- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz
Dictator^ #32867 üzenetére
Én már megtaláltam a választ a HDMI kábel mizériára, hogy miért érdemes jobb minőséget venni, de ott is van egy határ, ami fölött totálisan felesleges.
Egyéb iránt minden információ fent van a neten, össze lehet szedni, és egy piciny szakirányú tudással meg lehet érteni, hogy miként "jön elő" a különbség egy ócó-gagyi és egy minőségi HDMI kábelből.
Jómagam tegnap tapasztaltam, hogy egy gagyi árnyékolatlan 2000 forintos kábel milyen problémát tud okozni. Pl. hang kimaradások ( DAC hiba ) és kép vibrálás, csikok, bevillanások a TV-n, stb.stb.stb.
Miután kicseréltem a kábelt egy másik 6000 forintosra, meg is szűntek ezek a gondok.
Tessék szépen kutakodni és MEGÉRTENI, hogy mi a difi kábel és kábel között.
(egyszer ha jók lesztek én meg kellően unatkozom, összepötyögöm a lényegét)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dictator^ #32685 üzenetére
ezért vegyen az ember uj hm erősitőt?
vannak olyan erősitők amik sokkal jobban melegednek.ha ezt ilyennek tervezték,akkor normális.nem sokat aludtam éjjel.nagyon nem akartam a hifizés ösvényére tévedni,tudván rögös,és főleg drága út,de mit csináljak ha ilyen élményt ad?pláne innentől nagyon drága lesz minden.integrált erősitő jó eséllyel nem tud ennél többet.a 840BX4 alapvetően a legnagyobb integrált sztereoja volt a gyárnak.
a 44se meg függetlenül a tipusszámtól szintén nem a legkisebb spéci sorozat.
még nem vetettem el végleg a kockát erősitő terén.azért a hangszerek textúrája,meg az énekhang finomságai nagyon jó a rotelen.ezen még nem hallottam,de nagyon fáradt voltam,lehet észre sem vettem volna talán.
-
-
Termi16
őstag
válasz
Dictator^ #25217 üzenetére
Az ffdshow kiváltja teljesen az ac3 filtert, legalábbis nálam nem volt rá szükség.
A TMT az egy külön dolog, oda nem kell egyéb progi, csak a lejátszó maga. Viszont ahogy írták is, azt inkább csak bd-lemezek lejátszására érdemes használni.
Én MPHC-t használok mindenre, mert megeszi a bd lemekezeket is.
-
K!$$rác
tag
válasz
Dictator^ #23379 üzenetére
hát igazából mindent jól csináltam sztem csak a kód ami nem volt jó,pedig van vagy 18db a könyvbe kb. mindet végig nyomkodtam 4x aztán mégse sikerült. Este lehet írok prívátba aztán segíthetnél kicsit bővebben...
esteleg a neten rálehet keresni a "kódokra"s mellette van a típus szám is?
-
fatallerror
addikt
válasz
Dictator^ #22935 üzenetére
ez a jó a kis vállalkozásokban h engednek mert ha már berendelnek neked vmit akkor kicsit lehet alkudni mert nem rizikózik h rámarad a cucc. persze erre játszani nem lehet de rákell kérdezni h engednek e :]
meg majd meglátjuk h a nyáron mennyibe fognak kerülni a dolgok, ennyire előre nehéz megmondani -
-
Termi16
őstag
válasz
Dictator^ #22065 üzenetére
Ezt sajnos így nem merem kijelenteni, mivel elméletileg a hdmi kábel nem szedhet össze semmilyen zajt, amennyire én tudom (főleg nem nálam, ahol a leghosszabb is 2m). Dehát itt az ellenpélda
Az a durva, hogy most még jobban összekotortam a kábeleket, így pedig már 45-ös hangerőnél is hallhatóan "sziszeg" a cucc.
Csak ki kéne próbálni normális kábellel azért.
-
Palapo
aktív tag
válasz
Dictator^ #19807 üzenetére
Érthető voltál...
Egyenlőre megoldottam úgy,hogy a DVD lejátszó van összekötve SCART-tal a TV-hez és az Onkio meg HDMI-n keresztül a TV-vel. Remélem a jövő héten összejön a Dune... Fizú utén a feleségemmel összeülünk költségvetést készíteni és meglássuk,hogy kijön-e belőle... -
BBéci
legenda
-
Gabor970
addikt
válasz
Dictator^ #20161 üzenetére
nem vagy maradi, bakelit lemezről jazz vagy szimfónikus zenéhez én sem kapcsolnám be. Talán Dire straits vagy sting mellé már meghallgatnám mit mutat. Sajnos jelenleg nem rendelkezem érdemben erősítővel és a hangfalaimat is egy pár preludium képviseli (mondjuk ezt nem szándékozom cserélni)
Nekem most a sztereo az koncertfilmeket jelentett. Depeche mode, Ákos, Diana Krall, Ghymes. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Dictator^ #20161 üzenetére
Sztem elég egyszerű a válasz. Ha a frontok nem képesek olyan mély tartományt megjeleníteni mint amit a zene megkíván, akkor érdemes bekapcsolni.
A zenehallgatás elég sokrétű, van aki az operát szereti, amihez egyértelmű, hogy nem kell bekapcsolni, de a populárisabb tüc-tücösebb zenékhez illik (főleg, mert nem mindenkinek van annyi pénze, hogy olyan hangszórókat vegyen amikhez ne kellene bekapcsolni)
Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket mindenkinek
-
BBéci
legenda
-
-
-
ricsik
őstag
válasz
Dictator^ #19456 üzenetére
Ízlés dolga, van benne mély, tüskéken meg pláne előjön. Én a magasokat kicsit keveslem, ezért fogom lecserélni a kábeleket valami ezüstözöttre. Inkább bukok egy kis mélyet.
Én akkor szoktam bekapcsolni a C4-et mellé, ha tuccot hallgatok, általánosabb zenéhez szükségtelen. -
Z0mbi
senior tag
válasz
Dictator^ #19460 üzenetére
Amen. Sok ember nem tudja hogy a szuk keresztmetszet az a hangfal... Egy 1007 es re legalabb 500k ert vennek csipogokat +szub
no mindegy ez csak az en felfogasom. Csak az a gebasz a 1007 + 150 es hangfalakkal hogy ugyan ezt a minoseget produkalna egy 150000 es erosito
Azert gratula az 1007 hez! -
Palapo
aktív tag
válasz
Dictator^ #18795 üzenetére
Azért gondoltam álló hangfalra,mert a kicsi hangfalat nem nagyon tudom elhelyezni,max. ha gyártatnék hozzá valamilyen állványt. Majd csinálok egy képet a szobáról és kérem ki-ki véleményét.
BBéci!
A streamaudio szokott válaszolni az e-mail-okra? Irtam neki még a hétvégén és kértem tőlük egy ajánlatot és időpontot,de azóta síri csend... lehet inkább telefonálnom kellene... -
sirfer
aktív tag
válasz
Dictator^ #18637 üzenetére
Hello, nem próbáltam parhuzamosan tenni még, az összes beállítás ehhez az álláshoz lett belőve.
Nem voltál, az előzőekben írtam, hogy kapok egy Mentor 6-os hangfalpárt demózásra a jövő hét második felében.
HA nagyon-nagyon bejön akkor az Ikon 6-ok mennek stereo-ra a H/K Stereo Legend szetthez, a Mentorok pedig front +stereo szerepet kapnak majd.Minden kiderül hamarosan.
Utána csinálok PH! nyílt napot.
-
törölt tag
-
bozont
veterán
válasz
Dictator^ #17804 üzenetére
Fizetés után a paypal accountnál megadott címet rendeli hozzá a megrendeléshez. Bár jön visszaigazoló e-mail, ahol kérik hogy erősítsd meg a címed és add meg a telszámod is, ott szerintem lehet nekik jelezni hogy más címre küldjék.
(#17806) Jasonchan
Igen, ez már nekem szemre a képek alapján is feltűnt, hogy mintha a hangfalakon nem lenne olyan mély a csatlakozó, de végül is jól belepasszol (ettől még gondolom szabványméret az is). Talán csak esztétikailag ront keveset, de nem vészes, engem nem zavar. -
-
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #17586 üzenetére
Nem butaság a felkonvertálás, de azt mindegyik tévé megoldja házon belül, saját hatáskörben. Ki kell próbálni, hogy a lejátszó, vagy a tévé skálázója végez-e jobb munkát!
Az Onkyo erősítőkre nem jellemző, hogy teljesítményhiányban szenvednének, de attól még előfordulhat, hogy valaki, egy adott hangdobozszetthez, helyiséghez, kevésnek érzi.
-
KTTech
veterán
válasz
Dictator^ #17527 üzenetére
A végleges ez lesz (ha tényleg minden összejön... ez holnap derül ki):
Marantz NR-1501: 99.990 Ft
Mission Mv-8 5.0 Házimozi Hangfalszett: 89.990 Ft
Mission MS8 sub: 49.900 Ft
Összesen: 239.880 FtKözben reménykedek benne, hogy a Mission Mv-DS-ek rendelkeznek fali konzollal, vagy hasonló megoldással, amivel egyszerűen fel tudom őket pakolni a falra (némi furkálás árán).
Hátra van még a hangfalkábel és 1 db HDMI még.
-
robi0604
őstag
válasz
Dictator^ #17496 üzenetére
Párszor hallottam, különböző erősítővel és nagyon nem tetszett a hangja.
BBéci leírta a lényeget.
Ami furcsa volt számomra, hogy egy Eltax universe szett szebben és egységesebben szólt, nem csak szerintem, hanem jó pár hifiszerető és teljesen "anitihifis" ember szerint is.
A lényeg, hogy hallgassa meg a leendő használó, mivel neki "kell" majd együtt élnie vele, de ez minden komponensre igaz.
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Dictator^ #17243 üzenetére
Én voltam tegnap, de így pontosan nem tudom melyik szobára gondolsz.
A másodikon volt egy szoba ahol elképesztő hangok voltak. (A Hangfalakba fa membrános hangszórók voltak):Az első szinten pedig a polkaudio házimozi szobája tetszett legjobban. Ha jól tudom RTI 9 es frontokról mentek a bemutató.
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #17182 üzenetére
Parkolás: Westend parkoló
A többi, ahogy BBéci mondja, de a környéken szombat délig az utcákban is fizetni kell, csak utána free.
Előtte legközelebb mondjuk kb. a Gyöngyösinél, vagy Újpest-Városkapunál tudod letenni ingyen a kocsit, beljebb már fizetned kell.
Menj délután! -
Az-X
őstag
válasz
Dictator^ #17015 üzenetére
Először is, ha komolyabb hangminőségben gondolkodsz akkor át kell gondolnod azt, hogy milyen hangkártyával hajtod meg az erősítőd. Nagyon nem mindegy! Az alaplapi kártyák többnyire nem komoly hifire lettek kitalálva.
Kábel a második kérdés. Flac-nál és egy komolyabb sztereó rendszernél már illik valami rendes összekötés. Nem a 600Ft-os Hama jack-RCA. Ha átgondoltad a hangkártya kérdést akkor kell nekiállni kábelt keresni, vagy készíttetni.
Optikát szerintem nem érdemes erőltetni ha egy jó sztereó rendszert szeretnél.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Dictator^ #17019 üzenetére
Optikai kábelen, hdmi-n digitális jel megy, ahol elvileg nincs minőségromlás (gyakorlatban az audiofilek szerint nem mindegy milyen a kábel), a történet a digitális-analóg konverziónál érdekes, hogy milyen DAC-ot használsz, ill. a DAC után milyen kábeleket. Határ a csillagos ég.
Szerintem a hangkártyád tökéletesen megfelelő, egy sima rca kábeles összekötéssel. Én egy asus xonar dx-et használok a nad315-ömhöz, teljesen elégedett vagyok vele. -
Ijk
nagyúr
válasz
Dictator^ #17017 üzenetére
Minőségveszteség mindig van, gyakorlatban az a kérdés mi az elfogadható számodra. Próbáld ki, mert ez a megoldás közel ingyen van a te esetedben. Sajnos a külső DAC-ok elég drágák, és egy ilyen rendszeren nem is tartom valószínűnek hogy kihallod a különbséget. Ha tudsz esetleg kérj kölcsön valakitől egyet próbára, addig kár lenne több tízezres kiadásba bocsátkozni.
-
szaya
tag
válasz
Dictator^ #16846 üzenetére
Budapestre rendeltem, még nem jött meg. Pont két hete rendeltem (10.14):
Thanks for your business!
Your parcel was shipped out by China Post on 2010/10/17.
Expected arrival date is 2010/11/1 --> 2010/11/6Tracking number:xxxxxxxxxxxx
Shipping address:
Gábor Kalocsa
xxxxxxxxxxxx
Budapest, Pest 1173
HungaryThe parcel normally takes about 10-15 days to arrive Hungary.
Occasionally, 2% - 5% of parcels can be delayed delivery due to your customs, your local post office, weather, or public holidays.
It will probably take longer time for your items to arrive at the final destination.
Thank you for your understanding on this matter. -
BaLee
addikt
válasz
Dictator^ #16845 üzenetére
Nekem postázták, személyes átvétel nincs is tudtommal.
De így, hogy belinkelték a forrást inkább onnan rendelj. Az ilyen rendelések 2 max 3 hét alatt megérkeznek a világ bármely részéről, ahogy nézem kb. fele áron kijöttem volna ha én is onnan rendelem. 24db-ot vettem több, mint 7000ért (volt benne Z is), az oldalon a 24db jön ki 3800 körül...
Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest