Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deniro2
senior tag
A legtöbben ott követnek el hibát, hogy fogalmuk sincsen, hogy konkrétan mennyit esznek és ebben milyen arányban vannak a makronutriensek. Érzésre ezt nem lehet csinálni rendesen, számolni kell mindent. A fogyáshoz kalória deficit kell, ezt ellehet érni a szükséglet emelésével (edzés) és a bevitel csökkentésével, a végeredmény ugyanaz. Illetve természetesen csak matematikailag ugyanaz, hiszen a mozgás gyorsítja az anyagcserét és csökkenti az izomvesztést, így elengedhetetlen a megfelelő diétához. És, ha már az anyagcserénél tartunk: a diétázók egyik legnagyobb hülyesége, amikor az egyébként is ritka étkezéseket tovább ritkítják, ami egyenes úton csigalassú anyagcseréhez vezet. Napi 5-6 étkezés a minimum. A fehérjebevitelt mindenképpen emelni kell, a zsírt és a szénhidrátot csökkenteni, az arányokat mindenkinek magának kell kitapasztalnia, van aki jobban fogy alacsony szénhidráttal és van aki alacsony zsírral. Ja, és zsírt szénhidráttal együtt soha nem eszünk ugye az inzulinos móka miatt.
Szal, az alapelveket betartva sokféleképpen lehet fogyni, kikell tapasztalni mindenkinek, hogy mi a leghatékonyabb leosztás. -
ALI_G
veterán
és elárulnád, hogy milyen szintig éri meg futni (kardiozni), mikor esünk át a ló túloldalára?
Ha alacsony a pulzusom még futás közben is, akkor mi van? Ha jól emlékszem, akkor pár százalékos (4-5%-os) emelkedőn 70-es pulzus 15 percen keresztül. A mérő jó volt szerintem, mert haverom mellettem futott és át ért a keze, megfogta és neki 90-et írt...
nyugalmi állapotban az itthoni vérnyomás mérő átlagban 120/75-öt szokott mondani (+ - 10), pulzusra 55 átlag (teljes nyugalmi állapot). Valószínűleg örökölt, mert édesanyámnak még alacsonyabb. -
acehawk
tag
Tojás
Tegnap 5 tojásból készítettem rántottát este 8-kor
2 zsömlével be is vágtam
Volt paradicsom is hozzá
Mindezt persze 2 órás súlyzós edzés után.Természetesen ha valaki zsírt próbál leadni, az a zsemlét helyettesítse inkább valamilyen zsírmentes sonkával. Nem utolsó sorban még szóbajöhet a tojás sárgájának a csökkentése is.
-
hanee
senior tag
Szia!
Köszi
Mondjuk ártani biztos nem árt, mert erősíti az izmokat (főleg ha nincs futó multja az illetőnek), csak erre sokkal célszerűbb, talajon végezhető gyakorlatok is vannak, amik közben nem cseszik szét a térdizületeket sem..Én annak, aki erősíteni szeretne azt tanácsolom (nem röhög egyik sem!) vegye meg Rubint Réka edzéskártyáit. Azt hiszem valami 2800 Ft az Alexandrában. Két fajta van: otthoni és edzőtermi, természetesen az otthonira gondoltam.
Azon profin összeállított gyakorlatok vannak, leírással, fotóval, jótanácsokkal (hogy mire figyelj annak érdekében, hogy pontosan végezd a gyakorlatot). Férfiak is csinálhatják, és mivel kártya és nem DVD, magadnak lehet összeállítani az edzést, az ismétlésszámot attól függően, hogy mennyit bírsz (természetesen javaslat van rá, hogy kezdők mennyit csináljanak és haladók mennyit de ettől szabadon el lehet térni). Így egyből sikerélményt is ad. Van hozzá egyébként kész edzésterv is, ha valakinek az segít. Nehezíteni pedig mindig lehet a gyakorlatokat.
Ráadásul attól függően, hogy kinek milyen búgja van (térd, hát, stb. fájás), kivehetők belőle egyes gyakorlatok, amik nem tesznek jót, szabadon.. valamint a sorrend is szabadon választható, ki mit preferál jobban. Én pl. a vádlit utoljára hagyom mindig, mert számomra unalmas..
Természetesen ez nem zsírégetésre való, izomerősítésre, izomfejlesztésre!
hanee
-
hanee
senior tag
De ráérünk végül is.. bár én dolgozom elvileg
Amikor kezdtem ezt az egészet én már túl voltam hidegen melegem. Tulajdonképpen én 6-7 éves koromtól kezdve kövér voltam. Azért pont akkortól, mert akkortól kezdve nem nagyon mozogtam, viszont édesanyucikám napi 6 szendvicset pakolt az iskolába meggyőződve arról, hogy a gyereknek enni KELL! Én meg persze megettem, jókislány! (vállveregetés).. az egész probléma ott kezdődött, hogy nem tanítottak nekem mértékletességet. Anyu egyedül nevelt, ebből kifolyólag egy kicsit azért el is kényeztetett, tulajdonképpen csak én voltam neki, meg is vett nekem mindent, amire csak tellett.. meg is ettem együltő helyemben egy kiló banánt, ha épp olyan kedvem volt, mert anyu sosem szólt rám, hogy sok lesz.. (egyébként ezt most is látom rajta, hogy őt totál nem zavarja, hogy a kislányom bezabál fél tábla csokit és azt mondja: "hát annyira szeretné, látod hogy sir érte?"
).. szóval szépen híztam, dagadtam.. persze amikor elkezdtem nőiesedni, már zavart is. Úgy 12-13 éves koromban. Az ezt követő 10 évben nagyjából mindenféle fogyókúrát kipróbáltam, még a koplalást is! Teát, bogyót, csodaszert, fogyasztóshake-t, étrendeket, de mindig visszahíztam, és kínkeserves volt megtartani is a súlyomat. Volt, hogy lefogytam annyira hogy a 38-as méret jó volt rám, de vissza is hízam, néha 42-esig. Szerencsére a józan eszemnek köszönhetően azért a 100 kg-s súlyt sosem ütöttem meg.. Aztán amikor terhes lettem 23 évesen, akkor 67 kiló voltam. Ez még önmagában nem volt annyira vészes, de a terhesség alatt mindenki mindent odatolt elém, na persze nem az ő hibájuk, nem ellenkeztem!
Megettem mindent, ami jött.. tudod, ez a hülye elv, hogy "háromszorannyit egyél terhesen".. háromszorakkora is lettem.. Aztán amikor kijöttem a korházból és 85 kiló voltam, meglehetősen elszörnyülködtem, a tükörbe sem mertem nézni kb., elértem eleddigi rekord súlyomat felfelé..
Aztán egy barátnőmmel találkoztam, aki igencsak megcsappant kilókat illetően az utolsó találka óta és persze faggattam, hogy csinálta. Elmesélte, hogy van a Schorbert Norbinak egy módszere, könyvet is írt, és működik és próbáljam ki.. meg is vettem a könyvet.. vagyis könyveket (kettőt, mert akkor jelent meg a második) és bele is vetettem magamat az olvasásba. El is kezdtem az update-et és le is fogytam vele 20 kilót először. Szinte leolvadtak a kilók, és mindez úgy, hogy közben ettem rendesen, nem éheztem egy pillanatig sem + felfedeztem néhány olyan ennivalót, amit előtte soha nem is ismertem, rá sem néztem a boltban.. Viszont nagyon szigorúan betartottam az időkorlátokat, és három után már egy falatot sem ettem olyat, ami 2-es a könyve szerint.
Azóta persze sokat fejlődött az is, van már egy csomó sütijeDe azok nélkül is működött.. De viszont a sütik megkönnyítik. Most sem eszem őket rendszeresen, de néha ha pl. a Duna Plazában járunk délután akkor veszek egy UD1-es somlóit
Az egész azért volt jó, mert életmódváltásra ösztönzött, nagyon jó az olyan átlag embereknek, akik nem tudják honnan induljanak, nem szakemberek, nincs pénzük szakemberre, vagy nem is jutnak el szakemberhez soha (pl. korházakban iszonyat várólista van az ilyen diabet osztályokon). Alternatívát kínál, hogy mit mivel helyettesíts és hogyan oszd be az evést úgy, hogy közben mindent ehetsz gyakorlatilag. Persze mostanában sokan felhozzák ellene, hogy drágák a cuccai (ami tény), viszont a cuccai nélkül is működik, mert nem csak az update 1-es tej 1-es, hanem bármelyik 1,5%-os az (példának írom), ami olcsóbb, az is. Viszont azért elég jó, hogy hazamegyek a 40 fokban, és van a mélyhütőben UD1-es jégkrém, és naná, hogy nem eszem két pofára, de nyugodt szívvel megeszek belőle egy picit, mert édesítőszerrel készült és sovány tejből és tudom, hogy nem növeli a hájat, ártalmatlan
Szóval az innen felszedett tudást csiszolgattam, elkezdett komolyabban érdekelni a dolog, hogyan is működik mindez, és fórumokra is beregisztráltam, ahol hozzáértőbbek voltak, illetve a neten is elég sok anyag hozzáférhető, ami a táplálkozástudománnyal kapcsolatos.. meg persze ma is érdekel, mindig tanul az ember valami újat
Nagyjából ennyi a rövid történetem, azóta most kb. 59 kiló vagyok, bár ez a hülye mérleg eléggé szeret mostanában megviccelni
Mindig amikor picit vékonyabbnak nézek ki, akkor többet mutat egy kilóval
-
vedini
őstag
én most tömegelek, de a ch nagy részét, darált zabból, rizsből, burgonyából viszem be (néha becsúszik azért egy-két banánhajó is
)
maltot, csak reggel és közvetlen eddzés után nyomatok
ch kell, de érdemes oda figyelni, hogy miből viszi be az embert, és egyéntől, mozgástevékenységtől és céltól függően kell belőni, hogy mennyi fogyasszon az ember
azért ha úgy oszatnád el a napi bevitt ch mennyiséget, hogy este 100gr maltot tolnál a fehérje shakeddel együtt, akkor nem hiszem el hogy nem zsírosodnál el, vagy pedig szuper a genetikát
a mozgás az alap, én az olyan emebreket bírom, akik minden tavasszal, kipróbálnak minden szir-szar tablettát, teát, tv shoppos szarokat, és várnak a csodára a fotelban ülve, kétpofára zabálva magukat
egyébként még sose diétáztam, szeptől vagy októbertől fogom kezdeni, életem első diétáját
-
hanee
senior tag
Ezzel tökéletesen egyet is értek! Bár lefogyni lehet mozgás nélkül is, én az első 20 kg-t úgy fogytam le, hogy nem sportoltam semmit. Igaz volt egy pár hónapos kisbabám, aki mellett nem is pihentem igazán. De azért sport nem volt. Úgy igazán akkor kezdtem el ráfeküdni erre, amikor olyan 65 kiló voltam, és valahogy, valamilyen rejtélyes okból elmentem, vettem magamnak egy futócipőt és elkezdtem futni járni
Azóta is csinálom. Volt télen egy kihagyás, mert sokat voltam beteg, de ezt leszámítva több mint egy éve rendszeresen mozgok.
Súlyzós edzéseket nem szokásom túlzásba vinni, az én szintemen (1,4 kg-os súlyok) nincs iszonyatosan kitartó izommunka
Egyébként szénhidrátbevitelnek elég előtte egy müzli, vagy gyümölcs. Legalább is nekem. Sőt, néha csak egyszerűen ebédelek és két órával később edzek, ennyi.
-
hanee
senior tag
Szia!
"Ha viszont sportol, akkor szüksége van szénhidrátra nem is kis mennyiségben."
Itt azért szerintem érdemes lenne nem ennyire lazán dobálózni a "nem kis mennyiség"-gel. Mert ez nagyban függ attól is, hogy valaki mit sportol, és milyen intenzitással.
Amikor valaki például 80-100-120 kilóról szeretne lefogyni, eleve nem is tud olyan intenzitással sportolni, mint az, aki 50 kiló és 4 éve rendszeresen sportol. Mivel a topic "Fogyjunk le!", feltételezem itt nem sokan vannak, akik 50 kg-sok és 4 éve rendszeresen sportolnak
Tehát marad a hájtömeg, amit cipelni kell, és a delikvens nem fog vele lefutni 10 kilómétert. Jó esetben tesz egy lendületes sétát, vagy kocog 15-20 percet (és akkor már nagyon jól nyomja) a többnyire tunya életmód után. Szóval nem érzem, hogy egy ilyen után valakinek miért kellene "nem kis mennyiségű" szénhidrát.. Egy fehérjeital gyümölccsel, vagy egy gyümölcsturmix éppen megteszi. Szerintem egy átlag ember nem fog speciális szénhidrátokat venni (és nem is kell), le lehet fogyni a normál élelmiszerekkel is, és életmódot is lehet váltani, csak ésszel kell csinálni
Én három évvel ezelőtt kezdtem az egészet, amikor még valahogy nem is lehetett kapni például update 1-es somlóit és nem is tudtam a fehérjeporok létezéséről sem.. csak abból fogyasztottam, ami elérhető volt számomra a boltban, és ami ésszerűnek tűnt. Le tudtam fogyni és szép lassan csiszoltam az étkezéseimet, hogy mi az, ami egészségesebb és mi az, ami nem. Az idő igazolt, mert lefogytam eleddig vagy 25 kilót és ezt nem is híztam vissza (sőt most még diétázok hogy még fogyjak).
Ezek a dolgok megkönnyítik az ember életét (fehérjpor és ud1-es somlói), de ezek nélkül is meg lehet csinálni.. sőt, aki ezek nélkül nem tudja megcsinálni, az ezekkel együtt semEgyébként a maltodextrint milyen formában viszed be? Ez is valami por?
Olvastam valamelyik nap egy érdekes statisztikát: Az emberek 90%-a próbál meg valamilyen formában fogyózni (tehát az is aki nem túlsúlyos), és mindössze a tulsúlyos emberek 6%-a tud lefogyni és megtartani a súlyát.. elég szomorú szerintem
-
hanee
senior tag
Szia
Szerintem ilyen nincs, hogy jó minőségű és rossz minőségű szénhidrát. Van gyors és lassú felszívódású szénhidrát, ami különböző rostokkal és egyéb anyagokkal párosul. A glükoz, szőlőcukor gyors felszívódású szénhidrátok, amikre fogyókúra alatt csak kismértékben lehet szükség (ez a kis mérték éppen elég reggel, amikor felkel az ember egy banán formájában, ami annak ellenére hogy gyümölcs, glükozt tartalmaz főleg, illetve a szőlő is ilyen = szőlőcukor --> gyakorlatilag ugyanaz, mint a glükoz, 1 szénatommal eltér a kémiai összetétele, de a szervezetben ugyanaz a hatása).
Szénhidrát természetesen kell, attól hogy fogyózunk még a napi szükséglet 60%-a szénhidrát alapú élelmiszer kell, hogy legyen. De ezt ki lehet elégíteni a különböző zabpelyhekkel, amaránt pehellyel, zabkorpával, teljes kiőrlésű lisztből készült dolgokkal, más gabonafélékkel (pl. amiket müzliben talál). Ezek sokkal hatékonyabbak, mert lassan szívódnak fel, ráadásul a rost anyag még annak is lassítja a felszívódását..
A maltodextrin tudtommal élelmiszeriparban használt sürítő anyag, úgyhogy ezt nem nagyon értem
-
hanee
senior tag
Szia!
Én azt vettem észre, hogy ez egyénenként eltérő.
Illetve azon is múlik, hogy ki miből szeretne lefogyni és mennyit mozog, valamint hogy előtte mit és mennyit evett! Én például nem tudok fogyni ha eszek rízst, krumplit, tésztát.. más tud. Pedig én mozgok is. De nyilván, ha valaki például 110 kilóról indul és előtte egész nap zabált és megevett 8000 kcal-t ha hirtelen lecsökken az ételmennyiség 2500 kcal-ra, egy ideig jól fog fogyni rízzsel és tésztával isA tej elméletileg nem is hízlal. Viszont egyes embereknél belassítja az anyagcserét és ezáltal nehezíti a fogyást..
-
Zoty4
őstag
én is kipróbáltam vízzel hát elég nyomasztó úgy, tejjel viszont olyan mint a mekis shake
én csak 1,5%os tejjel iszom, a tejek közül ez az ami bejön, a magasabb zsírosságú ugye nem jó, a 0,1%os meg már olyan mintha vizet innék
én epreset vettem, és kértem mintát banánosból meg a málnás csokiból . Ajándékba meg küldtek egy karamelest. Ezeket majd ha fogytán lesz az epres akkor megkóstolom és amelyik izzlik az lesz a következőzabpelyhet hol lehet venni, ill milyen fajtát. Az az igazság életembe nem ettem zabpelyhet.
Carni-x amúgy brutál. Edzettem egy nagyot, utána még 2 órával égett a testem belül, az ettől volt? fél hét alatt lejött 1 kilo megint. Félek ha rossz idő lesz akkor jön a kényszerkajálás -
ngabor2
nagyúr
a 6 utáni nem-evés már több éve van, nem látom okát ezen változtatni. mozgás jelenleg csak a reggeli/délutáni bicajozás, meg az egész napi mászkálás (nem ülőmunka), másra nem igazán tudok időt szakítani. talán majd nyár felé ez változik, bár nem biztos.
a testalkat is számít, én genetikailag is erősen hízékony vagyok, ellentétben pl. a bátyámmal, aki könnyen izmosodik, de nem hízik.
-
norbiphu
őstag
értem, köszi a válaszod. szerencsére az éhségérzetemet tudom halogatni, mert elég sok folyadékot meg tudok inni és az megtölti a gyomrom egy időre
mennyire gáz az, hogy hétköznap nem nagyon tudok eljárni mozogni? persze napi pár km séta megvan, de hosszabb időt csak hétvégén tudok sporttal tölteni...szerk:lehet estéként el tudok járni futni, most olvasom a postodban hogy mennyit kell minimum, úgy hogy nem teszem fel a kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- One mobilszolgáltatások
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest