- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Watcher45
tag
válasz
Balinov #32126 üzenetére
Mit keresel valójában, misztikus nyomozós sztorit, vagy jöhet valós történelmi környezetbe illesztett nyomozós regény is? Ha utóbbi is érdekel ajánlom C. J. Sansom: Matthew Shardlake sorozatát nekem nagyon bejött [link] vagy Steven Saylor: Gordianus sorozatát [link] vele nem kötöttem nagy barátságot. Ha fajsúlyosabb regények is jöhetnek akkor Umberto Eco: A Foucault inga, Prágai temető, Rózsa neve, Mutatványszám, bár ezek nem populáris fogyasztásra szánt könyvek.
-
-
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #32027 üzenetére
Köszi.
Bízom benne, hogy be van. Meg kell néznem, de épp használatban van. Az enyém be van. (Huawei HiCare) Azt már lecsekkoltam.
Igazából az ügyfélszolgálattal már beszéltem, de árat nem "tudott" mondani. El kell küldeni, ha kell a javítás ingyenes a bevizsgálás, ha nem, akkor 4k.
De azt azért jól érzem, hogy a 39k-s kijelző csere némileg túlárazott.? -
sotetlovag97
tag
válasz
Balinov #31835 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat Balinov, de-n most pont akciós egy nagyon jó elektromos takaró, de egy picit kell hozzá gyűjtögetnem.
@Thocy a ZAGY: Ez sem rossz ötlet, bár én maradnék így elektromos vonalon.
Az összebújással nincs gond, nem kell nagyon noszogatni ilyen szempontból, csak inkább ez is a konfortérzetet növelné.OFF:
Mivel most gyűjtögetésben vagyok, ezért a meghirdetett cuccaimat olcsóbban is adom, ha úgy alakulna fórumtagoknak.
Hamarosan új dolgokkal is bővítem az eladandó dolog tárházát.(lehet még a corsair 800d is elmegy
)
-
RudyD
tag
válasz
Balinov #31646 üzenetére
Kösz a tippet Balinov mester!
Elsősorban a kölyök tabjának beüzemelésére kellett volna olcsó megoldás, de úgy tűnik a felcsatolható periszkóp lehet még kivitelezhető, a többi drága. (Közbe rájöttem h a fránya samu még otg -t sem tud.)
Meg vagyunk szépen lőve itt a dolgokkal a kommunikáció végett. Sajnos asszony laptopjára is csak a fránya win ment fel.
-
Vérboci
addikt
válasz
Balinov #31575 üzenetére
választható hogy bemész érte vagy posta. A gyerekekét pár hónapja csináltattuk, kipostázták. De ajánlott a cucc, viszont annak átvételéhez meg lehet írni meghatalmazást, sima két tanúsat. CSak érdemes ehhez a posta nyomtatványát használni. Nyugdíj átvételéhez legalábbis ragaszkodnak a saját formátumukhoz.
Netről letölthető. -
Vérboci
addikt
válasz
Balinov #31573 üzenetére
kizárt hogy azonnal megvan... rá kell kódolni az ujjlenyomatot meg ilyen nyalánkságok. a sürgősségi felárat csak nyáron érdemes fizetni a sok útlevél igénylő miatt, mert azzal 1 hét, anélkül meg 7 nap :-)
Amúgy meg tessék Tétre elautókázni és ott nulla várakozással lehet ügyet intézni. Csütörtökön este hatig vannak...
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #31571 üzenetére
Ocsmányiroda a belvárosban, de jobban jársz az ETO parkival, itt azonnali a fényképkészítés és már mész is a rács mögé.....akarom mondani kapod is a kezedbe a kis kártyácskádat!
Pénzt vigyél rendesen...fénykép és új okmány ára....
magyarorszag.hu ügyfélkapus regisztrációval még időpontot is kérhetsz/foglalhatsz -
G@ben
addikt
válasz
Balinov #31388 üzenetére
Na igen, most, hogy van kerítés a határokon, nem egyszerű.
-
G@ben
addikt
válasz
Balinov #31382 üzenetére
Én vettem egy olyat, hogy fára fel van ragasztva egérpad, arra meg csiszolóvászon van felfogatva és azzal csinálom. Egy nagyon enyhe konvex élt ad neki, ami kicsit erősebb és könnyebb élezni, mert nem kell pontosan tartani a szöget, cserébe nem tudsz vele olyan finom tollaságat faragni, de a konyhában nem is kell, ott nekem jobban bevált a kicsit erősebb él a csont és porc körüli vágásoknál.
Elvileg ez az, bár most nem tudom megnézni a linket, mert cégnél le van tiltva az oldal, mivel késes és az a németeknél hűdenagyontiltott! -
Dorien
veterán
válasz
Balinov #31161 üzenetére
Ja, csak úgy volt kb. előadva, mintha azt mondanánk, hogy ezután segget se töröljünk WC-zés után, mert szaros lesz tőle a kezünk.
Nem ettől leszünk betegek, hanem ha utána nem mosunk alaposan kezet.
Hűtőhideg, fagyásból kiolvadt húst amúgy nem túl élvezetes nagyobb mennyiségben szeletelni, darabolni, mert szétfagy tőle a kezed. Én forró vízzel szoktam előtte alaposan átöblíteni, úgy sokkal könnyebb vele dolgozni. Múltkor a bográcsgulyásba 2kg lapocka ment, a nyesedék meg a macskáknak.
kiszi07: Jobbulást!
-
Dorien
veterán
válasz
Balinov #31158 üzenetére
Bali, nálunk a családban soha senki nem kapott ilyen fertőzést a csirkehús megmosásától. Nyilván a húsos vágódeszkát rendesen le kell pucolni és nem tiszta evőeszközökre, tányérokra, poharakra csorgatni a húslét.
Nekem egyszer volt (kb. 11 éve) egy fasza vérhas-szerű fertőzésem (napokig tartó véres hasmenés), de annak az oka a pulykacombhús nem megfelelő hőkezelése volt - tanultam belőle...
De majd jön Okidoki, a mi fő-fő ÁNTSZ gurunk és megmondja a tutit!
Ami nálunk most mindent visz, az a mézes-mustáros csirke kerti tűzön sütve.
Istenkirály.
Dupla annyi mustár kell a mézhez és apróra csíkozott csirkemellre kell önteni, beleforgatni, majd mehet az olajozott tepsibe a grill rácsra a tűz fölé. Forgatni kell, gyorsan megsül, de nem baj, ha kicsit megpirul, megég, csak még finomabb lesz... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #31153 üzenetére
Balázs! Gigabit-es routert nem kapsz 10000-ért!
főleg nem dual band-ost.....
TP-LINK Archer C2 AC750 Router , árukereső szerint 13000Ft-tól indul.
Ezt szoktam rakni digi-hez, ez az asus megoldásánál 3000-el olcsóbb.
viszont ha csak a 60Mbit-es csomagra fizetnek elő akkor nem kell ezt a gigabit-es örületet eröltetni, akkor van a TP_LINK 940N 9000Ft környékén... -
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #31091 üzenetére
Gép ügyben:
Nem mai, tényleg nem, de azért ide írom.
Gigabyte GA-P35C-DS3R, E6550, 1-4gb DDR2. Eladósorba került. VGA pedig több is van. (HD2600Pro 512Mb, x550 128Mb, HD4870 1Gb DDR5.)
A lap CPU ram trió a hétvégén került ki egy hibátlan gépből, újabbra váltás miatt.
Ha érdekel, beszélhetünk róla, ha nem, nincs para. Nyilván nem a 30+kategóriaHa bárkit esetleg érdekel a fent említett cucc, kereshet szintén.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #31088 üzenetére
Köszi.
A csv-t sikerült használni végül, a gmail-ben kellett visszaváltani régi nézetre, és lehetett importálni a OneDrive-os csv-t...vagy vCard-ot (MS fiókban nem találtam lehetőséget, bár az egész egyben van már...)
A gmailt pedig automatikusan húzza a telefon, névjegyek pedig benne!
Ha van szebb, vagy jobb, vagy gyorsabb megoldás, elfogadom, elhiszem. Eddig nem volt ezzel gondom.
De szimpatikus, hogy egy csomó dolgot kezel úgy, vagy hasonlóan, mint a WP. Meglepő!
3 nap után úgy érzem nagy barátok leszünk ezzel a telóval. Majd meglátjuk.Még egyszer köszi a tippet, és lehet pont ennyi kellett, az irány legyen meg!
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #30985 üzenetére
Xiaomi Miband 2-öt próbálgattam a napokban...
Hát csak azt nem tudja ez a kis karperec hogy mikor áll fel a ......
persze lehetne rá külön app és akkor nem a kezemen hordanám...
bőven elegendő a lépésszámláló/távolságbecslő része, kiegészülve a pulzusméréssel és alvás-monitorozással...nálam 18 napig megy töltés nélkül ez a kis karperec...
alapvető tudása: idő és dátum kijelzés, akksiállapot mutatása, lépésszám, távolság, pulzus, elégetett kalória mutatása. telefonos applikációjával de akár az nélkül is jól használható.
7-11eFt árban beszerezhetőHa az okosórában kikapcsolod a folyamatos bluetooth-os szinkronizálást, akkor bármilyen kihangosítót használhatsz mellette!
Ugye az evidens hogy egy időben csak egy bluetooth-os kapcsolatot tud fogadni a telefonod...bár huawei p9-nél láttam olyat, hogy a párosított eszközöknek meg lehetett szabni hogy melyik legyen az elsődleges...azaz prioritási sorrendet lehetett az eszközöknek adni. -
jamba
aktív tag
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Balinov #30957 üzenetére
Igen! Simán! Meglepően jó szerszámai vannak a LIDL-nek. Még a Parkside márka előtt volt nekik valami saját márkanevük (10 évvel ezelőtt legalább), azok is ugyanilyen tartósak voltak, van még piros autóemelő bakom és krododil emelőm is abból a korszakból. Szélvédőmosó (téli-nyári) nagyon szuper, nem Tescos kategória, mégis olcsóbb! 230V-os 25Literes kompresszorom van 4 éve, és mondjuk hogy iparilag használom a sűrített levegő előállítására itthon. Amennyit megy szegénykém, fuhh, egy kicsit már tömítéseknél szivárog az olaj, de ez már természetesnek mondható. Szóval szerintem nagyon jó minőségűek otthonra legalábbis ezek a szerszámok, nyugodtan vedd meg, ütvefúrójukat is ismerem és még sorolhatnám
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #30651 üzenetére
Köszi az ötletet, ezzel is próbálkozom majd....
Alapjában az ADSL2+ szolgáltatás feltöltési mizériájával van gond....
addig nem volt vele bajom amíg nem cserélték le a Bajcsy-Zilinszky utcában lévő
Telekom központban lévő jó öreg Ericson DSLAM-okat.
Lett is helyette valami förtelem HUAWEI multidata fostalicska....
igaz ez már ADSL2+ tud de csak alig elfogadható kompromisszumokkal.
Váltanom kellene szolgáltatót, de meg vagyok kötve a céges domainnal és levelezéssel....ÁÁÁÁÁ.....nincs kiút...maradnom kell a Trénél.... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #30583 üzenetére
A google fiókja ismeretében a biztonság és készülékhasználat fülön lehetőség van az elveszett/ellopott készüléket kizárni....6 lépésban próbál segíteni a google
1 hívd fel vagy nézd meg hol van....GPS kell satöbbi...a lenémított készüléket is megcsörgeti...micsoda ficsör
nem lelhető fel, március 18 este 19:20 az utolsó feltünés
2.tiltani a google fiokkal történő bejelentkezést, valamint kiléptetni a fiókból ha bent volt...
3. tilani a készüléket imei alapján, ehhez a magyar szolgálunk és végünk kell
4...
5...
6...távolról google fiókon keresztül kiadni egy teljes adattörlést, és még az SD kártyás adatokhoz is hozzá"nyúl"szóval ezt végigprüttyögtem, egy berlini kirándulás során tűnt el a telefon, éttermből vacsi közben....nem sok esélyt látok a megkerülésére....ráadásul független volt a cucc, szóval szolgáltatónak sem érdeke a keresése/tiltása...veszett fejsze nyele...megy a lecsóba....
-
zozyk
addikt
válasz
Balinov #30578 üzenetére
De van: Android Eszközkezelő
-
-
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #30415 üzenetére
F2 és f12, jól is emlékeztem.
Amikor indítom a lapost, alul nem is írja ezeket. H2O bios, a w10 simán indul. De se boot menü, se bios...
Épp videókat meg leírásokat keresek közben, de mindenhol ezt látom. Meg amit Jazzos is írt, de arra sincs reakció.Jazzos: Igazad lehet, de 500Gb nem fér el 120-on. De nem is ez a lényeg, akár újra is telepítem, de nincs boot menü...
-
frankstork
aktív tag
válasz
Balinov #30329 üzenetére
Azért ez így ebben a formában nem korrekt. A miénk 2012- röhögve fut a full hd 1080p 3D wifin keresztül dlna-n...
Szegény így is össze van már zavarodva.
Nem kell túl pörögni a kérdést, nem fog drága tv-t venni.G@ben. Ha aktuális lesz a megfelelő fórumban fog találni segítséget. Az én javaslatom vedd azt amelyik megfelelő képátlójú neked, és a legfrissebb kiadás. A többit már kiveséztük. Hangfal. Valaki írta hogy nem jó. El kell jönni hozzám, meghallgatni, jó az. Simán egy 10 éves Sony sztereó erősítő van alatta, két jó állapotú mini hifi hangfallal, analóg jelet megkapja a fejhallgató kimenetről és csókolom. Tök jól szól, és a lényeg egy 10-esből megvan.
-
Coyot
őstag
válasz
Balinov #30329 üzenetére
Droidos Sony 50w755 öm van. Store ból letöltött KODI is teljesen jól vitt mindent rajta, csak marhán idegesített hogy nem kadenciahelyes így lett alá egy Raspberry Pi3 ezzel már jó. Az eleján sok nyűgje volt a droidnak, de szinte havonta jött javítás hozzá, most azt mondom teljese használható és még egészen gyors is.
Amit Még Gaben írt hogy hangfalat szeretne meghajtani róla. Na azt felejtsd el. Rendszerint csak optikai kimenet van rajtuk, vagy a fejhallgató kimenet - de nem kell sokat várni tőle, nem tudom mert előerősített e vagy simán sz*r a legtöbb nálam kifejezetten rossz volt a végső hangminőség. Így egy Fiio dac + hangfalaim távirányítója maradt sajnos mint két távirányítós megoldás.
-
Coyot
őstag
válasz
Balinov #29902 üzenetére
Nálam ez elég egyedi igényekre van szabva, de alapnak ez nagyon jó:
http://someonewhocares.org/hosts/Nagy negatívuma hogy a google ad részleg tehát a teljesn személyes megfigyelésed miatt nem lesznak majd olyan személyre szabottak a reklámok
márha ez gond. Valamint sok reklám site linkje szimplán nem fog működni. De nyilván ez már hozzáértőbbeknek szól.
-
tserrof77
őstag
válasz
Balinov #29798 üzenetére
Bali, ez egy "ipari", bizniszklassz gép. Ha a vga hűtésére figyelsz (rendszeres takarítás, pasztázás) örök darab. Ssd-t egy kis fiókba az oldalán tudod a hdd helyére betenni, ellenben ha optibay keretes megoldásra pályázol, részben felejtős, mert a Lenovo csak a saját, horror árú optibay keretével működik
-
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #29751 üzenetére
RudyD "programjával" sem működik. Töröltem, stb, de visszaáll. Csináltam vele bootolható freedost, előtte ugye formáz a program. Utána szépen látszik commanderben a freedos, és mellette az összes mappa, ami raja volt...Viszont a teszt része kidobta, bad sectort vagy mit talált, sokat....
Nincs gond, mert nem egy nagy tétel, és néhány kép ami elveszett, amit teló nem tudott rámenteni. Elvileg hétvégére meg lesz az új kártya. Feleségem pedig újra tud kattogtatni....
És ami fontos, egy csomó új dolgot láttam ezzel kapcsolatban. Köszi mindenkinek. -
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #29625 üzenetére
Amúgy szerintem tiszta k*cs*gség. Van egy géped, hozzá w7, megvetted. Újra kell telepíteni, és nem tudsz frissíteni...Van támogatás, vannak frissítések, de nem kapod (kaphatod) meg, mert a w10 prios. Én 10-et használok, és ok, de van rá eset, hogy 7tel kell dolgozni, mint éppen most is. Ez szívás!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest