Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
Én nem állítottam, hogy a magas ismétlésszám jobb. Azt írtam, hogy HA nem valami súlyzós géppel csinálod, akkor jobb a magasabb ismétlés, mivel súly nélkül nem kap akkora terhelést a has. Tehát ha igazán megtudja valaki terhelni, akkor nyilván nem kell sok ismétlés. Mindenesetre nálam, simán a különféle felülés/hasprés kombinációkkal kb. a napi 250 sem jelent elég terhelést (nekem még fogynom sem kell), akkor a napi 50 mennyit érhet?
A minap csináltam egy hasedzést, összesen kb. 5-600 ismétlés volt kb. 7-8 féle gyakorlattal (nem gyakorlatonként, hanem összesen
) (nem emlékszem már pontosan), és ezután kezdtem csak érezni, de igazán izomlázam még ekkor sem volt. Szóval súly nélkül kellene legalább 800-1000 körüli (vagy annál több) hogy igazán megdolgoztassam (súly nélkül).
Még egyszer mondom: természetesen jobb a nagyobb terhelés, mint a sok ismétlés, de ez otthoni körülmények között sima haspréssel nem hiszem, hogy kellően megvalósítható alacsony ismétlésszámmal.
De mindenki tapasztalja ki magán. Akkor jó, ha másnap érzed is a hasadat, de úgy igazán
-
spammer
veterán
A has (és a vádli) az, ami nagyon nehezen fejlődik a többi izomcsoporthoz képest, és ha csak nem valami súlyzós géppel csinálod, amivel megfelelő terhelést kapna, hanem simán felüléssel/haspréssel, akkor baromi sokat kell csinálni, hogy normálisan fejlődjön, mert a hasizom (és a lábizmok is, pl. vádli) hozzá vannak szokva a mindennapos terheléshez, ezért az napi 50 felülést kb. annyit ér, mint halottnak a csók. (Semminél persze több, de ugye fejlődni akarunk, és nem csigalassan).
Egy hasprés/felülés kardióba hogy mehet át? A kardiónál már olyan magas a pulzusszám és olyan intenzív a mozgás, hogy kapkodod a levegőt és kb. meg akarsz halni.
Ezt sima felüléssel hogy éred el?
-
Dorien
veterán
Nagyrészt igaz amit mondasz, de ha egy kicsit is belegondolsz, akkor a megedzett testrész szöveteinek vér- és nyirokkeringése azért jóval intenzívebb lesz, mintha nem edzenéd, és így könnyebben végbemegy a szövetekben az anyagcsere. Szóval valamit számít a hasedzés, de messze nem annyit, mint amennyit ezek az AbFlex-es TV-Shop reklámok sugallnak.
Diéta és mozgás az alap és ha már lement a hasról a zsír nagy része, akkor érdemes rá koncentráltan dolgozni. SZVSZ.
(Mondjuk nekem heveny röhöghetnékem támad, amikor meglátok egy ilyen Ronnie Coleman-féle hordó hasat.)
-
kpal
nagyúr
már fogytam kb 3hónap alatt -15kg . sok mindenen változtattam a heti 5-6L Cola , az esti nagy evés és a sok nasit is elhagytam . ha veszek innivalót csak ásvány víz ha rágcsálni támad kedven nagy ritkán TUC kekszet fagyoztok .
és már nem kívánok annyi kaját mint ezelőtt lehet beszűkültem kicsit -
szki
őstag
Cáfolni? Miben? Szerintem a tejes ügyben várjuk meg a sokat tejet ivó topiklakó(k) visszajelzését 30 nap múlva, hogy a tejfogyasztás elhagyása mit eredményezett!
Más: nagyon apró dolgok a legegyszerűbbek. Például minden étkezés előtt 3 deci sima víz szépen eltelít, és utána kevésbé fogjuk telezabálni magunkat. Másik, hogy egyszerre max kétféle ételt együnk: például rizs majd utána hús ebédre. Illetve étkezésnél tartsuk be a helyes sorrendet, azaz először a hígabbat fogyasszuk mindig (ha sok fogásos az étkezés muszájból), és a könnyebben emészthetőt. Pl. sorrend: víz, desszert (szénhidrátos étel), köret, hús/tojás. És bizony ehhez nem kell a mennyiséghez nyúlni, hanem csak a helyes sorrendet betartani. Nem kell napi 5 étkezés. Igazából kettő elég, de megszoktuk a hármat, így legyen három.
Kipróbáltam, és működik. Bár a kollégák elég hülyének néztek egy darabig a céges étkezdében, milyen sorrendben eszem az ételeket. De csak egy darabigEgy ajánlott irodalom: Peter Kelder, A fiatalság forrásai. A könyveben nem csak a tibeti jógakorlatok szerepelnek, hanem a táplálkozásról is sok szó esik!
-
szki
őstag
5000 kCal-ra leírtam az adatokat. Számolhatsz így is, de találsz online számoló táblázatokat is. Aerob módon síkon tekertem. Anaerob mód 10%+ emelkedő mászásánál lép fel, hisz ekkor erősen lihegek, és nem tudnék könnyedén beszélgetni valakivel tekerés közben, mint aerob esetben. (Pontosan 109 km volt ma 1100m szinttel bő 4 óra alatt)
Azért merek, és tudok tanácsot adni fogyni vágyóknak, mert már én is 3x fogytam le 15-20 kg-mot 3-4-5-6 hónap alatt. 38 éves vagyok, 182 cm, és 89 kg. A 6 éves, azaz kisebbik lányom születése óta tejfehérje, mogyoró, tartósítószer, stb ételallergiás (diétázik, de neki nem furcsa). Nálam többször innen senki nem volt élelmezéssel kapcsolatos problémával orvosoknál, szakértőknél, kuruzslóknál! Sokat foglalkoztam a táplálkozással magam, és a gyerekeim miatt. Szóval nem egy élsportoló vagyok, hanem egy egészséges, sportos családapa. Lányaim fejlettebbek az átlagnál, és fiukat megszégyenítő izomzattal rendelkeznek a testmozgás révén (úszás, kosárlabda).
Idén március elején kezdtem fokozatosan egyre többet bicajozni, és ez segített mentálisan, és testileg is helyrerakni a dolgokat. Kb az első 3 hónapban átlag napi 50-60 percet bicajoztam (20-25 km-t), akkor 3 hónap alatt leadtam 15 kg-ot a tömegemből, és 15 cm-t a hasamról. Azóta sokkal többet tekerek, de az már tényleg nem átlagos kategória.
Látom hova lehet eljutni, ha aktívan mozgunk, és teszünk az egészségünkért!És Benned kit tisztelhetünk?
-
TooN
aktív tag
-
TESCO-Zsömle
titán
Értem.
Hát a mai kaja ez volt: (2x)
2 rúd Sütli
2 szelet trappista
2 paradicsom
majonézIlletve az első után 4dl Nesquik kakaó, ami erősen tiltott, de nem mertem úgy nekivágni Pestnek, hogy a szokásos szénhidrátmenyiséget abszolút elhagyom. Mint kiderült jól döntöttem, mert a ház előtt már szédelegtem.
Igazság szerint a "szemétkaja" zöme ingyen van. Mutti hozza a menzáról. Fehér pékárút és főtt ételt egyaránt.
Kívülről nem látszik, de kényelmes tempóban (20) bármikor letekerek 40-50km-t.
Ma 23-as átlagot tekertem.
Nekem a bringa inkább jármű, mint sporteszköz, a biciklizés pedig inkább közlekedés, mint sport.Súlyzó: Egy időben volt itthon két 5l-es "üveg" és azokat emelgettem. Aztán kellettek másra és azóta nincsenek.
Ha az jó, olyat bármikor tudok szerezni. Víz is van a csapban... -
Geller72
veterán
"a méregtelenítéses részre meg nem is reagálok, mert az is egy marhaság, normális táplálkozási szokások mellett nincs rá szükség
-Az a jó, hogy mindenki tökéletes, így senkinek nincs is rá szüksége. (Bizonyára)
"hogy ki szakember, ki nem abba ne menjünk bele, diétáztam már én is, tehát tudom milyen"
-Nagyszerű, ennek örülök. Pedig te megmondtad, hogy én hangoztatom, hogy igazam van és nem te...
Az, ami neked jó, az nem biztos hogy nálam is azonos hatásfokkal fog működni. Így minden ilyen jellegű vitát - hogy ki szerint a tuti - feleslegesnek tartok, mert még én sem tudom biztosan állítani, hogy amit teszek, az 100%-ig jó. Még nekem sem.
-
Geller72
veterán
"azt hiszem az egyik legrosszabb dolog ha koplal az ember."
-Valszeg a régi kultúrákban is mindenki idióta volt és a méregtelenítés részeként tartott böjt szerinted marhaság. A megtisztulást nem véletlenül illették ezzel a jelzővel. Nem egy életen át csinálja az ember, nem aszkéta módon. Írtam is, hogy nem az a cél, hogy szenvedj. A későbbi egészségnek ára van, a kövér emberek általában (sokkal) korábban halnak, mint a kifejezetten vékonyak. Vissza kell venni a kajából, hogy tudd, mennyi az elég. ezt csak akkor tudod meg, ha kipróbálod."csak mivel te megosztod a nagyközönséggel a módszered és még mielőtt valaki azt hinné, hogy ezt így kell, én is megosztom velük, hogy ez így nagyon nem jó"
-Ennek fényében azt kell, hogy mondjam, nem olvastad el a blogbejegyzésem. Vagy talán nem eléggé feltűnő módon hívtam fel a figyelmet arra, hogy SENKI NE CSINÁLJA UTÁNAM?
Ezzel kezdtem az egészet. Fura, hogy neked pont ez esett ki.Idézzek tovább, vagy hajlandó leszel végre elolvasni, amit írtam?
.
-
janeko
őstag
igen leírom, hogy egy átlagos napont kb mit és mennyit eszek...
reggel kb 20g zab
suliba 2-3 szenyó
itthon kb 2x eszek ekkor kb 80g rizs és 100-200g csirke amit eszek...ezekből hol tudok még csökkenteni? szerintem ennek így mindenképp negativ kaloria bevitelnek kellene lennie a 81kg-hoz...
-
janeko
őstag
hát eddig fogytam, de az elmúlt 1hónapban beállt.
nem tudom mit csökkentsek még, az a baj, ha suliba nem kajázok 2-3óránként egyből elkezd korogni a gyomrom...
arra gondoltam, hogy növelni kellene a szobabringa hosszát 1óráról vagy heti 1-2 edzés mondjuk 3-4-re vagy esetleg valami zsírégető(bár erre most nincs keret)...
Woodslave: akkor bocsi.
-
ALI_G
veterán
A legtöbb ember szerintem 8-17-ig dolgozik, így legtöbb esetben kivitelezhető a 6 órás vacsora. De ha valaki éjszaka dolgozik, akkor nyilván ehet éjfélkor is, sőt!
Helyesbítek akkor: lefekvés előtt minimum 4 órával érdemes vacsorázni. De elég a szőrszálhasogatásból.
Polacheck: én is ajánlom a myprotein.co.uk-t.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Tápkiegekre is van valami külföldi site? Azok elég drágák itthon, de nem találtam még olyan oldalt, ahol értelmesen eligazodnék és szállítanak is itthonra.
A multi pro pakk meg holnaptól (vagy holnaputántól) egy hétig 20% kedvezménnyel lesz a bb.hu-n érdemes most betárazni pár dobozzal, így egész korrekt lesz az ára.
-
jóvan, engem qrvára nem érdekelnek az ilyen "szabályok". Elég jól lefogytam úgy hogy alig szoktam reggelizni, pedig az a "legfontosabb" étkezés, estére meg eszek egy pizzát meg egy szelet dobostortát. (mondjuk nem volt valami jó
)
Ez a dán királyi faszság meg tényleg lol. A reggeli kávé meg 1 kockacukor
Komolyan mondom inkább ne reggelizzen az ember
A fogyáshoz az alap, hogy kevesebbet kell enni, mint amennyit felhasznál a szervezet. És ezt úgy kell megtenni, ami hosszú távon életvitelszerűen fenntartható. Nekem mint 33 éves családos embernek a napi 8 étkezés qrvára nem tartható fenn bárki bármit mond, ezért nem is próbálom magam stresszelni rajta, pláne hogy jópár oldalon le van írva, be van bizonyítva, hogy az étkezés gyakoriságának semmi köze az anyagcsere sebességéhez. A fogyás közben sajnos előfordul hogy éhes az ember
és ehhez a mai világban kell némi akaraterő, hogy nem egy szelet csokival fojtsuk el, hanem hagyjuk hogy a testünk esetleg némi zsírhoz hozzányúljon (mármint amit a testünk raktároz, ne ami a kenyérre van kenve) és mondjuk ne higgyük el, hogyha nem eszünk meg napi 1 kiló húst meg zöldséget, akkor leesik rólunk az izom (pláne aki soha nem volt konditeremben - ezért írom ide nem a gyúróstopicba
)
Ja ezt nem neked írom LOTR, csak neked ment mint válasz.
-
ALI_G
veterán
Nem akarom azt állítani, hogy nem, de ha e szerint él valaki, hogy 6-kor vacsorázik az esetek túlnyomó többségében és nem 8 órakor rendel egy pizzát, akkor már olyan rosszat nem tehet.
Zöldséget / gyümölcsöt szinte mindig lehet enni, meg a fehérjét is. Egyébként is aki fehérje dúsan étkezik, az kevesebbszer lesz éhes. -
-
gazette
csendes tag
Koszi a valaszokat, de bevallom a lenyegesebb kerdesekre nem kaptam valaszt.
Egy kis helyre igazitas a pulzussal kapcsolatban. Ma is megmertem, alapbol(ulok es csond van) 70-74-76, de ha elkezdek gepelni vagy zenet hallgatni akkor alapbol felmegy 86-99re
Tisztaban vagyok azzal hogy mit kene ennem, de azzal nem hogy mennyit. Szoval olvastam egy ilyet hogy ehhez a magassaghoz es sulyhoz 2500kcal kell az alapanyagcserehez. Na most ezt az erteket mennyire vihetem le ? Mondjuk 2000kcal-ig ? Sok edesseggel es cukros uditokkel, kenyerrel hamar megvan a 2000-3000 kcal, de rizssel es csirkemellel nem annyira.
Szoval mibol mennyit kene ennem ? Van valami testsulykilogramm szabaly erre ?
Pl olvastam olyat, amit talan anno fless irt hogy ha nem vegzek sulyzos edzest, akkor feherjet bevitelt nem kell tulzasba vinnem.
BB talaltam ilyen kalkulatort, de az alapbol azt feltetelezi hogy gyurok is, ugy szamitja a dolgokat.Ugy gondolom hogy regebben azert nem sikerult a dietam, mert tul alacsonyra vettem a bevitelt(1000-1300kcal) es emiatt visszajara sult el a dolog.
Szoval akkor hogy kajaljak ? Pl ez mennyire jo
7:00 - 50gr pehely(3dl zsírszegeny tej)(zab vagy tönköly vagy cornflakes, alacsony zsírtartalommal) + 1 adag feherje + 1 gyümi(alma, banan, mondjuk szamomra a banan jobb mert attol tudok menni wczni
)
8:00 - aerob -> utana 1 feherje
10:00 - 100gr rizs + 100gr csirke
13:00 - 100gr rizs + 100gr csirke
17:00 - 50gr rizs + 200gr csirke
19:00 - 1 adag feherjeTermeszetesen a kajakhoz zoldseget is eszek, de azoknak olyan alacsony a chjuk, hogy sokat nem szamitanak.
Ez igy 1931kcal es 188gr feherje es 269ch, 15gr zsír.Illetve azt talaltam ki hogy a vasarnap az un. csalonapom lesz amikor mertekkel de mondjuk ehetek egy kis pörköltet, galuskaval es egy szelet sütivel, reggelire peksutit stb.. Szoval mindent csak mertekkel es hat utan csak feherje
Akkor ez igy mennyire jo ?
(100kg ala kene nyaron lemenni, mert utana mar birja a terdem es csinalhatnek intervallum edezeseket es visszamehetnek verekedni is, ami szinten nagyon "jot tesz.")
Vitaminok:
Jovo honaptol elkezdek szedni kalciumot, omega3 es lkarnitint az aerobhoz.Meg keresnem kellene egy jo multivimtamint, alacsony B komplexxel.Erre van otleted ?
Bioteches vitamint neztem, csak azt a ceget mindenki szidjaJa es sorry hogy nincs ekezet.
Az aerob tartomany a max pulzusom(199) 60%-70% ?
-
ALI_G
veterán
Nekem nem kell fogyni egy grammot se
(bocs, hogy a topicba rondítok
) Szóval belefér a panírozott gomba, de tudom az olaj miatt (meg tojás meg liszt) sok benne az anyag, de nem eszek annyit, hogy hízzak. Eleget mozgok, hogy megehessek bármit
de egészségesen étkezem, amikor lehet és ez tudom, hogy az átlagnál sokkal jobbat jelent.
Ezt a GI-t már így hallottam, biztos jó dolog.
Akik túlsúlyosak, azt se vallják be (már aki), hogy titokban is eszik. Súlyos hiba.
-
Tomate
veterán
Evezésről van szó. Igazából az országos bajnokságra már meglesz, csak lesz 2 hét múlva is egy nagyobb verseny és arra sem lett volna rossz ha megvan a súly, de akkor ilyen rövidtávon hanyagolom.
Tavaly volt, hogy egy nap csak 1 barackot ettem
Az volt az igazi fogyás. Mérlegelés előtt 40C-ba futottam még 4km-t termo pulcsiba és esőkabátba, majd a mérlegen még le kellett dobnom a baseball sapit, meg az egybe részest,hogy meglegyen. De meglett.
-
hanee
senior tag
Szia!
Ha retard C-vitamint szedsz, az a legjobb, és a legdrágább is
Viszont jobban megéri, ha azt nézed meg, hogy mennyi hasznosul belőle ténylegesen (nem mindegy, hogy 10%, vagy 60%).
Ez az X db színtelen minta csak azért nem jó, mert ez rengeteg dologtól függ. Még akár attól is, hogy milyen folyadékot ittál, ittál-e kávét / teát (aminek vízhajtó hatása van), menstruálsz-e (amennyiben nő vagy, mert ilyenkor a szervezet vizet tart meg), mennyit eszel, mennyit mozogsz, hányszor eszel egy nap, és egyébként is alkatilag milyen a hólyagod és veséd. Én pl. naponta akár 10x is megyek pisilni, és elég színtelenek
Szóval ez az 5 egyáltalán nem mérvadó, hidd el. Vagyis kb. annyira, mint a BMI index. Kiindulásnak jó, csak nem lehet vele eljutni sehova
"egy bármilyen multihoz képest nehezen veszik fel a versenyt a hétköznapi tápanyagokban található vitaminok (megint csak ne azt nézzük, hogy pl a japánok akik halon meg zöldségen élnek vitaminok nélkül is megérik a 100éves kort)"
Egyik sem igaz
Felveszik a táplálékok a versenyt. Ha megfelelően állítod össze az étrendedet és elegendő mennyiségben tartalmaz zöldséget és gyümölcsöt, valamint gabonaféléket, és húst is! Üzleti fogás, hogy iszonyú mennyiségű vitamint tartalmazó készítményeket dobnak a piacra, de ettől nem leszel egészségesebb.. ezekkel valóban nem veszi fel MENNYISÉGBEN a versenyt a rendes táplálék, de nem is kell, mert minőségben veri
Kiegészítésnek is bőven elég egy alacsonyabb vitamin tartalmú multi-készítmény, ha már szedsz valamit.
A japánok pedig nagyon sok zöldséget és tenger gyümölcseit esznek, ami kimondottan egészséges táplálkozási módszer, mert a zöldségekből megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat visznek be, a halakból és más tengeri kütyükből pedig omega3 zsírsavakat és hasznos fehérjéket (ráadásul ami a tengerből jön nincs is úgy agyonszennyezve, és gyógyszerezve). De tudtommal esznek vörös húst is
Csak nem viszik annyira túlzásba mint az európaiak.
hanee
-
hanee
senior tag
Ez egy hatalmas tévedés, hogy mindegy. Bár elvileg a kémiai összetétele a citromban lévő C-vitaminnak és a tablettában lévő mesterségesen előállított aszkorbinsavnak ugyanaz, de a szervezetre gyakorolt hatása mégsem. Ugyanez hatványozottan igaz a zsírban oldódó vitaminoknál. Hogy miért van, nem tudom neked pontosan elmagyarázni, mert nem vagyok biokémikus, de így van. Ettől függetlenül természetesen az nem baj, ha valaki szedi, én is szedek pluszban tablettát, főleg télen.
Természetesen azt sem mondta senki, hogy meg kell enni napi 2 kg citromot, ez nagyon szép hatáskeltés csak részedről. És megjegyezném, hogy egészséges táplálkozás mellett nem kizárólag citromból viszel be C-vitamint, hanem zöldségekből, gyümölcsökből, más élelmiszerekből is. Ami ebből a szempontból nagyon fontos, az megint csak a bevitel folyamatossága. Ugyanis enni többször szoktál, így jó esetben ha pl. ötször eszel egy nap, akkor 5x viszel be kisebb dózisban vitamint, és pl. a C-vitamin, ami szuperül kiürül pár órán belül a fölösleg, így folyamatosan jut a szervezetedbe. Összességében ha nem retard kapszulát szedsz (ami horribilisan drága), a kajával jobban jársz, minthogy bekapsz reggel egy 1000 mg-os C-vitamin tablettát, mert az 1000 mg-ból mondjuk úgy 900 mg ki is ürül délre. Ha viszont nem is eszel mellette rendesen (esetleg semmilyen gyümölcsöt nem fogyasztasz, és azt gondolod ez elég hogy bevettél egy tablettát), még simán lehet vitaminhiányod, mert jól becsapod magadat és összességében a szervezeted lehet hogy egész nap csak 100-150 mg-ot használt fel
Ezért nem győzöm hangsúlyozni, hogy a vitamin (akármilyen is legyen az) csak táplálék kiegészítésre szolgál, feltételezi, hogy egészségesen táplálkozol.A folyadékbevitelt illetően igazad van, de itt is valami üres frázisba futottunk, mert abban semmilyen hasznos információhoz nem jut a kedves olvasó, hogy 5x produkál egy sportoló színtelen vizeletet. Ebből nem tudta meg senki, hogy mennyi is az annyi, ráadásul én simán produkálok neked 15x is színtelen vizeletet egy nap, ha elég ügyesen osztom el a folyadékbevitelt.. hát még ha fel is vagyok fázva
Az ajánlott irány egyébként átlag testsúly esetén 2,5-3 liter, de az sem baj ha valaki többet iszik, illetve nyáron 1 literrel mindenképpen több kell. A 1,5 liter az ahhoz elég, hogy elvegetáljon a szervezet (és mondjuk beteg nem leszel ennyivel, de nem is túl jó). Sokaknak ez biztos brutálisan hangzik, de higgyétek el, hogy a 1,5-2 liter az csak egy nagyon durva minimum, ami nem segíti elő a veséd egészségét és a szervezet méregtelenedését eléggé.
hanee
-
Cy-clone
csendes tag
-
m3tr0
őstag
ehhez a gyaloglás teljesen jó lenne. én először azt gondoltam milyen gáz már,hogy az ember nem fut, hanem gyalogol..aztán később már több km-t(5-től fölfelé) is tudtam gyalogolni
én csak azért hagytam abba, mert nekem a gyaloglás is (mint a futás) unalmas.
nekem is kéne valamit találnom, bár bementem vége a hőn áhított 80 kiló alá,most kéne elkezdeni valami keményebb izmosító edzést, de nincs ötletem mi legyen az..szobabicikli nem rossz dolog mert közben az ember nem unatkozik, de mégis mozog ..csak hát nem olcsó
-
törölt tag
-
ngabor2
nagyúr
én se láttam, hogy miért jobb az ellipszis tréner, mint a bicikli, vagy a futópad. aztán kipróbáltam. biciklin 10 perc után se lihegek. az ellipszistréneren 3 perc múlva már igen... mert elég durván megdolgoz majdnem minden izmot. mostanában bemelegítésre használom. úgyhogy bicaj helyett inkább azt ajánlaná, azzal együtt, hogy ez jobban terheli pl. a térdet, hisz állsz. viszont a futópadnál lényegesen kevésbé.
Tel Elek: én is inkább az edzőtermet javasolnám első körben, és lehetőleg olyan gyakorlatokat, ami a felső testet mozgatja erősebben, és/vagy nem terhelik a nagy ízületeket. a cél semmiképp ne az legyen jelenleg, hogy minél látványosabban izmosodj, "csak" égesd a zsírt olyan szintre, hogy utána a futás se ártson a térdednek. utána már több út lesz előtted.
de való igaz, hogy ehez 2 dolog kell: akarat és étrendváltoztatás. ha 3-4 hónap alatt ezzel se érsz el eredményt, akkor érdemes kikérni fogyókúrás doki véleményét, aki a legutolsó eshetőségre, szigorú ellenőrzés mellett esetleg gyógyszert is írhat fel. nekem nem ment nélküle, de vele megy. elkezdeni nehéz, ha belelendülsz, akkor már sokkal könnyebb.
-
elfogadom
csendes tag
aham. - és gondolod, hogy a "fogyósok" nagyon számolgatják az arányokat?
Mellesleg a hús is kissé "zsíros" - mert hát Mo-n elsősorban a sertés fut...
Továbbá kb. ha még ezt be is tartják, és sok húst, halat, tojást, hüvelyes növ. -ket is fogyasztanak, akkor kb. szerinted mivel???? - mert szerintem kenyérrel....---ha meg véletlen még ez is elmaradna, akkor még ott van, hogy én ettem ma kb. 3kg halat, és ezzel mindent megtettem: eszek pluszba még egy kis tortácskát.....És ez legveszélyesebb, mert gyakorlatilag a rossz arányok vannak megtartva, fokozott étkezés mellett, amit a plusz hús, tojás stb. jelent.
Szv. a legkényelmesebb, és a legpraktikusabb sztm. továbbra is a fehérjeporok....(másrészt meg az első hétben a "szaladgálás" is hasznos a wc-re... ;D -
hanee
senior tag
Szia!
Havi -1-2 kg az optimálisabb.
Az aerob zónával kapcsolatban pedig sajnos én is tévedésben éltem eddig. Az a bizonyos formula, hogy 220-életkor X 60%-70%, ez nem jó. Majd megkeresem alkalomadtán a linket hozzá, van egy másik formula, amivel reálisabb eredményt lehet kapni. Ezt most csak azértm ondom, mert 120-as pulzustól nem fog sem fogyni sem mozogni, egy laza sietéstől feljebb megy. Nekem 46 a nyugalmi pulzusom és mégsem tudok 150 alatti pulzussal kocogni.. és a másik formula szerinti számolás szerint inkább 140-160 között van a zsirégető zóna, de ez életkortól is nagyban függ!hanee
-
D600
tag
na igen én edzés mellettre gondoltam, szükséges a szénhidrát, ha nem akar izmot is bontani.
Attól is függ, hogy a vacsora előtti idő mekkora. Ebédtől sok.
Valójában csak felsoroltam a választható szénhidrátokat fehérje mellé keverve. Én mindig maltodextrint használok edzések után a lassabb felszívódása miatt, így nehezebben raktározódhat el zsírként. -
-
rii
nagyúr
az aerob séta szerinted kb hány km/h-ra tehető?
4-5?
vagy 6-7?
mert a 6-7 nagyon sok fizikailagamikor gyalog jártam be melóehlyre akkor sztem aerob séta volt, (bár pulzus 100 alatt) (de legközelebb megnézem, h be tudom izzítani a ketyerét) mert akkor szaladgáltak le rólam a kilók ...
-
hanee
senior tag
Észrevettem, hogy ti radikálisabb diétát csináltok, de azt nem értitek meg, hogy egy átlagos akárhányéves ember nem tud radikális diétába kezdeni és azt hosszasan betartani. Én sem tenném, mert bizonyított, hogy szükségtelen kínozni magamat, mert már lefogytam úgy cirka 20 kilót, hogy nem kellett hozzá szenvednem, és a súlyomat tartom több, mint egy éve, szenvedés nélkül (most épp nem járok futni sem, mert kb. szeptember óta beteg vagyok). Nem kell nekem hinni, de az idő engem fog igazolni, mert ha a srác a ti eszkéta-csupafehérje-semmifinom diétátokat követi, előbb utóbb feladja. Kitartásától függ mikor, de feladja, az 99%. Egy átlag ember (aki nem követ elvakultan elveket és nem csinálja szívvel lélekkel a testépítést) képtelen éveken át diétázni. Ezért az életmódváltást szorgalmazni sokkal helyénvalóbb. Mert ha életmódot vált és kiváltja az eddigi élelmiszereket másra, valamint bizonyos élelmiszerekből kevesebbet eszik, akkor fogyni fog, a súlya beáll egy normális, egészséges mértékre, és sokkal jobban fogja érezni magát (ami az esztétikusságnál sokkal fontosabb!). Amúgy sem egészséges heti 1-2 kilót fogyni. A súly sem úgy megy fel, hogy heti 1-2 kilót hízunk. Az anyagcserének idő kell, hogy alkalmazkodjon a megváltozott helyzetekhez és minél gyorsabb a fogyás, a bőr is annál jobban tönkremegy, mert nem tud annyira rugalmasan összemenni. Persze ez nektek nyilván nem tűnik fel, mivel testépítetek és kitölti az izom azt a helyet de nekem személyes tapasztalatom van ebben is, volt időszak amikor gyorsan fogytam és bizony meg is látszik a bőrömön, soha többet nem csinálnám.
A teljes kiőrlésű liszt 1 kg kb. 300 Ft, tehát nagyjából egy árban van a zaboddal.
A főzelék nagyon egyszerű: kb. két tányérnyi főzelékben van 1 evőkanál liszt. Ezt lehet helyettesíteni teljes kiőrlésűvel is, vagy liszt helyett étkezési keményítőt használni. De még ha sima liszttel készül is a főzelék, egy tányérra jut fél evőkanálnyi liszt. Ez annyira elenyésző mennyiség (fél dkg talán vagy annyi sem), hogy belefér, főleg mivel magában a zöldségben (spenót, zöldbab) nincs sok kalória, tehát maga a főzelék elég diétása kaja ebédre. A zöldborsó főzelék kicsit már combosabb, de ebédre az is belefér. Cukor helyett pedig édesítőszer használható abba is.
Mi szükség lisztre egy diéta során? Nos, alapvetően az emberi szervezet számára a gabonafélék jelentik az egyik fő táplálékforrást akár tetszik ez, akár nem. És a búza a legismertebb legelterjedtebb gabonafélénk, mert tápláló, vitaminok vannak benne. Más kérdés, hogy a fehérliszt már valami finomított vacak, ezért is érdemes váltani a teljes kiőrlésű lisztre - az lehet búza, vagy tönkölybúza, mindegy. Használható zabpehelyliszt is, de az mégsem ugyanaz teljesen, érdemes a búza/tönkölybúza lisztet is fogyasztani. Mindenhol beszerezhető, ahol van egy Tesco vagy Auchan, vagy hasonló nagy áruház.
Édesítőszer: nem értem meg, miért kellene kihagyni egy diétából? Mi a fenének sanyargassa magát valaki, ha lefogyhat anélkül is csak valamivel lassabban de egészségesebben? Erre válaszoljatok!
hanee
-
hanee
senior tag
Én teljes kiőrlésű liszttel szoktam palacsintatésztát csinálni, kb. úgy, hogy 2 egész tojás, pár csepp édesítőszer, fél deci tej, fél deci víz, és ebbe 2-3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt. Ez két evésre elég kb.
Tölteléknek ez is jó: almát kockákra vágsz, villával feltöröd picit, teszel rá édesítőszert, fahéjat és beletöltöd.. én nagyon szeretem.
hanee
-
hanee
senior tag
Hát én kb. két éve nem eszek sem fehérlisztes, sem finomított cukros dolgokat.. vagyis pontosítok: ritkán eszek ilyeneket. Nyilván azért anyósom sütijét nem hagyom ki
Átható különbség van az akkor és a most között kezdve a 20 kg minusszal, na meg sokkal egészségesebb az emésztésem. Persze nyilván itt nem csak arról van szó, hogy cukor és finomliszt ohne, sok dolgot kiváltottam másra:
- rizs -> bio barnarizs
- krumpli -> ritkán és akkor is sütőben sütve
- több hal, több zöldség, több gyümölcs, de nem este
- no nassi..
- búzadara helyett zabkorpa + sok zabkorpás étel
- rizs helyett este zabpehely főzve
- reggelire többször cukormentes müzli
- zsirszegény tejtermékek
- zsirmentes sütés-főzés
- még a palacsintát is tk. lisztből csinálomMeg ilyesmi
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Hidd el amiket írsz, hogy "nem befolyásol", meg "nem számít", nagyon is befolyásol és számít. Nem akarok tudományos leírásokat idepötyögni, mert fölösleges lenne, de mondok egy életszerű példát:
Eszek egy szendvicset fehér kenyérből reggel 8-kor --> 10-kor éhes vagyok
Eszek egy szendvicset teljes kiőrlésű kenyérből reggel 8-kor --> 11:30-kor éhes vagyok.Ennek persze sok oka van (kezdve azzal amit írtam, hogy a teljes kiőrlésű kenyérben mennyivel több az emésztésünk számára fontos rost, valamint más anyagok - pl. fehérje, nyomelemek, vitaminok, és persze lassabban szívódik fel a szénhidrát, sokkal gazdaságosabb. Valamint a vércukorszint hirtelen emeltetése - majd visszaesése az inzulinbomba hatására szintén nem egészséges. Természetesen egy szendvics esetén ennek nincs olyan extém hatása, mint mondjuk egy sima sütemény vs. édesítőszerrel vagy fruktózzal készült sütemény esetén (ahol a cukor mégerősebb hatású), de érzékelhető különbség van.
hanee
-
LOTR
addikt
természetesen ez nem Flessnek szólt, hanem annak, hogy én is támogatom a módszert, úgyhogy +1 embernek bevállt
ez is még kimaradt
még annyit hozzá, hogy én általában este edzettem 17-20 között valahogy, amikor a legkevesebb ch-t ettem (50-80g között), akkor az a reggeli kb 50g müzli volt, utána 2-3 órára ettem még egy kevés rizst, majd edzés után ettem még rizst (összesen talán 50g lehetett), közötte zöldség (paprika, paradicsom, brokkoli, karfiol), vagy ha nagyon nem bírtam 1 szelet pufirizst 1 kb azonos szelet hússal (főleg akkor, ha nem volt időm enni), a kajálási időpontokat sem tartottma óraműpontossággal, ahogy volt rá időm, törekedve a 2-3 óránkénti kajálásraFless
én el sem hittem volna ha nem saját magamon tapasztalom, hogy ennyire durván hatással van az ember aktuális lelkiállapota -jelen esetben- a diétára, de szinte semmi étrend/edzésbeli változás hatására megállt nálam a fogyás (meg hát a kedvem sem éppen olyan volt, hogy még kínlódjak is a diétával), nem is erőltettem tovább a dolgot -
fLeSs
nagyúr
az aerob sztem nem gyorsít az anyagcserén olyan arányban, amilyen arányban ront a diéta hatásfokán (lásd a negatívumat, amiket leírtam). tehát nem éri meg csinálni, legalábbis nekem.
az utolsó bekezdéssel egyetértek.
az utolsó 3 hétben problémák voltak, meló és magánéleti is, onnantól kezdve állandóan be voltam vizesedve, és a fogyás is alig haladt előre (valszeg a kortizolszint emelkedett meg). -
rii
nagyúr
jogos ... abból én is .. annó csokiból én mindig két táblát vettem ... az első az alapozó ... és csak a 2.ik tábla szolgált élvezetként
de itt arra akartam, és arra kérdeztem rá pontatlanul
, hogy meg lehet-e nagy mennyigéet büntetlenül enni a kg-ok szempontjából.... vagyis hizlal-e?
illetve mi lett a body.builder.hu oldallal?
Új hozzászólás Aktív témák
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest