- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
-
-FreaK-
veterán
válasz
Solesz84 #29023 üzenetére
Én is erre gondoltam, meg hogy valahogy visszalépés, de a tesztek azt mutatják hogy nem jelent igazából semmit.
Mondjuk az a baj hogy úgy kell vadászni a teszteket, ahol nem 1080p-ben tesztelnek. Nem is értem..
Persze ha megvan rá a pénzed, és nem számít az ár, akkor vedd nyugodtan az 5900-at
Szerk. Inkább jó memóriára érdemes költeni, az hozhat a konyhára bőven, lsd. GN legujabb videója.
-
Chaser
legenda
válasz
Solesz84 #29023 üzenetére
kérdés mire
játékban jobb, multiban majdnem hozza
párszor ki volt már ez tárgyalva, magok száma önmagában semmit nem jelentHSM
nekem sincs kedvem hozzá
de egyik gyártó 65w-os modellje sem 65w-ot eszik defaulton
a nagy különbség az, hogy defaulton max all core órajelet az intelek még 6 magnál sem tudnak tartani 40e ft-os lap alatt, amd-nél sikerül 20e ft-osban is nekik -
-
Albigator
őstag
válasz
Solesz84 #10546 üzenetére
Szia!
Szóval manual all core tuning fix fesszel jó kis vízhűtéssel?Alapon mik voltak az órajelek gamek alatt nem emlékszel véletlen?
Vagy úgy nem is nézted?Ezt találtam gyors a keresőbe tőled:
"Nekem PBO-val olyan 4300-4325 korul volt most manual OC-al 4400 stabil."
Ez pontosan milyen terhelésnél volt?
-teszteknél (all core összes mag max körüli kihasználtság) pl CB r15, CB r20, Prime95, IBT, Aida stb
vagy
-gameknél ahol nem ment egyik mag sem 100% körül és/vagy a többi meg pihent is közben -
fisi
senior tag
válasz
Solesz84 #8298 üzenetére
Nekem is 72- 75 fok az Asus Prime X 570 Pro- nál a hőmérséklet játékok közben 85- én már rég elengedtem, ha elolvad- elég égjen szét, ott rohadjon meg ahol van...
Pedig a ház egy Cooler master HP 500 mesh gyakorlatilag átlátsz rajta előlről....Szerencsére az alaplapi venti nem hangos, szal teszek rá..
-
dkess
őstag
válasz
Solesz84 #8283 üzenetére
'H/W Monitor' szekcióban a 'SB_Fan1 Setting' résznél - illetve ez alatt. Itt tudod az előzőleg említett 5 db opcióból kiválasztani a megfelelőt. A 'Customize' opció választása esetén tudjuk az alatta levő dolgokat állítani. A következő opciónál javaslom ne a CPU -t, hanem a Southbridge -t ('Monitor M/B') válasszuk ki. Alatta párokban tudjuk a következőeket állítani (4 párt tudunk megadni maximum):
- Hőmérséklet (azé amit megadtunk pl. CPU/chipset stb.) C fokban,
- eddig a megadott hőmérsékletig a venti hány százalékon pörögjön.Amennyiben jól látom konkrét RPM -et nem lehet megadni, de a % -os megadás is elég illetve jó.
Az alsó befújó venti azért hasznos, mert Nálad onnan kapja a VGA mellett a chipset is a friss hűvösebb levegőt. Nem kell(ene) nagy fordulaton járatni se ...
-
dkess
őstag
válasz
Solesz84 #8280 üzenetére
Az alaplapi 72 fok soknak tűnik, igen. Ahogy elnézem a net -es fórumokat meg YouTube -ot a Asrock X570 Taichi chipset ventijének van baja elég. Alapjáraton is hangos valamint hajlamos aránylag fiatalon csapágyasodni (intenzív "morgás").
Az Asrock X570 Taichi lap BIOS -a 5 féle módban engedi a chipset ventit vezérelni BIOS -ban: Customize, Silent, Standard, Performance, Full speed. Egyik esetben sem áll meg soha a venti - még az egyedileg állított profil esetén sem. MSI és a Gigabyte -oknál biztosan le is lehet állítani illetve MSI esetén nagyon jó ventiprofilokat lehet csinálni diagramszerűen. Már az alapbeállítás szerint sokat áll, de amennyiben felpörög sem hangos (aztán az RPM a beállítás alapján hőmérséklet függő).
Amit tehetsz esetleg az az, hogy az alsó befelé fújó házventi profilját a chipset hőmérsékletétől teszed függővé, de alapból sem mész 650 RPM alá pl. 14 cm-es ventit alapul véve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest