Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kchris78

veterán

válasz Navaren #891 üzenetére

Ezek régebben is léteztek csak nem dugta az ember szeme elé... (orra alá..)
    PL ahol viszont mutathatná az az AUTÓ AKSI. Szomszéd elvitte szervízbe sima szervízre, minden oké nincs semmi gond stbstb.. 2 hét múlva berohat az autó mert az aksi megadta magát TELJESEN. Kétszer töltéssel be lehetett indítani. Ezt a computer BIZTOSAN mutatta... (hány száz szenzor van már egy mai autóban, sőt.. a régebbiekben is) MIÉRT nem dobott fel valamit hogy hé, azért már jó lenne cserélni! (ez főleg a stop-start-os aksiknál fontos, ott nagyobb kakaó kell, az igénybevétel is nagyobb ha használja ezt az ember, + ha elektromos kormányszervo is van ami felvehet hasonlóan nagy teljesítményt...)

• janeszgol

félisten

válasz Navaren #282 üzenetére

Nalam is teljes a homaly, hogy milyen telo lesz, de ez, amit ideszurtal most leirom, hogy best buy vetel. Az ev telovetele, aki nem ezt veszi az hulye. Szoval ez biztos nem lesz.

Valaki emlegette az ips kijelzot. Kizartnak tartom, de pl az idei Air mezei ips lcd-vel jott. De lehet kulonbseg az anyaghasznalatban is. Viszont az AI-t lehet megis beletennem a kalapba. Mas velemenyen voltam, de meggyozo volt valaki hozzaszolasa, hogy ez a húzó most es az Apple is teljesen fel akar szallni erre a vonatra. A tippem:

6,1 col oled, 8 GB ram, A18, gyengebb anyaghasznalat, 48 mpx-es kamera, de direkt funkcio szegenyebb. Es nem 200 ezer lesz, hanem 300k. (A sima 16 ugye 400-on nyit.)
    Hogy a sima 15-ot ne kannibalizalja (bar lehet az AI miatt szarik ra az Apple, gyorsan kopjanak ki a nem AI-s cuccok), gyengebb anyaghasznalat, direkt gyengebb kameras kepesseg (pl nincs 24 mpx-es mod, csak 12-es).

• Loik

tag

válasz Navaren #286 üzenetére

Jó.Most akkor képzeld el azt a szituációt, hogy év elején összeül az igazgatótanács és nagy egyetértésben meghozzák azt a döntést, hogy szeptemberben 1000 dodóért piacra dobják a 16-ot.Majd jelentkezik a buzgó újonc, hogy hát gyerekek, mi ezt féláron is meg tudjuk oldani, akkor dobjunk bele mindent az új SE-be és bő nyállal köpjünk szembe minden 16 vásárlót. Ugye ezt te sem hiszed el? :)

Razzul Nincs az Apple-nél gennyesebb profitorientált cég, pontosan annyira fogják visszahúzni az SE 2025-öt, hogy az a legkisebb mértékben sem legyen vonzó alánlat a leendő 16 vásárlóknak.

• csakany2001

senior tag

válasz Navaren #286 üzenetére

Több utalás van arra, hogy régebbi SoC gyártását növelik, akár itt a PH! lapcsalás hasábjain is. SE a céges flottákba szánt telefon és nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az A16 a következő SE-ben is megtalálható lesz, sőt közel garantálható.
    AI-s funkciókat biztosan nem fogja megkapni, meg egy csomó mindenben butítva lesz.
    Máskülönben a sima széria eladásait veszélyeztetné, ami szerintem közelebb van a Pro-hoz, mint eddig bármikor valaha.

De ezek csak találgatások, jövőre kiderül. Én szerintem az XR-t fogjuk megkapni egy A16-tal, olyan nagy csodára nem kell számítani. Nyilván jobb lenne az XS-t, de az meg sok vevőt venne el drágább modellekből.(különösen a 2 kamerás rendszer, OLED panel miatt)

#282.
    Szerintem ez IPS, 6GB RAM lesz. Szerényebb főkamerával.
    Ha tényleg ezt kiadják 500 eurós áron megvan a következő néptelefon, de kétlem hogy ez ilyen paraméterekkel fog kikerülni a boltok polcaira.

• Loik

tag

Teljes mértékben kizárt, hogy az SE 2025 A18 chipet kapjon. OLED és 60 Hz oké, ahogy a notch is meg a 8 GB RAM (ha már AI), de 500 dollárért 100%, hogy nem lesz A18, de én még a 48 MP-es kamerát is kétségbe vonom. Ennyi pénzért sokkal reálisabb az A16 chip, a 12 MP-es kamera (még az is előfordulhat, hogy ultraszéles sem lesz).

• icecave

nagyúr

Ha ez mind igaz lenne 500 dollárért, senki sem venne sima 16-ot 7-800-ért. Szerintem.

• joey04

titán

válasz Navaren #29 üzenetére

az Apple szerint az okostelefon 'kész' van, és ameddig nem történik megint egy gyökeres változás az alapkoncepcióban (mint amilyen 2007-ben történt), és megint kb. nulláról el lehet kezdeni kísérletezni majd az alapötlethez hozzáadott fícsörökkel, addig ez így is marad

És ebben igazuk is van. Nem véletlen játszik az összes gyártó azzal, hogy valamiből lecsippent mindenhol, még a csúcskategóriában is, amit aztán következő évben újra megad, stb, stb. Nem nagyon van jelenleg hova lépni. Ami túlmutat a mostani telefonokon, azok kompromisszumos megoldások, ilyen pl. a hajlítható eszközök, amik jók, de abban gyengék amik nekem fontosak. Aztán itt van az új sláger az AI, ami szintén jó, de úgy adják el, mintha egy teljesen új dolog lenne, holott ez az "AI" már évek óta része a telefonoknak, ahogy figyeli a szokásaidat és ahhoz állítgat különféle dolgokat a telefonon, ahogy a képeket manipulálja (akár mikor a kamerával készíted, akár utána), fordítás, stb, stb. Most ezek fejlesztésére mentek rá, mert itt van tér fejlődni, és bedobták, hogy na itt az AI, holott ha így nézem eddig is volt. Csak most jobb lesz, mert ráfekszenek. Az lesz a vicces, ha tényleg bizonyos funkciókat előfizetéshez kötnek... Akku fronton is van előrelépés, terjednek már a 6000 mah körüli telepek végre, de ez is csak egy komfortos szintre fogja végre emelni az üzemidőt, semmi kiemelkedő.

A következő nagy durranás szerintem az all in one eszköz lesz, ha lehet majd csinálni olyan hajtógatható telefont (eszközt), aminek nem kompromisszumos a kijelzője, bele lehet tenni az elérhető legnagyobb telepet, az elérhető legjobb kamerákat, meg a többi jóságot, és akkor tényleg lehet egy olyan eszköz, amit megveszel, hsználod úgy, mint a mostani okostelefont, ha van hely/idő akkor szétnyitod és tablet/laptop pótlék, otthon meg bedobod egy dokklóba és csatlakozik hozzá wireless az egér, bill, monitor. Ennek alapjai készen vannak, csak rengeteg kompromisszumal jár ezt most így használni, talán a Samsung van szoftveresen ebben az élen, de mire egy valóban nem bétás és nem kompromisszumos ilyen eszköz megjelenik, az szerintem minimum még 5 év, de inkább 8-10. Addig marad ez, hogy egy picit adok, egy picit elveszek, egyik évben ebben fejlődönk, de abban visszalépünk, stb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés