- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ph_5.5 #33740 üzenetére
Én tapasztalatból beszélek. Nem tanultam. Tök mindegy, hogy a Btk, ptk ban mi van leírva ha a bíró úgy akarja akkor az lesz amit akarsz. Kérhetsz másik bírót azt jónapot. Vagy jobb lesz vagy nem. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy az írott szabály mennyire van kőbe vésve.
Én mondjuk nem tudom miért jó hobbi idegeneket fotózni. Én sem szeretem ha idegenek fotóznak engem. De nagyon ráérősnek kell lennem, hogy ikszipszilont beazonosíttassam, hogy az otthonában vizsgálják át az adathordozóit mert valószínűleg rajta van az arcmásom.
-
törölt tag
Gipsz Jakab beperel x forintra mert sérült a személyiségi joga. Be kell bizonyítania, hogyan sérült. Miért annyi az összeg azt igazolnia kell minimum precedenssel. Az összegek kb 30 százalákát előre befizeti, attól függ mekkora összegről van szó, aután indulhat a per. Ügyvédet fizet, lesz egy perköltség és ha megnyeri a pert akkor visszajön a pénze. Ha megnyeri a pert. Ha az ellenfélnek jobb ügyvédje van esélye kevés. Ugyan már ki megy ebbe bele?
-
törölt tag
válasz
p_adam #33708 üzenetére
Gondolom az a jel-zaj arány (én jel/zaj viszonyt tanultam) jelen esetben, hogy ha nagyítok egy képet értsd vágok, akkor felnagyítódik az addig nem biztos, hogy látott zaj ezzel megnőtt a zaj aránya a hasznos jelhez képest. Ám ettől a legvilágosab és a legsötétebb részek - pixelek egymás melletti körülhatárolt csoportja - nem fognak eltűnni. Az információ bár megváltozik de marad.
-
törölt tag
válasz
p_adam #33703 üzenetére
Zajban romlik a FF crop után, de attól még a dinamika tartomány nem változik. Ha az apsc-n már kiégett az ég a full framen meg még látszik a felhő az akkor is látszani fog ha esetleg zajosabb lenne a kép de a BSI miatt szerintem az apsc-s fotóhoz képest nem látnál több zajt a másfélszeres zoom miatt. Ez nyilván csak elmélet de jó alapja van.
-
törölt tag
válasz
Lassú Víz #33701 üzenetére
Azt hiszem megtaláltam a választ. A BSI technológia lehetővé teszi a full frame szenzoros gépen, hogy a pixel elektronikája az érzékelő hátoldalára kerül így ugyanakkora pixelméreten nagyobb lehet elöl a fotó dióda és/vagy a mikrolencse. Bár nem száz százalék, hogy ez az oka csak lehet.
-
törölt tag
Nem sok példa van az igaz de ha ezt a két gépet nézem akkor azt tudom róla elmondani, hogy a full frames szenzoron 10% több fotó dióda helyezkedik el ugyanakkora felületen az apsc szenzorhoz képest mégis egy fényértékkel nagyobb a dinamikatartománya. Ezt az előnyt mivel érte el?
-
törölt tag
Vannak a különböző technológiájú képérzékelő szenzorok sima cmos, BSI, stacked stb.. egyiknek van előnye a másikkal szemben. Elvileg ezek csak a képkiolvasásban segítenek, valamint kevesebb zajjal jár.
Tíz éve még úgy tudtam, hogy a full frame szenzornak azért nagyobb a dinamikatartománya a kisebb szenzorokhoz képest mert nagyobbak a pixelek rajta ezáltal több töltést tud felhalmozni. A kérdésem az, hogy ha a full frame szenzor felületén ugyanolyan sürűségben helyezkednek el a pixelek vagy sűrűbben mint a kisebb szenzorméreten akkor, hogy lesz nagyobb a dinamikatartomány? Én azt gondolom sehogy. -
törölt tag
válasz
Grillo #33628 üzenetére
Köszi. Inkább a mellközeli pozícióban gondolkodom mint az övvonaliban. Egyrész 1kg nagyon húzná az övet amúgy is vennék valami hózentrógert ami tartja akkor meg ha már úgyis van valami vállpánt szerű minek hordjak hozzá még derékban is nehezéket. A másik kényelmetlenség, hogy párommal kézenfogva szoktunk sétálni és útban lenne a pisztolytáskás megoldás, mint ahogy a vállpántos megoldás is útban volt. Próbáltam bal oldalon de jobbkezesként nem állt kézre. Megkértem a páromat, hogy cseréljünk helyet de az is fura volt. Szóval egyedül biztos jó lenne de szinte sosem járok egyedül.
-
törölt tag
Próbáltam a nyakpántot és a vállpántot de egyik sem jött be. Az előzőnél a nyakamnak nem tett jót a hordása a második verziónál pedig a lóbálódási tényező zavart. Két megoldást látok egyelőre amit még nem próbáltam. Ja most csak simán kézben viszem a gépet. Ezt majd egy csuklópánttal teszem biztonságosabbá. Az egyiket úgy hívom a pisztolytáska megoldás, olyan mint a westernfilmekben, amihez szerintem kelleni fog hózentróger a másik pedig a hátitáska pántjára tűzött megoldás mellmagasságban. Valaki próbálta már mindkettőt?
-
törölt tag
A kérdésem azok szól akik vásároltak már fényképezőgépet infinityről.
1. VÁM/ÁFa jön rá?
2. Magyar menü van, sosincs, vagy nem tudni, hogy van e vagy nincs?
3. Gariztatott már valaki? Hogy működött?Előre is köszi.
-
törölt tag
Tudja valaki, hogy a Hoya PROND és PROND EX szűrő között mi a különbség?
-
törölt tag
válasz
gerenda110 #33511 üzenetére
Csinálom. Köszi.
-
törölt tag
válasz
ph_5.5 #33430 üzenetére
Engedd meg, hogy a landscape/portré mód témára reagáljak. Pár napja elengedtem. A troll szó miatt nem mentem bele. Angol nyelven tanultam amit tudok és nem is jutott eszembe a fekvő illetve álló mód. Egy szövegszerkesztőben is így hívják angolul ha a lapnak vízszintes a hosszabbik oldala. Szóval elnézést, hogy magyartalan voltam de a troll szó sem éppen magyar.
A záridő valóban azt mutatta meg, hogy nincs gyakorlatom de gondolom ide nem csak haladók írogatnak.
Elgondolkodtam azon, hogy pénzért fotózzak mert elég durva árakat kérnek manapság egy esküvőért és nem mindenki engedheti meg magának. Én meg tudom, hogy mennyi ideig tart kiválogatni pár száz képet, azokat presetekkel feljavítani meg párat retusálni amit kitesz az ember a falra vagy fotókönyvet készít belőle. Szóval nekem megérné féláron elvállalni. Majd egyszer, mert még gyakorolnom kell. Csak felmerült a kérdés.
A full frame váz pedig azért érdekel mert nem tartom jó ötletnek egy olyan rendszer fejlesztését amit aztán úgyis eladok és kezdhetem előlről. -
-
törölt tag
Lezárnám ezt a témát mert végül minfen kiderült. A tegnapelőtti fotókat a záridő tette tönkre. Erről ennyit. A tegnapi fotókat pedig egydzerű képnézegetővel vizsgáltam amiben vagy van valami aminek nem kéne lennie vagy inkább nincs valami modul aminek lennie kéne. Ma Capture One és Darktable szoftverekkel mind a manuállis állítású AF és a folyamatos EyeAF is tűéles szempillákat rögzített. Köszönöm mindenkinek az idejét, véleményét és tapasztalatát.
-
törölt tag
-
törölt tag
Tudom, hogy Fujiban sem lesz jó csak ha már nem használom akkor olyan gépet veszek ami jobban tetszik. A Sonyt nem azért vettem, mert tetszik, sőt a tárcsákat is keveslem. Kizárólag a folyamatos EyeAF miatt vettem. Ez a funkció nem tölti be nálam a szerepét maradéktalanul. Ezt eddig nem tudtam.
-
törölt tag
Kikapcsoltam az Eye AF-et majd kézzel ráállítottam az autofokusz pontot a szemre és tádáá, végre éles. Viszont. Akkor ez azt jelenti, hogy az EyeAF-ben tényleg nem lehet bízni. Így viszont az eleve szimpatikusabb Fuji kéne.
-
törölt tag
Csináltam pár fotót barátnőmről. Csak a fej van a képen. Ablak mellett így este fél nyolckor természetes fénynél 1/320 ISO1600 biztos ami biztos. Kipróbáltam a fix AF-et is de ugyanolyan mint tegnap. Végül feltekertem f1.4-ről f3.2-re és így elégedett vagyok. Már látszanak a szempillák. Sajnos így viszont az a 'look' amiért f1.4-et vettem az már nincs többé.
-
törölt tag
Mit gondoltok a Canon R6 II-ről és a Sony A7IV-ről? Tudom, hogy a Canon nem sok obival jött ki eddig az RF bajonettre de egy esküvő fotózáshoz ha zoomot használ valaki az le van fedve.
-
törölt tag
Lőttem pár fotót a családról apsc-56mm és az utómunkálatnál derült ki, hogy nem valami élesek a képek. Stabi nincs se a vázban se az objektívben. A reciprok szabályt alkalmazom a záridőhöz. 1/60-ad másodpercre állítottam. Lehet, hogy az a baj, hogy ez full framen működne viszont itt a 84mm-rel kellene számolnom szóval inkább 1/100. A szemkövető autófokusszal csak nincs probléma.
-
törölt tag
Itt mindenkinek van fotós végzettsége aki ebből a szakmából él? Milyen TEÁOR kódokat lehet ráhúzni ami nem igényel szakképesítést viszont művelhető vele a fotózás?
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Holnap érkezik az A6400 + Sigma 56mm 1.4. Oly EM-1 + Pana 25mm 1.7-et váltja. Még meg se érkezett az apsc de már full framen gondolkodok. Tudom velem van a baj.
-
törölt tag
Nekem furcsa, hogy ha valaki ebből él és már több tucat minka van mögötte akkor annak nincs a fejében, hogy milyen objektívvel, mekkora távolságon, mit akarok elérni - éles vagy művészi képet. Én megvagyok róla győződve ha holnaptól ebből élnék és jövőre megkérdeznének tőlem technikai jellegű beállításokról akkor álmomból felkeltve mondamán mert annyiszor csináltam már.
-
törölt tag
Köszönöm a segítséget.
Van olyan is aki gyakorlati tapasztalatot tud megosztani?
Én inkább 3 méterrel számoltam. Legalábbis aps-c 55mm annyira jön ki landscape módban. Az igaz, hogy portrét portré módban szokás fotózni de mivel a két szem egymás mellett van és nem egymás fölött én sosem fotózok álló módban. Ez az én "hülyeségem" tudom.
Ezzel a 3 méterrel 9cm a dof. A szemtől 4.5cm előre az orr 4.5cm hátra a fül akkor elméletben - amiről ezidág szó van - ki kéne jöjjön a matek. -
törölt tag
-
törölt tag
Sziaszok!
Full frame-en mi a legkisebb rekesz 85mm gyújtópontos objektívvel, porté fotózás deréktól felfelé, - ez valamelyest meghatározza az alany távolságot - amikor még a fej teljes egésze éles. Tehát a fülek, a haj is. F1.2 rekesszel ez még elérhető, vagy már 1.8 kell ide? Sosem volt még full frame gépem ezért kérdezem.
Kérdés:
Mi az az alanytávolság
-
törölt tag
Köszönöm nektek. Nagy segítség volt. Sajnos közel sem lehet olyan cool bokeh-t elérni akkor egy olyval. Azt hittem ennél kisebb a különbség. Egy FF 1.8, 1.4 ami azért elérhető árú obi mesdze komolyabban mos mint amit el lehet érni a kis érzékelősőkkel.
-
törölt tag
Egy kérdésre nem találok választ. Az érdekel, hogy egy full frames géppel f2.8 rekesszel készített kép hátterének elmosása mekkora rekeszértékű mft géppel lesz kb. ugyanolyan mértékű. Mondjuk FF 25mm és mft 50mm objektívekkel, hogy az is stimmeljen. Ugyanez a kérdés aps-c verzióra is.
Valamint ha ugyanazt az elmosást szeretném ugyanazon a full frames gépen, de változó tárgytávolsággal és ennek megfelelően változó objektívvel akkor ugyanazon háttérelmosáshoz hogyan változik a rekeszérték? Tudom itt nem lehet tudni sem a pontos tárgy sem a pontos háttér távolságot. Pl egy portré a parkban. Alany egy bokor előtt 85mm objektívvel, majd alany marad ahol van hátrébb megyek és egy 150mm-es obira váltok. Ugyanaz lesz a képen, hogyan változik a rekeszérték azonos háttér elmosáshoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest