- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Oliverda
titán
Ez mindig a teljesítményhez igazodik. Úgy fest hogy túl jól sikerült a cucc így az árát is ehhez szabták. Amúgy meg hülyék lennének maguknak és a partnereiknek konkurenciát csinálni amikor a raktárakban még ott állnak az X2-esek. Ki vette volna meg azokat ha $299-el indítják az 5870-et? Senki. Mondjuk még így sem lesz könnyű eladni őket ha nem csökkentik jelentősen az árukat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AVP az AMD-től is tudható csak bejelentés nincs. A PhysX sincs bejelentve a Shattered Horizonra csak tervezet van rá. A hivatalos infók a játék bemutatásáig NDA-sak. Szerintem azért csinálják így, mert a játék megjelenéséig bármi közbejöhet. Az NV is betervezte a Bionic Commandot ... egy évvel ezelőtt ment is a hype, és itt a játék GeForce PhysX nélkül. De lehetne mondani a BackBreakert, a Borderlands-ot és az Alien: Colonial Marine-t. Mind a három 2008-ban lett volna PhysX cím, és egyik sincs itt, pedig már 2009-et írunk. Csínján kell bánni a hivatalos bejelentéssel, mert azt leverik az emberek a cégen.
Azé legyünk realisták, sajna a next gen NV még mindig Sci-fi kategória. Jelenleg közelebb állunk az átnevezéshez, mint a megújuló mindent verő termékpalettához.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert az AVP még NDA-s. Amint lemegy a Dirt2-es DX11 Hype, bemutatják az új játékot, aztán még egy újat ... és így tovább. Az NV-től sem lehet hallani a Shattared Horizonról pedig a karácsonyi NV-s játék lesz, de a marketing csak november fele kezdődik el, pár héttel a megjelenés előtt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elnézést valószínűleg félreértelmeztem a mondatod.
De a végeredmény a PhysX bukása lesz. Persze ezt én is úgy gondoltam, hogy 2 évig még velünk lesz, mert 2012 után lesz teljesen lefedve a piac a platformszintű rendszerekkel, amire platform hiányában nem tud válaszolni az NV. Ettől függetlenül továbbra sem tartom helyesnek azt amit az NV csinál. Ezzel csak a saját vásárlóit csapja be.Persze tudom én is, az üzlet az üzlet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt akarod mondani, hogy egy zárt rendszerre épülő technológia elterjed. OMG
Egy olyan technológiát mondj, amire nem jött gyártófüggetlen alternatíva. Nem kettőt, csak egyet.
Crytek: Több tucat Havok-os játék van PC-re. Például az általad említett Stranglehold. A legújabb a Red Faction Guerrilla, amiben minden épületet darabokra lehet majd verni.
-
Bluegene
addikt
UPDATE:
Durch einen Übersetzungsfehler wurde zunächst nur von 60 % mehr Leistung geschrieben. Laut Originalquelle soll es aber tatsächlich bis zu 160 % mehr Performance geben.
( Frank Schräer )Egy fordítási hiba következményeként csak 60%-kal több teljesítményről írtak. Az eredeti forrás szerint azonban ténylegesen 160%-kal nagyobb lesz a teljesítmény.
vagyis 2,6 szoros és nem 1,6 szoros
2000sp vagy több
=> gbors szerint a dupla teljesítményhez kéne 2000sp/80TMU, lehet 2400-3000?(akkor azonban nekem lenne igazam, szal ezt el fogjátok vetni, én 3-4000sp-t mondok, a 3k beleesik)
-
zack
nagyúr
Kezdődik a hype...
Én nem tartom valószínűnek a 60%-os gyorsulást. Bár 4870-hez mérték, szóval 4890-hez képest csak 50% lesz a cikkből kiindulva.
Én még mindig a 30-40% látom reálisnak a 4890-hez képest, és ha belegondolunk az se lenne kevés.De azért a cikk szerinti 50% már közelíti ezt az értéket..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GlobalFoundries az AMD tapasztalataiból és embereiből építkezik. Az AMD sem most kezdte a gyártást. Ezért próbál az Intel mindent megtenni a GF ellen (x86 licensz problémák felvetése), mert az AMD gyártási tapasztalata az Arab olajpénzzel megspékelve nagyon veszélyes lehet a jövőben. Az AMD egyébként biztos átviszi a termelést, csak az a kérdés mikorra. Az integrált GPU-s CPU-k biztos itt lesznek gyártva. Az évek előrehaladtával pedig annyira lecsökken a diszkrét GPU-k piaca, hogy nem éri meg a TSMC-t megtartani partnernek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NVIDIA augusztusban kezdte a 40 nm-es megoldásainak a gyártását az új gyártósorokon. A tömegtermelésre októberig kell várni, a GT215-öt csak decemberben tudják nagy mennyiségben gyártani. A TSMC-nek most az a fő baja, hogy beszállt a GlobalFoundries, akik komoly tőkével rendelkeznek. Az ilyen hibákat nem engedhetik meg maguknak többet, mert lett alternatíva. A partnerek megtartása a cél, és ennek a következménye a kedvezményezés. Elismerték, hogy ők baszták el, és vállalják a felelősséget mindenért.
Az AMD sem ragaszkodik a GF-hoz, a TSMC-nek még mindig nagyobb a tapasztalata a GPU gyártásban (még akkor is ha a GF a legjobb mérnökeiket szipkázta el). Persze a szerződésben az AMD állandó partnere a GF-nak, de ez elsősorban a processzorra vonatkozik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Ati Steam 2 itt lesz év végére, jövő év elejére. Az Intelnek a hasonló rendszere elkészülhet jövő év végére. Nincs mit magyarázni, eleve ez az ütemterv. Az NV-nek más az ütemterve, nekik nem kell foglalkozni a DX11 beépítésével, amivel komoly erőforrást takarítanak meg.
-
Úgy értettem, hogy létezik-e már olyan progi, ami lefut nV és AMD karikon is (egyforma beálításokkal), és ezáltal rámutat, hogy mennyivel van lemaradva az AMD az nV-hez képest GPGPU téren.
Találtam olyan képnézőt, ami GPU-t használ, de fene tudja, hogy GPGPU módban megy-e, ráadásul nem tudom lemérni, hogy 0.0001, vagy 0.0006 mp alatt tölt be a kép...
. Találtam CUDA-s cuccokat dögivel, és pár StreamSDK-s progit is, de persze tök más minőségű mindegyik, szóval nem összehasonlítható.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A tény az, hogy az AMD 4%-ot vett el az elmúlt negyedévben az NV-től. Én ezzel nem vitatkozom. Te linkeltél erre egy egy évvel ezelőtti jelentést amiben az AMD 40%-os részesedésre számít, de ez nem tény, hanem előzetes várakozás. A tény az a jelenben van, amikor is az AMD 4%-ot elvett az NV-től.
-
tzsolesz
nagyúr
Nekem azt mondta egyszer egy okos ember, hogy a tendencia számít.
Az NV-ét sikerült kibillenteni a növekvő piaci részesedés tendenciájából, ez a lényeg. Ráadásul nem mehet örökké a "9400GT-9800GTX-ig bezárólag minden évben minden VGA-t átnevezünk fenntartjuk, és ellátjuk a piacot" módszer. Előbb utóbb érződni fog a hatása ennek is.
Eddig sikerült túlélni az NV-nek ezt az 1.5-2 éves időszakot, a sok maszlagjával amit megetetett mindenkivel, hogy jön a fiziksz áradat, meg a kánaán, de ennek is vége lesz egyszer. Szerintem a közeljövőben egyre kevésbé tud majd keresztbe tenni az NV az AMD/ATI-nak a piaci harcban. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért egy éve teljesen más volt a helyzet. A GeForce név volt a köztudatban, az emberek bíztak az NV fejlesztésében, most nincs új NV fejlesztés, sőt azt is tudjuk, miért nincs. Kapnak egy olyan árazást, hogy az egész internet erről fog beszélni. Ergo megtörik a VGA=GeForce mítosz.
Persze nyilván értem a félelmed, hiszen ezt az alacsony árazást a jövőben egyeduralkodóként keményen behajtja majd az AMD a vásárlókon. Ez ellen csak az Intel tehet, mert nekik érdekük is ez a piac. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom melyik bolygón élsz, de az RV770-nel jelentős részesedést szereztek a középkategóriás kártyák piacán. Ez elég volt ahhoz, hogy több nagy stúdió is felbontsa a TWIMTBP szerződéseket, mert már a Radeonra is figyelni kell a célközönségnél. Majd érdemes lesz megnézni a 2009 Q2 eredményeket, mert már írta a Best buy, hogy a 70 dollár alatti piacon (ahol eddig nagyon gyenge volt a teljesítmény - Q1-ben is kétszer annyi olcsó GeForce lett eladva a Radeonhoz viszonyítva) is alig fogyott kevesebb Radeon, mint GeForce, de e fölött Radeon uralom volt teljesen. Ez pár százalékot biztos jelent majd.
-
janos666
nagyúr
Ez mind csak attól függ, ki mit szeretne odagondolni az ismert tények mögé. Az itt jelenlévők mind csak találgatni tudják, mi miért történt úgy, ahogy.
Én csak szeretem megvilágítani, hogy ugyan ezt nem hogy szépíteni, de teljesen ellenkező módon is fel lehet fogni. Attól függ, ki mit szeretne beleképzelni, ugyan úgy ki lehet hozni gonosznak és jónak, aljasnak és szenvedőnek mindkettőt.Akkor szoktam ezekkel a teóriáimmal előállni, mikor már kezd vérezni a monitorom a sok AMD marketinges nv buzingálásától, hátha elterelődik kicsit a téma.
De hogy válaszoljak rá: Ha az MS kihúzta volna a szarból az nv-t, akkor miért nem csak annyit tud a DX 10.1, amit a GT200 is? Mert mint látjuk, az AA megoldott CUDA-n keresztül, és a nagyközönség felé csak ez csapódik le belőle.
Mi szükség volt pillanatnyilag a DX 10.1 egyéb újításaira, miközben nyakunkon volt a DX 11.0? Semmi... Nem is használja őket semmi.
Akkor miért kellett erőltetni olyan újaításokat IS, amiket az nv számára gyakorlatilag lehetetlen volt megvalósítani ebben a generációban?
Ezek miért véletlenül épp olyan dolgok, amikre később az RV670 is rágyúrt az R600-hoz képest? (mert csak az alapok voltak meg, később csak finomítani azon az R600-on is DX 10.1-hez, még az Rv770-nnél is, csak épp nagyságrendekkel könnyebb volt kivitelezni, mint a G80-nál. Ha a DX 10 eleve mindent tudott volna, akkor az R600 is kaphatott volna az új driverrel 10.1 támogátást, de azért nem volt meg benne minden, és sem ezt, sem a Vistát nem csúsztathatták volna tovább, már mindkettő késésben volt...)A deferrend rendering + AA egy nyilvánvalóan félretett ütőkártya. Előhúzták, mikor kellett, hogy elvigye a DX 10.1 vonatot, és nyilván való, hogy azt kinek indították...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha az Evergreen olyan magas szinten támogatja a DX11-et, mint az R600 a DX10-et, akkor az már tökéletes lesz. A tesszellátort ki kell tapasztalni, elméleti alapokra helyezni a tervezést hiba, mert sok dolog függ a gyakorlattól is, és ezek mind teljesítménybe kerülnek. Márpedig a tesszellátor évek óta a legnagyobb újítás DX fronton.
Az olcsóság meg maga a tökély, minél jobban terjedjen az Evergreen, hogy az NV-nek ne legyen befolyása, ha nem jó a chipjük.Departed: Ezt meg lehet köszönni az NV-nek. Visszatartották a fejlődést, mert nem voltak érdekeltek benne. A DX10.1-ben ott a megoldás az AA problémákra.
-
Departed
őstag
Személy szerint ez az AA-nélküli Deferred shading-es divat zavar a leginkább. Ezer éve létezik az AA, mindig is használtam, és igénylem, mint a legtöbben. Szerintem a DX újkori történelmének legnagyobb blamája, hogy akár csak felmerült, hogy ne legyen minden esetben megoldva az AA _minden_ játékban.
Vagy csak én gondolom így, hogy egyszerűen játékba nem való dolog, és rengeteget ront a legszebb grafikán is a hiánya, a rece-hegyek? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt hallottam, hogy az R600 tesszellátor gyakorlati vizsgálata során számos ponton szűk kereszt metszetett találtak a rendszerben, így az Evergreen több helyen modernizált lett. Ez vélhetőleg komoly mennyiségű tranzisztorba került. Állítólag a DX11-es tesszellátor beépítése olyan gyakorlati problémákat vet fel, melyre az elméletben nem is gondolna az ember. Mivel az AMD mindig megfelelő rendszert csinált az aktuális DX-nek, így most is a maximális kihasználásra törekedhetnek, még akkor is ha az teljesítménybe kerül a régi DX esetén.
-
-
TESCO-Zsömle
titán
Miért volna öngyilkoz?? Ha 300$-on is 200-300%-os haszon van a terméken, amiből 100 az AMD-é 100 pedig a partnereké, akkor hol a hiba? A GTX-ekkel (ahogy mások is mondták) utrána kell menni a Radeonoknak, ezzel kvázi veszteségbe taszítja az nV partnekerit az AMD, akik meind az nV-n akarják majd leverni deficitet. Itt két eshetőség van. Az egyik, hogy nV zsebbe nyúl és fizet, a másik, hogy a vállalatok rendelnek a HD5xxx-ből és azt (is) árulják. Ezzem AMD ismét kurtíthat a kizárólagos partnerek listáján, feltéve ha tanultak a múlt hibáin és már szállítják a kártyákat a partnereknek, hogy 22-én mindenhol legyen elegendő.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pedig ez a megfelelő stratégia. Eleve rohadt olcsó gyártani a kártyákat, majd ha a névben még jelenlévő konkurencia eltűnik, akkor fognak az árak eldurvulni. Addig az a lényeg, hogy minél többen vegyék az Evergreent. Egy csomó ember mostanában akarja lecserélni a régi GeForce 8800-át, itt a lehetőség.
A PhysX a jelenben él, a jövőben életképtelen. A gyorsabb halálért viszont tehet valamit az AMD. Igazából se az Intelnek se az AMD-nek nem tetszik, hogy az NV makacsul ragaszkodik a GPU piachoz, amikor tudják ők is, hogy ez a harc bukta. Még erőszakosabban kell fellépni ellenük. További probléma a konzol, a PC-s társadalom kezd átállni. Az AMD pedig a PC-s GPU piacot választotta, nem úgy, mint az NV és az Intel, utóbbi vállalatok inkább a GPGPU frontra állnak rá..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Magasan jobb ár/érték arányt akarnak kialakítani. Azt az NV-nek le kell követnie, ha nem teszi, akkor azt az eladások fogják megsínyleni. Az egész gondolom a PhysX visszaszorítására tesz kísérlete, illetve a nagy elterjedtségre. Ezzel a fejlesztői támogatás is meg lesz, és a PhysX-et is elteszik láb alól.
TTomax: Ja jó dolog a választék, de még jobb a haszon. A választék meg annyi, hogy rendelsz egy-két darabot a többi termékből. Voltam eladó, ha valami nincs, akkor ajánlod azt ami van, az esetek 80%-ban elviszik, 15% meg visszajön, mert nem találja meg a kereset hardvert.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Követni kell nekik az árazást. Ha nem követik, akkor teljesen életképtelenek lesznek ár/értékben. Ha a kereskedők rárakják, a bónuszhaszont a Radeonra az is az NV-nek gáz, mert nem fognak rendelni Geforce-ot, hiszen ugyanazzal a befektetéssel jóval nagyobb haszont hoz a Radeon eladása. Ha nem lesz a boltban GeForce, akkor baromi nehéz lesz eladni azt.
-
Departed
őstag
Azért azt se felejtsd el, hogy a jelenlegi 48xx tulajdonosokat sem árt valamivel csábítani, hogy ne csak az előző generációs kártya, hanem a friss kártyacsaládból is vegyenek egyet, ami magasabb árnál sokkal kevésbé csábító.
Az meg hogy az eladott olcsóbb ár miatti plusz példányszám és kisebb kártyánkénti bevétel hogy viszonyul...hát azt számolgassák azok akiknek ez a munkájuk -
Chaser
legenda
Ez biztos nem így lesz, kezdetben legalábbis, van ott még a 4-esekből felhalmozva némi készlet, azt mindenképp ki fogják szórni, legalábbis olyan bolond nagyker nem lesz, ahol hegyekben áll 4-es -vagy még akár 3-as- vga és majd ebből bevásárol hogy olcsóbban jobbat adjon, a régit meg könyvelje el veszteségként.
Na de a lényeg, kisebb teljesítményű vga-t mikor terveznek piacra dobni? Erről semmi hír?
%750 v 5650, vagy valami hasonló névre emlékszem.
-
Dare2Live
félisten
AMD-ATI sok mindent nyög. pl irtózatos hiteleket kell törleszteni. Ettől még a 770 sor masszívan telitalálat anyagilag is és ezért nem -400millió a mérleg. És jelenleg igencsak úgy tűnik, hogy 870el folytatódik a jelenlegi NV számára nem túl hízelgő helyzet.
gonosz: Neked nem kéne....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[so far, there are six confirmed DX11 titles launching this year]
Fura. Én ötről tudok, de hogy idén jön mind azt nem mondanám. Szerintem félreértettek valamit, mert DX10.1-ből pont hat jön még idén.
Dare2Live: Még nincs az NV-nek második negyedéves adata. Egyébként nem tudnak mit csinálni. Egyszerűen nincs alternatíva a GPU-s procikkal szemben. Ezek pedig pont a legnagyobb bevételt jelentő piacokat csinálják ki.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az R600-zal technikailag nem volt probléma. Tökéletesen megtestesítette az ideális DX10 gyorsítót. Az NV-nek volt más az elképzelése. 2004-től már lehetet látni, hogy a platformban a jövő. 2011-től ugye jönnek a GPU-s procik, így a dedikált GPU-k forgalma jelentősen visszaesik. Nyilván az Intel és az AMD is erre fejlesztett, azzal a különbséggel, hogy az AMD nem kezdett mindent a nulláról, hanem vett magának egy GPU gyártót (ATI). Az NV innentől kereste a megoldásokat a közelgő problémára az egyetlen esély az életben maradásra, a saját szabványok bevezetése. Ezt szorgalmazza a CUDA. Innentől annyira gyorsra kell tervezni a G80-at, amennyire csak lehet, és lényegtelen, hogy a DX10 egyes fontos újításaiban megfekszik, mert a GeForce elterjedésével megvehetők a fejlesztők. Itt jött volna az, hogy az ATI DX10-re megfelelő chipet tervezett, így ők teljesítményben hátrányban voltak. Anyagilag nem bírták volna és tulajdonképpen már csődben lennének (ugye komoly anyaig és fejlesztői segítséggel fejezték be az R600-at, és a drivert is a Transmeta segítségével hozták össze). Ez lett volna anno a fordulópont (kb. 2007 vége), ezután a DX10-et eldobni, és jöhet a CUDA korszaka. A CUDA pedig annyira elterjedt volna 2011-re, hogy az Intelnek és az AMD-nek (most ők alternatív síkban vannak, mert anno nem vették meg az ATI-t) be kell állnia a támogatók közé, mert az NV uralja a teljes GPU piacot, és a CUDA a megkérdőjelezhetetlen platform. Az NV a CUDA rendszert a saját GPU-ira optimalizálja, így az Intel és az AMD az integrált és diszkrét cuccaival nehezen versenyez (befolyásolható a teljesítményük). Ezzel az NV gyakorlatilag megfogja a platformosodás problémáját.
A homokszem ott csúszott be, hogy az AMD megvette az ATI-t és túlélte a kritikus időszakot. Innentől kezdve a CUDA terjedése a támogatás hiányában nem volt megfelelő. Az R600 is jelentősen fejlettebb volt az G80-nál, így jobban skálázható, és technikailag is egyszerűbb a paraméterezhetősége.
Jelenleg másfél év van még a teljes platformosodásig. Addig kell valamit csinálnia az NV-nek, vagy a GPU piac elveszik. Persze ahogy az már látszik inkább egy lehetséges új piac után kutat. -
Gonosz15
aktív tag
Ne haragudj, én nem akarlak megbántani, talán nem is kéne beleszólnom a nagyok vitájába, de ha te jobban vágod a dolgokat, jobb forrásokat tudsz előszedni, stabilabb lábakon álló tényeket vagy pletykákat, akkor miért is nem írsz a pH -ra? Esetleg egy másik konkurens oldalt szerkesztesz? Meg akarjuk ismerni a rocket -et!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tény amit tényként közölnek velem, pletyka meg amit pletykaként.
Nem olyan nehéz ezt megkülönböztetni.
Mi a baj a hsz-szel? Leírtam, hogy mi lehet az értelme az AMD alacsony árazásának. Nyilván racionálisan gondolkodó informatikus nem gondolja, hogy az NVIDIA-nak platform nélkül van jövője. A CUDA hajója már elment, így ideje átszervezni az erőforrásokat cégen belül. Gondolom te sem gondolod komolyan, hogy az NV-nek most a DX10.1-es belépőszintet kellene nyomatnia. Ennél sokkal többre lennének képesek, ha a vezetőség látna jövőt a piacban és megfelelő erőforrásokkal látná el a GPU részleget, nem pedig építenék le azt. Gyakorlatilag egy éve lesik az AMD technikai előnyét, és most próbálnak felzárkózni. Régebben ez nem így ment. Megy a hírbe kerülni mindenképp dolog, de tényleges újítást a Computex-en sem mutatott a GPU részlet. Talán nincs is mit mutatni?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sose írok meg kamut. Aki nem hiszi el, az nem hiszi el. Ez van. Minden pletyiről meg szoktam kérdezni egy csomó beavatott emberkét. A hivatalos gyártók általában nem csiripelnek, de az OEM csatornákon keresztül sok minden kiderül. Ezt nekem kötelességem kihasználni, hiszen információt kell szereznem, amit megírok.
-
Med1on
aktív tag
Azok a számok itt és itt is megtalálhatóak.
Ha csak a magyar piac érdekel akkor a legolcsóbb árakat (általában) az ipon és az aqua kínálatában megtalálod.Az AMD céljai nem rövid távúak hisz akkor elő állhattak volna egy Nvidia G80,GT200 szintű grafikus chippel amely elsődleges célterülete a DirectX 9 és ahol a Geometry Shader tabu.
Ezzel szemben elsőként támogatták a DX 10.1-et amelyet manapság már az Nvidia is fontosnak tart. (érdekes fordulat)
Valószínűsíthető az is, hogy ők fognak a leghamarabb piacra bocsájtani DX11es kártyákat is.
Emiatt én nem jelenteném ki, hogy az AMD rövid távra épít.Az eddigi 2009-es játékok (pár Nv által megtámogatott projekten kívül) már előrevetítik, hogy a DirectX 10.1 vagy az Nvidia Physx- támogatásával járunk-e jobban.
Újabb gamekről tesztet itt találsz.Nem hiszem, hogy hasonlítanának az írásaim Abu stílusához mivel ő részletesebben a technikai paraméterekbe is belemélyedve szokta kifejteni az álláspontját. Az, hogy hasonló témáról írunk és néha hasonló álláspontra kerülünk nem azt jelenti, hogy egyezik a stílusunk csak azt, hogy bizonyos dolgokat egyformán ítélünk meg.
Nem látok ebbe semmi kivetnivalót. -
Med1on
aktív tag
Nem működik a stratégiájuk?
Az RV770-nél kiforrott módszer (egy kis méretű olcsón előállítható és nagyjából 90-95% kihozatallal rendelkező grafikus processzor megalkotása amellyel egyaránt lefedhető a közép illetve a felső kategória is) igazán jól "most kezdett el működni".
Néhány pl:
(geizhals.eu és newegg.com)-GeForce GTX 260 896MB GDDR3, 125€ és 145$
-Radeon HD 4870 1024MB GDDR5, 117€ és 130$-Radeon HD 4850, 512MB GDDR3 79€ és 80$
-GeForce GTS 250, 512MB GDDR3 87€ és 100$-Radeon HD 4890 850M, 1024MB GDDR5, 154€ és 170$
-GeForce GTX 275, 896MB GDDR3 172€ és 185$Lehetne még folytatni a sort de felesleges már ennyi példából is látható, hogy az árversenybe mostanában már leszakadnak a zöldek.
Az igaz, hogy jó pár hónap kellett amíg igazán elkezdettek működni az ATi chipek 4:1 arányú ALU:TEX architektúrái és ez idő tájt az Nvidia mind árban mind teljesítményben tudta tartani a lépést. A fönti okokból kifolyólag viszont most már semmiképp se jelenthető ki, hogy ez a stratégiai bukásra van ítélve.Hosszabb távon épp ez az "NV féle" módszer a tarthatatlan. Nézd meg a partnerek a nagyobb haszon érdekében már a vörösökhöz "húznak". Ilyen árszabás mellett a GTX 260 forgalmazása veszteséges de a GTX 275 és a GTS 250 is a "határon" mozoghat. A GTX 295 megragadt az 500$-os szinten egyszerűen ettől olcsóbban nem éri meg eladni még az egynyákos verziót se.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
2011 nem a távoli jövő. 1,5 év van addig. Márpedig a CPU-ba épített GPU a legnagyobb bevételforrásokat szedi el az NV-től.
Nem viccből építették le a múlt héten TWIMTBP programot sem. A csoport fele mostantól a Tegrára koncentrál, mert a PC-s GPU piacba már nem éri meg sok pénzt fektetni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Még nem nyilvánosak a q2-es piaci részesedés adatok, de az AMD 78%-kal növelte a GPU-k termelését, míg az NV közel a felére csökkentette (legalábbis a TSMC-hez sokkal kevesebb rendelést adtak le áprilistól). Ez gyakorlatilag a fordulópontot jelent.
Az NV élni és virulni fog, csak nem a PC-s GPU piac lesz a cég profilja. Az AMD csak azt akarja, hogy a lehető leghamarabb "leszereljenek". -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD-nek az NV mielőbbi kivéreztetése az érdeke. Ha nem lesz konkurens (a Larrabee nem lesz az), akkor helyből dobálhatják a cuccokra a 100+ dollárokat. A HD 4800-nál is teljesen logikus lépés volt az árazás. Akkorra hype lett belőle, hogy hatalmas reklám lett az AMD-nek. Nem mellesleg az NV-t is veszteségbe taszították.
A DX11-es karikat is okkal árazzák alacsonyra. Az NV versenyképességét akarják megölni, már most sem követik a zöldek az AMD árazást. Egyszerűen ez a minimum, amit megengedhetnek. Ha az NV nem lenne rákényszerítve a PC-s iparágának leépítésére, akkor az AMD is előnyben részesítené a nagyobb haszonkulcsot, így viszont előrébb hozzák az amortizálódást. Nem mellesleg a részesedést is magasabbra kell tolni, mert végleg ki kell csinálni a CUDA-t.
A webáruházaktól meg megszokott az elején a nagyobb haszonkulcs. Ezt akkor is eljátszanák, ha drágább lenne a termék listaára. Két-három hét és normalizálódik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ahhoz, hogy ez megtörténjen az összes kereskedőnek össze kellene beszélni (persze ez annyira kartelgyanus, hogy már kartelnek is mondható
), mert jó esély van rá, hogy nem mindenkinek a fejében fordul meg ez az ötlet. Amúgy a kereskedők állandó haszonkulccsal dolgoznak, nem igazán bónuszoznak. Ha a szomszéd bolt ugyanonnan szerzi és az alacsonyabb haszonkulccsal alád megy, akkor csak nézheted a magasabb haszonkulccsal árult termékedet, ahogy a polcon porosodik.
-
VinoRosso
veterán
hát a sima tesszalációs kép elég durván néz ki. Kiváncsi vagyok, hogy ez mennyire futhat gyorsan, illetve hogy mennyi memó kell egy ilyenhez. Az adaptív már jobb képet mutat, de ott meg az a kérdéses, hogy mennyire számításigényes az algoritmus. Kiváncsian várom, hogy milyen erőforrásigényű cuccok lesznek ezek.
-
csatahajós
senior tag
Azért az R600-nál szerintem elég sok utaló jel volt, hogy vmi nincs rendben, legfőbbképpen a proto-XTX mérete....
Ráadásul ott csúsztak is rendesen és az Nv kése a torkukon volt, most ha nem is 180 fokban fordított a szitu, de sokkal jobban állnak és kötve hiszem, hogy 2X ugyanazt a bakit elkövetnék.
Én amitől félek inkább az, hogy ha jó lesz a cucc elszállnak az árral az elején, illetve lassan fogják kihozni az egyre erősebb és erősebb modelleket, (tehát először 5850 aztán 1-2 hónap múlva 5870/90 és csak mondjuk a GT300 ellen jön az X2. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Valószínűleg fake a dokumentum, mert a Codemasterstől a Computex idején érkeztek meg az első Dirt 2 sajtóanyagok, és minden infó (megjelenés, dx11 adatok) NDA-s volt e hét hétfőig. A Codemasters AMD partner, tehát amit az AMD előadáson lehet hallani az a Codemasters által megerősített információ.
Én voltam eladó, egyáltalán nem így működik, azt adtam el ami raktáron volt (bizony néha szívtam a fogam amikor azt az 500W-os hulladék PowerLogic-ot kellett pakolni a gépekbe, de hát ez van). Ezen a szinten le kell szarni a tényleges erőviszonyt, mindig az a legjobb ami ott van a polcon (persze az árukészletet megpróbáltuk úgy alakítani, hogy kvázi ne a legsilányabb holmikat hozzuk a vevőknek). Egyébként aki az eladóra hallgat az megérdemli, hogy szart kapjon. Manapság már elég általános az internet, hogy betévedjen valaki egy fórumra, vagy esetleg pár perc kereséssel tájékozódjon a kinézett termékről.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A BettleForge-nak van hivatalos fóruma, oda érdemes járni eszmét cserélni.
Részt vettem a Computex alatt tartott telefonkonferencián, maga Richard Huddy mondta, hogy karácsonyra lesz itt a Dirt 2. Ha neked más infód van az nem első kézből származott. A Colin Dirt 2 fejlesztése mögött eleve az AMD segítkezik, az NV-nek nuku tapasztalata az új eljárásokkal kapcsolatban, semmi értelme kívül a kapcsolatot tartani velük, egy csapat segíti az optimalizálást és ennyi elég is.
Fura eddig mindig a nagy nevek jöttek november december felé, amik általában jól is sikerülnek. A játékokat akkor adják ki ha kész van, marhára nem érdekli a fejlesztőket a szarban lévő cégek érdeke.
Senki sem beszél itt a bosszúról. Mindenki azt fogja venni, ami neki jobban megéri.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A BattleForge-nak nyugodtan nézz utána, mert a szaksajtó jól vélekedik róla (az utóbbi idők egyik legjobb stratégiája) és a játék is jó bevételeket hoz az EA-nak. Már ingyenes is az alapjáték, mert a mikrotranzakciós modell a fő üzlet, veszed a kártyákat és te leszel a májer.
Az, hogy a nagyközönségnek nem mondták a Decembert szerinted a beavatottak nem tudták? Egyébként nem fog többet csúszni, mert a karácsonyi szezon fontos az eladások alapján. A Fermit meg biztos nem fogják bevárni, nincs értelme ekkora eltolásnak, ha kész a játék.
Nincs értelme félrevezetni a vásárlókat (végén nem veszik komolyan az NV mondandóját) ... eddig DX10.1 semmiség volt, most meg fontos a támogatás. Ezek nagyon komoly presztízsveszteségek. Jobb ha hallgatnak és csendben dolgoznak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt hiszed, hogy az NV tolatta el a játékot?
Bryan Marshall csak most említett először konkrét megjelenési időt PC-re. Eddig sem volt érdemes azt hinni, hogy kijön a játék a konzol verziókkal. Mellesleg jelen állás szerint, az NV-nek DX10.1-es lapkái lesznek az év végére ... a Fermi még odébb van.
A BattleForge olyan szinten C listás játék, hogy a szaksajtó igencsak magasztalta. Az hogy neked nem tetszik ez a játékstílus, az miért a fejlesztő hibája?Az NV jelenleg a DX11 mellett van! Ellene nem is lehet hiszen, akkor már most csomagolhatnak ... a DX10.1 terjedését is úgy megállították, hogy be kell állni a támogatók sorába, mert nem jöttek össze az eredeti tervek.
Biztos előnyére vált az NV fanoknak, hogy mostantól grafikai hátrányokkal teker a túlárazott GeForce kártyájuk. De nézzük a jó oldalát, legalább most nem hazudnak a zöldek, mert a DX10.1 bizony fontos.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
DX9 alatt is lehet tesszellálni, mert a Tesselation SDK API független. Minden támogatás a fejlesztőn múlik.
A jelenlegi Radeonok tesszellátora Xenos kompatibilis, így az a kód ami fut Xbox360-on megy majd HD2000/3000/4000 Radeonon is, gyakorlatilag változtatás nélkül. A DX11 támogatás ennek megfelelően komoly érdeke az NVIDIA-nak, mert ők nem képesek futtatni a Xenos kompatibilis kódot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ebben biztos nincs benne az NV keze, ugyanis nekik a DX11 teszi lehetővé a tesszellálás használatát. Ha nem DX11-es a kód, akkor csak az AMD kártyákon fog működni a tesszellátor, lévén a fejlesztők a Tesselation SDK-t használják a programok ezen részéhez.
Nyilván ez a legkönnyebb út, mert ez az SDK támogatja az Xenost, a Xenos kompatibilis Radeon kártyákat és a DX11-es megoldást is.
Gyusz: A DICE (DX10.1/11), a GSC Game World (DX10.1), az Ubisoft (DX10.1), a Techland (DX10.1/11) és a Rebellion (DX11) háza táján érdemes szétnézni, meg lesz a BattleForge DX11 patch, ami lényegében nyílt titok.
-
-
zuchy
őstag
Igaz, elfelejtettem, hogy a GlobalFoudries nem gyúr 40nm-re.
Akkor marad még az UMC a TSMC-n kívül. De hát ha még egy év kell a viszonylag jó kihozatalú 500mm2-s chipek gyártásához, akkor mikorra lesz itt az Nv csúcskártyája?
Vagy az lesz, hogy amíg nem javul a kihozatal, addig kis példányszámban lehet majd elérni a GT300-at. -
schwartz
addikt
Dehogy nem. Keszuloben a kivalo ar/ertek aranyos (mas neven a budos olcso) koltseghatekony 9500GTS (vagymi) 40nm-es 1GB-as valtozata.
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest