- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyemipapa
senior tag
válasz #21329600 #11513 üzenetére
Nem értem: ha neked nem felel meg az óra, mert nem méri a pulzusodat, miért nem szabadulsz meg tőle?
Az enyém rendesen mér. Nyilván tiszta véletlen, hogy amikor a vérnyomásmérő vagy a pulzoximéter 83-at mér, az óra is (+-2), ha 68-at, akkor az óra is, ha 90-et, akkor az óra is. Persze szerinted nyilván ez is csak a véletlen műve. A +-1-2 bpm pedig még a hivatalos vérnyomásmérőknél, pulzoximétereknél is belefér a gyárilag megadott hibaszázalékba.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz #21329600 #11511 üzenetére
Valószínűleg nem fura szívbetegségen szenvedsz, ...
"De biztos én vagyok a hülye" szerinted az, aki az állításod ellenkezőjét állítja, vagyis értelmes mérési eredményeket produkál az óra?
Gondolkodj hol lehet a baj!
Úgy érzem, ha egy tévét veszel és az annyira rossz, hogy csak a fekete képe van azt mondod "á, ez marketing" és mindenkinél fekete a képe, aki meg mást állít az hülye.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Degeczi
nagyúr
válasz #21329600 #11513 üzenetére
Összevissza beszélsz...
A "hiányos mért adatok kiegészítése" teljesen más tészta mint az, h "csak dísz az érzékelő" és előbbiből (ami simán elképzelhető, hiszen sport közben az elmozdulások miatt valóban célszerű fölkészíteniük erre) még sehol nem következik az utóbbi (pláne, h rajtad kívül mindenki más tapasztalata is ellentmond ennek)De talán tényleg mindenkinek jobb is lesz, ha a tudás kizárólagos birtokosának maradsz meg.
-
SztiviVander
őstag
De az is lehet hogy a tiéd simán szar Nekem is van polar pántom ezer éve, mikor tavaly márciusban megvettem a bipet rajtam volt párszor bringázásnál mindkettő, hibahatáron belüli volt az eltérés a kettő között. És a mai napig is pontosan látszik a grafikonokon mikor kávézok illetve hogy pl mikor alszok. Szóval ezt a kézen van és extrém hülyeséget mér dolgot én 1.5 év alatt még nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Kár itt vergődnöd már végig olvastam mit szenvedsz itt össze. Arra nem gondolsz, hogy nem a többiek a hülyék hanem a tiéd lehet esetleg hibás?
A zöld LED átvilágítja a bőrt és az ott található ereket vizsgálja, ami alapján méri a pulzust. Ez persze lehet pontatlan is, de nyugalmi állapotban pontos. Nálam ha be volt állítva bizonyos időközönként hogy mérjen, de nem volt rajtam éppen az óra, akkor nem mért semmit és a kijelzőn is az utolsó mért értéket mutatja. Használtam próbaként futáshoz és biciklihez is és reálisan mutatta a pulzus adatokat.
Úgyhogy ha neked nem így van akkor garanciában csináltasd meg ne összeesküvés elméleteket gyártsál! Szerinted nem lett volna már botrány belőle ha nem mérne és csak dísz lenne a LED? Az összes tesztelő is mind hülye aki a Bipet tesztelte?
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz #21329600 #11490 üzenetére
Érdekes, ha nekem nincs a kezemen (pl zuhany) akkor baromira nincs se mért se saccolt pulzus. Amazfit master méri óránként. De kedvedért kipróbáltam leraktam asztalra (szenzorral az asztal felé) inditottam egy manuális mérést és láss csodát, nem mért semmit. De biztos igazad van és csak saccolgat a zöld fény meg csak disz.
-
Degeczi
nagyúr
válasz #21329600 #11482 üzenetére
Tévedsz. Ahogy DaDa is mondja: attól még, h az optikai mérés miatt a kormányra szíjazva a rázkódástól vmi hülyeséget ad ki, sehol nem következik, hogy egyébként normál körülmények között ne mérne jól.
Eleve, gondold már végig: ugyan miből következtetné ki a pulzust?
Ahhoz sem a rázkódás, sem a GPS sebessége nem szolgáltat adatot, azokból nem lehet erre következtetni (pláne, hogy most, ültőhelyben nem csak azt érzékeli, h rajtam van, hanem ténylegesen korrekt pulzusértéket ad! Mégis miből?)
Ezt így nem lehet "becsülni". A technológia pedig jól ismert, a korlátaival együtt bevált, rengeteg cég alkalmazza. Teljesen érthetetlen a feltételezésed.[ Szerkesztve ]
-
DaDa
senior tag
válasz #21329600 #11482 üzenetére
Nem akarok vitázni és nem is annak szánalom de én nem látom az összefüggést, hogy miért baj ha mér ha nincs rajtad. Ettől még ha rajtad van mérhet jól. Mivel optikai elven mér így valamit mindenképp mutatnia kell mert valószínűleg a megírt algoritmus így is dolgozik. Feltételezem, hogy egy ilyen olcsó kütyüben nem fognak mindenféle védő mechanizmust beépíteni. Akár hw akár sw részen. Hiszen senki nem akarja úgy a pulzusát mérni, hogy közben az asztalon van az eszköz így minek tettek volna bele ilyen védelmet? Ettől még nem fog tökéletesen mérni mivel az adott technológia korlátolt. De ahogy örökké visszatérő kérdés ez, annyira megoszlanak itt a vélemények. Ahogy sokan írtuk nyugalmi állapotban megfelelő felhelyezéssel nagyon is pontosan mér. Én is teszteltem már többször Omron mérővel és így alig volt eltérés. Mozgás közben valóban nem pontos de ennek nincs ahhoz köze , hogy a biciklikormányon is mér. Ha bele raktak volna egy védelmet, hogy ugyan ilyen technológiával ne mérjen asztalon, akkor lelkileg pontosabbnak hinnéd? Arra akarok kilyukadni, hogy ez nem befolyásolja a pontosságot és nem dísz rajta a szenzor.
[ Szerkesztve ]
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
Degeczi
nagyúr
válasz #21329600 #11475 üzenetére
Nem tudom honnan veszed ezt a sületlenséget, de nem így van!
Nem "dísz rajta a szenzor", nem saccol, hanem mér.
10 percenkénti mérésre van állítva az enyém, most tessék, 10:45-kor levettem, majd kb. fél óra múlva visszaraktam - és természetesen nincs is adat arra a szakaszra:[ Szerkesztve ]