- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseri0058
őstag
Manapság már egyik csúcstelefonra sem lehet azt mondani, hogy gyenge lenne a kamerája. Vannak jobbak-rosszabbak, de az hogy gyenge lenne...
Miért érzed gyengének? Talán homályos a fotó? Vagy esetleg ha belenagyítasz rendesen, akkor nem annyira éles? Mert ez például tesztnél rendben van, de a napi életben senki nem nagyítgat bele, hogy huuu ott nem látszik egy részlet.
A szelfi kamera képe is Tv-re kirakva teljesen élvezhető, nem hogy egy telefotókamera képe.#3336 syIex
Hát igen. Én nem ismerek más telefont. Még szerencse, hogy Te igen... -
sirokipatrik
aktív tag
Amikor jön az előugró értesítés, rákattintok, és nem tölti be csak egy fehér képet és forog. Vissza kell menni aztán úgy nyitja csak meg. De érdekes mert van amikor jól megy. Mondjuk 10 alkalomból max 1-szer. De olyan is szokott mostanában lenni hogy rádugom a kocsira és nem érzékeli az USB-t, ha újra össze kapcsolom akkor meg működik, de ez lehet hogy kábel hiba, sőt valószínű.
-
s.Oliv3r
senior tag
Kb. Ezt mondjuk neki hetek óta, hogy nála valami nem kerek…. vigye el gariztatni. De ő nem viszi, inkább minden nap újabb és újabb problémát fedez fel. Mindenki úgy tölti unalmas perceit ahogy akarja…
Én biztos nem így tennem. Kicsit tigris kolléga feelingje van a dolognak amúgy.
-
Foglalt név
addikt
-
MLA
aktív tag
Android; ujjlenyomat olvasóval megnyitod a készüléket, kiolvasod a kódot ami a csomagautomatánál kell, beírod a terminálba és ugyanazzal a mozdulattal rakod a fizetéshez a mobilt.
iPhone; Face ID-vel megnyitod a készüléket, kiolvasod a kódot ami a csomagautomatánál kell, beírod a terminálba, elveszed a mobilt, kétszer katt, arcfelismerő jelez és csak aztán rakod a fizetéshez.
Érted, a droidon ha már fel van oldva a mobil bármikor tudsz fizetni, míg újra el nem sötétül a képernyő, almán a fizetéshez be kell lépned a tárcába ahhoz hogy fizetni tudj hiába van már fel oldva a képernyő.
De mondom valószínűleg csak megszokás kérdése lesz, csak meglepődtem. -
Zozzer888
addikt
Nem tudom
Én a rocket league-t szedtem le onnan, illetve onnan gyűjtök játékokat ha esetleg egyszer úgy lenne, hogy kell, mert sokminden felkerül, heti 1-2 ingyen játék is van (úgy mint ahogy PC-re is).
Az a baj, nagyot csalódtam ilyen fronton a PROban, a Life is Strange játszhatatlan mert rosszul teszi ki a játékot a kijelzőre, a GTA SA pedig laggol és játszhatatlan… a sokkal gyengébb iPad 9en ugyanezek hibátlanok…
-
Foglalt név
addikt
Nem tudom mi lehetett, első nap volt egy tök egyszerű időpontom és valami alap dolgot nem sikerült kiszednem belőle(talán napot sem tudtam váltani), úgyhogy felhúztam magam és töröltem.
Most letöltöttem újra és működik. Lehet a fiók nem volt még kész rendesen (céges, mint említettem).
A my maps térképet rárakja, mint réteget, viszont onnan kezdve az eredeti funkciók eltűnnek. Pl. nem látod mikor van nyitva egy hely, csak azt hogy a saját térképen rajta van. Szerkeszteni sem tudod, csak nézni. -
Zozzer888
addikt
Persze, ezt tudom
Azt hittem a léptetésnél zavarja a fórumtársat a nagy ugrás. A 48 mpixelnél valahogy nem zavar a “digitzoom” ilyen mértékben
Az 5x kamera megérdemelné a 48as szenzort, reméljük a 17be már ez lesz, engem elriasztott tőle hogy a vakut és a lidart oda tették (most legalábbis úgy néz ki oda fog kerülni) ahol amúgy horizontális módnál én fogom a telefont a másik kezemmel. (Mert f***k hogy elejtem
)
-
BogyóBP
addikt
3 van. Ugye van az alap amit te mondasz 1-2x el. Van a zoom kamera ami az 5x es egység és van a wide és macrohoz használt ultraszéles. Ez a 3 kamera szenzor és lencse van telefonon. Plusz kiegészítve a LiDAR fotószenzorral és a elmaradhatatlan villanóval (vaku). Mindegyik objektiv más és más fokális távolsággal rekesszértékkel és markolással dolgozik, ez exif adatoknál és a hisztogram elemzésénél is látni lehet. Illetve ami számomra érthetetlen hogyha a főegység 48mpixel ami igazából hazugság mert 24 a nyers felbontás nem pedig lebutitás, szerintem a 48 már egy upscale feldolgozo algoritmusos dolog de az is lehet hogy az a nyers és a 24 a butított (alap szenzor felbontás) erre nagyon nem térnek ki kb sehol..Hogy akkor a makró, az ultraszéles és az 5x egység miért csak 12mpixel? Szerintem lett volna annyi hely hogy elfért volna 3 ugyanolyan szenzor is. Aztán lehet zöldséget beszélek majd aki jobban bele ásta magát kijavít.
-
karldergroße
senior tag
-
BogyóBP
addikt
Én igazából nem is használom, már egy tökre idejét múlt dolog, helyette csinálhatnának biometrikus azonosítást mint ami régen volt. Praktikusabb mint a face ID. Vendéglátásban dolgozom és sokan szenvednek ha fizetni kell telefonnal és a face id nem ismeri fel mert pl nem jók a fények. Ellenben az ujjlenyomat mindig ott van és nem számít a fény.
-
-
-
mihail38
senior tag
-
mihail38
senior tag
Mindenkinek más és az igénye, elvárása szerencsére nem zsába macskát árulnak mindenki pontosan tudja mi van a dobozba, és van választása mindenkinek, hogy megveszi vagy nem, ezzel én is így voltam, tudtam mit veszek nekem kifejezetten tetszik a dynamic island üzem idővel is meg vagyok elégedve mert egésznap velem van és nem merül le estére, de nyilván ez is egyén függő ahogy olvasom van akinek bírja 2 napig is.
Jó kis telefonok az almák, csak mindenkinek más az igénye és ezt nem tudják garantálni, hogy mindenki elégedett lesz. -
PlayMax
nagyúr
15pm egy nagyon jó telefon ,jó a fogása ,picit kisebb mint a 16 pm és nagyobb mint a sima 16p ,
Igazság szerint mikor minden indok nélkül az én hülyeségem által eladtam ,vissza is vettem volna szívesen de csak hivatalos normális helyről szeretek vásárolni és a pro szériák ebből a tekintetből mindig kényesek ezek a területen.
Újonnan hivatalos helyről mindig csak az aktuál pro széria elérhető ,vagy az új megjelenése közben még el lehet kapni régebbi pro szériákat míg a készlet tart.
Ilyenkor már nem is nagyon van szín választás ,hogy fehér vagy bármi ,marad a leragadt sok fekete meg natur.Szerk.
Az almás piac meg nagyon nagy odafigyeléssel oldható csak meg ,hogy minden alkatrész gyári legyen ,ne legyen szolgáltatóhoz kötve ,legyen meg az eredete ,hogy honnan is származik és stb.
Ez a konkrét kényes gond a használtpiacon kimondottan a régebbi pro szériákat érinti a legjobban.
Ha lehetne kapni még újonnan 13/14/15 pro szériákat ,nagyobb gondba lenne az aktuális pro széria eladások alapján , -
Zsolt,72
senior tag
De nem is az a probléma, hogy jobb-e a Vivo.
Az a probléma, hogy ez egy visszatérő topikromboló téma, amit erőltet. Erre az összevetésre ott a fotós topik, de ott se lenne helye annak az izzadtság-szagú erőltetésnek, amit itt csinál.
Egyszer leírja, megbeszélésre kerül és oké. Van amiben jobb a Vivo, nem vitás. De amit Tigris csinál, az értelmetlen és parttalan vitát gerjeszt (nem mellesleg ezt konkrétan tiltja a fórum szabályzata). Mantrázza a Vivót, de egyszer már azt is leírta, hogy nem venne olyat. Csak a kamerát mantrázza. Beakadt ez a lemez nála, ami nagyon rosszat tesz ennek a topiknak… nem lenne gond, ha a megbeszélés után tovább tudott volna lépni. De csak ugyanazt mantrázza. Ez a gond. -
Speedy007
őstag
Figyelj nekem pl. apámnak van "okos" telefonja de nincsen internet hozzáférése így semilyen képet nem tudok elküldeni a lányaimról. De vannak jó páran idős korosztályban ahol van okos telefon de nincsen internet hozzá férhetősége de még számítógép se. De lehet ide venni még a drogériákban található fénykép nyomtatókat hogy mikor szeretnél gyorsan igazolvány képet készíteni nem tudsz mert BT-n keresztül nem tudsz csatlakozni kábelen keresztül meg hosszadalmas ki keresni merre van az a kép amit nyomtatni szeretnél. "Gagyi" minőségű de ennél jobban részletekbe menni nem szeretnék mert megint lesznek olyanok akik felszívják magukat és majd írni fogják hogy vegyél inkább azt...
-
kchris78
veterán
"de ez a sok opció, kapcsoló, személyreszabás csak növeli a hibák számát"
plusz teljesen kusza az egész úgy ahogy van... Melyik kerül az általánosba és melyik direkt pont alá? Ezt szerintem kb senki sem tudja megmondani csak hogy a dizájner mikor kinéz az ablakon merre fúj a szél, kb attól függ.. mert hogy logika meg rendszer nincs már benne.
-
vadkörte
addikt
Viszonylag friss iP-osként tisztában vagyok vele, hogy a véleményem jelentősége kb. =|0| egyes ősiP-onosok szerint lehet, hogy a létezésem is sérti a kiválasztottak közösségét. Hmmm. Lesz***m...
Kernel panic? Utoljára akkor találkoztam vele, amikor egy desktop linux-on olyan helyen matattam ahol nem kellett volna. Telefonon a Redmi Note4-nél talán 1x, amikor hibásan töltődött le a barkácsolt ROM és ráadásul nem is a hozzá való recovery-vel telepítettem. Na az csúnya volt. Valamint az Y300-nál amikor Ubuntu-t telepítettem rá. Bár az inkább folyamatos FC volt. Kamera fagyással sosem, az indításkori fekete képpel 1x, amit egy kilép/indít megoldott.
Amúgy mi a baj a kamera app-al? A szükséges minimumot tudja, ha több kell, ott az AppStore. A másik vesszőparipa a billentyűzet. Droid-on a swipe-ot kb. 10x próbáltam, de mindig az agyérgörcs kerülgetett tőle. Akármit telepítettem, valami hisztije mindig volt és 90%-ban kínszenvedés volt a pötyögés, pedig a Redmi Note4 és a Moto G60 kijelzője minden csak nem mütyűr. Az iOS keyboard app-ja buta mint a tök, kb. karos írógép szintű, de legalább kényelmes gépelni rajt!Őszintén! A CC szerkesztési nézetének mikrolag-jai ki a kénköves lóf***t érdekelnek??? Direkt ellenőriztem és nem vettem észre lagot, de felőlem lagoljon nyugodtan.
Ki az az elvetemült aki naponta 100x lép be a CC szerkesztő módjába és rángatja össze vissza mint egy hibbant foxi a lábtörlőt, csak, hogy rábökhessen, hogy "AHA!!! LAGGOL!!!" Most komolyan! Nem elég 1x beállítani az általad használni kívánt kapcsolókat (esetemben összesen 13db!)?
#2114 BogyóBP
Nem vagyok prouser, de a 16Pro-m nem nagyon akar melegedni, sem töltéskor (lassú töltővel töltöm, ráérek), sem használat közben. Azt viszont észrevettem, hogy a kamera meríti az akkut rendesen. Pláne ha RAW/ProRAW-ban fotózok, a sima HEIF/JPEG nem annyira. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyetértek..., egyszerűen nonszensz ez a ikon áthelyezési mizéria. Ha át akarok helyezni valamit, akkor azt azért szeretném, hogy az ott üresen álljon, mert majd a helyére mást szeretnék tenni. Nem, átrendezi az egészet, kitölti a helyet, az kerül oda, aminek semmi keresnivalója ott etc... Után az az egész keveredik, végül hagyom a csába az egészet, mert csak az időmet rabolja.
--------Más:
Kíváncsi vagyok, lesz-e ma telefonom, vagy nem, mert eddig nagy a csönd, semmi értesítés, semmi email, sms, ki fogja szállítani, vagy töröltük, vagy valami, de eddig semmi. -
Az hát, nem is értem, ha már lehet szabadon rendezni, mit kell variálni. Miért nem hagy egy "lyukat" ott, ahonnan elveszem az ikont.
Mondjuk, kezdetektől ismerem az iOS-t, szó szerint, szóval nem lepődöm meg rajta, de attól még nem értem (mint oly sok más mindent sem vele kapcsolatban).
Egy gondolat viszont végigkísért az évek során: "Vajon akik fejlesztik az OS-t (és legyen szó bármelyik másikról is), miért nem használják azt?". Mert az egyre több logikátlan baromságtól az embernek az az érzete támad, hogy olyan fejleszti, aki nem használja. -
kchris78
veterán
nem néztem... mondjuk elemzés szinten elhiszem hogy lapváltáskor laggol - ha megnézzük mennyi RAM-ot képes felzabálni a hatalmas JS meg minden egyébnek köszönhetően (JVM) egy TAB (MacOS alatt) (többszáz MB - akár GB) és azt kidobja és újratölti (nem netről csak lokálisan) elindítja a mindenféle futtatást szerintem ott már _NAGYON_ brutális kódolásnak kellene lennie hogy végig atomsmooth renderelés legyen végig..
-
Speedy007
őstag
Őszintén nem igazán tudom csak tippelek mert ha nem így lenne akkor JPG-n is részletesnek kellet volna lennie és nem csak HEIC-n. De szokott olyan érdekes jelenség is elő fordulni hogy sikerül készíteni egy nagyon jó képet de a gallériában vissza nézve vagy a kamera-ból már nem ugyanolyan vagy ugyanaz a kép van már
-
xhege
veterán
Régebben én is mindig ugráltam a két rendszer között. Mondjuk nálam a csapásirány a Samsung (Note9-től S23 Ultráig mindet próbáltam) és a Pixel (3 XL-től a 7 pro-ig) volt. Néha csúszott be egy egy Huawei OnePlus vagy Oppo. Most viszont már jó ideje nem cserélgetek. Bár ezek a nyitogatós cuccok időnként csábítanak.
-
dnelb
veterán
az tény hogy mikrolagg szempontjából semmivel sem jobb jelenleg az ios, de csak javítják majd
pl safariban új lap nyitáskor 10bol 7x röcög, widget lista folyamat bár azt keveset látod legalább, meg appokbol ha kilepek néha ott is. magák az appok mondjuk nem nagyon szaggatnak.
-
dnelb
veterán
Engem nem érint, nekem PM van, ahogy nézem ez meg csak a proknál jelentkezik. Kernel logokat is megnéztem, 0 panic volt eddig
Tökéletesen működik.
Most hirtelen nem tudom mire gondolsz kijelző alatt
Nincs vele semmi, nekem tetszik, jobban mint az ultra, végre nincs grain, meg csíkozódás, meg az hogy nem szögletes azért kényelmesebb. Kamera szintén kategóriákkal jobb, 10ből 9 kép tuti hogy jó lesz, ez nagyon fura sok sok év samsung után. Séta közben lövök egy képet és éles lesz, végre tudok a kutyáról képet csinálni stb, rendesen átkellett rá állnom agyban, mert samsungot már inkább elő se vettem, tudtam hogy értelmetlen
IOS-nak vannak furcsaságai de azért már sokkal fejlettebb mint amikor az i11 pro-val próbáltam. Gesztusvezérlés lehetne jobb pl jobbról vissza, de tudom ez rendszerelveket sért, meg hogy a billre nem lehet vesszőt kirakni, de kb ennyi hiányzikApple watchot is imádom, ez is más level mint a samsung watch. Akkuidőt is jobbnak érzem. Melegedés nem nagyon van, bár nem játszok
Szóval abszolút nem bántam meg, most egészen biztos vagyok benne hogy az apple a samsung felett van, mindenben. Ami leginkább annak köszönhető, hogy a samsung nagyon elaludt az utóbbi években, rossz a QC(nincs), rosszak az sw updatek..
Most nem mennék vissza androidra pedig 1.6 óta az volt, de más rendszer nem tetszik csak az oneui, de a samsung mint telefon egyszerűen már kevés. -
Speedy007
őstag
Hát 13 is vissza lépés volt őszintén szólva (hiába Leica az említett nyári túrán droppolt minimálisan a kamera videózáskor sokszori fényképező használat miatt le-le térdelt illetve hiányoltam a makró fotózást ami a 12-nél volt a 13-ba nem jutott valamiért), 14-t már nem akartam a parásodó kamerák miatt így jött a 16 Pro. Naponta töltés nem bosszant 3-4 órás átlag képernyő idővel 4500mha-s Xiaomi-kat simán veri üzemidőben szerintem.
-
Speedy007
őstag
Xiaomim volt nem egy sőt arról váltottam nem rémlik hogy olyan lett volm, nyáron voltunk a családdal nyíregyházán az állatkertben GPS-t használtam út közben illetve fotózás és videózás is volt e-jegy is használtam má/volán és az állatkerbe lépéshez is fizetésre is volt használva telefon délután 5 körül került töltőre a vonaton a telefon úgy hogy fél hat körül vettem le a töltőről. Itt pár peces fotózás során legalább 5% körül merül ha jól emlékszem. Android esetén az ember nem veszi ezt nagyon zokon mert méretes akksi van de az apple esetén nincsen ez.
-
-
7Heads Drago
veterán
szoftvert nem nyugati ízlés szerint kalapálják
Jah mert az ios meg úgy készül? Ezt te se hiszed el. Pont az Apple az aki masszívan ragaszkodik az egyéni elképzeléseihez és megmagyarázza hogy az user érdeke. Aztán gondolnak egyet és mégis pont ellentétesen lépnek, mert látják hogy droidon az bevált nagyon. És egy rakás tulajdonság amit átvettek droidról független a szoftvertől, mégis átvették mert hülyeség volt kötni az ebbet a karóhoz. -
Speedy007
őstag
Kinek mi... Ami nyűgös az már nekem nem Fluid hanem kiábrándító már de szerintem sokan mások is így gondolkodnak.
IPhone 16 Pro-ra váltottam sok rém hírek ellenére amik vannak az IPhone-ról én kellemesen csalódtam, igaz vannak dolgok amiket nem értek de ez azért is van mert a droid és az ios két különböző filozófia által készült bár az tény és való hogy az almások részéről lehetet volna annyi gógyi hogy aki droidról jön az könnyen meg szokja ki ismerje magát rendszerben. Egész rendszert használva nekem kissé Windows phone érzésem van tudom két különböző világ de nekem akkor is valamiért hasonlít a kettő.
-
Igen, talán Te említetted valahol(simán lehet, hogy rosszul emlékszem, akkor bocs), hogy az ios folyamatos plusz funkciói miatt, el fogja veszíteni azt a simaságot, azokat a tulajdonságait, ami jellemezte, ami miatt szeretjük. Ennek jelei már mutatkoznak. Egyet is értettem...
droidosodik és az nem jó
Remélem nem következik be -
Speedy007
őstag
Nálam szoftveresen mindig is nyűgös volt Xiaomi bármelyik modell is fordult meg nálam. Pláne hogy a Xiaomi is kezdi másolni a Samsung-Iphone duo-t és próbálja zartabbá tenni a rendszert kezdte pl.a kínai piacon azzal hogy csak bizonyos idő és bejegyzés után a comonutin engedte oldani a szoftveres zárat. Mivel a kínai béta is megszűnt így az annak alapjául szolgáló Xiaomi.eu heti béta is így marad még egyenlőre a Stabil verzió. Xiaomi 13-nak a kamerája is elkezdett video felvételkor droppolni, mikor sokáig használom a kamerát akkor be lustul lomha lesz vagy hiába üzenetet dobálja. Bele fáradtam már hogy nyűgös mindig vagy kompromisszumos a Xiaomi. De ezzel nem csak így vagyok vele.
-
autotaxmo
őstag
Nem kell semmibe kapaszkodni, szerinted ezt a folyamatos keresletet egy minden evben megjeleno telefonnal ami szinte semmi de semmi ujdonsagot nem tud elohuzni a fiokbol, ugyanakkora kereslet vagy még nagyobb lenne mint az elozo evekben? Az egy dolog hogy az osszes tobbi gyartohoz kepest még mindig kva jok az eladasi szamok, de a Te gazdasagtani ismereteid alapjan, ha tavaly mondjuk 20%-os emelkedes volt iphone eladasi statisztikakban (persze ez nem igaz) akkor iden is es akkor evrol evre ez a tendencia? Elobb utobb beall es elkezd a csucsrol szepen lassan visszaesni az a franya mutato, nem lehet mindig a vegtelen csucsra maszni, elobb utobb jon a visszaeses, ez mar egy ideje azert lathato tendencia. Ahhoz hogy ujbol ugorjanak egy kva nagyot eladasban, valami nagyot kene durrantani. Ennyi
-
Navaren
aktív tag
Kíváncsi leszek, hogy az hogy lesz.
Tényleg kijöhet-e majd, 10 (vagy akárhány) év múlva az AIO smart device, ami tényleg megszüntethetné a többi kategóriát (pláne így, hogy a PC termékeik is lassan, de biztosan kacsintgatnak az ARM fele).Én mindig azt hittem hogy egy komplett, csúcs ARM lapka köré épült, 'betokozott' PCB-t lehet majd ki-be pattintgatni különböző házakba attól függően, hogy telefon, tablet, laptop vagy épp asztali konfigurációt aka(na) az ember használni, kvázi dokkot csinálva a nagyobb motyókból, de lehet, tényleg az AIO lesz a jövő.
A portfólió diverzitás pedig tényleg majd a szoftveres pakk-okból, meg online szolgáltatásokból (stream, cloud, AI, stb.) jön majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged