- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
TCr
veterán
Mobility Radeon 5470.
Gyártó oldalaIntegrated HD audio controller
- Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI with no additional cables required
- Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats -
Mlnr To'm
tag
Leginkább filmezésre, tv-zésre kéne, no meg néha játékhoz meg kicsit zenehalgatásra.
Használtat nem szeretnék venni, inkább fizetek érte 20-30%-al többet.
Teljes szettet meg azért kerestem, mert nem értek igazán a témához, nem nagyon tudom mi-mivel jó párosítás. Tudnál esetleg mondani egy jó erősítő hangfal kombinációt? -
BBéci
legenda
-
Z0mbi
senior tag
2x50W ? hat az joesetben zenei, Legyen legjobb esetben osszesen 50W rms. Azert lehet hogy a szubodnak nagyob kimenete van.
A bemeneti impedanciarol semmit nem mond. Nem hiszem hogy 4-8ohm lenne folyamatosan.
(meg azt is megkockaztatnam hogy valtozik a bemenetije jelszint erosegtol fuggoen ami az erositodnek lehet hogy nem lenne jo)Mas... ez mit csinal a maradek energiaval? Disszipalja? Ez egy hutoborda az egesz? oszt melegiti a levegot?
Valszeg en se hasznalnek ilyet ...sehol.
-
ChipKng
aktív tag
Ha jol lattam, az a bajod, hogy a TV-n nem szol, ugye? Ami nem meg lepo mert a TV-k nemnagyon tudnak dekodolni DTS es egyeb codec-et.
Ha az erositore nem megy ki a bitstream, akkor a beallitasoknal nezd meg az audio kimenetet. Ne csak az audio device-ot a gyorsan elohivhato menukben.
Nekem a VLC-vel es az MPC-HC-vel is sikerult attolnom a hangot, csak beallitas kerdese. -
Vidala
senior tag
Ez a PC-s filmlejátszás tényleg nem egy "sima" történet.
Én is tesztelgetem, hogy van-e egy optimális megoldás, de eddig nemigazán találtam rá. Eddig a legjobb amit elértem, hogy a Hali media splitter telepítésével a Windows Media Player 10-es gyakorlatilag majdnem mindent lejátszik, de "természetesen" ebbe a HD hangsávok nem értendők bele. Arra a WinDVD (asszem 9-esem van) jó, és a TMT.
Viszont érdekes, hogy mennyire "érzékeny" a forrásra. Eredeti DVD-vel, BluRay-el no problem. Minden megy, mint a karikacsapás.
Viszont rippelt anyagoknál teljesen változó. Mondjuk pl. egy DD hangsávot vagy DD-ben sikerül továbbküldenie (és akkor minden ok), vagy dekódolja, és csak LPCM-ben. Utóbbi esetében viszont a center hangját szétkeveri a FR-Center-FL hármasra kb. egyenlő hangerővel.
A HD hangok meg vagy mennek (ha jó a rip), vagy nem. Olyan is van, hogy mennek, de iszonyat fáziscsúszással pl a TMT esetében. Persze lehet rajta állítani, de a macera.Azért még nem adtam fel teljesen, de picit csökkent a lelkesedésem. Előbb-utóbb célhardver lesz ebből...
-
lean
aktív tag
Nos először is a forrást kell tisztázni:
Az kiderült hogy merevlemezről, de:
- Eredeti BD struktúra?ha igen akkor TMT3, képes lejátszani az mkv-t is, de ebben az esetben nem lesz csak DTS, vagy DD.
- mkv konténerben DTS-HD, vagy TRUE-HD hangsáv?, akkor MPC-HC + fffdshow és semmi egyéb nem kell hozzá.
- m2ts szintén MPC-HC+fffdshow
használom mindkét módszert úgyhogy gyakorlati tapasztalat. -
python1
veterán
Hát igen,nekem is ez vele a problémám,nálam mondjuk 5.1 DD megy de DTS az nálam sem.
Azt hittem,hogy csak nálam van bibi vele.
Akkor tovább kell keresgélnünk valami lejátszó programot.
Egyébként jobb minőségben tudom a pc-vel lejátszani a filmek DD és DTS hangját mint a h/K dvd lejátszójával.Ez igen érdekes nem?
Próbáltam mindent és sokkal jobb a hang.
Miről játszol HD hangot? BD vagy HDD? -
K!$$rác
tag
VGA hangkari beállításnál 44.1 vagy 48Khz pipa dolby,dts pipa be és menni fog hidd el nálam is csak így van dolby ,dts hang és csak ati HD3200 laptop vga s 5.1-be tolja ki s,erősítő szépen dobja a Dolby s Dts logót is mellé
én amikor filmet nézek akk sajnos egymást nézik az erősítővel ! megvannak egymás mellett
10 E ft-ért már az emberhez dobnak 1 mezei ATi HD-s VGA kártyát csak vidd haza s egyből tolja a HD-s hangokat iss lehet én csak ezért fogom lecserélni a 8800GTX-et bár pc- nem nagyon használok max ha játszom fél évente 2x,de ha meglesz a VGA csere akk többet fog menni a gép sztem!
-
cekkk
veterán
Szia!
Nézegetem az alaplapod, és hát azt írja: 7.1 CH HD Audio (VIA® VT1718S Audio Codec).
Sajnos asztali gépem már nincs vagy 5 éve így annyira nem tudom, milyenek is ezek az alaplapok. Csak most itt a 7.1 hd az a HDMI-n kiadott hang vagy az analógon kijövőre gondol.
Milyen lejátszó progit használsz?A HDMI csatlakozóval lehet az van amit mondasz, hogy nem jó helyen van, ahogy Ragadozó is írta, hogy neki az elsőben ereszti át.
No ha megy az erősítő és a gépen a lejátszó kimenetét valamilyen analóg jelre állítom (stereo/5.1) akkor az erősítővel együtt szól a tv hangszórója is. Majd ha kikapcsolom az erősítőt, akkor még kb. 2 mp-ig szól a tv, majd elkezd akadozni kép-hang majd a képet játssza tovább, a hangot pedig nem....
Ezt most nem teljesen értem. Ez az analóg jel nem tiszta nekem, milyen analóg jelet küldesz az erősítőbe , hogy a kép is megy közbe? Nem hdmi-n küldöd a hangot a képpel együtt?
-
cekkk
veterán
Hm érdekes.
Szerintem annak nincs jelentősége, hogy nem 1.4es a tvédben. Ebben az esetben.
De ennek meg így nincs értelme, hogy a kép átmegy a hang meg nem. Elhiszem, hogy ez van nálad, csak nem logikus
És mi történik akkor ha két jel megy be az erősítődbe egyszerre? Melyik képét jeleníti meg? -
R1per2
tag
Másik tv állványt kellett választanom, mert az eredetileg kiszemeltbe nem fért volna bele az erősítő fél cm híján. Meg ez helytakarékosabb is, több minden fér bele, hogy nem olyan lábakon áll, ami alá már nem fér semmi. Picit magasabb is, ami jobb.
Ebből viszont kettőt is kell vennem, hogy minden elférjen széltében rajtaközépen lesz a tv, széleken frontok, amik így már 2x90=180cm-re lesznek egymástól. Erkélyajtó is pont ki tud még tőle nyílni, úgyhogy tökéletes.
A gond hogy 1db volt mindössze most a polcon, holnap tudok menni a másikért, majd akkor lövök képet milyen lett végül. De már rekonstruáltam ezzel az egyel + dobozok segítségével a hangzást, nagyon állat!Subnak nincs most még igazán helye, valszeg az útban lesz, mert az erkélyajtóhoz teszem a sarokba, olyan gyakran úgy sem járok ki, akkor majd elmozdítom onnan.
-
BBéci
legenda
Mostanáig 2 LG és 4 Samsung tévé beépített médialejátszóját használtam, teszteltem, egyiknek sem volt gondja a 8 gigásnál nagyobb filmekkel. A C sorozatú Samuk a DTS hangot 5.1-ben is kiadják optikai csatlakozón, az elgék valóban csak DD-t.
(#24358) Jasonchan
Pedig nem gyenge a 1911, ott valami más baj lehetett.(#24354) Sanya46
50 colos plazma, vagy 42 colos LCD???Mégis mi alapján fogsz dönteni???
-
Sanya46
csendes tag
Még nem vettem meg sem a TV-t, sem az erősitőt, csak már rá szántam magam a cserére.A mi nálam azt jelenti, hogya ennek neki kezdtem, -akkor már tudja a családom is , ebből vásárlás lesz.A TV-RÖL ANNYIT, HOGY MÉG A RÉGI 34COLOS hagyományos TV-t nézzük a nappaliban.Ez változna egy 50colos plazmára. vagy egy 42colosLCD-re.Meg jönne az új erősitő.
VÁROM A GONDOLATOKAT ÉS HOZZÁSZÓLÁSOKAT, MERT NEKEM FONTOS , HOGY FELESLEGES PÉNZ NE DOBJAK KI ÉS SOKAT SZÁMÍT NÁLAM A VÉLEMÉNYETEK ÉS A SEGÍTSÉG!
-
ricsik
őstag
Jól mondod. A tv-kbe épített médialejátszás csak vevőcsalogató marketing duma. Túl sok a korlátozás, nekem is tudja a tv-m, sosem használtam, mert elég gyatra ezeknek a tv-knek az ezirányú képessége. A legalapabb pl WD média lejátszó is kenterbe veri bármelyiket, nem érdemes a médialejátszón spórolni.
-
Z_A_P
addikt
A lenyege az, hogy ha BR / jatek eseten 5.1 vagy 7.1 PCM hangot kap az erosito, akkor a jobb es a bal surround fel lesz cserelve. De csak ha a jelado HDMI outputja multichannel PCM mode-ra van allitva
Ezek erintettek:
TX-SR308, TX-SR508, HT-S3300, HT-S3305, HT-S5300, and HTX-22HDX.2.1-ben nem jon elo a hiba (ott nincs is surround, nem?
) Es ha nem multichannel PCM-et valasztasz a lejatszon (bluray, pc, xbox,stb), akkor nincs gond. (pl Dolby Dig, DTS,stb)
-
törölt tag
A LFE tartomány az kb.80 Hz alatti tartományban dolgozik. Ott ha megfelelő dinamikával kell hangot elérni,a normál erősitők már valóban "erőlködnek" és csak alacsony, esetenként 3 ohm alatti impedanciával kell hogy dolgozzanak.Ráadásul lökésszerű, hirtelen megterhelésnek lennének kitéve. Amire az általad linkelt erősitő nem igazán képes.És elég egyoldalú megterhelés lenne neki,mivel diszkrét(értsd: monó) jelet kapna.Ez sztereón erősitené fel de csak az egyik ága lenne kihasználva,az is épp abban a tartományban ahol épp a legnagyobb erőkifejtés kell.És a frekvenciamenetük valahol 200-nál véget is ér. Oké hogy birja kb 40 ig lefelé,de ezt a többivel(az1KHz,10kHz tehát az egész hallható tartománnyal együtt) erősiti. Hamar elhasználódna az erősitő,kiszáradnának a MOSFET-ek és a kondik a hirtelen nagy és alacsony frekvenciájú áramok miatt.. Ezért is bizzák az LFE-t külön erre szakosodott erősitőre.Amelyek rendkivül sokáig birják ezt a terhelést,ellentétben az általad linkelttel.Hisz erre vannak tevezve és más a felépitésük is elektronikai és enegretikai szempontból.
Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Bittorrent topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo 3DS és DS topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest