Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz L|zsidoboz #4999 üzenetére

    Te láttál már Norbis somlóit? Ugye nem, csak messziről?

    Dióbél: Lássuk csak.. mennyi is van benne? 1 deka reszelve a tetejére szórva?
    Tejszín: az a tejszín ami ebben van meglehetősen zsírszegény. Ugye láttál már te is speciális, zsírszegény élelmiszereket? Tudod, 0%-os tej, 10% alatti tejszín.. létezik.
    Cukor: Nincs benne cukor, mert édesítőszer van benne!
    Tojássárgája: Hát most erre mit mondjak, egy kis tojássárgájába még senki nem halt bele, csak az elvakult testépítők szoktak úgy félni tőle, mint a tűztől, valójában elég egészséges, bár az Update 1-es somlói receptjében meglehetősen kevés lehet a tojássárgája, már amennyi tészta egy adagra jut.. max fél db-nyi..
    Rum: Rumaromáról hallottál már? Sehol nem használnak igazi rumot, legfeljebb a neves cukrászdákban. A rumaromában nem sok kalória van.
    Liszt: Update 1-es liszttel készül.

    Az egész somlóiból egy adag maximum 150 kcal lehet, súlyra sem túl nagy, 5-6 deka.

    Miről is beszélünk? Amit te írsz, az egy normál cukrászdai somlói.. nem értem egyáltalán az egész hozzászólást.. cukor... az egész update arról szól, hogy NO CUKOR, NO FEHÉRLISZT, szélsőségesen kerüli!

    A Norbis liszt 900 Ft (ha olcsón veszed 850), fél kg. Van belőle több féle, és mindegyiknek az a lényege, hogy proteinliszt, speciális cucc (ha gondolod nyomozd le), egy angol cég gyártja (nem a Norbi!), Norbi csak forgalmazza itthon. Magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidráttartalmú és hasonló állaga van, mint a rendes lisztnek, tehát elméletileg ugyanúgy lehet vele sütni-főzni. Nekem nincs vele jó tapasztalatom, amit csináltam piskótát és palacsintát nem lett jó belőle, de másokat ismerek, akik sikerrel használják. El lehet olvasni azt is, mik az összetevők, mert rajta van, ez nem liszt-liszt, nem úgy készül, mint a rendes búzaliszt, szóval amit anyukád 300 Ft-ért vett, az maximum valami lisztkeverék lehetett, de hogy nem Norbis az tuti.

    hanee

Új hozzászólás Aktív témák