Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
válasz
spammer #6204 üzenetére
valóban, nem tettem idézőjelet, természetesen nem arra értettem, hogy ugyan olyan lesz, mintha elmenne valaki gyalogolni/kocogni/futni
utóbbi hónapokban, időhiányában nem követtem figyelemmel ennek és a gyúrós topiknak sem az útját, ezért nem tudom, hogy te mennyire vagy benne a témában, de több cikk is alátámasztja (én most nem keresem meg megint) a fentebbi állításom miszerint, sokkal célravezetőbb és eredményesebb az extrém magas ismétlésszám mellett a megfelelően terhelő gyakorlatok elvégzése
a lényeg, hogy a hasat (vádlira is vonatkozik) is ugyan úgy kell edzeni, mint bármi mást, nem a millió ismétlésszámon van a hangsúly, hanem a terhelésenamit te mondasz az az "oldschool" -sokkal inkább állóképességi edzés- módszer, de ugye fejlődni akarunk, és nem csigalassan
-
LOTR
addikt
válasz
spammer #6199 üzenetére
annyival javítanék, hogy hasat is nagyjából ugyan úgy kell edzeni, mint bármi mást, tehát felesleges az extrém magas ismétlésszám, az már lehet átmegy kardio-edzésbe, amikor nem az a cél
a megfelelő gyakorlatok a megfelelő terheléssel és ismétlésszámmal, sok szakoldalon megtalálhatók, hogy ezek mik is -
LOTR
addikt
válasz
engine88 #6193 üzenetére
http://www.bodybuilding.com Supplement Award Winner zsírégető termékek:
Llipo 6
OxyELITE Proscitecéknek van adipokill-je, ez sem lehet rossz
az nem kérdezem meg, hogy mire és hogyan szeretnétek használni, de attól nem fog lefogyni senki, hogy megeszik valami zsírégetőt
életmódváltás kell, és étrend rendbetétele lehetőleg mozgással/sportolással együtt, ha ezek megvannak, akkor segíthetnek a zsírégetők, addig pedig semmit nem érnek -
LOTR
addikt
amit mások csinálnak/tudnak/elérnek, az a többieknek sokszor úgy tűnik, hogy neki ez milyen könnyen sikerült
maradjunk annyiban, hogy általában ezek téves meglátások, és a másik is nagyon keményen megdolgozott érte, még akkor is ha genetikailag -ebben az esetben- kicsit szerencsésebb -
LOTR
addikt
persze, hogy van olyan akinek nincs hasizma, de maga a hasizom-szerkezet mindenkinek ugyan olyan (többé kevésbé...), tehát ha nem lenne a hason zsír ami elfedi az izmokat, akkor mindenkinek "kockahasa" lenne
pl itt egy link ahol jól látszik, bodies kiállításról egy fotó (annyira nem vészes a kép): [link] -
LOTR
addikt
mindenkinek "kockás" a hasa, csak a zsírréteg elfedi és ezért nem látszik
aki meg fedettebb, de mégis látszanak a bordák, annak sokkal fejlettebb a hasizma azért látszik (ugye mélyebbek a gödrök és vastagabb az izomzat)
tehát csak le kell diétázni és látszani fog, a futás meg segít abban, hogy könnyebben érj el kalóriadeficitet (nyilván nem csak a futás a jó) -
LOTR
addikt
az utóbbi 6 évben én is átolvastam jó néhány és megtapasztaltam az ide vonatkozó edzés és táplálkozással kapcsolatos dolgokat, ugyan a tudásom az igazán hozzáértőkétől sajnos nagyon elmarad, de azért azt gondolom az átlagénál valamivel talán magasabb e téren
ezért merek tanácsokat osztogatni és esetlegesen megcáfolni akár téged is -
LOTR
addikt
lehet, hogy Bibbynek tényleg igaza van, tehát nem biztos, hogy neked kellene tanácsokat osztogatnod
pl egy fehérliszt hogy lenne már jó élelmiszer?
a só nyilván jó, hiszen ásványi anyagokra szüksége van a szervezetnek, csak túlzásba vinni nem szabad, tehát a lehető legkevesebb felhasználással fogyasszuk csakazt még hozzátenném, hogy senki nem írta, hogy ha megeszik valaki egy fehérkenyeret abba belehal, csupán csak annyit, hogy az nem jó
-
LOTR
addikt
legfontosabb eszközök:
egy nagyobb edény, amiben nem ég le amit éppen csinálsz
teflonos serpenyő
ha van mikrod lehet venni nagyon tuti tupperware műanyag rizsfőzőt, beleöntesz mindent és 15-20 perc alatt kész pl a rizs
van egy hot pan nevezetű sütő, az is nagyon jó
ha ehhez még hozzáadjuk, hogy mikro, meg valami 1 gázlángos sütő, vagy főzőlap, akkor szerintem 30k-ból kijön mindenés akkor ebből aztán szinte mindent meg lehet csinálni
-
LOTR
addikt
heti egyszer simán lehet csalónapot tartani, sőt napi 1x is nyugodtan lehet enni szemetet
ha már megvan a kívánt eredmény, utána nem muszáj ugyan olyan szigorúan csinálni, visszább lehet venni, legfeljebb kicsit később újra csinálsz egy rövidebb diétát
hosszútávon azért nem lehet végig olyan komolyan csinálni -
LOTR
addikt
a zöldségek és gyümölcsök már rég nem tartalmaznak annyi vitamint, mint egykor, mondjuk amikor meghatározták, hogy mibe mennyi van
gondolj arra, hogy éretlenül leszedik a gyümölcsöt és minden féle szerekkel érlelik amíg a hajón ideérnek
a szervezetnek pedig szüksége van a makrotápanyagok mellett a mikrotápanyagokra is, még akkor is ha a többség ezt elhanyagolja és nem tulajdonít nekik nagy jelentőséget -
LOTR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6021 üzenetére
ha nagyon keveset eszel azzal csak azt éred el, hogy a szervezeted ahogy kajához jut egyből raktároz, mert nem kap elég tápanyagot
közben meg leépíti az összes izomzatod, mert abból könnyebben jut energiához, mint a zsírból, tehát jól le fogsz gyengülnitehát, enni kell tisztán!
trassher
ha koplalni akarsz, ami arra jó amit fentebb leírtam, akkor jó úton haladsz, ha zsírt veszteni, akkor annyira már nem... -
LOTR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6016 üzenetére
nem is kell csirke, hagyd a fenébe, bármilyen hús jó, persze a legjobb a csmell, mert magas a fehérjetartalma és alacsony a zsírtartalma, de nem azon fog múlni úgysem, nem is feltétlenül a húson múlik, mert a tojás és a túró is jó, bár a tojásban ugye sok a koleszterin, a túróban meg a zsír (valaki szerint finom az alacsony zsírtartalmú túró, talán lidliben lehetett venni ilyet amiben tényleg csak néhány %, én nem szerettem, tehát nem vettem, a zsírszegény bakony is elmegy szerintem, bár abban már jóval több), de ha sikerül elhagynod a szemetet és csak ennyi hibád lesz az étrendben, akkor már biztosan jó úton haladsz majd
ebben is igaz, írd össze, hogy miből mennyit vettél és mennyibe került
csináld 1 hétig, az már jó minta, ha tényleg annyival drágább, 1 hetet akkor is ki lehet bírni, különben meg rá fogsz jönni, hogy nem is biztos, hogy drágább
persze soknak tűnik amikor az ember megvesz egyszerre 5-10k-ért csak húst, de én nézegetem felvágottak árait 2-3k/kg-ra jön ki, az pedig 2-3kg csmell filé ára, ez neked közel egy heti húsadag kb, de lehet venni olcsóbban is húst, akkor meg még tovább elégbringa is jó, azt nem tudtam, hogy mennyire vagy edzett, tehát ha könnyen megy, akkor nyilván ne csak 2x30percet aerobozz, hanem mehet egyből 2x1 óra is
persze sokkal jobb lenne, ha az egyik órában súlyzóznál, de azt írtad, hogy kondibérlet drága és csak azért nem mennél, tehát akkor inkább menjen aerob helyette, egyszer sétálsz egyszer tekersz mondjuk -
LOTR
addikt
válasz
Geller72 #6004 üzenetére
én nyilván azért cáfolom a te módszered, mert szerintem igazam van és neked pedig nincs
de egyszerű végig gondolni
szervezetnek szüksége van táplálékra, ha koplalsz az nem jó, megfelelő mértékű koplalással elkezdesz fogyni, tehát azért van valamilyen eredmény (ez ilyen tipikus álpozitív dolog)
vagy eszel normálisan és úgy indul meg a fogyás?
a kettő között melyik lehet a jobba méregtelenítésre meg:
egy rossz dolgot (helytelen táplálkozás) egy másik rossz dologgal korrigálni vajon jó?tehát egészen nyugodtan ki merem jelenteni, hogy az aki fogyni szeretne, de nem tud az valamit rosszul csinál, és nem a koplalás a megoldás, ez egészen biztos
-
LOTR
addikt
válasz
Geller72 #5999 üzenetére
elolvastam, nem kell idézned
attól hogy odaírtad az még semmit nem jelent, és az újbóli reagálásaiddal hangoztatod, hogy habár odaírtad, mégis neked van igazad, tehát felesleges is volt odaírnia méregtelenítéses részre meg nem is reagálok, mert az is egy marhaság, normális táplálkozási szokások mellett nincs rá szükség, tehát nem méregteleníteni kellene, hanem odafigyelni a táplálkozásra
hogy ki szakember, ki nem abba ne menjünk bele, diétáztam már én is, tehát tudom milyen közel 20%-os tzs-ról lementem 9-10%-ig, ez kicsit talán kevesebb volt súlyban, mint neked a fele, én szinte egész nap ettem, mellette dolgoztam, de meg lehet oldani mindent
-
LOTR
addikt
válasz
Geller72 #5997 üzenetére
feltételeztem, hogy nem szenvedsz súlyos pajzsmirigy vagy hasonló betegségben ami kihat a testsúlyodra
ha igen, akkor én kérek elnézést és jobbulást kívánok, de ebben az esetben meg azt hiszem az egyik legrosszabb dolog ha koplal az ember... tehát ismét csak azt tudom mondani, hogy butaság az egész
tehát nagyon nagy valószínűséggel látatlanban is kijelenthető, hogy rosszul csinálsz valamitazt tegyük hozzá, hogy engem aztán nem zavar, hogy te mit csinálsz, csak mivel te megosztod a nagyközönséggel a módszered és még mielőtt valaki azt hinné, hogy ezt így kell, én is megosztom velük, hogy ez így nagyon nem jó
-
LOTR
addikt
válasz
spotless #5990 üzenetére
nem a kamuzáson van a hangsúly, mert miért is kamuznál, hanem egyszerűen az emberek nem képesek felmérni, hogy miből mennyit esznek és sok dolog mellett elhalad a figyelem
nem véletlenül mondják sokan, hogy az elején étkezésekről naplót kell vezetni
pl volt egy felmérés, hogy embereknek meg kellett becsülni, hogy miből mennyit ettek, majd utána ugyan azokat le is mérték, a ténylegesen elfogyasztott mennyiségeknek sokszor a felét becsülték csak meg, aztán amikor azt mondják alig eszem, erre kiderül, hogy annak igazából a 2x-esét...Geller_1972
pfff, jó nagy hülyeség ahogy csináltad, mást nem fűzök hozzá, nagyon sokaktól hallom, hogy ő csak koplalással képes fogyni, ilyen nincs -na jó, talán ezerből 1- és szinte biztosan nem te vagy az az egy -
LOTR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5985 üzenetére
kezd napi 2x fél óra sétával mondjuk, 130as pulzus fölé ne menj
majd ahogy bírod növeld 1 óráraleginkább úgy kellene, hogy felkelés után éhgyomorra első aerob és a 2. aerob is akkor legyen miután ettél és eltelt már 2-3 óra
és el kell, hogy keserítselek, valószínűleg ha elkezdenél súlyzózni még akkor sem, sőt sosem fenyegetne az a veszély, hogy akkora izomtömeged legyen ami korlátoz bármiben is, gondold végig a zsírnak, vagy az izomnak van nagyobb fajlagos térfogata?
tehát erős a gyanúm, hogy ha a mostani térfogatodhoz hasonló embert állítanának melléd akinek mondjuk 15% a testzsírja, az lenne vagy legalább 100kg
a te lediétázott súlyod lenne vagy 60kg, vagy még annyi sem, szerinted 40kg izmot nehéz vagy nehéz felszedni?
különben a súlyzós edzés nagyon megkönnyíti a diétát és a zsírvesztéstés a szokásos diéta+szemét kaja elkerülése, olvasgass vissza a topikban
spotless
valamit biztosan rosszul csinálsz, olyan nincs, hogy 1 hónapig jól csinálsz mindent és nem fogysz, valószínű nem írsz le mindent
legalább egy hétig vezess naplót az étkezéseidről és az elért eredményről is, majd kérdezd újra ha magadtól nem jössz rá addigra a hibára -
LOTR
addikt
válasz
runner 125 #5946 üzenetére
ha jobban be vagy öltözve többet izzadsz, mert melegebben tart, de jelentősége nem nagyon van, tehát mondhatni ez nem számít fogyás szempontjából
-
LOTR
addikt
mivel jókedvemben vagyok ezért válaszoltam/válaszolok:
mégis mit vársz?
jelenleg nem csökken a súlyod
általánosságban véve, ha kevesebbet eszel, mint amire szükséged van, akkor csökkenneerre te leírod, hogy szerinted "ennek így mindenképp negativ kaloria bevitelnek kellene lennie a 81kg-hoz..."
ebben most az a jó, hogy oda sem kellene írni, hogy szerintem, ha így lenne, akkor elég nagy valószínűséggel csökkenne a súlyod, de nem így van, tehát mi a hiba?
hozzávesszük, hogy a szemét kaját nem hagyod el ==> még mindig sokat eszel vagy/és keveset mozogsz3 fontos dolog (az a jó benne, hogy nagyon egyszerű a képlet, csak betartani nem annyira):
tiszta kajálás
jól megválasztott ch bevitel
mozgás/sport -
LOTR
addikt
ez azért nem ilyen egyszerű, szemetet pl diétában nem nagyon kellene enni, csak ha rendes étrendbe van beépítve, de rendszeresen meg főleg nem kellene enned szemetet
akkor kell folyamatosan enni ha tudod, hogy miből mire van szükséged, de valószínű te ott még nem tartasz, azért, mert ha folyamatosan eszel könnyen abba a hibába esel, hogy pozitív lesz a kalóriabeviteled, az pedig nem diéta, hanem tömegelés
-
-
LOTR
addikt
valaki 11kor ebédel, más 15 órakor, én meg ez között a két étkezés között is eszek 1x ha tudok, most akkor melyiket hívjuk ebédnek?
ha valaki 6kor eszik, vagy elcsúszik 7re, esetleg korábbra jön 5re, mert úgy adta ki az ideje attól még lehet jól csinálni, nem az időpont a lényeg, hanem a felkelés és a lefekvés között legyen arányosan és megfelelően elosztott tápanyagbevitel
ha valakinek ez úgy kényelmes, hogy mindig mindent ugyan abban az időben csinál, akkor persze, hogy jobb ha kialakul egy szokásos napi rutin, de ez sokaknak szerintem nem megy -
LOTR
addikt
egyen 8kor is nyugodtan, csak ne "pizzát és társait", ez a lényeg
sok fogyókúrás ott rontja el amit írtál is, hogy végre 6 óra utolsó étkezés, ma még nem ettünk semmit, csak délben egy almát, akkor most verjünk be 2 pizzát és végülis alig ettünk ma... na ez a no comment kategória
ha valaki nagyon nem bírja pizza nélkül, akkor legyen az, hogy jó, megtervezve minden héten egyik nap ebédre /ha nagyon nem bírja, akkor vacsorára is - bár ne ez legyen a standard/ mehet a pizzacirmiiii
gondolj akkor arra, hogy hogy működik a szervezet:
ha csak keveset eszel, azt is rossz forrásokból, akkor ezt a szervezeted érzékeli és úgy reagál rá, hogy minél többet raktározik miután elhasználta azt amire valóban szüksége van a működéshez, mivel érzékeli a tápanyagmegvonást
ha ugyan annyit eszel (adagra nézve, tehát nem mindegy, hogy megeszel fél kiló pizzát, vagy fél kiló zöldségeshúst), de azt minőségi anyagokból, akkor egyből kevesebbet fog raktározni, mivel jóval több tápanyagot kap
ha sikerül elérni, hogy csak minőségi kaja menjen (neked kell kitapasztalni, hogy mennyiségre mi az ideális), majd sikerül elérni, hogy folyamatosan szinten legyen tartva a bevitel (tehát minél többször egyél egy nap), akkor már nem lesz több gondakom-nak ne sikert meg kitartást kívánj, hanem mond neki, hogy az az egész egy hülyeség - feltételezem nem kórházban fekszik ahol mozogni sem tud és 0-24 ágyban fekszik...
-
-
LOTR
addikt
multik közül az első oldalon egyikkel sem nyúlsz mellé [link]
hogy melyiket venném az pénz kérdése, egyiket sem elemezgettem, vagy hasonlítgattam össze, a legolcsóbb talán a vita-min, mert 500ast is lehet belőle venni, de a one daily is jó, teljesen mindegya következőkből meg megnézed, hogy éppen melyik a legolcsóbb és azt kell választani
ca+mg, itt állítólag az arány elég fontos, tehát kb 2:1, 3:1ben kell enni ca:mg-t, van olyan amihez d vitamin van van amelyikhez cink, meg van sima is, pénzfüggő [link]
c vitamin a legnépszerűbb ajánlás teljesen jó [link]aztán ha van rá keret q10is mehet, meg halolaj, ezeket nem nagyon lehet túlzásba vinni, ha előírtaknak megfelelően eszed
-
LOTR
addikt
válasz
d_Gabesz007 #5860 üzenetére
diétázás nem egyenlő a koplalással, ehetsz te, ez is a lényege, hogy "folyton" enni kell, csak nem mindegy, hogy miből mennyit és mikor
-
LOTR
addikt
-
LOTR
addikt
válasz
gazette #5833 üzenetére
bunny alapismeretek
rövid gyúrás gyikmérj egy testzsír%-ot, ugyan nem sokat ér, de referenciának -tehát csak magadnak- teljesen jó - bb.hun találsz kalkulátort
ez alapján a száraz tömegedre kiszámolod, hogy legyen meg 1g fehérje tskg-onként, aztán ha edzel 2g-ig felviheted, felette teljesen értelmetlen (ha van lóvé mehet), de az 1g azért legyen meg, ch-t meg elkezdesz enni találomra, és úgy változtatod a mennyiségét, hogy hetente csökkenjen a súlyod fél-1 kg-ot (ezt nem fogja senki megmondani neked, mennyi az annyi, majd rájössz), zöldség mehet bármennyi, tulajdonképpen ha éhes vagy ezt lehet növelni "korlátlanul"csak feldolgozatlan ételeket eszünk, a cornflakes nem az, kenyér és cukros üdítő sem, ellenben a natúr, gyümölcsös müzli mehet, zab meg még inkább - csak az meg fűrészpor, bár Fless szerette fehérjével összekeverve
reggel felkelsz, iszol egyet ha kell, és mész aerobozni 120-140pulzus monoton tempóban kezdésnek elég a fél óra -majd 1 hét múlva ráérsz 40-50perce növelni, aztán megint 1 hét és 1 órára-, majd ha hazaértél bevágod a fehérjés zabot 8 és 9 között
aztán natúr hús rizs vagy krumpli és zöldség - ez nem a ch miatt, hanem a rosttartalom miatt fontos, és bármikor eheted
100g csirkénél ne egyél egyszerre többet a 19-es kaját meg csirke és zöldség kombóra cseréld le, elég a tápkieg edzés utánvitamin tökmindegy, valamit egyél, csak előnyödre válik, rendelsz puritan pride-ról ott a legolcsóbb ha nagyobb tételben rendelsz, ezek elállnak évekig is
és olvasgasd az alapelveket, meg a fenti linkeket és fless diétás napló-ját a blogok között (ez elég jó mintaétrend, ha ezt veszed közel 100%-osnak, minél jobban eltérsz ettől, annál lassabban lesz eredményed)
alapdolgokat kérdezel amik le vannak írva alapismeretekben, meg a topikban is már vagy több százszor
csalónapot ne is tervezz, az elején teljesen felesleges, ha nagyon nem bírod, akkor kajálj félre, de mindenképp délelőttre tervezd, mondjuk a napi első vagy 2. kajálásnak, lehetőleg csak 1x azon a napon, utána állj vissza
a diéta fejben dől el -
LOTR
addikt
válasz
gazette #5830 üzenetére
vess egy pillantást a (#5825)-re, aztán ha végeztél az olvasással és nem világos valami kérdezz újra
sok szerencsét!pár megjegyzés:
izmot valószínű nem vesztettél sokat, mert nem volt miből
nyugalmi pulzusod nagyon magas - normál tartomány 60-70, aerob edzés tartomány 120-130 nagyon max 140, amit te írtál az a kardió, arra nincs szükséged, azt felejtsd is el
ne fuss, csak az izületeid szedi szét, gyaloglás teljesen jó, lehetőleg ne betonon, hanem fű, föld, erdő, futópálya
minél több étkezés egy nap, ne csak 3, inkább 4-5-6-7-8legfontosabb a fokozatosság mindenből (nem kell egyből 8x enni egy nap, vagy órákat sétálni és teljesen tisztán enni), ne holnapra vagy a jövő hétre akarj lefogyni, ha sikerül életmódot váltanod, akkor minimum 1, de inkább 2 évbe bele fog telni
-
LOTR
addikt
neked ugyan nem tudom mi a célod, de ha diétázol ezzel a kajával, akkor már el is rontottad, ugyanis a panír az egyik létező legrosszabb lehetőség ami ételen található, zsír+ch a legrosszabb fajtából, mindenképpen mellőzni kell
sült krumpli is szintén az egyik legrosszabb választás zsír+ch
ellenben a sima főtt-törtkrumpli teljesen jó, talán is még nem is kell annyira szigorúan venni ha valakinek sok lenne, lehet bele keverni egy kis vajat és tejet, de persze jobb ezeket is elhagyni (állítólag margarint nem szabad enni, mert az egy műanyag valami amit nem tudsz megemészteni, persze a vaj meg zsíros azért nem biztos, hogy jó - de mivel nem fogyaztom ezeket így nem is nagyon néztem utána)
zöldség fontos nagyon, ugyan ch, de ezt mégsem a ch tartalma miatt fogyasztjuk (általában nem is szokás beleszámolni, egy átlag fogyózónak meg nem is kell), hanem a rost tartalma és a lúgosító hatása miatt jógi az a glikémiás index, minél alacsonyabb egy étel gi-je annál kisebb inzulinreakciót vált ki, ha egy átlag ember aki nem igen sportol és nem foglalkozik mással csak olyan ételekből próbál fogyasztani amik alacsony gi-űek, akkor valószínűleg nem sok problémája lenne a diétával (ha attól eltekintünk, hogy azt folyton betartani már maga egy diéta)
kalóriát felesleges számolni, de azt nem, hogy akár grammra mennyi fehérje-ch-zsírt visz be valaki, és az elején bizony számolni kell különben sosem fogja tudni az illető, hogy mennyi az annyi, vagy egyáltalán, hogy mit jelent mértéket tartani
olvastam nem egy cikket erről: az átlag ember -aki fogyni szeretne- amikor bevallja, hogy mennyit eszik -legjobb szándékkal is- jó közelítéssel a felét vallja csak be, ennyire nem képes felbecsülni, hogy mi mennyi
aki hízni szeretne az meg pont az ellenkezője: kétszer annyit mond, holott feleannyit esziktehát inkább legyünk körülményesek az elején és grammozzunk, aztán ha már rutinná válik, akkor pontosan tudni fogjuk mikor mire van szükségünk, vagy hogy mikor mennyit ettünk - az elején furcsa lesz, de hát mi nem az...
na még ennyi okosságot egy hozzászólásba...
-
LOTR
addikt
válasz
spotless #5810 üzenetére
na jókedvemben vagyok írok pár alapdolgot
ne a kalóriákat számolgasd
a legfontosabb az, hogy miből viszed be a fehérjét, ch-t, zsírt
tiszta, feldolgozatlan ételeket fogyassz, kerüld a szemetet
fogyókúra szerintem rossz szó, vagy módszer: diétázz
ez nem azt jelenti, hogy rosszabb, ízetlenebb ételeket kell enni, csak nem mindegy, hogy mit
barnarizs szerintem ízre sokkal jobb, mint a fehér
teszkóban azt hiszem a fél kilós 250ft körül mozog, de cba-ban találtam kilósat 350ft körül, tehát kicsit drágább, mint a fehérrizs
azért jobb, mert lassabban szívódik fel, és így lassabban emeli a vércukrot, kisebb inzulinreakciót vált ki és ez a fontos
ha táblázatot akarsz nézni egyél alacsony GI-ű ételeket -
LOTR
addikt
ha a "módszert" keresed amivel le lehet fogyni, akkor nem anyukád barátnője ajánlása lesz a megoldás
ha csak gyümölcsöt szeretnél enni, arra jó
nem tudom mi értelme van egy "tisztítókúrának", vagy mi is az pontosan
azt sem tudom mi az a keserűsó, de nevéből ítélve nincs jó íze gyümölccsel "keverve" -
LOTR
addikt
ha jó az étrended akkor mindegy, a mozgás csak messze másod, harmadlagos....
valaki az interval edzésre esküszik (rövidebb pörgős edzés, nagy intenzitás), mások a hagyományos aerobra (hosszabb monoton edés, alacsonyabb intenzitás), az interval talán inkább haladóbb edzés, ide azért kell állóképességvéleményem szerint a zsírégető szerepe kisebb ennek a fajta edzésnek, mint azt sokan gondolják, ellenben gyorsítja és javítja az anyagcserét, javítja a keringést..... és még sok más hasznos dolog mellett segíti könnyebben elérni a kalóriadeficitet, ami nélkül nem lesz fogyás, és már megint ott vagyunk, hogy az étrend a lényeg
szimplán mozgástól fogyni csak szélsőséges esetekben lehet
-
LOTR
addikt
ha ilyen gyorsan lefogysz, akkor legyengülsz, ha küzdősportról van szó, akkor meg pláne nem szabad (ha lassabban fogysz akkor is gyengül, de azért nem mindegy mennyire), ha esztétika is számít, akkor meg még inkább nem ajánlott, a bőr is megnyúlhat, annak több idő kell, hogy feszes maradhasson (bár ez talán még nem nagy változás ahhoz)
ha segít pár kiló, nem iszol a mérlegelés előtt az még számíthat 2-3 kilót, egy hónappal ezelőtt kellett volna rákészülni, akkor nem lenne olyan probléma, bár a gyengülés lehet
-
LOTR
addikt
válasz
spotless #5723 üzenetére
jobbat mondok, ha csokit eszel kalóriát égetsz el
persze kalóriadeficitben tuti nem leszel, de az más kérdésnem feltétlen répát kell enni, bármilyen zöldség jó, brokkoli az egyik legmagasabb ch tartalmú, tehát elég jó táplálék, meg a karfiol is, meg végülis az összes zöldség az, ha jól emészti valaki a hüvelyeseket, még azok is jók
-
LOTR
addikt
válasz
spotless #5721 üzenetére
zöldség szénhidrát tartalmát nem szoktuk számolni (és a szervezet működéséhez ugye chra (is) van szükség), de azt feltételezni, hogy csak répát enni fogyasztó hatással bír (tudom, hogy nem ezt írtad), butaság lenne, inkább koplalásnak nevezném
ellenben sok zöldség és megfelelő fehérjebevitel mellett lehet fogyni, sőt, a nagyok is így csináljákde hogy lehet ilyet kiszámolni?
amíg emésztesz kikapcsol minden más szerved?
ha megmozdul bármilyen izmod (levegőt veszel, ver a szíved) energiát éget el, konkrétan csak az emésztésre nézni, szerintem nem is lehet -
LOTR
addikt
-
LOTR
addikt
válasz
Mr.Grincs #5633 üzenetére
az l karnitintől nem fogsz ám fogyni mielőtt azt gondolnád, fogyasztószer nem létezik, kamu az egész, nem kell bedőlni a reklámoknak, ellenben ha l karnitint eszel, akkor megnő az állóképességed, jobban fogod bírni a fizikai terhelést, javítja a keringést ..... ha jobban érdekel itt olvass utána [link]
ha jársz edzeni, van egy megfelelő étrended és mellette eszed az l karnitint, akkor jó úton jársz, ha az első kettő nincs meg, akkor csinálhatsz te bármit, valószínűleg nem lesz változás -
LOTR
addikt
anyááám..........
először nem akartam reagálni, de nem bírtam ki -
LOTR
addikt
erre most csak röviden válaszolok
" ... Ha megfelelően állítod össze ... "
ez a pontos meghatározástól nagyon távol van, és ahhoz, hogy megfelelő mikrotápanyagot vigyen be az ember a szervezetébe rengeteg zöldséget, gyümölcsöt .... kellene megennie, megint csak ott tartunk, hogy olcsóbb is és egyszerűbb is a vitamin
ha meg tudod cáfolni elhiszem, de addig szerintem nagyon is igaz amit írtam -
LOTR
addikt
állítólag ez a legolcsóbb scitec essentials 1g c vitamin réteges szerkezetű tehát nem szívódik fel egyszerre az egész, hanem kell neki jópár óra - lehet benne igazság, nem tudom
szerintem meg nagyon is jó ez az x db színtelen minta produkálása, mint alap, mert lehet, hogy egy kisebb szervezet 3 litertől már így jár, másnak meg lehet 4 liter is kell
ezért van az, hogy amit figyelembe kell vagy szabad venni ilyen téren azok olyan adatok amik mondjuk testúlyra/egységre vannak nézve/számolva
addig kell próbálgatni amíg össze nem jön
a diéta is erről szól, a sablon maximum kiindulóalapnak jó, minden szervezet más, és máshogy reagál mindenre, hogy mennyire az már másik történetállítólag a lefontosabb a vitaminoknál a felszívódás, ahány cikk annyi vélemény, ellenben egy bármilyen multihoz képest nehezen veszik fel a versenyt a hétköznapi tápanyagokban található vitaminok (megint csak ne azt nézzük, hogy pl a japánok akik halon meg zöldségen élnek vitaminok nélkül is megérik a 100éves kort)
-
LOTR
addikt
hmm, a szervezet meg tudná különböztetni a természetes eredetű c vitamint a mesterségestől?
nem hinném, vagy rosszul tudom........
egy citromdarabban jó sok c vitamin lenne?
1g c vitamin tablettában van mondjuk 1g aszkorbinsav - 100g citromban 45mg, ez kb azt jelenti, hogy 1 g c vitaminhoz kicsivel több, mint 2 kiló citromot kellene megenni, és ha csak magát a c vitamint nézzük, akkor egyszerűbb és olcsóbb is a tablettés megoldás, a szervezetnek meg teljesen mindegy miből nyeri ki
az aszkorbinsav az akkor is az marad ha kis/nagy tudósok fognak pár db szén, oxigén és hidrogénatomot és a megfelelő módon kapcsolgatják egymáshoz őket, vagy akkor is ha úgy nő oda a fáraamúgy ez a napi 1,5 liter víz amit fentebb írtak elég kevés, a szervezet kb 60%-a víz
olvastam egy cikket, hogy mennyi lenne a napi ideális vízszükséglet, a válaszoló orvos szerint egy sportoló esetében annyi folyadékot kellene inni, hogy napi 5 színtelen vizelet produkáljon, amiből minimum 2 edzés utánra essen -
LOTR
addikt
válasz
#41635072 #5465 üzenetére
menj el egy üzletbe nézz körül kérdezgess milyet érdemes venni, valami komolyabb mágnesfékest, de szerintem ebből az összegből anniyra azért nem fogsz tudni majd válogatni
azért egy átlagos termet lehet találni havi 10ezer ft-ért, és akkor nagyon keresni sem kell, ott meg vannak jó gépek -
LOTR
addikt
válasz
#41635072 #5460 üzenetére
nem, ez nem így működik, olyan nem létezik, hogy ha csak felüléseket csinálsz hasból fogysz, vagy ha futsz, akkor a lábadról fogysz
ha 1 órán át tekersz megállás nélkül, még nehés is lesz és nem csak az elején, az ellipszistrénert lehet 10 percig sem bírnád, sőt
nem tudom milyen árban vannak a szobabiciklik, de az biztos, hogy 20-30ezer-ftért nem kapsz normálisat -
LOTR
addikt
válasz
ngabor2 #5458 üzenetére
ő fogyni szeretne, az aerob edzés az szimplán csak annyi, hogy folyamatos monoton egy viszonylag kicsi és közepesen magas -kb 120as- pulzustartományban, ezt simán el lehet érni tekeréssel, de még gyalogolással is
nem kell ehhez ellipszistréner, nem mondom azt, hogy ez nem jó, csak felesleges aerobhoz ilyet venni, és lehet ez drágább is, mint egy normális szobabicikli ha semmiképpen nem akar terembe menni -
LOTR
addikt
válasz
#41635072 #5455 üzenetére
ezt mondom: ha olcsót akarsz, az nem lesz jó, nem fogod használni, mert használat alatt jössz rá, hogy használhatatlan, ami meg jó, az drága, és szeirntem magánembernek nem éri meg megvenni
ha elmész edzőterembe, akkor a moiváció is meglesz és jó gépeket tudsz használni az edzéshez ami nem veszi el a kedvedet sem
és mellesleg fizetsz azért, hogy oda járj, ez sokat számít (általánosságban értem) - a Norbi mondott erről egy történetet (most teintsünk el a Norbiupdatettől, csak a tanulság a lényeg), tehát ő ugye személyiedző is, nem kevés pénzért dolgozik, a próbálkozásokhoz képest nagyon magas arányban sikerült lefogyasztania az "ügyfeleit", viszont volt jópár ember akiknek ingyen segített, azoknak nagyon nagy része meg nem fogyott le - ebből le lehet vonni mindenkinek a tanulságot, de általánosságban nézve aki megfizette a tanácsot az megbecsülte és nem azért fizetett, hogy kidobja a pénzt az ablakon, aki meg nem fizetett érte az meg félvállról vette, így eredménye sem lett
lehet, hogy sarkalatos példa, de tanulságosngabor2
ha jól tudom te majdhogynem naponta bringázol, ha az ellipszistrénert csinálnád olyan régóta és anynit, mint a biciklizést, akkor a bringa menne nehezebben, az izületeket akkor is a biciklizés terheli a legkevésbé -
LOTR
addikt
válasz
#41635072 #5453 üzenetére
hát talán a bicikli, nem tudom, az az ellipszistréner vagy mi a neve az sem hinném, hogy olyan hűde nagy durranás lenne
úgyis az a lényeg, hogy 30-60percig együtemben tekerj naponta-kétnaponta, tehát a bringa szerintem kényelmesebb, csak normálisat kell venni, amit használni is lehet -
LOTR
addikt
válasz
#41635072 #5448 üzenetére
ha nem vagy edzésben és túlsúlyos vagy, ne fuss, a lehető legrosszabb az izületeknek, a bicikli sokkal jobb, normális szobakerékpárt már lehet venni ilyensmi áron, mint ezt a futógépet, bár az sem tökéletes, hosszútávon jobban járnál ha eljárnál edzőterembe
amúgy az edzés nem elég, étrendváltás is kell -
LOTR
addikt
válasz
ngabor2 #5416 üzenetére
requiem for a dream
olvasd el Fless Diétás napló c. blogját, ő nem keveset fogyott, de nem egyik hónapról a másikra, feltételezem nem is egyik hónapról a másikra ment fel a súly, tehát az biztos, hogy több hónap (év) lesz amíg sikerült leadni a felesleget, heti-2 heti 1 kilónál többet ne akarj fogyni, de azt a heti 1 kilót is csak akkor várd, ha legalább 90%-osan csinálod a diétát, mind edzés, és mind étkezés területén, de mivel te csak most kezdted az egészet, ezért kétlem, hogy már ott tartanál, jópár hónap kell amire hozzászoksz és a szervezeted is ehhez az egészhez, vagy úgy jársz, hogy ami lemegy az ugyan úgy vissza is
-
LOTR
addikt
válasz
acehawk #5412 üzenetére
ezt nem feltétlen tartom jó ötletnek, hogy egyen kevesebbet, mert valószínű, hogy ha elhagyja a szemetet amit meg szokott enni, akkor nem marad más amit enne és annak még a 80%-a az lehet semmire nem lenne elég
Tel Elek
1. kör: ezek gyakorlatilag a szemét semmire nem jó kaják elhagyása, ahogy te is írtad
2. lépés: próbálj csak tiszta, feldolgozatlan termékeket fogyasztani
3. egyél naponta sokszor nagyjából arányosan elosztva, nap végére legyen kevesebb ch, zsírt kerüld amennyire csak tudod
4. mozogni sem ártana valamennyitde ezek már ezerszer le lettek írva
amúgy nem értem, miért nem tudsz főttkaját enni napközben?
én rengetegszer vittem már suliba dobozokban kaját, annyi, hogy a húst célszerű előtte felszelni, hogy csak villa kelljen hozzá -
LOTR
addikt
válasz
elfogadom #5409 üzenetére
ebben a hsz-ban leírtál kb mindent aminek semmi köze ehhez a topikhoz, aki azt megcsinálja amit leírtál, az nem akar fogyni, és attól, hogy olvasgat, vagy írogat nem változik semmi, csak annyi, hogy valaki újra és újra le fogja írni azt amit már ezerszer leírtunk korábban
nem is kell arányokat számolgatni, az elején bőven elég a szemmérték is - persze ha számolgatná, jobbak lennének az eredmények, de elég kevesen tudnak egyik pillanatról a másikra áttérni/életmódot váltani
csupán annyit kell betartani, hogy mit szabad enni és mit nem, vagy azt, hogy mit mikor szabad enni
attól, hogy mo-n a "sertéshús fut" még nem jelenti, hogy azt írtam, hogy egyen azt, viszont attól sem lesz semmi baja, az csak egy dolog, hogy sokkal jobb a csirke és pulykamell, de bőven belefér a disznóhús is, ez nem versenydiétanekem még sosem volt fehérjeportól semmi bajom, szerintem elég ritka már az ilyen probléma (általános használatra értem és nem ipari tejsavóra), a legtöbben emésztést segítő enzim is van
-
LOTR
addikt
válasz
elfogadom #5407 üzenetére
csak annyit fűznék hozzá, hogy nem kell venni táplálékkiegészítőt, a fehérjeszükségletet fedezni lehet húsból, halból, tojásból, túróból -talán ezek a legfontosabbak-, bár egy étkezést elég jól helyettesíthet egy zabos fehérjeturmix, amit meginni is egyszerű, ha mondjuk le van darálva a zab
-
LOTR
addikt
válasz
#41635072 #5400 üzenetére
érdemi javulás nem várható attól, hogy 1 étkezést megváltoztatsz, és hogy heti 1x edzel egy "rendeset"
abban az esetben ha meg csak este 5kor tudnál enni a reggeli után, vigyél normális kaját az iskolába, nem csak szendvicset lehet ott enni, 2-3 doboz hús/hal+rizs/föttkrumpli+zöldség - nem egy nagy ördöngősség, utána meg ha hazaérsz megeszed a zsíros kaját, hát nem ajánlom, pláne estegyümölcs gyakorlatilag semmire nem jó, van benne egy kis rost -ami jó-, meg annyira minimális vitamin, hogy azt talán számolni sem kell, ellenben gyümölcscukor is van benne -ami nem feltétlen jó-, ha csak üldögélsz egész nap, a sok gyümölcstől is csak zsírosodsz, tehát ne erre alapozz, viszont 1-1 gyümölcstől nem lesz bajod
joghurt kb ugyan az, mint a gyümölcs, csak talán több benne a cukor, szintén ne erre alapozz, de 1-1-et megehetsz belőle -
LOTR
addikt
válasz
#41635072 #5398 üzenetére
ha sima zöldtea cukor nélkül, akkor teljesen jó, ha cukros lötty akkor felejtős, nagyon sokat számít ha elhagyod, persze ez még messze nem lesz elég
20-20 felülés és fekvő nagyjából semmire nem elég, csak arra, hogy éppen egy kicsit edzésben legyél
tízóraira vegyél mondjuk rozskenyeret a pluszban, és tehetsz bele valami alacsony zsírtartalmú sonkaszalámit, vagy akár egy szelet húst is amit mondjuk a mamád megcsinál előző nap délután, lehetőleg ne legyen panírozott, hanem sima natúr, persze ízesíteni, fűszerezni lehet, ezen kívül züldség mehet bele gyakorlatilag bármilyen
napközben cukormentes és zsírmentes valamit igyál
reggelire végülis nem egy nagy dolog ha "szemét" kaja megy, de utána minél tisztábban kellene megválogatni a következő étkezésnek valót
a lefekvés közeledtével meg folyamatosan csökkenteni étkezésekkor a ch bevitelt, a zsírt folyamatosan alacsonyan tartani -
LOTR
addikt
Szervusz!
visszafele:
- 1kg
- nem a kalória a lényeg, hanem a fehérje, ch, zsír bevitele, fehérjét magasan 2-3g/testsúlykg, zsírt alacsonyan (gyakorlatilag ne egyél zsírt külön, csak lenmagolajat meg olivát), ch-t meg ki kell tapasztalni, hogy mennyi kell, addig kell csökkenteni amennyitől fogysz
- aerob zóna alatt lehet fogyni, 120-130-as pulzus 30-60 perc időtartamig
- ha edzünk, akkor az izmok glikogénraktárait kezdjük először felhasználni, zsír lebontásához több energia kell, mintha izmot bontana a szervezet, ezért nyúl előbb az izmokhozgyúrós topik, gyurásgyik első hozzászólásban, body.builder.hu-n is van egy elég hosszú olvasmány erről, érdemes elolvasni, a linket a gyikban is megtalálod
-
LOTR
addikt
folytatni kell a diétát, helyi zsírégetés nincs
édes nasinak az aszalt szilva talán az egyik legelfogadhatóbb megoldás, a pufirizs nem édes
vagy zab ledarálva, és liszt helyett abból palacsinta, fehérjeporral tojással és vízzel összekeverve, diabetikus lekvárral vagy zsírszegény natúr túróval lehet enni, de estefele természetesen korlátozott mértékkel
ezek azért nem diétás kaják, de nem fog összedőlni a világ, ha hetente mondjuk 1x eszik ilyet az ember, meg ha többször akkor sem -
LOTR
addikt
válasz
WISHENSEN #5203 üzenetére
az amire te gondolsz, az a bőrrepedés, az akkor keletkezik, ha hirtelen nől meg valamilyen testrész, pl terhescsíkok - vagy minek nevezik
a bőrnyúlás pedig az amikor hirtelen fogy le valaki, és a bőre nem tud olyan gyorsan feszessé válnimivel egyfajta mozgas, kcal eget el - ez nagyjából igaz, de nem ettől fog lemenni senkinek a hasa, kivéve ha nagyon sokat mozog
-
LOTR
addikt
szerintem önkontrol kerdese az egesz - ennyi
megszokod hogy pl abszolutt nem eszel kenyeret meg ilyenek, tudom nagyon jol hogy ez nagyon nem tesz jot a szervezetnek, mert nyomelemek meg vitaminok
- a fehérkenyérben nincs vitamin, meg nyomelem sem, abban semmi nincs, csak keltető vagy élesztőszer, meg olyan finomliszt mi semmire nem jó, gyakorlatilag az emberi szervezetnek semmi szüksége azokra a dolgokra amik a kenyérben vannak, ha rozskenyeret eszel az más, ott egész szem rozs és egyéb gabona van, amiben van vitamin és rostanyag isbőrmegnyulás - biztos vannak krémek, de ez sajnos egyénfüggő, ezért nem szabad gyorsan fogyni, akkor elkerülhető, de ez is genetika
hasizomgyakorlatokkal abszolutt nem lehet zsirt égetni
- zsírt égetni csak benzin+gyufával lehet, a hasizomgyakorlat nem a zsírt égeti, hanem erősíti a hasfalat, "zsírégetés" akkor van ha negatív a kalóriabeviteled, gyakorlatilag ha kevesebbet eszel, mint amennyire szükséged lenne (ha edzel is, akkor megnő a szervezet tápanyagigénye, és így lehet többet enni, mintha nem csinálnál semmit), viszont az rossz ha izomból is megindul a fogyás, de ezt elég jól el lehet kerülni a magas fehérje bevitellel és az edzéssel, persze csak részben, tehát felüléssel nem lehet a pocakból kisebb hasat csinálni -
LOTR
addikt
válasz
WISHENSEN #5197 üzenetére
ennyi edzés mellett, csak ennyit eszel?
neked is a gyúrós topik első hozzászólásából a kezdőknek szóló linket ajánlom, az edzéses résszel együtt1x diétáztam eddig, kb 2 hónap volt, meg még 1 hónap ilyen rákészülésféle, 10 kiló ment le, főleg zsírból, és kevesebbet edzettem, és sokkal többet ettem
hosszútávon a te módszered szerintem nem eredményes
-
LOTR
addikt
válasz
ngabor2 #5192 üzenetére
tudom, hogy nem csak a sokszori étkezéstől gyorsul az anyagcsere, de ha 2-3x eszel, és alapból nincs gyors anyagcseréd (mivel ide írtál, így feltételezem nincs), akkor sosem lesz, biztos, hogy lehet így is fogyni, de az, hogy annyira keveset egyen valaki hosszú távon nem tudom, hogy működik
a gyúrós topikban a kezdőknek az info nem az edzésről szól, sőt talán alig van benne megemlítve, pont, hogy a táplálkozásról, mivel az a legfontosabb az egészben - egyszer érdemes elolvasni, ha annyira nem érdekel, akkor az edséről szóló részeket hagyd ki, alul vannak linkek, ott a bunny írása is jó
-
LOTR
addikt
válasz
ngabor2 #5189 üzenetére
ha jól értem 2x eszel egy nap?
az egész lényege, hogy felgyorsítsd az anyagcseréd, és minél kevesebbszer eszel annál lassabb lesz, hogy miből mennyit azt neked kell kitalálnilegfontosabb dolgok (szerintem, sorrend nincs, mind fontos):
- napi sokszor kell enni 4-6-8x
- napi sokat kell inni, a 3 liter már szerintem megfelelő, ha nem edzel
- a nap elején mehet ch, utána fokozatosan elhagyni, este meg már ne menjen, de zöldség mehet, azt nem számítjuk a ch-ba, ez akár lefekvés előtt is mehet, jó ch: rizs, krumpli, zab, pufirizs, rozskenyér is mehet ha nagyon nem bírod, pluszban lehet venni fél kg ~150ft
- fehérje legyen megfelelő, legfőbb fehérjeforrások a húsok, tojás, zsírszegény túró, hal - ezek mehetnek szintén lefekvés előtt is akár
- zsír minimális legyen és csak hasznos zsírsavakból: oliva, lenmagolaj, de a lényeg, hogy kerüld a zsíros ételeket
- kerüld, de semmiképpen ne alapozz feldolgozott termékekre egy étkezést, ilyenek pl a pékáruk, cukros kukoricapelyhek, cukros müzlik, de a sima gyümölcsös az mehetmost hirtelen nem jut több fontos dolog az eszembe, a gyúróstopik első hsz-ban van a kezdőknek info, az sokat segíthet még
-
LOTR
addikt
amit írok saját tapasztalat, tehát nem biztos, hogy midennkinél így működik
nekem speciel 7-9km/h, dombon felfele lehet csak 7, egyenes úton viszont 9 is megvan, de én azt vettem észre, hogy a sima séta nem lesz elég egy idő után, mert viszonylag gyorsan hozzászokik a szervezetem, aztán volt amikor már nem tudtam olyan gyorsan sétálni, hogy meglegyen a megfelelő pulzus, akkor kellett keresnem valami emelkedőt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest