- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
beszalltam en is. 78kg-rol cel a varazslatos 72
ma reggel mar 76.4-et mutatott a merleg harom het utan (de most voltam ot napot balatonon
szoval egy het kiesett a dietabol. Jojo tudja mirol beszelek
). semmi extra, kerulom a zsiros kajakat, cukros italokat es heti haromszor megyek mozogni. az eddigi napi 12-14 ora programozashoz kepest oriasi elorelepes.
-
törölt tag
a max heartrate (MHR) megallapitasara pl a '220-eletkor' jo, de a
zerge.info-n emellett van harom masik modszer is:
1.: ffi: 220 - eletkor (evek szama); no: 226 - eletkor
2.: ffi: 210 - eletkor fele (evek) - 11% testsuly (kg) + 4 = MHR; no: 210 - életkor fele (evek) - 11% testsuly (kg) + 0 = MHR
3.: ffi: 214-(0,8 x eletkor) = MHR; no: 209-(0,7 x eletkor) = MHRnem olyan horror nagy az elteres az egyes modszerek alapjan. ugyanitt van kis informacio az egyes tartomanyokrol is.
viszont ezeket akkor erdemes szamolgatni, ha nincs lehetoseged megmerni. ha mar ugyis pulzusmerovel edzel, csak van lehetoseged egyszer megmericskelni a sajat max pulzusodat is
a fenti linken erre is vannak modszerek. persze pl a nyugalmi vagy az ebredesi pulzus megmeresehez leginkabb sajat pulzusmero kell.
szoval akar letezhet is olyan ember, aki 120-130-as pulzustol fogyni fog
a 140-160-as pulzus mar foleg izmot bont szerintem, de ez is nagyban fugg sokmindentol (ahogy te is irtad), akar az edzettseg merteketol is.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4890 üzenetére
nagyban. _sajatoddal_ osszehasonlitva, ha elkezdesz edzeni (fokent aerob mozgast), akkor a nyugalmi pulzus csokken. reggel ebredes utan erdemes mericskelni.
-
törölt tag
akkor viszont le fog menni lassan. kicsit tenyleg sok, azert javasoltam lajtosan csinalni vagy konnyebb mozgasformat hosszasabban, csak ez meg nagyon idoigenyes. jah es az sem mindegy, mikor nezed. az elejen mindenkeppen magas lesz, aztan ahogy bemelegszel ugyanahhoz a tempohoz egy kicsivel alacsonyabb pulzus tartozik majd (~15-20 perc)
ha megfazol v mas tifuszt szerzel, akkor is fel fol maszni a pulzusod mozgas idejere magasra.
a regi iskola hivei aszontak h aerob mozgasnal a lekotott zsir kb 50 perc _utan_ kezd el eltunni, viszont eroteljesen epiti lefele az izmokat is, ha nem potolsz feherjet asszem.
ezert is van letjogosultsaga fLeSs modszerenek, mert a sulyzos edzessel is dolgozol kemenyen, hatekonyabb (ido/eredmeny) es pont maga a sulyzozas gatolja az izmok leepuleset. persze azzal a szigoru kajalassal, amit irt.szoval csinalj sztem csinald a tekerest a leheto legkonnyebb fokozaton, kenyelmesen.
-
törölt tag
persze, ertem mit irtal.
turelmetlen vagyok es megprobalok addig (jovo het vegeig) mar egy picit kevesebb kaloriat megenni, mert most egyelore nincs meg a lehetosegem kovetni az altalad irtakat.
jovo het vegetol tudok majd hozni magammal rizst+hust es akkortol tudok tobbet mozogni is.
szeretnem minel jobban kozeliteni azt, amit te csinaltal vegig, csak a sulyzos edzesek helyett muszaj otthon csinalhato dolgokat vegeznem (fekvotamasz, huzodzkodas, guggolas, sulyzozas) mert idobe nem fel bele a konditerem.
igy is a napkozbeni 2-3 orankenti etkezes huzos lesz, mert viszonylag sok idot vesz el a melobol. -
törölt tag
elso tapasztalatok:
kedden elkezdtem csokkenteni a bevitt kaloriamennyiseget. folyton ehes voltam ket napig, aztan kezdett elmulni. (nincs meg lehetosegem a rizs+csirke kombora, ezert csak kevesebbet ettem es odafigyeltem arra is h mit)
az alpa turo ize nem olyan nagyon rossz, cserebe ugy erzem eltomit egy idore, konnyebb nem enni.
vasarnap maris tartottam csalonapotkar volt. leginkabb a szemem kivant annyit, amennyit megettem, ha veletlenul egesz heten akar egyetlen dekat fogytam is, az most tutira eltunt. legkozelebb csalonap majd csak szigoru dieta heten.
egy picit meg szukitem a nagy bendomet, aztan dietazom rendesen.
sok sikert mindenkinek! -
törölt tag
grat
amikor irtad h meg nincs vege, vmi ilyesmire tippeltem h pont most kar lenne abbahagyni.
ezt viszont mar en is tapasztaltam egyszer h amikor dietaztam nagyon es abbahagytam, akkor gyorsan eltunt meg par centi, de azt hittem a masfajta kajak miatt van (epp kulfoldre mentem ket hetre es ott nem lehetett valogatni)
olyasmi, mint egy eros csalonap? -
törölt tag
sracok, a tojasos lecso mennyire ellenseg? vegulis paprika, paradicsom meg tojas (igaz sargajaval) mert ezt hajlando lennek enni hosszutavon a rizs+pulyka mellett.
-
törölt tag
neeeeem. azert volt ott a szmajli. tenyleg kivancsi vagyok ra, mert az eddigiek alapjan ugy velem okosan es hatekonyan dolgozod ki ezeket az elmeleteket es be is jonnek. arra probaltam utalni h igyexel minel hatekonyabban csinalni, akar egy hangyanyival is.
es termeszetesen lehet h rad igaz es masnal kevesbe (vagy akar meg jobban) valik be.bocs,
&rew -
törölt tag
válasz
zsoltee10 #4796 üzenetére
en inkabb szobabringat javasolnek otthonra. abbol talan konnyebb normalisat kapni, nem veszi annyira igenybe az izuleteket es nem annyira hangos (futas kozben a futopad eleg jol tud duborogni). persze mas mozgas, de tobb izmot hasznal, sztem aranyaiban tobb kaloriat is.
-
törölt tag
basszus, megittam egy felliteres jeges coca-colat. es hihetetlenul jol esett
de azert buntudatom van most.
-
törölt tag
válasz
L|zsidoboz #4672 üzenetére
igy van. de eleinte lesz izomnovekedese/alakulasa a mozgas miatt. es nem olyan szigoru a dieta a sajat leirasa szerint
-
-
törölt tag
kovettem tavaly is az esemenyeket
az a baj, hogy csak par kilo feleslegem van (6-7), igy sokkal nehezebb volt nekiallni, mintha 20 kilot szeretnek ledobni.
''az aerobozás nem elég hatékony, túl sok időbe kerül ahhoz képest, amennyit ér'' na. akkor itt is van a kerdesem egyik felere a valasz -
törölt tag
felreertettem. meg sosem probaltam kardio nelkuli edzessel sulyt tartani/vesziteni, ezert csodalkoztam ra arra, amit irtal.
sokat gondolkodtam azon is h pl a bringasok es a hosszutav-futok miert neznek ugy ki sok-sok edzes utan. pl nekem az a tapasztalatom h amikor elkezdesz bringazni, eleinte folyamatosan nonek a combjaid. aztan egyszercsak a novekedes megall es elkezdenesz szalkasodni nagyon. a teljesitmenyed nem csokken (sot) viszont az izmok fizikai merete igen. es ez eleg sokaig folytatodik. a zsir sem lesz tul gyakori vendeg a testen (testzsirszazalekot nem tudok mondani). ott is eleg soxor mozognak persze anaerob tartomanyban, de nem tipikusan az a gyakori. tehat muszaj, hogy a kardio is segitsen. persze lehet, hogy ha osszehasonlitunk aranyaiban egy szigoru dietat jol megvalasztott sulyzos edzessel kombinalva es egy aerob munkara epulo fogyasztast, akkor az elso hatekonyabb. szted neked miert sokkal hatekonyabb a mostani modszered?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest