- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikemend
senior tag
Tapasztalt valaki olyat, hogy a felvett kép egy másodperccel tovább tart, mint a hang? Most Vegassal szerkesztek, és meglepődve tapasztalom ezt a jelenséget két külön telefonnal való felvételnél, egyiken Droid 9, másikon 8-as van. Ilyet eddig nem láttam...
-
mitoman
tag
válasz
Mikemend #7921 üzenetére
Igen, szerintem is ha már oldalt van a bekapcsoló akkor legalább a fenti részen kellene lenni, söt már egész lentre rakják kb. a közepe felé. Akár hogy fogom még vagy zsebre akarom rakni mindig feloldott. Igen a V2-nél felold a dupla kopp, zárni meg maximum a képernyőzár widgetel lehet.
A bekapcsoló gomb már a G3-nál is szeretett kontakhibás lenni, bár ritka volt.
A V30-ak nekem még nem csináltak ilyet. -
bwoay
nagyúr
válasz
Mikemend #7925 üzenetére
mákom volt, hogy kifogtam egyet, meg azért el is kérték az árát. viszont kár az oldalra rakott bekapcsológombért, a notchért és a V30-nál vastagabb kivitelért. végülis maga a készülék egy 5G-s V40. A V60 nekem már kevésbé tetszett.
nem tudom, meddig fogok még görcsölni a voLTE-n, de nekem a V50 az egyetlen 5G-s telefonom, és ha a voLTE menne rajta, akkor látnám esélyét, hogy valaha befogom használatra. -
Mikemend
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7926 üzenetére
Már elengedtem, egy Honor Magic 6 Pro lett a vége. Bár ez utóbbinál épp a Bluetooth-tal szívok.
-
Mikemend
senior tag
Nah, kérem, akinek jutott még V50 is... Bevallom, anno a V60-ra akartam váltani, mikor bejelentették, hogy roló.
És akkor hirtelen kihalt itthon az LG piac, mert se V60, de már V50 sem volt kapható újonnan. Sehol. Mintha kisöpörték volna.
A VoLTE esetében sajnos én sem tudok mit mondani, ugyanis soha nem használtam, és a kártya is kikerült már belőle az utódba (bár ott az 5G-t is néha csipesszel kell fogni.) Úgyhogy ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. A szervízmenüben ott van, de hogy ez ment-e valaha...
-
Mikemend
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7922 üzenetére
Ez viszont szomorú hír, mert javíttatni már nem lehet az LG szervízben sem, gondolom.
Pedig egy bekapcsoló gomb azért elég fontos dolog...
-
bwoay
nagyúr
válasz
Mikemend #7909 üzenetére
ha ekkora lendületben vagy, kérhetném, hogy a voLTE kérdéskörre is derítsd fényt? nekem egyelőre beletörött a bicskám. csak kétes információkat találtam a neten határozott válaszok helyett, miszerint
- igen, működik
- igen, működik, de csak bizonyos regionális firmware verziókkal
- nem működik sehogy
- crossflasheléssel rá lehet vennitöbbször nekifutottam a kérdésnek, de mindannyiszor elvéreztem. a menüben ugyan már be tudom kapcsolni a funkciót, de nem működik a dolog.
nekem ez az egyetlen dolog hiányzik a telefonból. illetve mióta Samsung Note 9-re váltottam, már biztosan hiányozna az s-pen is, de az egy másik story.
A V30-at szívem hölgye használta egy átmeneti ideig, aztán Samsung S21 lett a végleges készüléke... ami jelerősség terén elbújhat az LG mellett, szóval annyira nem volt örömteli a váltás, hiába lényegesen újabb a készülék.
A V30 akkuja olyan 85% környékén jár, ellenben a V50-em 99%-on áll, muhháhá -
Mikemend
senior tag
válasz
mitoman #7918 üzenetére
Én is csodálkoztam, hogy mi a francnak tették egy oldalra a hangerőszabályozó gombokat a bekapcsoló gombbal az új telefonokon. Ráadásul a bekapcsoló gomb előbb van, amit véletlenül is meg lehet nyomni, amikor hangerőt állítanék. (Emiatt ki is kapcsoltam a hívás befejezését a bekapcsoló gombbal.) A V30-on tökéletes helyen volt hátul és a hangerő a mutatóujjaknál. A duplakopp egy helyen van meg a Honornál (be kell állítani), a zárképernyő felébresztésénél. Erről az LG G4-nél szoktam le, ahol egyik napról a másikra eltűnt, szóval lassan elhagyom.
A V30-ban mostanában az idegesít, hogy a bekapcsoló gomb nem mindig reagál, mintha kontaktos lenne. De ez a 9-es droidra való váltás környékén jött elő. Most hiába váltottam vissza 8-asra, még mindig fennáll, szóval lehet, hogy hardveres lesz?
Szóval azért máig imádom és ez is lenne a fő telefonom, ha nem futna ki alóla a droid, illetve pár appgyártó megszüntette rá a támogatást. Vasban még mindig tökéletes. -
-
mitoman
tag
válasz
Mikemend #7916 üzenetére
Én is ki akartam váltani, Honor magic V2, itt pihen a fiókban pár hónapja, no nem a fizikai paraméterei miatt, hanem kicsit a szoftvere még nincs egészen ott, de a legnagyobb bajom vele: kikapcsolás-bekapcsolás, duplakopp hiánya, rossz oldalon a gombok és rossz helyen az újlenyomat olvasó. Sött nem gondolod az újjlenyomat olvasója olyan gyors hogy véletlen is feloldom, amikor nem akarom.
De a lényeg a V30 ezeket szerintem müvészi szintre fejlesztette, az Én véleményem szerint, a bal hangerő, a hátsó be és újjlenyomat, a dupla kopp ezeket az Lg a létező legjobb helyre rakta, Én tudomásom szerint ez az elrendezés másban nem létezik.
Ez a magic V2-nél vágott pofon. -
Mikemend
senior tag
válasz
unravel #7915 üzenetére
Nekem még eredeti akkus és így is tartja a töltést ennyi év után is, 8-as droid alatt. Csak nemrég cseréltem egy Honor Magic6 Pro-ra, ami felveszi vele a versenyt. De ettől még ezt is fogom használni felvételekre, így nem kell az alaprendszeren kívül más rá, mert a kamerája tökély.
-
Mikemend
senior tag
válasz
MaxxDamage #7912 üzenetére
Ma reggel ránéztem, 69%-on áll az akku. A telefonon most csak a gyári rendszer van és pénteken este 11 körül vettem le a töltőről. Azóta a wifi be van kapcsolva, és nem használom. Tehát alapból simán bír a 8-ason két napot is, ha használnám, az egy nap is simán meglenne.
A 9-esen állandóan a töltőt kellett keresnem, mert használattal reggeli százról délutánra vagy 50%-ra esett le, videó nélkül is. Úgyhogy nálam a 8-as nyert.Úgy gondolom, ha már backup telefon marad, akkor az akkut kíméljem.
-
-
-
Mikemend
senior tag
Hogy mennyire más az akku droid 8 alatt, mutatja, hogy a visszaállítás után 7 órával, bekapcsolt wifi mellett 1, azaz egy százalékot esett az akkuszint. A 9-esnél most legalább 10%-kal kevesebb lenne. De figyelem továbbra is, mert nagyon durva a különbség az akkufogyasztás között.
-
Mikemend
senior tag
válasz
Mikemend #7907 üzenetére
Úgy tűnik, a Dev mód oldotta meg a hibát. Tehát aki vissza akar állni Oreora, Android 8-ra:
- innen kell egy EU-s kdz fájl
- innen kell az USB driver
- utána mehet fel az LGUP Dev módban
- LGUP-ot Refurbished módban kell használni.
Aztán hajrá!
Ja, a wifit nem szabad bekapcsolni az első indításnál, mert különben letölti a 9-es droidot... Tehát előbb offline kell beállítani, majd kikapcsolni a szoftverfrissítést, aztán mehet rá a wifi és adat! -
-
Mikemend
senior tag
válasz
MaxxDamage #7904 üzenetére
Most szószban vagyok, mert ezt az ablakot dobta fel nekem, és a telefonom kábelen várja a frissítést. Pedig az XDA-s leírás alapján leszedtem a kdz-t, a drivert, lgup-ot és dll-t is, de kakukk...
-
Mikemend
senior tag
válasz
Mikemend #7905 üzenetére
Oké, közben találtam leírást, nem kell unlockolni a telefont.
Találtam egy weblapot, ahol elvileg minden ROM fent van, gyakorlatilag meg hiányoznak a fájlok.
-
Mikemend
senior tag
válasz
MaxxDamage #7904 üzenetére
A downgrade csak bootloader nyitással lehetséges? "Simán" nem működik? Keresem a leírást, de ha bootloadert kell nyitni, akkor lehet, hagyom 9-esen.
Van hivatalos bootloader nyitóm valahol, de ha nem muszáj, nem nyitnék. -
-
mitoman
tag
válasz
Mikemend #7901 üzenetére
Köszi hogy élteted még ezt a jó kis fórumot.
Nekem most annyi új észrevételem van, hogy a WiFi kezelés nem tetszik, gyenge jelerősség és akadozó net mellett nem vált át az erősebb jó jelre, kézzel kell átváltani (nincs olyan beállítás ami erre hatással van, de a 4G és wifi közt jól váltogat), másikon telón még hagytam a 8-ast az meg simán átváltogat mindig a legjobb jelre.
Akkor például a telefonkönyvnél csökkentették a rendezési feltételeket, nincs benne ami nekem kellene.
A beszélgetést ugye nem lehet rögzíteni, de fenthagytam a progit, felveszi de olyan kis hangerővel, hogy kihangositva lejátszod és a füledre nyomod légmentesen, akkor ki lehet venni, épphogy megérteni. -
Mikemend
senior tag
válasz
Mikemend #7900 üzenetére
Itt a droid vagy a gugli cuccok nincsenek optimalizálva. Nagy levegővétel után csináltam egy rendszer-visszaállítást és csak az alap van fent, más semmi, és továbbra is merül. Plusz a bekapcsoló gombot hol kezeli, hol nem, mintha érintőproblémás lenne, pedig 8 alatt nem volt vele gond, csak a 9-es átállás óta működik érdekesen.
-
Mikemend
senior tag
válasz
Mikemend #7899 üzenetére
Úgy tűnik, nem segített semmit ez a két paraméter. Ha Wifin vagy adaton van, akkor úgy merül, hogy kb. 70-75%-on van délutánra használat nélkül. Használattal 50% körülire esik vissza.
Android 8-on ez nem így volt, ott simán 60% felett maradtam használattal is. Szóval a 9-es Androidon tuti nem történt optimalizálás a háttérben futó programokkal és a hálózattal. -
-
mitoman
tag
válasz
Mikemend #7894 üzenetére
Nekem nem lett roszabb, sött (OTA frissités volt), de évekkel ezelőtt ugyanezt tapasztaltaltam mint te.
Mikor még viszonylag friss volt a V30 akkor 4 darabom volt párhuzamosan és mindenféle (házi)teszteket csináltam velük hetekig, videolejátszás, képernyőidő, készenlét, android 7-8-9 összehasonlítás, dual vs simpla sim. Azt kaptam akkor az androidok közül a 8 volt a legjobb akkuidő és több szempontból, de olyan durva különbségek nem voltak. Ami látványos volt dual sim egyidejüleg nagyon falja az akkut, a 4g-röl mobil hotspot szintés látványosan zabál. -
Mikemend
senior tag
Így, kb. két hét uztán azt kell mondjam, az akkumulátorhasználat romlott. Most is anélkül, hogy használnám a telefont, már 87%-on van, miközben az akkuhasználati statisztika üres. Ennyire nem merült 8-as alatt, üresjáratban.
-
Mikemend
senior tag
Köszönöm nektek, meg is frissítettem OTA segítségével. (Anno olvastam, hogy a 9-es nem volt közkedvenc, de most már muszáj volt frissíteni az appok miatt.) Viszont most állandóan zargat a nyitóképernyő alján, hogy húzzam fel a további ikonokért. Ezt ki lehet kapcsolni valahol?
-
mitoman
tag
7-el jött ki az elején (a késői kiadások már 8-al voltak úgy emlékszem) 9 az utolsó frissítés. Itt a forumtársakkal a 8-ast tartottuk kicsivel jobbnak, anno saját tesztjeim szerint nekem a 8-as jobb volt akuidőben. Most raktam fel egyre én is a 9-et, kicsivel talán gyorsabb.
-
mitoman
tag
válasz
Mikemend #7888 üzenetére
Igen, hát most írtam pár hsz-el ezelőtt.
OTA frissítéssel van 9 hozzá. A 8 már nem támogatja a wallet-et, meg például az Erste mobil app-ot. Ha frissíted 9 re akkor meg elbukod a telefonálás hangfelvétel lehetőséget, mivel azt a Google elkaszálta a 9-en már (más telefonokon magasabb verziókban visszarakta, de minden felvételt egyenként kézzel kell bekapcsolni és bemondja a felvétel tényét. A V30-ra nincs ilyen verzió a gyártótól) -
bwoay
nagyúr
válasz
Mikemend #7888 üzenetére
azért ennek nem olyan bonyolult utánajárni
-
Mikemend
senior tag
Srácok, jól emlékszem, hogy erre a mobilra még jött ki 9-es droid hivatalosan?
Mert egyre több aplikáció szünteti meg a 8-as verzió támogatását. -
mitoman
tag
válasz
MaxxDamage #7886 üzenetére
Nekem 6 példány volt eddig, 2 újjonnan, még azthiszem a7-el. Volt 2 dual sim is, az első nem tudott magyarul, majd a frissitések után nekem is letöltött downgrade lett a fenti okok miatt. Ugyhogy már fonalat vesztettem, melyik mit tudott.
-
-
mitoman
tag
válasz
MaxxDamage #7884 üzenetére
Alapból nem tudja (x....i készülékei tudták alapból a tiltás előtti idökben) nekem a call recorder vált be, bár az meg a kb. 3 hónapnál régebbi felvételeket kitörli magának. De már biztos van jobb.
-
-
mitoman
tag
válasz
MaxxDamage #7880 üzenetére
Az android 9 megoldotta egyenlöre a banki dolgokat.
Szerintem pont veled beszéltük itt évekkel ezelőtt, android 9 tiltja a hangfelvételt, elérkeztem ide, szerettem ezt a funkciót, ráadásul most nagyon kellene egy biztosítási ügy miatt, bár müködik a call recorder, de érthetetlenül halk lesz. -
-
bwoay
nagyúr
válasz
MaxxDamage #7880 üzenetére
és V50-en megy a voLTE? (ha már így előkerültél)
mitoman:
egyetértek, egy nagyon jól eltalált készülék volt összességében, szép, különleges és alulértékelt is -
válasz
mitoman #7879 üzenetére
Én V50-ig az összes V példányt használtam (V35-t nem és V40-t is csak 14 napig!) és nagyon nehezen sikerült megválni a V50 Dual Screen verziótól... aztán (megpróbáltam használni) a V30+ DS ThinQ (Blue) telefont, de nekem már túl lassú volt és ezt vissza tettem a fiókba...(ez maradt csak a V szériás LG telefonjaimbol) és lehet kellene neki egy Full reset, mert azt még nem kapott, bár gyorsabb akkor sem nagyon lenne már...
Van hozzá egy vadi új gyári (komplett keretes kék) kijelző , (kék) hátlap , battery...csak az elektronikát kell átrakni és van egy vadi új komplett telefon! ☝️😁🤭 Bár sok baja nincs, patika állapotban, a kijelzőn kis repedést leszámítva!
-
mitoman
tag
válasz
RetepNyaraB #7878 üzenetére
Köszönöm a tippet körbenézem a google vasat.
Teljessen igazad van, mindenki megugorja.
De ha a súlyát, vékonyságát, alacsonyságat, képarányát, nem kitüremkedő kamerát, jó fogást, gombelrendezést, üzemidőt, ezek összeségét nézem akkor nemhogy megugorja, hanem senki meg sem közelíti. De szerintem a software is páratlan, bármit néztem mindenböl hiányzot 1-2 dolog. A hangját én pont nem használom.
A példa kedvéért, egy magic V2 a gomb(és újjlenyomat) elrendezésen, és a dupla kopp hiányán azonnal elhasal. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
mitoman #7877 üzenetére
Pixel 8. Nejemnek vettem, nagyon szeretem az egész ökoszisztémáját. Plusz nem egy retek tepsi. De ez csak egy példa a rengetegből. Egy V30-at manapság megugrani nem probléma, bár egyik kedvenc telefonom volt. 10 dolláros kínai dongle (abigail pro) hozza a hangját, ha az érdekes kérdés.
-
mitoman
tag
-
mitoman
tag
válasz
RetepNyaraB #7874 üzenetére
Pontosítok, a 8-ason (évekkel ezelőtt visszaraktam a 9 helyett mert jobb) már nem müködik az erste app, es nem müködik a google wallet, már év eleje cseszeget ez a két app, de már be sem indul, majd kipróbálom a 9-el mennek-e, viszont tuti januárban megint ugranak 1 verziot, az meg megint csak pár hónap.
Söt, a wallet 2022-ben android 5, tavaly 7-et, igy évente 2 verziót ugrik. -
bwoay
nagyúr
válasz
mitoman #7873 üzenetére
tudtommal nem root kell, hanem nyitott bootloader.
ha nincs olyan segédprogram, ami spoofolja a magasabb főverziót, akkor hiába lenne elég egy ilyen
viszont ha még használod a készüléket: végül lett megoldás a voLTE bekapcsolására?
ez a kérdés mondjuk bárkinek szól, aki valaha is foglalkozott a kérdéssel. -
mitoman
tag
Tud valaki megoldást a 8, 9 androidnál frissebre, hogy lehetne telepíteni, ha ezt nem akkor viszont a régi verzió számát hogy lehetne elrejteni a play áruház elől?
-
Norbert73
csendes tag
válasz
dajkapeter #7867 üzenetére
Szia
Sajnos nem sikerült, ez már túl mutat a tudásomon 😔
Remélem sikerül találnom valakit akinek odatudom adni, hogy megoldja. -
válasz
dajkapeter #7867 üzenetére
Asszem még én is ez szerint csináltam anno.
-
Norbert73
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #7865 üzenetére
Köszönöm megkeresem
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Norbert73 #7864 üzenetére
Akkor full gyalut javaslok, lgup segítségével. Valahol feljebb linkeltem működő verziót, vagy drájvon, vagy megán tárolom. Sajnos a telepített mappa van csak meg, nem a telepítőfájlok, de asszem így is mennie kell.
Le kell szedned a neked tetsző romot (.kdz fájl) az lgfirmwares.com-ról és nulláról újra telepíteni. Ott van segítség is hozzá, de itt is leírtuk többször, többen.Oh shit nem ebben a topikban van (bár lehet itt is, nem emlékszem már), hanem az lg velvet totyikban.
-
Norbert73
csendes tag
válasz
Norbert0518 #7863 üzenetére
Ez az eredeti profilom, csak meg kellet találnom.
Ha valaki tudna segíteni.
Thx -
Norbert0518
friss újonc
válasz
MaxxDamage #7862 üzenetére
Azt, hogy már nem tudnak segíteni, mert a szerver már nem működik, súgva pedig Google frp eltávolítást javasolták.
-
válasz
Norbert0518 #7861 üzenetére
Szia,
LG mit mondott erre a "hibára"?
-
Norbert0518
friss újonc
válasz
RetepNyaraB #7860 üzenetére
Szia
Azt már próbáltam, de akkor is kéri, hogy jelentkeztek be a tulajdonosi fiókkal.
Na az a rész ahol megakadok. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Norbert0518 #7859 üzenetére
Másik fiók?
Aztán a "folytatás visszaállítás nélkül" c. pont és kész. -
Norbert0518
friss újonc
válasz
RetepNyaraB #7858 üzenetére
Az eszköz visszaállítása megtörtént.
A folytatáshoz jelentkezzen be egy olyan Google-fiókkal, amelyet korábban szinkronizált ezen az eszözön.
Ezen nem tudok túl lépni -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Norbert0518 #7857 üzenetére
Ha resetelted, akkor elvileg mindegy milyen google fiókot adsz meg. Ha másikat, akkor nyilván bukod a mentett adataid, na de ha fel van törve a fiók, akkor jó eséllyel amúgy is. Meg akkor az a jelszó már rég nem érvényes.
Szóval nem értem, hova nem enged; részletezd lécci. -
Norbert0518
friss újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy kb 4 éve nem használt készülékem, csináltam egy gyári visszaállítást de nem enged belépni, be kellene jelentkeznek egy olyan e-mail címmel amivel használtam. Itt a gond, nem találom a régi (sajnos feltört) fiókhoz a belépő jelszót.
LG márkaszervízben már voltam, de az LG szerver már nem működik így nem tudták segíteni.
Esetleg valaki tudna valamit?
Előre is köszi -
Elég ha ezt a "fiókok automatikus szinkronizálása" részt kikapcsolom?
Pl. 1-2 hónapig nincs ez használva és mikor bekapcsolom, akkor minden mail, messenger üzenet meg hasonlók egyszerre jelennek meg (amiket másik telefonon már láttam mind) -
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
MaxxDamage #7852 üzenetére
végül eladtad a V50-et? mert ha igen, akkor tudd, hogy ez az LG bosszú
-
-
rgqjx
aktív tag
válasz
MaxxDamage #7850 üzenetére
Egyszer jártam így, bár akkor már nem használtam, akármeddig nyomtam a bekapcsoló gombot, nem kapcsolt le.
Várd meg, hogy lemerüljön, töltés után valószínűleg menni fog. -
V30+ telom asszem feladta és ennyi volt.
Ma bekapcsoltam és mikor a netet is bekapcsoltam, akkor a sok üzenettel nem bírt el és úgy megfagyott, hogy semmire nem reagál.... Töltőre dugva se reagál. Kép az van, de az is fixen.Kár érte, kiváló ügynök volt!
-
Mikemend
senior tag
válasz
Eeshtvaan #7848 üzenetére
Ez engem is érdekelne, ha van olyan mikrofon, ami nem bluetoothos, hanem USB-re csatlakozik és jó. Az USB pipa, de ez engem is elgondolkodtatott a linken, amit betettél:
"mobile devices with a USB-C port and running Android OS 10 or higher."
Ez viszont jónak tűnik:
https://www.amazon.co.uk/Microphone-Android-Smartphones-Shotgun-Samsung/dp/B07TF896M1?th=1 -
Eeshtvaan
tag
Sziasztok!
V30-hoz szeretnék venni külső mikrofont.
Erre gondoltam első körben, vagy az RCA-s változatára:
https://rode.com/en/microphones/mobile/vlogger-kit-usb-c?buyitnow=Viszont nem tudta a Rode support megmondani, hogy bármelyik működőképes-e a telóval. Valahol azt olvastam, hogy az RCA mikrofonokat nem támogatja a V30, a másiknál pedig a régi OS lehet faktor.
Van valakinek tapasztalata a témában?
Köszi előre is.
-
bwoay
nagyúr
válasz
MaxxDamage #7846 üzenetére
csak bele kellett volna olvasnom a topicjába...
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
MaxxDamage #7843 üzenetére
hogyhogy megy a háztól a V50???
-
mitoman
tag
válasz
MaxxDamage #7843 üzenetére
Szerintem nincs gyári, én nem tudok ilyen funkciót,
régebbi xiaomi telefomokban volt, csak 1 menüt kellett bekapcsolni, gyárilag benne volt, telepíteni sem kellett semmit. -
válasz
dajkapeter #7842 üzenetére
Azt én is feltettem.
Úgy emlékszem volt "gyári" progi hozzá, nem kellett külön play áruházból telepíteni semmit. -
dajkapeter
senior tag
válasz
MaxxDamage #7841 üzenetére
mitomannal egyetértek. 8.0-án vagyok és a call recordert használom én is. Emiatt nem térek át 9.0-ra, pedig próbáltam. 9.0-án már nincs hívóazonosító a hívásfelvételnél.
-
-
mitoman
tag
válasz
MaxxDamage #7839 üzenetére
Szerintem ez később jött a 9-nél, én más miatt de visszaraktam a 8-at azon müködik a call recordert használom a mai napig, és nemnagyon tudnám nélkülözni ezt a funkciót.
-
Hívásnál a "felvételi" opció hogyan is volt és meddig (Android verzió) volt elérhető?
Újra használnám a V30+ felefonom és ez a funkció is kellene.Ha jól emlékszem ez miatt downgradeltem 8.0-ra.
-
válasz
mitoman #7837 üzenetére
Már nem kapható (szerintem)
Nehéz volt találni (komplett - tokostól, mindenestől, csak a panelt kell átszerelni és battery kell meg hátlap és teljes telefon!) kijelzőt, hátlapot, meg batteryt (pár éve már megvettem)
Ahogy néztem ugyanaz az ESS chip van a V30 és V50-be is, V60 amibe újabb van, de nekem a V30+ telon a hangzás mégis jobbnak tűnik, mint a V50-n -
mitoman
tag
válasz
MaxxDamage #7836 üzenetére
Az eredeti akku azt hol tudtad megvenni?
Nekem a silver a kevencem. A másik 1 sim-esem blue, a duálom meg black.
Végre találtam egy méltó cikket, ezt nem is láttam eddig:
[LG V30: Az okostelefon-forradalom bemutatása] -
-
mitoman
tag
válasz
dajkapeter #7834 üzenetére
Igen, igazad van ebben a kisebb kapacitas témában. De azért húzom az akkucserét mert 3 db V30-am van még, 1 dual sim-es ezt használom évek óta, már gyenge az akkuja, a másik kettőt (sajnos csak 1 simesek) műkincsként örzök
, szinte nem voltak használva, de már ezekbe sem százas az akku.
Én még mindig nem találok ennek utódját, de nem tudom ezt meddig lehet húzni, szerintem mig nem csinál valaki egy nagyon könnyű és vékony foldot.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
mitoman #7833 üzenetére
Én aliról rendeltem akksit. Az igazat megvallva, ha döglődik az akksi a telóban és rendelsz egyet kínából akkor mindenképpen jobban jársz, még ha kisebb is a teljesítménye az akksinak. De az elöregedett akksival szemben jobb. Én spec 2 éve cseréltem és akkor fél éve gyártott akksit kaptam. Legalább is az volt rányomva.
-
unravel
őstag
válasz
mitoman #7831 üzenetére
Szia
Egyet az emagon azzal nem voltam elégedett, egyet pedig Gegestoreban, az oké volt.
[link]Egyebkent azóta új készülékem van: Samsung A53. Imádtam az LGV30at, de sajnos nyugdíjba küldtem mert az 5000res akksival nem tudja felvenni a harcot. De azért néha bekapcsolom.
-
Mikemend
senior tag
Használ valaki V30-onb olyan fotós applikációt, ami képes blur-ozni a személy mögötti hátteret? A szelfi kamera ugyan tud ilyet alapból, de a hátsó kamera nem. Ezért érdekelne egy ilyen app, ami esetleg mégis...
-
Mikemend
senior tag
válasz
dajkapeter #7827 üzenetére
Plázában tették fel, valami erős cucc, tehát nem mobilos boltban. Valami secret fólia vagy mi, ami persze érthető, ha oldalról nem látni, na de szemből sem... A fényérzékelőt letakarja a fólia, tehát csak a kamerának és a hangnak van kivágva a rész.
-
Mikemend
senior tag
Fóliát cseréltem a telefonon, az új fólia matt lett, és letakarja a fényérzékelőt. Van lehetőség az érzékelő újrakalibrálására, hogy kicsit erősebb legyen a kijelző fényereje?
A Service menüben nem találtam ilyen opciót.
-
Mikemend
senior tag
válasz
unravel #7823 üzenetére
Az LG oldalán volt erre leírás és nyitási funkció, de 2021. december 31-ig lehetett elérni.
Úgyhogy ha addig nem kérted le a kulcsokat, nem tudom, mostanában hogyan megy ez. Itt vannak még tippek. -
unravel
őstag
válasz
Mikemend #7819 üzenetére
Én frissítenék, de nem tudom nyitni a bootloadert.
C:\platform-tools>fastboot flash unlock c:\platform-tools\new_unlock.bin
Sending 'unlock' (1 KB) OKAY [ 0.000s]
Writing 'unlock' (bootloader) ----------------------------------
(bootloader) Device-ID
(bootloader) DB475C38DFF9CDF25A934B0F9967412B
(bootloader) F5C2A2E4D09C5E85B0CE9D62C115F360
(bootloader) ----------------------------------
(bootloader) IMEI
(bootloader) 99230813540
FAILED (remote: 'Error!! Wrong Bootloader Unlock key: 3006')
fastboot: error: Command failed -
-
unravel
őstag
válasz
unravel #7815 üzenetére
Újra itt!
Vettem még egy LG BL-T34 akksit, mert belelkesültem a LineageOS hírére. Érdekes, hogy az elromlott akku kicsit lötyög a házban, az új pedig nem. Biztonság kedvéért kétoldalú ragasztóval helyeztem bele.
De a lényeg, hogy [ÚJRA TÖLT].
Kinek kell új telefon ötszázezerért?
-
Mikemend
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7818 üzenetére
Igen, erre céloztam
Úgyhogy emiatt nem feltétlenül éri meg a frissítés, hiába hangzik jól elsőre.
-
unravel
őstag
[link] The LG V30 is back from the dead with official LineageOS support
-
unravel
őstag
válasz
RetepNyaraB #7814 üzenetére
Az van, hogy nem reagált a töltésre.
Lemerült.
Aztán sehogyse tudtam tölteni.
Utána egyszer sikerült elindítani , amikor azt írta hogy 15%. Utána órákig 15%on futott.
Most pedig töltőn van, De nem jut el az Android betöltéséig. Pin kód keresnél újraindul mert 0%. És ez megy körbe körbe.Szerintem megkattant a töltést érzékelő.
Ez már kicserélt akksi, nem túl régi, nem hiszem, hogy azzal baja lenne.Ha lesz rá kedvem akkor kipucolom. De nem gondolom, hogy megjavul tőle.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
dajkapeter #7813 üzenetére
Itt épp hideg volt neki, de a helyzet ugxanaz. Nem szereti az extrém körülményeket az akkumulátor.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
unravel #7811 üzenetére
Láttam ilyet. 3-4 éve mikor mentünk Horvátországba nyáron. A légkondi nem ment még, de már 5 órája úton voltunk és a szélvédőre tűzött a nap. A telefon masszívan forró volt, alig bírtam megfogni. Töltésen volt természtesen, ment a waze és a bluetooth kapcsolat is.
Megoldás: Le kell hűteni a telefont (ésszel) és utána már tölt. Célszerű kerülni az ilyen helyzeteket. -
mitoman
tag
válasz
dajkapeter #7806 üzenetére
Igen én jártam már igy. Kb ugyanigy. Kiirta hogy nem olvas. Eleinte néha majd sürübben, az ujrainditás segitet legtöbbször, majd a teljes visszaállitas sem. Én nem hr-eltem, csak többször visszaállitottam gyárira. Jelenleg jól müködik, de nem tudom a megoldást a következők miatt. 3 db v30-am van (3 szinben
) egyet használok 2 meg ujkent pihen a fiokban es csak karbantartas miatt van elövéve. Ez az eggyik tartalék csinálta ezt a hibát, amugy meg utcán nem nagyon jart még. Egyébként 6 példányom volt eddig mind hibátlan.
Ugyanigy vagyok mint te, nem tudok ennek a telefonnak utódját. -
dajkapeter
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7808 üzenetére
Csináltam hard resetet. Egy ideig ment, de utána megint nem. Azért cseréltem az olvastó, mert úgy gondoltam már nem szoftveres a probléma.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
dajkapeter #7807 üzenetére
Google llc adattörlés+reboot volt, mint alapmegoldás? Nekem a Velvet tegnap csinálta a hoppárét és megint ez oldotta meg. Pedig nem is frissült a tetű G mostanság.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
dajkapeter #7806 üzenetére
Korai volt az örömöm. Újra megadta megát az ujjlenyomatolvasó. Szóval, úgy érzem kezdi megadni magát. De amíg tudom, addig használom mert nem tudom mire cserélni a piacon.
U.i.: iPhone 13-at kaptam a cégtől tavaly. Nem rég csináltam egy fotót a második emeletről, felhős/esős/szürke idő. (Egy kávészervizes telefonszám érdekelt minket.) Alig volt kivehető a telefonszám. Kíváncsiságból csináltam a V30-cal is. Hát, a V30 képén jobban volt olvasható a telefonszám...
-
dajkapeter
senior tag
Nem tudom más járt-e már így. A teló egyszer csak kiírta, hogy az ujjlenyomatolvasó nem működik és indítsam újra a telefont. Ezt tavaly ősszel csinálta. Akkor újraindítás után működött. Most már egyre gyakoribb volt a hiba. Novemberbe rendeltem is aliról egy ujjlenyomatolvasót. Ma eljött a csere ideje miután hr után sem volt hajlandó működni az ujjlenyomatolvasó. A csere nagyjából 15 perc volt, nem siettem. A keretragasztómnak köszönhetően nem kellett folyékony ragasztóval szórakoznom. És működik!
Egy hibát követtem el csak, hogy szürkét rendeltem, nem ezüstöt.
De egye fene, a lényeg hogy működik.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RocketSWET #7804 üzenetére
Az a telefon túl jól szól magától, minden hülyéskedés nélkül is ahhoz, hogy bármilyen kamu, szoftveres "hangjavító" b@ziskodást ráeresszek. Ettől még nyugodtan aktiváld.
A root eléggé megjósolhatatlan manapság. Az ősi OPO-m remekül rootolható, simán rejti bármilyen alkalmazás elől. A V20-am pl. ugyanerre rábírhatatlan, heteket szórakoztam vele, hiába. -
Gabengocia
tag
Szasztok!
Találkozott már valaki és tudja mi a megoldás/mód frp-lock android 8 és v30+ készülékkel?
Esetleg távolról a telefon régi tulaja ki tud jelentkezni, belőle, mert így használhatatlan a távolság meg(200 km). Youtube már nem a barátom...Lg szervíz vigyem be tulajdonjog igazolással, és megcsinálják. Más ötlet esetleg.Köszönöm hogy elolvastad.
Üdv:
Gab -
SkyLine3000
addikt
válasz
Gabengocia #7801 üzenetére
Az U11 főkamerája baromi jó képeket csinál. A V30-é is jó, nincs vele gond. Szerintem is kb egy szinten vannak. Automatán annyi, hogy az árnyékos részek kicsit sötétek tudnak lenni, ha hátulról van a fényforrás, pl nap, amit simán lehet orvosolni a választható színsémákkal, vagy a manuál móddal. Viszont a V30-nál ott az ultra széles, ami nagyon jó, hogy van. Azért váltok V50-re, mert annál meg ott van még pluszban a 2x-es tele, ami nekem szintén sokszor jól jönne. Ha lenne a V30-ban, nem is adnám el. A V50-ben ott van a noccs, amitől hányni tudnék, de majd kimaszkolom.
A V30 formája, súlya tökéletes.
Nincs szívem eladni az U11-et, mert szinte új. Van egy Xiaomi Mi A1, egy Xiaomi Redmi Note 8T és a V30, amiket el kéne adni, mert ennyi telót luxus megtartani, de egy kell tartaléknak. A többi teló meg a vitrinben van. G4-től visszafelé.
Ha nem V szériát vennék, lehet el sem adnám a V30-at... -
Gabengocia
tag
válasz
SkyLine3000 #7800 üzenetére
Te hogy láttad a HTC u11 hez képest a fokamerát? Kimovil dxomark pontozása szerint egyenlők.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dél-koreai gyártó rendkívül szűkre vette a kávákat a hathüvelykes P-OLED kijelző körül, megmaradtak a kiváló zenei képességek és elvileg a készülékház is elég strapabíró.
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest