- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
valaki 11kor ebédel, más 15 órakor, én meg ez között a két étkezés között is eszek 1x ha tudok, most akkor melyiket hívjuk ebédnek?
ha valaki 6kor eszik, vagy elcsúszik 7re, esetleg korábbra jön 5re, mert úgy adta ki az ideje attól még lehet jól csinálni, nem az időpont a lényeg, hanem a felkelés és a lefekvés között legyen arányosan és megfelelően elosztott tápanyagbevitel
ha valakinek ez úgy kényelmes, hogy mindig mindent ugyan abban az időben csinál, akkor persze, hogy jobb ha kialakul egy szokásos napi rutin, de ez sokaknak szerintem nem megy -
LOTR
addikt
egyen 8kor is nyugodtan, csak ne "pizzát és társait", ez a lényeg
sok fogyókúrás ott rontja el amit írtál is, hogy végre 6 óra utolsó étkezés, ma még nem ettünk semmit, csak délben egy almát, akkor most verjünk be 2 pizzát és végülis alig ettünk ma... na ez a no comment kategória
ha valaki nagyon nem bírja pizza nélkül, akkor legyen az, hogy jó, megtervezve minden héten egyik nap ebédre /ha nagyon nem bírja, akkor vacsorára is - bár ne ez legyen a standard/ mehet a pizzacirmiiii
gondolj akkor arra, hogy hogy működik a szervezet:
ha csak keveset eszel, azt is rossz forrásokból, akkor ezt a szervezeted érzékeli és úgy reagál rá, hogy minél többet raktározik miután elhasználta azt amire valóban szüksége van a működéshez, mivel érzékeli a tápanyagmegvonást
ha ugyan annyit eszel (adagra nézve, tehát nem mindegy, hogy megeszel fél kiló pizzát, vagy fél kiló zöldségeshúst), de azt minőségi anyagokból, akkor egyből kevesebbet fog raktározni, mivel jóval több tápanyagot kap
ha sikerül elérni, hogy csak minőségi kaja menjen (neked kell kitapasztalni, hogy mennyiségre mi az ideális), majd sikerül elérni, hogy folyamatosan szinten legyen tartva a bevitel (tehát minél többször egyél egy nap), akkor már nem lesz több gondakom-nak ne sikert meg kitartást kívánj, hanem mond neki, hogy az az egész egy hülyeség - feltételezem nem kórházban fekszik ahol mozogni sem tud és 0-24 ágyban fekszik...
-
S*Tom*
aktív tag
Köszi! Most ezzel nagyon megnyugtattál, mert ennél jobban odafigyelni mit mikor eszem és iszom már én sem tudtam. Tudom van rengeteg módszer meg diéta, tabletta stb., de én csak az étkezési szokásaimon változtattam lényegesen közben próbálom formába hozni magam, persze tudom utána olvasni azért nem ártana. A testalkatommal talán nincs lényeges problémám fizikailag rendben vagyok, később szeretnék kidolgozottabb izmokat a kitartással nem lesz gond. A fogyókúra oka nálam az volt, hogy állandóan lassúnak és fáradtnak éreztem magam 115kg környékén és kezdtem pocakosodni, rengeteg napi 0.5-1l energiaitalt döntöttem magamba, hogy fizikailag bírjam a munkám. Káros szenvedélyem egyébként soha nem volt, de rendszertelenül és egészségtelenül táplálkoztam volt, hogy hetekig nem ittam vizet csak mindenféle cukros vackot, meg quamatelt szedtem az állandó evés utáni gyomorfájásomra, most ezen változtatok amíg nem késő. Egyébként az egy hónap alatt a gyomrom is kezd helyrejönni, mert nem kellett másik doboz gyógyszert sem vennem.
-
S*Tom*
aktív tag
Nem igazán merültem bele a fogyás témába, mert a célom közel, nem akarok 100kg alá menni semmiképp, az még 2 keményebb hónap. Párom sem támogat nagyon a fogyásban aggódik nagyon pedig ő 56kg, a barátaim is kiröhögnének, ha sokat fogynék. Ha lehet minél nagyobb izomtömeget szeretnék és lapos hasat mint régen. Itthon a súlyemelés megoldható és a hasazás így nem kell kondiba mászkálni a futás tudom hasznos volna, de inkább meghagyom másoknak. Egyre inkább úgy érzem a heti -1kg nagyon nem egyszerű az erő megtartása, növelése mellett.
-
LOTR
addikt
-
LOTR
addikt
neked ugyan nem tudom mi a célod, de ha diétázol ezzel a kajával, akkor már el is rontottad, ugyanis a panír az egyik létező legrosszabb lehetőség ami ételen található, zsír+ch a legrosszabb fajtából, mindenképpen mellőzni kell
sült krumpli is szintén az egyik legrosszabb választás zsír+ch
ellenben a sima főtt-törtkrumpli teljesen jó, talán is még nem is kell annyira szigorúan venni ha valakinek sok lenne, lehet bele keverni egy kis vajat és tejet, de persze jobb ezeket is elhagyni (állítólag margarint nem szabad enni, mert az egy műanyag valami amit nem tudsz megemészteni, persze a vaj meg zsíros azért nem biztos, hogy jó - de mivel nem fogyaztom ezeket így nem is nagyon néztem utána)
zöldség fontos nagyon, ugyan ch, de ezt mégsem a ch tartalma miatt fogyasztjuk (általában nem is szokás beleszámolni, egy átlag fogyózónak meg nem is kell), hanem a rost tartalma és a lúgosító hatása miatt jógi az a glikémiás index, minél alacsonyabb egy étel gi-je annál kisebb inzulinreakciót vált ki, ha egy átlag ember aki nem igen sportol és nem foglalkozik mással csak olyan ételekből próbál fogyasztani amik alacsony gi-űek, akkor valószínűleg nem sok problémája lenne a diétával (ha attól eltekintünk, hogy azt folyton betartani már maga egy diéta)
kalóriát felesleges számolni, de azt nem, hogy akár grammra mennyi fehérje-ch-zsírt visz be valaki, és az elején bizony számolni kell különben sosem fogja tudni az illető, hogy mennyi az annyi, vagy egyáltalán, hogy mit jelent mértéket tartani
olvastam nem egy cikket erről: az átlag ember -aki fogyni szeretne- amikor bevallja, hogy mennyit eszik -legjobb szándékkal is- jó közelítéssel a felét vallja csak be, ennyire nem képes felbecsülni, hogy mi mennyi
aki hízni szeretne az meg pont az ellenkezője: kétszer annyit mond, holott feleannyit esziktehát inkább legyünk körülményesek az elején és grammozzunk, aztán ha már rutinná válik, akkor pontosan tudni fogjuk mikor mire van szükségünk, vagy hogy mikor mennyit ettünk - az elején furcsa lesz, de hát mi nem az...
na még ennyi okosságot egy hozzászólásba...
-
hanee
senior tag
Szia!
Én ezt nem nagyon értem.. most azt írod többet eszik nálad, ami elvileg nem lenne épp fogyókúrás, viszont előzőleg meg olyan keveset írtál le ennivalónak, hogy az még a napi alapanyagcsere szükségletet sem éri el.
Kérlek kérd meg, hogy írja le egy héten át, hogy mit eszik pontosan! És akkor jobban tudunk szerintem segíteni.Hanee
-
Bibby
addikt
És ha azt válaszolta hogy kizárt, akkor az úgy is van?
Háromszor eszik nagyon kis adagokat, ez így semmi. Kellene egy teljes értékű reggeli, attól nem igazán lehet elhízni, napközben sokszor kisebb adagnyi étel, mérsékelt szénhidráttal, este pedig fehérje és zöldség maximum.
-
hanee
senior tag
Szia!
Akkor ez picit nehezebb ügy lesz.
Először is, a kérdéseidre a válsz:A gluténmentes nem feltétlenül teljes kiőrlésű, de lehet az is. Glutént tartalmaz pl. a búza, rozs. A gluténmentes kenyér olyan lisztből készül (azaz olyan növényből), ami nem tartalmaz glutént (pl. rízsliszt). A teljes kiőrlésű lényege, hogy amikor lisztet készítenek a növényből, nem szabadítják meg teljesen a magokat a külső részektől, hanem beledarálják (durván fogalmazva) a külső részt is, a korpát, héjat. Ez egyrészt rostanyagot tartalmaz, másrészt vitaminokat, amik a fehérlisztből (finomított) hiányoznak teljesen. A teljes kiőrlésű azért jobb, mert lassabb a szénhidrát felszívódása és a rostoknak köszönhetően a szénhidráttartalma vs. fehérje és rosttartalma is kedvezőbb a szervezet számára. A graham az nagyjából a kettő között van, az a lényegi különbség, hogy ott a teljesen finomított liszthez utólag adják hozzá a korpa részt (ha jól tudom).
Kínai kaja: Amit itthon a kínai éttermekben és egyebekben kapsz kínai kaja címén, az csak megközelítőleg kínai. Egészségtelen abból a szempontból, hogy a tészta az sima tészta (kivéve az üvegtészta, ami rízslisztből készül), és a húsokat elég zsírosan és cukrosan készítik el (lásd. savanyú édes: tömve van cukorral).
Az igazi kínai kaja egészséges, főleg zöldségekből, halból és sovány húsokból áll. A kínaiak eredendően a rízst nem eszik az étel mellé, hanem utána. Kis adagokat esznek és sokfélét egyszerre, de a lényeg, hogy rengeteg sült és párolt zöldséget. Az igazi kínai konyha kicsit távol áll a magyar kínai konyhátólTermészetesen a kínai fűszerektől, illetve pl. a szójaszósztól semmi bajod nem lesz, sőt a szójaszósz egészséges is korlátozott mértékben fogyasztva.
Én még mindig nem vagyok róla meggyőződve, hogy eleget eszik, mert amit leírtál napi ételt, az bőven kevesebb volt. Igaz, hogy a puffasztott búzában fele annyi a kalória, de negyedannyit eszel meg belőle egyszerre. Amit leírtál étrendet két napra neki az kb. 800-900 kcal volt. Ha mégis, akkor más is lehet a háttérben.
Leírnád nekem pontosan egy teljes heti étkezését mondjuk az elmúlt egy hétben? A mennyiségekkel együtt.. (jöhet privátba is hogy ne szórjuk tele a topicot).Aztán ha kiderül, hogy tényleg eszik eleget, akkor..
Pl:
Volt már esetleg a barátnőd kivizsgáláson? Néha hormonális probléma is állhat amögött, ha valaki megfelelően diétázik de nem fogy. Általában pajzsmirigy --> sima vérvétellel vizsgálható.Vagy:
Candida.. de ennek vannak tünetei (szénhidrátéhség, gyakori fáradtság, levertség, szédelgés, bőrproblémák esetlegesen, puffadtság és egyéb bélproblémák - hasmenés pl, fejfájás meg még egy csomó minden).Más most nem jut eszembe
De reméljük inkább csak az étkezéssel lesz a gond, mert azon könnyű javítani!
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Abból amit leírtál, véleményem szerint a következő lehet a probléma:
TÚL KEVESET ESZIK! Ha egy átlag napja így néz ki ahogy leírtad, akkor a napi kalóriabevitele nem éri el az 1000 kcal-t sem. Ez pedig azt okozza, hogy az anyagcsere belassul, a zsírégetés szinte megáll, és a szervezet minden falatot tartalékol.
Tehát szerintem a probléma itt lesz. Koplal gyakorlatilag..
Úgy kellene emelni a bevitelt, hogy amit most eszik az jó, de még két étkezést bevezetni, hogy napi 5 étkezés legyen. Pl. reggelire ehet nyugodtan 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret (van gluténmentes bioboltban), tízóraira valamilyen gyümölcs, ebédre főtt étel / leves + gyümölcs, uzsonnára pl. mehet 2 szelet hamlet sonkával, paradicsommal, vacsorára pedig valami igazán fehérjedús, pl. tojás, hús + saláta, túró, joghurt (natúr).
És oda kellene figyelni rá, hogy a kalóriabevitele elérje legalább az 1400-at egy nap. Számolgatni kell pár napig, utána már érezni fogja, hogy mennyi az annyi.hanee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tomato firmware
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest