- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
gyiku
nagyúr
válasz
leviske #2992 üzenetére
RV870 with over 1.9 TFlop in July 09?
First Radeon HD 4770 Benchmark Goes Live ?
HD 4770 only lags behind HD 4850 by 3.47/3.79% 3tremarkbanlsc expreview is
-
zuchy
őstag
válasz
leviske #2926 üzenetére
Én arra tippelek, hogy win7 előtt fog kijönni az RV870, kb augusztus...Végül is mért ne tehetnék meg, lépéselőnyben vannak Nv-vel szemben, ki kell használni.
A G300-nál meg fel kell kötnie a gatyáját Nv-nek nem lesz egyszerű még ebben az évben, ősszel kiadni. Egy kis hibát sem engedhet magának meg az Nvidia. Lassan nekik is át kéne állni 40nm-re, vagyis legyen már egy kézzelfogható eredményük.
Hajrá! -
keIdor
titán
válasz
leviske #2926 üzenetére
Jól gondolkozol, csak ahhoz, hogy a GT300 addigra készen legyen mindennek úgy kellene klappólnia, mint ahogy az iPON is írja! Ha tényleg egy GT200 méretű chip lesz, 40nm-en (amihez még tök hülyék nV-nél) akkor egyáltalán nem biztos, hogy ez félév múlva egy piacképes GPU lesz.
Bár nem kizárt, hogy a GT212 azért került törlésre (már ha létezett egyáltalán?) hogy legyen elegendő mérnöki (és pénz) erőforrás a GT300-ra.
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #2878 üzenetére
jah sztem a 4830-hoz lesz hasonló, a 4850-hez lesz lassabb 10-15%-tel
mondjuk jobban belegondolva talán közelebb lesz a 4850-hez mint a 4830hoz, talán a kettő között
úgy gondolom ezzel váltja az ati a sikeres 4850-est, sokkal olcsóbb legyártani(128 bites nyák, feleakkora gpu), a 4870-est a 4890 váltja le
szóval egyre jobban ráhelyezi a hangsúlyt az rv740 és rv790 gyártására az rv770 rovására(persze utóbbit is fogják gyártani a már megrendelteket legyártják), szerintem ez a tervük, jobban fognak állni
-
válasz
leviske #2736 üzenetére
"A 9800GX2 áll legközelebb teljesítménybelileg a HD58XX-hez"
(#2738) tome.jr: Esetleg tudnál konkrét játékot, felbontást és grafikai beállítást mondani?
Régi játékoknál ez egyébként tényleg így van. Pl. COD4 esetében. Viszont, szerintem tök mindegy, hogy 130, vagy 100fps... -
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
válasz
leviske #2727 üzenetére
Személy szerint remélem hogy mielőbb kijön a 4890X2 mert nagyon kipróbálnék már egy ATI kártyát, meg a DX10.1-et is. 4870X2-vel szemezek egy ideje de azt kell mondjam hogy az új nv kártyák megjelenése óta már nem olyan vonzó mint volt azelőtt. Arra a felbontásra amire nekem kellene meg egyedül a 4890X2 lenne alternatíva vörös oldalon.
-
olizsoli
tag
válasz
leviske #2716 üzenetére
köszi
am bele lehet magyarázni h nem off XD arra használtam hogy kiszámoljam így kb mennyi lehetne egy 5870 ha a topic elején szereplő 199$os ára lesz akkor jelen állás szerint kb 44200 Ft-ra jönne kide mivel nem akarom belemagyarázni ezért egyszerűbben azt választom h bocsánatot kérek
-
Bluegene
addikt
-
emmm
őstag
válasz
leviske #2294 üzenetére
Persze, de akkor ugyanaz állhat elő, mint a GT200 - Ati 4000-es szériánál: a gyártók lényegében csak az Ati kártyákból profitálnának. Ez még csak ennyit jelent, attól még LEHET baromi erős a GT300, a jelenlegi GTX-ek is elég erősek mindenre (hogy melyik éri meg, az egy más kérdés, ebbe ne menjünk bele).
-
VinoRosso
veterán
válasz
leviske #2275 üzenetére
én úgy értettem, hogy ami most mobil architektúra, 10 év múlva az lesz a desktop, vagyis egy ahhoz hasonló rendszer szerint fog kinézni egy PC. Ehhez kell az, hogy mindegyik gyártó mindent csináljon, mert csak így lehet ala natur rápakolni mindent egy chipre. De igazából ezt egy "költői túlzásnak" szántam, mert ez egy elég..hogy is mondjam..ööö.. "weird" gondolat, szóval nem látom sok esélyét. Biztos, hogy valamennyire csökkenni fog a specializáció foka, ez egy világos tendencia évek óta, hiszen már mindegyik nagy gyártó több lábon áll, de nem hiszem, hogy ez annyira erős lenne, hogy ilyen technológiai újításokat eredményezne, vagy legalábbis nem a közeljövőben.
-
VinoRosso
veterán
válasz
leviske #2270 üzenetére
végülis nem most jön a larabee, nem most a legnagyobb a piaci részesedése az intelnek az integrált gpuk piacán, nem most erősödött meg az ati annyira, hogy kvázi piacvezetővé váljék, nem most rukkolt elő egy úgyahogy normális proci szériával az amd, az intel cpukat meg szerintem ne is említsük mert az más súlycsoport...szóval biztos, hogy megéri az nvidiának ha megosztja az erősforrásait, és nyit még egy frontot? Eléggé nagy szopóban van most a chipset és a vga piacon is, é nnem vagyok nagy stratéga, de ebben a szorongatott helyzetben én inkább koncentrálnám az erőforrásokat, és utána dönteném el, hogy hol lehet keresnivalóm ( vagy inkább kiutam ), ahol pedig nincs onnét kivonulnék.
Bár aztán ki tudja mit hoz a jövő... lehet 5-10 év múlva valami SoC rendszerben lesz integrálva a CPU és a GPU, az Nvidia felvásárolja a Via-át, az S3 pedig megveszi a Novafora-tól a Transmeta-át( vagy inkább fordítva ? ) és majd Intel,Amd,Nvidia,S3 SoC-ok fognak versengeni a vásárlók kegyeiért
-
leviske
veterán
válasz
leviske #2269 üzenetére
Bár a Palit-ot engedni hülyeség volna, lévén, hogy mekkora piacot jelent.
Esetleg Club3D?
(#2264) VinoRosso: Az AMD azért ült földre, mert rossz pillanatban vették meg az ATi-t. Ha nem jön Intel részéről a Core2 pofon, akkor nem hiszem, hogy ennyire fájt volna nekik az ATi.
Az nV már túl van egy nagy pofonon... különösebben nagy fájdalmat már nem hiszem, hogy tud neki jelenteni a ViA felvásárlása. Főként, ha arra a frontra kell nekik, amire gondolok. -
Bluegene
addikt
válasz
leviske #1951 üzenetére
nem kell parázni sztem +20%-kal lesz gyorsabb(ezt mondta az AMD a partnereknek), egy része az órajelemelés miatt, másik része a finomítás miatt
4850+20%--->4870+20%--->4890
félelmetes h az Ati folyamatosan csiszol, reszel a felépítésben, dolgozik a mérnökök agya, meg lesz ennek a gyümölcse bizony(ellentétben az nvidiával akik újabbann csak átnevezésekre voltak képesek, már-már az átverés határán, kihasználva azokat akik nem értenek hozzá), ha most pl clk2clk +6%-ot nyernek az a RV870-esnél fog kamatozni, annál még lehet még kitalálnak valamit pluszba
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #1848 üzenetére
Mindenki egyetért abban, hogy a HD4890 majd olvadjon bele a jelenlegi 50/70-es topicba? Szerintem felesleges különválasztani, de nem szeretném senkire se ráerőltetni az akaratomszerintem jobb lenne különválasztani, mert ez új kártya, elvileg új gpu(vpu)-val, ráadásul engem érdekel is szívesen olvasnék róla, szal ha beraknánk a 4850/70-es topicba kábé minden 20. hsz lenne 4890, elveszne a sűrűben magyarul(egyébként is a 4830 külön van, azzal se lehetne normálisan foglalkozni a sok 4850 segítségkérő hsz között)
-
-
olizsoli
tag
válasz
leviske #1848 üzenetére
Azért szeretnék lapot cserélni, mert ez a szerencsétlen k9agm3 amd690v-ig támogat és az egy picit elavultacska egy 4850hez v rv740hez
, legalábbis tudtommal, de javíts ki ha tévedek, és a gépemben a proci és vga szükséglet inkább vga-ra irányul szerintem mivel egy 9500as phenomom van meg egy hd2600am és hiába vennék egy phenom2-est szerintem az se hozna ki többet egy hd2600ból mint a 9500-as egy rv740ből v 4850ből, viszont jóval olcsóbb. aztán idővel jöhet a proci csere, de azzal még ráérek, majd nyárra keresek vmi diákmunka szerűséget valahol és majd ha lesz pénzem cserélek procit is, ha lenne rá pénzem cserélnék procit is, de nincs éppen ezért nem veszek 30ezres lapot meg 53ezres phenom2es quadot
ehelyett inkább veszek kb 45ből egy lapot meg egy 4850et v rv740-et.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
leviske #1848 üzenetére
Hát ezt érdemes lenne feltenned a 50/70 topic-ban. Nekik több joguk van eldönteni ezt, mint nekem a szaros 4670-emmel.
Én arra szavazok, hogy legyen ott. De akkor a 4830 mit keres külön topic-ban, aminek ráadásul RV770 a neve?
Ennyi erővel az sem nagy gond, ha külön van tőle.
-
tlac
nagyúr
válasz
leviske #1766 üzenetére
ezt a tesztet mondod?
rocket:
240/975 lesznek az idle orajelek, ebbol ugytunik a GDDR5 tovabbra se birja a downclockot.
feszültség?
szerintem a ram úgy sem fogyaszt sokat -
válasz
leviske #1758 üzenetére
az 1900-as felbontásokban valamivel biztosan jobb az 1G-s változat, de nálam 4xAA mellett csak a Stalker: Clear Sky borul be csúnyán, a többi memóriaigényes játéknál (GRID, Crysis, FC2) szépen kompenzál az irdatlan sávszélesség. tudsz linkelni tesztet, ahol rendszeresen sokkal gyorsabb az 1G változat?
-
tlac
nagyúr
válasz
leviske #1758 üzenetére
szerintem a plusz fél giga ram nem ér 15k ártöbbletet
régi teszt, de itt látszik, hogy szinte semmit nem gyorsít -
válasz
leviske #1754 üzenetére
sok esetben igencsak korlátozza, tesztem is van erről
amennyiben valaki megelégszik a 4xAA-val, akkor 1680x1050-ben lényegében mindig, 1920x1200-ban pedig többnyire elég az 512M VRAM.
ja, és az nVidia kártyákban sincs már memory leak bug - Abu múltkor leírta valamelyik topicban, miért zabálják jobban a memóriát, mint a Radeonok. -
schwartz
addikt
válasz
leviske #1754 üzenetére
A ramok 3600-on mennek. Kis szerencsevel GPU oldalon hozhato a HD4870 koruli orajel. Csak azt ne mondd, hogy nincs kulonbseg a ket kartya kozott. (foleg kepjavitok + magasabb felbontas). Tudtommal ATI oldalon nincs memory leak bug igy a + 512Mb ram nem letfontossag. (keves kivetellel)
-
-
olizsoli
tag
válasz
leviske #1702 üzenetére
Játszani 1024x768ba szoktam több fps miatt, szóval a felbontás nem nagyon izgat, de 1280x1024 felé nem hiszem h megyek, inkább legyen több fps, mint nagy felbontás mivel én inkább online szoktam tolni cod2-4 meg majd 6 ha egyszer jön
újítani is fps miatt akarok, meg persze majd jönnek az új single játékok pl Prototype és társai...viszont RAMot ha nem is újítok de lecserélem 2x 2gb-ra mert most 2x1 vanAm 5ös szériáról voltak pletykák h multichip lesz meg aztán volt h mégse meg mégis meg h 4800mhz-es ramjuk lesz, azzal kezdődik a topik
csak gondoltam hátha van vmi újdonság, AMD-től ez jó marketing húzás lehet ha ütős lesz a 4890, viszont ha csak egy húzott RV770est kapunk hááát, akkor teljesen felesleges a titkolózás.
-
olizsoli
tag
válasz
leviske #1698 üzenetére
Már most 50ezerért dobálják a saphire 512-es 4870ét
és holvan még a 4890
Proci csere meg nem tom, sztem vga csere fontosabb lenne mert szegény 2600asom nem fogja már sokáig bírni sztem... már most jönnek ki a minimum 8800gt igénlő játékok, na és az fps se egy utolsó dolog, na meg a 800as ramjaim helyett se ártana egy legalább 1066os v ddr3as
-
keIdor
titán
válasz
leviske #1681 üzenetére
Sok Overclocked GTX-280 kerűl 130k-ba.
Hála a béna forintnak, meg madzsarisztánnak.
Meg persze kapni 75-80k környékén is.Egyébként elég a P45 CF-re. 1920×1200-ig, 1GPU-s kártyáig (HD4870) legalábbis biztos.
#1684: Persze az addig rendben is van, de a szoftverek PC-n egyre... hogyismondjam...
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #1663 üzenetére
Nekem is úgy rémlik, hogy 1, max 2 héttel a megjelenés előtt került ki néhány ázsiai boltból pár darab 4850-es, amiket otthon tesztelt pár "szerencsés", és tőlük szivárgott pár teszt, de ennyi. Előtte is ott volt persze pár embernél 1-2 engineering sample, de az NDA miatt nem publikált, csak a hűtőről volt kép, ja...
-
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #1639 üzenetére
Őőőő passz, én csak közvetítettem a hírt mint a vitátokat partvonalról érdeklődéssel követ fél
Szvsz egyébként az nV most kézzel lábbal kapálózik és minden mindegy alapon fog játszani az Ati ellen (persze ez most költői túlzás, de értitek), úgyhogy teljesen nem tartom kizártnak ezt a pletykát.
Jó lenne többet tudni az Rv790-ről, úgy látszik most az körül forog minden a komolyabb kategóriában (plusz rv740 lentebb), az nV válasza(i), az Rv870 megítélése, az Rv770 további sorsa stb.
-
rocket
nagyúr
válasz
leviske #1623 üzenetére
Pletykak szerint a HD4890-nel 10 retegu nyakot fognak hasznalni (a referencia HD4870-nek 8 retegu a nyakja), es nem pin kompatibilis az RV770 az RV790-nel.
Errol mar irtam regebben, az, hogy mi lenne a legidealisabb az AMD-nek az egy dolog, sokkal fontosabb ennel, hogy mi az ami megvalosithato a tervezett idopontra, versenyekes, es a leheto legkisebb eroforrasokat kell hasznalni hozza.
Nem hiszem hivatalosan lesz X2 az RV790-bol, felesleges lenne tompitani az RV870-et
Termesztesen presztizsbol jol johetne az AMD-nel egy dual GPU-s GTX295-et vero termek, de az RV770 sikereivel nem all rosszul az atlafelhasznalok kozott az AMD, igy nincs szukseg ilyen presztizs gyozelemre jelenleg, raadasul egy ilyen termek az RV870 karara is mehetne majd a kesobbiekben."miután egyszerre startolnak áprilisban"
Max. paper launch lehetne az RV740 aprilis elejen az RV790-nel egyidoben, annak meg ugye nem sok ertelme van desktop kartyaknal, mert konnyen "botrany" lesz belole.
Szerintem az RV790 elobb jelenik mint az RV740, aprilis vege-majus eleje realisabb lehet az RV740-nel. -
VinoRosso
veterán
válasz
leviske #1623 üzenetére
Még annyit megemlítenék, hogy elgondolkodtató... Ezen "rémhírek" hallatára és a HD4800-asok árcsökkenésére vajon hányan jelentették ki, hogy "A fene se vár az RV790-re, úgyis csak egy csiszolt RV770 lesz"?
Biztos vannak páran
Pont ezt mondtam kb szűk egy hónapja, mikor megjelent a hír, h az rv790 csak egy túlhúzott rv770XT lesz. Elég jó esélyét láttam akkor, hogy csak a piac manipuálálására röppent fel ez. Akkor tippem közül 4830>>40nm = rv740 bejött, rv770 árcsökkentést a nemrég jelentették be, most meg itt egy kósza hír arról, hogy architektúrális változásokat hoz az rv790. Vajon ez mit takarhat, csak nem +SP-ket?
-
keIdor
titán
válasz
leviske #1562 üzenetére
RV870 szerintem Szeptemberben talán meg is érkezhet. Főleg ha addigra kész lesz a Windows 7 is... jó lenne, mert én szeretnék egy új gyors VGA-t, ami Single GPU.
Könnyen lehet, hogy egy új steppingnek adtak egy új nevet... bármit el tudok képzelni, de azért reménykedtem, hogy hátha lesz olyan jó, mint a GTX-280/285, de így... új driverekkel annyira erős lett a GTX-260, hogy ezek szerint az RV770 nem elég erős, hogy legyűrje, és kell valami "új". Persze megvárom az Ápr. 6-át, majd utána mondok véleményt, de mivel a régi HD4870-em ment 860MHz-et tudom, hogy mennyire messze volt még úgy is a GTX-280-tól.
Már működik, szerintem csak megkattant a RIOS.
-
zuchy
őstag
válasz
leviske #1505 üzenetére
Az RV790 nem valószínű, hogy 40nm-es lesz. Minden tény eddig 55nm-t igazol, de ezt mindenki tudja. Egyszer közölt az AMD egy olyan levelet a partnereikhez, hogy egy 20%-al gyorsabb kártya jön. Ezt össze lehet hozni sok mindenből. Frekiből, kb 150-200MHz kell hozzá, vagy több SP-ből. A 960SP még régen volt tárgy itt és Abu írta, hogy nem lehet 960SP beüzemelni úgy, hogy hozzon gyorsulást. Mert ha elosztod a 960-at 4 el majd 5 el akkor nem 10 szorzata jön ki, 10-el oszthatónak kell lennie. Akkor inkább 1000SP, és semmi plusz megaherc,
vagy az a plusz 150-200MHz, amit csak nagyobb fesz emeléssel lehetne hozni, amit ha meg is tudnának valósítani, nagyon melegedne a kari és sokat enne. Vagy ha ártrendezik egy kicsit a felépítést, hogy nagyobb frekit tudjanak elérni. Szerintem. -
janos666
nagyúr
válasz
leviske #1501 üzenetére
Jaja, én is azon filózok, hogy ha jönnek az új kártyák, esnek picit árban ezek a régiek, akkor elbizniszelem az 512-es 4870-em 1Gb-osra. (azért áresés után, hogy kisebb legyen a két típus közti árkülönbözet
).
Ebben konkrétan rossz tanácsot adott nekem Abu, mikor azt mondta az 512Mb mindenre elég lesz 1920x1200ban is, mert nincs memory leak, meg nem ilyenek lesznek a programok, mint amilyenek. (pl. Far Cry 2, GTA4, ezek pl. épp rajta vannak az étlapon, és épp érzékenyek a memóriaméretre, miközben épp a játszhatóság határán vannak alulról...)
GTA4-ben pl eltűnik a textúrák fele, ha natív 1920x1200-ba erőltetem norestrictions parancs után, a többi meg szar lowresben jön elő. -
válasz
leviske #1388 üzenetére
nincs nagy különbség a tudás tekintetében. az RV700 architektúra talán egy kicsit ügyesebben használja őket, mert a 9800GTX+ hasonlóan ROP-limitált (is), mint a 4850, pedig majdnem 20%-kal több a ROP-jainak a kapacitása a magasabb órajel miatt.
de a lényeg nem ez, hanem az, hogy a 4850-ről a 4870 a következő lépcső, ahol a 20%-os core clock emelés megdobja a ROP-sebességet is, a 9800GTX+-ról viszont a GTX260, ahol órajelben lemegyünk 738MHz-ről 576-ra. tegyük fel, hogy a G92-ből is akarnak csinálni egy 4870-ellenkártyát, és megemelik 20%-kal a core órajelet - ekkor tartunk 886MHz-nél. ahhoz, hogy ezt a ROP teljesítményt hozni tudja, az 576MHz-es GTX260-nak majdnem 25 ROP-ra van szüksége - ehhez képest a 28, ami van neki, nem is olyan sok...marcias: nem, ez főleg konfigurációs kérdés - abban van némi rugalmasság, hogy a 4 ROP-ból álló blokkok milyen széles csövön szólongatják a memóriát (ez nem ilyen egyszerű amúgy, csak nem akarom idekavarni a memóriakontrollereket). eddig az über alles mindenkinél a 64-bit volt (bár mondjuk ezalól is volt kivétel, a 2900XT 16 ROP-pal volt 512-bites), úgy tűnik, az rv740-ben lementek 32 bitre. azt amúgy nem tudom, hogy gDDR3-mal is meg tudják-e ezt csinálni, de elvi akadályát nem látom.
-
törölt tag
válasz
leviske #1238 üzenetére
Az, hogy mik voltunk, nem változtat a lényegen, azon, hogy mik vagyunk most!
Nekem is szép számmal voltak NV kártyáim a gépemben, ettől függetlenül (a hangsúly a következő 2 szón van) jelen pillanatban bevallottan ATI felé hajlik a szívem. Ettől azonban tudok függetlenedni és objektív véleményt formálni, amely esetben meg kell állapítanom a fentebb leírtakat. Nehogy azt mondd, hogy Te nem vetted észre azt, amit írtam... -
törölt tag
válasz
leviske #1229 üzenetére
Ugyan-ugyan. Keldor mindig az NV számára legkedvezőbb álláspontot képviseli, míg mindenki kedvenc Kékgén-je az ATI számára legoptimistábbat. Ez a Napnál is világosabb annak aki tud a sorok közt olvasni. (Csupán véletlen hogy az 55nm Neked logikusabbnak tűnik valamiért és ugyanakkor az NV számára ez lenne a kedvezőbb.)
Ja amúgy az igazság valahol félúton lehet, mindenki döntse el, hogy melyikük miben téved, de amíg nyilvánosságra nem hozzák a hivatalos speckókat, addig a qvantumfizika törvényei szerint mindkettőjüknek igaza van, tehát az rv740 és 790 egyszerre lesz 40 és 55nm-esHogy tovább vigyem a gondolatot: ABU szintén szembeszökően ATI-párti. És most a millió dolláros kérdés: miért lesz a nyilvánvalóan legtájékozottabb, legnagyobb tudású, leginkább a tövén, a tűz közelében levő ember az egyik konkrét gyártó támogatója? Lefizetés? Aki olvasott pár hsz-t ABU-tól az tudja hogy nem. Akkor miért?
A helyes megfejtők között 1 darab ATI 4870 megvásárlásának lehetőségét sorsoljuk ki! -
rocket
nagyúr
válasz
leviske #1210 üzenetére
Ezek csak kodnevek, nem letezo GPU-knak is vannak kodnevei (R680/R700), szoval ezekbol semmire nem lehet kovetkeztetni
Valoszinuleg a csikszelesseg marad, de masik node-ot hasznalnak, igy ha csak orajeleket emelnek, akkor is lesz alapja mashogy nevezni a GPU-t, meghat az NV retail termekeket nagyedevente nevezgeti at, akkor egy kodnev kapcsan sok lehetoseg van ilyesmire, hivhatnak akar R900-nak is -
rocket
nagyúr
válasz
leviske #1184 üzenetére
Computerbase tesztje szerint az 1GB-os HD4870-nel 6%-kal fogyaszt tobbet a GTX285 load alatt.
Nem gondolom, hogy fogyasztasban hasonlo csikszelessegen, de masik node-on csodat lehetne muvelni, szoval nem lennek tulzottan meglepve ha vegul fogyasztasban felul mulna a GTX285-ot az RV790XT. -
Bluegene
addikt
válasz
leviske #1091 üzenetére
a fenébe bejönne a worst case scenario?
akkoris új kódnév, tehát ha mégis 55nm marad csak javítottak rajta(több sp)
dehát ahány forrás, annyi verzió, én bízok a legjobbakban!
óh de elfogadnék egy ilyet! 7:15-öt nézzétek (sebaj jövőre végzek, majd az első fizuból egy 5870X2-est
), nem mintha a 4850 rossz lenne
az 5870X2, 1ghz+ órajel, 5ghz Gddr5, 2x2400=4800 stream proci, egyszerűen fincsi
-
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #1018 üzenetére
"Nem kell félteni az AMD-t PC piac nélkül is megtudnának állni. Az csak ráadás, hogy ott is talpon vannak és szvsz jelenleg igen stabilan."
ez a stabilan annyira stabil, hogy AMD már 8-10negyedéve nagyon durván veszteséget termel.
btw énnem tudom elképzelni, hogy a PC piac nélkül AMD, hogy tudna megállni, ha még ekkora 48x0siker mellett is veszteséges. -
rocket
nagyúr
Mivel a R680 valojaban nem GPU hanem 2xRV670-ra epulo HD3870X2 amin a 2 GPU kulon van, igy nem is erdemes R680-nkent emlegetni, csak marketing megfontolasbol hivjak igy, valojaban nem erdemel GPU kodnevet mivel nem GPU, hanem egy termek
(es ez igaz a HD4850X2/4870X2 eseteben az R700-ra is)
(NV nem hivja mashogy a GPU-it a dual GPU-s kartyain, pedig ugye a G90 kapcsan eleg nagy hype volt anno, hivhattak volna 9800GX2 kartyak GPU-jat G90-nek, ATi ezt lovagolta meg, R700-rol mar evek ota szo volt, kozben valojaban az igazi R700 utkozben eltunt
)
-
VinoRosso
veterán
Itt nem erről van szó, hogy megéri e vagy sem. A játék fejelsztéséhez pénz, kell, mert fizetni kell a gárdát, aki csinálja, ha nincs elmennek, a lóvét meg be kell szerezni valahonnét, és egyik fejtesztő sem olyan, hogy zsebből előhúznak több tíz millió USD-t. Ha nem találnak partnert, aki finanszírozza nekik a költésgeket, akkor nem lesz motor sem, így nincs miről beszélni. Ha meg a feljesztők lesápolják az Nv-t, akkor szeritnem joggal várja el, hogy az ő technológiájával fejlesszenek.
A másik meg, hogy egyelőre halvány lila gőze sincs senkinek, hogy az OCL és a CUDA hogy viszonyul egymáshoz, mert egyetalán nem biztos, hogy annyival jobb lesz az OCL mint a CUDA ha egyetalán jobb lesz). Mert oké, hogy mindennel lehet használni, de vajon mekkora a tanulási költsége, és mennyibe kerül ezzel fejleszteni, és a végtermék ami ezzel készül az milyen teljestményű lesz? A CUDA tanulási költsége minimális, aki tud C-ül(márpedig elég sokan tudnak), annak túl sokat nem kell erőlködnie ahhoz, hogy beletanuljon, és az ezzel való fejelsztésért még pénzt is kapnak az Nv-től(bár akárki azért nem csak a legjobbak), és ezentúl egy kiforrott eszköz, nem most jött ki a piacra, hanem már sok helyen használják, ráadásul igen hatékony is, főleg az új GT200-as karikkal, ahova kell a FP teljesítmény, ott gyakorlatilag nincsen ellenfele a PC-s környezetben.
Csak azért leírni az cuda-t mert lesz egy nyilt konkurrens termék szerintem marhaság. Ennyi erővel már mindennek OGL-t kéne használnia, meg .NET helyett Java-t, meg NT helyett UNIX-ot stb... Abba kéne belegondolni, hogy már egy ideje ott van az AMD markában a dx10.1, aztán kitörleti a seggét mindenki a dx10.1-el is, pedig ez még technológiai szempontból is előrelépést jelentene a fejlesztők számára is, sőt a dx10 is már az lenne a dx9hez képest, aztán mindeki látja, hogy milyen játékok születnek. -
Igen, abban a 3 játékban van esélye. A többi 43187421-ben kicsit kevésbé.
A DX10.1 játékáradatot pedig kíváncsian várom - egyelőre új AAA game fronton van nekünk Mirror's Edge és 1 héten belül FEAR 2, amelyekben ismét a GTX260 után kullog a HD4870, és eszében sincs a GTX280-nal versenyezni. ígérem, hogy az első olyan játéknál, ahol a HD4870 10%-ot ver a GTX280-ra, revidiálok
-
TTomax
félisten
Az X2-es stratégiához kellett az a felépítés ami először az R600-ban volt meg,az hogy nem sikerült belöle X2-t késziteni az ugye annak volt betudhato hogy 80nm-en készültek,de ha jól emlékszem nem ide volt várva.
Szóval én úgy értettem,hogy az ATI RV770-es sikereinek alapköveit az R600-al alapozta meg. -
szerintem a GTX295-höz bármilyen hozzányúlás a world of pain kategória lehet. ha képesek voltak kiadni 896M memóriával, amivel pont ott tud kipurcanni, ahol a legnagyobb szükség lenne a kraftra (25x16, sokszorAA), akkor ott nagyon kemény keretek között mozogtak a tervezők...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én nem mondtam, hogy az RV790 40 nm lesz.
Bár azt sem, hogy nem 40 nm lesz.
rocket: Az infók szerint a multi-thread három lépcsőben kerül beépítésre (9.1-9.2-9.3). A 9.2-ben már jól kell, hogy működjön ... elméletben. Kérdés, hogy az AF átkalibrálás mennyi időt vesz el.
-
rocket
nagyúr
Mind1 vegulis, ugyse a GTX280-hoz merik majd, GTX285 meg +10%-ra van meg
Nem is irtam olyat, hogy a szakmai hozzaerteset befolyasolja.
Ez a driver tema mokuskerek lett mara, 9.1 volt a wunder driver, aztan kiderult megse lett az mert nehany dolog atcsuszott a 9.2-be, erre most meg mar a 9.3 a wunder driver, (direkt irom wunder drivernek, mielott meg valakinek feltunne, hogy nemet/angol mix
) , lehet-e egyatalan wunder drivernek hivni egy olyan dolog miatt, amit az NV mar honapokkal ezelott megcsinalt? inkabb hazi feladat vegre teljesitve.
Ha igazam lesz akkor se kell engem reszesits prioritasban, es elnezest se kell kerni, ez egy forum velemenyeket cserelunk, de neha tobb kellene azert annal, hogy "de akkor is 40nm lesz, es 30%-kal gyorsabb", ez nem sg.
Megprobalom ervekkel alatamasztani a mondanivalom, hogy mi miert tortenhet, megha nem lesz igazam az se szamit, nem azert irogatok, hogy barki engem reszesitsen prioritasban. -
rocket
nagyúr
"(Abu elmondása szerint megint a 9.3 lesz egy komolyabb... ahogy tavaly a 8.3)"
ABU elmondasaival dunat lehetne rekeszteni
-
janos666
nagyúr
Vagy lesz 4950, 4970, 4970x2 és 4795x2 is (vagy utóbbi kettőből csak a 2. jön ki). Első kettő emberi áron, utóbbi a mostani X2 árában, a legutolsó meg abszolut high-end kártya, a single chipes 4970-hez képest is megemelt órajelekkel, hogy ne legyen olyan egyszerű dolga az nv-nek, hogy lesz gyárituningos GTX295, ami nyaldossa a seggüket, és visszaköszön GTX295+ néven. Vagy inkább csak azért, hogy igazodjanak az nvidia 5-re végződő jelöléseihez, és úgy tűnjön mintha az X2 nem egy az egyben csak két lapból összeragasztott kártya lenne, hanem valami mégjobb...
-
Power
senior tag
-
nixx-21
őstag
hát igen az ATi nem nV h csak azért szinte új szériát h ki mert más nm-en lett gyártva vagy cska simán átnevezi
sztem is sokkal reálisabb a 49xx és a 47xx-es sorozat (név.) elindítása....meg általában a HDx család csúcsszériáját hozzák ki előbb (PRO , XT) pl: 3850/70 , 4870/50 (2900 PRO/XT bár itt még nem voltam benne a témába nem tudom pontosan)
-
nixx-21
őstag
nem hiszem h annyira rá kell gyúrni mert manapság egy jó CF(X)-et is nehéz kihajtani....
elég a
2.GPU +90%(ez már most is megvan már-ahol)
3.GPU +75%
4.GPU +65%
mint ahogy régebben Abu85 is említette a 4.GPU-nél mág nem a VGA lesz a szűk kereszmetszet
persze természetesen ezekhez a százalékokhoz el kell jutni de sztem ha eddig eljutnak az már bőven elég -
vers
tag
könnyebb a hardvert áttervezni , mint megirni a drivert egy gány architecturához
és mint CF tulaj egyáltalán nem vagyok elégedett az alternate frame rendering müködésével, pedig ez még nagyságrendekkel jobb a 4 magosnál
nem beszélve arrol hogy ki kellett fizetnem a dupla memoriátde az atiéknál is tudják ezt ugyhogy bizakodo vagyok hogy jo lesz a következö generácio
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest