Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokimm
senior tag
válasz
jaffa 2843 #14198 üzenetére
ez szerintem csak digitális (könyv) nyomdában elérhető (természetesen a szerkesztői feladat a tied, ha olcsóbban szeretnéd megúszni)... persze biztos van valaki, aki megcsinálja cakundpakk neked, de az ára is biztos borsós lenne... (ha kell, tudok egy nyomdát ajánlani, ahol minőségin dolgoznak (iskolai tan út volt, ahol kaptam egy névjegyet, tehát semmiféle hasznom nincs belőle. Ezzel egyértelműen árakat sem tudok... )
-
Sokimm
senior tag
válasz
Telomanikus #14162 üzenetére
szerintem (természetesen ez semmilyen módon nem alátámasztható érv) csak az ára... A minőség nem lehet durván kétszer olyan jó, mert akkor az azt jelentené, hogy a nem gyári kétszer olyan szar, mint a "normális" canon...
(mint ahogy sok más dslr kiegészítőnél láthatjuk, nem csak ennél a márkánál, az ár irreálisan magas a tudásához képest (pl vezetékes távkioldók)) -
Sokimm
senior tag
válasz
Telomanikus #14146 üzenetére
Hamát nem szeretem (nekem is volt). :\
-
Sokimm
senior tag
válasz
Sokimm #14144 üzenetére
Jah és ha nem is lennél a jövőben vevő a gépemre, akkor is lebeszélnélek az aluvázas gépekről.
Strapabíró, élettartamban is hátrányos a magnéziumosokhoz képest. (főleg ilyen árkategóriában csak pár plusz megapixelt kapnál, ami monitoron nem is kivehető különbség...)Vagy ha tényleg "csajoknak való" gépet akarsz, akkor meg én is MILC felé terelnélek, mert már 70 környékén kezdődnek a sony nex-3-5 je, amire egy konica hexar 1.4 obival szerintem brutálisan aratnál!
Mozgékony, jó, és még előre csomó fénybizbasz beállítása is van.
(bár nem tudom minek, ha van minden háztartásban egy ps
)
-
Sokimm
senior tag
Ha szabad egy kis reklámot generálnom: Eladó a 30D-m, magnézium váz, gyors kép sorozat, stabil tükör, és mindez kb 1000 expós zárral! (még bír 100.000-t kb) (friss csere, Csurgó László által). Mindezt 48-ért vettem, amihez bővítés gyanánt még utólag vettem egy eredeti távkioldót (fém csatlakozó, nem után gyártott műanyag, ami nem kattan, ha benn van a helyén), +4k, és egy sandisc ultra III 4gb cf kártyát 2k-ért... (jah és egy m42 es chipes adaptert, 3k-ért)
Szóval ha eltekintek attól, hogy ilyet árulok típusváltás miatt, akkor azt mondanám, írj privit, ki is próbálhatod.
D
-
Sokimm
senior tag
-
Sokimm
senior tag
válasz
#04230330 #14008 üzenetére
A helyedben vennék egy "szabvány" 52-est, vagy nagyobbat (kiszemelt obikhoz mérten), és vennék hozzá 2ezerért (többet nem adnék érte
) egy átalakítót. (biztos esztergál neked valaki ennyiért
)
mit jelent az "éjszakai szűrő"?
narancs, vörös szűrő a nappali fények "estivé varázsolására", vagy valami spéci éjszakai (nem hallottam még ilyenről, friss hús vagyok
)
-
Sokimm
senior tag
válasz
#04230330 #14000 üzenetére
Szerintem azért jobb a nagyobb, mert ha "véletlenül" váltasz nagyobb obira, akkor tudod majd használni a nagy szűrőt is... A kis szűrő belelógna a képbe (kisebbítő adapter?
) szóval a nagy szűrő, "később is használható")
DE! ahogy észrevettem, minél nagyobb, annál drágább (ez nem biztos) (meg persze kell egy átalakító a kis obid menete, illetve a nagy szűrő közé, ami plusz költség! )
Szóval ha nem váltogatsz sűrűn obit, vagy nem tervezel mostanában venni (ahhoz a szűrőhöz, amit szeretnél használni az adott témafotózásodnál) más obin, akkor olyat vegyél, ami PONT jó a jelenlegi obidra.
(a szűrő akkor "jó", ha minél minőségibb, és nem akkor, ha nagy
)
(márka, tesztek, és felhasználói véleményekre több hangsúlyt fektess, mint a méretre... (szerintem itt sem a méret számít))
ui.: elkéstem a válaszzal.
-
Sokimm
senior tag
válasz
duduati #13959 üzenetére
Én nemrég vettem 30D-t 48 ezerért, friss zárral, (tehát még 100.000 expót bír, aztán "kuka" (a többi alkatrész kopását illetően ezt mondta egy fényképezőszervízes bácsi)
Canon 350d vs 30d összehasonlítás
ez egy érdekes összehasonlítása (persze nem ez volt a kérdésed, ezért csak "megfontolás gyanánt" mutatom...
)
Tudomásom szerint (tehát nem biztos az infó
) a xxxD (háromszámjegyű) canonoknak nem adnak meg 100.000-s expó "garanciát", mivel alu vázra van építve a redőny, és a "mozgó alkatrészek" kevésbé mereven ülnek fel a vázon... Tehát a 60k expóval szinte azonnal nézhetsz redőny után, mert kb 50-70k ig bírják (kivételes esetekben 20, vagy 100k is lehet a véglet)
Ennek a cseréje (ha te viszed kézben a szervízbe a külföldről rendelt zárszerkezetet (ami 15-20k) akkor a munkadíjjal együtt megúszod 30, 35 ezer forintból, és van egy "új" géped... (ezt már most szerintem számold rá a gép árára... :\) (ha meg a magyar szervízre bízod a zárcserét, akkor ennél magasabb is lehet az ár... :\)Ha nincs rajta a gumi takaróelem, akkor engem gyanakvásra ösztökél, hogy mért nincs?
nem szokott magától lehullani... valamiért már szét kellett szedni a gépet... (ami nem baj, mert lehet, hogy most jobb mint új korában, de az ilyen "tudatlanság" nagyon kockázatos a szememben... )
Sajnos a "kis pana" nekem nem mond semmit, de ha annak a gépnek az obiját megnézed, és a fényerővel, zoom tartománnyal összeveted a "kiszemelt" obidat, akkor láthatod kb, hogy az igényeidnek "megfelel-é", vagy sem...
(ez egy jó választás, ha autofocus-álni szeretnél) 50mm-es 1.8 II obit már kapsz használtam 20-25 ért, és van autofocus-od, de ha megbarátkozol a manualfocus gondolatával, akkor m42 es adapterrel akár 10.000 forinttól is lehet hasonló teljesítményű obit kapni... (persze a felső határ itt is a csillagos ég)
Bármiféle sületlenségért elnézést kérek, bátran szabad "ellenem beszélni", ha valaki másképp látja...
Szumm: én nem venném meg ezt a 350d-t, főleg nem ilyen állapotban. (és kit obit sem vennék soha!
)
-
-
Sokimm
senior tag
válasz
#74459392 #12736 üzenetére
én sem vagyok vén róka, de minek "pazarolni" időt a beállításra, ha automatán mutathantá az összes fókuszpontot?
(azért szerintem nem minden nikon ilyen, mivel ez csak a d3100... (ilyet fogtam a kezemben))
és canonból sem fogtam sokat... szóval ez nem ilyen "melyik a jobb" téma... csak praktikussági apróság... (majdnem olyan, mint a markolat kézreállása.) kinek-hogy... )
-
Sokimm
senior tag
válasz
killerjohn #12708 üzenetére
ez csak ilyen érdekesség, ami egy képre rakta a "különbségeket", semmi komoly.
a felvillanásosdit a keresőben, pedig úgy értem, hogy :
van 3 tárgy, ami egymástól jó távol vannak mélységileg. (elől ember, hátrébb autó, leghátul ház (mondjuk))
ha a focusgyűrűt tekerem és az expo gomb félig le van nyomva (canon 40d) akkor az első éles rész az ember lesz, és az emberen lévő focuspont a keresőben felvillan (a szín nem lényeg) egy pillanatra! aztán ha tekerem tovább, akkor a mögötte levő autó, ami már más focuspont alatt van (vagyis nem ugyanaz azon a helyen villan a "jel", és akkor ott villan egyet.) Végül, ha tovább tekerem a focus gyűrüt, akkor a ház lesz éles, minden más homály, és a házon lévő focus "jel" villan ki, egy pillanatra.nikon d3100 nál ilyen nem láttam, mert ott:
az ember éles? nem tudom, mert a kereső focuspontjai nem villognak (legalábbis csak a középső néha!). Tehát honnan tudodm mi éles? onnan, hogy a kereső bal alsó sarkában (asszem) van egy zöld teli kör. Az világít, ha éles a képen VALAMI.érthetően írok? :\
-
Sokimm
senior tag
így tudja, hogy a kisebb szám, a nagyobb rekeszt jelenti... -.-"
a fénymérésnél éreztem, hogy valamit nem jól modnok xD köszi a javítást
a komponáláshoz meg annyit...
"Fogalmam sincs, hogy mi micsoda meg mire való.
Tudtok pár jó tanácsot mit csináljak és hogyan és mit ne?"
erre kellett válaszolni, nem a komponálásraeleinte egy kitobival, amikor befekszik az ágyába este, és lövöldözik, meg nézi melyik gomb mire való, akkor rájön, hogy az autofocus elég ramaty :\ (márkától függetlenül)
nekem ez volt az első "atya éég, kapcsoljuk ki" részem... :\
-
Sokimm
senior tag
nah ezt látnom kell
(hiszek neked, csak az agyam nem fogja fel)
budapesti vagy?
(mert ha igazad van, és mégpedig mért ne lenne igazad?, akkor a haver gépe szar...(gyárilag hibás...))
-
Sokimm
senior tag
tisztában vagyok vele, hogy a féliglenyomott expogomb erre hivatott, de ez a nikon, ami a témába vág, szerintem nem mutatja :\ (lehet a haver gépében van a hiba, de egyszerűen nem jelzi ki, csak a kereső sarkában a zöld pötty... (de attól még nem tudom, hogy a kép melyik része éles)
jah és nem a pontossággal van a baj, hanem a sebességgel :$ (alacsony árketegóriájú obikról van csak véleményem eddig :\) mert teker ide oda hogy találjon valamit a kijelölt focusterületen, valami éleset... így meg én tudom mit akar(nék) élesre, és addig tekerem, hogy 1-2 sec alatt megvan a beállítás... és a beépített focusra támaszkodom én is, de a motort nem használom
de ez már csak hab a tortán...
ez lehet automata is, kinek hogy ˘˘
-
Sokimm
senior tag
válasz
Buster17 #12682 üzenetére
Manuálisba állíts mindent, (focust, és a gépet is), aztán ezt a képet tanulmányozd pár percig.
Utána (én így kezdtem, aztán idővel ráérzel a "nehezebb beállításokra is") nyisd a lehető legtágabbra a rekeszt (alacson F érték, pl.: F1.8), ezzel sok fényt engedsz be, aztán a gépen van egy beépített fehéregyensúlymérő kis skála (remélem ez a neve, és nem beszélek nagy hülyeséget), azon látod, hogy a kép túl világos, vagy sötét lesz... Ezen úgy korrigálsz, hogy a záridőt változtatod. (rövid, hosszú)... ezt belekalkulálja egy normális fényképező fénymérjője a kijelzőn, és mutatja, hogy most elég fényt kap-e az érzékelő, ilyen beállításoknál.
a zoom-oláshoz meg csak annyit, hogy inkább legyen a képen több dolog, és otthon kivágod PS-el ami nem kell, mint hogy ne legyen rajta valami izgalmas... 10 megapixel felett már bőségesen tudsz vágni a képből, akár nyomtatási verzió készítéséhez is.
Aztán ajánlom a raw-ban való mentést mert sok értékes dolog lesz még elérhető a képen utána, ellentétben a jpeg-gel. És a neheze, amitől mindenki óckodik: Autófocus vs. manualfocus. (ha jól tudom, akkor ez a gép nem képes a keresőben kijelezni, hogy hol, melyik ponton éles a kép, ezért nincs e-téren tapasztalatom, hogy miként lehetne "focusálni", de ha rájössz, hogy hogyan kell "kijeleztetni" a focuspontokra az élességi "helyet", (nem a focuspont beállítással, mert már próbáltam), akkor egyszerűen ahol éles a kép, manuális focus-szal, ott felvillanna* egy pötty... (nikon nagyobb gépeknél, és canon 40d-nél ez létezik)ha nincs ilyen funckiód, akkor marad az autófocus, és a remény...
(sötét helyen találjon valami focusolható területet... )
hülyeségért remélem nem jár kövezés még!
javítsatok ki ott, ahol lehet!
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e a kérdésem, de majd eldöntitek.
Van egy ismerős, akinek nikon D3100-kitobis gépe van, és nem tudom, hogy be lehet állítani rajta (ha egyáltálán ez beállítás kérdése), hogy a manual focus-nál a focuspontokon jelölje az élességet? (mint a canon (40D) nál van)Tehát ha át állítom manualfocusra, akkor a canon amikor tekerem a focusgyűrűt, akkor pittyen, és villan az adott focuspont, ahol élesnek látja a képet (ez mind a keresőben látható).
A Nikon ezzel szemben csak a képernyő sarkán jelzi egy teli körrel, hogy "éles" valahol, vagy sem... de a focuspontokon nem... :\Én bénázok valamit, vagy a nikon tényleg nem jelzi?
Nikon D3100 2. "pont"A válaszokat előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest