- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubee82
őstag
válasz
#41635072 #5769 üzenetére
Egyébként szerinted ezektől az l-karnitintől és a krómtól lehet lényeges fogyást tapasztalni emberi időn belül?
Nem. A megfelelő fogyásnak meg vannak a feltételei. Semmilyen anyag nem "okoz" megfelelő minőségben történő gyors fogyást (szigorúan zsírból történő fogyást értek ez alatt).
A karnitin egy nagyon hasznos anyag, de csak akkor van értelme, ha megfelelő dózisban alkalmazzák, megfelelő étrend és súlyzós edzés mellett. Csak ezt az anyagot felhasználni a fogyás érdekében ugyan lehet, de nem érdemes. Leginkább a fáradtság leküzdésében van szerepe elsősorban (ez az amit igazán lehet érezni), így az edzések jobban mennek, többet ki lehet hozni belőlük.
-
Bubee82
őstag
A karnitin és a króm pont nem az a két komponens, amelyik a termogén hatásért felelős. Ettől függetlenül a karnitin egy nagyon jó anyag, de azért hozzá kell tennem, h nagyobb mennyiségben érdemes használni. Ez úgy 2-4 gramm / nap-ot jelent.
A guarana (és a benne található koffein), teobromin, szinefrin, yohimbe azok a komponensek, melyeknek a hatása már igencsak érezhető
Általában ezek együttesen szokták alkotni a jobb zsírégetőket.
A gyógyszertári szarokat felejtsd el.
Ahol keresgélhetsz:
- Extremefit
- Shop Builder
- Sportika -
Bubee82
őstag
Háj!
A fehérjekiegészítés (pláne savófehérje) sohase szükségtelen. A tápértékén túl rendkívül sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik a benne található bioaktív anyagok (alfa-laktalbumin, béta-globulin, laktoferrin stb) révén.
Hízni teoretikus értelemben bármitől lehet, aminek van kalóriatartalma. Márpedig a fehérjének is van. Ez azonban a gyakorlatban nem így működik. Mellesleg a hízás szót helytelenül használják. Hízni általában zsírban szokás, ami ugye kellemetlen és abszolút szükségtelen. Ha az izomtömeged gyarapodik az rendkívül előnyös, több szempontból is, de ezt nem hízásnak kell hívni.
A zsírégetők általában olyan komponenseket tartalmaznak, melyek az alapanyagcserét gyorsítják fel. A zsírégetők másik célja pont az ellenkezője annak, amit írtál, vagyis az agyműködést is serkentik.
A termogén zsírégető - egyébként bizonyos szinten minden zsírégető termogén - mivel fokozza az anyagcserét, ezért fokozza az izzadást, ergo igen, meleged lesz. Jobban mint máskor.
-
Bubee82
őstag
válasz
Boxer001 #5702 üzenetére
- 12 órás műszak (hol nappal, hol éjjel)
- ezalatt 2x kajálhattam, egyszer 15 percem volt rá, utána meg 5
- reggel 4-kor keltem (akkor ettem egyet, meg munka után hazafele menet), este 8-ra értem haza
- este 8 után elmentem edzeni
- két edzés nyomtam le
- 10-re hazaértem újra
- diétáztam, nem tömegeltem
- kurva nehéz volt, de csináltamVan még kérdés?
TildyNem hülyézlek le, csak nem kéne fals információkat közölni. Elég sok mindent láttam már és tapasztaltam, így nagyjából el tudom dönteni, h mi van a dolgok mögött.
-
Bubee82
őstag
-
Bubee82
őstag
Nem feltétlenül vettem támadásnak
Csak kissé "kiskegyedes" volt
A magassága nagyon is fontos lehet, mert nem mindegy, hogy 160 centivel 80 kg, vagy 190 cm-vel. Az életkor sem utolsó, mert az életkorral változik a BMI index is valamennyire (ilyen értelemben nem mindegy, hogy 18, vagy 38 és ez nem derül ki). Számít az is, hogy mióta diétázik pontosan és mit eszik egy nap, mert kiderülhet az is, hogy amit eszik alapvetően rendben van, és csak korrigálnia kell rajta egy-két dolgot, de akár az is, hogy teljesen rosszul eszik
Már csak erre reagálnék.
A BMI-t szerintem hagyjuk. Lehet valaki úgy is 165 centi és 90 kiló h a testzsírja 10% alatti. És máris megdőlt a BMI "hitelessége". A testzsír % körülbelüli ismerete fontosabb mint az h hány kiló valaki. Ugyanis nem csak zsír és csontból vagyunk, hanem van némi izom is, amit nem árt figyelembe venni
Az életkornak extrém esetben van jelentősége, de nem akarom magamat ismételni.
-
Bubee82
őstag
Ha jól vettem ki a hozzászólásából, akkor írt már ide. De ha nem akkor elnézést.
Nem olvastam vissza, csak erre a hsz-re reagáltam.
A magasság nem tudom miért olyan fontos a kérdésben. A "mióta diétázik" dologgal kapcsolatosan pedig pont írtam az előzőben
Az életkor se feltétlenül mérvadó, kivétel akkor ha nagyon idős és ezáltal alapból lassabb az anyagcseréje. Az lenne mérvadó, ha valamilyen anyagcsere problémája volna, mert az speciális eset.
Mivel van "némi" közöm a diétához, ezért bátorkodtam hozzászólni.
Véleményem szerint nem hiba ha tisztában van vele, mennyi kalóriát eszik. Számolgatni a zsírt, szénhidrátot és fehérjét mégnehezebb egy átlag ember számára.
Valóban nem hiba, ha tisztában van vele. Fogalmazok akkor máshogy: hiba erre alapozni a diétát! És máris máshogy hangzik.
Miért lenne nehéz? Ha ez nehéz, akkor szépen vissza lehet ballagni általános iskolába. Mert akkor értelmi szint = 0, és ezt komolyan mondom. Az átlagembereket éppen arra kéne megtanítani h tudjanak különbséget tenni jó és rossz között és végre nézzék meg az élelmiszerek tájékoztató címkéjén az összetevők és tápanyagtartalom leírását. Az élelmiszerek tápanyagtartalmának mennyiségének ismerete alapvető táplálkozás szempontjából. Ezt kellene megérteni.
Ha valaki ezt tudja, akkor rájön, hogy nem a kalóriát kéne számolgatni, mert az félrevezető. Ennyi a történet.
-
Bubee82
őstag
válasz
littlemole #5495 üzenetére
Az egyik legalapvetőbb hiba a kalóriák számlálgatása. Ez hülyeség.
Hogy miért?
Teszem azt, 2000 kalóriát be lehet vinni disznózsíros kenyérből vagy rizs+húsból is.
És melyik a jobb? Nyilván az utóbbi.
Nem kalóriákat kell számolgatni, hanem tiszta étrendet követni és agyban erősnek lenni, félrezabálásokat megelőzni.
Amit számolgatni érdemes, az a szénhidrát, fehérje, és zsír grammokban.
Az oka a súlyod beállásának valószínüleg az, hogy az anyagcseréd is beállt. Ez azt jelenti h "megszokta" az adott szintet. Ilyenkor kell felpörgetni. Erre használhatsz termogenikus zsírégetőket, vagy összezavarhatod a szervezeted egy rövid, de drasztikus étkezési stratégiát.
Mivel te - mostani írásod alapján - be-becsúsztatsz szemét kaját, ezért sokáig húzódik a folyamat. Ez azért gáz, mert minél tovább tart az egész annál nehezebben fog menni. A szervezet nem hülye, hamar hozzászokik az adott szintekhez, és egyre nehezebb kilendíteni belőle. Legyél erős és érd el hamarabb a célod.
Minden AGYBAN dől el!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezünkben a Honor Magic V5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Mobil flották
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest