- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bibby
addikt
Valami nem attól lesz alap élelmiszer mert éppenséggel Magyarországon azt szeretik tömni. Sőt személyes véleményem szerint olyan kategória nincs is hogy alapvető élelmiszer, maximum alapvető (mikro- és makro)tápanyagok vannak.
A politikát ne keverd ide, nem azóta rossz a cukor mióta külön adók léteznek.
A legfontosabb pedig hogy ne egy vasembert próbálj egy átlagemberhez mérni. Az átlagember a mai életvitellel szinte kizárt hogy pont sóból vinne be elégtelen mennyiséget. -
Bibby
addikt
"A só, cukor, finomított liszt meg nem egészségkárosító, hanem alapélelmiszer! Csak azért kiáltották most ki államilag egészségtelennek, hogy arra is adót lehessen kivetni, mint a cigire, stb."
Hogytessék?
Lehet ám hogy nem kellene egy fogyókúra topikban ilyen mentalitással tanácsokat osztogatni.
-
Bibby
addikt
A feldolgozatlan élelmiszerek a jók (általánosságban). Tehát az, amit a fáról szedsz, a földből veszel ki, stb, stb. A többibe beletesznek mindent amire semmi szükség, haszontalan (egészségtelen?) anyag vagy felesleges kalória.
Sokkal jobban jársz (és tippre olcsóbban is jössz ki) ha veszel natúr gabonapelyheket (zab, kukorica, amit csak akarsz), mazsolát, bármilyen aszalt gyümölcsöt, magvakat, mézet. Tessék, nincs benne ízfokozó, emulgeáló, térfogatnövelő, annyi cukor van benne amennyit beleteszel. -
Bibby
addikt
Veszel egy főzőlapot meg hozzá edényt, kerül maximum 10K forintba.
Mit lehetne mikróból meg hűtőből kihozni? Te min nőttél fel, szendvicsen?Jó minőségű húsok, zöldségek, rizs, jó gabonák, tojás, tejtermékek. Ezekkel lehet megalapozni az egészséges táplálkozást, mindegy hogy diétáról van szó vagy hízásról.
Tejet igyál nyugodtan, ha nem vagy laktózérzékeny, és szereted. Nehogy elhidd hogy valaki azért nem fogy le mert a tej gátolja a súlycsökkentést.
-
-
Bibby
addikt
válasz
donaldrágó #5853 üzenetére
Este ne nagyon erőltesd a gyümölcsöt, mert sok benne a cukor.
Teljes kiőrlésű liszt, rozsliszt, stb jobbak a sima fehér lisztnél, de azért csak óvatosan.Az a fehérjebevitel elég kevés, annál azért több kellene, sőt szerintem a szénhidrátot is túl alacsonyan kezded, ennél nagyobb értékről indulj fokozatosan csökkentve. Ha hirtelen viszel be ilyen kevés tápanyagot elkezd raktározni a szervezeted és nem az lesz a hatás mint amit szeretnél.
-
Bibby
addikt
válasz
Taknyoshal #5781 üzenetére
Ne vedd a szívedre, de két alapvető hülyeséged is van:
1. Semmit nem olvastál utána.
2. A testmagasságod és a testsúlyod alapján jó nagy butaságra készülsz. Hízni kellene nem fogyni, aztán ha van elég massza, akkor lehet kezdeni valamit a zsírpárnákkal. -
Bibby
addikt
válasz
Taknyoshal #5778 üzenetére
Igen. Sőt kifejezetten ajánlom a víz- és fénydiétát. Okos.
-
Bibby
addikt
Neked alapvetően gondod van azzal hogy megértsd mi az a diéta... éhes vagy diétában? Ez azért elég gyakran előfordul nem?
Meg nem laktál jól? Miért kellene jóllakni? Pont ez a része dől el az agyban, akaraterő kérdése, ha a tested megkapja a megfelelő tápanyagokat akkor nem lesz gond.
"lehet több kalóriát is vittem be, mint amúgy" - pont ezért kell kiszámolni az étkezéseket!
Anélkül hogy lehet elkezdeni diétát hogy azt sem tudod miből mennyit?
-
Bibby
addikt
válasz
tibi666 #5662 üzenetére
Miért mi lesz a különbség, ha nem 98 leszel hanem 90? Tudod ebből így semmi nem lesz, ha már most hiányzik az akarat.
És én nem mozgásról beszéltem, hanem arról hogy a fogyás nem azt jelenti hogy szinte nem is eszünk, hanem azt hogy maximálisan figyelünk arra mit és mennyit. Tehát pl alapvető diétás szabály: naponta sokszor kell enni. -
Bibby
addikt
Na mert a te "átlagos testsúly" szerinti meghatározásod az aztán korrekt és pontos...
A c vitamint is jól megmondtad, úgy van ahogy te leírtad, fogalmad sincs hogy miért, de úgy van.
"Ha megfelelően állítod össze az étrendedet..." - mutass nekem bárkit akinek az étrendjébe nem lehetne belekötni. És hatalmas tévedésben vagy ha azt hiszed a vitamintartalom ma is kielégítő a táplálékokban. A másik meg hogy a piacon egyáltalán nincs dömping a magas vitamintartalmú cuccokból, sőt legtöbbször nevetségesen kevés van bennük. -
Bibby
addikt
válasz
adnoctum18 #5390 üzenetére
Nézd, gondolom azért vagy itt mert le akarsz fogyni. Ha pedig fogyni akar valaki, és egy olyan dolognál leakad minthogy a fehérjeshake nem finom vízzel, az bele se kezdjen. Egy fogyókúra ennél jóval nagyobb áldozatokat is kíván (-na, alapesetben, persze általában az emberek nem tartják be).
Ne érezd letámadásnak, nem annak szántam!
-
Bibby
addikt
válasz
adnoctum18 #5387 üzenetére
Íz... miért olyan baromi fontos ennél? 10 másodperc alatt lehúzod. Én ajánlottam a cytogen whey pro-t látom nem tűnt fel... és eddig mindent vízzel ittam, ami minőségibb volt az általában rosszabb ízű, viszont ez egyáltalán nem fontos.
Egyébként a BB-shop oldalán a termékek alatt látsz vásárlói véleményeket, az alapján is kipróbálhatsz új ízeket. Fél kilós kiszerelés nem tart sokáig úgysem. -
Bibby
addikt
válasz
adnoctum18 #5383 üzenetére
Mi az hogy nem volt jó? Meg kell inni és kész, annyira azért nem vészes. Más választás nem nagyon van, mire gondoltál gyümölcslére?
Még annyi, hogy nem tudom milyen márkájú fehérjét vettél, a cytogen whey pro messze a legfinomabb, mondjuk a minősége lehetne jobb is.
-
Bibby
addikt
A kórházas példával mit akarsz mutatni? Csökönyösségnek hívják felénk.
Egyébként látom hogy mindenre találsz igazolást, de én meg nem fogok neked hinni hiába írod. Ez nem finom, az unalmas, attól rosszul vagyok. 5-6 étkezéstől hízol? A fehérjétől is csak hízol vagy mi?
1. zabpehely - fehérje
2. csirke - rizs
3. hal - zöldség
4. tojás
5. túró
Ennél egyszerűbb étrend így hirtelen nem jutott eszembe. Ha valaki le akar fogyni, akkor betartja - nincs "nemízlikunalmas". Mellette súlyzós edzés és kardió, esetleg zsírégető szerek a hatás meg garantált. Mindenkinél (aki nem hormonzavaros)
-
Bibby
addikt
Miből vegyek vissza? Egy szóval nem bántottalak, egyetlen kérésem volt, hogy ne hangoztasd hogy nem tudsz lefogyni. Maradjunk annyiban hogy nem akarsz.
Olyan étrendet amit meg is eszel?Erre nem is reagálok, az hogy valaki finnyás, NEM MENTSÉG.
Ebben a topikban egyébként azért jópár szép étrend van, hasznos tapasztalatok. Alapvető dolgok: 5-6 étkezés, nem 2, kiadós reggeli mindenféleképpen stb. Ha ezekkel sem vagy tisztában akkor nem olvastál eleget a témáról. És a csirke-rizsen is túlléphetnél nem csak abból áll az egész.
Kardióhoz: leírtam, menj el sétálni. Elindulsz és tartasz egy tempót amin megfelelő tartományban van a pulzusod. És csinálod naponta... -
Bibby
addikt
válasz
juliabrilke #5312 üzenetére
8 km...az derék.
Amúgy milyen megoldást szeretnél kitalálni? Diéta és mozgás, cifrázni nem lehet.
-
Bibby
addikt
És ha azt válaszolta hogy kizárt, akkor az úgy is van?
Háromszor eszik nagyon kis adagokat, ez így semmi. Kellene egy teljes értékű reggeli, attól nem igazán lehet elhízni, napközben sokszor kisebb adagnyi étel, mérsékelt szénhidráttal, este pedig fehérje és zöldség maximum.
-
Bibby
addikt
válasz
littlemole #5237 üzenetére
Na akkor már sokkal inkább puffasztott rizs... az aszalt gyümölcsök TELE vannak cukorral. Puffasztott rizsből vannak ízesítetek is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest