- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
ANDROID??? #36736 üzenetére
Nézz körül a K&F gyártó oldalán, ár/érték arányban top, ingyenposta, és ezzel a kuponkóddal 25% kedvezmény:
colormango25
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36736 üzenetére
Dekás cuccok azért jók szoktak lenni, én mondjuk pont jobban beleférnék, mint a Löwe táskába, mert kisebb obival belemegy a 2 váz, vagy obik nélkül 3 is, a fotósnak tervezett táskában meg nagy hely van, de nem lehet úgy elválasztani, hogy jó legyen. Én speciel sima hátizsákot rendeztem így be. Azt most kicsit kinőttem, melókhoz most jön a nagyobb hátizsák berendezése és cipelhetek egy csomó felesleges cuccot magammal, amit nem is használok :-D
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36291 üzenetére
Ha nem vetted észre és nem verte ki a szemed, akkor használni kell és ennyi (:-
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36285 üzenetére
Ki kell próbálni. Alapban nekem AFC van mindenfelé, ha a Canonod így eldobja, mint amiket fent emlegettünk, akkor átlököd AFSre. Ilyen kis váztól tudja a fene mit várjunk, én meg el vagyok kényeztetve.
-
Neck
veterán
válasz
ANDROID??? #36144 üzenetére
Nekem (karbon) Rollei van. Nagyon szeretem, picire össze lehet csukni, könnyű, hordozható. És akciós volt, nem drága, némelyik konkurrens márkához képest. A 7C2 meg a pici lencsék nagyon jól elvannak rajta.
A 35-150mm f2-f2.8 Tamron meg eldönti
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36141 üzenetére
Arca azért, mert elég szabványos. 10+ éve még drága volt vagy vackok, Manfrottonak meg van vagy 3 féle szabványa idehaza házon belül és még a talpakat is cserélgetni kell, mellé 8ezer forint egy 200PL talp ha 2 géphez 1 állvány. Arca ehhez képest filléres cucc, mindenféle van belőle és speciel a 2 talp együtt ennyiért megy, van értelmezhető kínai minőség is, nem csak Sirui vagy márkás:
Nekem a ki-be tekergetés lassú, most próbálkozom gyorszárassal.
Egyik gépen van egy ilyen keret, mindegyik oldala arca és úgy rakom fel ahogy szeretném, nem lóg ki, nem akad bele semmibe, elfér a táskába is, ráakasztom a hevedert vagy tehetek rá talpat is. Ebből jött a kavarodás, mert a másik 2 gépemre nem találok occsóért
És akkor haveri kör is teljesen arcás, kb. csereszabatosak vagyunk, néhány Manfrotto kivételével.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
ANDROID??? #36139 üzenetére
Nem tudsz jó állványt venni. Minél nagyobb és nehezebb, annál kevésbé viszed magaddal. Minél kisebb és könnyebb annál instabilabb vagy annál korlátozottab.
A középoszlop kihúzása drasztikusan csökkenti az állvány stabilitását, így inkább a leengedett középoszlopos magasságra figyelj. Ugyanakkor a középoszlop szokta korlátozni a minimális magasságot is. Van állvány szétbontható középoszloppal, van kivehető és 90 fokkal elfordítva rögzíthető középoszloppal, de meg lehet oldani másik állvánnyal (pl. pixi, slik mini) vagy babzsákkal a béka perspektívát.Az első állványnak nevezhető állványom egy Velbon Sherpa 7500-as. Csak a fej 2,2 kg és idejét nem tudom, hogy mikor vittem magammal utoljára. Pedig jó cucc. Aztán lett egy Rollei traveller. Nem ajánlom, sajnos gyenge a minősége. Az egyik láb eltérő szögben rögzül mint a többi, és a gömbfej rögzítő csavarjain a gumi borítás elfordul a csavaron. Utána lett egy Manfrotto MKELEB5CF-BH (ha még kapható egyáltalán). Ezt szeretem, bár az összecsukott 41 cm nem kicsi. Némi barkácsolással még monopoddá is át lehet alakítani. Végezetül nemrég kaptam egy Slik mini pro-t, azt még nem használtam, de ígéretes.
Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a mai stabilizátorok és ISO-k világában egyre kisebb az a terület, ahol valóban szükséged van állványra.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36139 üzenetére
És akkor ott vannak a 3D fejek. Sokan csak arra esküsznek én meg sosem bírtam vele és hurcolni is nagy meg akadék. Haver viszont nagyon precízen tud dolgozni vele. Csak gömbfejezek, most abból van idehaza kb. 6 féle, ezzel sem jutok előbbre, hogy a 484RC2es kézre esik, 10+ éve használom, minek is variálnám. És ebben van valami, asszem ez fog dönteni.
Az a travel nem lehet rossz, max. 10es egy átlag fej rá. Havernak van.
Ezek meg hülyék? 10. rejtvényt fejtem, sosem lesz vége
Nem is tudom mikor volt utoljára magasan az állvány. Most Margit hídnál jól jött volna, egyébként ilyesmik vannak aztán max. Neked is lesz 7 állványod és akkor sem jó semmi sem :-D + videós fejek
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36136 üzenetére
Ja, Befreenek nekem a gumipöcke sem tetszik a lába végén. De hát evvan. 190esnél arra figyelj, hogy azért le lehet róla húzni ha valahova bekakad. Én még nem vesztettem el, de akadtak páran akik igen. Érdemes lehúzni és kipróbálni, hogy mennyire szoros aztán kis ragasztóval megtámogatni. Ehh, fenti Vanguardon ez sem megy félre, ott teljesen jól áll és ha eltekered akkor fémpöcök lesz belőle. Eleinte nem tetszett aztán nagyon bejött. Lába is többféle szöget bír, pont úgy domború. Pöcke ilyen, végül hasznos lett, amit sosem gondoltam volna:
Külön tudomány ez az egész, tele szubjektív majomsággal és saját hülye igényeimmel.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36136 üzenetére
Fejem éppen van occsó :-D K&F BH-28L lesz felszámolás alatt, még matekozom, hogy arcával vagy Manfrotto 200PL talpasan. És ugyanez egy 484RC2 fejjel. Másnak mindig könnyebb eszet osztani, csak kitaláltam, hogy rakok arca síneket minden gépre, erre nem adta ki,
Most vakarózom, hogy a 484RC2 fejből maradjon kettő, vagy maradjon egyiknek az újabb 494 ha már rajta van az állványon és nem lehet jó áron eladni.
Meg olyan, amiből ezt a csavart kivertem, mert minek bele, nem értelmeztem és csak akadék volt. Nem volt olyan szögben az állvány, hogy számítson a vízszintes tekergetés
Arca egyszerűnek tűnt, végül akkora kálváriát futottam, hogy mindjárt most este nekilátok flexelni
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36133 üzenetére
Tudja fene, dőlt és pattant nálunk a betonon, azért a karbon sem hímes tojás baja még nem lett. Van pár a haveri körben.
Befreet jól gyanítod, de még a csatok is gyengébbek rajta. Keskenyebb, lötyög, műanyag. Egyet éppen 5 perce törtem el :-D
Vanguard pld. teljesen fém, de egy csomó 190-es Manfrotto is. Rohadék Vanguard amcsiban népszerű, amúgy vettem volna valami használtat abból is, mert igazából az jött be eddig a legjobban. Pont jó az összehajtott mérete, magassága, ráraktam a Manfrotto fejet és még össze lehetett csukni, nem tudom hány csilliárd kihúz/bedug sort vitt végig, meg hány kilométert utazott, de szép kerek számok lennének.
Befreeből is van ezer+1 változat, én meg vén hisztis pöcs vagyok, aktuálisban ez nekem nem esik túlzottan kézre:
Másiknál meg ez a kis pöcök volt vacak, de ahogy nézem elég hamar kivezették:
Ez utóbbinak a csatos lába meg a csavaros középoszlopa jó cucc. Aztán másnak meg lehet ez jön be vagy ki tudja.
Itt látszik a csat is, hogy dizájnos fém, de amit bekarikáztam a láb szögét állító benyomós pöcök is jobban kézre bírt esni:
Lehet egyszer felszívom magam és veszek 200 dollárért Ebayről.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36124 üzenetére
Traveler 7A, amit pont írtál.
Benro mondjuk ettől felfelé, ennek is pont megkérik az árát [link] Olcsóbban olyan van amire azt mondod, hogy kicsi, de inkább a terhelhetőségével lesz nagyobb baj, átlag 3 kilósak az alig elég valamire.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36122 üzenetére
"Még mindig nem tudom melyik az amiért adtál volna 45-öt is akár."
Az a Manfrotto, amit végül Ebayről vettem még occsóbban és előző héten majdnem 70et is adtam érte. De igazából egy hasonló bármelyikért is adtam volna annyit, mert ezt magyarázom egy ideje, hogy bármit nézel az veri a 100ezrest.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36118 üzenetére
Én ha meglesem az árakat akkor 45-ért még simán megvettem volna. Ha még túrod a netet akkor eljutsz oda, hogy pár éve 30ezres körül még lehetett állványt venni, most 50-ért de nincs. Pár hete ha elgyengülök 70-ért volt boltban is, kis híján megvettem.
Manfrotto/Sirui/Benro az jó cucc. Hama a legalja. A nagyon drága Hamák közt akadt jó, de azt meg minek, nem értettem az egész termékvonalat. Köztes szintnek meg K&F, fél világ hajtja.
Klónokat kielemeztük, van Bexin/Beike/Q666/satöbbi klónom, most ezeknek is elszaladt az ára, ezért nem mindig érdemes vele példálózni. Teljesen jók voltak, de azért kínai szórás és gyártási hullámvölgyek ott is megjelentek.
Könnyű állványt cipelni jó, ha Duna mellett fotózol és fúj a szél, akkor nem olyan jó. Bár lassan minden könnyű, régen az acél/alu/karbon közt sokkal jelentősebb különbségek voltak. Most megnézed Alin a Bexon boltját, nem is occsó, meg ennek pont elég vacak tud lenni a lába ezzel az elcsavarós megoldással: [link]
Használtnál? Lötyög, pattant, görbe. Újabb Manfrottok műanyag csatjait azért meg lehet feszegetni és fejen a tekerőket is, de jó a támogatása van hozzá minden.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36115 üzenetére
Pár napja volt aprón 35-ért, de már nincs. Várható volt. Egy 190XPRO*valami Manfrotto van 50-ért, a végén még azt is megveszem
Befree elvileg kicsi, gyakorlatilag meg belefér a táskámba és többnyire nem is kell nagyobb. Héten egy csomó marhaságot 10 centissel oldottam meg. Nyilván nem életem képe, de nem is mindig ezért csinálom:
Már tudjuk mit hol kell, jövőre jobb lesz :-PBár most képes voltam egy nagyot 5 napig hurcolni magammal a városban kézben mert ez volt a legegyszerűbb megoldás
És a fenti az kb. teljesen új, postával együtt itt volt kb. 25ezres pénzért. Még gondolkozom, hogy komplett fejet cseréljek-e rajta vagy csak talpat arcásra. Itt azért én is belefutottam egy megfejtésbe, de kár fotós csoportban kérdezni, mert jobb esetben nem válaszol senki, egyéb esetben teljesen más hülyeségeket próbálnak kitalálni
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36113 üzenetére
Passz melyik kopik jobban, még csak 10+ éve használom, nincs mérhető mintavétel. Hamát meg ki kell dobni, csoda ha eddig nem esett ki a lába vagy borult szét. Ha használod akkor nekem a vízszintes merevítők szegecsei pillanat alatt elnyíródtak, meg egyáltalán, egyszer használatos instabil vacak, fejéről nem is beszélve, csak nyikorog.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36111 üzenetére
"Gyorszáras vagy csavaros?"
Ez a legdurvább része. Nekem gyors kell, haver szerint az a legszarabb és becsípi a kezét. Különben is a csavaros gyorsabb és jobb, meg nem akad bele semmibe. Szerintem a gyorszár jobb és gyorsabb és az sem akad be semmibe. Éppen tegnap akart meggyőzni.
Én most elérzékenyültem és nem terveztem, de pont tegnap érkezett meg (most néztem, kerek 4 éve írtam a Vanguard képviseletnek, hogy eltört és mit lehet csinálni)
Van ez a Sirui 35-ért, azon még gondolkoztam is, hogy legyen valami.Most még arcára cserélem és flexelem a fejeket, aztán lassan meg is vagyok.
De bekedvenceltem egy 190XPRO3ast, lehet megveszem azt is. Ezek ahogy nézem elég ritka és értékálló cuccok.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36088 üzenetére
Jackalt bojkottálom mercsak :-D Manfrotto legalább jó és kész (Benro, Sirui szintén), oszt legalább van hozzá támogatás mindenhol meg idehaza is. Most voltam hülye, mikor nem vettem meg a pár hete 50ezresre akciózottat... Iszonyat mit kibírnak azok a cuccok ésha körbenéztél bőven erős a választék is. K&F sok van a környéken, bár egy havernak most sikerült hamar leamortizálnia, nem tudom mennyire a cucc hibája és mennyire volt erős a haversrác :-D
Én Manfrottonál most cserélem a talpakat arcásra, azzal küzdök kicsit de még lehet idén meg lesz. Ezer éve nem volt más választás, arca vagy drága vagy gagyi volt, rászoktam a 200PL talpakra, viszont teljesen feleslegesen van a gépen, ha amúgy fixen rajta van az arca keret és többi kis állványom arcás. Egységesítem azt is, pár rohadék G9-re nem találok L-es arcát, szóval abból flexelés lesz
Manfrotto gömbfej meg szimpi cucc, ahhoz is K&F állványt nézegetek.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36086 üzenetére
Erre írtam, hogy haverok elég sokan használják Nekem jónak tűnik.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #36084 üzenetére
A K&F az nem Lenspen, szóval melyikre és mi a kérdés?
-
TCr
veterán
válasz
ANDROID??? #35749 üzenetére
Nem hülyeség, de nem szívesen szurkálnám át a felsőimet, különösen, hogy azért (az ugyan nem nagy) súly is húzhatja.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #35517 üzenetére
Ja, az jogos. Viszont occsó a markolat. És nem tud multi expót.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #35512 üzenetére
Ízlés kérdése de nem tudom.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #35499 üzenetére
Újonnan 400ezer körül menjenek a picsába és akkor finom voltam, egyéb kritikákat meg már fentebb leírtam a múltban. 18-150el nem is lenne rossz, legfeljebb hazsnáltan sem létezik de legalább túl van árazva, ahhoz képest meg sehol nincs.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
ANDROID??? #35462 üzenetére
Slave módban el lehet villantani a gép saját vakujával ideális esetben, de állandóan szaladgálhatsz a gép és a vaku között, ha fényerőt akarsz módosítani. TTL-t ilyenkor leginkább felejtsd el, sőt a gép saját vakuját is manuálisra célszerű venni, meg kis teljesítményre, hogy ne szóljon bele az expóba, csak ha akarod. Egy-két szekrénysor tetejére elrakott letalpalt vaku sokat tud dobni egy szobai felvételen. De pont a helye miatt inkább a gép mellől távirányítóval akarsz majd 1-2 fényértéket állítani rajta, nem pedig kissámliról.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
ANDROID??? #35459 üzenetére
Mit értesz felhajtható vaku alatt?
Egy HSS-t tudó bármely szögben forgatható háromszoros teljesítményű rendszervaku, a csak előre villanni tudó beépített vakuhoz képest ég és föld.
A TT685 sorozat csak módjával tud többet, mert a max zoomra adják meg a kulcsszámát. Ha átszámoljuk 105 mm-re, ahol a 350-es maximuma van, akkor a kulcsszáma 60 helyett már csak kb. 44. Az is több mint a 36, és gyorsabban tölt a négy akkunak köszönhetően. Cserébe jóval nagyobb, nehezebb.A V350 szintén a gyorsabb töltéssel tud majd többet, csak kétlem, hogy érdemben kibírna több villantást adott időn belül mint a TT, és csak a saját akkujával fog menni.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #35464 üzenetére
Valami nyilván kell hozzá ami vezérli. Bár ha leveszed attól függ mit szeretnél, akkor már elég kicsi is bír lenni. Én ilyesmikre használom, hogy gépen van, pofán vakuzom aztán kész is:
Meg ilyesmikhez:
Haversrác leveszi a gépről és egész értelmesen derít vele portrét is, majd egyszer kiszedem belőle miképpen csinálja és tart egy kis terepgyakorlatot, de pld. haver rolleres kölkeinél próbálkoztunk képekkel, az igényelte a 685öst és a nagyobbat. 685nek viszont műanyag a talpa és könnyen törik...Nekem így alakult, hogy 350, 685, manuális 600ból több is, meg 1-2 kicsi kínai amikor nem akarok nagyot cipelni és talpára le lehet tenni kis helyen, amúgy ha tehetem akkor AD200, mert az tud TTL-t, de erre évente 1szer van szükségem akkor inkább szerzek kölcsön.
Van ilyenem, ami jó ötletnekmtűnt, de ehhez meg nem csak a kioldó adót, hanem a vevő részét is vinnem kell, szóval két vevő + 2x2 akku, bláááá. Godoxba legalább ezek be vannak építve.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #35462 üzenetére
Godoxnál mindent mindennel is lehet vezérelni, még gépre rakott vaku wifivel is tudja a körülötte szétrakott vakukat, bár nekem kicsit kényelmetlen.
Lehet ebből is újat kellene keresnem, mert rég elavult:
Eleve X1 után jött a 2es, meg az Xpro és mindenféle. Én azért az Xpro kioldót jobban szeretem. Átlátható, gyorsabban kezelhető, nem kell menüben sem fel-le lépkedni, ha számít. -
Jahno
veterán
válasz
Attól függ mire kell. Aztán beszélünk majd róla 4 órát :-D Ha a felhajtható a beépített, akkor az csak poénra jó. Gyenge, obi eleje árnyékot vet, nehéz vele értelmes képet csinálni, míg egy rendszervakut le tudsz venni a gépről, fal/plafon felé elfordítani, legalább minimális fényformálót lehet rá rakni meg ilyesmik. 350em azért van, mert kevesebb akku kell bele, zsebbe elfér és kevésbé terheli a kezem. Persze ha kevés, akkor kevés
Viszont egy átlag beltérben bármelyik a közelebb lévő tárgyat fogja kivilágítani, távolodva fogy a fény és hiába erősebb, az arány ugyanaz. Így pongyolán.
Egyéb komolyabb dolgokhoz CreativeLive anyagok vagy kinek mi:
Don Giannatti - Lighting essential worksop
Mark Wallace - Understanding light
Mike Hagen - Introduction to Using Multiple Flashes
Pye Jirsa - Working with flash
Scott Robert - Crazy stupid light
Zack Arias - Studio lightning -
válasz
Nekem pont a TT350 van, nagyon elégedett vagyok vele. Dönthető a feje.
-
válasz
ANDROID??? #35457 üzenetére
Lehet, hogy nem gagyi, ez csak maga a belseje a táskának (az inzert), nem maga a táska. Amúgy nekem lehet, hogy pont kelleni fog egy ilyen, szóval már megérte, hogy linkelted. Ha rendelek, majd beírom, hogy milyen. 👍
-
válasz
ANDROID??? #35358 üzenetére
UV-nál nem kell forgatni. Én napellenzőt tartom rajta beltérben is, néhány koccintástól védte már meg a frontlencsét szerintem.
-
válasz
ANDROID??? #35352 üzenetére
CPL szűrőnél fontos, hogy áll éppen, mert nem minden irányban hatékony, a működése jellege miatt. ND szűrőknél is van változtatható kivitelű darab.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #35351 üzenetére
De mi a cél? Megoszlanak a vélemények, nekem UV szűrő UV érzékeny filmre kell....
-
válasz
ANDROID??? #35351 üzenetére
Szerintem UV filtert azért használnak az emberek (én legalább is), hogy védje az üveget, nem az törik először, ha beüt a krach.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!