- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poszteren a OnePlus 15T, zöld és barna színben jön a kompakt mobil
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ETOM
addikt
válasz
Create.
üzenetére
Igen. És superposition benchmark is -250 pont, de az annyira nem téma. Itt a procinál furcsállom ezt a -750 pontot.
Igen semmi nem változott csak a driver. Ez a Windows 10 egy éves kb. Könnyen kideríthetném, de mivel más hibám nincs a driverrel nem szeretnék visszalépni régebbire.Viszont mintha rémlene valami hír, hogy az AMD driver automatikusan tuningolta a rendszert. [link]
Lehet ez történt? Mindjárt keresgélek mennyi pontot kell kapni a 3600-l. -
ETOM
addikt
"A HWiNFO kifejlesztett egy olyan, Power Reporting Deviation névre hallgató funkciót, amely megmondja a felhasználó számára, hogy az adott alaplap trükközik-e. Ehhez nagyon fontos, hogy rendszer alapértelmezett beállításokkal fusson, mert a Ryzenek esetében még a TDC (Thermal Design Current) és az EDC (Electrical Design Current) paraméterek is befolyásolják az órajelskálázás működését, és ezek az értékek a különböző tuningbeállításokkal, illetve az aktív Precision Boost Overdrive mellett módosulnak, ilyenkor pedig a Power Reporting Deviation is hibás számot közöl. Szintén lényeges, hogy csak teljes terhelés mellett van értelme a kijelzett értéknek, így a mérés ideje alatt egy Cinebench R20 nT teszt futtatása javasolt."
-
ETOM
addikt
Agesa 1.0.2.6b bios már nem beta asusnál.
-
ETOM
addikt
-
ETOM
addikt
Ez a cfg ami itt van linkelve a jó? Átnézem akkor ezzel is. [link]
#37254 Chaser
"le kell tolni a victor all opciót" Ez pontosan melyik teszt? Valami render?#37261 Mayweather
Köszi a segítséget neked is. Én már temettem a dolgot, de így sikerült kihozni belőle.
#37262 hokuszpk
Most tesztelem ezt a fenti beállítást. TM5 1usmus v3 és prime95 blendet már bírta. Így már lehet marad a ram. Csak férjen el ha lecserélem a proci hűtést valami nagyobbra. 
-
ETOM
addikt
válasz
Mayweather
üzenetére
Le is cserélem majd a lapot nem soká ez biztos.
16-20-20-20 40 ezen fut most a teszt. 19-re leviszem instabil.
Ha a ram feszültséget 1.4v leveszem 1.35v-ra instabil. A többi feszültség nem segít. SOC, VDDP, VDDG.
Hiába raktam arra amit írtatok. Ha tudnám 1.42-45v rakni ramot az lehet segítene, de a lap nem enged többet. Fapados.
Mondjuk míg nem lesz meg új lap ezt a 3600MHz 16-20-20-20-t elfogadom ha átmegy teszteken.
-
ETOM
addikt
válasz
Mayweather
üzenetére
Oké nézem. Socnál 1.1v van biosba csak programba mindig kevesebbet mutat.
ASRock B450M Pro4-F legújabb biosal. Ebben ment a ballistix 3800/1900 IF cl16 stabilan.
-
ETOM
addikt
válasz
hokuszpk
üzenetére
Megnézem.
18-22-22-22 42-n ment a TM5 1 órát, de ez elég meh.. (ezt még a régi aegis is tudta)ProcOdt auto erre rakta egyszer átállítottam 53-ra, de nem lett stabilabb szerinted milyen értéken érdemes próbálnom?
#37247fanti Na akkor majd ezzel is átnézem. Igen vannak akiknek elég egy aida teszt meg cb és stabil.
De az nekem is édes kevés. -
ETOM
addikt
válasz
Mayweather
üzenetére
-
ETOM
addikt
válasz
Mayweather
üzenetére
Nekem 3400-on képet se adott a gép. Kb a fenti beállításaid csak 16-18-18-38 2T volt. Lehet megpróbálom még holnap.
-
ETOM
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
"design ram
általában a gyári órajel felett nem sokkal mennek többet
hasonló mint a hynix chipes aegisek, sokat nem tudnak, de amit tudnak azt tisztességesen tudják"Igen amit a gyártó ígér azt szépen stabilan viszi. Mindenesetre nekem a ballistix egyszerű dizájn jön be. No meg az ment 3800MHz-n. Kell újra csak 32GB kiszerelésben.

Jah igazából a lapot már régóta szeretném cserélni. Bár a mostani is elégséges csak pár dolog hiányzik. LLC stb. Később ha 8 magos procira váltok nem fog ártani jobb VRM sem.
-
ETOM
addikt
válasz
Fruityloops
üzenetére
Igen. Mondjuk durva, hogy felmentek az árak! Anno sokkal olcsóbb volt ez is.
-
ETOM
addikt
Sziasztok! Ettől a memóriától várható valami tuningban? (proci ryzen 3600) [link]
-
ETOM
addikt
Winrar 6.02 tesztet ryzen 3600-l tudnátok futtatni?
Nekem 18 000 körüli eredményt dob. 4.3GHz proci, 3733MHz CL16.
-
ETOM
addikt
VDDP és VDDG emelés megoldotta a WHEA hibát. (ugynézki) Itt visszakerestem és írta is valaki.
-
ETOM
addikt
válasz
hokuszpk
üzenetére
A teszt idejére feltekertem a ventiket így 84c a vége. [kép]
Bios beállítások:
Processzor 4300MHz, fix fesz. 1.25v
SOC-t felemeltem 1.08v-ra így most fut a prime egy fél órája és még nem volt WHEA hiba.Ha nem jó megnézem amit írtál.

Egyébként a v30.6 build 4 ez AVX-s prime vagy külön kell beállítani?
-
ETOM
addikt
WHEA logger hibánál minek érdemes feszt adni? Soc vagy memória?
Prime blend alatt találtam ilyet:
Egy hardverhiba történt, amit a rendszer kijavított.
A hibát jelző összetevő: Processzormag
Hibaforrás: Unknown Error Source
Hibatípus: Bus/Interconnect Error
Processzor APIC-azonosítója: 0
További információ a részletek nézetében.Mióta 3800MHz/1900 IF a beállítás azóta van. 1.35v, soc meg 1.05v. Mindkettőt van hova emelni meg ahogy nézegettem kell is ilyen órajelhez.
-
ETOM
addikt
Sziasztok!
Na megérkezett az új ram végre ([link]) 3800MHz, Feszültség 1.35v. Kezdetnek csak ennyit állítottam. -
ETOM
addikt
De jó lenne csak amikkel mostanában játszom nincs gond még. (egyedül ami megette a ramot az a Microsoft Flight Simulator 2020 volt). Anyagilag meg kicsit húzós lenne. Így meg a régi eladásával meglenne 15k-ból.
#35657 Chaser
Köszi a teszteket akkor bepróbálom a fehér 3600-st
Jelenleg nincs tervbe váltás maradok a 3xxx szérián. Jobb videokártyára várok addig fejlesztgetem ami még "ésszerű áron van" 
Egyébként a TM5-l továbbra se jutottam semmire. Néha fut néha nem. Hibát sosem dob csak megakad a progi. Szerintem itt valamivel összeakad mert többeket láttam panaszkodni a saját fórumán is erre. A windows újratelepítése megoldotta valakinél, de ez most nem megoldható.
-
ETOM
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Meghülyült totál a TM5. Teljesen alap bios beállításokkal se fut tovább mikor stabil beállítást sikerült találni még 3600MHz-hez is és akkor futott rajta 1 órát.
Lehet windows update tett be neki? [kép] (Ez még tuningolt kép, de alapon ugyanez) Prime95 blend is megy szépen. -
ETOM
addikt
-
ETOM
addikt
Köszi a válaszod azóta már sikerült kiigazodnom rajta és beállítani a feszültségeket. Csak itt több opció lett mint az 1600AF-l volt.

3600MHz sikerült, de csak 18-22-22-22-42 időzítéssel és 1.3v mellett. Másképp a TM5 dobált hibákat.
Ez a ram amúgy ritka háklis a feszre 1.35v-n már okádta a hibákat.
Eddig a Ryzen 3600 4.5GHz 1.267v mellett CB23, AIDA64 stabil. A többit később. [kép] [kép]
-
ETOM
addikt
-
ETOM
addikt
Így próbálgatom én is ramot belőni. El is indult rendesen a gép. (régi 1600AF-l meg se nyikkant) Viszont érdekes, hogy hiába állítom be a soc feszültséget 1.05v-re akkor is 1.1750v-t kap. [kép]
Több helyen lehet állítani? Nem találom a biosban. Régi procinál elég volt itt beállítani és azt kapta.ASRock B450M Pro4-F 2.80 bios.
-
ETOM
addikt
Sziasztok!
1600 AF-t ment 3600 jött
Még nem babráltam csak alapon megy. 1600 AF tudott 4GHz-t 1.25v mellett talán ez se lesz rossz darab. [kép] -
ETOM
addikt
Sziasztok!
Ryzen 3600 mellett várható némi plusz egy ilyen ramtól? (2x8GB) [link]
1600AF procival 3200MHz/1.3v használtam. Vagy ezeknek ennyi lehet a vége?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Gyúrósok ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Különleges házzal jön a Colorful asztali PC-je
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kés topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 64GB - Kártyafüggetlen, Éjfekete, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB - Kártyafüggetlen, Fekete, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lehet windows update tett be neki?