Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz L|zsidoboz #5017 üzenetére

    Azért itt álljunk meg egy szóra, mert senki sem állította, hogy két pofára lehet enni az update 1-es ételeket! Sokan sajnos azt elfelejtik, hogy az update 1-es kód nem jelenti azt, hogy korlátlanul, inkább csak azt, hogy ha készítessz magadnak egy normál adag ebédet, abból bármennyi lehet 1-es, kb. a fele lehet kettes, és csak nagyon kevés (vagy semennyi inkább) hármas. Mármint arányaiban. És természetesen az időkorlátokat betartva (tehát hármas kódúakat csak délig - pl. banán, fehérkenyér, stb). És ha megnézed a kódtáblázatot, viszonylag okosan és logikusan van mostmár összeállítva (régebben több kétes dolog volt benne), bár a sajtok körül még mindig látok némi confusiont.. Például pufi rízs kettes, pufi búza 1-es, nem véletlenül. Norbi könyvében az is benne van, hogy azért a korlátlanság sem jelent korlátlanságot, mert a határ az ésszerűség, tehát hogy normalizáljuk az ételadagot: mondjuk a kistányér legyen tele ebédre, és ne a nagytányér. A teljes kiőrlésűből reggelire 2 szelet, és a puffasztott búzát sem lehet csomag számra enni, 2 db egy normál adag (felvágottal, akármivel) Azok, akik a mennyiséget is be tudják tartani, tudnak és tudtak mindig is úgy fogyni SOKAT, hogy nem kellett szenvedni, lemondani, éppen azért, mert fel vannak kínálva ilyen alternatívák, mint a somlói meg a csokipuding. Ezek ugyanis tökéletesek mondjuk uzsonnára. És mekkora királyság pl. uzsonnára enni egy csokipudingot + inni hozzá egy jó kis forró tejeskávét, esetleg hideg tejet, és közben arra gondolni, hogy ez nem akadályoz a fogyásban. Ráadásul pl. a csokipuding teljesen középáras, nekem ez a favorit, ezt veszem a leggyakrabban. De kóstoltam pl. a sajtostallért, az sem rossz. Nyilván az nem helyettesít egy uzsonnát (elég szürreális lenne), de pl. milyen jó, ha vendégség jön és olyat tálalsz, és te abból eszel! Nem kell szenvedned és nem kell bűnöznöd sem, mert van felkínálva alternatíva. Ezt szerintem inkább így kell nézni, és természetesen az update-re is érvényesek az alapvető szabályok, amik általában a diétákban vannak: nincs korlátlanság.

    Azt amúgy nem értem, miért rettegsz ennyire a zsiradékoktól, a szervezetnek arra is szüksége van (nyilván nem a napi 10 deka szalonnára meg zsíros kenyérre fogyókúra alatt), legyen az tejből vagy húsból, oliva- vagy lenmagolajból. De kell, olyan zsírsavak vannak benne, amikre szüksége van a szervezetnek.

    Azt vettem észre, hogy a legtöbb testépítő elmegy valami egészségtelen irányba, szóval könnyen átesnek a ló túlsó felére, és ez sem jó szerintem :U

    hanee

Új hozzászólás Aktív témák