- Leradírozta a kijelzőt a Garmin fitnesz karkötőjéről
- Szokatlanul nagy telepet kaphat az Oppo következő A-szériása
- Korán szivárgott a Snapdragon 4 Gen 6: új Adreno és LPDDR5 is jöhet
- Egy spanyol játékosnál tűnt fel a Honor Robot Phone a vb-döntő után
- Tisztázta a Motorola az Edge 70 Max frissítési ígéretét
- Meglepő pletyka a Pixel 11a-ról: a csúcs Tensor lapka is lecsoroghat
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Öt év után újra 5G képes kamerás csúcsmobilokat hoz a Huawei a nemzetközi piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Leradírozta a kijelzőt a Garmin fitnesz karkötőjéről
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iOS alkalmazások
-
18000 - 17901
39772 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RECSKA
veterán
Ilyenkor, mikor telepítgetsz, ugye mindig csak 1 meghajtó van a gépben?
Véletlenül sincs az, hogy 2 feltelepített windows 10 van 2 külön meghajtón...Végigmegy a telepítő 1. része, és az 1. újraindulás után már nem indul? Az igen érdekes...
-
hokuszpk
nagyúr
"Megtörtént. "
ööö izé.
mitörtént meg ? a 3-4 pont felcserelese vagy a 2700 -as proci visszahelyezese ? -
fahrii
őstag
Megtörtént. Ujratelepitettem a windowst usbrol (most az nvme ssdre), ezúttal nincs Windows logo, csak egy nagy ronda villogó kurzor a bal felső sarokban. Megy vissza a proci mindjárt...
-
monosz
őstag
All core 4,3Ghz. A (-25mV) az nem minusz,csak így jelzi a bios.Ezt hozzáadja terheléskor.
Idle állapotban a feszt visszadobja akár 0,4V-ra is,RM ben látszik,hogy a szorzót is csökkenti.CpuZ ben nem jelzi a szorzó visszavételt,de RM-ben igen.
[kép]
Hogy miért hasznos? Nekem ez a beállítás sokkal stabilabb,és magasabb Fps-t hoz játékokban,mint a Pbo-s beállítás. -
hokuszpk
nagyúr
-
Timer
veterán
-
fudi2002
nagyúr
-
fahrii
őstag
Secure bootot csapd ki. CSM-et (legacy) szintén. Ez csak egy tipp, de hátha. A SB tud szép szívást okozni. Ha mindez megvan, mehet a reinstall, de törölj minden előzőleg létrehozott partíciót a telepítővel (feltéve persze, hogy nincs az adott diszken adatod).
Más. CB20, fix 4.3, single core: 499, multi 5214. Ez egy 3800X, 12065 vcore mellett. Csak azért írom, mert fentebb valaki ilyesmit kért, ha jól rémlik.
Sajnos ez volt a default. Secure boot off, CSM(uefi).
-
Timer
veterán
Secure bootot csapd ki. CSM-et (legacy) szintén. Ez csak egy tipp, de hátha. A SB tud szép szívást okozni. Ha mindez megvan, mehet a reinstall, de törölj minden előzőleg létrehozott partíciót a telepítővel (feltéve persze, hogy nincs az adott diszken adatod).
Más. CB20, fix 4.3, single core: 499, multi 5214. Ez egy 3800X, 12065 vcore mellett. Csak azért írom, mert fentebb valaki ilyesmit kért, ha jól rémlik.
-
fahrii
őstag
-
Bib
addikt
-
fahrii
őstag
-
edari
őstag
-
fahrii
őstag
Új proci, legfrissebb BIOS, ujratelepitett Windows és továbbra sem bootol. Pörög a karika.
-
Chalez
őstag
A vízhűtő megérkezéséig marad így, aztán megnézzük auton és manual tuninggal is, egyelőre nekem ez is öröm. Nyóóc888 mag és 4250

(#17984) Chaser Igen, pont ezért léptem tovább, sajnos nagyon érzékeny a szemem és az agyam ezekre a röccökre, bár néha átok inkább, mert nem kevés pénzbe kerül megfelelni magamnak
Az AIO-tól "csodát" várok, a Noctua NH-U12P már nem ehhez a teljesítményhez való. -
Chaser
legenda
Betettem a 3800X-et, sajnos még az AIO hűtő nincs meg, még pár nap mire megjön. Eddig egész jó, a 2600X után. Game boost ON, és így 4250-et megy all core, a 2600X 4050-en járt.
Nem merem jobban piszkálni, mert game alatt 70+ hőfokok vannak, sőt NFS Heat alatt 80-ra is benyalt. Hihetetlen smooth az egész, na nem mintha a 2600X sokkal gyengébb lett volna, de ez ahogy látom a Vega 56-ot jobban kihajtja, 98-99% körül van mindig a kihasználtsága.
Várjuk az AIO-t
kicsit hangolod majd megy az többet is game alatt
a 3800x@4250mhz 2600x-nél 4675-4750mhz-nek felel meg, és smt is hatékonyabb a 3800-nál
sokkal jobb min és max fps-ek, előbbi miatt érzed szmusznak', beröccenést' is megfogsati
ott is, de látom nem nyugszik csakazértse'
-
Archttila
veterán
Ez jatekoknal is hasznos hint volt anno...
(maiakban mar nem kell gondolkodni) -
hackeeeee
Jómunkásember
Annyira már rájöttem, hogy simán viszi az extreme presetet a ram, csak néhol annyit vettem észre, hogy a trc=tras+trp nem érvényesül, mert kevesebbre kalkulálja, erre szoktam figyelni.
Most 16-18-16-18-32-n megy, plusz sub, bár legalább már betöltött, de ezt most nem fogom megvárni, mert el kell indulnom, de majd leteszteltem.
Most ezt tettem 3600-on, 3 kör lefutott gond nélkül, ez kb. 40-45 perc volt.
Chaser: Ki lehet, 4300-on szépen duruzsol a proci, de most a gyári 65W-hez állított értékekkel, amit korábban a fórumtárs írt vagyis a 88/60/90, elég hikomat lett szegény, de ez van.. Most a nem érdekel kategóriánál tartok..
De igen, a dropp tényleg gáz..Szóval, sorban..
ProcODT -ről mi a biblia? Ugye dual rank a modul, a javasolt 38-cal meg sem moccan a gép.. Minél alacsonyabb érték kell? Ami calculator-ban van érték, a legalacsonyabb 48. Mennyek le addig, amíg elindul a vas?
-
fudi2002
nagyúr
Betettem a 3800X-et, sajnos még az AIO hűtő nincs meg, még pár nap mire megjön. Eddig egész jó, a 2600X után. Game boost ON, és így 4250-et megy all core, a 2600X 4050-en járt.
Nem merem jobban piszkálni, mert game alatt 70+ hőfokok vannak, sőt NFS Heat alatt 80-ra is benyalt. Hihetetlen smooth az egész, na nem mintha a 2600X sokkal gyengébb lett volna, de ez ahogy látom a Vega 56-ot jobban kihajtja, 98-99% körül van mindig a kihasználtsága.
Várjuk az AIO-t
Game boost off. A leghülyébb találmány az msi lapunkon.
-
Chalez
őstag
Várjuk az AIO-t
-
Chaser
legenda
Annyira már rájöttem, hogy simán viszi az extreme presetet a ram, csak néhol annyit vettem észre, hogy a trc=tras+trp nem érvényesül, mert kevesebbre kalkulálja, erre szoktam figyelni.
Most 16-18-16-18-32-n megy, plusz sub, bár legalább már betöltött, de ezt most nem fogom megvárni, mert el kell indulnom, de majd leteszteltem.
Chaser: Ki lehet, 4300-on szépen duruzsol a proci, de most a gyári 65W-hez állított értékekkel, amit korábban a fórumtárs írt vagyis a 88/60/90, elég hikomat lett szegény, de ez van.. Most a nem érdekel kategóriánál tartok..
De igen, a dropp tényleg gáz..mivel én se ma kezdtem, ezt ha nem is fogadod el de gondold át:
pihenj rá pár napot, sok mindent állítgattál, ilyenkor beleveszik az ember
kell hagyni leülepedni, aztán tiszta fejjel neki újra
nekem ez mindig bejött, it-től függetlenül is -
hackeeeee
Jómunkásember
De igen, a dropp tényleg gáz.. -
fudi2002
nagyúr
Csak mit takar ez a "nem stabil"? Érted.. kb. ebben volt 3 hét minden nap 2-3 óra modern warfare, és egyéb játék, fagyás nélkül.. És, tudjuk, hogy a COD kényes a beállításokra, mert volt olyan, hogy valami stabilnak tűnt, ott azonnal elszállt.
Én azt megértem, hogy heteket tesztelhetünk, hogy stabil legyen valami.. Nekem eddig erre 2 napom ment el, és nem tartok sehol, és egy olyan beállítást dobtam el, ami csak ebben a programban vérzik el, de mindenhol máshol ment 24/7, gond nélkül.. Játék, 3dmark, stb.
Chaser: Ez volt, ezért dobtam vissza mindent alapra, subbal, és most megy a teszt. Nem fogom eladni, mert nem.. mert nem szeretem feladni..
Most jön majd a ram, holnap, újra.. aztán meglátjuk. De ezek alapján, meg fog állni a ram 3600-on, és ennyi lesz, és jöhet hozzá a proci. De az is lehet, hogy így hagyom az egészet, csak kimaxolom a ramot. 
Figy akkor másik tipp: proci, minden full auto.
Dram calccal egy safe Cdie preset, majd minimum 1 óra teszt. Ha ez oké, akkor mehet a pbo. -
Chaser
legenda
Csak mit takar ez a "nem stabil"? Érted.. kb. ebben volt 3 hét minden nap 2-3 óra modern warfare, és egyéb játék, fagyás nélkül.. És, tudjuk, hogy a COD kényes a beállításokra, mert volt olyan, hogy valami stabilnak tűnt, ott azonnal elszállt.
Én azt megértem, hogy heteket tesztelhetünk, hogy stabil legyen valami.. Nekem eddig erre 2 napom ment el, és nem tartok sehol, és egy olyan beállítást dobtam el, ami csak ebben a programban vérzik el, de mindenhol máshol ment 24/7, gond nélkül.. Játék, 3dmark, stb.
Chaser: Ez volt, ezért dobtam vissza mindent alapra, subbal, és most megy a teszt. Nem fogom eladni, mert nem.. mert nem szeretem feladni..
Most jön majd a ram, holnap, újra.. aztán meglátjuk. De ezek alapján, meg fog állni a ram 3600-on, és ennyi lesz, és jöhet hozzá a proci. De az is lehet, hogy így hagyom az egészet, csak kimaxolom a ramot. 
a sok bench közben már lehet kinyírtál valamit ( : :d
egyébként jah, full default, mindig egyszerre egy komponens b@sztatása
az itx lapok jók, de az a drop sem szép amit eleve művel, részemről 8 magot nem erőltetnék vele kinyomni' a lelkit' stílusban, tud enni ott rendesen a 3700x is, hiába 7nm, és hiába jó esetleg papíron a vrm, az itx lapokon minden össze van zsúfolva -
hackeeeee
Jómunkásember
"ram beállításom 3800on IBT blend stabil, cruncher pi számítás stabil volt.. ezzel a fullos benchel elvérzik."
Ez frankón nem stabil, lehetszépíteni, ez van. Amíg a memó nem stabil kár pbo meg feszekkel játszani. Ha már az xmp nem megy ami lássuk be elég meredek, akkor kéne hynix djr safe preset. Az hogy a lap auto beállításait rátolod nem jó 5let. Autot mikor az xmp auto szar, érti?Csak mit takar ez a "nem stabil"? Érted.. kb. ebben volt 3 hét minden nap 2-3 óra modern warfare, és egyéb játék, fagyás nélkül.. És, tudjuk, hogy a COD kényes a beállításokra, mert volt olyan, hogy valami stabilnak tűnt, ott azonnal elszállt.
-
Chaser
legenda
Nagyon nem.
Volt egy 24/7 fix allcore beállításom, ami prime, aida, r20, és minden más stabil volt, átraktam PBO-ra, full auto-n megcsuklott az egész.. Innen indult a lavina..
Allcore, A ram beállításom 3800on IBT blend stabil, cruncher pi számítás stabil volt.. ezzel a fullos benchel elvérzik.
Próbáltam hozzá igazítani a procit, PBO-val, semmi.. elszállt, vagy reboot, vagy error, mindegy. A pi teszt sem futott le.
Utána, proci vissza, PBO-ra, rammal játék, eljutottam oda, hogy minden ment, ment az r20 is, de asztalon random szerű reboot, pár perc után.
Hozzáteszem, a 24/7, IBT blend, és small FfT beállításom is elvérzik a 1 6 0-s cruncher teszt alatt..
Ez volt a mai nap.
Az, hogy nem írok le mindig, mindent, az nem azt jelenti, hogy 20 dolgot csinálok egyszerre..
Nem ma kezdtem..
Ehhez képest annó a 2600-al, és a b250-nel fél nap alatt megvolt a max OC beállítás..Nem keserű a szájíz, csak az mondjuk egy vicc, hogy full auto beállítások mellett használhatatlan a cucc.. Persze, a Gskill rammal is 2-3 napig szenvedtem, mire hajlandó volt 3600-on menni, mire meglettek..
"Nem ma kezdtem..
"
akkor talán venni kellene egy nagy levegőt, és elfogadni hogy _mindenből_ nem fogod tudni kihozni a maximumot egyszerre, ami meg nyilván nem az amd hibája
de egészen komolyan, sztem senki sem tart vissza, nyilván ha ott is ki akarod taposni a belit' mindennek, akkor sétagalopp lesz...vagy nem ( : -
fudi2002
nagyúr
Nagyon nem.
Volt egy 24/7 fix allcore beállításom, ami prime, aida, r20, és minden más stabil volt, átraktam PBO-ra, full auto-n megcsuklott az egész.. Innen indult a lavina..
Allcore, A ram beállításom 3800on IBT blend stabil, cruncher pi számítás stabil volt.. ezzel a fullos benchel elvérzik.
Próbáltam hozzá igazítani a procit, PBO-val, semmi.. elszállt, vagy reboot, vagy error, mindegy. A pi teszt sem futott le.
Utána, proci vissza, PBO-ra, rammal játék, eljutottam oda, hogy minden ment, ment az r20 is, de asztalon random szerű reboot, pár perc után.
Hozzáteszem, a 24/7, IBT blend, és small FfT beállításom is elvérzik a 1 6 0-s cruncher teszt alatt..
Ez volt a mai nap.
Az, hogy nem írok le mindig, mindent, az nem azt jelenti, hogy 20 dolgot csinálok egyszerre..
Nem ma kezdtem..
Ehhez képest annó a 2600-al, és a b250-nel fél nap alatt megvolt a max OC beállítás..Nem keserű a szájíz, csak az mondjuk egy vicc, hogy full auto beállítások mellett használhatatlan a cucc.. Persze, a Gskill rammal is 2-3 napig szenvedtem, mire hajlandó volt 3600-on menni, mire meglettek..
"ram beállításom 3800on IBT blend stabil, cruncher pi számítás stabil volt.. ezzel a fullos benchel elvérzik."
Ez frankón nem stabil, lehetszépíteni, ez van. Amíg a memó nem stabil kár pbo meg feszekkel játszani. Ha már az xmp nem megy ami lássuk be elég meredek, akkor kéne hynix djr safe preset. Az hogy a lap auto beállításait rátolod nem jó 5let. Autot mikor az xmp auto szar, érti? -
hackeeeee
Jómunkásember
Nagyon nem.
Ez volt a mai nap.
Nem ma kezdtem..
-
fudi2002
nagyúr
Az van, hogy nagyon elegem lett az egészből..
Kellett nekem nekiállni cruncher-rel tesztelni..Most az van, hogy belőttem a gyári értékeket, 88/60/90, és 3600-ra a ramot, nagyjából xmp időzítésekkel, és hozzá a sub-ot, és fut a teszt.. 2. kör vége felé jár.. Igaz, így valami 4500 pont körül fog csinálni R20-ban, de nem érdekel, most így marad.. Ha ez így oké lesz, akkor holnap majd megpróbálom hozzá visszatenni a ramot, 3733 környékére, mert a ram tuti megy.. csak nem értem, hogy itt miért hasal el, a prime pedig pl. oké.. Persze értem, hogy más teszt, csak mégis..
Most böki a csőröm ez a fránya pbo, csak azért próbálgatom.. de ahh.. elegem van...
Kb. odáig jutottam, hogy eladnám az egészet, és vennék intelt.

Ne haragudj meg érte, de amennyire kivettem, egyszerre 2-3 dolgot állítasz. Így nem lehet tuningolni. Illetve lehet, keserű szájízzel.
-
Chaser
legenda
Kellett nekem nekiállni cruncher-rel tesztelni..Most az van, hogy belőttem a gyári értékeket, 88/60/90, és 3600-ra a ramot, nagyjából xmp időzítésekkel, és hozzá a sub-ot, és fut a teszt.. 2. kör vége felé jár.. Igaz, így valami 4500 pont körül fog csinálni R20-ban, de nem érdekel, most így marad.. Ha ez így oké lesz, akkor holnap majd megpróbálom hozzá visszatenni a ramot, 3733 környékére, mert a ram tuti megy.. csak nem értem, hogy itt miért hasal el, a prime pedig pl. oké.. Persze értem, hogy más teszt, csak mégis..
Most böki a csőröm ez a fránya pbo, csak azért próbálgatom.. de ahh.. elegem van...

egészen pontosan, mi is a probléma?
mondjuk amennyiért a 3700x van csak kicsit kell hozzátenni, és máris ott a non k 9700 8 maggal ht nélkül - legalább nem derül ki majd pár hónap múlva h még mindig car' valami ( : - , vagy még többet és már k verzió is van, nem is kell más csak 40-50-es lap és 20-30e-s hűtő, osztán' tiéd a világ
hajrá
-
hackeeeee
Jómunkásember

-
Chaser
legenda
-
Albigator
őstag
-
fahrii
őstag
-
fudi2002
nagyúr
-
fahrii
őstag
Bepattintottam az új 3600x-et a 2700 helyére. Ilyet még nem láttam... laggol a BIOS.
-
edari
őstag
-
fudi2002
nagyúr
De, csak nem ott ahol kerested a változást. Msi afterburner, fps kiiratás, játék alatt lesd meg a frekit. Kb 4x az optimális.
-
snecy20
nagyúr
Komolyan mondom, ha már PBO, tapasztalatom szerint az működik még a legjobban amikor minden full auto-n van hagyva
A scalar-hoz hiába nyúltam pl. semmi hatással nem volt semmire. -
hokuszpk
nagyúr
kiprobaltam az ssh-t powershellbol.
marad a putty. van jopar profilom szerverenkent mas szinosszeallitassal, hogy ranezesre tudjam.
biztos meglehet oldani a szinezest is, de most nincs ra idom. -
edari
őstag
"volt olyan is, hogy elfelejtettem, hogy linuxos desktop van elottem, letoltottem a puttyot"
-
arnoldito
senior tag
Nem lehet, hogy az alaplappal lesz valami. Írtad, hogy nagyon droppol a fesz, mivel LLC nem tud. Csak kérdezem, de ez nem normális, hogy ha kicsit oda lépsz neki, egyből reboot...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem, kevesebbet, 500 fölé még nem tudtam tolni allcore mellett a single pontot.
Viszont a +200mhz-t nem bírja, most levettem 0-ra, mert andom szinten elszáll.. De a ram sem jó így, mert meglassult mint a huzat..
-
hokuszpk
nagyúr
gondolom a megszokas.
* igazabol fingom se volt rola, hogy powershellbol lehet siman sshzni.
** volt olyan is, hogy elfelejtettem, hogy linuxos desktop van elottem, letoltottem a puttyot... es winevel siman ment
a megjelenites (betukeszlet) mondjuk gyanus volt. -
nyul105
senior tag
en is erosen agyalok rajt. perpill leallitottam a foldingot, megy 1 vmware virtualisgep, 1 virtualbox virtualisgep, a bongeszoben hatterben youtuberol valami zene, + van nyitva kb. 20 tab; 2 putty; paintshop proban van egy screenshot amit meg nem mentettem el , 1 tavoli asztal, es ez a kotsog feladatkezelo nem altal 1% processzorkihasznaltsagot jelezni.
Jobban orulnek a 0%-nak, igy ugyerzem semmi tartalek nincs a rendszerben.
Erik a valltaska.Első olvasatra azt hittem ironikusan írsz, szerintem amúgy válts inkább intelre.
Most jönnek ki majd az ujjak, asszem ezt olvastam. -
snecy20
nagyúr
Írtam már, hogy a tiéd egy 2600-as, csak átcímkézte az AMD 3600-ra.
-
RECSKA
veterán
en is erosen agyalok rajt. perpill leallitottam a foldingot, megy 1 vmware virtualisgep, 1 virtualbox virtualisgep, a bongeszoben hatterben youtuberol valami zene, + van nyitva kb. 20 tab; 2 putty; paintshop proban van egy screenshot amit meg nem mentettem el , 1 tavoli asztal, es ez a kotsog feladatkezelo nem altal 1% processzorkihasznaltsagot jelezni.
Erik a valltaska.en nem hasznalom ennyire, csak egyszeruen a vilag legrosszabb 3600asat kaptam, igy nekem kell valtani. Irrital... Meghat elmeletileg picit jobb ramvezerlo is kell hogy jojjon vele, az meg fontos, ha mar a ramom vigan tudna 3800 felett is...

-
edari
őstag
Erik a valltaska."2 putty"
És miért nem ssh powershellből?
-
Timer
veterán
Mondjuk nálam ezek nem jelentkeztek.
1600/1600X alatt is gyors volt a post (kb ugyanannyi mint most), vizet meg nem használok. Nekem inkább az volt hogy az aida-tól megbolondult a ventiprofil és elkezdte az összeset maxon járatni. Hwinfo mellett ez már nincs.Engem sokáig a pbo hülyesége miatti venti felpörgés idegesített. Aztán új lap mellett pár nap elment a venti profil beállítására, de most már jó, csak akkor pörög fel ha nagyon kell.
Nálam is lehet, hogy az AIDA+ ASUS kombó volt a ludas, de jött egy UEFI update, és problem solved.
-
hokuszpk
nagyúr
Erik a valltaska. -
edari
őstag
Mondjuk nálam ezek nem jelentkeztek.
1600/1600X alatt is gyors volt a post (kb ugyanannyi mint most), vizet meg nem használok. Nekem inkább az volt hogy az aida-tól megbolondult a ventiprofil és elkezdte az összeset maxon járatni. Hwinfo mellett ez már nincs.Engem sokáig a pbo hülyesége miatti venti felpörgés idegesített. Aztán új lap mellett pár nap elment a venti profil beállítására, de most már jó, csak akkor pörög fel ha nagyon kell.
-
nyul105
senior tag
-
Chaser
legenda
-
RECSKA
veterán
-
snecy20
nagyúr
-
Timer
veterán
Persze, már én is. Ez nem zavar annyira, mint 1600X alatt volt a 15 másodperces POST. Na attól azért néha falnak mentem. Vagy amikor a B450-F Gaming az első 3000-es szériához kiadott UEFI-vel lelőtte néha a vízpumpát. Ez már ahhoz képest easy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hokuszpk
nagyúr
-
RECSKA
veterán
Szia!
Valószínűleg az "enyém ennyivel megy, ennyit..." válaszokon kívül nem hinném, hogy kapsz mást. Konkrét beállításokkal meg pláne. Egy kicsit e-pénisz méregetős lett a topic...meg azért a pár bench pontért, fps-ért ha így használják 24/7, azt nem szívesen venném meg használtan...
Én is feltettem feszültséggel kapcsolatos kérdést múlt héten...semmi.
Én ahogy látom a Vcore, ami magas, legalábbis folyamatos terhelésnél. egy "graph"-al is nézd, hogy terhelés alatt mennyi a fesz. Erre sem ad senki választ, de utána olvasva, az 1.35V-ot javasolják max.
Én a PBO (Penis Boost Override) kikapcsolását javasolom. Privátban küldök pár képet, hogy úgy sincs szégyenkezni valója a cuccnak. Ha Te is jutsz valami okosságra, írj, vagy oszd meg a fórumon
.Üdv
nalam a pbo allcore terhelesnel ( y cruncher ) 1.339et ad. Jatek alatti fesznek logol ilyen 1.45ot is, de ugye az nem teljes terheles. Nalam megjelenes ota igy megy... Mar csak 3 honapot kell kibirnia
-
hackeeeee
Jómunkásember
Vicces, hogy lement 4 kör a cruncher-ből, erre meg R20 alatt reboot-olt.

Na mindegy, lehet veszek vissza a 200 mhz-ből, egy kicsit.. aztán jó lesz ez.. tesztelem a PBO-t.
-
Albigator
őstag
Szia!
Valószínűleg az "enyém ennyivel megy, ennyit..." válaszokon kívül nem hinném, hogy kapsz mást. Konkrét beállításokkal meg pláne. Egy kicsit e-pénisz méregetős lett a topic...meg azért a pár bench pontért, fps-ért ha így használják 24/7, azt nem szívesen venném meg használtan...
Én ahogy látom a Vcore, ami magas, legalábbis folyamatos terhelésnél. egy "graph"-al is nézd, hogy terhelés alatt mennyi a fesz. Erre sem ad senki választ, de utána olvasva, az 1.35V-ot javasolják max.
Én a PBO (Penis Boost Override) kikapcsolását javasolom. Privátban küldök pár képet, hogy úgy sincs szégyenkezni valója a cuccnak. Ha Te is jutsz valami okosságra, írj, vagy oszd meg a fórumon
.Üdv
A vicc h a 2600X-em is majdnem ennyit kapott alapon (1.43V) környéke és mivel all core a 4.1 GHz-et se tudtam atom biztosan stabilizálni manuál tuninggal, így maradtam auton, negatív offsettel lementem -0.1V-ig, amivel magasabb órajeleket értem el kisebb hőfok mellett. (4-4.1 GHz környéke all core, úgy h maradt az egy magos 4.25 boost is ugyebár)
Itt azt olvastam még régen, hogy ez a 3000es prociknál már nem olyan hatékonyan működik de majd kisérletezgetek vele.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Értelme mindenképpen lehet, pl. nálam a 3950X első 8 magja lényegesen jobb órajeleket tud mint a második 8 mag., és így ha fixált órajeles OC-t akar az ember alkalmazni, akkor nem kell ezáltal a legrosszabb magokhoz visszabutítani a CPU órajelét.
hackeeeee
CPU Ratio Apply-nál lehet váltani 'all core' és 'per core' között.
NIncs ratio állítási opcióm, akkor ennyi.

Ps: úgy néz ki siker, 4. körnél tart a cucc, és még mindig megy.
-
snecy20
nagyúr
Értelme mindenképpen lehet, pl. nálam a 3950X első 8 magja lényegesen jobb órajeleket tud mint a második 8 mag., és így ha fixált órajeles OC-t akar az ember alkalmazni, akkor nem kell ezáltal a legrosszabb magokhoz visszabutítani a CPU órajelét.
hackeeeee
CPU Ratio Apply-nál lehet váltani 'all core' és 'per core' között.
-
Chaser
legenda
Szia!
.Üdv
kizárólag játék alatt 1,35-öt mondok én is maxnak, nálam ennyit ad manual all core defaulton a cpu-nak, csak megáll 4g-n, manual meg elszaladok 4,3-ig, ott azért majdnem 10% difi van
de ha komoly meló van akkor vissza 4g-re 1,2v közelébe -
GFerr56
aktív tag
Nem. De már én se értem nyugi. Nincs összefüggés mivel ma reggel már jó volt.
De csökkentett módú indítást úgy csináltam, h winen belül shiftet nyomva indítom újból és akkor kék képernyő mellett bejönnek különböző dolgok. Ott csökkentett mód hálózat nélkült választottam. Ekkor nem pörgött fel először a VGA, azaz működött megfelelően. Aztán "rendes" módban VGA driver telepítése előtt is jó volt, miután telepítettem a drivert és újra indítottam megint üvöltött a VGA venti.
Hajnal 3 körül kikapcsoltam a gépet, reggel 8 után bekapcsolva láss csodát minden tökéletes volt. Úgyhogy nem tudom mi a fene volt ez de hagyjuk is a témát szerintem. Örök rejtély.
A bench képeimről nem jött még visszajelzés, arra várok inkább.
Szia!
.Üdv
-
edari
őstag
Ez olyan háromezres Ryzen sajátosság. Nekem 1080 mellett nem csinálta a 3600, nem csinálta a 2070 Super, cseréltem 3800X-re, és akkor kezdte el a 2070S a mókázást. Ráadásul a POST hosszától függően 4-10 másodpercig üvölt...
A poén, hogy ugyanazokat a beállításokat módosítva, majd vissza módosítva UEFI-ben az első 10-12 órás kikapcsolt állapotig mindig ultra rövidet postol, olyan 1 másodpercre hörren fel a ventilátor. Leállítod, újraindítod, mindegy. De ha áll egy éjszakát, másnap reggel már megint hosszú a POST. Az pedig RAM beállítás kérdése, hogy 4 vagy 10 másodperc, ameddig üvölt a VGA. Nálam XMP profilon 10 másodperces a POST, az XMP-ben mindent úgy hagyva, de 3666 Mhz-re módosítva az órajelet meg 4. Na, ezt rakjátok össze...Alcpilitó, az ilyen hibákat mondjuk nem tudom felfogni sem, mitől lehet.
Mondjuk én már elengedtem ezt a témát, kb 1 hétig idegesített, de úgy vagyok vele hogy a kövi váltásig kibírom.
-
GFerr56
aktív tag
Szia!
Rog Strix X570-f Gaming tudja...csak lövésem sincs, hogyan kell használni...már, ha van értelme egyáltalán.
Üdv
-
Albigator
őstag
Ez olyan háromezres Ryzen sajátosság. Nekem 1080 mellett nem csinálta a 3600, nem csinálta a 2070 Super, cseréltem 3800X-re, és akkor kezdte el a 2070S a mókázást. Ráadásul a POST hosszától függően 4-10 másodpercig üvölt...
A poén, hogy ugyanazokat a beállításokat módosítva, majd vissza módosítva UEFI-ben az első 10-12 órás kikapcsolt állapotig mindig ultra rövidet postol, olyan 1 másodpercre hörren fel a ventilátor. Leállítod, újraindítod, mindegy. De ha áll egy éjszakát, másnap reggel már megint hosszú a POST. Az pedig RAM beállítás kérdése, hogy 4 vagy 10 másodperc, ameddig üvölt a VGA. Nálam XMP profilon 10 másodperces a POST, az XMP-ben mindent úgy hagyva, de 3666 Mhz-re módosítva az órajelet meg 4. Na, ezt rakjátok össze...Alcpilitó, az ilyen hibákat mondjuk nem tudom felfogni sem, mitől lehet.
Húú ezek tényleg nagyon fura dolgok. De ha mégis rájössz valamire ezzel kapcsolatban, azért jelezd itt a topikban légyszi.
-
Albigator
őstag
Grat hozzá Bro....
Apa kezdődik...
Köszi.
Az eredeti terv 8 magos Ryzen lett volna, de nem volt teljesen indokolt számomra, így sokáig vártam... Aztán jött egy kis akció a 3600X-re, így nem haboztam.
-
Albigator
őstag
Nem. De már én se értem nyugi. Nincs összefüggés mivel ma reggel már jó volt.
De csökkentett módú indítást úgy csináltam, h winen belül shiftet nyomva indítom újból és akkor kék képernyő mellett bejönnek különböző dolgok. Ott csökkentett mód hálózat nélkült választottam. Ekkor nem pörgött fel először a VGA, azaz működött megfelelően. Aztán "rendes" módban VGA driver telepítése előtt is jó volt, miután telepítettem a drivert és újra indítottam megint üvöltött a VGA venti.
Hajnal 3 körül kikapcsoltam a gépet, reggel 8 után bekapcsolva láss csodát minden tökéletes volt. Úgyhogy nem tudom mi a fene volt ez de hagyjuk is a témát szerintem. Örök rejtély.
A bench képeimről nem jött még visszajelzés, arra várok inkább.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Alapból az XMP felett vagyok jelenleg, most a TRFC-n lazítottam, egy kicsit, és 3800-on a 2. kör végénél járok, ami eddig nem nagyon ment..
Most úgy van, hogy, recommended beállítások, vagyis:
procoDT: 53
RTTNom: off
RTTWR: rzq/3
RTTPark: rzq/1
GDM: disable
PDM: disablecadbus: 24-20-20-24
3800 - 16-20-20-22-38
-
fudi2002
nagyúr
Igen.
Én ezen már nem agyalok, hogy jó, vagy nem jó...

snecy20: Elég gáz az asrock bios-a, sok dolog el van ásva, vagy 4 helyen van egyszerre, lehet ebben is van, majd megnézem.
Melyik menüpont alatt található ez az msi-nél?
Most elsőre próbálom stabillá tenni a PBO-t, úgy néz ki, hogy a ram a szűk keresztmetszet.. 3600-on minden oké.
Próbáltad, hogy xmp be, kézzel vsoc 1.1 illetve vddg 1.05 továbbá
DUALRANK
ProcODT 32
RTTnom disabled
RTTwr RZQ / 3 or 80 Ohm
RTTpark RZQ / 1 or 240 Ohm
CADs 24-24-24-24
Csak ezeket kézzel? -
hackeeeee
Jómunkásember
Igen.
Én ezen már nem agyalok, hogy jó, vagy nem jó...

snecy20: Elég gáz az asrock bios-a, sok dolog el van ásva, vagy 4 helyen van egyszerre, lehet ebben is van, majd megnézem.
Melyik menüpont alatt található ez az msi-nél?
Most elsőre próbálom stabillá tenni a PBO-t, úgy néz ki, hogy a ram a szűk keresztmetszet.. 3600-on minden oké.
-
snecy20
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
B450 Tomhawk max is. Nem ccdnként, hanem ccxenként tudom állítani.
-
snecy20
nagyúr
Felvetődött a kérdés, hogy a perc core (ccd / ccx) overclock az csak X570 feature BIOS-szinten? Illetve X570-en belül ezt tudja minden alaplap? Egy biztos, hogy az MSI Ace / Godlike / Creation ezt tudja.
-
Timer
veterán
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok!
Én is beköszönök egy 3600X-el ami egy 2600X-et váltott. (Akcióban szereztem be, 3600-as árban, ezért az X)

Tök alapon minden, csak a DOCP (XMP) profil belőve, CL16 3200-on a RAM-ok (CJR modulok, korábban 3333 MHz-en használtam a 2600X-el) :
CPU-Z: 522/4226

Vélemények a pontokról, hőfokokról?
Asus Prime B450 Plus lapban van, 2006-os BIOS-al azt csinálja bekapcsoláskor vagy újból induláskor a VGA venti, hogy szinte maxra felpörög ami baromi idegesítő. Mielőtt procit cseréltem és utána is mindent visszaállítottam deffaultra a BIOS-ban pedig... VGA drivert DDU-val letöröltem és újból raktam nem segített. 2600X-el nem volt ilyen problémám. Viszont ami fura, hogy csökkentett módban indítva vagy VGA driver nélkül -azaz a wines alpdriverrel)- nem csinálja ezt a hirtelen venti felpörgést (amúgy a karim tudja a Zero Fan módot)...
Erre rá kéne jönni mi a fene.
BIOS-t még nem frissítettem, van egy újabb pedig (2008). Ehhez a laphoz van akinek tutira bevált valamelyik verzió?
Grat hozzá Bro....
Apa kezdődik...
-
fudi2002
nagyúr
Huha, az nem jó. Ez az adatlapodon levő trident?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
GIORGIONE76
őstag
már darkosítva lett azóta

ez egy köztes állapot,
víz ment, DRP4 jött,
az akkora sötét kocka hogy mellette aztán mehet bármiféle világítás,
elnyeli mint a fekete lyuk
-
Chalez
őstag
-
fudi2002
nagyúr
XMP nem megy, próbáltam.

Sanszos, hogy a ram kotlik meg, bár minden máshol stabil..
Most leraktam 3600-ra, meglátjuk..
3 teli kört szeretnék látni, meglátjuk.
A Proci most pbo-val megy, belőtt 105W -s értékekkel, amit korábban fórumtárs írt, és 4-es scalar, és +200 mhz, feszt még nem vettem le belőle..
"XMP nem megy, próbáltam. "
Ezt hogy értsem? -
hackeeeee
Jómunkásember
XMP nem megy, próbáltam.

Sanszos, hogy a ram kotlik meg, bár minden máshol stabil..
Most leraktam 3600-ra, meglátjuk..
3 teli kört szeretnék látni, meglátjuk.
A Proci most pbo-val megy, belőtt 105W -s értékekkel, amit korábban fórumtárs írt, és 4-es scalar, és +200 mhz, feszt még nem vettem le belőle..
-
fudi2002
nagyúr
Bios default, xmp bekapcs és teszt. Innen indulj.
Ui: volt membeállítás amit ripityomra teszteltem, stabil volt. Odáig míg nem kapott avx terhelést pl full ycrunchert. Ott 2 perc, fekete képernyő. Nincs mese, ezzel kell stabil legyen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
arnoldito
senior tag
Én CM ML360 Aio használok, nem rossz, de azért nem egy propetya85 féle épített víz. Viszont egy NH-D15 simán hoz. Nekem ami tetszik benne, hogy iszonyat halk a pumpa, kraken x62 hangosabb volt, pedig újonnan vettem azt is. Csak az aiora kellettek jó ventik mert a gyári zörög csörög, de világít legalább.
-
GIORGIONE76
őstag
-
Chalez
őstag
az annyiért ajándék
meg a kis extra pörgettyű is hasznos lehet
-
GIORGIONE76
őstag
-
fudi2002
nagyúr
-
Chalez
őstag
Úgy döntöttem megpróbálok egy AIO-t, volt aprón egy ARCTIC Liquid Freezer 280 II, tesztek szerint egészen rendben van. Remélem így már kihozom a 3800X-ből, amit csak lehet
-
fudi2002
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekes ez a fullos Y cruhcher teszt..full auto beállítások mellett is újraindul a 3. körben, hiába csinálok vele bármit is...
-
nyul105
senior tag
Na szóval proci berakás utána ezt csinálta bekapcsoláskor. (WIN még nem töltött be)
Utána sokszor újra indítottam folyamatosan állítottam valamit egyesével a BIOS-ban (Deffault settings, DOCP profil, ventik beállítása, CSM Suppor Disabled) és állandóan pörgött ezerrel a VGA venti pár másodpercig.
Aztán DDU miatt csökkentett módban indítottam és akkor nem csinálta először ezt a marhaságot. Majd VGA driver nélkül újraindításnál sem. Aztán telepítettem a legfrissebb ND drivert és megint elkezdett hülyéskedni a vidikari ventilátor.MSI AB-n belül amúgy egyéni ventiprofilt használok, de most minden ilyen egyből induló vackot letiltottam/kikapcsoltam így az MSI és Riva nem indult el magától, még a hwinfo sem.
De láss csodát ma reggel mikor BEkapcsoltam a gépet semmi venti felpörgés NEM volt. Újrainditásnál sem.

Azt nem értjük, hogy "ha csökkentett módban indítottam, nem csinálta".
Ha ezt win indítás ELŐTT csinálja, akkor hogy érted ezt a mondatot? Vagy ezt restartra érted, hogy ha csökkentett módból restartolod?
-
hokuszpk
nagyúr
ha ez igyvan, en a vga biosaban keresnem a hibat, valoszinuleg valami belso ellenorzesen sokkal gyorsabban atfut a matisse, mint a pinnacle, aztan ami a pinnaclenal mar olvashato es/vagy ready statusban van, a 3xxx -nel még epp vakarodzik, hogy fel kellene ebredni.
-
Albigator
őstag
Teljesen igazad van, de:
Olvasd el, írta, ha csökkentett módban indítja a windows-t, vagy windows driver nélkül, akkor nem csinálja. Valószínűleg rosszul írta, és nem "bekapcsoláskor", hanem windows indításkor csinálja. De ez így csak találgatás, jó lenne, ha egyértelműen megfogalmazná a problémát...Na szóval proci berakás utána ezt csinálta bekapcsoláskor. (WIN még nem töltött be)
Utána sokszor újra indítottam folyamatosan állítottam valamit egyesével a BIOS-ban (Deffault settings, DOCP profil, ventik beállítása, CSM Suppor Disabled) és állandóan pörgött ezerrel a VGA venti pár másodpercig.
Aztán DDU miatt csökkentett módban indítottam és akkor nem csinálta először ezt a marhaságot. Majd VGA driver nélkül újraindításnál sem. Aztán telepítettem a legfrissebb ND drivert és megint elkezdett hülyéskedni a vidikari ventilátor.MSI AB-n belül amúgy egyéni ventiprofilt használok, de most minden ilyen egyből induló vackot letiltottam/kikapcsoltam így az MSI és Riva nem indult el magától, még a hwinfo sem.
De láss csodát ma reggel mikor BEkapcsoltam a gépet semmi venti felpörgés NEM volt. Újrainditásnál sem.

Új hozzászólás Aktív témák
-
18000 - 17901
39772 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Renault, Dacia topik
- Meglepő pletyka a Pixel 11a-ról: a csúcs Tensor lapka is lecsoroghat
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Öt év után újra 5G képes kamerás csúcsmobilokat hoz a Huawei a nemzetközi piacra
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Akció! Garancia
- Xiaomi 17T 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony Playstation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan

Az AIO-tól "csodát" várok, a Noctua NH-U12P már nem ehhez a teljesítményhez való.

(maiakban mar nem kell gondolkodni)

A poén, hogy ugyanazokat a beállításokat módosítva, majd vissza módosítva UEFI-ben az első 10-12 órás kikapcsolt állapotig mindig ultra rövidet postol, olyan 1 másodpercre hörren fel a ventilátor. Leállítod, újraindítod, mindegy. De ha áll egy éjszakát, másnap reggel már megint hosszú a POST. Az pedig RAM beállítás kérdése, hogy 4 vagy 10 másodperc, ameddig üvölt a VGA. Nálam XMP profilon 10 másodperces a POST, az XMP-ben mindent úgy hagyva, de 3666 Mhz-re módosítva az órajelet meg 4. Na, ezt rakjátok össze...