- Nagyot mentek a Xiaomi tabletek 2024-ben
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- Xiaomi Redmi 4X - Mi-ért hagytál el engem?
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
-
blakey
titán
válasz
zazenke #78400 üzenetére
Azt nem megoldották. Ott adott volt Android alatt a telepítési lehetőség. A “trükközés” abból áll, hogy fájlból telepíted, ahogy egyébként egyéb Android esetében is, ha nem áruházból telepítenél. Az új eszközök már nem ilyenek lesznek, amennyiben igaz, hogy a saját OS-üket fogják előtérbe helyezni.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #78399 üzenetére
a kodi már a mostani eszközeikre is trükközve megy fel de megoldották
-
zazenke
őstag
még ebben a hónapban új amazon eszköz ? [link]
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy van-e itt valaki(k), aki(k)nek van/volt Egreat A10 média lejátszója. Erről szeretnék kérdezni dolgokat. Pár napja van birtokomban egy (V1), de sok a kérdőjel.
Előre is köszönöm a jelentkezést![ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Atomgeszi
nagyúr
Szerintetek miért nem érzékeli az LG C4 irányítóját az Ugoos(CoreELEC)?
Most sajnos semmire nem reagál a tv távirányító az Ugoosban
Én nem állítottam semmit a menüben.
Csak az Ugoos távirányítóval hajlandó működni a menü
Pedig eddig ment a tv távirányítóval is.
Ezek a beállítások.
Mi mehetett el szerintetek?tv-n a HDMI CEC aktiválva van
-
Mentolka
senior tag
SZiasztok,
A mostani konfig helyett keresek megoldást, szerintetek miniPC?
RPi4 (rádugva USB3 SSD) - DLNA - LG OLED saját médialejátszója (builtin) - HDMI - soundbarVirágbolti 4K filmek mennek rajta (ha lehet, kihasználnám a soundbar DTS képességét - most nem megy...). Ezen kiívül a torrent kliens, és samba megosztás fut a RPi4-n.
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Oppo 203-hoz szeretnék kérni ajánlott képbeállításokat. Egy LgG3 oled a megjelenítő.
köszi -
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #78390 üzenetére
Potplayert használok, nekem az vált be.
Pár topikba beírtam amúgy a problémám, nem tudom ott jártam-e de megnézem, köszi!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
péjé
őstag
válasz
Mentolka #78389 üzenetére
Ha jól nézem akkor ez egy jobbfajta soundbar. Van rajt hdmi be és kimenet.
RPI-ből a hdmi bemegy, a soundbar hdmi kimenetéről pedig hdmi a tévéhez. A kodiban lehet egedélyezni az arc-ot is, elvileg működnie kellene, lehet egy távpiszkával megúszod.
Mivel hdmi-vel kötöd össze az rpi-t meg a soundbar, dts-en kívül pl Dolby Atmos hangsáv is meg fog szólalni, persze amennyire a soundbar meg tudja ezt szólaltani. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
makoss #78387 üzenetére
Milyen lejátszót használsz PC-n és az rendesen be is van állítva? Ehhez a témához menyünk át ide és ott felül olvasd el az összefoglalót! (Vagy csak egyszerűen telepíts egy Kodi-t és kapcsold be benne a freki váltást).
-
péjé
őstag
válasz
Mentolka #78386 üzenetére
Itt a kodi telepítés rpi-re....a kodi egy nagyon jó lejátszó, tud magyarul, működik win alatt is akár, androidon is...van hozzá telefonos app is... [link]
Ne ijedj meg, libeelec az egy kodi változat, lehet megy rajt a légegér is.
rpi-hez fórum... [link]
Ha fent van, akkor rádugod a vinyód és lejátszód amit szeretnél. A sound bar milyen? -
makoss
veterán
válasz
djnice #78379 üzenetére
Az mi volna?
78380 Beni2360 A videókártya nem gond, RTX 4080 Super van.
#78382 SunMount3r Jó-nem jó, én csak azt tudnám meg miért akad PC-tévén a 30 és annál kissebb fps-es filmek.
Szerintem más is használ PC-re Oled tévét, csak furcsa, hogy ennyire felerősíti az Oled a gyengébb videókat. De a trumotion beállítás sem aktív PC-nZidoo-n jó, ott megy, de PC-n nem, nem tudom miért
Minden 30 és az alatti fps-ű MKV, MP4, egyes youtube videók lejátszása problémás.
Oké, most jön az miért nem Zidoon nézemezeket? Azért mert ezekből sok van, rövidek és sz.gépen könnyebb válogatni...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
péjé
őstag
válasz
Mentolka #78383 üzenetére
Az RPI4 dlna-val megosztott fájlait hol tárolod? PC, NAS, külső vinyó?
Ha külső vinyód van akkor én tennék az rpi4-re Kodit, külső vinyó rádug, hdmi--soundbar--hdmi--tv. Ha a soundbar ezt nem tudja akkor egy egyszerű hdmi elosztó is megteszi.
Ha PC-n van akkor smb megosztás, Kodi-ban betallózod a megosztott fájlt, többi ua.
Így elvileg működik ha csak nincs vmi csavar még.[ Szerkesztve ]
-
Mentolka
senior tag
Ha van egy RPi4 + LG OLED G2 + DTS képes sopundbar (tudom...), akkor hogyan játsszam le a virágbolti DTS 4k mkv filmeket?
Jelenlegi setup: RPi4 DLNA megosztás -> WiFi -> TV (saját mediaplayere) -> eArc HDMI -> sound
Köszönöm a tippeket! Teljesen elvesztem netet bújva.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
-
Beni2360
félisten
válasz
djnice #78379 üzenetére
Melyiket a 300t?
Privátban írtam neki, hogy a win gép nem igazán jó a 4K + egyebekre. Ahhoz olyak videó kártya kell.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
makoss
veterán
válasz
Beni2360 #78377 üzenetére
Na az jó.
Maradok a prohardvernél, külföldi oldalaknál nem jól megy a fordító
Nem a Zidoo akad, azzal nincs semmi gond ilyen téren. PC nem jó Oledre azon belül a 30 fps-es és annál kissebb videók akadnak feltűnően
Aki kételkedett eddig az csak szórja a hülyeségeit, ahelyett, hogy a megoldást keresné, de ez már amúgy jellemző az Oled topikban
Mivel már van Oled tévém lehet veszek egy Z9X 8K lejátszót kb márciusra...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Beni2360
félisten
válasz
makoss #78375 üzenetére
Röviden: zsigából át ülsz egy Fordba.
Ahhoz a TV -hez már kell az X sorozatból választani már csak a DoVi miatt is. Olvasni való
A Z9S csak 10 bitig tud nem azért akadozik nálad?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz
Atomgeszi #78373 üzenetére
Igen, 3-ik, 4-ik sort kikapcsolod, de a többit is nézd át. A szöveg egyértelmű, legalábbis számomra.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Atomgeszi
nagyúr
Ezt ebben a menüben érem el? [link] (még nem vagyok a gépnél)
Ez akkor tuti nem az, hogy ki lehessen kapcsolni az auto power ont?
-
blakey
titán
válasz
Atomgeszi #78367 üzenetére
CE-ben a CEC-t beállítod, hogy a Ugoos ne kapcsolja be a TV-t, utána már jó lesz. Maga a box minden áramkimaradás után bekapcsol, ilyen a kialakítása.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem én áramtalanítgatom állandóan, hanem a hihetetlenül jó áramhálózatunk, ahol szinte mindennaposak az áramszünetek(a csőtörésekről nem is beszélve) és arra kell hazajönnöm, hogy megy minden, PS-től elkezdve tv minden bekapcsolva.
Ha ez nem lenne elég, hiába kapcsoltam ki azt, hogy automatán frissítsen, ugyanúgy frissíti magát... és itt jön a másik probléma, hogy nem egyszer fordult már elő, hogy elment az áram, majd visszajött,majd megint elment.Egy frissítés közben ez pont jó.
De a legzavaróbb akkor is, hogy bekapcsolja a CEC miatt a tv-t. Az meg kell ugye a közös távirányító miatt.De persze feleslegesen ne is kapcsoljon be, ez lenne a lényeg.
Amúgy igen, CoreELEC van fent. -
Atomgeszi
nagyúr
Az AM6B Plus Ugoos-t be lehet állítani, hogy ne kapcsoljon be automatikusan, ha áramot kap?
-
makoss
veterán
Sziasztok!
Van egy Zidoo Z9S médialejátszóm, és az lenne a kérdésem, ha ezt lecserélném egy Z9X 8K-ra, mikben lenne jobb? Mi változna?
A nemrégiben szereztem be egy LG 65 C4 OLED tévét, és kíváncsi vagyok miben másabb a Z9X 8K, mert a Z9S már nem mai darab, de Oleden nagyon jó!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
Mentolka
senior tag
Ajánlottátok a Ugoos AMB6 lejátszót (DV miatt), de azt látom, hogy ezen 1db HDMI port van. Gondolom ezen keresztül kell a TVre kötni.
De akkor a hangot hol tolja ki?
Illetve, ezen lehet torrent klienst futtatni?[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #78362 üzenetére
Nálam sima omega van rajta.
De ha valamiért ki akarod próbálni, régen mindkét omega ráment egyszerre is.. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #78352 üzenetére
Erre valaki?
-
Beni2360
félisten
válasz
sandró60 #78360 üzenetére
Nem, habár alkatra inkább Fredi vagyok.
De egyébként a kollégák hívtak így a 90 évek elején. Onnan maradt meg.
Szupi,hogy sikerült.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz
sandró60 #78356 üzenetére
Ha nincsenek név szerint a képek átirva akkor a rögzitésnél kapott szám és betü kombinációja érvényesül és ezért kavarja össze. Ezen csak ha dátumot választod ki sorba rakásra segít.
Vagy a TK-ben csoportos átnevezéssel sorszámozva tudod át nevezni.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #78338 üzenetére
Erre a tárhely problémára gondolva mégiscsak a 4K Max-ot rendeltem meg, lehet még szükség lesz rá. Amúgy erre akkor már nem is a Maven félét, hanem a "sima" Kodi-t érdemes rakni (a Fire TV-s Topic-ban ezt írják)?
-
blakey
titán
Hol erdemes Fire TV Stick-et venni?
- használt piacon vagy az Amazonon. A helyedben még ránéznék a Google féle Chromecast-ra is.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Android TV 14- en már vannak erre utaló jelek, de nekem nem sikerült működésre bírni. Nem Android TV-t futtató Dune-k esetében már vannak ilyen eszközök.
-
sandró60
addikt
Üdv!
Vettem egy H96 Max Android Tv Box 4/64 média lejátszót.
A menűben meglepve találtam,hogy a rádugott Winchesteremen(összekutyulta)a könyvtárakat.A média lejátszót azért vettem,hogy kezelni tudja a Ts-Avi régi családi filmeket képeket.Szeretnék segítséget kérni,hogy tudjam a Vinchesteren megoldani ezt az (össze-visszaságot) Előre is köszönöm
Én egy (76+)idősebb korosztályhoz tartozom[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
sziasztok,
android tv támogatja az usb dac használatot? vki esetleg próbálta ezt? köszi -
lenox
veterán
Erre valaki? Hol erdemes Fire TV Stick-et venni? 4k-t vagy 4k Max-ot? Mindenhol ezt a 3. generacios 4k-t latom, ami nincs is.
Vagy mi mast erdemes venni, ami tudja a streaming szolgaltatokat (youtube, max, disney, netflix, prime, crunchyroll)? Szivesebben adnek erte 20-30k-t, mint 60-80k-t, gondolom Apple TV 4K vagy Nv Shield tudja ezeket. Ja es kene hogy tudjon bluetooth hangszorot.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Gondolom ez esetben nem probaltal akkor még egy hivatalosan is DTS lejatszasra képes lejatszot, mert ez esetben latnad a különbséget...
-Nagyjából százat, most is itt van 10 darab. De a fogalmakkal vagy zavarban, mert szerinted amelyik lejátszó nem ad hangot DTS esetében és amelyik ad, de PCM-ben, az egy kategória, és csak az tudja, amelyik tovább küldi, pedig amelyik képes megszólaltatni, azaz van DTS esetében is hang az tudja, ergo az Apple TV tudja, csak a RAW formátumot nem tudja.
Egyébként van Apple TV topik.
[ Szerkesztve ]
-
biga
őstag
válasz
blakey #78342 üzenetére
Ahogy gondolod.Nem vitaba akartam veled szallni. Ha neked megfelel igy ahogy van, hat hasznald igy. Gondolom ez esetben nem probaltal akkor még egy hivatalosan is DTS lejatszasra képes lejatszot, mert ez esetben latnad a különbséget...
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
-
_seth_
veterán
válasz
_seth_ #78311 üzenetére
Dune pro vision 4K vagy dune HD 4K Pro?
Jól gondolom, hogy az első választandó a prociija miatt?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
blakey
titán
Nem volt mindig is képes…
- amit írtam úgy van, tehát, amelyik lejátszó képes a hang lejátszására, azt jelenti, hogy megszólaltatja, amelyik lejátszó nem képes, az kiírja, hogy ez a hangsáv nem működik. Az, hogy a hangtovábbításra nem képes, már mást jelent. Nem értem, hogy miért nem lehet érteni a leírtakat. A megfelelő fogalmazás sokat ér, és szerintem pontosan írtam, tehát képes az Apple TV a DTS lejátszására, de nem képes az érintetlen továbbításra, hanem átalakítja. Értsd úgy ahogy írtam, és ne fogalmazd át, mert úgy nem helyes. Volt olyan lejátszóm, amelyik nem képes egy adott hang lejátszásra, egyszerűen néma lesz.…de az nem DTS (HD, TruHD stb), minöségben köszönöviszonyban nincs a valodi DTS képességgel.
- azért azt nem árt pontosan lemérni, meglepődnél, mert a DTS tömörített, az LPCM nem.Ez olyan, mint ha azt irnad ra, hogy ugy Dolby Vision képes, hogy végül is van kép, csak monochrome
- nem, nem azt jelenti. DV lejátszására, akkor képes, ha minimum LLDV-ben tudja tovább küldeni a TV-nek, és akkor tud érintetlen DV-t, ha TV-Led-ben küldi tovább, hogy a TV alakítsa át. Ezért nem szabad pontatlanul fogalmazni és/vagy helytelenül értelmezni.
Tehát tudja a DTS-t, csak nem az erősítőre bízza, hanem saját maga alakítja át.
Ha azt, hogy pl. a DTS-ből többcsatornás LPCM-re képes lejátszót ugyanabba a csoportba sorolod, amelyik nem tudja semmilyen módon, akkor ideje átgondolni, hogy mit is jelent a tudja és a valóban nem tudja között.[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Az Amazon Fire TV-nek a B0CJKTWTVT az melyik verzioja? Azt latom, hogy egy csomo magyar oldalon ez Fire TV Stick 4K 3. gen-nek van mondva, de kozben olyan nincs is ha jol ertem.
Hol erdemes 2+ GB ramos verziot venni, van magyar bolt? -
biga
őstag
válasz
blakey #78339 üzenetére
Nem volt mindig is képes (és te is ezt irod, hogy régebben tudta, aztan kivezetésre került).
Es ahogy te is irod ma sem képes akkor tovabbra sem. Egy multichannel PCM-et tovabbküld végül is ha kell az erösitö felé, de az nem DTS (HD, TruHD stb), minöségben köszönöviszonyban nincs a valodi DTS képességgel. (Maga a losless passthrough sem megy neki.) Nem, az, hogy végül is van hang, az nem jelenti azt, hogy képes ra. Ez olyan, mint ha azt irnad ra, hogy ugy Dolby Vision képes, hogy végül is van kép, csak monochrome
Igazabol maga a hivatalos spec sem irja, de kivancsi voltam, hogy miota utoljara teszteltem volt-e valami valtozas. Ezek szerint nem.
Kar, mert a video képességei miatt érdekes lejatszo lenne, de...''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
blakey
titán
Az Apple TV Media box képes mar DTS lejatszasara?
- mindig is képes volt, hiszen a képesség azt jelenti, hogy van hang és jó esetben megfelelő csatornaszám, ezt teljesíti, de…Mert régebben nem tudta, atküldeni sem volt hajlando direktben erösitöre.
- régebben tudta, aztán kivezetésre került, maga a készülék alakítja át többcsatornás LPCM-be.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
válasz
SunMount3r #78332 üzenetére
Wifi 6 vs 6e még a különbség, a te céljaidra kb nem lesz érezhető különbség.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
gyűrű
addikt
-
biga
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
De te mint "Jukebox"-ként használod, tehát minden borító, médiainfót, képeket, stb.-t letöltesz vele és úgy zabál annyit?
Mert ezeket én kikapcsolom, csak indítom a Kodi-t, SMB, vagy NFS betallóz és indítom a videót. Vagy így is felzabálhat ennyit a Kodi?
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #78332 üzenetére
16GB vs 8GB
Néha a kodi csinál 3=4GB user data mappát.
Az első Max is 8GB-os volt, nálam sűrűn elfogyott a hely, főleg hogy kb 5 volt amit engedett használni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
AiRLAC #78331 üzenetére
A két lényegi különbség, amit látok az csak a Proci és GPU kraftja. Tehát ezeken kívül, mint "Kodi-s lejátszó", gyak. semmiben nem különböznek? Vagy van annyival "pörgősebb" a Max rendszere, hogy az a Kodi alatt is érződik, vagy bőven elég erre a sima 4K? (Meg örömmel látom, hogy a sima 4K is tud Wi-Fi 6-ot, ez amúgy egészen biztos?) (Most minden esetben a 2.nd Gen-ről beszélek persze.)
-
válasz
SunMount3r #78330 üzenetére
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Most már a megrendelés előtt állok és azt szeretném megtudni, hogy a "sima" Amazon 4K Stick 2.Gen és a 4K Max Stick 2.Gen között van e bármi különbség, ha jobbára csak lokál hálózati videólejátszóként lesz használva Kodi-val? Itt most a videó és persze a hangformátum támogatottságra is gondolok. Szóval, van e valami előnye a Max-nak ezen a téren, vagy pedig teljesen mindegy, hogy melyiket veszem?
Köszi!
-
b3ny
csendes tag
Veszek egy Ugoos AM6B Plus 2021-et. Itt [link] 67 400-at ír és még ha ráteszem a 10%-os kupont akkor 60 600 Ft. Ez ennyi tényleg, nincs semmilyen plusz költség, lehet Ft-ban fizetni? Illetve nincs olcsóbban máshol ugye?
-
zazenke
őstag
ma több box is felkerült a hivatalos listára köztük magyar szolgáltató s905x5M soc atv14 . [link]
-
_seth_
veterán
válasz
djnice #78319 üzenetére
Még annyi kiegészítést tennék, hogy van egy Xbox One X-em.
Elvileg minden feltételnek megfelel, érdemes azt használni média lejátszására? Milyen app jó rajta erre a célra? Az említett program úgy látom nem fut rajta.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
blakey
titán
válasz
Risard #78320 üzenetére
Igen, és? Leírtam, hogy hogyan működhet. Az eARC TV esetében leet hasznos, mert így a TV hangját is megszólaltathatod a soundbaron. Tehát minden hang a TV-n keresztül menne. A mostani felállásban az eARC-ot érdemes kikapcsolni.
-
blakey
titán
válasz
Risard #78317 üzenetére
Igen működik a eARC és ez az útvonal Apple tv- Soundbar - tv eARC hdmi be dugva a soundbar
. - tehát van az Apple TV + egy HDMI a soundbarhoz, onnan egy másik HDMI a TV-hez, és használod az eARC-ot is, ami ebben az esetben bezavar, ilyenkor nincs szükség rá, hiszen a lejátszó közvetlenül csatlakozik a hangkeltőhöz. ahhoz, hogy elkerüld az ütközéseket, az Apple TV-t is csatlakoztasd közvetlenül a TV-hez, így a hangok csak a TV-n keresztül mennek a soundbarhoz. Emiatt nem lejátszót kell cserélni, hanem a csatlakozásokkal próbálkozni.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz
Risard #78314 üzenetére
Mit szeretnél lecserélni? Az eARC aktív, működik? Mert ha Apple TV - Soundbar - TV az útvonal, akkor arra nincs szükséged. Másik megoldás, hogy az Apple TV-t közvetlenül a TV-hez csatlakoztatod, a TV-t a soundbar-hoz, így viszont eARC-ot használsz.
-
Risard
aktív tag
válasz
blakey #78297 üzenetére
Hello. Ahogy olvasom a Te leszel az én emberem.
Adott egy ilyen rendszer Apple tv ( 21 es 64 gb kábelen kapja a netet)- Polk Audio Max AX SR- Lg 55 C1 Oled így sorba kötve. S van egy synology Nas 4k filmekkel.
Probléma hogy a szett eldobálja a hang beállítást hangprojektort lenémítja s tv hangszórón megy a hang ( ez bekapcsoláskor történik, s előfordul hogy a kép beállítások is elmásznak) lg face csoportba szintén olvastam hasonló anomáliát ( 22 es 128 gb os apple tv vel is)
Ha le szeretném cserélni mire lenne érdemes? -
_seth_
veterán
válasz
Risard #78312 üzenetére
Volt már korábban, igaz nem 4K. Hdd-ről képes lejátszani? Az fhd változat szerintem nem tudott, vagy csak nem jöttem rá?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
LG C3 65" oled tv és denon x2600h házimozi erősítő mellé keresek média lejátszót ami az alábbiakat tudja:
-4K HDR
-Dolby vision
-Atmos
-HDD-ről és NAS-ról is tud lejátszani (Kezdetben egy 3TB WD My passport lenne rákötve.)
Láttam, hogy vannak már 8K lejátszók, de igazából 4K atmos anyag sincs túl sok, ezért elég ha "csak" 4K-t tud. Jó lenne ha 100e alatt lenne ilyen.Saját keresésem alapján ezt találtam megfelelőnek: Dune Pro Vision 4K. Ez megfelelől lenne a feladatra? A háttérben futó android rendszertől kicsit tartok korábbi androidos sony tv-s tapasztalat miatt, egy idő után nagyon belassult az egész működése.
-
sandró60
addikt
Üdv!
Tudnátok ajánlani olyan tv okosítót ami letudja játszani a Ts formátumot.Ez videokamerával felvett film-az unokám óvodai ünnepsége 2012-ből.Megrendeltem egy Somogyi okosítót vajon ez letudja játszani?Ha nem- megy vissza -
lionshamlet
senior tag
Sziasztok!
Medialejátszót keresek a következő paraméterekkel:
- Dolby Vision Dual Layer
- HD Hang: Atmos/DTS:X (esetleg Auro3D support, de nem elsődleges)
- Mindezt iso, mkv, mp4 formátumokból.Jelenleg Nvidia shield pro-t használok, ezt szeretném leváltani.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
DroiDMester #78304 üzenetére
Olcsó lehet, hogy van, de "elég olcsó" (nekem) biztosan nincs. Hely sincs, pénz sincs rá, csak TV hangját akarom feljavítani.
-
válasz
SunMount3r #78303 üzenetére
Úgy hívják hogy olcsó, használlt HDMi.s AVR, ami tud CEC módot.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Most én kérdeznék: olyan HDMI Audio Extractor-t keresek, ami a TV HDMI ARC port-járól kapná a hangot és az Extractor-ra pedig egy "mezei" aktív sztereó hangfalat kötnék és hogy a TV távjával lehessen állítani a hangrőt is. Pl. találtam ilyet, de lentebb görgetve pont azt írják, hogy: "When ARC is on, the volume can not be adjusted by your TV remote."
Én eddig úgy tudtam, hogy az ARC-on lehet állítani a TV távjával, csak SPDIF-en nem. Nomost akkor hogy is van ez, mitől függ, hogy lehet e vagy sem?És tud e valaki olyan Extractor-t, amivel tuti működne a TV távos hangerőállítás a fenti összekötési móddal?
THX!
-
blakey
titán
válasz
zazenke #78301 üzenetére
szerinted érdemes várni az s905x5 re és ATV 14 re vagy nem sok értelme van ? -
akkor lenne, ha jól megcsinálnák, de egyelőre annyira rossz, hogy a felhasználónak elmegy a kedve a médialejátszóktól. Nyilván van olyan helyzet, amikor nem találkozunk hibával, de összeségében az ATV12 legutolsó kiadása még mindig jobb és stabil, mint az ATV14 bármelyik verziója. Szerintem nem várni kell, hanem használni azt, ami megvan és jó.De úgy tűnik hogy nem lesz erősebb mint az s928x így sem(de az meg csak atv11-el dolgozik mindenhol és nem ismeri a h266-ot még)
- nem biztos, hogy akkora probléma lenne. Az ATV11-et is lehet jól használni, jó "kezekben" megfelelő eredmény születhet.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zazenke
őstag
válasz
blakey #78300 üzenetére
szerinted érdemes várni az s905x5 re és ATV 14 re vagy nem sok értelme van ? Próbáltam kimatekolni a teljesítményét mert az sdmc közzétett erről rövid leírást hogy az y5 nél 30% al erősebb lesz az x5m és annál megint vagy 50 % al a teljes értékű x5 . De úgy tűnik hogy nem lesz erősebb mint az s928x így sem(de az meg csak atv11-el dolgozik mindenhol és nem ismeri a h266-ot még) 131 000 ft nem kis pénz egy android lejátszóért. ennyi a legolcsóbb dune ebben a kategóriában. ez majdnem kifut 2x apple boxot ami teljesítményben vagy 2x erősebb az s928xnél és ezzel elég sokmindent megbír oldani erőből ha kell
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Béta iOS-t használók topikja
- Nagyot mentek a Xiaomi tabletek 2024-ben
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest