- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
-
kezdocske
csendes tag
válasz
nyurga82 #28879 üzenetére
Köszi,
Igen segítettél, ebből kb. az jön le, hogy inkább meg se hallgassam...
(Ez nekem nagy segítség, mert a hallgatással töltött idő + utazás oda mind a kislányomtól veszem el, ezért is kérdezek sokat...)
Köszi mégegyszer! (a többiektől a hallgatást beleegyezésnek vettem (vehetem?)
-
kezdocske
csendes tag
válasz
Hobbbyt #28867 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Természetesen 5.0-ban venném bármelyik is lesz végül. Az M33i pl. 130 eFt szettben. (az MHT-s az nem jó nekem elrendezés miatt). A Cinemapackot sokan dicsérték egy dolog miatt viszont nekem nem igazán jó: nincsen olyan színben ami jó lenne a nappaliban (bocsi, de nekem ez is szempont, talán fontosabb is a kelleténél...
)
Esetleg hallottál fenti zenéket M33in?
Vagy hogyan szólnak a Te szetteden? (gondolom hatalmas különbség nincsen a két szett között, amennyire tudom értelmezni a leírásokat (és ha lehet neki hinni)) -
kezdocske
csendes tag
Sziasztok,
Mission M33-as hangfalakat hallotta már valaki? Tudtok róla véleményt mondani? Mission MV cinemapack/Proson Libra 653 helyett érdemes inkább ezt venni? (40%zene (guns n roses / queen / republic) - 60% házimozi).
508-ast jól gondolom, hogy elég hozzá?
Előre is köszi mindenkinek!
-
kezdocske
csendes tag
válasz
#09634560 #26274 üzenetére
Szia,
Ezt érthetem úgy, hogy a Proson Libra (99 eFt) jobb, mint a Mission MV (90eFt)?
Sajnos egy helyen nem láttam mindkettőt, így nehézkes meghallgatni (főleg, hogy napközben (amikor a rendes boltok nyitva vannak) dolgozom...).
Akkor is megéri ha 308-as mellett dönt valaki, vagy csak 508 esetén nem kidobott pénz az a +9eFt?
Köszi előre is!
-
kezdocske
csendes tag
Szia,
Nem tudom pontosan mi a különbség az 508-607 között, de talán érdekelhet Téged (vagy mást):
Tegnap este láttam egy nagy Budaörsi (még) kék, (hamarosan rózsaszín) elektronikai áruházban:
ONKYO TX-SR 607-est 91 eFt-ért, ami kb az 508-as ára.Kiállított darab, és kiárusítás van náluk vasárnap estig. Meg is lehet hallgatni (tegnap egy Jamo-ra volt kötve)
Én is sokáig gondolkoztam rajta, de én nem akarok ennyit költeni az erősítőre, meg vadi újat akarok (mégha nincs is igazam...)
Üdv.
-
kezdocske
csendes tag
válasz
#09634560 #20971 üzenetére
És mi az a kábelrengeteg, ahol a külső zaj miatt már megéri az optikait használni?
(erre lehet, hogy így nem lehet válaszolni...)Egyáltalán a külső zavarok hatása inkább a kábelhossztól függnek, vagy inkább az egy négyzetméterre eső (szomszédos) kábelek számától? (és azok szigetelésétől?)
És válaszolt erre a kérdésemre is...
Köszi Mindenkinek!
-
kezdocske
csendes tag
OK, akkor most egyértelmű (nekem), hogy mit ajánlotok: plazmát majd HDMI-vel, CRT-t pedig SCART-tal kötöm össze.
Hangra visszatérve most egy kicsit megzavarodtam (2-en optikait, Te pedig koaxot javasolsz): van lehetőség optikaira és koax-ra is. De mi a különbség a kettő között? (pontosabban: újraolvastam az első hozzászólást, és ez alapján optikait gondolnám jobbnak, merthogy környezeti zavarokra érzéketlen, más különbséget a leírásban nem találtam.)
Mi a koax előnye az optikaival szemben?
Sanci38: sajnos nekem nem...
-
kezdocske
csendes tag
válasz
#09634560 #20963 üzenetére
Megnéztem, és HDMI 1.3-as: [link]
Ill. még azt is találtam, hogy ez a felvevő fel tud skálázni 1080p-re: [link]
Akkor talán azért nincs értelme a képet bevinni a DVD-be, mert a kép már fel van skálázva (ez az erősítő amúgy sem tudna), a (nem HD-s) hangra meg az optika jobb?
(Ráadásul jelenleg ez csak emélet, mivel még CRT-s tévém van, de idén lecserélem egy Plazmára (vagy LCD, de ezt majd máshol...) )Nem tudom, hogy tud-e ilyet ez a DVD, de ha jól értem, akkor mkv, m2ts lejátszásához lenne értelme csak HDMI-t használni (külső HDD-n keresztül ez még előfordulhat).
Sajnos a keretet már így is túlléptem, ezért nem gondolkozom az 508-ban. (pedig a bemérőmikrofont hasznosnak gondolnám...)
-
kezdocske
csendes tag
válasz
#09634560 #20934 üzenetére
#19673-ban (KTTech) nekem az optikát javasolta (és előtte BBéci is #19669 a HDMI ellen volt (az én esetemre)), Te pedig a HDMI-t javaslod bcrics-nek. Miért jobb neki a HDMI, nekem meg az optikai kábel?
Esetleg mert az ő rendszere annyival komolyabb, hogy HD hangok előnye > optika zajmentessége?
Vagy az az oka, hogy neki a forrás PC nekem meg DVD felvevő-lejátszó? ha igen miért?
Vagy más?
Előre is köszi!
(Sajnos még nem tudtam megvenni a házimozit, de január végére meglesz: Onkyo308; Mission MV cinemapack, KEF C4) (csak még mindig nem volt időm meghallgatni...)
-
kezdocske
csendes tag
Sziasztok,
Fejben eldőlt a házimozirendszer felépítése:
Onkyo tx-sr308
Mission MV Cinemapack
KEF C4Valamint van már itthon (fizikailag is ):
DVD felvevőm: Panasonic DMR EH58 (HDMI, optikai kimenet, S-Video)
Panasonic Quintrix tv (2 scart, 1 S-video bemenete van)Mielőtt megvenném szeretném összerakni, hogy milyen kábelekre van szükségem (persze olyan helyre megyek amikről írtátok, hogy korrektek tanácsok tekintetében, de azért nagyjából összeraknám):
A kérdésem a kábelezésre vonatkozna: Lehet-e olyat (ezzel az erősítővel), hogy HDMI-n megy a jel a DMR-->Onkyo között, majd onnan a hangfalra kimegy a hang, tv-re pedig nem HDMI-n, hanem valami máson, amit SCART-á át tudok alakítani megy a kép? Jól gondolom, hogy így a hang kábelezése már a rendszerhez mérten jó lesz (csak 250k-s a rendszer), a képen meg csak majd egy HDMI-s tv beszerzését követően tudok javítani? (HDMI kábel segítségével) Vagy tudtok már most jobb lehetőséget? (HDMI-s tv-t 1-2 év múlva veszek csak)Üdv. és köszi
-
-
kezdocske
csendes tag
Python1, Ricsik. KTTech, BBéci: köszönöm az eddigi infókat!
Erősítő (fejben) eldőlt: Onkyo 308-as.
Először nem tetszett (külsőre) ez a Mission Mv Cinemapack, de lassan kezdek vele megbarátkozni. Ha mégsem sikerülne, akkor az alábbiakon gondolkozom még:
Heco Victa Set 500: 120e
Wharfedale Vardus VR-300 HCP: 110e
KEF C 5.0 szett: 130e
Wharfedale Crystal 3 5.0: 90e
Wharfedale Cardus 250 HCP: 80eEzek közül melyikről gondoltok jókat? Vagy inkább melyik a második a Mission mögött ár/érték-ben? (#19418-ban írtam főbb szempontokat)
-
kezdocske
csendes tag
válasz
ricsik #19425 üzenetére
Először is köszi!
Úgy érted, hogy akár mélyládát ne is vegyek most csak később? Addig elleszek nélküle is?
Nem lenne jobb ugyanolyan márkájú hangfalszett és mélyláda? (Pl. (pl. KEF C5 5.0+KEF C4, vagy mission ms8 + MV cinema pack) (vagy most bizonyítottam, hogy kezdő vagyok?
_ )
-
kezdocske
csendes tag
Sziasztok!
Évek óta szeretném magamat és családomat meglepni egy házimozi rendszerrel, azonban minden évben eltántorít a hozzá nem értésem...
Fórumot olvasva remélem, hogy idén ha nem is fogom megtanulni, de segítetek kiválasztani a tutit:
körülmények:
- 200 eFt-ot szánnék rá (de ha nagyon kell kicsit fölé is mehetünk, de az én hallásommal minek?
- helység 5x8,5 m, de ebből 5x4 amit "körbe venne" a hangfalszett, a többi konyha+étkező. Belmagasság: 5x4-nél galária (~5,5m), a konyhánál csak 2,7m
- kábelek a hátsó hangfalakhoz a falban (1,5 mm piros-fekete), nem nagyon lehet cserélni
- házimozira használnám (90%-ban)
- panasonic CRT-s tv van jelenleg, ezt 1-2 év múlva HD-s LED vagy Plazmára cserélném
- Panasonic DVD felvevő-lejátszó HDD-s (DMR, 2 éves) szintén van jelenleg
- szomszédban, nálunk is kisgyerek, fal hangszigetelése kritikán aluli (basszus miatt fontos lehet)
- szomszéddal közös falon a falnak háttal van a tv (és a többi)
- erősítő tudjon rádiót is
- ne kelljen 5 éven belül lecserélnem a cuccot (audiofil sose leszek)Amit kinéztem:
- Onkyo TX-SR 308
- Jamo S 426 HCS 3
- Jamo SUB 210Szerintetek mennyire passzolnak a fenti cuccok egymáshoz, ill. a körülményekhez? Van jobb ötletetek? (Onkyo márka 95%-ban el van döntve, bármi más változhat...)
Köszi a segítséget mindenkinek előre is!
Üdv.
Kezdőcske
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest