- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Gigabyte Aorus Elite alaplapot, és egy 3800X-es procit hozzá 16GB G-skill Trident-z ramokat. Hát mondanom sem kell a CPU hőfok elég betyár volt, ezért úgy gondoltam kicsit behangolom a procit. Mivel nem nagyon értek a tuninghoz, ezért elkezdtem bogarászni a neten hogy mégis hogy is megy ez, és végül sikerült pár órás Cinebench R20, és pár órás játék után az alábbi értékeket összehoznom:
Cinebench szerint picit jobb lett a teljesítmény, a hőfok az majdnem 10C-ot esett az eredeti állapothoz képest, szóval öröm és boldogság. A kérdésem ehhez kapcsolódik, és nagyon hálás lennék ha valaki részletesen elmagyarázná, mert fogalmam sincs hozzá hogy állítsam be ezeket az értékeket BIOS-ban? Hangsúlyozom nem nagyon értek hozzá, de nagyon örülök hogy ezt is összehoztam.Üdv, Csaba
-
GIORGIONE76
őstag
válasz SECTORnooB #17496 üzenetére
csak azért jegyeztem meg mert bár többször olvastam róla topikokban, de nálam nem így volt, lassan olyan mint a városi legendák
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
SECTORnooB
addikt
válasz GIORGIONE76 #17495 üzenetére
Mindenhol előfordul jó is és rossz is,egy CPU hűtő pont nem egy olyan termék amit "kockázatos" otthon "okosítani".
-
GIORGIONE76
őstag
válasz SECTORnooB #17494 üzenetére
a DRP4 olyan tükörsima volt mint a babapopsi! vagy még simább is
lehet a sok panasz után az újaknál már változtattak...https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
fudi2002
veterán
B450 Tomahawk MAX 1.0.0.5 bios.
Na rávettem magam, mentem vele még egy kört. A fan rész bugos, de beállítható végülis, úgyhogy fenthagytam. Jelentem, minden stabilan működik, anomália nincs. EDC1 megyen, memória tuningban (nálam) ugyanaz.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Chaser
legenda
válasz SECTORnooB #17487 üzenetére
ráraktam a bankkártyát, két szélső és középső hp síkja kintebb van mint a két belsőé, ez elég objektív még lámpával sem kellett átvilágítani, tapintásra is gyanús volt, de mondom egye kutya, hát nem jött be
ennyi megnézni
akkor hűtök vele ha azt kapom amiért fizettem, ezért nem fizettem volna 10e-nél többet jelenlegi állapotában_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fudi2002
veterán
Azért ha valaki ballistix skalpolásra adja a fejét, jelezném a hátsó, tehát a chipek túloldalán levő oldal levétele nagy odafigyelést és nyugtatót igényel. Ráadásul figyelni kell, mert az ottani ragacs memória pcb felőli oldalán vannak kis biszbaszok ráadásul a ragacs alatt is!!!, tehát csak a borda és a ragacs találkozását szabad pl egy plasztikkártyával birizgálni.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
beef
őstag
AGESA 1.0.0.5 (nem láttam, hogy lett volna részletes infó eddig róla):
AGESA 1.0.0.5 improves POST (time) with select Micron Technology DDR4-3200 memory chips. An intermittent virtual memory error with certain Realtek onboard Ethernet PHY chips has been fixed. The microcode also improves PCI-Express bus stability and interoperability, in general. A PCIe lane configuration issue with Ryzen 3 Pro 2100GE has been fixed. Besides these, all other performance- and stability-improvements part of older 1.0.0.4 a/ab/abb/abba microcodes are incorporated into 1.0.0.5.
-
r3v0Lut10n
senior tag
3600-as procit manual overclock mellett milyen CPU LLC ertekre demes allitani az alabbi alaplapban? Tesztelni hogy tenylegesen mi kell neki adott clock speedhez. Amit eddig olvasgattam arany kozeput az LLC 3-as lenne nekem jo tesztelni stabilitast (lapban Auto, es 1-5 allithato).
be quiet! Silent Base 801 - Asus X570-Plus TUF Gaming - AMD Ryzen 7 5700X3D - Thermalright Phantom Spirit 120 - Corsair LPX Vengeance 4x8 Gb 3200 CL16 RAM - PowerColor Hellhound 7900XT - WD_Black SN850X - 2x 6TB Storage
-
nmiki
újonc
Sziasztok
Van egy új Ryzen 5 1600 (AF) processzorom, gyári hűtővel. Alapjáraton 50-54 fok között van a hőmérséklete, ez egy nagyobb program vagy játék esetén gyorsan felmegy 70 fok fölé is. Az alaplap 35 fok körül van.
Erre van valami megoldás, mert kicsit sokallom azt az alapjárati hőmérsékletet .Újra pasztáztam már de nem segített. -
arabus
addikt
-
Chaser
legenda
válasz SECTORnooB #17475 üzenetére
brocken3?
én nem dolgozom rajta elvből, a be-t vettem, 20e ft, nem 3-4e ft...
felhívom a boltot, ha cserélik ellenőrzött darabra oké, ha nem akkor elállással megy vissza, oszt' nézek mást_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz #32839680 #17468 üzenetére
tömeg - > hőleadó felület, csövek száma, venti egy szint fölött már nem sokat számít, tesztelgettem már rendesen, ha az alap jó, már kb mindegy hogy 500-ön pörög vagy 1000-en, utóbbi sem hoz sok érdemit, push pull sem, legalábbis 3xxx-nél
a talp minősége nagyon fontos, most brocken3-mal nyúltam bele, nem teljesen sík, meg is látszik a hőfokokon, hiába figyeltem különösen a pasztázásra, ez meg bármelyiknél előfordulhat, figyelni kell rá_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz ricsip #17472 üzenetére
Van aki elszórja 5e-ért de 7-8 körül.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Chaser
legenda
válasz #32839680 #17463 üzenetére
"Én is Arctic 34 esport duot használok. Nekem nagyon bevált. Hozza kb. egy dark rock pro szintjét, sokkal olcsóbban."
ezt te se gondolod komolyan... még egy brocken 3 is elmarad tőle
ne játék alatt nézd hanem komoly terhelés alatt, ott jössz rá mit tud a hűtő és mit nem
no mg nem mindegy milyen zajszint mellett tudja a hűtő ezt meg azt
jó az a freezer, de nem véletlen annyi az ára amennyi_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Yany
addikt
válasz #32839680 #17465 üzenetére
Amikor kibontottam, meglepődtem, hogy milyen kis masszív cuccot tesznek a cpu mellé. Aztán amióta használom a gépem, rájöttem, hogy khm... a D15-nek is feladat. Most épp 82 fokon számolja a folding@home csomagokat egy (szerintem) extrém jól szellőző házban. (összesen 6 db 12-es noctua és 2 15-ös forog odabenn... nem, nem egymással szemben )
szerk.: igaz, közben egy Vega64 segít neki nem fázni... (szintén foldingol)
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Zicokuka
senior tag
válasz Chaser #17461 üzenetére
Igen,a lapot még a 2600 alá vettem,a 3600 meg első darabok között lehet mert megjelenés után vettem Ja a nagyobb kraft/több fesz még oké,de itt drasztikusan Na de akkor marad így sztem,bár PBO-val max a placebo hatás és a bencsmárkokban kevesebb pont miatt kisérletezgettem ha ráértem Fix fesz@4,1-en használom,cnq stb offolva.
-
Chaser
legenda
válasz Zicokuka #17460 üzenetére
4,2-höz már még nagyobb fesz kell - ez ilyen, de mindig is ilyen volt ( :
az adott cpu függvénye mikortól kezd nagyon éhes lenni, nálam 4,2 még oké
lapodból ítélve gondolom nem idei vétel - feltéve ha lapot és cpu-t együtt vetted - , hanem valamikor tavaly nyár-tél közötti a cpu, azokból még több volt ami 4g fölött már éhes lett_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Zicokuka
senior tag
3600-om nekem szeszélyes,a mai napig nem jöttem rá az optimális beállításra Elég nagy feszen stabil a 4,1 egy Msi B450m Gaming Plusban.4,2-höz már még nagyobb fesz kell ami már nem biztos megéri Akinek MSI 450-es deszkája van elárulhatna pár hadititkot,bár azért volt szerencsém már pár géphez,de ehhez a Ryzenhez több szabadidő kéne
-
fudi2002
veterán
válasz Brekkk #17455 üzenetére
Nincs offsetelés, lehetőleg konkrétan semennyit. Megtévesztő lehet, mert többszálas teljesítmény nő tőle (és a júzerek kb 99% csak ezt látja és örül) ahogy mész lefelé, viszont a kevés szálas meg drasztikusan csökken (pölö játékok alatti frek). Edc1-re keress rá, inkább abba az irányba menj.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Brekkk
senior tag
válasz Sz4bolcs #17456 üzenetére
Valahol hallottam, hogy alapból túlfeszeli a CPU-t a lapok többsége.
Intel H67 és 3770-ről jövök, nekem még a BIOS-t is tanulni kell majd.
I7-nél nálam minden alapon vagy AUTO-n volt, offset-tel levettem a CPU feszt és ennyi.
3, 4 fokkal hűvösebb lett a proci és ment minden. Most is ennyi az igényem nem több. Hűvös legyen és halk, ezért is vettem erősebb VRM-mel megáldott lapot. (meg az esetleges későbbi fejlesztés miatt).
Tuningolni egyenlőre nem szeretnék.
Mire kellene figyelni? -
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Belépek a klubba. ma megjött a R5 3600, ASUS Prime X570-p, és a Crucial Ballistix 2*8 GB 3000 CL 15-ös RAM. Arctic Freezer 34 esports duo hűtővel.
A hétvégén összeszerelem.Ha jól olvastam az első amit meg kell tegyek, hogy offset-tel lejjebb veszem a CPU feszt.
0,020 V első körben elég lesz? -
Chaser
legenda
minden oké, 7nm-6 mag - > minimális hőátadó felület a magok és ihs közt
3600x ráadásul jobbn boostol, tolja szépena feszt és órajelben is valamivel több mint a 3600
ha alacsonyabb hőmársékleteket szeretnél 10-12e ft-os kategória, ha mellé halkat is 20, ha extra halkat 25-30e...ezilyen' ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok,
Mai napon megérkezett végre a Ryzen 5 3600X processzorom. (Eddig Ryzen 5 2600 volt)
Be is szereltem, gyári hűtőjével. S úgy látom eléggé melegedős. Ez jó így? Ilyen melegek ezek az új 3xxx-es procik?
Alapon 40-60 közt ugrál. Stressz tesztet rátoltam úgy max 78-80 fokig ment fel. ami gondolom nem rossz.
S kissé a hűtő is hangos, hangosabb mint 2600-al volt annak gyári hűtője.
Azt akarom kérdezni, hogy ezek az értékek a standardak? vagy vmi nem oké nálam?
Köszi -
Alpi.
addikt
válasz devast #17448 üzenetére
jaja, xmp az igen elnagyolt setup. Nagyon nem sebesség orientált sajna, cserébe szinte minden konfigba indul. Érdekes (és valahol tanulságos is talán), hogy egy ennyire komoly értékekkel bíró kit (3600C14) mennyire el van aztán kenegetve subtiming szinten ,hogy úgymon stabilan tudja a "fancy" xmp-t.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz fudi2002 #17443 üzenetére
Jó kis teszt ! Gyönyörűen látszik, mennyit számít egy-egy sub timing és mennyt (nem) a main sok esetben ! Zen2 -höz egy magasabb órajel és patika setup kell, nem kell kínlódni túlzottan a main timinggal. Trfc-n mondjuk meglepődtem picit. Nem feltétlen gondoltam volna, hogy ennyire kijön helyenként. Mondjuk 666 vs 266 nem épp nüansznyi finomítás.
Jaja, Trcdwr-rel lehet menni lefele szépen, anno csesztettem ,de pont sehol nem láttam pluszt, pedig jóval régebbi platformokon is lehet tweakelni néha és ott pl. picike pluszt jelent bár elég specifikus helyzetekben. Itt én pont semmit nem vettem észre ha csökkentettem.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz devast #17444 üzenetére
Én ezt kitesztelgettem kb. 2 hét alatt magamtól, pl itt a keresőt, és Google-t használva, és esetlegesen itt kérdezve. csak nekem nem volt motivációm statisztikát vezetni az eredményekről, bár ezt így látva, érdemes lett volna.
Amikor alapból nem akart 32000 fölé menni a 32GB-s kit, meguntam.. Lehet van még benne tartalék, de kimaxoltam amennyire csak lehet.
Bizonyos sub időzítéseket beállítva a dramcalc után, majd azokat lentebb víve, hogy stabil-e, vagy sem, közben figyelni a "szabályokra", hogy mi miből jön, és mi mivel egyenlő, stb, stb..
Pl. érdekes, hogy a TRCDWR-t ő sem vitte lentebb, pedig le lehet vele menni elég rendesen, és még stabil is lehet.. Bár pl. nálam 8-on stabil, de csinál játékok alatt érdekességeket.
Kiegészítés, pl. a Hynix-es 3GHz-s predator-nál ez a leírás semmit sem ér, mert hozzáértünk a SUB-okhoz, onnantól nem volt stabil, ergo csak auto-n..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
fudi2002
veterán
Kis érdekesség a ram oc témakörhöz:
[link]Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Aby_2014
aktív tag
Energiaséma témában érdeklődve, kérdésem:
Melyik energiasémát érdemes használni az új chipset driver szerinti ryzen balanced (esetleg high beállítás) vagy még mindig jobb az 1usmus féle (ezt használja egyébként még valaki?) paraméterezés?Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Yany
addikt
Van valami up-to-date anyag arról, hogy egy 3900X-et hogyan érdemes undervoltolni? Találtam videót, de az meg tök régi még bugos BIOS-szal. Kipróbálnék ezt-azt, de nem akarok eszetlenül nekimenni.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Chaser
legenda
válasz ricsip #17432 üzenetére
ehhez nem kell nagyonokosnak' lenni'
adott egy idle órajel és alkalmazás/ok amiknél az már nem elég, akkor fel kell venni az órajelet, ami idő, akkor is ha relatíve konvergál a zerohoz, de idő, amik terén ha játék van nem vagyunk bővében, a sok kis ms csúnya microlagokat és egyéb anomáliákat tud okozni, de a rendszer reszponzivitásán is érződik - én legalábbis érzem -
vagy azt mondja az ember lemond a cnq-ról és 1-2 szálas ma boostról és manual vezérli a cpu-t, vagy "ráhagyja" a rendszerre, én előbbi mellett voksoltam
rm-mel megnézem így all core mint mond a magokra, ennek a rencernek' már úgyis mindegy ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Alpi.
addikt
válasz ricsip #17432 üzenetére
Ez ok. 3875/3900 mhz-ről levált c6-ra, de csinálj olyant, hogy egy ccx-en belül 2 mag 3900-on van, másik kettő vagy akár egy 4200-on. Nem lehet. Ezért nem jó a 99%. Lejjebb kell mennie a többi magnak, mondjuk 3650-re, hogy egy vagy kettő boostolhasson vagy mind a 4 azonos órajelre boostol.
-
ricsip
addikt
Pont ez volt a lényeg: a minimum==99% beállításnál az OS szinte egyáltalán nem pofázik bele az órajel kontrollba, a CPU meg tudja végezni a dolgát automatikusan. Az okosok szerint ha sokkal alacsonyabbra állítja be az ember ezt a minimum=x értéket windows-ban, mint a minmum==99%, akkor az OS aktívan pofázik bele az órajel levételbe. Mivel az OS ilyesfajta órajel utasításait valami (ACPI?) szabvány szerint a CPU-nak végre kell hajtania, bezavar a CPU belső automata órajel kontroll logikájába.
Ryzen Master szerint 8-ból 6-7 mag konkrétan ALSZIK egész idő alatt a minimum==99% beállítás esetén is, és az 1 élő mag is 200-2200Mhz között váltogat. Holott a task manager semmi ilyesmit nem mutat, és pl. állandó 3,9Ghz-eket írogat egy 3800x-nél.
[ Szerkesztve ]
-
-
Alpi.
addikt
99% minimummal nem fog rendesen boostolni 1 magon. Ha nem tud az alapórajel alá menni, egy Ccx-en belül az összes mag órajelét egyszerre kell (kéne) emelnie azonos órajelre, emiatt sokkal kevésbé "boost"-olékony, sőt nem is éri el az 1-2 legjobb mag maximális órajeleit. Egy kicsit legalább tudnia kell csökkenteni 200-300 Mhz-et 2 magon, hogy másik kettő külön, magasabb órajelre ugorhasson.
-
ricsip
addikt
válasz wwenigma #17423 üzenetére
17430 hozzászólásnál jár ez a fórum, ember nem olvas annyit végig, még ha az lenne a fizetett főállása is. Az összefoglalóba kellene a topikgazdának ezeket a direktlinkeket 1-1 posztra belinkelni, mert különben tengerbehugyozás hatékonysággal tanít itt bárki is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz Winnie The P #17425 üzenetére
Köszönöm, átolvasom.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Winnie The P
őstag
válasz Bjørgersson #17414 üzenetére
Szia! Esetleg egy kis segítség [link] , ha megy az angol.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz ricsip #17422 üzenetére
Istentudja hányszor leirtam már.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
ricsip
addikt
Jó lenne kiemelni a Ryzen Balanced power profile lényegét, ami az AMD chipset driverrel jön, az tudományos okokból állítja be azt a nyavalyás minimum cpu clock speed-et 99%-ra windows 10 alatt! Mert NAGYON(!) nem egyértelmű a felületes újként beesőknek (többek között pl. nekem sem volt eddig), hogy míg alacsony 0-5-10%-ra belőtt minimumok esetén effektíve a Windows OS lassú (50-100 msec) BUTA ütemezője parancsolgat a processzornak milyen órajelen működjön, addig a 99%-ra belőtt minimális beállítás esetén az OS nem avatkozik be szinte soha, és hagyja a 100x gyorsabb reagálású (1ms) hardveres CPU clock controll-t érvényesülni. A 100% minimum érték effektíve KIKAPCSOLJA az órajel csökkentő funkciót, a NULLA (azaz 0%) beállított érték meg egy olyan funkciót engedélyez, ami egyes core-okat effektíven elaltat, amiből "hosszú" idő felébredni, így mikro akadásokat oKozHAT.
Az órajelet meg ezért átverés kategória ha a windows taskmanager-ben nézed, mert az buta mint a tök, a power profile sikeres monitorozására (azaz ha a cpu clock minimumot 99%-ra vagy 0%-ra lőtted be) ALKALMATLAN leellenőrizni.[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
ezek a micronok nem mennek 520 trfc ala...
ez a ram az orajelrol szol, nem az idozitesrol. Emiatt picit jobbnak tartom intel melle, mert ott jobban kijon... talan a Zen3 mar majd mashogy osztja a ramvezerlot, es megoldott lesz a 3800 feletti orajel es alacsony idozites...
A GDM amugy dob a pontszamokon, viszont "nalam" nagyon rossz, kifolyik tole az agyam...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
-
Qtya123
őstag
válasz Bjørgersson #17414 üzenetére
Nekem is fenn van a megjelenés óta a Tomahawk tesóján (B450-A Pro Max) és nem tapasztaltam problémát. Ha esetleg a ramot gyári XMP profillal használod, próbáld kikapcsolni és kézzel beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bib
őstag
válasz Bjørgersson #17409 üzenetére
4.napja van fent, eddig semmi para vele.
-
R3laX
addikt
válasz RECSKA #17405 üzenetére
Lehet, bár én még mindig Asrock párti vagyok leginkább. Szerintem a legjobban kezelhető bios-a van. Mondjuk most már megszoktam ezt a B450-E-t is. Elég bivaly lap, az egyik legerősebb B450.
Nem spóroltál akkor a feszültségekkel . Proci ugyanez volt lap csere előtt? Nem lehet, hogy az IMC ennyit enged? 3800-on még én sem tudtam stabilizálni ezt a B-Die-t 1900-as FLCK-val, bár lehet csak a fesszel spórolok. Eddig max 1.465-öt kapott, 24/7-re nem nagyon mennék 1.450 fölé, de inkább 1.445V. Emellett elég alacsony tRFC-ket adok neki.
Szerintem ne az alap latency-vel játsz, menj lejjebb te is tRFC-vel. Látod az én időzítéseimet korábbi hozzászólásomban.
[link][ Szerkesztve ]
-
BIZ0906
aktív tag
válasz Bjørgersson #17409 üzenetére
Nálam eddig oké.
-
Bélaaaa
őstag
Szerintetek van értelme kicserélni egy 3000-es memóriát 3600-ra? Lesz annyi teljesítménytöbblet, hogy megérje?
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Bjørgersson
félisten
B450 Tomahawk MAXosoknak a legújabb BIOS-szal újraindul a gép magától? Nekem már kétszer csinálta, az eseménynaplóban ennyit látok:
"Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xffffa28e60232038, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000).Súlyos hardverhiba történt.
A hibát jelző összetevő: Processzormag
Hibaforrás: Gépellenőrzési kivétel
Hibatípus: Gyorsítótárhierarchia-hiba
Processzor APIC-azonosítója: 2"As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
arabus
addikt
válasz Archttila #17407 üzenetére
ez mi ez
had lássuk.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Archttila
veterán
Vegre ez is megerkezett
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Csaber
senior tag
válasz RECSKA #17405 üzenetére
Én arra emlékszem DDr2-nél nekem pl OCZ 1066 MHz-es2*2 GB kitem volt tőlük , a gyári garancia úgy élt bármit csinálhatok addig amíg a 2.2 voltot nem haladom meg....2.15 v-al sima liba volt a 1150 MHz cl5 mellett ...előtte meg Geil ramjaim voltak gyárilag válogatott 1000 MHz cl4 2*1 GB garantálva nem volt rossz csak bios frissítés után nem szerette az alaplapom aztán meg kevés is lett évekig mentek másnál az OCZ még most is megy...igaz nem voltak olcsók akkor de a Geil-re is adtak 10 év garanciát....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én inkább a fos biosra gondolok nálam, mert a b450 gyorsabb volt, és stabilabb...
Ez az X570 nem sikerült túl jól...Ez a ram amúgy egy csoda ( C9BJZ ). Z370-ben 4400C16 gond nélkül, Asrock B450 pro4-ben simán ment neki a 4800c18 is Ebben az x570ben fél évig ment 3800-on ( adatlapon írva ), de valami történt, mert nem stabil, már a 3733-ra is leáll a gép random, és biosba vág újraindulás után ) Nem a ram rossz, mert cl18-ban is, holott 14-es tudja a 3800-at... valami más, lehet talán az 1900-as flck miatt mihálylott el valami, nem tudom...
Most igy használom, 1.475Volttal, igy atomstabil, kb bármeddig tesztelheted bármivel.
Én a B-die gskillt 1.6V mellett járattam kb 2 évig, majd 1 éve cimbinél 1.5V-on megy, nálam vizzel, nála levegővel van hűtve, és tökéletes, hibátlan, nem degradálódott, meg semmi...
Emlékszem még a ddr2-es arany időkre, mikor SD ramhoz illő feszekkel kináltuk a ramokat, s a mai napig működik még mind, pedig már 10+++ évesek
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Chaser
legenda
brocken3-mal hűt valaki 3600-ot?
4,2n megy most smt-vel, 1,3v-on, prime small fft egyből felrántja 90 fokra és 1000rpm-re, egy ventivel használom, fűt keményen a small fft azt tudom, de a ninjával korántsem ilyen rossz volt az eredmény - amellett persze nyilván hogy az jobb hűtő -
a két szélső és középső hp síkja kintebb van mint a két belsőé, én arra tippelek hogy az okozza a gondot
akinek van ilyen kombó "rápróbálna"?
cb20 alatt 500rpm-en 75 fölé nem engedi, de az elég lightos fft-hez képest és rövid_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
R3laX
addikt
válasz RECSKA #17401 üzenetére
Tényleg nincs gáz, teljesen jó. Mindenhol annyi pontot kapok amennyit kell (még többet ), illetve semmi microlag. Kezdetben a fos AMD VGA driver miatt lehetett szívni ilyesmivel (5700XT), de most ott is minden oké már. Lehet ezzel van keverve. Azt se feledd, hogy neked a Crucial eléggé meg van rántva, ahogy látom. Ott is lehetnek geb@szok.
Tényleg neked mennyit dob így az aida RAM-ra? Crucial Ball. 3200@3800 1.525V-tal nem sok kicsit neki? Gondolom nem B-Die.[ Szerkesztve ]
-
veterán
tehat a ramod nem stabil a beallitasaidon, csak mondom...
Teljesen jo, ha nalatok nem okoz gondot
Nalam igen, eszmeletlen darabosak vele a jatekok. Persze az is lehet, velem van a gond. de nelkule teljesen happy minden.
van itt a forumon mas is, akinek gondot okozott...
en talaltam tola infot kulfoldi oldalakon is, nem csak nelem okozott gondot. Viszont ha nektek oke, akkor okeNézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest