- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
---Lasali--- #28680 üzenetére
A kategóriás: az sokkal inkább az erősítés tipusára vonatkozik. Ami persze valamennyire minőségre is vonatkozik, de aki kicsit is jó erősítőt csinál az mind A és nem B. B tipus kevesebbet eszik.
Itt a lényeg le van írva, hogy mit jelent az A, B, C, D... erősítés. -
Ribi
nagyúr
válasz
python1 #27873 üzenetére
Hát igen ez lesz a jövő, csak ugye az ilyen technikához nagyobb fokú informatika tudás szükséges. Ehhez pedig az eddig jólbevált highend hifi cuccok "öregjei" nem értenek. Nem is érdekli őket, mert ők össze tudnak rakni olyan rendszert (igaz vagyonokból) ami jól szól. Az meg hogy nézne ki, hogy egy rendszes hibajavítással megáldott DVD lejátszó+300Ftos lan kábellel kb10k-ból jobb jelet visz az erősítőbe, mint a milliós analógkábeles cucc.
Persze még mindig ott lesz az erősítő és a hangfal amit nagyon jóra kell megcsinálni.
De ezt a CD dolgot is ki kellene dobni.
Csakhát ahogy olvasgattam most is a DVD lejátszóból direkt nem úgy jön ki az adat, hogy az ugyanaz legyen mint a DVDn. Különben simán le lehetne másolni. És semmit sem érne a másolásvédelem. Ez a másik rákfenéje az egésznek.bajnokpityu: írd le akkor hogy van, ne csak pampogj.
-
Ribi
nagyúr
Mit nem értesz azon, hogy informatikában míg amerikából eljut adat (routereken jel erősítőkön, stb...) európába 1 bit sem változik rajta. Ehhez képest míg a DVD lejátszóból eljut az erősítőig/TVig, totál más jön ki a másik oldalon. Ez hol normális? És jelzem nemtudom hanyadszor, digitális jelről beszélek.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dorian #27829 üzenetére
De, csak ezt szánalmasnak tartom, hogy kvázi direkt rontják le a minőséget, annak érdekében, hogy minél drágább kábelt vegyél meg. És még akkor sem lesz úgymond tökéletes az átvitel.
BBéci látom szándékosan beszélsz félre.
Mint Dorian nagyon is jól leírta, át kellene tervezni kicsit a berendezéseket, de van 1 olyan érzésem, hogy ezt direkt nem teszik meg. -
Ribi
nagyúr
válasz
Vidala #27824 üzenetére
De te sem érted.
Egy co proci vagy jó vagy hibás.
Egy hifi kábel meg van gagyi, kicsit jobb, jó, nagyonjó, highend, olyan amitól kicsit puha lesz a zene, olyan amitől kicsit ércesebb, olyan amitől kicsit ... sorolhatnám naphosszat.
Érted a különbséget? Olyan rendszer aminél a kábelnek nem szabadna beleszólnia semmibe mégis számít. Ez a digitális rendszerek megcsúfolása. -
Ribi
nagyúr
válasz
Vidala #27819 üzenetére
De neked feltűnt, hogy az nem ellipszis.
Vagy ellipszist rajzol, vagy nem azt. Kicserélted.
Nem tudod kicserélni 2x olyan jóra, csak olyanra mint ami benne volt. Hiába aranyozod be a lábait, hiába csavarod be alufóliába hogy árnyékold, az nem lesz jobb. Az vagy jó, vagy hibás.
+4-en kezdtem kazettás cuccal, szóval volt szerencsém ilyenhez. Ott a külső nagy floppy lemez meghajtó volt a besza behu sebesség. -
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
Ennyire nem érthető amit írok?
A mostani hifis adat átviteli formák úgy ahogy vannak szarok.
Ezen mit nem lehet megérteni.
A Direkt a DVD-A-t hoztam fel mert azon tudomásom szerint nem úgy van felírva az adat, mint a CDn, hogy külőnféle lejátszóban máshogy szól. Egy sima CDn máshogy van felírva az adat és máshogy a zene. CDt kb jobb egy bakelithez hasonlítani mint DVD-A-hoz. De NEM ERRŐL BESZÉLEK.
Nem a most létező dolgokat kellene felhozni, mert a mostani rendszerek egytől egyig szarok ha elveszhet az adat. Pont ez a bajom. Te mit szólnál ha letöltesz 1 weboldalt és minden alkalommal máshogy nézne ki? Mert zizis lesz az adat? Mert útközben valami "bezavar"? Mit nem lehet azon megérteni, hogy ilyen informatikában nincs.
Minek hozzátok fel a hegedűt? Nincs 2 ugyanolyan. Hangfalat, vagy erősítőt lehet ahhoz hasonlítani. De egy wav filet, 10 csilliárd helyre másolhatok az mindig pontosan ugyanúgy fog kinézni.
Csak és kizárólag az erősítőtl kezdve kellene, hogy főggjön lejátszás minősége, mert onnantól van D/A konverter. Legalábbis ez lenne az ideális. Vagy egy kép megjelenítése csak a TVtől, mert a bluréjtől egészen a megjelenítésig digitális formában kellene menjen az adat, olyan hibajavítással ami meggátolja, hogy a más adat kerüljön a képre.
Az is gond, hogy a másolás védelem miatt digitális formából azonnal áttolják, hogy ne lehessen lemásolni. Ezzel megintcsak teret adva sok hibalehetőségnek. Ez is nagy baja az egész rendszernek.
Lassan nem tudom eldönteni, hogy annyire belefásultak itt egyesek a vakításba, hogy nem tudtok elszakadni a jólbevált szartól, vagy direkt véditek a nyilvánvalóan hibás rendszert, mert valahogy el kell adni a méregdrága vackokat.Vidala: ha a műholdas adás hibás, nem az van, hogy nem úgy szól mint kellene, hanem szétesik a kép és tudod, hogy valami gáz van. De ott sincs olyan hogy homályos a kép, vagy nem olyan a hangja mint kellene. Vagy van kép vagy nincs. Egy processor is hibázik, de folyamatos hibajavítás miatt ha beadsz egy függvényt, az mindig pontosan úgy fog kinézni a kimeneten amerikában egy giga szerveren mint itt a mobil telefonon.
-
Ribi
nagyúr
De mi az hogy érzékenyebb a zene?
Egy DVD-A-ot átmásolsz bármin: hálózaton, wifin, interneten, akármin az bitre pontosan ugyanúgy fog kinézni a túloldalon is. DVDn pont ugyanúgy bitek vannak. Miért nem képesek eljuttatni azokat a biteket a TVig ugyanabban a formában? Egy bit nem tud érzékeny lenni. Az vagy 1 vagy 0. Nincs olyan, hogy 0.9, mert most meleg van. Olyan dolgokat hozol fel ami digitális eszközöknél egyszerűen nem létezik. Csak ha maga a rendszer úgy ahogy van tervezési hibás. Mindegy, hagyjuk. -
Ribi
nagyúr
válasz
Dorian #27773 üzenetére
Elég sok cég gyárt hálózati interfacet mégsincs semmi gond azzal, hogy az adat eljuson egyik eszközről a másikra.
BBéci azt mondtam én nem értek hozzá, nem kell rögtön kiugrani az ablakon. De gondolom azt te is érzed, hogy digitális adat továbbítás azon módja, mint ami a CD-DVD-bluréj lejátszókban megy az kőkorszaki. Mint említettem, olyan hogy informatikában elveszik valami adat, az azt jelenti, hogy az eszközt ki kell dobni a kukába. Nem pedig azt, hogy akkor veszek hozzá 20k-ért 1 madzagot. És még akkor sem lesz maradéktalan, csak jobb. Effektíve nincs tökéletes adatátviltel ami a szánalmas kategória több millás eszközöknél. Ezt ugye nem vonod kétségbe?
-
Ribi
nagyúr
Látom nem érted.
Az a gond, hogy 1 és 0 van a lemezen. Ezt onnan ki kell olvasni.
Ez vagy maradéktalanul sikerül, vagy hibásan.
Hibajavítás ront a kép/hang minőségén? Ezt nem értem. Arra gondoltam, hogy ha rosszul megy át az információ a kábelen, akkor a túloldal jelzi, hogy gixer van, küld újra. Ezért kell buffer, hogy ilyenkor ne legyen szakadás a lejátszásban. De a CD lejátszó hibajavítása is így működik. Persze ott még szar a javítási algoritmus is, emiatt is lenne jó áttérni dvd audióra.Mivel nem tudom pontosan, mi megy végbe mondjuk a lejátszó és a TV között, így nem mennék bele annyira, de az biztos, hogy a mostani rendszerek SZARUL vannak megcsinálva ha számít a kábel. Mert ha normális lenne, akkor totál mindegy lenne, hogy milyen.
Amint nem ugyanaz az 1011... sorozat érkezik meg a túloldalra, mint a bemeneten, akkor azt a hibajavításnak kellene érzékelni és javítani/újraküldetni. Digitális átvitelben NINCS olyan hogy jó/jobb/szebb. Ott vagy átment hibátlanul, vagy nem. Analóg egy másik asztal. Ott aztán minden bejátszik. DVI kábelnél sincs olyan hogy ez a kábel jobb, a másik rosszabb. Gépből jön az infó, hogy ez a pixel X szinű. Nem tud jól vagy rosszul kinézni az a szerencsétlen kék. Az vagy olyan kék, vagy semmilyen.Elhiszem hogy analógnál számít a kábel, de digitálisnál?
Vagy valami nagyon csúnyán el van cseszve. -
Ribi
nagyúr
Ezeket gondolom csak info továbbításra használnák, nem hangfalhoz.
Ott megy úgyis bitek mennek. Az meg vagy megérkezik, vagy nem. Ezt meg a hibajavításnak kellene megállapítani. Ezért is furcsálom a drága/ ócó HDMI kábelt. Nem a kábelnek kellene jónak lennie, hanem a kábel két végén a rendszernek kiszürni a hibákat.
Egy Cat4 hálókábel ami 10MBitre van hitelesítve elvisz kb 60-70MBitet. És mégsincs olyan hogy hibás lesz az adat a túloldalon. Pedig ténylegesen a fizikai korlátok miatt nem megy többet. Ugyanígy kellene kinézni HDMInek is. Szerintem.cintula187: Ez sírva fetrengős cucc
-
Ribi
nagyúr
Én azt nem értem, miért nem úgy használják a kábeleket mint informatikában. Engednék a hibajavítást, buffert és mondjuk késik a hang(és kép) 0,5 secet a lejátszáshoz képest nem sokat számít. Vagy akkor nem lehetne eladni a 100ks kábelt?
python1 azért nincs, mert az egyelőre nem szól bele a HIFI piacba.
HDMI viszont igen. És hogy nézne már ki, hogy egy 2000Ft kábelt kötsz rá a több 10milláásr rendszerre. Meg nem aranyozott meg szénné árnyékolt stb stb... -
Ribi
nagyúr
válasz
#92251648 #27151 üzenetére
Azért abban szerintem mindenki egyetért, hogy egy 128bites MP3nak igen szar a minősége.
Én is sok MP3-at hallgatok melóba menet és 128 bitest eleve le se szedek. Mondjuk ugyanaz az MP3 sokkal élvezhetőbben szól kis vacak mp3 lejátszóval és fülessel, mintha rákötném hifire. Még amikor megvettük a rendszert, mivel nem nagyon volt sok jó CD, teszteltük mp3-al is. Csak csodálkoztunk, hogy mé szól ez ilyen szarul. Kis vacak mp3 lejátszó az egészet annyira összemossa, hogy fel sem tűnnek a dolgok. Hogy esetleg nem úgy szól ahogy kellene. De egy normális rendszer pontosan úgy játsza ahogy az le van kódolva. Szar a minőség, szar lesz a hangzás is. 320-as már elég jó. Ott már kell a hallás, hogy feltűnjön.
192 még a határeset aminél elég sokan érzik, hogy valami nem frankó a zenével. De összehasonlításban boztos hogy kitűnik.Mondhatnám, hogy veszel egy 640x480-as felvételt és megnézed egy mobil telefonon. Egész jó a képe. Majd kiteszed egy full HD TV-re. Ott 1 pixel eloszlik kb 6 fizikai pixelen. És máris azt látod, hogy baromi randa kockás az egész. De egy szar tömörítésű videón is azonnal feltűnik, hogy gyors mozgásoknál bepixelesedik a kép. Zenénél is ez van. Nincs elég "felbontása" egy mp3nak az adott zeneanyag letárolására. Elvesznek hangszerek stb stb...
-
Ribi
nagyúr
válasz
R1per2 #25842 üzenetére
Ha azokat felhúzod, akkor a közép alapon marad és lehet hogy, olyan mintha szebben szólna, csak köze sincs a valós zenéhez.
Olyan mint amikor photoshoppal tájképen sokkal zöldebbre csinálnak mindent. Szebben néz ki, csak köze sincs a valósághoz.
Hifiket eleve direct source kapcsolóval szokás működtetni.
Persze autóban amikor valami zúzós zenét hallgatok én is fentebb tekerem a basst. -
Ribi
nagyúr
Gép mellé kellene 1 rádiós erősítő.
Nagyrészt a gépre van kötve, de sokszor rádiót hallgatok rajta.
Mindezt leginkább fejhallgatóval, de van hogy a hangfalakon.
Eddig egy Yamaha R5 (használtan vettem még vagy 3 éve). Viszont kezdi megadni magát.
Gondlkozom, hogy valami alsó kategóriás házimozi erősítőt veszek, de elég lenne egy olyan mint a mostani is, de nem igazán találtam. Árakat nézve még a legolcsóbbak is valahol 60+ nál vannak. És tekintve, hogy kicsit sem használnám ki ennyit nem szivesen adnék érte.
Másik lehetőség lenne, hogy egy sima stereo erősítőt veszek + tuner. Viszont ez a páros rendszerint még jóval drágább.
Van javaslatotok, akár konkrét is, hogy mit vegyek? -
Ribi
nagyúr
válasz
vtechun #10970 üzenetére
Hát ilyen szerintem sosem lesz, amíg ki nem találnak valami teljesen más rendszert.
Az erősítő nem nagyon nézi, hogy milyen jelet kell erősíteni, az teszi a dolgát és kész.
Tesóm sok erősítő rajzot nézett mostanság, amiból én nemsokat értek, de a minőségi erősítő (A) mindig sokat zabál, mondjuk 40-80W-ot. Akár van rajta hang akár nincs. Majd amikor ennél a 40W-nál többet kell kiadnia, akkor átvált valami másik módba (B) ahol már attól függ mennyit eszik, hogy mennyire van feltekerve. Az igazán durva erősítőknek nincs is (B) része és amint bekapcsoltad beccuppant 3-400W-ot. Ez az erősítés módjával van kapcsolatban, de ez az a rész ami totál sötét számomra. Ilyenkot valami alap jelet 1 részból állít elő, vagy a B nél 2 részből és azért rosszabb, mert azt a 2 részt nehéz pontosan összeilleszteni, emiatt nem szól annyira szépen. Legalábbi valami ilyesni ragadt meg, de majd az okosok elmondják. -
Ribi
nagyúr
válasz
hétalvó #10942 üzenetére
Flac mint wikipedia is írja pont olyan mint egy zip, csak audio specifikus.
Ha egy wav-ot bezippelsz, az is kb 70%-ra összemegy. Ehez képest a flac még kicsit jobb. Amikor CD-t felveszel wav-ba onnan már csak bitek vannak ami szimplán számítás kérdése. A szimpla CD az más tészta, mert ahány lejátszó annyi végeredmény, de amint csak bitek vannak onnan már ha egyszer lossless akkor az is. Olyan mintha a ZIP nem lenne lossless -
Ribi
nagyúr
válasz
ToxLee #10749 üzenetére
Szerintem sima kábelnél tök mind1, hogy van-e csatlakozó vagy nincs. Nagyon drága kábeleknél talán az árnyékolás "lezárása" miatt kellhet csatlakozó, hogy ne csakúgy a levegőben lógjon. Meg hamár többszáz ezret költ az ember kábelre, ne össze gányolt cafatokban lógó vége legyen. De egy sima drótnak nem oszt nem szoroz, hogy van-e csatlakozó a végén. Normálisan be van szorítva akkor nem lehet gond. Szerintem.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest