- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kickass #5785 üzenetére
egy kis plusz izom sose szokott ártani, nekem az a véleményem.
Tel Elek: semmiképp ne dobd ki, normális táplálkozás mellett nyugodtan beszedheted. ártani nem fog. az epekő csúnya dolog bír lenni, érdemes megelőzni. persze nem az ideális módja a bogyók szedése, inkább a kajára érdemes odafigyelni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Cy-clone #5551 üzenetére
hány órakor reggelizel?
a szervezetet érdemes hozzászokatni, hogy viszonylag gyakran eszel keveset. persze ezt elég ehéz kivitelezni rohanó életmód mellett. nem azt mondom, hogy majszolj állandóan, de azért reggel egy kis zbpehely/korpás keksz tejjel, vagy gyümölcslével, tízóraira is valami könnyű, rostos cucc, vagy friss gyümölcs, valamint ebéd után pár órával is valami könnyűt érdemes enni. ha így rendszeres az étkezés, a szervezet nem fog nekikezdeni raktározni, különösen, ha a kaja zsírszegény, és fehérje több van benne, mint szénhidrát.
a vitaminokt meg amennyiben megoldható, gyümölcsként fogyaszd. én is most szokatom vissza magamat a napi min. 1-2 almára... elég nehezen megy
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Calogero #5480 üzenetére
nem vagyok meggyőződve róla továbbra se, hogy jó az ilyen mértékű, és különösen az ilyen sebességű fogyás. a szervezetedet "megijeszted". ne csodálkozz majd azon, hogy a kúra vége után csak egy picivel eszel többet, és 150 kilóig meg se állsz.
mindenhol azt lehet olvasni, hogy csak a lassú, fokozatos fogyás az, aminél van esély arra, hogy meg is tartsd az elért súlyt. ezzel a kúrával nagyrészt vizet és izmot veszítesz, zsírt nem sokat. ahoz az kell, hogy a szervezet "nyugodt" legyen, és "hozzá merjen nyúlni" a vésztartalékhoz, a zsírpárnákhoz. valamint az, hogy legyen, ami be tudja indítani a zsír lebontását, tehát mindenképpen kell valamennyi szénhidrát. nem sok, de kell. az izmok leépülését is meg kell akadályozni, tehát megfelelő mennyiségű és minőségű/összetételű fehérje is kell. 1 tojás messze nem elég!
lehet, hogy most látványos a fogyás, de igen könnyen visszaüthet.
én is mostanában, szabadság alatt próbálom normalizálni a kajálásomat, mert eddig valóban rossz volt. most se tökéletes, de úgy érzem, haladok a jó irányba. ha megvan az alap, akkor azt könnyebb lesz fenntartani... legalábbis erősen remélem.
másrészt semmiképp nem vagy alacsonyabb, mint én, tehát már a 85, vagy a 80 is elég jó testsúly, ha a testzsír elég alacsony. nálad a 60-68kg nagyon kevés lesz. szerintem addig hagyd abba ezt az önsanyargatást, amíg nem késő.
-
ngabor2
nagyúr
neked is konditermet javaslok. először én is azt hittem, hogy odamegyek meglehetősen rossz elosztással sok kigyúrt állat közé... aztán kiderült, hogy nem. igaz, van valóban néhány olyan emberke, akin rendesen van izom, és sok-kilókat emelgetnek, de ők is normálisak az első perctől kezdve.
tehát nem érdemes tartani tőle.
a lényeg a fokozatosság. ne akarj gyorsan megerősödni, mert az nem tesz jót a szervezetednek.
olyan/annyi eszközt és gépet nem tudsz, és nem érdemes venni, mint ami egy közepesen felszerelt teremben van. és mindenképp olcsóbb a terem, hosszú távon is.
ha ügyes vagy, és teremben szerzel egy kis tapasztalatotm akkor 2 db egykezes súlyzóval (cserélhető súlyokkal) majdnem minden izomcsoportodat meg tudod mozgatni otthon is. csak megint ön az unalom. bát zenét akkor is be lehet tenni a lejátszóba, és ha elfáradtál, akkor tudsz pihenni.
ahogy LOTR is írta, lokális fogyás nincs, sőt, tapasztalatom szerint először onnan megy el a felesleg, ahol a legvékonyabb. én pl. az alkaromon láttam meg először a fogyást, kezdenek kirajzolódni az erek, úgyhogy jövő csütörtökön véradáson könnyű lesz eltalálni
Tel Elek: mennyire vidék? biztos van a közelben olyan város, ahol van terem. ha meg végképp nincs, akkor oda is a 2 db egykezes súlyzót (meg egy házi barkács dönthető padot) ajánlom.
-
ngabor2
nagyúr
én se láttam, hogy miért jobb az ellipszis tréner, mint a bicikli, vagy a futópad. aztán kipróbáltam. biciklin 10 perc után se lihegek. az ellipszistréneren 3 perc múlva már igen... mert elég durván megdolgoz majdnem minden izmot. mostanában bemelegítésre használom. úgyhogy bicaj helyett inkább azt ajánlaná, azzal együtt, hogy ez jobban terheli pl. a térdet, hisz állsz. viszont a futópadnál lényegesen kevésbé.
Tel Elek: én is inkább az edzőtermet javasolnám első körben, és lehetőleg olyan gyakorlatokat, ami a felső testet mozgatja erősebben, és/vagy nem terhelik a nagy ízületeket. a cél semmiképp ne az legyen jelenleg, hogy minél látványosabban izmosodj, "csak" égesd a zsírt olyan szintre, hogy utána a futás se ártson a térdednek. utána már több út lesz előtted.
de való igaz, hogy ehez 2 dolog kell: akarat és étrendváltoztatás. ha 3-4 hónap alatt ezzel se érsz el eredményt, akkor érdemes kikérni fogyókúrás doki véleményét, aki a legutolsó eshetőségre, szigorú ellenőrzés mellett esetleg gyógyszert is írhat fel. nekem nem ment nélküle, de vele megy. elkezdeni nehéz, ha belelendülsz, akkor már sokkal könnyebb.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Calogero #5438 üzenetére
továbbra is azt mondom, hogy normális, változatos étkezés mellett nincs szükség kiegészítőkre, csak mozgásra. viszont mozgás nélkül nincs (értelmes) fogyás, bármit szed a fogyni vágyó.
én 92 voltam, most 85 vagyok 170cm-hez. ezzel a súllyal már ki is egyeznék, csak az izom/zsír arányt kellene eltolni kicsit.
ja, ezt a 7 kilót úgy sikerült leadnom, hogy közben én is táplálékkiegészítőt szedtem/szedek, igaz, a másik irányba: (tejsavó)fehérjét és mellette szénhidrátot (laktóz, glükóz) szedtem, és úgy edzettem. a zsírt kerülni kell, de ésszel megfelelő minőségű és mennyiségű fehérjét és szénhidrátot be kell vinni a szervezetbe. ezt "normál" mozgás mellett a változatos táplálkozás is biztosítja, de amit én csinálok, az már nem igazán ez a kategória.
a zsír lebontásához kell a szénhidrát, hogy legyen hol lebontani (izom), kell a fehérje. és hogy legyen miért lebontani, kell a mozgás. ilyen egyszerű.
az 1.5-2 hónap alatt leadott 20kg nekem is elég soknak (túl soknak) tűnik, vigyázz, mert visszaüthet.
mondjuk nekem már pár éve nem okoz gondot néhány-10 km bicajozás, akár terepen is, izomlázam se szokott utána lenni (bicajjal járok melózni, igaz, a legelején pár napig megéreztem).
-
ngabor2
nagyúr
válasz
acehawk #5435 üzenetére
ne csodabigyókat szedj, kajálj normálisan, és utána menj gyúrni (de hülye szó... nem szeretem. inkább konditerembe
). vagy futni. vagy bármi egyéb sport. nem a zsír a sok rajtad, hanem jó eséllyel az izom kevés.
Wallz: neked is hasonló választ tudnék adni.
mióta én is eljárok minden másnap a konditerembe, illetve ezzel párhuzamosan diétázok is, nem csak lement 6-7 kiló, de könnyebben is mozgok, illetve a nadrágszíjon is bentebb tudtam húzni 2 lyukat. nem arra kell számítani, hogy pár hónap alatt izomállat lesz bárkiből (nem lesz), hanem hogy jobban érzi magát a bőrében, és nem érzi úgy, hogy elhízott. még nekem is bőven megvan az úszógumi, amit le akarok adni, de messze vagyok még a végétől, addig még bőven lemehet. és valóban se a mérőszalag, se a mérleg nem fogja megmondani, hogy vége van-e. a tükör, és te magad fogjátok a választ megadni.
-
ngabor2
nagyúr
86kg... 1 kilóra az "első lépcsőtől"
ha nem változik semmi, akkor pár nap, és "papír szerint" elhízott-ból túlsúlyos-ba érek... persze ez nem ilyen éles váltás, hanem egy folyamat.
mindenesetre ha nem lenne derékszíjam, akkor leesne rólam a labornadrág
kolléganőmnek nincs, így már 2x kellett új munkaruhát igényelnie.
-
ngabor2
nagyúr
holnap kiderül, hogy folytathatom-e a gyógyszeres rásegítést. remélem igen, mert ha a tempó marad, akkor december végére elérem a kitűzött testsúlyt.
mod: kiderült, igen. a májfunkció továbbra is rendben van.
-
ngabor2
nagyúr
3 hét alatt -4 kiló és a nadrágszíjon -1 lyuk... nomeg jobb közérzet.
-
ngabor2
nagyúr
ahoz, hogy gyúrni, vagy úszni járjak, nem árt, ha szégyenérzet nélkül le tudok vetkőzni. jelenleg ez nem megy, mert meglehetősen sok felesleg van rajtam. ha ez lemegy, akkor már meglátásom szerint egyszerűbb lesz. valahol el kell kezdeni. van, akinek megy ilyen (elég radikális) segédeszköz nélkül is. nekem nem megy.
nem haragszom, mert igazad van, de nem vagyunk egyformák.
-
ngabor2
nagyúr
hidd el, próbáltam gyógyszer nélkül is. tisztában vagyok a szer hatásával, hatásmechanizmusával, hatásával, mellékhatásával. a doki korábban nem is írta ki, mondta, hogy próbáljuk ki, hogy le tudok-e fogyni nélküle, meg néhány májenzim is magas volt. most előtte ellenőrzés volt, minden májfunkció rendben volt. koleszterin alacsony (az alsó határhoz közeli), az ldl/hdl arány nagyon jó, meg úgy általában... nem volt csillag a papíron. mondta, hogy mivel a szer a májban bomlik le, ezért valszeg egy kicsit romolhat, ha 1 hónap után nincs eredmény, vagy az eredmények rosszak lesznek, majd meglátjuk, hogyan tovább.
tudom, hogy ez a szer igen közeli szerkezeti rokonságban áll a metamfetaminnal (csak fel van díszítve, és a hatása le van gyengítve), tehát ennek megfelelően bánok vele. nincs személyes tapasztalatom a metamfetaminnal, viszont ismerősöm mesélt róla személyes élményeket.
engem felpörget, szomjas vagyok, nem tudok aludni tőle, és pl. ma is 4 helyett 16 kilométert bicajoztam az erdőben, aztán haza. nem fáradtam el. a gyógyszer (vagy ha tetszik, a szer) nélkül kb. a 7-8. km-nél azt mondtam volna, hogy oké, erről ennyit.
tudom, hogy a hatás a szervezet "kizsákmányolásán" alapszik, nem vagy fáradt, nem vagy éhes és hajtassz, mint a gép.
igen, a fogyáshoz az kell, hogy ÉN akarjak lefogyni. csak miután 1 hónap életmód-változtatás után azt látod, hogy a 2 hét alatt leadott 5 kiló a köv. 2 hétben visszajött... eléggé el bírja venni az ember kedvét. nincs kezdeti lökés, nincs sikerélmény, nincs, ami miatt azt mondjam, hogy igen, megérte körmös pacal helyett káposztasalátát enni.
-
ngabor2
nagyúr
mivel gyógyszer nélkül nem ment a fogyás (92-től lementem 87-re, majd vissza 92-re), ezért ellenőrzés mellett reductal-t szedek. azt már érzem belőle, hogy nagy lett a mozgásigényem, kicsit pörgök tőle (nem sokban különbözik a metamfetamintól... nem véletlen, hogy csak ellenőrzés mellett, rövid ideig alkalmazható), és éjszaka rosszul alszom. "kénytelen" leszek levezetésképpen naponta plusz egy órát bicajoznom az erdőben, még szerencse, hogy hazafele tudok egy ilyen kitérőt tenni. 4. napja szedem, tehát az eddigi súlycsökkenés nem mérvadó, majd 1-2 hét múlva talán számít.
ennél kevesebbet már nem tudok enni, a zsírt kerülöm, és igyekszem minél több zöldséget bevinni (még szerencse, hogy mindenféle salátákat lehet kapni a közelemben... tudom, azok nem az 1. osztályú dolgokból készülnek, de nem baj).
kiinduló helyzet: súly: 92kg, has: 107cm. a többi nem lett konkrétan mérve.
-
ngabor2
nagyúr
hmmm... asszem ma sikerült pofánvágnom a fogyókúrát... de nem eszik az ember minennap kucsmagombát
majd levezeklem valamikor.
-
ngabor2
nagyúr
a 6 utáni nem-evés már több éve van, nem látom okát ezen változtatni. mozgás jelenleg csak a reggeli/délutáni bicajozás, meg az egész napi mászkálás (nem ülőmunka), másra nem igazán tudok időt szakítani. talán majd nyár felé ez változik, bár nem biztos.
a testalkat is számít, én genetikailag is erősen hízékony vagyok, ellentétben pl. a bátyámmal, aki könnyen izmosodik, de nem hízik.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
acehawk #5190 üzenetére
öntet nélkül túl száraz lett volna, azért kellett rá.
31 éves vagyok, 170cm magas és 92 kilóról indultam.
LOTR: a sokszori evést nem tudom megoldani. a folyadékbevitel megvan, nyáron fog ez fentebb is menni, azzal nem lesz probléma. kenyeret alig esek, sőt, hónapokig nem is veszek. mondjuk zsemlét szoktam, az meg nem sokban különbözik...
az anyagcserét nem csak a táplálkozás gyakorisága határozza meg, hanem a minősége is. igaz, hogy sokszor kicsit enni jobb a gyomornak is, de az már igen közel áll a nassoláshoz.
nem gyúrni akarok, csak fogyni. ennél több sport-szerű mozgást már nem tudok a napirendembe iktatni, sajnos.
-
ngabor2
nagyúr
volt/van egy enyhe fokú zsírmájam, meg vagy 15 kiló súlyfeleslegem... amitől szép lassan szeretnék megszabadulni. eddig elég jól haladok:
- normálisan reggelitek, mint eddig,
- ebéd csak addig, amíg éhes vagyok, és kis adagokat rendelek. korábban jóllakásig ettem, most már tényleg addig, míg az éhség elmúlik.
- 6 után nem eszek, nem nassolok (ezt volt a legnehezebb elhagyni).
- bicajjal járok melóba (kb. 20 perc oda, meg vissza is).meg apróságok:
- nem eszek csokit, a véradás utánit se ettem meg
- nem iszok cukrozott gyümölcsleveket... csak ha nagyon muszáj, de azt is mértékkel. bár az édesítősök nem olyan jók
- kávét édesítővel iszom, és az eddigi 3 helyett csak kettőt... de anélkül elég nehezen tudok fennlenni.
- gyógyszert nem javasolt, különösen a májam miatt, de az első napok után már nem is kell.
- folyadék: tea. de abból sok (ínyenc vagyok ezügyben, lásd tea topik, napi 1-2 fehértea, 2-3 rooibos, 2-3 gyümölcstea, 2-3 gyógytea... sajnos mind filteres technikai okokból), és ízesítetlenül. ebből a gyógyteák egyike elhízás elleni, a másik 2 meg májvédő (meló miatt se árt). napi 2-3 liter.a háziorvos javasolta ezeket, mondjuk ő számszerűsítette: napi kb. 1500 kcal bevitel, és min. 20 perc mozgás. energiából igyekszek alatta maradni, a mozgás meg inkább több legyen. azt mondta, hogy havi 3-4 kilónál többet nem érdemes fogyni, mert akkor jöhet a jojó. nomeg nem fogyókúra, hanem életmód-változtatás. eddig még elég jól veszem az akadályokat, 1 hét alatt hirtelen 3 kilót leadtam, bár lehet, hogy ennek egy része a gyorsan változó dolgok miatt van, tehát inkább 2 +- 1 kilót mondanék.
viszont 1 dolgot kérdeznék: a 6 után semmit kategórába beleférnek a zöldségek, saláták? mert pont ma 6 körül annyira éhes lettem, hogy vettem egy salátát (káposzta, répa, uborka, retek, pár szem borsó, kevés cékla, meg rá többféle öntet), és egy nem túl nagy adagot bevágtam belőle. most meg jóllakott vagyok. gondolom az öntetek joghurt, vagy kefír alapúak, hogy mennyi cukor, vagy sűrítőanyag van bennük, azt nem tudom.
most nem sok "hangulatom" van visszaolvasni pár1000 hsz-t, okosak szerint van a fentiekben valami, ami nagyon nem jó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest