- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Egy gond lenne vele, az adatbázis mérete. Az egész földfelszín magasság adata méteres pontossággal elég sok adat, megtippelni se tudom a méretét, annyira sok. Egy órába biztos nem fér bele.
Aztán van még az a probléma, ha egy adott helyen vagyok, ahol torony/emeletes ház/stb. van, ott ugyanazon a helyen több tíz-száz méter eltérés lehet a magasságban, attól függően hogy meddig másztam fel. És a repülő, sárkány, ejtőernyő, stb esetén se sokat ér az alattam levő földfelszín magassága.
A pozíció meghatározása is trigonometriai módszerrel történik, gyakorlatilag semmivel nem kerül többe a magasságot is meghatározni. Csak az a baj, hogy pontatlan, még jobban mint a helyzet meghatározása.
A magasság adatbázisba még kicsit belegondoltam.
A föld felszíne ~510 millió négyzetkm. méteres pontossággal egy km2-en kell 1 millió magassági pont. Azaz a földfelszínhez ~510 milliárd pontról beszélünk. Mindegyikhez kell tárolni hosszúság, szélesség, magasság adatot. A hosszúság, szélesség az ajánlott 8 byte helyett tárolható 4 byte-on is, az így előálló ~1cm felbontás ide elég lenne. A magasságnak némi kompromisszummal elég lehet 2 byte, fél méteres pontosságal 16 biten 16384 méternyi magasságot tudunk tárolni (kb. 18000m magasságig van gps vétel). Azaz 4+4+2=10 byte magassági pontonként. Azaz összesen ez 5100 milliárd byte, ami 5.1TB adat.
Amint lesznek órák ekkora tárhellyel, átgondolható a dolog, de jelenleg nem aktuális.
A bip esetében pláne nem, 8MB-os flash chip van benne (ez 8 388 608 byte), ebben van a firmware is, a maradék van adattárolásra használva. -
kutvolgyi_l
csendes újonc
Ne kérdezd hogyan, de most ismét kapcsolat van a Bandage és az óra között!! Halad ez
Már csak azt kellene elérni, hogy a MiFit is kommunikáljon ismét.
Szóval már csak ehhez adjatok tanácsot, ha lehet. A Bandage most úgy működik, hogy önálló működésre van állítva. De ha ez így működik mindennel együtt, akkor lehet, hogy nem is kell a MiFit? GPS adatokat kezel a Bandage is? Bocsánat, de tök új ez nálam.
Ha jól látom, pár funkcióhoz szüksége van az órának a MiFithez, pl. időjárás.? -
kutvolgyi_l
csendes újonc
Csak simán leszedtem a Bandage alkalmazást hirtelen felindulásomban. Utána a MiFit-et. Nekem olyan mintha az óra lenne leakadva, nem az óra számlap a kiindulás, hanem a párosítási kérelem és onnan nem mozdul. Ha töltőre rakom, akkor átvált, de ha leszedem újra ez a képernyő.
-
DaDa
senior tag
-
draco31
veterán
Én ezt tavaly augusztusban vettem eustockon. Egyébként nem is látok benne ragasztást. Se kétoldalas ragasztás nyomát, se hagyományosabbat. Vagy az felszívódott teljesen?
Szerencsére sok kijelzőt cseréltem már, így van kellékem a javításhoz, de ez kicsit csalódás, pedig nagy xiaomi fan vagyok évek óta. -
gyemipapa
senior tag
-
gyemipapa
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest