- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanee
senior tag
Szia!
Ha reggelire a müzlit szereted, akkor pl. Alnatura. DM-ben lehet kapni 1 kg-s kiszerelés ~900 Ft. Ez azért elég vagy két hétre. Én a müzlit reggelire tejjel szoktam. Ez jó, mert ebben vannak aszalt gyümölscök, mazsola (ha szereted).
De lehet kapni a PLUS-ban is cukormenteset, Morning Sun a neve, és két fajta van. A lila az inkább mogyorót és ehhez hasonlókat tartalmaz, ha pl. az aszalt gyümölcs nem jön be annyira.
Ha pelyhet akarsz mindenképpen, akkor szintén a DM-ben találsz natúr kukoricapelyhet. Ez is jó reggelire, de ez nincs ízesítve. De te is ízesítheted, pl. a fehérjeporral.
De én egyébként nem is eszek mindig müzlit, én 1 szelet teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret szoktam enni és iszok mellé egy fehérjeturmixot. Aztán tízóraira szoktam natúr joghurtot / kefirt, vagy update 1-es gyümölcsjoghurtot (azért ezt, mert ebben nincs cukor de finom). De jó a müzliszelet is, feltéve hogy nem sima glükozzal készült. Szóval sajnos ezek a Fitness meg akármilyen cerbona müzliszeletek nem jók. Én ebből is a Norbisat veszem, mert az gyümölcscukorral készült. De jó egy alma is.. végül is tízóraira jó egy banán is, de délután már semmiképpen nem. A bogyós gyümölcsök jók, kivéve a cseresznyét, de ha még mozgás előtt eszed elmegy az is kisebb mennyiségben. A málna is okés.Azt figyeld minden élelmiszeren, hogy ne legyen benne: cukor, glükoz, glükoz szirup. Sajnos keresgélni kell
A legtöbb márkás kaja (Nestlé, Cerbona, stb) tömve van cukorral. És ugye ez az egyik legnagyobb ellenségünk.
Szerintem amúgy nagyjából jól étkezel, csak kicsit alakítani kell rajta, kiváltani néhány dolgot másra ;)
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Bocsi, de ez nem igazán diétás étrend
A Nestlé fitness tele van cukorral. Inkább próbálj meg valami cukormentes müzlit beszerezni. A banán délután nem igazán nyerő, mert szintén tele van cukorral. Estefelé már nem gyümölcsöket kéne enni, hanem inkább fehérjedúsat. Túrót, tojást, húst zöldségekkel főleg. Persze lehet enni gyümölcsöt is, de meg kell nézni, milyet. Pl. a dinnye, cseresznye az nem valami jó délután, mert több bennük a cukor. Inkább egyél almát, meggyet, ribizlit, ezek jók.
Természetesen nyilván az számít első sorban, hogy kevesebbet viszel be, mint amennyit elhasználsz, de a saját dolgodat könnyítenéd meg vele, ha bizonyos élelmiszereket kiváltanál mással, illetve bizonyosakat elhagynál az étrendedből (pl. banán, cukros müzli). -
hanee
senior tag
Nem lehetetlen, csak ilyenkor már nagyon lassan megy. Ráadásul sokszor az is számít, hogy a kitartó munkád mellett mennyit eszel. Sokszor van, ha túl keveset eszik valaki, akkor tud csak tovább fogyni, ha emeli a napi bevitelt. Ez elég szürreálisan hangzik, de a gyakorlat bizonyítja.
A havi 1-1,5 kg az nagyon jó, elvileg ez az egészséges fogyás.
Egyébként most én is küzdök, mert én 61-ről szeretnék lefogyni 54-55-re (160 centi vagyok). Most tartok 59-nél. Kitartó munkával! Remélem sikerül elérni a célomat
Én csináltam magamnak edzéstervet is, amit igyekszek szigorúan betartani. Elképzelhető, hogy ma mondjuk nem fogom betartani, mert tegnap futottam 5,6 km-t és eléggé lefárasztottam vele magamat, ráadásul ma fáj a fejem is rettentően (ilyen mindenféle női bajok kerülgetnek).. szóval lehet felcserléem a hétfői pihenőnapot a mai edzéssel és inkbáb hétfőn edzek
Te szoktad írni, hogy miket eszel?
Hogy néz ki egy átlagos napod kajálás terén? -
hanee
senior tag
Én általában reggel és este szoktam mérni magamat. Este mindig nehezebb vagyok 1 kg-val. Igazából akkor tudom, hogy fogytam egy kilót, ha napokig kevesebbet mutat reggel is és este is a mérleg, mert néha mozog le-fel pontosan ettől függően, hogy előtte mennyit ittál, ettél, kakiltál-e, stb..
-
hanee
senior tag
Biztos, hogy fogyaszt. Bár tényleg attól függ milyen pulzust érsz el vele, de szerintem ezzel a sebességgel akár még többet is mint kellene.. bár a bringázásban nem vagyok otthon nagyon. De ha pl. közben nem is "zsírégető zónában" vagy, utána is éget zsírt a szervezet (fokozottabban úgy értem), még 24 órán át. A rendszeres mozgás ezért is fontos, akármi is az ha elég hatékony és intenzív, mert gyorsítja a fogyást (nem csak azért mert xyz kalóriát eléget, hanem mert az anyagcserét is gyorsítja).
-
hanee
senior tag
"Nekem haver mondta, hogy a biciklizés szart se ér, de már 88kgnál vagyok "
Ez attól függ, milyen puzulson csinálja és mennyi ideig.. butaság, hogy szart sem ér, ezt így nem lehet kijelenteni: Ha csak lötyögsz, az valóban nem ér túl sokat fogyókúra szempontjából
"Egyél naponta többször (5-6) 200-250 kcal-t / étkezés"
Naponta 5-6x200 kcal étkezés neki - feltéve hogy férfi - nagyon kevés lesz. Az alapanyagcsere egy férfinál több, mint 1400 kcal. Ki kell számolni az alapanyagcserét és azt elfogyasztani legalább egy nap! (én 60 kg vagyok, 160 centi és nő, és nekem 1400 körül van!! Ha ő férfi, és ennél súlyosabb, akkor csak több). A napi 1000 kcal és alatti fogyókúra KÁROS és jo-jo effektust okoz, ha valaki hosszútávon csinálja.
Ráadásul ezt nem lehet így leegyszerűsíteni, hogy 6x250, vagy 5x250. Reggel például több energiára van szükség, és inkább szénhidrát alapú tápanyagra, míg estefelé és edzések után jobb a fehérjedús táplálék. Vacsorára pedig a kimondottan szénhidrátszegény. Ezért az elosztás egyáltalán nem ilyen, hanem inkább kb. 25%-20%-25%-20%-10%. Ez reálisabban fedezi a napi szükségletet. Természetesen az sem mindegy, a kalória miből származik! Fehérje, zsír, vagy szénhidrát. Ha nagyon bele akar mélyedni, akkor érdemes utánaolvasnia a témának. De szerintem neki elsőre az is elég lesz, ha életmódot vált és megtanulja mikkel váltsa ki az eddig megszokott élelmiszereket egészségesebbekre.hanee
-
littlemole
őstag
Próbáld meg az aszalt gyümölcsöket. Mazsola, aszalt szilva édes nassnak, meg a különböző magvak. Napraforgó, tökmag stb.
Csak ne sokat egyél ezekből se, mert az energiatartalmuk elég jelentős. Én ezekből szoktam rágcsálni.Energiaszegény rágcsálnivaló? Hát nemigen létezik szerintem ilyen.
-
D600
tag
Igen én is 1.5%-osat iszok.
Zabpelyhet elvileg minden üzletben kell, hogy kapjál. De ha mégse a Lidl, cba-ba biztos van, illetve netről. A gabonapelyhek környékén szokott lenni, vagy a diabetikus cuccoknál zacskós. Jó a Fortunate termékei is: [link]
Enni én se szoktam, inkább darálóval porráőrlöm és belekeverem a turmixba. Nagyon jó energiaforrás a fehérje mellé. -
D600
tag
Legjobb, ha úgy használod, hogy kitapasztalod mi a legjobb a testednek. A professional-ba szerintem a legjobb a banános, bár ez ízléstől függ.
Kétszer szoktam turmixot inni, de ez attól is függ mennyi fehérje tartalmú táplálékot fogyasztasz mellette. Általában minimum másfél kanállal adagolom kb. 3 dl tejhez, ha csak fehérjét keverek be. Viszont edzések után, ha darált zabpelyhet, vagy maltot is rakok bele akkor két kanállal fél literhez szoktam keverni, mert túl sűrű lenne. Persze jobb vízzel keverni, főleg fogyókúrázásnál, de az íze miatt számomra vízzel keverve ihatatlanabb, mint zsírszegény tejjel.
-
D600
tag
A carni-x kapszulát edzések előtt szoktam bevenni 1 órával. A carni-xben 500 mg L-carnitine van, az erősebb kapszulában a Mega carni-x-ben 1000 mg kapszulánként. Testsúlytól és zsírszázaléktól függően napi minimum 1000-2000 mg L-carnitine hatásos. Az L-carnitine-ról bővebben: [link]
A Reform termogenikus zsírégető. A speciális növényi kivonatok és a koffein fokozza az energia felhasználást és hő hatására gyorsítja a zsírégetési folyamatot. Akkoriban én is használtam sok mindent és ez vált be. Kapható a scitec-nél a Thermo-x is, de az összetétele jóval gyengébb. A termogenről bővebben: [link]
Érdemes kombinálni a kettőt, mert együttesen eredményesebben hatnak zsírégetésre. A zsírégetésről bővebben: [link]
-
D600
tag
A termogenikus zsírégetők csak rövid távra javasoltak. Már nem használom, de 2 éve szedtem 3 hónapig és elég szépen lepucolta rólam a zsírt. Persze a kemény munkát nem lehet megkerülni, mellette mozogni kell.
Ha még nem szedtél termos égetőt akkor előbb próbáld meg egy kapszulával, hogy mennyire bírod. Ha ok minden, akkor emelheted 2 kapszulára edzések előtt fél órával.A whey protein csak tejsavó fehérje koncentrátum. Az anabolic whey egy összetettebb tejsavó protein mátrix, amelyben benne van whey protein koncentrátum és whey protein isolátum is, emelett ioncserélt és hidrolizált tejsavót is tartalmaz. Az anabolic profibbaknak való összetétel, viszont a vacsora helyett szerintem nem szükségszerű a használata számodra. Főleg, hogy csak két ízben kapható, a whey protein pro pedig 10 ízben.
-
D600
tag
Szép eredmény, csak gratulálhatok érte.
A 100% whey protein professional-t ajánlom a célra, főleg azért, mert én is ezt fogyasztom és jók a tapasztalataim. Igaz én nem vacsora helyett iktattam be, hanem a sport miatt, de fehérje bevitelnek elegendő. Szoktam a keverékbe darálni zabpelyhet is, így talán még laktatóbb lehet számodra is és nem hízlal. Kevés szénhidrát sem árt, ha nem fogsz vacsorázni már mellette. (maltodextrin, dextróz, fruktóz)
L-carnitinben a scitec-es Carni-x-et ajánlom (ezt szedem). Ha nem bírja a gyomrod a kapszulás, vagy tablettás karnitint akkor érdemes a pezsgőtablettás italt. Nálam zsírégetésnél akkoriban nagyon sokat segített a termogenikus tápkieg (Reform-Scitec), igaz ez magasabb árkategória. De van benne alapból carnitin is.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- OTP Bank topic
- Vicces képek
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- Suzuki topik
- USB Type-C port is van az ASUS ProArt szériás VGA-ján
- További aktív témák...
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI Goggles Integra Motion Combo - drón szemüveg +DJI RC Motion 2 kontroller
- DJI FPV Combo drón szett - új állapotban
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Egyedi ékszerdobozka
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest