- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
KisBundi #37756 üzenetére
De azért ugye abba senki sem hal bele, ha valami 30-35fps-el fut...remélem!
Mert ugye a "nagyfene szegénységben", ami az országban van, annak erőteljesen ellentmondhat az, hogy "óóóóó szegény gamer, nem elég neki az fps, nosza szalad is a sarki nagykerbe az RTX 3090Ti Kingpin edísönjéért" Mert megérdemli...
Azért bele ne haljunk már ilyen dolgokba szerintem... -
fanti
addikt
válasz
KisBundi #37753 üzenetére
Hát igen, egyfajta rétegigény.
De pl. ha én Far Cry - okra veszek CPU-t és VGA-t 4K Ultra settingsre, akkor oda elég lesz egy stock 3600-as Ryzen is, no meg egy RTX 3080Ti.
És semmiféle difit nem fogok látni 60Hz-es Vsync mellett ahhoz képest, mint hogy ha egy üveghangon járatott 5800X húzná a talpalávalót.Az e-sport persze más világ, de az engem nem érdekel kicsit sem.
-
Omli85
őstag
válasz
KisBundi #14884 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a B450-ben hogy van de az x470-ben totál külön van a Pheriperals menüben és ott vagy az AMD OC vagy AMD CBS-en belül van a manual oc-hoz szükséges fix feszültség állítás az alap menüben (M.I.T) csak offset van. Viszont ha ott állítod a feszt akkor a fix órajeles manual oc megy csak PBO nem.
-
válasz
KisBundi #14824 üzenetére
Ne aggódj emiatt. HA megelégszel 4 Ghz-es plafonnal, akkor 1.25 vcore környékén a legrosszabb kocka is elmegy. Az enyém se egy tuti darab, 1.27 környékén hajtom, és cpu tesztek alatt sem melegszik 80 fok környékére, pedig néma a gép. Normál napi üzletmenet során közelebb van a negyvenhez, mint az ötvenhez.
-
Alpi.
addikt
válasz
KisBundi #14824 üzenetére
Amíg magas terhelés mellett is jók a hőfokaid, addig nem para. (pl. prime alatt 5 percen belül sem megy 80-85 fölé. csak egy példa) Nyílván egy ekkora órajelhez, nem is szükséges magas vcore sem. (emiatt is lesz jó a hőfok nyílván). Egy 4.2 - 4.3 (akár 4.4 is, de ott már egyre nagyobb szerepe lesz a hűtésnek) ha nem kér 1,4V körüli vcore-t, sztem örök élet +1 nap.
Ha mondjuk munkára használt, kifejezetten nagy, állandó terhelés mellett üzemel a proci, akk. talán jobb egy 1,3-1,35V maxot húzni, de inkább az 1,3V-hoz húznék.
De továbbra is áll az, hogy egy 12-16 magos procit nagyon necces megfelelően hűteni még egy ilyen setup mellett is ha rendesen megterheljük. A hűtés mindenképp döntő tényező sztem bármilyen fix beállítás mellett. Pont a "legrosszabb" eset miatt. Ha tudjuk, hogy nem fog magas hőfokot elérni, az egyik tényezőt ki is húztuk a képletből, gyakorlatilag töredékére csökkentve a probléma kialakulásának esélyét. -
tomsolo
addikt
válasz
KisBundi #14811 üzenetére
Idle-ben akár 20 fokot is. Ha nem kell csúcs sebesség (bár ez kockától) függ, akkor a top hőmérséklet is alacsonyabb lesz(Mhz-től, feszültség függ).
De ha nem PBO-zol akkor, manual OC-zni fogsz vagyis megmondod a BIOSban mekkora legyen a csúcs sebessége a CPUnak, és mekkora feszültséget (VCORE) használjon hozzá(1.3 fölé én nem mennék vele). Mint a hagyományos húzásnál.
A CPB a cpuban lévő ficsőr ami a PBOhoz kell ezt érdemes letiltani először - van ahol Core Precision Boost a neve, alapja válogatja, mert még ekkor is beleszól a cpu működésbe - melegedést generál meg ilyenek.(Ebből következik, hogy ezután Ryzen Masterban sem fogsz PBO-zni mert nincs meg a prociban a CPB - HwInfo summary mutatja pirosan hogy tiltva van).
-
Cseneles
őstag
válasz
KisBundi #14764 üzenetére
Szeva!
Nálam is 3600 volt liqmax III 120 hűtéssel és alapból 45-50c volt a cpu. Játékok alatt 68-75c
A megoldál hogy bemész a biosba és állítasz egy 4100Mhz all cort elsőnek mondjuk 1,2v fix feszültség mellet és a cpu socnakl meg 1,075v-ot. így kb 15c vel hűvosebb lesz és játékok alatt is gyorsabbHa ez stabil akkor kezd el levenni a fesz apránként és teszteld. Az enyém alap feszen ami 1,1v megy all core 4100Mhz-t
alapból a a cpu 1,317v -ot kap játékok alatt és kb 3900-3950Mhz-n megy, hagytak bent bőven tartalékot....
Próbáld ki, írd meg a tapasztalatod!
Üdv -
Locutus
veterán
válasz
KisBundi #9808 üzenetére
Ha neked idleben 30-50 között ugrál, akkor állítsd be úgy, hogy csak 55 foktól kezdje el emelni a venti fordulatot.
Nekem pl asszem 65-re van állítva, masszívabb hűtőkön mint nekem a D15S, szerintem felesleges izgágáskodni a venti fordulattal, igazából semmi előnyöd nem lesz belőle. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Windows 10
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest