- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Navaren
aktív tag
Elvileg ugye nem azért került bele, hogy a használt modell eladásakor mutogatni lehessen, hanem hogy az iOS 11 óriási PR bakiját utólag igazolja a tulajok előtt, azaz hogy a régebbi telefon márpedig nem azért direkt lassabb, hogy vegyél újat, hanem hogy lásd, ha az akku fáradt és nem képes kiszolgálni a telefon által egyébként nyújtani képes maximális teljesítményt.
iOS 12 óta sok ilyen PR - ügyeskedést jött be, többek között ugye az is, amit épp most vettek ki megint iOS 18-ban: hogy a CPU órajeleket instant maxra húzza a rendszer terhelés alatt, nem pedig fokozatosan pörög fel a chipset, ezzel is a sebességérzetet növelendő.Hogy azóta mi nőtt ki az akku monitorozásból, állapotkijelzésből, stb., az egy másik kérdés, de minimum megmosolyogtató, hogy minden iPhone topikban ciklikusan előkerül a téma néhány hetente, és pörögnek rajta az emberek pár tucat hozzászólásnyit.
-
Navaren
aktív tag
Tök jókat írsz Te is, meg a többiek is, akik reagáltak rá, ennek elélenére ne haragudj, de továbbra is el tudom képzelni, hogy SE valami ilyesmi lesz.
Igen, tényleg nehéz lenne elképzelni, hogy a 16-ot és ezt az SE4-et egymás mellé téve valaki előbbit venné, tényleg Best Buy, de egyrészt volt már olyan, hogy az SE akarva- akaratlanul alávágott másik modellnek fél éven belül (a 12 Mini eladásait biztos, hogy legalább részben kompromittálta anno az SE2 2020 tavaszi bevezetése), másrészt pedig ne felejtsétek el, hogy az i16 konkrétan 1, azaz egy évig releváns a portfólióban (különösen úgy, hogy ha a 17 tényleg ProMotion Display-t is kap, stb), az SE pedig legalább három (alapmodelleket pedig rendszeresen vezetnek ki a piacról egy év után).
Ilyen frissítési ciklus mellett egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy többgenerációs hardveres lemaradással küld a piacra terméket Alma. Az ötletet magában sem, az eddigi mintákat figyelembe véve pedig pláne nem.
És tekintettel arra, hogy - sajnos - ők is, és a piacon mindenki más is érzi, hogy most a következő évek az AI-ról fognak szólni, személy szerint nem tudom elképzelni, hogy anélkül dobnának a piacra telefont - meg abszolút belépő szinten sem.Teljesen egyetértenék Veled és a többiekkel, ha az SE az éves iPhone frissítési ciklus egyike lenne.
De nem az.
De persze ez csak az én véleményem. Simán lehet, hogy Neked/Nektek lesz igazatok. -
Navaren
aktív tag
Ezt már inkább el tudom képzelni indoknak.
Mondjuk a 'maradékokból összetákolt' iPhone SE mindig is ilyen 'bate' termék volt, kevésb az abszolút nettó profit volt a cél rajtuk: megveszed, és próbálkozol más kiegekkel egy ideig, de ugye azok sosem működnek olyan jól, mint a sajátjaik, így aztán előbb-utóbb csak veszel hozzá alap AirPods fülest ha a telefon bejön, egy-két szolgáltatást fizetsz elő (főleg a tengerentúl), esetleg jön egy Watch SE, aztán jó eséllyel a köv. telefon már egy komolyabb modell lesz. -
Navaren
aktív tag
Miért?
Pont a SoC az, amelyik szerintem nem annyira elképzelhetetlen, tekintettel arra, hogy SE-k mindig friss chip-ekkel jönnek.
SE 2016-ban elején a 2015 szeptemberi 6S chip-jével, 2020-ban a 2019-es 11 Pro chipjével (ez tuti, ilyet vettem karácsonyra valakinek a családban), a 2022 tavaszi SE pedig a 2021-es 13-mas alap iPhoneok A15 Bionic chip-jeit kapták, nem?
Szerintem egy alap A18 nem elrugaszkodott elképzelés.Apple Intelligence is szerintem adott (pláne, hogy az SE megjelenése kb. a szolgáltatás teljes funkcionalitásának elérhetőségével lesz kb. egyidőben, ha lehet hinni az iOS 18 lépcsőzetes update path pletykáinak), ezért a 8GB RAM is köztel biztosra vehező.
A kamera tényleg érdekes kérdés, elismerem, de el tudom ezt is képzelni; most már Almáéknál is van három generációnyi 48MP-es kamerája is (ami ha végeredményeket nézve annyira nem is, azért érdemben is fejlődgetnek azért), nem újból meg kell tervezni (vagy talán legyártani is), hanem kis túlzással levenni a polcról.
-
Navaren
aktív tag
Kíváncsi leszek, hogy az hogy lesz.
Tényleg kijöhet-e majd, 10 (vagy akárhány) év múlva az AIO smart device, ami tényleg megszüntethetné a többi kategóriát (pláne így, hogy a PC termékeik is lassan, de biztosan kacsintgatnak az ARM fele).Én mindig azt hittem hogy egy komplett, csúcs ARM lapka köré épült, 'betokozott' PCB-t lehet majd ki-be pattintgatni különböző házakba attól függően, hogy telefon, tablet, laptop vagy épp asztali konfigurációt aka(na) az ember használni, kvázi dokkot csinálva a nagyobb motyókból, de lehet, tényleg az AIO lesz a jövő.
A portfólió diverzitás pedig tényleg majd a szoftveres pakk-okból, meg online szolgáltatásokból (stream, cloud, AI, stb.) jön majd. -
Navaren
aktív tag
Én is úgy érzem kicsit, hogy a tesztben az i16 sajátjából kihagyott, de a nyelvre/billentyűzetre kívánkozó savanyú érzet itt megtalálta az utat a publikáláshoz
.
Ettől függetlenül a kritikák jogosak. Borzasztóan halovány upgrade lett az idei, amiben a kameragomb kb. értelmetlen, Schrödinger AI Suite-ja pedig egyelőre csak olyan formában létezik Apple-nél, mint Columbo felesége.
A másik: az Apple szerint az okostelefon 'kész' van, és ameddig nem történik megint egy gyökeres változás az alapkoncepcióban (mint amilyen 2007-ben történt), és megint kb. nulláról el lehet kezdeni kísérletezni majd az alapötlethez hozzáadott fícsörökkel, addig ez így is marad (gyanítom, hogy akkor azt már végre nem telefonnak fogják hívni, hanem link-nek, kommunikátornak, akárminek, elvégre ezek a kütyük már rég nem telefonálásról szólnak).
Amelyik irány fele a többi gyártó innovál, hogy a telefon több legyen, mint telefon, és a többi kategóriába is bele-belekóstoljon, tabletté hajlíthatósággal, asztali PC-t mimikáló, kvetíthető interfésszel, stb., azt nekik - egyelőre - nem éri meg erőltetni, mert abszolút tudatosan inkább alternatívát nyújtanak az adott kategóriákban, dedikált, kompromisszummentes(ebb), sokszor piacvezető eszközökkel.
IPhone nem szedhet el piaci részesedést az iPad-től, az iPad a MAC-től, stb.
Még az órát sem engedik LTE képes iPad-del is szinkronizálható motyóként is kiadni, pedig mióta duruzsolnak róla a fórumok, hogy nem ártana elgondolkodni róla, de nem: a Watch az iPhone kiegészítő, slussz.
Próbálkozik az Apple innovatív ötletekkel, csak nem az iPhone-ban.Egyébként koratavasz óta gondolkodtam azon, hogy a szokásaimmal ellentétben idén kivételesen egy év után váltok, mert a 15 Pro-m picit rakoncátlankodó természetű(bb volt), néhány egyedi bosszantó bug-gal, de egyrészt iOS 18 óta már tényleg alig tapasztalni őket, másrészt pedig annyira nüansznyi az újítás, hogy nem tudom igazolni magam előtt sem a váltás költségeit, így a 16 Pro is kimarad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest