- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
python1
veterán
Helló!
Igen ebben teljesen igazat adok,hogy az informatikában ilyen adat vesztések nem nagyon vagy ritkán fordulnak elő,de ez azért is lehetséges mert egészen más adatkódolásról beszélünk mint a hi-fi-bem.Sokkal jobb a hibajavítás illetve meg sem engedhető az adat vesztés az informatikában,mint a hifi világában. Szerintem a megoldás az lenne ,hogy egy alaplapra kellene integrálni mindent gyors csatlakozók helyett és belső áramkörök továbbítanának minden adatfolyamot.Ebbe bele értem az erősítőt is és a végén analóg jel távozna a hangfalakig.
Én ezért szerettem bele az "informatikai médialejátszásba" mert sokkal többrétűbb dolog,jobban lehet konfigurálni én is ebben látom a jövőt.
De a jövő az lesz,hogy a tv vagy ki tudja akkor már,hogy hívják bele lesz integrálva minden.Különben annyira nem értek az informatikához csak ismerkedem vele és lehet,hogy ez az elképzelés hülyeség.
De addig is kellenek a jó minőségű kábelek!Ja még valamit, a hifi világ is még csak most ismerkedik a digitális technológiával,az informatika javára billen most a mérleg.Kicsit onnan kellene puskázni.
-
Dorian
félisten
Igen, valószínűleg bufferelési - hibajavítási hiányosságok vannak a hifi rendszerekben a digitális részeken. Véleményem szerint azért alakult így mert teljesen át kéne tervezni a CD lejátszókat-erősítőket, amire a gyártók lusták, ill. nincsenek rászorítva. Ez van. Most akkor ne hallgassunk zenét / filmet?
-
Vidala
senior tag
Szerintem már csak nem akarod érteni, mire gondolok. Persze, hogy nem is lehetett volna kicsrélni 2x olyan jóra, de olyanra, ami már tud ellipszist rajzolni igen. Egy kábel (vagy bármi más alkatrész) nyilván javítani nem tud az adott forrás minőségén, de rontani éppen ronthat. Pont úgy, mint a co-proci az ellipszist. Mégis működik/dött.
-
Vidala
senior tag
Nem tudok ezzel teljesen egyetérteni. Mondok egy régebbi példát:
Első PC-nk faterral: 386 DX40 co-processzorral. Utóbbin van a hangsúly jelen esetben. Otthon beröffent, ámuldozás (anno csúcstechnika, Tseng ET4000-es vidikarival, mert jó ha 286-ost látott már valaki).
Aztán AutoCAD teszt. Minden szép, minden jó, majdnem: nem tudott "normális" ellipszist rajzolni. Nem állt le, meg is rajzolta, de nem szabályos ellipszis volt. (Ugye az AutoCAD-et nem kell bemutatnom, kicsit több, mint egy egyszerű rajzprogram).
Végül kiderült, hogy a co-processzor hibás, csere után faxa lett. -
BBéci
legenda
Érzékenyebb, mert lehet látni és hallani. Nagyfelbontású rendszeren felerősödnek a hibák, ami 32 colos LCD tévén jónak tűnik, az 3 méter széles vásznon erősen szembetűnő. Persze a lejátszó és a vetítő minősége sem mindegy.
DVD-Audiót még nem másoltam, de CD-t igen. A másolat lehet nagyon jó, de soha nem annyira, mint az eredeti. Ez minden hifista számára egyértelmű és vitathatatlan. Az íróprogramok, írók és nyersanyagok hangja is különböző. Még az is hallható, hogy az író alatt milyen asztal, polc, állvány volt. Nem típus, fajta szerint, hanem rezgéscsillapítás mértéke tekintetében. Erről már többször volt szó ebben a topikban is.
Hogy mi létezik és mi nem, azt hagyjuk, most és itt úgysem fogjuk tudni eldönteni! -
törölt tag
Iitt éppen nincs buffer,mivel itt a lejátszó elküldi,az erősitő meg veszi a,kábel pedig továbbitja.,és nincs közötttük más kapcsolat,mint mondjuk az USB vagy az adatkártyáknál,tehát az erősitő nem kérheti ujra a jelet hogy"hoppá,ez nem oké".Épp ezért ronthat.Van ugyan valamennyi túlpásztázás a jobb CD lejátszókon.Egyébként hogy a jel 0 vagy 1 legyen,a feszültségszintek közöttt 80%eltérésnek kell teljesülni,az lesz pontos a kiolvasási érték.
-
cekkk
veterán
Így is néz ki. Csak el kell adni a kábelt, és kell az új kocsi stb az eladóknak, ezeken van a legnagyobb haszon.
Érdekes de a HDMI-n keresztül menő hangra még senki nem mondta, hogy jobb lenne a drágább kábellel, pedig ha a kép javul a hangnak is kéne...
Beszélgettem nem rég egy győri kereskedővel elég sokat, és nekem is elmondta, hogy a 2012nézték 1080p mkv és a Bluray lemezt vetítve drága vetítővel, akik ott voltak, nem tudták megmondani, hogy mkv vagy a BD megy pedig volt közte úgy mond 20giga. ami azért bitrataban sem kevés.Avforum projektoros topikjában is leírta. Szóval ha itt nem vettek észre különbséget, nem hiszem, hogy egy kábel okoz akkora javulást, a digitális technikában, mint amit az ára , és egyesek szajkóznak . Az analógban igen, de nem itt. -
cekkk
veterán
Szerintem így is késik. Csak nem veszed észre, vagy Pl a H/Kban automatikusan van ilyen korrekció.
De azokon a kis távolságokon (50cm-20méter) nem kell hogy feltűnő jelszint esésnek lenni-e.
Én pont előző félévben vizsgáztam hálóból, és meg van nagy Tannenbaumos könyv azért, ott elég szépen le van írva, mi hogy működik.
De hidd el, lesz aki látni fogja a drágább kábel javára a különbséget, és onnan megállíthatatlan lesz az, hogy csak a drágább a jobb.Mert kis frekvenciás analóg jeleken el is hiszem de a nagy frekvenciás 1000MHz körül ezeken a kis távolságokon nem veszi észre az ember.
Wifit meg az életben nem használnék én hangtovábbítására, egyrészt a hangfalba kerül még egy Konverter mert ugye a wifi digitális jel azt át kell alakítani analóggá, itt majd kérdés mit fognak spórolni, meg akkor a hangfalba is kell egy táp aki adja neki a feszültséget, és ezeknek a minősége kérdéses, lehet őket vinni tuningolni, meg konnektorokat telepíteni a közelükbe
Szerintem most ennek a szabványnak a birtokosának a lobbija erősebb lett a HDMIhez képes, ezért cserélhetnek.
-
törölt tag
"egy normális rendszer pontosan úgy játsza ahogy az le van kódolva. Szar a minőség, szar lesz a hangzás is."
Van a minőségi létrán egy középszint, ami nagyon kényes a forrásra, zenei stílusra. A legtöbb "komoly" rendszeren kínszenvedés rockot, vagy szimfonikust hallgatni. Ha feljebb merészkedünk, azt tapasztaljuk, hogy mindenféle muzsika élvezhetővé válik és az addig rossznak gondolt felvételek is egészen szépen szólalnak meg, ha el tudunk vonatkoztatni a szembetűnő hibáiktól (mint pl. a régi fekete korongok alapzaja sem zavart igazán senkit, ha jól be volt állítva a lemezjátszó).
-
Vidala
senior tag
Jó a vizuális hasonlat, és az mp3 tömörítés bitrátájával is egyetértek.
Egy jó rendszeren simán ki lehet hallani a minőségi különbségeket. Az lehet csalóka talán, hogy CD és CD között is óriási különbségek vannak, a felvétel, stúdiómunka és egyéb nyalánkságok következtében. Egy vacakabb CD vs. magasabb bitrátájú mp3 még valóban okozhat fejtörést, de ez egy jobb CD esetében max azoknál, akiknek már valami nem stimmel a hallásával.
(Utóbbit nem szánom negatív, bántó kijelentésnek, sajnos a saját hallásomat sem tartom már olyan jónak, mint 10-15 évvel ezelőtt volt. De annyira még nem romlott el, és remélem még sokáig kitart, hogy ilyesmiket meg tudjak különböztetni).Szóval érdemes jobb minőségben gondolkodni minden téren. Az én rendszerem egyik leggyengébb pontjának már "sajnos" épp a médiumok igen különböző minőségét érzem.
Ettől még viszont azt is vallom, hogy a zenét/filmet nem önmagában a minőségért hallgatom/nézem. Ami jó, az kicsit gyengébb minőségben is jó (persze van egy határ ami alatt inkább a csöndet hallgatom). -
törölt tag
Tévedésben vagy: az 5.1 diszkrét elemekből áll azaz 5 különálló csatorna + LFE. a center és a hátsó csatornák dekódolás híján kioltódnak,nem kerülnek sugárzásra, tartalmukat a 2 front veszi át,de csak részlegesen,3 decibellel elnyomva, tehát centert nézve az eredeti sáv szorozva( 0.176 + 0.247)=0.41 szerese mindkét csatornára tehát halkabbak lesznek a dialógusok és a hátterek is.
-
hétalvó
addikt
A zip-et tudom, hogy lossless, de a hangtomoritokben nem hiszek. wav-ot zip-eltem mar semmi eredmennyel. valami ki marad, hogy kisebb legyen, de teny, hogy a legjobb minosegu tomorites a flac.
Itt lesz az ideje tesztelgetnem, szegeny hifibarlangosok
en nem allitok semmit csak nem hiszem! ne tessek a hitemben megingatni
de csaphatunk egy flac tesztet valamikor, megszervezem, sor lesz es kihegyezzuk az erzekeinket
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Bittorrent topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo 3DS és DS topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG UE85DU8079 215CM 4K SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75Q70BAT) 190CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM ! akció
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest