Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Jelenleg simán tudnék tartani egy kisebb házibulit úgy, hogy senki nem hoz semmit
(Szilvesztert kicsit túl biztosítottam)
De nyitva csak a hubi van, meg volt 2L fehér duna tisza közi házibor, azt odaadtam öcsémnek. (ígyis akad még 4L-el belőle, és az csak a fehér
Van még vörös, a töményeket és a söröket nem is említettem
) -
smiti
veterán
Engedjétek el ezeket az anyagias dolgokat, élvezzétek a hóesést....
-
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
"felkúsztak a ddr4 árak is szépen" --- Várható volt. Sőt, most nézem, hogy 2 hete nem emelkedett a G.SKILL 32GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-32GIS ára, ugyanúgy 110K ... Nyáron 21K-ért kellett volna nem is egy hanem kettő ilyen KITet venni ...

De jó, hogy végül 32GBval kértem a laptopot
-
F e Z o
veterán
válasz
Vigneau
üzenetére
Meg a vizes topikba is érdemes ellátogatni. Őrült pénzeket lehet elszórni alkatrészekre. Minden vizes cuccom használtan vettem, talán csak a CPU blokk volt új, de azt meg valami féláron sikerült megkaparintani. Volt kétkörös hűtésem is, MORA 2-vel, meg egy nagyobb klímahűtővel, amit aztán most decemberben átalakítottam. Egy kör, egy szivattyú, nagy radi, CPU-VGA párhuzamosítva, s így is 40 fok alatt a VGA 250W környékén.
smiti : Az "A"-s jogsi, meg valami régebbi BMW R1150GS minden hónapban feljön nekem gondolatban...

-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau
üzenetére
Ezért mondom kinek ez vagy kinek az, nekem pont tetszenek a nagy szellős gépházak, főleg ha funkcionálisan is rendben vannak. Ma már olyan gépházak vannak, hogy simán lehetnek bármelyik helység ékei.
Igen, azt láttam, hogy te még próbálsz az ésszerűség vonalán maradni.
Laptop : Na nálam meg pont most jött el ismét az ideje. Ugye sokat járok ki Ausztriába, és telefonnal mentem mindig. De minden évben mikor kint vagyok jön 2-3 szitu, amikor de rohadt jó lenne egy laptop ... Legutóbb kicsit túl sok lett ezekből, és úgy döntöttem, hogy mielőtt elszállnak az árak veszek egyet. Igazából lehetett volna "minipc " is abból a szempontból, hogy csak elviszem 1200km-t, lerakom egy asztalra és úgy lesz használva, semmi ágyba meg ölbe vevés nincs tervben. Csak a minipcnél még kábelek, meg akkor külön monitor, bill-zet stb, sokkal praktikusabbnak tűnt a laptop, fontos cél volt, hogy könnyen elrakható és elővehető legyen.
-
Vigneau
félisten
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau
üzenetére
Ezt a minipczés dolgot továbbra sem igazán tudom megérteni. Ha a hely nagyon számít, akkor laptop (bár 20-25 éve még mindenkinél elfért az ATX gépház és a CRT monitor), ha pedig asztali gép, akkor a lehető legjobb ár/teljesítmény arányt érdemes kihozni, legyen szó akár CPU/VGA stb kombóról vagy akár tárhelyről.
Biztos nem szivatnám magamat azzal, hogy egy pici házba préselek bele kompromisszumos megoldásokat jó drágán.De hát kinek ez, kinek az ...
-
KROK640
nagyúr
"Egyre kevésbé mozgat meg mostanában a PC fejlesztése" --- szerintem rajtad kívül jelenleg tömegek kezdenek ezzel így lenni, és minél tovább tart ez a mesterséges válság, annál kisebb az esélye, hogy a piac visszaáll valaha a régi szintre.

Ráadásul semmi sem garantálja, hogy 1-2 év múlva nem csinálnak még egy iylet. Ráadásul az a tapasztalatom, hogy az ilyenek után a régi szintekre már nem szokott visszaáll ni a régi szintre az ár, csak mérséklődik.
Na, és mi lesz az új elfoglaltság?
-
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Én is így csináltam egészen csak az Athlon XP-met tartottam meg, meg a 4th gen-t. Ennek az oka az, hogy mikor cseréltem őket, még az előző is használható, ugyanakkor már alig ért valamit. Többet ért a lehetőség, hogy van tartalék gép, mint az a párezer ft amit kaptam volna értük.
Közben irigykedek haverra, akinek rohadt jól sikerült a gépfejlesztést megcsinálnia :
Márciusban vette ezt :
GIGABYTE B650 EAGLE AX
AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz AM5 BOX
PATRIOT 64GB Viper Venom DDR5 6000MHz CL36 KIT PVV564G600C36K
Samsung 990PRO 2TB M2
WD Red Plus 8TB 3.5" 5400rpm 256MB SATA WD80EFPX
FSP VITA GM 1000W
COOLERMASTER MasterBox TD500 MESH V2 ARGB feketeA régi RX580-assal használta, majd decemberben, pont még a HATALMAS HIÁNY
(lényegében lezárta az európai piacait az Nvidia)* előtt, lőtt bele egy GIGABYTE WINDFORCE OC SFF GeForce RTX 5070 Ti 16GB GDDR7-et.Pedig én se panaszkodhatok, mert a laptoppal nagyon elégedett vagyok

* Vigi, Smiti, meg bárki : Mit szóltok ehhez?
-
KROK640
nagyúr
válasz
eszakas
üzenetére
Abit NF7 2.0? Volt ilyenem is, de akarok is még venni egy ilyet, csak már nem nagyon találni

Abitból a legérdekesebb lapom az "Abit BD7 beta" volt, aminek sajnos már csak a doboza van meg
pedig a maga idejében is elképesztően ritka volt, mára meg szemmel látható ára lenne. -
KROK640
nagyúr
Szép sor. Én fel se tudnám sorolni, talán csak a fő gépekét, olyan sok volt. De ASUS A7N8X-X-em most is van, meg ugyanannak a Deluxe verziója (ASUS A7N8X-E DLX) is szintén van most is, sőt volt ASUS A7V8X-X-em is, kettő is. Gigabyte GA-EP35-DS4-em szintén most is van itthon, Z97-ből MSIm van.
És jelenleg nekem is B560-as lapom van
-
eszakas
őstag
-
eszakas
őstag
Volt ilyen ABit lapom is.
Ezen már egy nagyon jó alaplapi hangkártya is volt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!

- HP EliteBook 645 G10 14" AMD Ryzen 5 PRO-7530U 4,5Ghz 16GB DDR4-3200Mhz 512GB Nvme Magyar Bill.
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-11G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Sérült I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I BillSér I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Két felnőtt gyerek és azok oldalkocsijai mellett ÉN!
Lenne baj.