- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Aktív témák
-
ProdyG
őstag
egy gyors kérdésem lenne: összekötöttem a hangkarim RCA digit kimenetét az erősítőmmel egy sima RCA kábellel (nem KOAX-szal). igazából teljesen jónak érzem a minőséget, ugyanolyannak, mint eddig az optikai kábellel. kérdésem: miben nyújthat többet egy KOAX digitális kábel ettől a sima RCA kábeltől? lehet még jobb a minőség? vagy ez csak ilyen audifil dolog?
-
ProdyG
őstag
sziasztok,
a hangkarimat szeretném összekötni az erősítőmmel. mindkét fajta digitális ki/bemenet megtalálható a hangkarin is, és az erősítőn is.
melyik kábel a jobb? optikai vagy a koax? van köztük minőségbeli különbség? köszi -
ProdyG
őstag
Hi, mkv filmeket nézek MPC-HC-vel.
LCD-TV-vel kötöm össze a gépet, 24hz, tru-motion ON.
Szóval szépen simán mennek a filmek....
Az X-Fi hangkarim digitális kimenetét kötöm össze a házimozi erősítőmmel, de elég sok filmnél amiben több hangsáv van, ha a DTS hangsávot használom, akkor néhány másodpercenként beszaggat a kép. nem durván szaggat, csak megugrik a kép és ez nagyon zavaró.
és a film csak akkor akadozik, ha SPDIF-en keresztül adja ki a DTS jelet a hangkari a házimozierősítőmnek. ha a "use SPDIF"-et kikepcsolom az AC3filter-ben, akkor a DTS-ből átalakított sztereo jelet kap az erősítőm, de így nem szaggat.
tehát csak akkor szaggat, ha DTS-t küldök és közvetlenül SPDIF-en keresztül digitális formában.
mitől lehet ez? tapasztat már valaki ilyet, aki hasonló hardverekkel, szoftverekkel néz filmet?
(ja és a HD filmek lejátszása topikban javasolták, hogy esetleg itt is tegyem fel ezt a kérdést)
-
ProdyG
őstag
a laptopom digitális hangkimenetét (jack) szeretném összekötni a házimozierősítőmmel. most vettem digitális koax kábelt, aminek mindkét vége RCA alakú. az egyiket át kell alakítani jack-é, ezt mindegy, hogy milyen minőségű átalakítóval teszem meg? gagyi műanyag, esetleg aranyozott fém..... számít valamit?
illetve milyen programokat kellene feltennem a gépre, ha azt akarom, hogy 5.1 ben kiadja a hangkártya a dolbydigital vagy a DTS hangsávokat?
HD filmeket szeretnék nézni tv-n, házimozierősítőn keresztül, a laptop lenne a forrás...
köszi -
ProdyG
őstag
-
ProdyG
őstag
én azért vettem vardust, mert utolsó kiállított darabok voltak a MM-ban, és nagyon olcsón adták a szettet. ha rendes áron lettek volna, lehet, hogy mást vettem volna, meg akkor jobban körbejártam volna a témát.
így egyértelmű volt nekem a választás, de egyébként én nagy különbséget nem hallottam a hangfalak közt, amiket hallgattam egy picit. tényleg sokmindenen múlik a hangzás. ha te sem vagy nagyon tapasztalt, szerintem egyikben sem fogsz csalódni, én amiket hallgattam, mindtől beszartamés szerintem te is be fogsz
-
ProdyG
őstag
válasz
Nightwish301 #4715 üzenetére
pár hete vettem vardus 300-at, nekem tökéletes. sztem a denon 1306-tal ütne, aztán később vehetnél még mellé hangfalakat meg mélynyomót esetleg.....
-
-
ProdyG
őstag
azon gondolkodom, hogy csináljam-e ezt az egészet, mert az erősítő és a gép között kb 10 méter van. tehát kéne egy 10 méteres kábel a hangnak, a képnek meg egy másik. jobb ötlet lenne, ha vennék egy laptopot, és azt betehetném az erősítő mellé
csak akkor a laptopra kell HDMI kimenet meg digitális audió....
és kérdés, hogy a laptopokon milyen minőségűek ezek a digi kimenetek..... -
ProdyG
őstag
köszi, értem, de én a hangkari digitális kimenetét szinte csak filmhez használnám, és a DVD lejátszó progiban van ilyen lehetőség, hogy digitális kimenetet lehessen beállítani. akkor ezesetben nem kell konvertálni, hanem menni fog minden?
tehát csak a játékok esetén kell konvertálni progival?
nekem a régi hagyományos creative SB live 5.1 hangkarim van, van rajta egy jack-hez hasonló digi kimenet, de sose próbáltam még. -
ProdyG
őstag
válasz
hackeeeee #4658 üzenetére
milyen erősítőd van?
nekem a PL2 sokkal jobbnak tűnik, mint a NEO.
egyébként én is szeretném összekötni a gépem az erősítővel, de a hangkarin ez a digi kimenet nem világos nekem. nem értem miért kell külön program ahhoz, hogy normálisan kiadja a bitfolyamokat, pl a DTS-t, meg a DD-t. van olyan hangkari, amin optikai kiemenet van? -
ProdyG
őstag
a mélyládámon van egy olyan gomb, hogy "crossover frequency". különböző állásokba lehet állítani, 50hz...stb ilyenek közül lehet választani. mit jelent ez?
és van egy másik gomb is: "phase", ennek 2 állása van: 0 fok, és 180 fok. ezt se tudom mire valóvalaki tud segíteni?
-
ProdyG
őstag
kiderült, hogy a kábel, amit vettem a hangfalakhoz igaz, hogy ezüst, de csak 1.5-ös. ez elég? milyen hosszúságú ajánlott max ebből, ami még jó? vagy hogy van ez? köszi
-
ProdyG
őstag
válasz
Dassler #4507 üzenetére
wharfedale-t hallgattál már? én egy 85 ezres 5.0-s szettet vettem, nagyon hallgatni nem volt lehetőségem a boltban, szép hangja van, de tényleg nem tudom mihez viszonyítani. a MM-ban, ahol vettem nagyon istenítették, hogy árához képest mennyire jó, a saturnban viszont azt mondták h ne vegyem, mert nem egy nagy szám.
azért vettem meg a MM-ban, mert utolsó kiállított darabok voltak, és lényegesen olcsóbban adták eredeti árához képest. ez a VR-300-as szett. -
ProdyG
őstag
válasz
Dassler #4497 üzenetére
pioneer erősítőhöz és wharfedale hangfalakhoz menne. de nincs lehetőségem meghallgatni, hogy melyik kábel lenne jobb, plussz jó eséllyel nem is hallanék különbséget.
szerintem megveszem ezt az ezüstöt akkor, remélem elég a 2,5-ös vastagsága 7 méter hosszhoz is, mert a 2 sorroundnak 7 méteres kábel kell. -
ProdyG
őstag
kábeleket szeretnék venni a hangfalakhoz, egyik helyen 2,5-ös ezüstöt ajánlottak, hogy az sokkal jobb, mint a réz. igaz ez? vegyek olyat? elég ezüstből 2,5-ös?
-
ProdyG
őstag
ilyen erősítőm lesz: [link] de még nincs meg, viszont holnap reggel megvenném hozzá az 5 hangfalat, plussz mélynyomót. csak azt nem tudom kisilabizálni a fotóról, hogy a mélnyomót hová kell majd csatlakoztatni és milyen kábellel? mert a hangfalakat a szabvány piros-fekete csatlakozókkal kell, azt látom is, de hová kell a mélynyomót rádugni?
és a hangfalaknál milyen kábelt érdemes használni? ami most nekem van, annak 100 ft volt métere, és réz. ez elég, vagy érdemes jobbat venni? köszi -
ProdyG
őstag
megvan az új erősítő: pioneer vsx-1017av.
még hangfalak kellenének hozzá, van itt a közelben saturn, és MM is, de nem tudom milyet lenne érdemes vennem, és milyen árban. tudtok segíteni? az erősítő csatornánként 150W-ot tud, de ez úgyse lesz kihasználva egy 20nm-es szobában. köszi -
ProdyG
őstag
Denon AVR-1509
ez nem olyan drága, és a TrueHD-t kezeli. mi a véleményetek róla? -
ProdyG
őstag
melyik a legolcsóbb erősítő, amit érdemes megvenni és tudja a TrueHD-t?
-
ProdyG
őstag
válasz
Dassler #4387 üzenetére
és ez az avr-255-ös jobban szól, mint mondjuk az avr-137-es alapmodell? mert a teljesítmény nem szempont, az extrák rajta, se igazán érdekelnek, mint pl HDMI csati, és az, hogy nem 5.1, hanem 7.1, az se érdekel, a True HD hiányát is kibírom, csak a hangminőség érdekelne tényleg....
tudom, hogy szakboltokban kellene meghallgatni őket, de nincs rá időm sajnos. ezért támaszkodnék inkább a ti tapasztalataitokra. -
ProdyG
őstag
Hi, karácsonyra megvettünk egy nagy tv-t, de a hangzás hiányzik mellőle, ezért vennék erősítőt és hangfalakat. A Denon-nal és a Harman Kardonnal szimpatizálok. A boltokban ezekből a 100ezer alatti alapmodelleket ajánlják, ti mit ajánlottok, milyen árkategóriában? Egy normál méretű szobában lenne, a legfontosabb szempont, hogy szépen szóljon, teljesítmény nem számít, úgyse bömbölne soha. Viszont nem szeretném ha megvennék egy olcsót, és később kiderülne, hogy egy drágábbal jobban jártam volna, mert pénzem végülis van rá több is. köszi a válaszokat.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest