- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indiant
addikt
válasz
Jano_023 #7218 üzenetére
Igen, pont ilyen jellegű biztonsági aggályaim vannak nekem is. Pont ezért elég aggasztó, hogy az androidos telók "csak" a neten keresztül telefonkönyveznek.
Azt gondolni, hogy az FB-n megadott adataidat, képeidet, csak azok látják akiknek megengeded szerintem naiv gondolat.
-
PNP
őstag
válasz
Jano_023 #7226 üzenetére
Tudom merre találom a keresőt, de:
- Jellemzően a kérdést találja meg, a rá adott választ, ha egyáltalán van, külön ki kell keresni
- A panaszkodás, hogy nem megy, nem érdekel. Az érdekel, hogy melyik működik. Fórumok sajátossága viszont, hogy ha valami rendben van, arról nem ír senki. Különösen igaz ez, ha a vélelmezett illegalitás miatt öncenzúra van érvényben.
Tehát továbbra is: aki használ Turbo SIM-et, főleg ha megy neki a 3G is, írjon vagy ide vagy privátba. Köszönöm! -
kelzsoca
félisten
válasz
Jano_023 #6262 üzenetére
Mobilrol vagyok csak, igen, ehhez erteni kell a dolgokhoz, ezért kertem appelme kollegat, hogy foglalja ossze diohejban.
Van egy sokkal egyszerubb modja a temak modositasanak, ezt eppen kezdo userek miatt hoztak ossze, linkelni most nem tudok, de google: uot kitchen, ezzel bizonyos szinten az en alap temambol is egyedit tudsz csinalni, feltoltod a systemui es framework-res fajlokat a kitchenbe es nekilatsz.
A tobbieknek, lesz majd centerclock, es nem atlatszo redony, illetve szazalekos akksi is.
Srry az ekezetek miatt, de mobilrol ennyit potyogni nem a legjobb.
Ha barmi van, irjatok le, este visszaolvasok.
-
apeelme
addikt
válasz
Jano_023 #6262 üzenetére
nah zsoca megkért hogy pár szóban leírjam miről is van szó nagy vonalakban...
válaszolván kérdésedre: igen, nagy tudás kell hozzá hogy valaki témát készítsen/módosítson!
Elsődlegesen nem árta ha alap számítástechnikai fogalmakkal, operációs rendszerekkel tisztában van, sajnos muszáj ezt felhoznom elsőként mert azt tapasztaljuk hogy már ez sincs meg az átlag felhasználónak, ami elsősorban nem az ő hibája hiszen ilyen időket élünk.
illendő tisztában lennie az android (különböző verzióinak) működésével, fájlrendszerével, a témákhoz használt fájlok felépítésével, tartalmával, XML leíró nyelvvel, megfelelő módon elkészített képekkel, forrás használata/módosítása esetén elengedhetetlen a JAVA,C stb. nyelv, verziókezelő rendszerek ismerete (git,svn), csak módosítás esetén a módosítandó fájlok helyes kezelése, nem csak ki-be másolgatok(!!!), hibakeresésnél az ismert eszközök (pl.: logcat) helyes használata, hibák felismerése még ha szakavatatlan szemnek nem is tűnik annak és mindezeken kívül RENGETEG-RENGETEG idő, zsoca a leggyorsabbő ~1hét (!!!) alatt összerak egy témát.
Szal "egyszómintszáz", hatalmas munka, nem véletlenül nem találsz egy nagy "kódex-et" ami univerzálisan leírja mit kell tenned, viszont nagyjából darabjaiban mindent megtalálsz a net-en(ha mégsem akkor rájössz magadtól...vagy nem!), akkor is ha új dologgal szembesülsz...túl összetett az egész rendszer és a művelet(ek)!
Hatványozódik a történet hogy egy módosítást többféleképpen is lehet kivitelezni!
Biztos vagyok benne hogy nagyon sokmindent kihagytam ami számunkra alapvető más számára viszont újdonság, de bátran kimerem jelenteni hogy nagyon nehéz egy komplett témát megcsinálni...ez messze power user kategória -
Sommi
aktív tag
válasz
Jano_023 #6190 üzenetére
Én is csak e-mailezni, néha netezni, navigálni, zenét hallgatni, játszani ... ezekre használtam.
De idegesített hogy menü bármilyen launcherrel laggolt, és a játékok is néhol eléggé, az olyan egyszerűbbek is mint angry birds.
Mondjuk romot nem cseréltem az tény, csak a root volt meg. A másik meg a rossz térerő volt, de ezek szerint az csak nálam jelentkező probléma volt -
scyllarus
veterán
válasz
Jano_023 #6188 üzenetére
Én nagyon örülök, hogy ezt vettem, és nem a Snapdragonos SE Minit apró kijelzővel. (Mindkettő 0 Ft lett volna) Nekem játék csak egy pasziánsz meg egy gombfoci van fent unalmas perceimre, azok futnak hibátlanul
Minden más helyzetben meg tökéletesen megfelel a hardver, az óriási kijelzőt meg fantasztikus használni.
Amikor tőlem kérdezik, milyen telefont vegyenek, mindig az az első kérdés: mire kell? (a második az ár...) Mindig azok csalódnak 1-1 készülékben, akik nem gondolták át előtte, csak megtetszett és megvették. Aztán persze pont arra nem jó nekik, amire a legtöbbet használnák -
kelzsoca
félisten
válasz
Jano_023 #6055 üzenetére
Erre ott van a ZTE oldalán a T-Flash megoldás, az mindent visszarak gyárira.
A TPT-n kívűlit inkább nem kellene erőltetni, így is sok esetben clockworkmod recoveryvel viszik vissza garanciáztatni a készüléket, azt meg azonnal visszadobják, és a garancia elveszett.
Továbbá sok esetben a user sem teljesen biztos a dolgokban, mondok egy példát:Felrakja az Atomic romot, rendszer alól, majd ha megkérdezed tőle, ugye nem csináltál TPT-t a telefonon, azt mondja, az micsoda, és ő biztosan nem.
Tehát a gyári csomagnál nincs biztosabb visszaállító módszer.
-
mrskatejoe
aktív tag
-
-
Apaxp
senior tag
válasz
Jano_023 #3335 üzenetére
Én a driver telepítéskor azt csináltam hogy Zsoca driverét feltelepítettem és utána csatlakoztattam a telot.
Természetesen hibaüzenet hogy ismeretlen eszköz és nincs hozzá driver. (win7 64bit)
Ezután eszköz kezelőben fekiáltójeles kikeres tulajdonságok illesztőprogram és keresés szgépen (nem talált) utána minden illesztőprogram megjelenítése és ott megkerestem a hozzávalót. Ráklikk és jött a hibaüzenet hogy nem a hardverhez való de azért is ezt akarom és már ment is fel. Azóta is jó neki.
Szerk.
Látom megoldva.
Megint nem frissítettem mielőtt nekiálltam írni -
mrskatejoe
aktív tag
válasz
Jano_023 #3335 üzenetére
Köszi
Megoldódott...de hogy mitől ? nem tom
Feltettem a motorola drivert is, majd újra indítottam . Ekkor még nem ment, újra próbáltam frissíteni , nem volt jó. Aztán ráengedtem a netre frissítést keresni. Az első frissítést a modemre engedtem. ezt frissítette. Aztán utánna az ADA frissítés volt. Ezt is frissítette. Néztem rendesen, mert felismerte a tellót. Elindítottam az install-recovery-windows fájlt, és szó szerint meglepődtem , mert talán 3másodpercre néztem félre és mindent feldobott.
Ellenőríztem a tellón a clockworkmod recovery jelentkezett be.Nos ennyi..most megyek bagózni...és nagyon
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Jano_023 #3148 üzenetére
Igen, csak ez azt eredményezte, hogy követhetetlen mennyiségű off és panaszkodás/user error pörgette a fórumot. Nem baj ha több emberke mókol, de azert van egy határ amit illene betartani.
Az a baj, hogy a sok vakvagány romoló járt vakvágányon. 3-4 fejlesztő jól átgondolt kiadási módszerrel (azaz piros témára nem készítünk új romot új néven, illetve 1 apróság javitasara nem uj romot keszitunk hanem egy recoverybol telepitheto update-et) csodákra képes, főleg ha segítik egymast és nem versenyeznek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Jano_023 #3126 üzenetére
ADW Beallitasok - UI Beallitasok - Programtár beállítások - Háttérszín. Itt az alpha-t huzod maxrol lefelé és egy szint valasztasz. (gyari fekete 70% alfaval kivalo) Ezutan rakattintasz a kozepso pöttyre és kész. Hatterkep meg szvsz egyertelmu.
Viragbolti meg hogy honnan jött, azt mar szvsz sosem tudjuk meg. De a lenyeg hogy mindenki tudja mit jelent.
-
atillaahun
veterán
válasz
Jano_023 #2240 üzenetére
Hát ha ő tudja én is tudom.
(#2244) frozzyZTE
Én meg épp fordítva érzem, nekem az EXT-ezés nem megoldás. Lassabb és ha USB-re csatlakoztatom nem elérhetőek a rajta lévő programok. Ha SD-t cserélek csinálhatom újból, és asszem szimplán felmásolni nem is lehet rá az adatokat. És mint látszik nem is mindegyik Rom kezeli alapból.
Átparticionálni viszont csak egyszer kell, igaz, hogy van mondjuk egy 1-2% körüli hibahatára, de szerintem az garanciás. Legalábbis Tréssel csinálod. -
pacman789
aktív tag
válasz
Jano_023 #2013 üzenetére
Szóval.
Két profil kell. Az egyik bekapcsolni fogja a masik ki.
A first Context-be válaszd az időt, ott azt kell beállítani, hogy mettől meddig legyen érvényes. pl reggel 6tól este 11ig, pipa az ismétlésbe és ott 1 óra, akkor reggel 6tól este 11ig minden orában végrehajtja az adott feladatot.
A feladatnál hozzádadod, hogy a netnél, a wifi bekapcsolást, mobil net bekapcsolást.MAjd ugyan ezt megcsinálod x perc eltérésével pl, 6óra 2perctől 11 óra 2 percig minden órában, kapcsolja ki ezeket.
így az első 6kor bekapcsolja a másik 6óra 2perckor ki, és ugyan ez óránként 11:02ig.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Jano_023 #2102 üzenetére
Linux ismeret, java, C, C++, Eclipse stb..(nem alap szinten) rengeteg idő (még annál is több) türelem, kitartás, gyakorlás, folyamatos tanulás...
Alapozónak: link
Illetve az már régen rossz hozzáállás, ha fórumon kérdezel ilyen dolgot, és nem magadtól kezded el keresni a lehetőségeket
-
Frozzy
őstag
válasz
Jano_023 #1450 üzenetére
ez ugyan az a neoprén tok lenne? mert ha igen akkor lehet én is ilyet veszek ha jó.
-
atillaahun
veterán
válasz
Jano_023 #1419 üzenetére
Én szigorúan a bal farmerzsebemben hordom tok nélkül (Blade se karcolódott sose), de az konkrétan akkora, hogy szerintem még egy tablet is beleférne. Lehet ezért (se) nem érzem ha rezeg. De hát eddig nem gondoltam, hogy a nadrágomba van a hiba.
Meg épp tegnap futottam át a Skate használati útmutatóját, hát van benne pár hülyeség úgy általában, viszont erősen javasolják, hogy a telót (gondolom nem csak ezt) legalább 1,5 cm távolságra hordjuk a testünktől. Azon filóztam, hogy mennyire érdemes ezt komolyan venni.
Mert az alap, hogy éjszakára míg berakom a párna alá (hogy reggel ébresszen) addig repülő módban van, meg mellény zsebben sem tartom, hogy az egyéb belső szerveimet sütögessem, de az gáz-e ha zsebben közvetlenül a lábamnál van.Mert nemrég olvasgattam egészségügyi statisztikákat is, hogy míg kelet-európában jellemzően érrendszeri betegségektől nyiffannak ki az emberek, addig nyugaton inkább a rák tizedeli őket, és látszik a különbség. A cikk írója ugyan nem magyarázza egyértelműen az okokat, de megfordult a fejemben, hogy az elektronikai kütyük is közrejátszhatnak ebben.
-
atillaahun
veterán
válasz
Jano_023 #1020 üzenetére
Mert ez az üzletpolitikájuk. Bár részemről ez nem különösebben meglepő.
Egyébként csak annyit kell tenned, hogy kikéred a számodat, meg vissza, és máris van egy új előfizetésed. Bár 10000-ért annyira nem éri meg.(#1024) xtr3m3
Bluemonte nálam már stabilnak tűnt azalatt a pár nap alatt míg használtam, csak hát csöppet fapados ugye.
Rootolás visszaállítható. -
kelzsoca
félisten
válasz
Jano_023 #960 üzenetére
Ha visszaolvasnál, látnád, hogy pár szóban írtam a telefonról.
Az akkumulátor használati időről meg csak tájékoztató jelleggel írom, hogy 1.5 nap, de ment már 1 napot is, illetve 3-at is, tehát használatfüggő.
A másik dologra:
A gyártó oldalán miért kellene fórumnak lennie?
Egyébként is olyan dolgok kerülnek bemutatásra, aminek a nagy százaléka azonnali garanciavesztést okoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Cyberpunk 2077
- Építő/felújító topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Tőzsde és gazdaság
- Call of Duty: Black Ops 6
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Trollok komolyan
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest