Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Milyen asztali médialejátszót?
- (kiemelt téma)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hétéves vállalást tett a Honor
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Bőszen utal a hajlítható kijelzős iPhone-ra az iOS 27
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17T - T-modell
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Apple Watch
-
79118 - 79001
79118 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2013-03-19 12:57 Téma összefoglaló
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Sziasztok,
Idos rokon hosszabb (minimum 1-2 honap meg, de lehet tobb is) korhazi tartozkodasahoz szeretnem megoldani, hogy az ATV-t ejjel nappal nezhesse. A TV mar ott van nala, korhaz / noverek leokeztak.
Sajnos MindigTV (ahol ATV nincs, de legalabb egyszeruen menne) ott csak tetoteri antennaval megy, erositos szobaantennaval nem jon be semmi.
Igy a figyelmem egy korlatlan mobilinternet, hozzavalo router, es valami mediajatszo fele fordult.
Egyreszt szivesen vennem a tanacsotokat, hogy mi is legyen a medialejatszo (es azon is mi a legjobb az ATV-hez.. TelekomGO? vagy valami mas?).
Illetve ha az egesznek a megoldasahoz van valami alternativ otlet/javaslat, azt is szivesen fogadom. (Ez az egesz igy mar kezd _nagyon nem_ koltseghatekony iranyba elmenni.. :-( )
Koszi elore is!Ha Thom előfizetés van akkor egy laptop, tab amin nézhető a T Hom appban az ATV műsor.
Ma még fontos, hogy melyik mobil szolgáltató van helyben jó térerőben.
Ezek a szolgáltatások csak fix kijelzőlhöz használhatók. -
péjé
őstag
Sziasztok,
Idos rokon hosszabb (minimum 1-2 honap meg, de lehet tobb is) korhazi tartozkodasahoz szeretnem megoldani, hogy az ATV-t ejjel nappal nezhesse. A TV mar ott van nala, korhaz / noverek leokeztak.
Sajnos MindigTV (ahol ATV nincs, de legalabb egyszeruen menne) ott csak tetoteri antennaval megy, erositos szobaantennaval nem jon be semmi.
Igy a figyelmem egy korlatlan mobilinternet, hozzavalo router, es valami mediajatszo fele fordult.
Egyreszt szivesen vennem a tanacsotokat, hogy mi is legyen a medialejatszo (es azon is mi a legjobb az ATV-hez.. TelekomGO? vagy valami mas?).
Illetve ha az egesznek a megoldasahoz van valami alternativ otlet/javaslat, azt is szivesen fogadom. (Ez az egesz igy mar kezd _nagyon nem_ koltseghatekony iranyba elmenni.. :-( )
Koszi elore is!Sweet tv előfizetéssel tud nézni minden magyar tévécsatornát. Mondjuk egy amazon fire tv stickre ezt telepíted és mehet is, wifi meg net kell, lehetőleg AC (wifi5) legyen, akkor nem fog akadni.
-
SRII
őstag
-
FMarci
csendes tag
Sziasztok,
Koszi elore is! -
Beni2360
félisten
Szia! Sajnos nem nagyon értem,
milyen típusú média lejátszó képes erre ?
hogy alkalmazom?(rádugom a tv re, és utána a winyot? gondolom akkor a winyonak kell egy külső dokkoló és onnét kötöm a média lejátszóra, és azt a tv re? mivel? dokkoló-usb-vel médialejátszó - usb vel tv?
)
van esetleg a neten olyan ami nem drága és használható?.......
hogy lássam miről és milyen termék irányában nézelödjek!
huu köszönöm szépen előre isEgy ilyen külsöben cserélhető mindkét fajta hdd. Nekem 3 éve van ilyen.
-
Beni2360
félisten
hogy alkalmazom?(rádugom a tv re, és utána a winyot? gondolom akkor a winyonak kell egy külső dokkoló és onnét kötöm a média lejátszóra, és azt a tv re? mivel? dokkoló-usb-vel médialejátszó - usb vel tv?
)
huu köszönöm szépen előre isIgen kb így működik.
De a 3,5" hdd-nek a Tv esetében is kell külső meghajtó táppal együtt.
Több választ is kaptál még.
-
gyűrű
addikt
-
SunMount3r
nagyúr
Szia! Láttam lejátszót, van egy 1999 es videómagnóm, és egy 20 éves dvd lejátszóm! Nos, dvd lejátszó a padláson van otthon, nincs rajta usb kimenet!
Minden tv minden szobában wfifs , így nincs kábel ,lejátszó, és semmi! Streaming et nézünk!
(média lejátszót kb 20 éve nem használtam) mindig az adott szolgáltató box-át használtam, mikor megjöttek a wifis tv-ék azóta nincs box, nincs lejátszó, nos így érted nem az őskorból jöttem, csak nem használok ezen okok miatt semmilyen lejátszót
)
Most akkor milyen eszközt vásároljak, milyeneket nézzek erre a célra , ami nem horror áron van(mivel max kétszer lesz használva míg átpörgetik a videókat képeket)Ha tényleg nem lesz később sem igény a minőségi videózás ("filmezés") vele, akkor gyak. bármelyik Android-os Box megteszi. Extra olcsón, akár innen az apróról. Arra felpattintasz egy Kodi-t és kész. A winyó-hoz meg kell egy külső, tápos házat venned, lehet az még drágább is lesz, mint maga a Box. (Tipp: azért, ha lehet, inkább valami Amlogic-os Box-ot vegyél).
-
SRII
őstag
A médialejátszó HDMI kábellel csatlakozik a tévéhez és a médialejátszó távirányítójával kezeled. Nem akarom elhinni hogy még életedbe nem láttál egy külső lejátszót, legyen az DVD, Blu-ray vagy bármi hasonló.
Az adattárolók kezelése természetesen úgy működik, hogy azt rádugod a lejátszó USB aljzatába. Ha a 5,25-ös hagyományos PC-és vinyód van és nem külső amin már van egy USB csatlakozó, akkor igen, kelleni fog egy dokkoló. Viszont a hagyományos vinyókhoz érdemes külön tápot biztosítani, mert a médialejátszó USB áramellátása kevés lehet.Szia! Láttam lejátszót, van egy 1999 es videómagnóm, és egy 20 éves dvd lejátszóm! Nos, dvd lejátszó a padláson van otthon, nincs rajta usb kimenet!
Minden tv minden szobában wfifs , így nincs kábel ,lejátszó, és semmi! Streaming et nézünk!
(média lejátszót kb 20 éve nem használtam) mindig az adott szolgáltató box-át használtam, mikor megjöttek a wifis tv-ék azóta nincs box, nincs lejátszó, nos így érted nem az őskorból jöttem, csak nem használok ezen okok miatt semmilyen lejátszót
)
Most akkor milyen eszközt vásároljak, milyeneket nézzek erre a célra , ami nem horror áron van(mivel max kétszer lesz használva míg átpörgetik a videókat képeket) -
Joshi
titán
)
huu köszönöm szépen előre isA médialejátszó HDMI kábellel csatlakozik a tévéhez és a médialejátszó távirányítójával kezeled. Nem akarom elhinni hogy még életedbe nem láttál egy külső lejátszót, legyen az DVD, Blu-ray vagy bármi hasonló.
Az adattárolók kezelése természetesen úgy működik, hogy azt rádugod a lejátszó USB aljzatába. Ha a 5,25-ös hagyományos PC-és vinyód van és nem külső amin már van egy USB csatlakozó, akkor igen, kelleni fog egy dokkoló. Viszont a hagyományos vinyókhoz érdemes külön tápot biztosítani, mert a médialejátszó USB áramellátása kevés lehet. -
SRII
őstag
)
huu köszönöm szépen előre is -
Beni2360
félisten
Egy használt kifutott média lejátszóval.
Van itt a fiókban vagy 2 db.
-
Debilon
addikt
üdv!
S912 H96 pro+ droidos boxot váltanék le, de ha már váltok akkor olyasmire ami a netflix-et is tudja
amire használom/tam eddig csak hálózati lejátszás, egy régebbi FHD LCD TV-t okosítottam vele, de a CE 9.2.8 már nem frissül.Arra gondoltam, hogy a jelenlegi XBOX360-at amin keresztül a netflix megy és a S912-t lecserélném egy eszközre, ami mindkét funkciót (netflix+hálózati lejátszás) ellátná
jelenleg a Homatics R 4K Plus amit néztem hivatalos oldalról, kuponnal 49 USD helyett 135 USD-ért, van esetleg más javaslat?
vagy egy Xiaomi TV Box S (3rd Gen)? bár ezen nincs LAN csatiakozó sajnos
-
Debilon
addikt
üdv!
S912 H96 pro+ droidos boxot váltanék le, de ha már váltok akkor olyasmire ami a netflix-et is tudja
amire használom/tam eddig csak hálózati lejátszás, egy régebbi FHD LCD TV-t okosítottam vele, de a CE 9.2.8 már nem frissül.Arra gondoltam, hogy a jelenlegi XBOX360-at amin keresztül a netflix megy és a S912-t lecserélném egy eszközre, ami mindkét funkciót (netflix+hálózati lejátszás) ellátná
jelenleg a Homatics R 4K Plus amit néztem hivatalos oldalról, kuponnal 49 USD helyett 135 USD-ért, van esetleg más javaslat?
-
SRII
őstag
Sziasztok!
A szüleimnek lcd tv van, sajnos pendrive ről csak 16 gb kezel, vannak családi képek videók kb 4 Tb anyag 3,5" 6Tb winyon vannak az adatok, hogy tudnám lejátszatni a tv készüléken ezeket a családi felvételeket? Köszönöm a segítséget.
-
b.
félisten
sziasztok! milyen típusú androidos medialejátszót tudok vagy érdemes most venni, ami nem csak android TV hanem komplett android rendszer azaz szélesebb alkalmazás telepíthetőség van és támogatja az érintőkijelzőt is?
Köszi a segítséget -
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót + digitalportal cikket + visszaolvastam + reddit + gemini elemzés, mégis elvagyok veszve. Túl sok az opció

Szeretnénk szülőknek venni egy tv okosítót, hogy kényelmesen hozzáférjenek és megismerhessék a streaming szolgáltatásokat.
Amire rá lesz kötve: Panasonic tx-p50s10e (1080p plazma).
Amit tudnia kell: 1080p (4k downscale ha van az jó), youtube, Netflix, Max, Skyshowtime, Plex.
Távirányító minősége és menü kezelés fontos, legyen CEC. Szeretnénk nekik egy magyar nyelvű, intuitive kezelést adni ami nem lassú, nem döcög nem fagy le stb...
Az AI ajánlotta a roku 4k-t, amazon firestick HD-t, xiaomi box-ot, meg a chromecast with google-t.
A fórumot elolvasva ha jól értem a stick úgy általánosságban nem ajánlott és kell a Google tv / android tv meg a hitelesített streaming liszenszek.
Nem lakunk közel hozzájuk. Itthon fogom beállítani nekik, utana meg setup and forget és használják egészséggel.
Az szülők tv nézési szokásai teljesen más mint a miénk, ezért segítséget kérek hogy olyan eszközt találjunk nekik ami az ő igényeiket célozza és nem az én gondolkodásomat pl.
Árban 25-40e között kerestem eddig.
Köszönöm szépen a segítséget

Részemről Google Streamer vagy Google Chromecast with Google TV 4K.
-
péjé
őstag
-
L4D1K
őstag
-
L4D1K
őstag
-
péjé
őstag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót + digitalportal cikket + visszaolvastam + reddit + gemini elemzés, mégis elvagyok veszve. Túl sok az opció

Szeretnénk szülőknek venni egy tv okosítót, hogy kényelmesen hozzáférjenek és megismerhessék a streaming szolgáltatásokat.
Amit tudnia kell: 1080p (4k downscale ha van az jó), youtube, Netflix, Max, Skyshowtime, Plex.
Távirányító minősége és menü kezelés fontos, legyen CEC. Szeretnénk nekik egy magyar nyelvű, intuitive kezelést adni ami nem lassú, nem döcög nem fagy le stb...
Az AI ajánlotta a roku 4k-t, amazon firestick HD-t, xiaomi box-ot, meg a chromecast with google-t.
A fórumot elolvasva ha jól értem a stick úgy általánosságban nem ajánlott és kell a Google tv / android tv meg a hitelesített streaming liszenszek.
Nem lakunk közel hozzájuk. Itthon fogom beállítani nekik, utana meg setup and forget és használják egészséggel.
Az szülők tv nézési szokásai teljesen más mint a miénk, ezért segítséget kérek hogy olyan eszközt találjunk nekik ami az ő igényeiket célozza és nem az én gondolkodásomat pl.

Ha csak a streaming a cél akkor az amazon stickek tök jók, ha időnként usb-ről is néznének vmit akkor xiaomi 3.gen box, lejátszónak Kodi talán a legjobb.
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!

-
roseA580
aktív tag
és ebbe hová dug be
"USB 3.0-as pendrive-ról probléma nélkül tud lejásztani 1080p-s ~10GB-s .mkv fileokat."
Bocsi!
-
DroiDMester
nagyúr
Szia!
Ha a legolcsóbbat de azért használhatót keresel, akkor én ezt ajánlanám:
Nekem egy 4K verzió van amit évekkel ezelőtt vettem, de ha bedugom a mostani 4K-s OLED TV-mbe még mindig jól működik!
és ebbe hová dug be
"USB 3.0-as pendrive-ról probléma nélkül tud lejásztani 1080p-s ~10GB-s .mkv fileokat."
-
roseA580
aktív tag
Szia!
Ha a legolcsóbbat de azért használhatót keresel, akkor én ezt ajánlanám:
Nekem egy 4K verzió van amit évekkel ezelőtt vettem, de ha bedugom a mostani 4K-s OLED TV-mbe még mindig jól működik!
-
péjé
őstag
-
Vapor
aktív tag
Sziasztok!
A legolcsóbb multimedia lejátszót / TV okosítót keresném ami USB 3.0-as pendrive-ról probléma nélkül tud lejásztani 1080p-s ~10GB-s .mkv fileokat.
TV maga csak HD ready (kis korházi TV), HDMI port van.
Egyéb funkció, streaming stb. nem érdekes.Mit ajánlanátok?
Előre is köszi!
-
zazenke
őstag
3500 Ft ért a geminivel jár 2TB tarhely is. Ezt szerintetek be lehet csatolni nasként vagy akarmilyen tàrhelyként az android boxhoz?
-
Wade0303
aktív tag
Így van, az X5 az egy középkategóriába szánt SoC. De akkor ezzel mit akarsz mondani, ez mit cáfol vagy mire bizonyíték?
Ez jelenleg a legerősebb media player SoC ami FEL-t, 4K p10-et és VVC-t is támogat. Semmi más nem tudja mindezt ártól függetlenül.
Az s928X szép nagy számokat produkál benchmarkokon és ha felveszel videokat Galaxy S24 Ultrával 8K 60fps-ben akkor le tudja játszani. Meg találsz belőle magasabb árcédulával ellátott "premium" playereket, az is biztos ad egy placebo érzést, miközben a FEL-t hibásan jeleníti meg. -
zazenke
őstag
"hát az mondjuk elgondolkodtató hogy s905x5-tel a mai napig nem dolgoznak a premium gyártók ellenben az s928x-el. a legújabb dune , vagy zidoo"
X5M-el folyamatosan jelennek meg az újabb lejátszók, az S905X5-J meg nagyon új, pár hónapja jött ki vele az AM9 Pro.
Azok a legújabb Zidoo és Dune eszközök pedig amikre hivatkozol, mind tavalyiak."Dolby Vision / dovi.ko támogatás sokáig problémás volt, CoreELEC támogatás még ma sem teljesen kiforrott." - Áruld már el mi értelme van elavult információt bemásolgatni a különféle AI-tól? A CE fejlesztők maguk erősítik meg, hogy működik a FEL és az összes többi DoVi formátum is az új SoC-n NO kernellel.
"hát Az AI coreelec információban még le van maradva egy picit" - Akkor megéri bemásolnod, hátha majd vmi tájékozatlanabb user ennek hisz és ezalapján választ lejátszót.
dune hd duo cinema 8k 2026 április s928x(a fő egysége)
prémium lejátszó nem jelent meg sem s905x5m sem s905x5-tel . Jelenleg ezek csak középkategóriába vannak de erre tervezték őket -
Wade0303
aktív tag
"hát az mondjuk elgondolkodtató hogy s905x5-tel a mai napig nem dolgoznak a premium gyártók ellenben az s928x-el. a legújabb dune , vagy zidoo"
X5M-el folyamatosan jelennek meg az újabb lejátszók, az S905X5-J meg nagyon új, pár hónapja jött ki vele az AM9 Pro.
Azok a legújabb Zidoo és Dune eszközök pedig amikre hivatkozol, mind tavalyiak."Dolby Vision / dovi.ko támogatás sokáig problémás volt, CoreELEC támogatás még ma sem teljesen kiforrott." - Áruld már el mi értelme van elavult információt bemásolgatni a különféle AI-tól? A CE fejlesztők maguk erősítik meg, hogy működik a FEL és az összes többi DoVi formátum is az új SoC-n NO kernellel.
"hát Az AI coreelec információban még le van maradva egy picit" - Akkor megéri bemásolnod, hátha majd vmi tájékozatlanabb user ennek hisz és ezalapján választ lejátszót.
-
zazenke
őstag
chatgpt már árnyaltabban beszél : kérdés: a premium media lejátszók mint a zidoo vagy dune hd miért nem alkalmazza az s905x5 processzort ? én úgy látom hogy s928x-el dolgoznak
a válasz : Igen, jelenleg a prémium médialejátszók — például Zidoo vagy Dune HD — főleg az Amlogic S928X köré építenek, és ennek több technikai és üzleti oka van.
A rövid válasz: az S905X5 papíron modernnek tűnik, de a prémium lejátszókhoz az S928X jelenleg „biztonságosabb” és kiforrottabb platform.
Fő okok:
az S928X már bizonyított a high-end médiaboxokban, jobb a nyers CPU teljesítménye bizonyos multimédiás terheléseknél, stabilabb a firmware / SDK háttér, jobb a HD audio + Dolby Vision ökoszisztéma támogatása, és a prémium gyártók inkább stabilitást választanak, mint új architektúrát.
Az S928X egy 5 magos hibrid chip (Cortex-A76 + A55), míg az S905X5 újabb ARMv9 Cortex-A510 magokat használ. Az S905X5 modernebb 6 nm gyártástechnológiás, energiatakarékosabb, és újabb funkciókat céloz, de az S928X még mindig erősebbnek számít „heavy media playback” környezetben.
A prémium médialejátszóknál viszont nem a CPU benchmark a legfontosabb, hanem:
Dolby Vision profilok, HD hang passthrough, frame rate / resolution switching, BD menü kezelés, NAS playback stabilitás, HDMI kompatibilitás, CoreELEC / Kodi támogatás, saját lejátszó motor integráció.
Ebben az S928X ökoszisztémája jelenleg sokkal érettebb.
A Dune HD konkrétan leírta, hogy az S928X-et azért választották, mert elégedetlenek voltak más platformok szoftveres támogatásával, és az Amlogic köré akarnak hosszabb távon építkezni.
Az is fontos, hogy az S905X5 körül sokáig bizonytalan volt a piac:
későn jelent meg, kevés referencia eszköz készült, hiányos volt a Google certification helyzet, Dolby Vision / dovi.ko támogatás sokáig problémás volt, CoreELEC támogatás még ma sem teljesen kiforrott.
A Zidoo és a Dune HD tipikusan nem szeret elsőként új SoC-ra váltani. Nekik fontosabb:
a stabil firmware, a kompatibilitás, és hogy 2-3 évig ugyanazt a platformot tudják finomhangolni.
Ezért látod azt, hogy:
olcsóbb Android TV boxok kezdenek S905X5/M felé menni, míg a prémium NAS/mozi lejátszók még S928X-et használnak.
Az S905X5 valószínűleg később meg fog jelenni prémium eszközökben is, de ehhez kell:
kiforrott SDK, stabil Dolby Vision stack, jobb CE/Kodi támogatás, Google certification, és több sikeres referencia készülék.
Jelenleg az S928X egyszerűen kisebb kockázat a gyártóknak.hát Az AI coreelec információban még le van maradva egy picit

-
zazenke
őstag
chatgpt már árnyaltabban beszél : kérdés: a premium media lejátszók mint a zidoo vagy dune hd miért nem alkalmazza az s905x5 processzort ? én úgy látom hogy s928x-el dolgoznak
a válasz : Igen, jelenleg a prémium médialejátszók — például Zidoo vagy Dune HD — főleg az Amlogic S928X köré építenek, és ennek több technikai és üzleti oka van.
A rövid válasz: az S905X5 papíron modernnek tűnik, de a prémium lejátszókhoz az S928X jelenleg „biztonságosabb” és kiforrottabb platform.
Fő okok:
az S928X már bizonyított a high-end médiaboxokban, jobb a nyers CPU teljesítménye bizonyos multimédiás terheléseknél, stabilabb a firmware / SDK háttér, jobb a HD audio + Dolby Vision ökoszisztéma támogatása, és a prémium gyártók inkább stabilitást választanak, mint új architektúrát.
Az S928X egy 5 magos hibrid chip (Cortex-A76 + A55), míg az S905X5 újabb ARMv9 Cortex-A510 magokat használ. Az S905X5 modernebb 6 nm gyártástechnológiás, energiatakarékosabb, és újabb funkciókat céloz, de az S928X még mindig erősebbnek számít „heavy media playback” környezetben.
A prémium médialejátszóknál viszont nem a CPU benchmark a legfontosabb, hanem:
Dolby Vision profilok, HD hang passthrough, frame rate / resolution switching, BD menü kezelés, NAS playback stabilitás, HDMI kompatibilitás, CoreELEC / Kodi támogatás, saját lejátszó motor integráció.
Ebben az S928X ökoszisztémája jelenleg sokkal érettebb.
A Dune HD konkrétan leírta, hogy az S928X-et azért választották, mert elégedetlenek voltak más platformok szoftveres támogatásával, és az Amlogic köré akarnak hosszabb távon építkezni.
Az is fontos, hogy az S905X5 körül sokáig bizonytalan volt a piac:
későn jelent meg, kevés referencia eszköz készült, hiányos volt a Google certification helyzet, Dolby Vision / dovi.ko támogatás sokáig problémás volt, CoreELEC támogatás még ma sem teljesen kiforrott.
A Zidoo és a Dune HD tipikusan nem szeret elsőként új SoC-ra váltani. Nekik fontosabb:
a stabil firmware, a kompatibilitás, és hogy 2-3 évig ugyanazt a platformot tudják finomhangolni.
Ezért látod azt, hogy:
olcsóbb Android TV boxok kezdenek S905X5/M felé menni, míg a prémium NAS/mozi lejátszók még S928X-et használnak.
Az S905X5 valószínűleg később meg fog jelenni prémium eszközökben is, de ehhez kell:
kiforrott SDK, stabil Dolby Vision stack, jobb CE/Kodi támogatás, Google certification, és több sikeres referencia készülék.
Jelenleg az S928X egyszerűen kisebb kockázat a gyártóknak. -
zazenke
őstag
A te konklúziód is ez, különben nem osztottad volna meg. A te egyedi igényeidhez nem jelentene előnyt, etttől még általánosítva téves a konklúzió, mivel a DoVi FEL támogatás már önmagában is rengeteg embernek hasznos, 8K filmes tartalom nem létezik és nagyon sokáig nem is fog még, mivel új lemezes standard már nem lesz, a streaming szolgáltatók pedig a 4K felbontást sem képesek kiszolgálni sávszéllel (első 8K TV 2015-ben jelent meg, a Samsung meg 2018-ban dobta piacra a 8K TV-it és azóta sem létezik egyetlen film sem hozzá
).
A h.266 a leghatékonyabban tömörítő encoder, bárki használhatja ha van hozzá elég erős procija és szeretne sok tárhelyet megspórolni. Ennek a codecnek a támogatása nem streaming tartalmak miatt hasznos. Tömöríteni bárki tud egy létező, hivatalos streaming, vagy lemezes forrást, a 8K 60fps viszont legfeljebb akkor hasznos ha ilyen felbontáson akarsz "házi videokat" rögzíteni.
"nagyon jól megvan csinálva a filmlejátszó saját szoftvere (montage player)" - Ez most megint egy teljesen szubjektív szempont. A Kodi/CE tud mindent amit egy lejátszónak tudnia kell és több száz addonnal személyre is szabható.Nincs értelme egyedi szempontok szerinti véleményt általános érvényű konklúzióként tálalva, szakértői tanácsként írni másoknak egy forumon. Ilyen elven bármilyen player kihozható győztesként bármelyikkel szemben, pl. "a gen1 ChromeCast sokkal jobb mint az Ugoos AM9 Pro mert az én 2009-es Plasma TV-men a 4K HDR videok sokkal csúnyábbak mi az SDR 720p és a 1st gen ChromeCast ikonjai meg kezdő háttere sokkal szebben meg vannak csinálva mint a CoreElec".
hát az mondjuk elgondolkodtató hogy s905x5-tel a mai napig nem dolgoznak a premium gyártók ellenben az s928x-el. a legújabb dune , vagy zidoo
-
Wade0303
aktív tag
csak megkérdeztem hogy tudok e feljebb váltani. A konklúziója neki az hogy nem érdemes . Direktbe rákérdeztem az s905x5 termékcsaládra . Mindezektől függetlenül még érdekel egy másik gyártó terméke is mégpedig a kinhank k9 . Állítólag nagyon jól megvan csinálva a filmlejátszó saját szoftvere (montage player). Amolyan budget zidoo utánzat lehet.
A te konklúziód is ez, különben nem osztottad volna meg. A te egyedi igényeidhez nem jelentene előnyt, etttől még általánosítva téves a konklúzió, mivel a DoVi FEL támogatás már önmagában is rengeteg embernek hasznos, 8K filmes tartalom nem létezik és nagyon sokáig nem is fog még, mivel új lemezes standard már nem lesz, a streaming szolgáltatók pedig a 4K felbontást sem képesek kiszolgálni sávszéllel (első 8K TV 2015-ben jelent meg, a Samsung meg 2018-ban dobta piacra a 8K TV-it és azóta sem létezik egyetlen film sem hozzá
).
A h.266 a leghatékonyabban tömörítő encoder, bárki használhatja ha van hozzá elég erős procija és szeretne sok tárhelyet megspórolni. Ennek a codecnek a támogatása nem streaming tartalmak miatt hasznos. Tömöríteni bárki tud egy létező, hivatalos streaming, vagy lemezes forrást, a 8K 60fps viszont legfeljebb akkor hasznos ha ilyen felbontáson akarsz "házi videokat" rögzíteni.
"nagyon jól megvan csinálva a filmlejátszó saját szoftvere (montage player)" - Ez most megint egy teljesen szubjektív szempont. A Kodi/CE tud mindent amit egy lejátszónak tudnia kell és több száz addonnal személyre is szabható.Nincs értelme egyedi szempontok szerinti véleményt általános érvényű konklúzióként tálalva, szakértői tanácsként írni másoknak egy forumon. Ilyen elven bármilyen player kihozható győztesként bármelyikkel szemben, pl. "a gen1 ChromeCast sokkal jobb mint az Ugoos AM9 Pro mert az én 2009-es Plasma TV-men a 4K HDR videok sokkal csúnyábbak mi az SDR 720p és a 1st gen ChromeCast ikonjai meg kezdő háttere sokkal szebben meg vannak csinálva mint a CoreElec".
-
zazenke
őstag
"Az AM8 képes a 8K @ 60fps dekódolásra, amit a G310 V5-ös kategória csak papíron vagy nagy nehézségek árán ér el."
"A V5-ös chipek (mint az S905X5) már támogatják a VVC (H.266) kodeket, ami a jövő zenéje, de jelenleg szinte nincs ilyen tartalom a szervereken."Na akkor sorold kérlek Gemini segítségével a 8K 60fps tartalmakat a "szerverekről", amelyek a h.266-hoz képest sokkal jobb választékban elérhetők és emiatt jogos, volt ez az összevetés. Még 8K 24fps sem létezik, nem hogy 60fps.
A másik, hogy kedves Gemininak nyilván arról sincsen fogalma, hogy az S905X5 SoC-on már működik CoreElec-kel a DoVi FEL dekodolás, tehát a remux rajongóknak ez egy hatalmas vívmány az S928X-hez képest. Az S928X-en jelen állás szerint nem látszik, hogy valaha megoldható legyen a FEL támogatás.
Hálózati képességekben meg semmi érdemi különbség a két eszköz között, nem hiába nem is írt ehhez az AI semmiféle specifikációt.
Mi volt a prompt ehhez a zagyvasághoz, "indokold meg nekem, hogy az Ugoos AM8 miért jobb az AM9 Pro-nál"?

csak megkérdeztem hogy tudok e feljebb váltani. A konklúziója neki az hogy nem érdemes . Direktbe rákérdeztem az s905x5 termékcsaládra . Mindezektől függetlenül még érdekel egy másik gyártó terméke is mégpedig a kinhank k9 . Állítólag nagyon jól megvan csinálva a filmlejátszó saját szoftvere (montage player). Amolyan budget zidoo utánzat lehet.
-
Wade0303
aktív tag
gemini válasza kicsit kusza mert átmásolva más a tördelés :
tv boxokat használok most éppen egy ugoos AM8-at ami s928x processzorral van szerelve. Várható itt észrevehető előrelépés ?
Röviden: Nem, az Ugoos AM8-ról (S928X) egy Mali-G310 V5-tel szerelt eszközre váltás nem lenne előrelépés, sőt, bizonyos szempontból visszalépést jelentene.
Bár a G310 V5 egy frissebb revízió, az S928X processzorod egy teljesen más ligában játszik. Íme a részletes elemzés a te felhasználási módodra (4K Samba streaming) vetítve:
1. Nyers erő: S928X vs. S905X5 (G310 V5)
A Mali-G310 V5 jellemzően az új Amlogic S905X5 chipben bukkan fel. Ez egy középkategóriás processzor, míg a te Ugoos AM8-adban lévő S928X az Amlogic jelenlegi csúcsmodellje.
CPU: Az AM8-ban bivalyerős Cortex-A76 magok dolgoznak, míg a G310 V5-tel szerelt boxok (pl. S905X5) gyengébb Cortex-A55 vagy A510 magokat használnak. A Samba szerverről való beolvasás és a fájlrendszer kezelése az AM8-on sokkal gördülékenyebb.
GPU: Bár a G310 modernebb architektúra (Valhall), az AM8-ban található Mali-G57 MC2 (vagy egyes variánsokban G610) több számítási egységgel rendelkezik, így a 4K-s menürendszer és a poszterek betöltése az Ugooson gyorsabb marad.
2. Videó dekódolás (4K és 8K)
A te jelenlegi S928X processzorod már most is a technológia csúcsát képviseli:
8K támogatás: Az AM8 képes a 8K @ 60fps dekódolásra, amit a G310 V5-ös kategória csak papíron vagy nagy nehézségek árán ér el.
Bitráta: Az S928X gond nélkül viszi a 100-150 Mbps feletti "Remux" fájlokat is. Egy G310 V5-ös box ennél nem tud többet, hiszen a korlátot itt már nem a GPU, hanem a hálózati sávszélesség jelenti.
3. Miért érzed akkor, hogy a G310 V5 "több"?
A V5-ös revízió körüli marketing leginkább az energiatakarékosságról és az AI Super Resolution (felskálázás) támogatásáról szól.
Ha a forrásod eleve jó minőségű 4K film, az AI felskálázásnak semmi előnyét nem fogod látni.
A V5-ös chipek (mint az S905X5) már támogatják a VVC (H.266) kodeket, ami a jövő zenéje, de jelenleg szinte nincs ilyen tartalom a szervereken.
Összegzés:
Ugoos AM8 (S928X) 4K LejátszásHibátlan, nagy tartalékokkal
s905x5 G310 V5-ös box Kiváló, de a csúcson van
s928x Szerver elérés (Samba)Villámgyors (Cortex-A76 miatt)
s905x5 G310 V5-ös box Megfelelő, de lassabb indexelés Jövőállóság8K és magas bitráta támogatottH.266 támogatás az előnye
Véleményem: Az Ugoos AM8 jelenleg az egyik legjobb lejátszó a piacon. A különbség eltörpül amellett a teljesítménykülönbség mellett, ami az S928X és az olcsóbb, V5-öt használó chipek között van. Ha váltanál, nem éreznél gyorsulást, sőt, a rendszer navigációja valószínűleg lassabb lenne.
Maradj az AM8-nál, jelenleg nincs értelmes feljebb lépés a hálózati filmnézés terén."Az AM8 képes a 8K @ 60fps dekódolásra, amit a G310 V5-ös kategória csak papíron vagy nagy nehézségek árán ér el."
"A V5-ös chipek (mint az S905X5) már támogatják a VVC (H.266) kodeket, ami a jövő zenéje, de jelenleg szinte nincs ilyen tartalom a szervereken."Na akkor sorold kérlek Gemini segítségével a 8K 60fps tartalmakat a "szerverekről", amelyek a h.266-hoz képest sokkal jobb választékban elérhetők és emiatt jogos, volt ez az összevetés. Még 8K 24fps sem létezik, nem hogy 60fps.
A másik, hogy kedves Gemininak nyilván arról sincsen fogalma, hogy az S905X5 SoC-on már működik CoreElec-kel a DoVi FEL dekodolás, tehát a remux rajongóknak ez egy hatalmas vívmány az S928X-hez képest. Az S928X-en jelen állás szerint nem látszik, hogy valaha megoldható legyen a FEL támogatás.
Hálózati képességekben meg semmi érdemi különbség a két eszköz között, nem hiába nem is írt ehhez az AI semmiféle specifikációt.
Mi volt a prompt ehhez a zagyvasághoz, "indokold meg nekem, hogy az Ugoos AM8 miért jobb az AM9 Pro-nál"?

-
zazenke
őstag
gemini válasza kicsit kusza mert átmásolva más a tördelés :
tv boxokat használok most éppen egy ugoos AM8-at ami s928x processzorral van szerelve. Várható itt észrevehető előrelépés ?
Röviden: Nem, az Ugoos AM8-ról (S928X) egy Mali-G310 V5-tel szerelt eszközre váltás nem lenne előrelépés, sőt, bizonyos szempontból visszalépést jelentene.
Bár a G310 V5 egy frissebb revízió, az S928X processzorod egy teljesen más ligában játszik. Íme a részletes elemzés a te felhasználási módodra (4K Samba streaming) vetítve:
1. Nyers erő: S928X vs. S905X5 (G310 V5)
A Mali-G310 V5 jellemzően az új Amlogic S905X5 chipben bukkan fel. Ez egy középkategóriás processzor, míg a te Ugoos AM8-adban lévő S928X az Amlogic jelenlegi csúcsmodellje.
CPU: Az AM8-ban bivalyerős Cortex-A76 magok dolgoznak, míg a G310 V5-tel szerelt boxok (pl. S905X5) gyengébb Cortex-A55 vagy A510 magokat használnak. A Samba szerverről való beolvasás és a fájlrendszer kezelése az AM8-on sokkal gördülékenyebb.
GPU: Bár a G310 modernebb architektúra (Valhall), az AM8-ban található Mali-G57 MC2 (vagy egyes variánsokban G610) több számítási egységgel rendelkezik, így a 4K-s menürendszer és a poszterek betöltése az Ugooson gyorsabb marad.
2. Videó dekódolás (4K és 8K)
A te jelenlegi S928X processzorod már most is a technológia csúcsát képviseli:
8K támogatás: Az AM8 képes a 8K @ 60fps dekódolásra, amit a G310 V5-ös kategória csak papíron vagy nagy nehézségek árán ér el.
Bitráta: Az S928X gond nélkül viszi a 100-150 Mbps feletti "Remux" fájlokat is. Egy G310 V5-ös box ennél nem tud többet, hiszen a korlátot itt már nem a GPU, hanem a hálózati sávszélesség jelenti.
3. Miért érzed akkor, hogy a G310 V5 "több"?
A V5-ös revízió körüli marketing leginkább az energiatakarékosságról és az AI Super Resolution (felskálázás) támogatásáról szól.
Ha a forrásod eleve jó minőségű 4K film, az AI felskálázásnak semmi előnyét nem fogod látni.
A V5-ös chipek (mint az S905X5) már támogatják a VVC (H.266) kodeket, ami a jövő zenéje, de jelenleg szinte nincs ilyen tartalom a szervereken.
Összegzés:
Ugoos AM8 (S928X) 4K LejátszásHibátlan, nagy tartalékokkal
s905x5 G310 V5-ös box Kiváló, de a csúcson van
s928x Szerver elérés (Samba)Villámgyors (Cortex-A76 miatt)
s905x5 G310 V5-ös box Megfelelő, de lassabb indexelés Jövőállóság8K és magas bitráta támogatottH.266 támogatás az előnye
Véleményem: Az Ugoos AM8 jelenleg az egyik legjobb lejátszó a piacon. A különbség eltörpül amellett a teljesítménykülönbség mellett, ami az S928X és az olcsóbb, V5-öt használó chipek között van. Ha váltanál, nem éreznél gyorsulást, sőt, a rendszer navigációja valószínűleg lassabb lenne.
Maradj az AM8-nál, jelenleg nincs értelmes feljebb lépés a hálózati filmnézés terén. -
péjé
őstag
-
péjé
őstag
-
zazenke
őstag
-
péjé
őstag
Hát arra varnod kell mert telefonról nem megy és csak este leszek otthon. Addig is be kell menüből kapcsolni a root funkciót és utána a magisk programot elinditani és telepíteni a frissiteseket hozzá. Majd ebbe a magisk programban kell csomagtelepitést végezni ha meg lesz a szükséges zip csomag fàjl. Ezt megnézem otthon hátha még ott van a gépemen. A hozzá szolàsaimra ha ràkeresel itt vagy a másik amlogic fórumban akkor anno beszéltem erről. Meg csináltam 11 - es és 14 es rendszerre is de neked a 9 es re kell. Az eljárás mindig ugyanaz csak a zip fàjl vàltozik. Tegnapelőtt linkeltem egy videót is ami erről szól. Csak ott a 14 es droiddal vam. Azt hiszem a másik fórumon
A magisk megvan de a 9-es andoidra nem találom az ugoos modult, ha megvan megköszönném.
-
zazenke
őstag
Hát arra varnod kell mert telefonról nem megy és csak este leszek otthon. Addig is be kell menüből kapcsolni a root funkciót és utána a magisk programot elinditani és telepíteni a frissiteseket hozzá. Majd ebbe a magisk programban kell csomagtelepitést végezni ha meg lesz a szükséges zip csomag fàjl. Ezt megnézem otthon hátha még ott van a gépemen. A hozzá szolàsaimra ha ràkeresel itt vagy a másik amlogic fórumban akkor anno beszéltem erről. Meg csináltam 11 - es és 14 es rendszerre is de neked a 9 es re kell. Az eljárás mindig ugyanaz csak a zip fàjl vàltozik. Tegnapelőtt linkeltem egy videót is ami erről szól. Csak ott a 14 es droiddal vam. Azt hiszem a másik fórumon
-
péjé
őstag
Ezt nem találom, belinkelnéd?
-
SunMount3r
nagyúr
-
zazenke
őstag
Fel kell rá tenni a google tv modult és akkor már tudni fogsz csempe rendszerben ugrálni mert jelenleg mobiltelefon érintő képernyő üzem módba vagy. Mert a google playről nem is a megfelelő YouTube töltődik le mert azt hiszi hogy egy telefon az eszköz.
-
SunMount3r
nagyúr
[link] És reklámok se lesznek.
-
péjé
őstag
HI,
ugoos am6b+ gyári távpiszkája jól működik CE alatt de az androidnál büntetni lehet vele, a youtube appon nem működik sehogysem, ezen lehet állítani? Nekem úgy tűnik hogy mobiltelefonos a megjelenenése, a távpiszka nem csinál semmit. MIlyet tudtok ajánlani? köszi -
L3fty
csendes tag
-
péjé
őstag
Sztem itt a CE lesz a hibás. Corelec topikban kérdezz rá, azt hiszem a CE 21 + avdvplus tudja a DV-t megfelelő box-szal, lehet ez kell a samsunghoz elővarázsolni a hdr10+-t.
-
lenox
veterán
Azt kell tudni a HDR10+-rol, hogy nagy resze a metaadatnak automatikusan generalt, ugy ertem, hogy nem nezi meg ember utana, hanem amit az algo adott, az kerul bele. Ritkan van olyan, amit tenyleg adjustalnak, de az arra valo eszkozok se annyira jok. Ebbol kovetkezoen nagyreszt eleg ossze-vissza az adat. Szoval ha egy tv tud 800 nit korul szinhelyesen kepet kirakni, akkor atlagosan nem lesz jobb a hdr10+, mint ha 1000 nites hdr10-et neznel helyes softclippel. Nyilvan ha egy tv csak 500 nitet tudna, es vagna mindent felette, annal jobb lesz a hdr10+, de ez mar nem olyan.
-
L3fty
csendes tag
-
lenox
veterán
Sziasztok!
Az alábbi cuccaimból nem sikerül kicsikarni a HDR10+-t.
- Samsung QE77S91FAE https://www.samsung.com/hu/tvs/oled-tv/oled-s90f-77-inch-oled-4k-smart-tv-qe77s91faexxh/
- Homatics Box R 4K , Coreelec 22
- Ugreen HD171 25908 HDMI (ennél gagyibb kábellel is próbáltam)Próbáltam teszt videókkal, letöltött filmekkel. Megnéztem másik hdmi bemeneten is. A gyári android alatti Kodival se megy.A tv és a coreelec beállítások többször átnézve.
Megköszönöm, ha adtok további tippeket.Lattal artifaktokat sima 1000 nites hdr10-nel?
-
L3fty
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi cuccaimból nem sikerül kicsikarni a HDR10+-t.
- Samsung QE77S91FAE https://www.samsung.com/hu/tvs/oled-tv/oled-s90f-77-inch-oled-4k-smart-tv-qe77s91faexxh/
- Homatics Box R 4K , Coreelec 22
- Ugreen HD171 25908 HDMI (ennél gagyibb kábellel is próbáltam)Próbáltam teszt videókkal, letöltött filmekkel. Megnéztem másik hdmi bemeneten is. A gyári android alatti Kodival se megy.A tv és a coreelec beállítások többször átnézve.
Megköszönöm, ha adtok további tippeket. -
zazenke
őstag
nekem már az új ugoos android 14 v 2.0.8-al sem meg a coreelec pedig már a legfrissebb ce -NO 22 nightly verzióval is kipróbáltam de a recovery menü még bejön utána nem indul már el a CE telepítő. A 11 es androidnál ez nem volt probléma. Egyenlőre nem megyek vissza a 11 es rendszerre mert kiváncsi vagyok hogyan alakul a 14-es , és én androiddal is elvagyok meg amúgy is apple tv a fő lejátszóm.
-
gyűrű
addikt
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
-
blakey
titán
Elvileg lesz, de még nem nyilvános, tudtommal.
-
djnice
veterán
-
zazenke
őstag
-
gulyasa
őstag
Elnézést, félreérthetően írtam.
Online - pl. seed szerveren - elérhető tartalmakra gondoltam, hiszen mindkettő hálózati lejátszó (is).Egyébként tudna hagyományos értelemben vett szolgáltatást is kezelni, szinte bármit, amit az androidra fel tudsz telepíteni klienst, az jórészt működik (a régebbi verziójú Z9X tapasztalat alapján).
Meg ugye ott vannak a Kodi okosságok, depository-k, stb.
Vagy a Plex is működik rajta. -
blakey
titán
Zidoo csak saját tartalomhoz jó, nem tud semmilyen stream-szolgáltatást.
-
gulyasa
őstag
Helló!
A cél 4k HDR filmek/sorozatok nézése, offline vagy stream forrásból. DV nem fontos.Melyik ajánlott inkább? Apple TV 4k vs. Zidoo Z9X 8k?
-
Wade0303
aktív tag
-
zazenke
őstag
-
Wade0303
aktív tag
-
djnice
veterán
-
gyűrű
addikt
-
blakey
titán
-
gyűrű
addikt
Ahhoz képest elég szépen megy rajta nálam a CE 22 már 3 hónapja. Tükörsímán viszi a profile 10 DoVi-t 4K-ban amire az AM6B Plus nem képes. Kevesebbet is fogyaszt ami szintén nem hátrány, FEL-re pedig nincs szükséges mert mindent enkodolok DoViBaker-el p10-ben. Olcsóbban megkaptam újonnan mint amennyiért eladtam az AM6B Plus-t.
Ha pedig mégis kell szökőévente egy FEL anyagot lejátszanom arra ott van a X4Q Extra, tartaléknak.Ha jól látom, úgy néz ki, menni fog a p7 fel is rajta... 🙂
-
ateszm
senior tag
Értelek.Gondolom dualboot-ot használsz. Akkor lehet vissza korábbi verzióra amíg nem lesz megoldott ezen a rendszeren.
-
zazenke
őstag
a launcher az segít tompítani a problémát pl kinézetet de rendszer szinten nem bír belenyúlni úgy hogy átverje a google storet is. Ehhez mélyebben bele kell nyúlni a rendszerbe root és magisk segítségével kell telepíteni egy csomagot de ezt android 14 re most nem találok
-
ateszm
senior tag
AI szerint valamelyik launcher segíthet,ezt én nem tudom biztosra.
Projectivity Launcher esetleg? -
zazenke
őstag
ugoos am8-ra feltettem az android 14 et és eddig megy normálisan csak a gondom az hogy a play store nem tvnek látja hanem sima android mobil eszköznek . Ezt még 11 es rendszernél tudtam orvosolni mert találtam hozzá android tv modult ami ezt megoldotta és magisk segítségével rá bírtam varázsolni de itt hosszas keresés után sem találtam meg a neten ezt a moddingot. Ez azért baj mert így pl a youtube is csak légegérrel kezelhető mert nincs " csempe" panel ugrálásra optimalizálva . Alternatív forrásból feltettem a youtube tévés verzióját de mégiscsak jó lenne az egész rendszert módosítani bár a kodinál és plexnél nem okoz ez problémát . Vissza is tudnám tenni a 11 es droidot rá de egyenlőre ezt nem tervezem
-
Wade0303
aktív tag
Profile 10 ugyanaz mint a profile 8.1 (HDR10 alapsáv + RPU) csak itt AV1 alapsáv van, nem HEVC.
Az újdonsága az, hogy jelentősen hatékonyabb tömörítést tud 4K-ban mint a HEVC, ráadásul royalty-free ami miatt igen gyorsan terjed mostmár. -
Joshi
titán
Na látom hogy az AV1 a profil 10 újdonsága. Mondjuk én már a DV-ről is lemondtam, de biztosan fontos dolog.
-
Joshi
titán
Ahhoz képest elég szépen megy rajta nálam a CE 22 már 3 hónapja. Tükörsímán viszi a profile 10 DoVi-t 4K-ban amire az AM6B Plus nem képes. Kevesebbet is fogyaszt ami szintén nem hátrány, FEL-re pedig nincs szükséges mert mindent enkodolok DoViBaker-el p10-ben. Olcsóbban megkaptam újonnan mint amennyiért eladtam az AM6B Plus-t.
Ha pedig mégis kell szökőévente egy FEL anyagot lejátszanom arra ott van a X4Q Extra, tartaléknak."Tükörsímán viszi a profile 10 DoVi-t 4K-ban amire az AM6B Plus nem képes."
Mert vannak már ilyen profilok is? Vagy ez most mi? Bocs, de ezek szerint le vagyok maradva.
Egyébként mi hiányzott az AM6B Plusban? Nyilván a profil 10, habár ezt továbbra se tudom hogy mennyire szükséges. -
Wade0303
aktív tag
CE22 vel nincs normális DV, meg amúgy is a 22.es az egy hulladék rendszer!
persze mindenki azt vesz/használ amit akar!

Mit értesz pontosan "normális DV" alatt és a CE22 miért nem tudja szerinted?
-
DroiDMester
nagyúr
Ha pedig mégis kell szökőévente egy FEL anyagot lejátszanom arra ott van a X4Q Extra, tartaléknak.CE22 vel nincs normális DV, meg amúgy is a 22.es az egy hulladék rendszer!
persze mindenki azt vesz/használ amit akar!

-
Wade0303
aktív tag
CE Nem megy vele, droid alatt meg sokmindenre nemtudod használni, többet ér 100szor egy AM6B Plus

Ha pedig mégis kell szökőévente egy FEL anyagot lejátszanom arra ott van a X4Q Extra, tartaléknak. -
blakey
titán
CE Nem megy vele, droid alatt meg sokmindenre nemtudod használni, többet ér 100szor egy AM6B Plus

CE Nem megy vele…
- megy, 22.0-Piers_alpha3 -tól támogatott. -
DroiDMester
nagyúr
-
Relaxing
tag
Akit érdekel...
Ugoos oldaláról rendelve.190$ nem kellett se áfát se vámot fizetni, free shippel. AM9-hez képest ez már DDR5 -ös rammal van. -
abridabri
veterán
Dune Homatics Box R 4K Plus vagy Dune HD Pro Vision 4K lenne a jó de sajnos már mind2ő kifutó széria itthon nemigazán kapni már vagy elég erősen túlárazva!
alternatív megoldás Homatics Box R 4K PLUS van még ami kb ugyan az mint a fenti 2ő csak ugye itt nincs a DUNE saját, Dune HD Media Center appja ami droid alá elég jó!
de úgyis CoreElec -el kell használni ezeket a BOX-okat ott meg nincs jelentősége a droidos appnak! ugyan azt fogja tudni mind2ő!
Köszi ,nem is vészes az ára ,azt hittem mindenképpen Aliról kell vennem valamit ; van kismillió lejátszó ott is.
El is mentettem könyvjelzőbe
-
koncsik
MODERÁTOR
-
blakey
titán
Sziasztok,
Sima FullHD tévéhez használhatok 4K-s média lejátszót? Van egy 10 pár éves Sony FullHD tévém a hálóban, amihez szeretnék egy okosítót. Xiaomi Mi TV Box S 3 eszközt néztem ki. Néha a nappaliban lévő 4K-s okos tévére is rádugnám, ezért jó lenne ha tudná a 4k-t. Valamint ha utazunk, akkor vinném magammal, hogy külföldön is legyen youtube, netflix.
Sima FullHD tévéhez használhatok 4K-s média lejátszót?
- igen, minden gond nélkül használhatod. -
Derron
senior tag
Sziasztok,
Sima FullHD tévéhez használhatok 4K-s média lejátszót? Van egy 10 pár éves Sony FullHD tévém a hálóban, amihez szeretnék egy okosítót. Xiaomi Mi TV Box S 3 eszközt néztem ki. Néha a nappaliban lévő 4K-s okos tévére is rádugnám, ezért jó lenne ha tudná a 4k-t. Valamint ha utazunk, akkor vinném magammal, hogy külföldön is legyen youtube, netflix.
-
ateszm
senior tag
Dune Homatics Box R 4K Plus vagy Dune HD Pro Vision 4K lenne a jó de sajnos már mind2ő kifutó széria itthon nemigazán kapni már vagy elég erősen túlárazva!
alternatív megoldás Homatics Box R 4K PLUS van még ami kb ugyan az mint a fenti 2ő csak ugye itt nincs a DUNE saját, Dune HD Media Center appja ami droid alá elég jó!
de úgyis CoreElec -el kell használni ezeket a BOX-okat ott meg nincs jelentősége a droidos appnak! ugyan azt fogja tudni mind2ő!
Kinhank g1 és Homatics box 4k-t is használok kb 2 éve hiba nélkül. Vicces de én sima android 14-el, nem coreelec-el.
Kb mindennel etetem, nem nyekergett még, hogy nem eszi meg. Így nem is vágyom komolyabb cuccra. Képminőségben biztos jobb lenne egy normális coreelec rendszer , de majd a profik megerősítenek ebben.
Ha most vennék vagy ismerősnek ajánlatom kellene, akkor
S905X4, 4gb ram, gigabites lan kb amit néznék valami nem noname gyártótól. (Mondjuk a kinhank is az?)
-
DroiDMester
nagyúr
Vadászok vmi jobbacska media playert a TV ( TCL C8K) beépített lejátszója helyett .
Lényeges , hogy NAS -ról tudjon lejátszani ,ott van minden filmem /sorozatom .
Tudjon minden formátumot (Atmos / HDR10 stb ) Az erősítő egy Denon 38000H ,de sztem ez nem is lényeg.
50 , indokolt esetben max 70k-t szánnék rá.
-
abridabri
veterán
Vadászok vmi jobbacska media playert a TV ( TCL C8K) beépített lejátszója helyett .
Lényeges , hogy NAS -ról tudjon lejátszani ,ott van minden filmem /sorozatom .
Tudjon minden formátumot (Atmos / HDR10 stb ) Az erősítő egy Denon 38000H ,de sztem ez nem is lényeg.
50 , indokolt esetben max 70k-t szánnék rá.
-
blakey
titán
Dune topikban olvashatsz a 8K-s modellekről, mindegyik pontosan ugyanazt tudja, ugyanaz a fw, a különbség a külsőben "rejlik". Amit pl. a Pro 8K Plus-ról olvasol az mind igaz a Solo 8K-ra is.
-
péjé
őstag
sziasztok,
van tapasztalat a Dune HD Solo 8K-val? DV hogy megy? FW frissítés, feliratkezelés? Streaming nem érdekes. előre is köszi -
junkpod
nagyúr
Mondjuk az a kijelentés, hogy az AI feliratok még mindig szarok az egy ÓRIÁSI tévedés.
Maradi kikövült hozzáállás, már elnézést. Az tény lehet, hogy egy irodalmi fordítás pontosabb, de ezt tapasztalatból mondom, hogy min 95%-os ha nem több. Nyilván lehet néhány szófordulat ami nem eléggé pontos, de semmiképp nem félreérthető és összességében teljesen jó és nyilván érthetően követhető egy történet.
És valóban ennél csak jobb lesz és a túlzó negatív kritikát el kell felejteni mert az bullshit.
Csak beszélgetni kell vagy a Geminivel, vagy a Chatgpt-vel és szinte tökéletes a párbeszéd,
sajnálatos aki ezt túlzón kritizálja, de hát ilyenek mindig lesznek ...
Egyetértek, az ai minden területen exponenciálisan fejlődik. Akik lekicsinylik azoknak a munkáját veszélyeztetik, versenytarsak.
Nincs már messze a színész eredeti hangján, ai -val készült szinkron. Ami után csak egy kis lépés ugyanez on the fly is.
-
djnice
veterán
-
Wade0303
aktív tag
A témához annyit tennék hozzá hogy a feleségem - németül vhol a felsőfok és anyanyelvi szint között beszél németül, kint végezte az iskoláit - tapasztalata az hogy angol-német és vissza nagyon jól működik az AI, magyarral pedig többet hibázik. Gondolom a magyar nem célterület, lehet kevesebb infó van hogy betanulja, stb. Van hogy én inkább magyartalannak érzem a fordítást mint pontatlannak de filmnél előfordult hogy teljesen félrement a szószerinti fordítás. Van hova fejlődni de a pár évvel ezelöttire visszaemlékezve sztem sokkal jobb már.
Angol-német közti fordítás esetén teljesen igazad van, és ez már a korábbi gyengébb megoldásoknál (Google fordító) is igaz volt. Ennek nagyon egyszerű oka van: egyrészt a jóval nagyobb igény miatt a fejlesztést sokkal jobban ezekre a nyelvekre fókuszálták, de ami ennél fontosabb, hogy az angol és a német rokon nyelvek! Nyilván van sok eltérés ezek között is, de sokkal közelebb állnak egymáshoz mint a magyar bármelyikhez. A magyar nyelv logikai felépítése, működése, egyszerűen annyira eltér az angoltól, hogy bizonyos dolgokban még évek múlva is hibázni fog a már sokkal fejlettebb AI.
-
péjé
őstag
Ha valamihez már sztem egész jól használható akkor azok a dokumentumfilmek! ChatGPT-nek 50 soronként add be az angol szöveget, mondd meg neki hogy figyeljen az időkódok megtartására és adj neki néhány egyéb támpontot az igényeidnek megfelelően (pl. film típusa/témája -milyen stílusban fogalmazzon).
A témához annyit tennék hozzá hogy a feleségem - németül vhol a felsőfok és anyanyelvi szint között beszél németül, kint végezte az iskoláit - tapasztalata az hogy angol-német és vissza nagyon jól működik az AI, magyarral pedig többet hibázik. Gondolom a magyar nem célterület, lehet kevesebb infó van hogy betanulja, stb. Van hogy én inkább magyartalannak érzem a fordítást mint pontatlannak de filmnél előfordult hogy teljesen félrement a szószerinti fordítás. Van hova fejlődni de a pár évvel ezelöttire visszaemlékezve sztem sokkal jobb már.
-
Wade0303
aktív tag
Ha valamihez már sztem egész jól használható akkor azok a dokumentumfilmek! ChatGPT-nek 50 soronként add be az angol szöveget, mondd meg neki hogy figyeljen az időkódok megtartására és adj neki néhány egyéb támpontot az igényeidnek megfelelően (pl. film típusa/témája -milyen stílusban fogalmazzon).
-
Wade0303
aktív tag
Mondjuk az a kijelentés, hogy az AI feliratok még mindig szarok az egy ÓRIÁSI tévedés.
Maradi kikövült hozzáállás, már elnézést. Az tény lehet, hogy egy irodalmi fordítás pontosabb, de ezt tapasztalatból mondom, hogy min 95%-os ha nem több. Nyilván lehet néhány szófordulat ami nem eléggé pontos, de semmiképp nem félreérthető és összességében teljesen jó és nyilván érthetően követhető egy történet.
És valóban ennél csak jobb lesz és a túlzó negatív kritikát el kell felejteni mert az bullshit.
Csak beszélgetni kell vagy a Geminivel, vagy a Chatgpt-vel és szinte tökéletes a párbeszéd,
"de ezt tapasztalatból mondom, hogy min 95%-os ha nem több" - LOL
És mi ez a nyelvi végzettség/munka tapasztalat, szakértelem ami alapján ezt kijelented? Sőt, a nyelvin túl mi az a matematikai "tapasztalat" ami alapján kiszámoltad, hogy "min 95%"?
Tökéletes példája vagy annak a típusú, idegen nyelvet soha jól meg nem tanuló laikusnak, aki annyit lát az egészből, hogy a GPT (vagy egyéb AI) szép, helyesen ragozott magyar mondatokat fordít angolból, akkor tuti "tökéletes". El sem tudod képzelni, hogy attól még, hogy a kapott magyar mondat nyelvtanilag helyes, egyáltalán nem biztos, hogy jelentésben stimmel.
Elárulom megjelenése óta elő van fizetve nekem az OpenAI és szinte naponta használom. Mivel a szüleim nem beszélnek jól angolul, de szeretnek filmezni így pár havonta letesztelen a GPT-t felirat fordításra. A lehető legnagyobb részletességgel promtolom, figyelembe véve a tipikus hibákat amiket már jól ismerek a gépi fordítóktól ill. felhasználva azt a tapasztalatot, hogy több tucat filmhez fordítottam már feliratot és elég jól ismerem a magyat és angol nyelv logikájának a különbségeit, az angolt minden nap használom a munkámban. Mindezekkel együtt a GPT rengeteg marhaságot fordít, az a "min. 95%" inkább olyan 70% komolyabb szövegű filmnél, jó esetben ~80% körül lehet ha szerencsés a film választás.
Nyilván a korábbi Google fordításhoz képest hatalmas előrelépés, de már feljebb leírtam mik azok a problémák amiket soha nem fog megoldani az AI amíg a fordítandó videot nem képes megnézni hanggal együtt. Kis józan paraszti ésszes belátható, hogy az olyan sok értelmű kifejezéseknél, szójátékoknál ahol a szituációból következik az éppen használj jelentés, azt nem fogja tudni pusztán a szövegből helyesen megtippelni. Magázás-tegezés probléma is ugyanez. De mivel nem beszélsz angolul és nem tudod hogyan épül fel egy nyelv, milyen eltérések vannak az angol és magyar között így nem fogod ezt átlátni, a kommented stílusából ez már nyilvánvalóvá vált. Inkább a többieknek szánom ezt akit esetleg érdekel és olvassa.
Még külön megjegyezném, hogy az OpenAI mai napig nem képes ~50 sornál többet lefordítani úgy, hogy megtartsa a felirat időkódjait, ez további probléma mert legalább ha az egész szöveget egyben tudná kezelni, akkor jobban átlátná a cselekményt és néhány dolgot tudna pontosítani. Az időkódokat meg teljesen újra szerkeszteni manuálisan óriási munka, olyannak pedig aki nem beszél angolul lehetetlen (mivel egy csomó mondatot a fordításban összevon vagy éppen szétválaszt a fordító). -
arcitec
addikt
És még egy kis szösszenet, nem tudja az angol szövegből a történést? Hát ha az angolt érti legjobban, márpedig érti, abból azért tudja is, hogy mi mért, hogy is történik, van már olyan okos. És ebből már simán tud fordítani és meg is csinálja. Nem is tudják egyesek, hogy mire is képes mára már és csak jobb lesz. Lehetne ezt még folytatni használni kell és kiderül ...
-
arcitec
addikt
-
zazenke
őstag
Ha nem lett volna egyértelmű, az "emberi fordításokra" vonatkozó rész szólt neked, mivel arról írtál te. Nem mondtam hogy "minden esetben" rosszak a magyar feliratok, azt mondtam hogy az esetek döntő többségében rosszak mert kb 10-ből 8 felirat az a szinkron szövege, 1 az egy közepes szinten lévő amatőr fordítása tele téves tükörfordításokkal, és a maradék 1 meg egy tűrhető fordítás.
"Azért elég sok streaming platformon elve ott van már magyar felirat is, amiknek a minőségét én általában jónak szoktam tartani" - Az elég nagy baj, ha azokat jónak tartod mert gyalázatosak. Nem csak én mondom: [link] [link]
"mert vannak azért, akik értik a dolgukat", "és vannak "amatőr", de mégis profi, bejáratott angol->magyar fordítók is" - Na, akkor mondj kérlek 2-3 példát erre, nagyon érdekel.
"én inkább várok egy "emberi" fordításra, mintsem ilyen AI-s félmegoldásokkal kínlódjak" - Ahogy a fentebb linkelt és sok egyéb cikkben számtalan példával bizonyítják, a "hivatalos" streaming feliratokhoz bizony AI-t használnak, jó esetben kicsit átnézik, belejavítgatnak.
Torrenten meg rendgeteg olyan "lelkes amatőr" által fordított feliratot láttam akik nekiálltak gyenge közepes tudással és az összes kicsit is összetettebb szófordulatot tükörfordították, persze köze sem volt az eredeti jelentéshez. Tipikus eset amikor a kezdő nyelvtanuló aki könyvekből tanul és mondjuk csinált egy 5-ös érettségit, vagy sikeres B2 nyelvvizsgát, még mindig azt hiszi hogy az első szótári jelentéseket egymás mellé legozva az eredeti szórendben majd kijön a jelentés. Ennél konkrétan már sokkal jobb az AI, hiába ölt bele a lelkes amatőr napokat és szótárazgatott ki mindent. Persze az ilyenek mindig begyűjtenek többszáz likeot a torrent oldalak kommentmezőjében, pedig sajnos csapnivaló munkát végeznek."ha nem nagyon réteg film, vagy sorozat, előbb-utóbb lesz rá rendes fordítás is" - Ja persze, amennyiben a szinkron szövegét "rendesnek" tartod. Attól, hogy nyelvtanilag helyesek a mondatok meg a képen történő cselekményhez nagyjából értelmes jelentést ad, még egyáltalán nem biztos, hogy pontos a fordítás. A szinkronok gyalázatosan pontatlanok, rengeteg esetben teljesen megváltoztatják az eredeti jelentést.
Közel 20 éve eredeti nyelvű vetítésekre járok moziba, amikor van rajta felirat akkor néha óhatatlanul oda-oda nézek rá mert vonzza a tekintetet, hát valami félelmetes mekkora marhaságokat fordítanak azokban a "rendes hivatalos" frodításokban. Várom tehát a konkrét példákat a remek amatőr fordítókra akiket ismersz.
Én nagyon várom már hogy lehessen ilyen módon használni az AI fordítàst mert sok dokumentum film nincs meg magyarul és ha nem is perfekt de érthető lesz àltala a film. Szerintem ez abszolút előrelépés a sima google fordítàshoz képest és ez csak egyre jobb lesz.
-
Wade0303
aktív tag
Engem miben ábrándítottál ki? Kb. ezt írtam én is. Azt leszámítva, hogy az "emberi" fordítások minden esetben rosszak lennének, mert vannak azért, akik értik a dolgukat. Én is fordítottam már nem egyszer és a lehető legalaposabban utána jártam mindennek, ami nem volt világos alapból, persze ez nagyon időigényes. Azért elég sok streaming platformon elve ott van már magyar felirat is, amiknek a minőségét én általában jónak szoktam tartani és vannak "amatőr", de mégis profi, bejáratott angol->magyar fordítók is, akik nem ma kezdték és akiktől a subrip nélküli filmeknél/sorozatoknál számíthatunk. És ezzel visszatérve az eredeti témához: én inkább várok egy "emberi" fordításra, mintsem ilyen AI-s félmegoldásokkal kínlódjak, ha nem nagyon réteg film, vagy sorozat, előbb-utóbb lesz rá rendes fordítás is. (Amúgy nekem is elég lenne az angol felirat az angol hanghoz, de áltaqlában olyanokkal is együtt mozizunk, akiknek viszont kell a rendes magyar felirat hozzá.)
Ha nem lett volna egyértelmű, az "emberi fordításokra" vonatkozó rész szólt neked, mivel arról írtál te. Nem mondtam hogy "minden esetben" rosszak a magyar feliratok, azt mondtam hogy az esetek döntő többségében rosszak mert kb 10-ből 8 felirat az a szinkron szövege, 1 az egy közepes szinten lévő amatőr fordítása tele téves tükörfordításokkal, és a maradék 1 meg egy tűrhető fordítás.
"Azért elég sok streaming platformon elve ott van már magyar felirat is, amiknek a minőségét én általában jónak szoktam tartani" - Az elég nagy baj, ha azokat jónak tartod mert gyalázatosak. Nem csak én mondom: [link] [link]
"mert vannak azért, akik értik a dolgukat", "és vannak "amatőr", de mégis profi, bejáratott angol->magyar fordítók is" - Na, akkor mondj kérlek 2-3 példát erre, nagyon érdekel.
"én inkább várok egy "emberi" fordításra, mintsem ilyen AI-s félmegoldásokkal kínlódjak" - Ahogy a fentebb linkelt és sok egyéb cikkben számtalan példával bizonyítják, a "hivatalos" streaming feliratokhoz bizony AI-t használnak, jó esetben kicsit átnézik, belejavítgatnak.
Torrenten meg rendgeteg olyan "lelkes amatőr" által fordított feliratot láttam akik nekiálltak gyenge közepes tudással és az összes kicsit is összetettebb szófordulatot tükörfordították, persze köze sem volt az eredeti jelentéshez. Tipikus eset amikor a kezdő nyelvtanuló aki könyvekből tanul és mondjuk csinált egy 5-ös érettségit, vagy sikeres B2 nyelvvizsgát, még mindig azt hiszi hogy az első szótári jelentéseket egymás mellé legozva az eredeti szórendben majd kijön a jelentés. Ennél konkrétan már sokkal jobb az AI, hiába ölt bele a lelkes amatőr napokat és szótárazgatott ki mindent. Persze az ilyenek mindig begyűjtenek többszáz likeot a torrent oldalak kommentmezőjében, pedig sajnos csapnivaló munkát végeznek."ha nem nagyon réteg film, vagy sorozat, előbb-utóbb lesz rá rendes fordítás is" - Ja persze, amennyiben a szinkron szövegét "rendesnek" tartod. Attól, hogy nyelvtanilag helyesek a mondatok meg a képen történő cselekményhez nagyjából értelmes jelentést ad, még egyáltalán nem biztos, hogy pontos a fordítás. A szinkronok gyalázatosan pontatlanok, rengeteg esetben teljesen megváltoztatják az eredeti jelentést.
Közel 20 éve eredeti nyelvű vetítésekre járok moziba, amikor van rajta felirat akkor néha óhatatlanul oda-oda nézek rá mert vonzza a tekintetet, hát valami félelmetes mekkora marhaságokat fordítanak azokban a "rendes hivatalos" frodításokban. Várom tehát a konkrét példákat a remek amatőr fordítókra akiket ismersz.
-
SunMount3r
nagyúr
Ki kell ábrándítsalak mindkettőtöket. Az AI feliratok még mindig szarok és mivel az angol és magyar nyelv felépítése, logikája merőben eltér így nem is nagyon lesz jó soha. Amit meg "emberi" feliratoknak vélsz, azoknak 99%-a csak a szinkron szövege bepötyögve ami teljesen pontatlan, durva félrefordításokkal van tele mivel a szájmozgás/szótagszám nagyon limitálja szinkronnál a fordítási lehetőségeket.
Nagy ritkán 1-2 sorozatnál pl. AppleTV Pluson ahol még nincs sok magyar tartalom, előforful hogy hobbisták "emberi" fordítást csinálnak, sajnos ezek is elég gyengék mert legtöbb esetben olyanok csinálják akik maguk is igénylik a feliratot és lelkesen nekiállnak szótárazgatva meg AI segítséggel lefordítani. Ezek jellemzően közepes/haladó szinten vannak ahol pont azoknak a szófordulatoknak, szleng kifejezéseknek az ismerete hiányzik amit soha nem fogsz az elavult magyar nyelvoktatásban megtanulni könyvekből meg az átlag 60+-os tanároktól. Aki tényleg tud angolul (vagy bármi nyelven amin egy adott film készült) az felirat nélkül vagy eredeti nyelvű felirattal nézi a filmet, nem fog nekiállni magyar feliratot csinálni mert nincs rá semmi igény így köszönet sem lesz abban, hogy rászán napokat.
Egy kicsit arról miért szar az AI fordítás: adsz pl. egy angol szöveget az AI-nak, hogy fordítsa le, "ő" nem fogja tudni, hogy melyik karakter milyen idős és milyen viszonban van a többiekkel így fogalma sincs arról, hol kell tegeződni és hol magázódni. Megmondhatod neki hogy végig legyen egység (mindenki magázódjon vagy mindenki tegeződjön) így legalább nem lesz totál kaotikus, de nyilván ez sem egy jó megoldás. Egy rakás olyan több értelmű kifejezés van minden nyelvben amit csak a szituációból lehet tudni, hogy éppen melyik jelentését használják, de mivel az AI nem nézi meg a videot, csak egy szöveget kap így kicsi az esély, hogy beletrafáljon a fordítással.
Az angolul nem beszélők annyit látnak, hogy míg pár éve a Google ilyen undormány ragozatlan, bennszülött nyelven fordított, addig most az újabb AI algoritmusok már szép nyelvtanilag helyes magyar mondatokat generálnak. Ezt meglátják a laikusok és egyből rávágják, hogy "hú de jól fordít hát ez már szinte tökéletes". A fenéket tökéletes, még csak nem is jó. Kevésbé szar mint pár évvel ezelőtt.Engem miben ábrándítottál ki? Kb. ezt írtam én is. Azt leszámítva, hogy az "emberi" fordítások minden esetben rosszak lennének, mert vannak azért, akik értik a dolgukat. Én is fordítottam már nem egyszer és a lehető legalaposabban utána jártam mindennek, ami nem volt világos alapból, persze ez nagyon időigényes. Azért elég sok streaming platformon elve ott van már magyar felirat is, amiknek a minőségét én általában jónak szoktam tartani és vannak "amatőr", de mégis profi, bejáratott angol->magyar fordítók is, akik nem ma kezdték és akiktől a subrip nélküli filmeknél/sorozatoknál számíthatunk. És ezzel visszatérve az eredeti témához: én inkább várok egy "emberi" fordításra, mintsem ilyen AI-s félmegoldásokkal kínlódjak, ha nem nagyon réteg film, vagy sorozat, előbb-utóbb lesz rá rendes fordítás is. (Amúgy nekem is elég lenne az angol felirat az angol hanghoz, de áltaqlában olyanokkal is együtt mozizunk, akiknek viszont kell a rendes magyar felirat hozzá.)
-
Wade0303
aktív tag
Én továbbra is az "emberi" fordításokat preferálom, persze lehet az AI-t segítségül hívni a "váz" elkészítéshez, de hogy ezt utána alaposan át kell nézni és ki kell javítani, jelnetről-jelentre (akár sorról-sorra) az biztos.
Messze nem tarunk még ott, hogy az AI ilyen téren valós alternatíva legyen.
Ki kell ábrándítsalak mindkettőtöket. Az AI feliratok még mindig szarok és mivel az angol és magyar nyelv felépítése, logikája merőben eltér így nem is nagyon lesz jó soha. Amit meg "emberi" feliratoknak vélsz, azoknak 99%-a csak a szinkron szövege bepötyögve ami teljesen pontatlan, durva félrefordításokkal van tele mivel a szájmozgás/szótagszám nagyon limitálja szinkronnál a fordítási lehetőségeket.
Nagy ritkán 1-2 sorozatnál pl. AppleTV Pluson ahol még nincs sok magyar tartalom, előforful hogy hobbisták "emberi" fordítást csinálnak, sajnos ezek is elég gyengék mert legtöbb esetben olyanok csinálják akik maguk is igénylik a feliratot és lelkesen nekiállnak szótárazgatva meg AI segítséggel lefordítani. Ezek jellemzően közepes/haladó szinten vannak ahol pont azoknak a szófordulatoknak, szleng kifejezéseknek az ismerete hiányzik amit soha nem fogsz az elavult magyar nyelvoktatásban megtanulni könyvekből meg az átlag 60+-os tanároktól. Aki tényleg tud angolul (vagy bármi nyelven amin egy adott film készült) az felirat nélkül vagy eredeti nyelvű felirattal nézi a filmet, nem fog nekiállni magyar feliratot csinálni mert nincs rá semmi igény így köszönet sem lesz abban, hogy rászán napokat.
Egy kicsit arról miért szar az AI fordítás: adsz pl. egy angol szöveget az AI-nak, hogy fordítsa le, "ő" nem fogja tudni, hogy melyik karakter milyen idős és milyen viszonban van a többiekkel így fogalma sincs arról, hol kell tegeződni és hol magázódni. Megmondhatod neki hogy végig legyen egység (mindenki magázódjon vagy mindenki tegeződjön) így legalább nem lesz totál kaotikus, de nyilván ez sem egy jó megoldás. Egy rakás olyan több értelmű kifejezés van minden nyelvben amit csak a szituációból lehet tudni, hogy éppen melyik jelentését használják, de mivel az AI nem nézi meg a videot, csak egy szöveget kap így kicsi az esély, hogy beletrafáljon a fordítással.
Az angolul nem beszélők annyit látnak, hogy míg pár éve a Google ilyen undormány ragozatlan, bennszülött nyelven fordított, addig most az újabb AI algoritmusok már szép nyelvtanilag helyes magyar mondatokat generálnak. Ezt meglátják a laikusok és egyből rávágják, hogy "hú de jól fordít hát ez már szinte tökéletes". A fenéket tökéletes, még csak nem is jó. Kevésbé szar mint pár évvel ezelőtt. -
SunMount3r
nagyúr
Én továbbra is az "emberi" fordításokat preferálom, persze lehet az AI-t segítségül hívni a "váz" elkészítéshez, de hogy ezt utána alaposan át kell nézni és ki kell javítani, jelnetről-jelentre (akár sorról-sorra) az biztos.
Messze nem tarunk még ott, hogy az AI ilyen téren valós alternatíva legyen.
-
roseA580
aktív tag
Érdekes ajánlatot kaptam. Fel vagyok iratkozva az opensubtitle.org-ra gondolom azért.
Egy kickstarter kezdeményezés, Ray lejátszó, TV, app, Kodival is működik majd. AI feliratkezelés a lényege, érdekes cucc, itt a link... [link] Nekem azért érdekes mert mindent eredeti nyelven nézek, a kodi feliratletöltője nekem kincs :-)Én feliratkoztam.
"Rajta vagy a listán

Most biztosítottad a helyed a Ray várólistáján. Amikor elindulunk a Kickstarteren, te leszel az első, aki értesül – és az első, aki igénybe veszi az early bird árat." -
péjé
őstag
Amíg az AI nem "látja" és nem "értelmezi" is a filmet, a jeleneteket, amiknek a kontextusában a szövegek elhangzanak, addig ez csak ugyan olyan "túró" lesz, mint az eddigi AI fordítások, amik nem véletlenül vannak tíltva a jobb felirat oldalakon.
Én találkoztam már nagyon jól sikerült AI felirattal, lehet vki rásegített. Próbálgattam a chatgpt-vel, nekem természetesebbnek tűnik mint a google fordítója. Lehet abban a legnagyobb segítség hogy megadja az alapot és a kontextusfüggő jelenteket pedig - egyelőre- egy emberke kiigazítja.
-
SunMount3r
nagyúr
Érdekes ajánlatot kaptam. Fel vagyok iratkozva az opensubtitle.org-ra gondolom azért.
Egy kickstarter kezdeményezés, Ray lejátszó, TV, app, Kodival is működik majd. AI feliratkezelés a lényege, érdekes cucc, itt a link... [link] Nekem azért érdekes mert mindent eredeti nyelven nézek, a kodi feliratletöltője nekem kincs :-)Amíg az AI nem "látja" és nem "értelmezi" is a filmet, a jeleneteket, amiknek a kontextusában a szövegek elhangzanak, addig ez csak ugyan olyan "túró" lesz, mint az eddigi AI fordítások, amik nem véletlenül vannak tíltva a jobb felirat oldalakon.
-
péjé
őstag
Egy kickstarter kezdeményezés, Ray lejátszó, TV, app, Kodival is működik majd. AI feliratkezelés a lényege, érdekes cucc, itt a link... [link] Nekem azért érdekes mert mindent eredeti nyelven nézek, a kodi feliratletöltője nekem kincs :-) -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Wiim Mini-vel kapcsolatos kérdésem lenne: látom, hogy a BT fronton csak AAC és SBC codec érhető el. Nem teljesen világos, de jól látom, hogy wifi kapcsolaton keresztül is lehet stream-elni a telefonon vagy PC-n lévő hanganyagot, ami akár HD minőségben is átmegy? Vagy csak a megszokott Spottify, Tidal stb. cast működik? És ami nem támogatott platform, pl. youtube music, az hallgatható wifi kapcsolattal vagy csak BT?
Előre is köszönöm a választ! -
Térjetek vissza a topik témájához, elég az off-ból, a személyeskedésből különösen.
A további, ide nem tartozó h.sz.-ok is törlésre kerülnek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
79118 - 79001
79118 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Milyen asztali médialejátszót?
- (kiemelt téma)
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Bomba ár! Stonebook Pro P103B i i3-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- 27% - Seasonic Prime PX-1600W 80 PLUS Platinum (PRIME-PX-1600)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MEG X570-S ACE MAX alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Motorola G54 5G / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

)

)

).