-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pietrosz
addikt
válasz
Nokedli92 #33572 üzenetére
Először teszteld le a P1 profilodat ami az allcore profil lesz.
Fesz maradhat 1250-en és a mhz-et csökkented addig amíg stabil nem lesz ami neked fontos. CB, játék, y cruncher, akármi. Ha megvan P1-be elmented.
Majd hybrid oc-t bekapcsolod.
Utána a feszt megemeled 1350-re, Mhz-et nyugodtan emelhetsz kezdésnek 100-al majd elmented P2 profilnak. Majd megint elkezdesz tesztelni de figyelve arra, hogy ne aktiválódjon a P1 profil azaz 75% terhelés alatt maradj. Különben átvált P1-re és azt használja.
CB single core, vagy advanced és korlátozod a threadek számák. Vagy y cruncher, vagy bármi ami nem 100%-ra terhel. Órajeleket figyeld hwinfoval.
Addig emeled a Mhz-et amíg stabil a rendszer ill. hőfok engedi. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Nokedli92 #27945 üzenetére
Igen, tehettel volna ra es ugyanott lennel mert igy is ugy is ugyanakkora a hoatado felulet. Akinek toronyhuto van, langyos.Ugyanolyan meleg meg nem lesz a kozeg mivel van hőátadás és visz el tehat nem a huto helyett a gephazat futi....
Egyszeruen ilyen, ezt kell elfogadni.
MPowerPH: Cyzen master API-n keresztül direktben olvassa ki a feszultséget/hőmérsékletet. CoreTemp meg system tray-ben mutatja a tobbit.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Nokedli92 #27945 üzenetére
Arra akartam kilyukadni a hsz -emmel, hogy hiaba latod, hogy meleg a CPU, az nem tudja felfuteni a kort. A kis felulet miatt a hoatadas gyenge, ennyi. Ezt itt el kell fogadni. A huzott 10900K -m huvosebb volt, mint a mostani 3600 -am. Pedig az PEAK 300W -ot megevett. De az i9 fel is tolta a vizhofokot rendesen.
Szerintem hasznalj all core OC -t, ha annyira zavar. Hidd el, vissza veszi az orajelet ugy is. Nyisd meg Te is a Ryzen Master -t, es ott lathatod.mod: Igen, a blokkod nem a legjobb Ryzenre, mert nem asymmetrikus. Egy Zen -re valo blokkal nyernel 3 fokot, ha fem pasztat raknal az IHS es a blokk koze, akkor tovabbi 3 fokot. Ennyit tudsz tenni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Nokedli92 #27939 üzenetére
De miért iszonyu meleg a 72°C? Uzemi homerseklet. Ne hasonlitgasd hogy hát de intelen ez a rendszer jobban lehuti, ott monolitikus nagy mag van, 3x ekkora hőátadó felülettel, természetes hogy elviszi, dobd le a beidegzodest arrol hogy mi a meleg...
Allcore OC-val lehet az egyszalas teljesitmeny kicsi rovására. Ugyancsak ne nezegesd az órajelet, nezd meg teljesitmenymerovel a rendszer fogyasztasat, mert attol hogy fix van beallitva igenis visszaskalaz ami latszik a visszaeso fogyasztason.
Tudtommal ez a processzorcsalád túl van feszelve
Ezt az ökörséget ki mondta neked? Elbeszélgetnék vele. -
MPowerPH
félisten
válasz
Nokedli92 #27937 üzenetére
4 honapja? Az kemeny.
Nincs lezeres homerod, vagy csak sima szenzoros?
Vizho es aramlasi adat nelkul nagyon nehez ezt beloni. Szerezz be egy USB -s aramlasmerot is. Aquacomputerest pl, ahhoz jar mar Aquasuite is.
Amit en tudok es latok a sajat rendszerembol, es talan segit. Bar nekem dual loop -om van, de a CPU kor a sima 3600 -al game -ek alatt teljesen passziv marad ugy, hogy a pumpa is 0%, tehat az abszolut minimumon megy. A ventik ugy vannak belove, hogy 30 fokos viznel induljanak... Na most a vizem megall 29 fokon a CPU korben. 55W -ra eleg a passziv szellozes a 420 -as 60 -as radin.
Szoval a hutessel sokat nem tudsz kezdeni, nagy javulas akkor sem lesz, ha elkezded maxon jaratni. Itt mas problema van, de amig a hofokok a hataron belul vannak, nincs miert aggodni.CPU blokkod az EK Velocity? Milyen paszta van a blokk es az IHS kozott?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Nokedli92 #27933 üzenetére
Ha a vízhőfokod terhelés alatt nem vészes akkor nyugodtan hagyhatod a pumpát ~2000 környékén mert sztem felesleges kipörgetni a világból , és gondolom a 9db P12-es ventik sem annyira halkak 1600-as fordulaton... , ha már hangtalan rendszert szeretnél.
Ezt is leszabályozhatod. FCLK is le droppol , azt is meg kéne nézni. -
MPowerPH
félisten
válasz
Nokedli92 #27933 üzenetére
"nekem sokkal fontosabb hogy a számitógépem akár terhelés alatt is hangtalan legyen."
Vized hany fokos akkor, amikor mar elerte a stabil, ugymond uzemmeleg szintet?
Ahogy wwenigma is irja, nem lesz huvosebb attol, hogy a pumpat kergeted(bar milyen blokk van a CPU -n?), es a ventiket rugatod a radikon. A VGA jobban befut annak a loop-nak, nem a CPU -ban kell keresni a hibat, mert game -ek alatt ha 75W -ot megeszik, akkor lehet sokat irtam.
-
arnoldito
senior tag
válasz
Nokedli92 #17703 üzenetére
Mindet állítsd be, különben nem lesz jó nagy valószínűséggel. És adj neki 1.45V mert 1.42 valószínűleg nem lesz stabil 3800Mhz, bár nem tudom neked Rgb-s a ramod? Ha stabil 1.45V-on akkor menj le 1.44 aztán teszt megint. Nekem pl 1.435V már stabil, de 1.430V már nem.
-
gaben88
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest