-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
-
Vartanus
őstag
Áá értem, köszi. Akkor mennyi lehett csak a proci fogyasztás növekedése?
Az hogy a IF és RAM 3733Mhz-en van összhangban nem igen értem, nálam most ramok 3200,on és az IF is a HWinfo szerint. Az IF nem arra áll be amilyen ram órajelet beállítok? A lapom uefijében lévő FCLK vajon mi lehet?
-
Vartanus
őstag
Ahogy utánanéztem azt gondoltam jó lesz.
Okok: újra felhasználható, nem szárad ki és tisztább a szerelés. De akkor rakok pasztát. A Wraith Spire sokkal jobb hűtő mint a Stealth?A win 10 gondot is okozhatja a meleg?
egyszer mondjuk kiírt egy driver power failure hibaüzenetet.
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Nemrég meghalt a R5 1600-am és gariztatással egy 3600-ast kértem helyette, hozzá egy Thermal Grizzly Carbonaut 0,2mm-es hűtőpadot. A proci a régi jó Asus X370-Pro lapomba ment bele a gyári Stealth hűtővel.(egyelőre részint kíváncsiság miatt, meg még nincs kész a custom loopom). A ram most egy Ripjaws V 3600 CL19, amit 3200re állitottam auto időzítésekkel. A lap biosa az aktuális legfrissebb.
1. windows asztal, full idle a gép HWinfo szerint a package power 25-35W között ingázik a hőfok mégis 55-70 fok között egy 27 fokos lakásban. Prime95 memtest alatt 2 szállal is 90-93fokos. A Carbonautot nehéz lenne rosszul felrakni. Ilyen vacak lenne a kis Wraith Stealth? PBO aktiválva egyébként.
Gondoltam rakok rá egy elvileg 95W TDP-re hitelesített Wraith Spire LED-et, anno az OC-s, tesztek közben 88-90W-ot kajáló 1600-am simán 65-70 fok körül tartotta.2. fura dolog, hogy a windows leállítás után a monitor lekapcsol, de a gép nem. 10 percnyi várakozás után pedig újraindul. Kikapcsolni csak a bekapcsoló hosszú nyomásával tudtam. Ez nem normális. Próbáltam a keresővel a topikban keresni hátha volt már valakinek hasonló gond, de nem találtam. Mi okozhatja?
3. a 3600 behelyezéssel a biosban megjelent az FLCK és még vagy egy tucat új opció a PBO-ra, érdemes ezekkel vacakolni vagy csak engedélyezzem a PBO-t aztán annyi?
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy 3600(x) vásárlásán látva a jelentős előfelépést a mostani 1600-osomhoz képest.
Jól gondolom, hogy ez a hidegindításos bug/feature néhány esettől eltekintve azért nem jellemző a Matisse procikra vagy tévedek?
Tuningnál eredetileg az XFR-t gondoltam, miután a Prime X370 Pro esetén nincs PBO, de eléggé komoly feszeket ad a gyári auto tuning.
Azt lehet tudni, hogy pl a 3600X-nak mi az alap feszültség a 3,8Ghz stock órajelhez? Én kb 4,2-őn hajtanám, ez meglehet 1,3V alatt all core?
Köszi a válaszokat :R
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged