órát is ugyanúgy folytatja. Meg akkor is ugyanazt méri, ha újra megcsinálod máskor leutánozva tempóban, mindenben ugyanazt az activity-t immár úgy, hogy nem a karodon van (némi random zajtól eltekintve). Még az is vicces, hogy sík úton egyenletes tempójú futásnál vagy kerékpározásnál a track szintemelkedés mérési hibái is látszódnak a HR görbén (mert ugye azt érzékeli, hogy emelkedőn tolod, amihez azonos sebesség mellett magasabb a várható HR).

"Ha bele raktak volna egy védelmet, hogy ugyan ilyen technológiával ne mérjen asztalon, akkor lelkileg pontosabbnak hinnéd? "

Nem, nem erről van szó, hanem arról, hogy egy viszonylag jól megírt becsülő algoritmussal fedi el, hogy egyáltalán nem alkalmas a szenzora valós pulzusmérésre. De pulzusméréskor nem arra kíváncsi az ember, hogy mennyinek kellene lennie egy átlag usernek adott intenzivitás mellett a pulzusa, hanem arra, hogy téged mennyire terhel/terhelt az adott edzés ott és akkor.

törölt tag

válasz Degeczi #11477 üzenetére

Mondom, kerékpározásnál vedd le, tedd rá mondjuk a kormányra. Végig lesz adat. Az, hogy érzékelni tudja, hogy rajtad van, még nem pulzusmérés.

Nekem 1 éve van meg az óra, eleinte én is azt hittem, csak pontatlan, de rengeteg kísérlet után rá kellett jönnöm, hogy nem mér pulzust, csak becsül.

törölt tag

válasz Degeczi #11469 üzenetére

Vedd le a kezedről bringázás közben, akkor is "mérni" fog. Még csak törést sem fog okozni a görbében. De kipróbálhatod teljesen nyugalmi állapotban is, szimpla kézi méréssel összevetve. A szenzor csak dísz ezen az órán. Nyilván lehet olyan, hogy valakit sikeresen be tudnak csapni, mivel amiből az algoritmus számol, azok az inputok a valóságban is befolyásolják a pulzust.

törölt tag

válasz Degeczi #11466 üzenetére

Ez önbecsapás, nem mér valójában semmit, csak biciklinél hiányzik a lépés, mint az egyik input, amiből becsül, ezért "mér" teljesen mást, mint futásnál hasonló intenzivitás mellett. Érdemes kipróbálni activity-n kívül sűrű pulzusméréssel más sporttal, amit nem mér GPS-el, ott is megint más lesz.

@HKorn
    Egyik sem mér olyan jól, mint a mellkaspánt, de ezzel a készülékkel nem az a baj, hogy pontatanul mér, hanem hogy nem mér semmit, csak becsül.

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz HKorn #11454 üzenetére

Én sokáig próbálgattam, majdnem mindig fals adatokat ad, csak azért van néha látszólag köze a valósághoz, mert valamilyen algoritmus alapján megbecsüli.

@cappa72
    Activitynél mindig a legrövidebb mérési ciklust alkalmazza, és akkor sem mér a valóságban, csak becsül az alapján, ami rendelkezésére áll: sebesség, lépések, eltelt idő, stb., stb. A pulzusmérő csak dísz, átverés ezen a készüléken.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák