Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hohóó!
Nagyonszépen köszönöm!
Ma éppen ilyentejfölös gomba mártás félét csináltam (vagyis még most készül) és ezzel leöntöm a tésztát.
Bár tudom, hogy a tészta nem éppen fogyókúrás, de még így is jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint nagymami főztje.
Akkor azt hiszem ell eszek így a nyáron.
Kipróbálom ezeket mind, amit írtál.
Holnapután pl sajtos-tejfölös rakott cukkini lesz. -
spotless
csendes tag
nem akarok a 80kcal vs 8 kcal -on lovagolni
de egy 500 g-os doboz kockacurkorba (fehér, ezen volt rajta a kcal/100 g érték) vagy 7x7x3 db kockacukor
az 147 db
400 kclal/100 g
2000 kcal/500 g
2000 / 147 = 13,6 kcal
valóban nem 8, de nem is 80.
ha valami rosszat írtam, akkor botsa seviat meg juharszirupot megfogadom, .. köszi!
-
LOTR
addikt
erre most csak röviden válaszolok
" ... Ha megfelelően állítod össze ... "
ez a pontos meghatározástól nagyon távol van, és ahhoz, hogy megfelelő mikrotápanyagot vigyen be az ember a szervezetébe rengeteg zöldséget, gyümölcsöt .... kellene megennie, megint csak ott tartunk, hogy olcsóbb is és egyszerűbb is a vitamin
ha meg tudod cáfolni elhiszem, de addig szerintem nagyon is igaz amit írtam -
Bibby
addikt
Na mert a te "átlagos testsúly" szerinti meghatározásod az aztán korrekt és pontos...
A c vitamint is jól megmondtad, úgy van ahogy te leírtad, fogalmad sincs hogy miért, de úgy van.
"Ha megfelelően állítod össze az étrendedet..." - mutass nekem bárkit akinek az étrendjébe nem lehetne belekötni. És hatalmas tévedésben vagy ha azt hiszed a vitamintartalom ma is kielégítő a táplálékokban. A másik meg hogy a piacon egyáltalán nincs dömping a magas vitamintartalmú cuccokból, sőt legtöbbször nevetségesen kevés van bennük. -
LOTR
addikt
állítólag ez a legolcsóbb scitec essentials 1g c vitamin réteges szerkezetű tehát nem szívódik fel egyszerre az egész, hanem kell neki jópár óra - lehet benne igazság, nem tudom
szerintem meg nagyon is jó ez az x db színtelen minta produkálása, mint alap, mert lehet, hogy egy kisebb szervezet 3 litertől már így jár, másnak meg lehet 4 liter is kell
ezért van az, hogy amit figyelembe kell vagy szabad venni ilyen téren azok olyan adatok amik mondjuk testúlyra/egységre vannak nézve/számolva
addig kell próbálgatni amíg össze nem jön
a diéta is erről szól, a sablon maximum kiindulóalapnak jó, minden szervezet más, és máshogy reagál mindenre, hogy mennyire az már másik történetállítólag a lefontosabb a vitaminoknál a felszívódás, ahány cikk annyi vélemény, ellenben egy bármilyen multihoz képest nehezen veszik fel a versenyt a hétköznapi tápanyagokban található vitaminok (megint csak ne azt nézzük, hogy pl a japánok akik halon meg zöldségen élnek vitaminok nélkül is megérik a 100éves kort)
-
LOTR
addikt
hmm, a szervezet meg tudná különböztetni a természetes eredetű c vitamint a mesterségestől?
nem hinném, vagy rosszul tudom........
egy citromdarabban jó sok c vitamin lenne?
1g c vitamin tablettában van mondjuk 1g aszkorbinsav - 100g citromban 45mg, ez kb azt jelenti, hogy 1 g c vitaminhoz kicsivel több, mint 2 kiló citromot kellene megenni, és ha csak magát a c vitamint nézzük, akkor egyszerűbb és olcsóbb is a tablettés megoldás, a szervezetnek meg teljesen mindegy miből nyeri ki
az aszkorbinsav az akkor is az marad ha kis/nagy tudósok fognak pár db szén, oxigén és hidrogénatomot és a megfelelő módon kapcsolgatják egymáshoz őket, vagy akkor is ha úgy nő oda a fáraamúgy ez a napi 1,5 liter víz amit fentebb írtak elég kevés, a szervezet kb 60%-a víz
olvastam egy cikket, hogy mennyi lenne a napi ideális vízszükséglet, a válaszoló orvos szerint egy sportoló esetében annyi folyadékot kellene inni, hogy napi 5 színtelen vizelet produkáljon, amiből minimum 2 edzés utánra essen -
Cy-clone
csendes tag
Ez nagyon igaz!
Régebben én is nagyon kevés folyadékot fogyasztottam - szinte semmit... mert egyszerűen nem tudtam (nem is tudom!) meginni a "sima" csapvizet, a buborékos ásványvizet még úgy ahogy...Megpróbáltam átverni magam - úgy tűnik sikerült - és pár szelet citromkarikára töltögetem a napi 1,5 l ásványvizemet. Bevált, mert bár tudom hogy még ez sem lenne elég a nagykönyvhöz, mégis sokkal-sokkal több mint korábban.
... és elkezdtem fogyni is, pedig nem eszem kevesebbet
mint ennek bevezetése előtt...
(Halkan jegyzem meg, hogy vmelyik nap a lúgosítással kapcsolatban olvastam egy cikket és abban a citrusfélék tiltólistán vannak... régen pedig mindenki a citrom áldásos fogyasztó és immunrendszer-erősítő hatásáról áradozott.... egyik sem fog befolyásolni a további fogyasztásában
)
-
Cy-clone
csendes tag
Jelentem: reggeliztem
100%-os narancslé + 1 szelet Jó reggelt keksz - ezután ebédet csak 13:00 órakor kívántam...
Szoktatom magam a reggeli tornához is, ha már nincs időm fitness-terembe járni délután (ezt a luxust csak a gyerek nyári szünetében engedhetem meg magamnak - suli ideje alatt állandó a rohanás, tárgyalások stb.) legalább előnyt kovácsolok az álmatlanságomból -
Cy-clone
csendes tag
Szia,
tudod, a legtöbb helyen/módon/formában ismert (celebbé váló, vagy már aként működő) szakemberek (?) hirdetik a fogyás módszereit, s ez engem nemhogy vonzana, de inkább kiábrándít..
Nem tűnik hitelesnek mert az ember (lehet joggal) üzletet sejt mögötte - bár lehet hogy működne a meghirdetett és pontokba szedett diéta, nálam már nem penget meg húrokat.
Ezért is örültem hogy idekeveredtem...
Kicsit azért égő hogy így meglepődtök amiért csak ennyit eszem, de meg kell jegyeznem hogy azért ez az étrend (? már nem merem annak nevezni) már több mint amit korábban bevittem.
Eléggé sűrűek és stresszesek a napjaim, sokszor csak kefír, joghurt az ebéd (bár mint említettem kis adag főtt kaja azért gyakran bejátszik) - valószínűleg a rohanás miatt is egyszerűbb v. természetesebbnem-enni mint még a kalória-számlálgatással bíbelődni.
De amit írtál abban bőven lehet valami - raktározás hmmm.... (narancsbőr) bár az 5x-i étkezés rengetegnek tűnik...
Ja... és nagyon keveset, azt is részletekben alszom... -
littlemole
őstag
Igazad van hogy össze visszának tűnik. Mégis van benne valami rendszer, aminél sajnos jobbat nem tudtam kitalálni amivel az éjszakai meló mellett tudok fogyni. Más az ritmusom, kevesebbet alszom mint a többi ember. Majdhogynem fordított a dolog.
Másik igaz dolog amit írtok, hogy a fogyás gyakorlatilag azért állt meg, mert az étkezés nem volt rendben az utóbbi 1-2 hónapban, hiába mozogtam eleget. Ezen próbálok változtatni, mert én is látom amikor szigorúan betartottam a sok kicsi adag, csirke rizs, fehérjeital, zöldség kombót, sokkal hatékonyabb volt.
1000kcal nál azért többet szoktam enni. Az nekem is kevés lenne. Ahogy írtam inkább 1500-ra saccolom.
Fehérjeitalt szoktam inni edzések után. De mivel súlyzózni ritkán szoktam, így nem mindig erőltetem a fehérjeitalt. Nálam amúgy is egy kicsit édességpótló szerepet is betölt. Sajna az édesség a gyengém. De nem válogatás nélkül.
-
Bubee82
őstag
Nem feltétlenül vettem támadásnak
Csak kissé "kiskegyedes" volt
A magassága nagyon is fontos lehet, mert nem mindegy, hogy 160 centivel 80 kg, vagy 190 cm-vel. Az életkor sem utolsó, mert az életkorral változik a BMI index is valamennyire (ilyen értelemben nem mindegy, hogy 18, vagy 38 és ez nem derül ki). Számít az is, hogy mióta diétázik pontosan és mit eszik egy nap, mert kiderülhet az is, hogy amit eszik alapvetően rendben van, és csak korrigálnia kell rajta egy-két dolgot, de akár az is, hogy teljesen rosszul eszik
Már csak erre reagálnék.
A BMI-t szerintem hagyjuk. Lehet valaki úgy is 165 centi és 90 kiló h a testzsírja 10% alatti. És máris megdőlt a BMI "hitelessége". A testzsír % körülbelüli ismerete fontosabb mint az h hány kiló valaki. Ugyanis nem csak zsír és csontból vagyunk, hanem van némi izom is, amit nem árt figyelembe venni
Az életkornak extrém esetben van jelentősége, de nem akarom magamat ismételni.
-
Bubee82
őstag
Ha jól vettem ki a hozzászólásából, akkor írt már ide. De ha nem akkor elnézést.
Nem olvastam vissza, csak erre a hsz-re reagáltam.
A magasság nem tudom miért olyan fontos a kérdésben. A "mióta diétázik" dologgal kapcsolatosan pedig pont írtam az előzőben
Az életkor se feltétlenül mérvadó, kivétel akkor ha nagyon idős és ezáltal alapból lassabb az anyagcseréje. Az lenne mérvadó, ha valamilyen anyagcsere problémája volna, mert az speciális eset.
Mivel van "némi" közöm a diétához, ezért bátorkodtam hozzászólni.
Véleményem szerint nem hiba ha tisztában van vele, mennyi kalóriát eszik. Számolgatni a zsírt, szénhidrátot és fehérjét mégnehezebb egy átlag ember számára.
Valóban nem hiba, ha tisztában van vele. Fogalmazok akkor máshogy: hiba erre alapozni a diétát! És máris máshogy hangzik.
Miért lenne nehéz? Ha ez nehéz, akkor szépen vissza lehet ballagni általános iskolába. Mert akkor értelmi szint = 0, és ezt komolyan mondom. Az átlagembereket éppen arra kéne megtanítani h tudjanak különbséget tenni jó és rossz között és végre nézzék meg az élelmiszerek tájékoztató címkéjén az összetevők és tápanyagtartalom leírását. Az élelmiszerek tápanyagtartalmának mennyiségének ismerete alapvető táplálkozás szempontjából. Ezt kellene megérteni.
Ha valaki ezt tudja, akkor rájön, hogy nem a kalóriát kéne számolgatni, mert az félrevezető. Ennyi a történet.
-
kicsitomi88
őstag
Fogalmazzunk úgy, hogy már az is haladás ha a kalóriát számolja valaki.
Én nagyon egyszerűen megoldottam magamnak. Napi 7 étkezésem tartalmaz 20-25g fehérjét alkalmanként, az napi 4*150, 600 kcal. Mivel 1g fehérje ~4kcal.
Napi 50-150g szénhidrátot fogyasztok napról napra változóan de ennek megfelelően csökkentem illetve növelem a fehérje és a zsírbevitelem.
Így egy nap 1600-1800 kcal megy be, ami az én méreteimhez az ajánlott minimális tápanyagszükséglet diétában.
-
törölt tag
a max heartrate (MHR) megallapitasara pl a '220-eletkor' jo, de a
zerge.info-n emellett van harom masik modszer is:
1.: ffi: 220 - eletkor (evek szama); no: 226 - eletkor
2.: ffi: 210 - eletkor fele (evek) - 11% testsuly (kg) + 4 = MHR; no: 210 - életkor fele (evek) - 11% testsuly (kg) + 0 = MHR
3.: ffi: 214-(0,8 x eletkor) = MHR; no: 209-(0,7 x eletkor) = MHRnem olyan horror nagy az elteres az egyes modszerek alapjan. ugyanitt van kis informacio az egyes tartomanyokrol is.
viszont ezeket akkor erdemes szamolgatni, ha nincs lehetoseged megmerni. ha mar ugyis pulzusmerovel edzel, csak van lehetoseged egyszer megmericskelni a sajat max pulzusodat is
a fenti linken erre is vannak modszerek. persze pl a nyugalmi vagy az ebredesi pulzus megmeresehez leginkabb sajat pulzusmero kell.
szoval akar letezhet is olyan ember, aki 120-130-as pulzustol fogyni fog
a 140-160-as pulzus mar foleg izmot bont szerintem, de ez is nagyban fugg sokmindentol (ahogy te is irtad), akar az edzettseg merteketol is.
-
deniro2
senior tag
Régi motoros vagyok én már itt is és a gyúrós fórumban is.
Nem diétázom, de a zsírt simán tartom 30-50 g között, ennél többet enni sztem felesleges, fogyni, tartani, növelni pedig ennyivel is lehet. Amúgy a kalkulált szénhidrát mennyiséggel (450 g) edzés mellett is zsírmalac lennék, bár ez ugye anyagcsere kérdése.Meg az is érdekes, hogy testsúly csökkentésnél elvesz a kalkulátor a fehérjéből, holott éppen, hogy az arányokat kellene a fehérje irányába eltolni, nem pedig mindent csökkenteni.
-
ALI_G
veterán
úh, a graham liszt marha drága, fél kiló egy 1000-es körül mozog belőle. Békéscsabán két hónap után tönkre ment az az egyetlen bolt ami kizárólag ilyen termékeket forgalmazott és egy fél kilós kenyér pedig 800 Ft volt...
na akkor üveg tésztát ehet, de egyébként ha megyünk véletlen kínaiba, akkor rizzsel esszük. Én édes-savanyút gyűlölöm
pirított csirkéset szoktam enni, amin nincs öntet csak zöldséggel van pirítva. Ő ilyen trutyisat szokott ami olyan takony kinézetű (már bocsi
).
Mivel régebben nem tudták sokáig az orvosok, hogy mi baja, így rengeteg kivizsgáláson volt, vagy 100x vettek szegénytől vért, végül a 3. orvos csináltatott ételallergia vizsgálatot, ami kimutatta, hogy liszt érzékeny.
Tegnap még megkérdeztem, hogy szerinte keveset eszik-e (mivel mondtad, hogy lehet ez a baj), de azt válaszolta, hogy kizárt
Mivel nem vagyok vele egész héten, így nem tudom a teljes étrendjét, de megkérem, hogy írja le.Köszönöm a fáradtságot a kimerítő hozzászólásodra
-
ALI_G
veterán
Szia!
Azért a kalória bevitel biztos eléri az 1400-at. A puffasztott rizs-ben igaz csak fele annyi kalória van mint a kenyérben, de hát a kenyér az hízlal
Gluténmentes kenyeret is szokott enni (annak nemtom milyen a kalória értéke), hetente egy fél kilósat szokott megenni kb, ha vesz. Ilyen nagyon pici szeletekre van szelve.
Zöldséget majdnem minden reggelihez vacsihoz eszik, egy paradicsom, kis uborka...szóval a gyomra azért meg is telik, de kalóriát is visz be.
Tojás is van azért heti egyszer. Ált. 3-at eszik (én kettővel is majdnem jó lakom)
Meg ebédre is általában vmi hús szokott szerepelni.
Talán a vacsi az rossz szokott lenni, mert 8 előtt nem nagyon jutunk oda, hogy együnk.A gluténmentes kenyér, az teljes kiőrlésű? Ez egyébként miért is jó?
A kínai kaja az mennyire egészségtelen nekünk európaiaknak?
-
D600
tag
Na és?
Nem ráérünk?
Erre van a topik, hogy egymástól tanuljunk, egymás gondolataiból merítsünk, tapasztaljunk.Ahoz képest, hogy 3 éve kezdted látom átrágtad magad rendesen a témán.
De igen szeretek enni, nem is szeretek inkább imádok.(sajnos)Ezért is váltottam élemódot akkoriban.
-
D600
tag
Akkor egyetértünk!
Úgy ahogy írod. Nagyon sok mindentől függ, hogy ki hogy tud lefogyni. Én leginkább azokhoz szólok akik hízásra hajlamosak és nem tudnak ellene mit tenni, ők nem tudnak lefogyni testmozgás nélkül. De a hízásra hajlamosabb embereknek nem elég fogyókúrázni, muszáj életmódot váltani diétás étrendre és testmozgásra.
Például nem egy ember van a családban aki többet eszik, mint bárki és mégse hízik. A genetikán is nagyon sok minden múlik, ettől függ az anyagcseréje, a sejtjeinek a táplálék felszívódási, beépülési képessége. Mindenkinél egyedi módon és sorrendben raktározódik el és egyedi sorrendben tudja csökkenteni a zsírt. De zsíros testépítőt gondolom még nem láttál és senki nem látott. Ők letesznek az asztalra valamit, amivel példát állítanak fel, hogy lehet karbantartani a testünket tökéletesen. (natural testépítőkre gondolok)
Nem arról van szó, hogy mindenki legyen testépítő.Szó sincs erről. Hisz ehez hatalmas kitartás és akarat szükséges, erre nagyon kis százalék képes. Hanem inkább az egészséges életmódról papolok már jó ideje itt, hátha valaki rájön és belegondol, hogy tényleg érdemes lenne belekezdeni, már csak az egészség megőrzése és a betegségek elkerülése miatt is.
A topik lehetne például, fogyjunk le és éljünk egészségesen, hisz mindannyian tudjuk, hogy a túlsúly mennyi betegség okozója. -
D600
tag
Gyors voltál.
Igen por formájában keverem bele, 1 kg 700-800 Ft körül van. Plusz a zabpelyhet is beleőrlöm a turmixba. Nyers formájában inkább meghagynám a madaraknak.Nekem nem megy le a torkomon.
Kedves Hanee tisztában vagyok a topik témájával. De ezt inkább úgy írnám, hogy fogyjunk le, utána hízunk vissza, ha nem váltunk életmódot. Aminek az elengedhetetlen része a testmozgás. Ha pedig testmozgás akkor fontosak lesznek ezek a dolgok.
Ahogy mondod a bevitt táplálék mennyiségét illetően, figyelembe kell venni például a testsúlyt és a sport intenzitását. A testmozgásban egyértelmű a fokozatosság elve. Egy pihenő életmódú emberke, nem fog tudni 5 km-ert lefutni egyből, ez egyértelmű. Viszont hidd el, hogy ha a fokozatosságot nem tartja be és megmarad egy szinten, akkor nem lesz eredménye, mert hozzászokik, vagy inkább úgy mondanám, hogy megszokja a szervezete azt az intenzitást. Az aerob és kardiovaszkuláris edzéseknél meglátszik a pulzusszámban. A súlyzós edzéseknél ha megállunk egy súlynál nem terhelődik az izom, így nem is edződik, nem fejlődik.
Végül is igazad van, nagyrészt magamból indulok ki. A lassan 13 éve tapasztalt életvitelből merítem a tudásomat. Így hozzátenném, ha valaki csak "fogyókúrázik" és nem sportol, akkor ne vigyen be maltodextrint.Se dextrózt és fruktózt, mert csak még kövérebb lesz.
Viszont, ha tényleg fogyni akar és meg is akarja tartani az elért eredményt sporttal, akkor ezek fontos tényezők a táplálékban. A szénhidrát szükséges lesz és nem mindegy milyet visz be. -
D600
tag
Kedves hanee a maltodextrin a leglassabb felszívódású szénhidrát, viszont a lebontása a szervezetben rövid, így kicsi az esélye, hogy elraktározódik zsírként. Napi szinten fogyasztom.
Ha valaki csak "fogyókúrázik" és nem életmódot vált, mint például a sport beiktatása az életvitelbe, akkor nem igazán lesz maradandó eredménye. Ha viszont sportol, akkor szüksége van szénhidrátra nem is kis mennyiségben.
A szénhidrát felszívódásának az ideje és a lebontási ideje alapján szerintem jellemezhetjük "minőség"-gel nyugodtan. -
D600
tag
A sport mellett kell a szénhidrát, különben nem csak zsírt fog veszteni, hanem izmot is. A gyümölcs valóban hízlal túlzott mennyiségben.
Azért 1 db banán nem a világ vége, kis fruktóz nem is árt a testmozgáshoz. Viszont, ha nem fogyaszt valaki semmi jó minőségű szénhidrátot (maltodextrin, dextróz), akkor valamiből be kell vinni. Erre a gyümölcs ideális megoldás kis mennyiségben, tehát mértékkel. A többiben egyet értünk Hanne.
Igaz én magamból indulok ki, mint amatőr testépítő.Ha valaki csak fogyókúrázik és nem űz semmilyen sportot ott biztosan más a helyzet.
Kedves gesztus és megtisztelő, hogy köszönsz hozzászólásnál.
-
Zoty4
őstag
Oh, most egy világ omlott össze bennem
Azt hittem jól táplálkozok
Imádom a gyümölcsöket, de délelőtt nem tudok enni, csak este.
Banánt relaitve könnyű magammal vinni, azért szoktam azt, meg az laktat isMilyen gabonapelyhet vegyek? A simákat nem nagyon csípem, vmi izesítése legyen. Tudnál ajánlani márkát?
-
Zoty4
őstag
Megreggelizek 7 körül: Nestlé fitnesst
10 körül betolok egy banánt
13 kor eszek ebédet: ált csirkemell zöldséggel
15-16 kor eszek még 1 banánt
Amikor hazaérek melóból: 19 körül eszek gyümölcsöt: málna, ribizli, cseresznye, meggy, dinnye ilyesmi
Majd később egy fehérje turmixÉn csak biciklizek edzés gyanánt, és többnyire csak hétvégén van rá iőm , hogy komolyabb utat menjek.
Munkába is bicivel járok, az oda-vissza 23km
Hétvégén: 40-60km/nap de jövő hétvégén megyünk haverokkal egy 210 kmes túrátSzal így hétvégén: reggel felkelek kb 9kor: Turmix (3deci tejjel)
ebéd (Na ez meredek, mert ilyenkor van minden finom itthon) Ált. (csirke) húsleves, utána meg vmi második. Ilyenkor kicsit dőzsölök: Vmi csirkemell pöri+krumpli,+koviubi
Aztán be egy carni-Xet 45 perccel a bicizés előtt, majd mégegyet mikor indulok. Amikor megjövök egy (1,5 adag turmix 5deci tejjel) este gyümölcs (hetente 1-2x 3 gombóc fagyi)Persze van amikor nem jön ez ennyire rendezetten össze, de igyexem betartani
-
Zoty4
őstag
értem.
Én hetente egyszer mérem meg magamat, ébredéskor. Nem jó látni hét közben, hogy szinte semmit se fogyott az ember kitartó munkával.
Azért a hét végére majdnem fél kiloval azért lejebb csúszok.
Beizmosodtam, lement sok helyről a háj, még a hasamon meg a derekamon van egy kis felesleg. Úgy vettem észre hogy havi 1-1,5 kilot tudtam fogyni az elmúlt 2-3 hónapban. Innentől nehéz lesz, pedig le szeretnék menni 80 körülre, de majdnem lehetetlennek érzem
Most 87-88 vagyok (szilveszterkor 98ról indultam) -
D600
tag
Hanee nem is láttam, hogy eddig írtál a topikban, pedig látom érted a témát.
Igaz amiket leírtál, de hozzátenném mégis, hogy a rizst nyugodtan beiktathatja az étrendjébe. Ha sportol, akkor jó erőforrás, illetve én soha nem vettem észre, hogy híznék tőle az évek alatt, pedig szinte csak rizst fogyasztok.
Saját bőrömön tapasztalva a tejtől sem lehet hízni, pedig egy fehérjeturmixomba kb. fél litert öntök.Még annyit, hogy a testsúly méregetés tényleg csalóka. Hisz, ha valaki elkezd mozogni, sportolni, akkor velejárója, hogy nem csak a zsír kezd csökkenni, hanem fejlődik az izomzata is. Így hiába méregeti a testsúlyát, lehet nem fog a mutató lefelé menni.
-
LOTR
addikt
"... nem éri el a napi bevitel még az 1200 kcal-t sem.. az ilyenekből inkább gond szokott lenni, mert az anyagcsere a túl alacsony bevitel során lelassul"
ezért kell hetente-kéthetente csalónapokat tartani, amikor megnöveljük a ch bevitelt, ilyenkor lehet akár csokit is enni, de természtesen ezt is mindenkinek magának kell kitapasztalnia, az a biztos
igen, inkább 2 kiemelés kellett volna
"nem éri el a napi bevitel még az 1200 kcal-t sem" - tehát inkább ésszel csinálni"az anyagcsere a túl alacsony bevitel során lelassul" - csalónap
bár ha véggigondolom egy update diétában egyátalán nincs szükség csalónapra
-
L|zsidoboz
őstag
Szia!
Igen, a legtöbb embernél a kitartással van a gond.
Van az egyik csoport, aki megpróbál mozogni, csak nem a jó mozgásformát választ (pl. futás), és gyorsan feladja. Van egy másik fajta, aki eszetlenül koplal, és utána nem bírja, és feladja. Másik buktató lehet a női magazinokban olvasható "ananász villámdiéta" és a "fogyjunk csokival" szintű agyrémek.Én gyerek koromban azért voltam kövér, mert a lehető leghízlalóbb kajákat ettem és rendszertelenül. Anyukám sem vékony testalkatú, mamám sem, így volt kitől örökölni a hízásra hajlamos géneket.
Persze, a legtöbb gyerek azt eszik, amit a család többi tagja. És ha valamelyik szülő "rászoktatja" a gyereket a kolbászra meg az édességre, akkor nehéz átszokni az almára.
Az elhatározás pedig akkor jött, mikor már meg kellett műteni a térdemet, mert nem bírta a súlyomat. A vérnyomásomra meg gyógyszert kellett szedni.
Meg tudatosult bennem, hogy nem akarok 40-50 évesen szívrohamot kapni.Persze, ez igaz, hogy ahány ember, annyi féle megközelítés.
A Norbis dolog is egyértelműen hatásos lehet, ha komolyan veszi az ember.
Csak lassabban fogy. És sztem nem is túl férfias pl. aerobikozni a kazettáira, de ez csak magánvélemény.
Másrészt nekem az is a célom, hogy pár év múlva legyen rajtam némi izom is.Ezzel én sem értek egyet, hogy egyből mindenki egyen 200g fehérjét, 200 gramm cht meg mondjuk 50 gramm zsírt. Aki kórosan el van hízva, az úgyis megeszik egy nap 500-600 gramm szénhidrátot minimum csoki, kenyér... formájában. Ha első körben ezt csökkenti mondjuk 300ra, elhagyja a cukrot és lisztet, akkor is simán tud fogyni párosítva valami mozgással.
A magas fehérje inkább az izommegtartáshoz szükséges, de akin nincs amúgy se sok (mondjuk rajtam sincs sok, de az a kicsit, amit nagy nehezen összekapartam, azt féltem), és nem is célja a gyúrás, annak eleinte tényleg nem kell ilyenben gondolkodni.
Csak a többiek, akik ajánlják nem voltak kórosan kövérek és előtte is edzettek, így ők ahhoz az étkezéshez vannak hozzászokva. -
harry
veterán
Akkor tényleg borzasztó, hogy javasoltam. Illtve nem is, csak mondtam, hogy akkor inkább ez, mint a semmi. A gyúrós étrend meg egyéltelműen gyúrós mozgásformát követel meg, így nincs vele semmi gond. Valóban radikálisabb amit mi csinálunk, de én ezzel úgy vagyok, hogy ha csináok valamit (bármit) azt keményen, ne ilyen tingli-tangli módon. Reagálnék a többire is, de felesleges. Te úgy látod jónak (valamiért), én meg így (mert több ezer embernek bevált, és ők ezt mondták).
-
rien
senior tag
Reggelit javasolt
én kérdeztem, hogy esetleg ez a shake jó lesz-e
Rengeteg folyadékot iszok és ezt megtudnám inni reggelire.
De érdeklődve várom válaszod miért nem jó mi a baj vele?
11,92g szénhidrát / 6,18g fehérje / 1,8g cukor / 0,2g élelmi rostból áll egy kanálka + 1,5%-os tejet teszek hozzá, meg akkor zabpelyhet vagy müzlit próbálok majd belemixelni (nem tudom úgy milyen íze lesz, iható lesz-e, de kipróbálom).
Ezt írják még róla:
A fehérje-összetételben a gyorsan és a lassan felszívódó fehérjék egyaránt megtalálhatók. Ennek jelentősége, hogy a magas minőségű protein folyamatos és azonnali energiát biztosít izmaid és a szervezeted számára. -
L|zsidoboz
őstag
18 évesen kezdtem "radikális" diétába.
Szóval az életkor sztem egyáltalán nem lehet kifogás.
Valaki minél határozotabb, annál keményebb dolgot vállal be.
Én 120 voltam akkor, és csak elhatározás kérdése, nem életkoré.Az viszont igaz, hogy nem kell mindenkinek ez.
Aki mondjuk rendelkezik egy kis kondis múlttal, az csinálja inkább ezt, mert nem akarja az izmait is elfogyni.
Lehet más módszereket is követni, de azok garantáltan lassabbak.Az én bőrőm is meg van nyúlva egy kicsit, de így első ránézésre egyáltalán nem látszik.
Más se szokott panaszkodni erre.A búza nem azért a legelterjedtebb, mert tele van vitaminnal, hanem mert sok van belőle.
De ez közel sem azt jelenti, hogy az a legjobb.Arra a lassabban és egészségesebben meg te válaszolj, hogy a "gyúrós" étrendben mi nem egészséges?
-
L|zsidoboz
őstag
Nem rettegek én egyáltalán a zsíroktól.
Megeszek egy nap én is ~30g zsírt.
Csak nem diósbélesből vagy épp CSAK tojássárgájából, hanem az általad említett zsírokból.
Tojás sárgáját is eszek minden nap, de csak mértékkel.
Pl. ha eszek túrót, abban is van valamennyi, cottage cheesben szintén.
Halat minden második nap eszek...Szenvedni sem kell, mert diétában is vannak csalónapok. Aki meg nem bír ki 1-2 hetet nasi nélkül, az szenved majd az életben eleget a túlsúlya miatt.
philoxenia: Nem, nem saját topik.
Csak kicsit sok volt, hogy írok valamit, te totál félresarkítod, aztán meg akkora hülyeségeket írsz, hogy attól agyérgörcsöt kapok. Ha akarod összegyűjtöm és csokorba szedem.
Érdekes mód sztem nem sok emberrel beszéltem így, haneevel is ha nem értek egyet, lehet normális beszélgetni, mert tud értelmes ellenérvet A MÁSIK MONDANIVALÓJÁRA.
Mert pl. arra a kérdésre, hogy "szted nincs gyorsan felszívódó fehérje?" normál ember nem azt válaszolja, hogy 1, olyat én nem ennék, szóval nincs. 2, a ch gyorsabban felszívódik.
Meg egyél meg 10 kiflit és én megeszek fél kiló húst szintű magas szintű eszmefuttatások.
Tisztában vagyok én is a szőlőcukor tulajdonságaival, kreatin töltésnél épp eleget tömök magamba.
Szóval ha valakinek segítség kell, írjál neki, de ne nekem kezdjél világmegváltó ötletekkel előállni, minthogy jobb kisz*rni a húst, mint megemészteni meg tele gyomorral nem lehet edzeni.
Ennyi, leültem. -
harry
veterán
Na akkor én is gratulálok, futás után csoki
Az persze nem gond, hogy az abban lévő cukor szar. És kösz, hogy sokadszor is hülyének nézel itt többünket, de szeritned mi nem ezzel foglalkozunk már egy ideje? Igen, van gyors felszívódású ch, pl szőlőcukor (dextróz), maltodextrin, stb, amik megfelelőek a célra. De persze nyugodtan benyomahtesz edzés után egy kanál kristálycukrot is.
Meséld már el mi a baj a rizzsel, de nehogy azt mond, hogy sok szénhidrát van benne, mert megőrülök
-
LOTR
addikt
szerintem sikerült észrevenned, hogy mi kicsit radikálisabb diétát ajánlunk, mint a többiek, a teljes kiőrlésű liszt ugyan jobb, mint a sima, de én azt mondom, hogy egy diétába nem fér bele, édesítőszer sem (csalónapok kivétel, de nem ész nélkül)
fél kiló zab 150ft, a t.k. lisztet nem tudom, de biztos drágább, már csak ezért sem éri megnálam ezek az arányok
100g zab + 1 tojás (de több is lehet) + 1 adag fehérje (szintén mehet több is akár) + vízamúgy olyan embernek aki egész nap nem csinál semmit, csak ül és eszik, nem sportol annak én azt javaslom, hogy vagy szigorúbbra veszi, vagy bele-bele csal az étkezésekbe, de akkor később is jön az eredmény
nem vagyok szakács nem is tudok sok ételt megcsinálni, csak azt amire nekem szükségem van:
a főzeléket nem értem, az rendben van, hogy zöldség, de nem raknak abba is lisztet?
mi szükség lisztre egy diéta során? -
L|zsidoboz
őstag
És ez magyarul nem 150 kalória teljesen felesleg, ami a napi étkezés ~1/10-de, magyarán kiteszi egy teljes étkezés felét.
Mennyi ch és zsír van amúgy benne?Tejszín: 10% alatti az nálam azt jelenti, hogy van benne zsír.
Cukor: Ha azt írom, hogy helyettesíthető édesítőszerrel, akkor gondolom én magam is rájöttem, hogy nincs benne cukor.
Valóban nem láttam még távolról sem Norbis somlóit, és sztem nem is fogok.
Biztos jók az ilyen Norbis termékek az akargyenge embereknek, akik nem bírnak ki 3 hónapot csoki meg süti nélkül (ami még így sem igaz, mert csaló napokon lehetne enni), de azért nehogy már update 1es legyen, és minden napszakban lehessen zabálni kétpofára.MOD: Megnéztem a neten ezt a somlói galuskát.
Egy 190! grammos (=20dkg), van benne 200 kalória, 10g zsír és 20g szénhidrát.
Diétában továbbra sem ennék... -
L|zsidoboz
őstag
Miért, miből készül a somlói galuska?
dióbél: kimondottan diétás, együk két marokkal
tejszín: abban sincs zsír
cukor: édesítőszerrel helyettesíthető
tojássárgája: kimondottan diétás, 0% zsír
rum: abból nem kell sok, de az is diétás
liszt: az mondjuk lehet teljes kiörlésű
...Akkor a lisztet én keverem valamivel, vagy van neki több fajta lisztje.
Mi itthon szoktunk kenyeret sütni, és határozottan úgy rémlik, hogy norbis lisztet is vett anyám. Őt nem úgy ismerem, mint aki 800 Ft-ért vesz lisztet. -
L|zsidoboz
őstag
BB.hun keresgélj egy kicsit.
Én is ott olvastam anno.
Ott is a másodlagos szénhidrát források között pufirizs van.
De biztos a Norbi jobban tudja...csigusz: senki sem mondta, hogy minden terméke szar.
Csak vannak parasztvakító termékei, mint pl. a karnitines ásványvíz, a majonéz, a somlói galuska, a fogyasztó torta...
Lisztje meg amúgy tök ugyanaz, mint a 30 forinttal olcsóbb sima cimkés liszt. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Reggel magasabb az ember vércukorszintje, /mérve! / , a fehérje viszont nehezen emészthető, inkább a tevékenységtől függ, mit reggelizzen az ember, erős fizikai aktivitás esetén, nem javasolt a fehérje előtte, irodában viszont a vércukorszint leeshet, ha abszolút nem eszel szénhidrátot. A legjobb mindig a vegyes táplálék, kis adagokban, ha lehet.Nagyon jók a gyümölcsök, alma narancs pl. mert nem hirtelen emelik a cukrot, rosttartalmuk meg hasznos az emésztésben. Teljes őrlésű kenyérhez sok helyen nagyon nehéz hozzájutni, én is magamnak sütöm, most gyúrja a gép.
Erős fogyókúrában nekem bevált a fejes saláta üresen, esetleg főtt tojással, egészséges és megtölti valamelyest a gyomrot.
-
harry
veterán
Én meg 19 éves és tanuló - na és? Tudom, hogy szüksége van szénhidrátra, ezért írtam a zabhelyhet, és későbbiekben a rizst vagy krumplit. Miért, milyen probléma léphet fel 'ekkora' fehérje mennyiség fogyasztásánál? Fél kg hús, zabpehely, esetleg pár tojásheférhe ~130g fehérje környéke, ami szerintem abszolút rendben van egy átlag embernek is (tekintve, hogy nekem kéne ilye időszakban kg 2-3g /tskg, ami pedig 160-240g, ami azért kicsit több, bár testépítői szemmel azért minden más). Így legalább elég kevesebbb husi is, de erre írtam, hogy ezt a mennyiséget nem szeretném én belőni.
Köszönöm, hogy elmagyarázod mi az a szénhidráttartalom. De este akkor sem indokolja semmi, hogy mindenképp fogyasszunk. Vagy mi olyan megterhelőt végzünk, hogy energiaszükségleteinek fedezéséhez szénhidrátot kell bevinnünk? Gyümölcs - ebben valóban nem mélyedtem el annyira, azt viszont mondtam, hogy a fruktóz miatt eleve nem ennék sokat diéta alatt, rost marad zöldségből. Amúgy diéta alatt ez a ch-fehérje arány inkább fordul, amúgy valóban. Ha valaki megterhelőbb sportot végez, ahhoz kell a szénhidrát, egy sima aerob tevékenység a zsírt használja, fehérje meg az izomzat fenntartása miatt (ami jelen esetben nem játszik fontos szerepet, de baj sem igazán lehet belőle).
Mennyiségeket nem akartam írni, tekintve, hogy nem testépítő a kolléga és így ezeket a mennyiségeket nem próbálnám kitaláni (míg pl esetemben grammra pontosan be tudok állítani egy működő és megfelelő diétát - amit természetesen nem magamtól találtam ki, szakértők tapasztalataira hagyatkozva kell összeállítani egy megfelelő kaját). Ezért írtam, hogy ezt a többiekre bíznám.
Nem mondtam, hogy ne egyen vörös húst, de mivel abban több a zsír (ami ugyebár diéta alatt nem a legszerencsésebb) ezért nem ajánlottam.
Norbi - na most jó lenne eldönteni, hogy mihez is használjuk az update termékeket. Egy átlag étrendben valóban jobb lehet az átalag termékeknél, tekintve, hogy kevesebb zsírt/cukrot mittomén mit tartalmaz. De most diétáról van szó, és onnantól, hogy eleve van benne, a célra nem megfelelő. Ha végzett a diétával, nyugottan egyen update majonézt és ne simát, de fogyás alatt igenis bírja ki, hogy pár hónapig ezt mellőznie kell (vagy csak nagyon néha).Zsír - igen, szintén tudom. És én elsősorban a telített zsírsavakról beszéltem, vagy azokról amik nem megfelelőek (vaj, sok olaj, stb). De pl a zabpehely tartalmaz szükséges (telítetlen) zsírsavakat, ami jó, emellé esetleg lenmagolaj, de ne állati zsiradékot fogyasszunk.
Rizs - direkt azért esszük, mert magas a szénhidrát tartalma (70% körül). Következmény: nem kell belőle sok. Ezt is szépen ki kell számolni. Míg krumpli 20% körül asszem, persze lehet ezt is fogyasztani, csak szerintem macerásabb meghámozni, meg több kell, stb ezért mondtam rizst.
BB cikk - igen, ezért is írtam, hogy ne akarjon egyből erre átállni, de azért érdemes lehet átolvasni, mintegy iránymutatás képpen. Persze a legegyszerűbb az lenne, ha elkezdene súlyzós edzést végezni, és máris elég lenne az ott leírtakat betartani
-
L|zsidoboz
őstag
Na, erre kiváncsi vagyok:
- Miért rossz reggel a fehérje?
- Miért jó a pufi búza? Másabb búzából készül, mint a kenyér?Rizst meg krumplit nyugodtan lehet enni diéta alatt, csak max. 2 étkezésben, és akkor sem normál mennyiséget. Diéta elején úgysem kell annyira levinni a ch-t, mint a végén, szóval nyugodtan belefér mindkettő.
Abban viszont teljesen egyetértek, hogy nem mindenkinek kell egyből bodys diétát javasolni.
-
harry
veterán
Nost, én, mint testépítő sportoló nem hinném, hogy a kaja fogasztásommal egy átlag emberhez hasonlítható lennék (mint ahogy itt még páran). Tömeg (nyílván izom) növelésnél a sok kalória bevitel miatt akár milyen rendezetten étkezünk, midnenképp feljön némi zsír is (annak ellenére, hogy ugyan azt eszem, mint diéta alatt, csak a mennyiség más, kenyeret elmúlt fél évben talán 5* ettem, csokit meg sütiket ritkán, stb). Egy átlag embernek fele annyit elég lenne ennie, mint nekem. És ezért van az, hogy többször is diétázok, pl évente vannak diétás és tömeg növelő szakaszok, ez ezzel a sporttal jár. Ha simán le akarnék fogyni és tartani azt a súlyt akkor megteehtném, de nem ez a célom.
Pl úgy állíthatom, hogy egy update diétázó azt mondja - jaj ez egy update mákosrétes (vagy éppen ami), ebben kevesebb cukor/zsír van, jöhet. Míg én ezzel szemben egyáltalán nem eszek ilyet.
Egy áltag emberhez hasonlítva, aki minden szemét kaját megeszik, nyílván jobb az update, ezt nem vitatom - de nem a legjobb a sok fölös kaja miatt amit a lsuta/gyenge akaratú emberek miatt beleraknak (lásd pl mogyorókrém). -
harry
veterán
Senkinek sem kell egész életében diétáznia. Egy komolyab diétás szakasz pl 4 hónap, amivel 15kg azért átlag le tud adni. Én kibírtam, hogy átlag kajának minden nap zabpelyhet egyek, kis rizst, soványhúst meg zöldséget, és mellé egy halom mozgás. Néha persze vendégség vagy vmi miatt borult a dolog, de egy átlagos napon nem volt olyan, hogy jaj de unom már, mostantól mást eszek. Elhatározás kérdése.
És valóban, olyan nincs, h fogyókúra, életmódváltás kell, ebben segíthet, de semmiképp sem alapoznék erre, mert minek. Persze azért pozitívum, mert lehet valóban több embernek segített, de aki valamelyest ért a témához, azért tudja, hogy lehet ezt másképpen is csinálni, nem csak a norbi módszereivel. Lehet, hogy jó néha egy-egy csoki vagy vmi ami tényleg nem sok diéta alatt, de ez max pár alkalom, amúgy meg meg tudnék nélküle lenni. De ha valaki sportol is mellette akkor amúgy sem lenne probléma néha süti, stb. -
Manitou
veterán
-
harry
veterán
Miért próbálnám ki, ha egyszer tudom, hogy az enyém jobb? Ezt pedig azon egyszerű dologra alapozom, hogy (diéta alatt) nem eszek ilyen fölösleges dolgokat, h péksüti, jégkrém, meg hasonló baromságok. Az alap elképzelés, amiket írtál te is, persze jó (cukor, liszt nincs, ch bevitel vissza, napi ~6 kaja, zöldségek, stb). De ezeket nem a norbi találta ki, hogy majd így jó lesz, az emberi test egyszerűen így működik. Az update cuccokat egye aki rászorul (mint írtad is pl cukorbetegek) de egy amúgy egészséges fogyni vágyó embernek abszolút semmi szüksége sincs arra, hogy diket update típusú kaját egyen. De inkább megteszik, mert kevesebbet kell gondolkodni, hiszen minden újságban ott van, a képünkbe tolva, mégha drágább is.
-
harry
veterán
Norbi olyan termékeket is árul (mint előbb írtam) merlyek inkább kényelmi szempontokat elégítenek ki, mintsem, hogy a fogyáshoz lenne szükséges. De gondoljuk cask végig, szerinted amíg ő ezeket nem találta ki senki sem tudodd fogyni, vagy mi? Akkor most miért van rá szükség? Egyszerű üzlet az egész, elért valamit, és amihez a nevét adja, arról azt hiszik, h tuti jó, mivel csak kódokat látnak az emberek, de nem tudják, h pl az update szelet csokiban lévő 10g ch mégis mit jelent...
1kg-ot megfelelő kajával és rendszeres edzéssel gond nélkül le lehet adni egy hét alatt, és itt nem víz, izom, ch meg hasonlókról beszélünk, hanem tiszta zsírról. -
Mawyx
őstag
-
-
nemi
tag
Hasonlo az etrendem, nalam a rizses-csirkes nem jott be(estere mindig fajt a fejem), igaz nekem valamennyivel tobb idom van a kajaval foglalkozni. Kaja elosztasom 33/33/33, nem ot-hat etkezeses.
nalam:
-rizst nem nagyon eszek, inkabb sok krumpli es zoldseg
-krumpli csak fove
-zoldseg->leves, parolva, fozelek(mindennap), savanyusag(pl. kaposzta)
-no nasi(ez kicsit nehez az elejen)
-1,5% tej
-reggelire gyumi(alma,banan ami van itthon)+1% zst. tk. gabona es rizspehely(jobb ize van mint a zabpehelynek, de vagy 2-3x dragabb)
- csirke pulyka minden resze sutve grillezve, GOMBA es HALACSKA
- only no bubis asvanyviz!(ezis nehez az elejen)
- vitamin+halolaj
- zsirmentes sütés-főzés
Zabpehely inkabb tokeletes reggeli mint vacsora.Szendvicset nem nagyon eszek, pufirizst utalom. Esetleg hazi yoghurotot csinalok neha,ha olyan a kedvem, bolti eleg "sucks"(akar cukor akar fruktoz)es persze KETTLEBELL!
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Azonnali fotós kérdések órája
- OTP Bank topic
- Mobil flották
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Energiaital topic
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest