- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
Üdv, nos csodával határos módon sikerült hozzájutnom egy akciós SGS-hez, úgyhogy nem rendelem be végül megint a Skatet, pedig tényleg nem volt rossz. Csak most ráizgultam erre az előlapi kamerára, és végre hozzájutottam egy telóhoz amin van.
Szóval további jó romolgatást. -
atillaahun
veterán
Ha naGGYon sürgős írjatok esetleg energy15-nek is, nekem ő említette pár napja a lehetőséget.
-
atillaahun
veterán
válasz
kulcsarakos8 #3165 üzenetére
Hát kétségtelen, hogy nem lehet róla olyan sokat olvasni, mint amennyire indokolt lenne. Lehet a felbujtókat már kibannolták az oldalról.
-
atillaahun
veterán
válasz
kulcsarakos8 #3162 üzenetére
Én se de múltkor valaki annyit említett, hogy ez a turbo SIM valami kis takony, amit a SIM-ed alá beteszel, és máris szabadabbnak érzi magát a telefonod. És 2k.
Gondolom nem a szolgáltatótól kell kérni. -
atillaahun
veterán
Egész korrekt teszt, de inkább az Elitemóvil-t tesztelje, és írjon róla véleményt, aki akar valami újat mondani.
-
atillaahun
veterán
Hát lehet, hogy az SD kártya megsérült és formázni kell.
(#2890) Sommi
Azon csak a tisztítás, vagy csere segít. Olyan ez mint a bad sector, idővel nem kevesebb, hanem több lesz belőle.
Viszont a gyenge térerővel együtt már esélyesebb egy csere. Nekem Blade-t cserélték már amiatt. -
atillaahun
veterán
Tudja valaki mit kell csinálni a Gmail-vel, hogy a zip-et is megnyissa, de legalább elmenteni lehessen?
-
atillaahun
veterán
válasz
Indiant #2800 üzenetére
Hát hova tegyem? Akasszam a nyakamba?
Összes telefonomat farmerzsebbe hordtam eddig, egyik se porosodott. Abba a zsebbe nem teszek semmi mást, meg időnként kimosom a gatyámat.
Ezerféle hibája van a telefonoknak, meg mint láttuk Blade-n ebből legalább 900 elő is jött, miért pont a porosodás ne lenne széria/szerelési hiba?Az persze megint más kérdés, hogy a gecibb szervizesek vigyorogva a képembe hazudják, hogy a porosodás nem használatot befolyásoló tényező, mintha csak azért vettem volna ekkora -böngészésre, filmezésre, és navigációra- való tepsit, hogy kizárólag telefonálni tudjak vele.
(#2805) Indiant
Ez a van rajta, de Nem működik. -
atillaahun
veterán
Ezt így elég nehéz megmondani. Ha csak a mérete miatt kérded, akkor igen, használják páran 16 GB-ossal.
(#2775) kelzsoca
Rájuk néztem, de azok még használtan is elég durva árba vannak, inkább 60e körül. Szerintem maradok az x10-nél. Legalábbis érdeklődés szintjén egyelőre.(#2784) atillaahun
Erre senki? Pedig nem volt egy nehéz kér(d)és.(#2797) ToMiX7
Ha jól tudom a HC csak fájlrendszer-beli különbséget jelöl. Igen, az is használható. -
atillaahun
veterán
válasz
csabi011 #2781 üzenetére
Már sehol. Gondolom megkapták mások is az értesítőt. Biztos volt vagy 5 darab. Aranyos.
Más.
Ami a garanciát illeti csak érdekességből felhívtam a 1430-at, ott azt mondták, hogy a 2. év csak kiegészítőre vonatkozik, fődarabra nem. Bár közel biztosra veszem, hogy fogalma sem volt.
Ami viszont felettébb nyugtalanító, hogy a garanciajegyen ez áll:
"Jelen jótállási jegyen megadott termékre Magyar Telekom Nyrt. további 12 hónap korlátozott jótállást nyújt, melynek részletes feltételeit a megvásárolt termékhez tartozó használati útmutató tartalmazza."
A ZTE honlapjára kirakott útmutatóban büdös szó sincs garanciáról vagy jótállásról. Viszont a kézikönyvet már visszaadtam. Valaki bele tudna nézni, hogy abba tesznek-e ilyesmiről említést? -
atillaahun
veterán
Most jött a készletértesítő, hogy megen van Skate webshop-ba, aki esetleg berendelne belőle egy raklappal.
(#2775) kelzsoca
Köszi a tippeket, rájuk nézek.Más.
Ti egyébként hogy értelmezitek a telóknál ezt az 1+1 év garanciát? Mert olvastam olyat, aki azt mondja a 2. év csak szoftvergarancia (azmiaz?), meg olyat is aki szerint csak fődarabra vonatkozik, tehát nagyjából egyenértékű az 1. évvel, csak ha valami tartozék bekakál azzal már nem foglalkoznak.
Szerintetek? -
atillaahun
veterán
válasz
#40993792 #2773 üzenetére
Igen, de közbe említette, hogy nem nagyképűségből, csak közbe rendes ICS-t is fejleszt már, és kicsit bekavarodott vele.
Más.
Találtam nemrég egy használt garanciás Trés SE X10i-t, azt hiszem relatíve olcsón (45e körül). Szerintetek érdemes lehet inkább azt vennem ha megérkezik a pénzem?
Átnéztem pár tesztet róla, meg a topic-ját, úgy tűnik a kijelzőt kivéve mindenben erősebb.
Használt már valaki olyat? A nyilvánvaló hardveres különbségen kívül van esetleg olyan, amiben gyengébb a Skate-nél, de legalábbis komolyan eltér valami összetevője? Típushiba, bármi? -
atillaahun
veterán
válasz
kelzsoca #2745 üzenetére
Én is úgy tudom.
De ő is mobilnetet említett nem?
(#2747) pacman789
De az is úgy van, hogy ugyanazon WiFi-s hálókártyával nem lehet fogadni meg osztani is a net-et, 2 kell hozzá nem?
Én legalábbis annak idején nem tudtam megcsinálni XP alatt, pedig minden szart kipróbáltam. -
atillaahun
veterán
válasz
Harapos #2742 üzenetére
Én is csak egyszer próbáltam eddig, de akkor sem sikerült, valószínűleg a driverek hiánya miatt. De alapból szerintem úgy nézne ki, hogy Beállítások > Vezeték nélküli hálózatok > Megosztás > USB megosztás pipa be.
Viszont azt hiszem nem szabad az SD-t felcsatolni, csak szimplán bedugni a kábelt.
Ha ez nem volna elég akkor gépen esetleg még próbálj meg hálózati varázslóval hozzáadni egy kapcsolatot.
Ennél többen én sem tudok. -
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #2732 üzenetére
Hülye vagyok, most látom csak, hogy Lesz.
-
atillaahun
veterán
válasz
Agyzuzo #2715 üzenetére
Többi sem működik éppen tökéletesen, 2G/3G váltó ugyanúgy menübe dob. Letiltott képernyőzár véletlenszerűen visszakapcsol magától, meg gondolom még amiket nem próbáltam. De kétségtelenül hasznosabb mint a gyári, és ott van a legjobbak között. Annyi, hogy ezt már legalább fél év nem fejlesztik, és valszeg nem is fogják, készítő nem hiszem hogy reagálna megkeresésre. De legalább pénzt nem kér érte.
(#2716) balwee
Egyelőre nem létezik rá. Bár szerintem a képernyő is őrült módon tud világítani, én elégedett vagyok azzal. Grilleztünk már éjszaka a fényénél.(#2720) Agyzuzo
Mármint nem dob be a menübe, hogy nyomjadneki, hanem szó nélkül átváltja?
Mod.: elrontottad -
atillaahun
veterán
Tudna valaki segíteni hogy kell használni ezt a tetves keresőt? Aprót nézném. Beírom, hogy x10, a találatok 90%-a x10 mini. Az nem érdekel. Beírom, hogy zárja ki a hirdetéseket, amibe a mini szerepel. És máris van 0 találatom.
A másik, hozzászólás alapján nem lehet keresni az összes fórumban egyszerre, csak topic cím szerint? Ez milyen már?
Van esetleg az ilyen jellegű panaszaimnak is külön topic? Olyanra gondolok ami nem halt ki 3 éve. -
atillaahun
veterán
válasz
Harapos #2649 üzenetére
Garanciavesztéssel egyelőre még csak az jár, ha a modaco-n található csomaggal kifüggetleníted. Ha nem tudod mi az, akkor nincs mitől tartanod. Minden más eljárás visszaállítható, legfeljebb időigényes ha nem értesz hozzá. ITT találsz pár hasznos leírást, ha valami jobban érdekel keress kulcsszavakra a fórumban, sok mindenről esett már szó.
(#2653) Simtu
Na erre én is kíváncsi lennék. Nincs rá valami külön beállítás? -
atillaahun
veterán
válasz
Sanyi544 #2618 üzenetére
Ez mondjuk tényleg nem egyértelmű, hogy a ROM nem olvasható PC-vel. A régi SE-men még működött. Viszont szerintem ez is benne van a felhasználói kézikönyvbe. Nem álmatlanság ellen javasoltam az elolvasását.
(#2611) Danex
Elméletileg legalább olyan jó 3D értékeket dob tesztbe mint a CM, szóval nem hiszem, hogy indokolt lenne. -
atillaahun
veterán
válasz
Sanyi544 #2614 üzenetére
Ezt most nem hiszem, hogy értem. Mármint az 1. és 2. mondatod közötti összefüggést.
A válasz egyébként "pontosan" a kérdésedre.
A bluetooth-ra válaszoltam privátban.
Így viszont nem értem mi lehet a gond, mert hibátlannak tűnik az SD. De gondolom másolni akkor nem tudtál még rá. Pontosan milyen tartalmakat látsz rajta a fájlkezelőben?Mod.: ja vágom már. Legalábbis azt hiszem. Az SD tartalmát akkor eddig is láttad a PC-n gondolom. A hibát meg az USB hibakeresésre írta, mert ahhoz tényleg kell a driver, meg esetleg a restart.
Viszont azt nem kell bekapcsolnod, az a fejlesztői felület része. Mármint az USB-s cumót. -
atillaahun
veterán
válasz
Sanyi544 #2612 üzenetére
Elméletileg semmilyet, nekem felismerte egyből mikor rádugtam az USB-re driver nélkül is.
Telefon látja az SD-t rendesen? Mármint a tartalmát a fájlkezelő. Amikor nincs csatlakoztatva a PC-hez.Más.
Tényleg nem lehet ebbe a tetves fórumba mindenhol keresni hozzászólás tartalma szerint?Csak topic címeket hajlandó kidobálni.
-
atillaahun
veterán
válasz
bagyusz #2601 üzenetére
Előbb kicsit túloztam igaz. Telefonok között nekem is működött, meg biztos fülesre is hasznos, én csak PC-hez nem tudtam megvarázsolni, de most már nem is hiányzik.
(#2597) Danex
Modaco-n is fent van már, ha az angollal elboldogulsz, de szerintem semmi különleges dolog nem kell hozzá, csak feltenni Recovery-ből, mint egy bármilyen Rom-ot. -
atillaahun
veterán
Igen nagyon úgy tűnik. Elitemovil egyébként azóta se magyarázata meg ezt a swap-es dolgot, csak annyit mondott, XDA-n javasolta egy másik fejlesztő, hogy építse bele a kernelbe.
De legalább már akkor ezzel sem kell foglalkozni. Juhéjj.
Csak a tetves Tré küldené már a pénzemet. Múltkor nyolcadszorra végre hajlandóak voltak kapcsolni a webshopot, ami az előző 7 ügyintéző szerint nem elérhető, és azt mondták, hogy már a visszaküldés másnapján jóváhagyták a csomagot, 2 hete meg a pénzügyön ülnek rajta, hogy feladják a postán. De a poén az, hogy átutalással nem hajlandóak intézni, mer az biztos gyorsabb lenne, meg olcsóbb... -
atillaahun
veterán
válasz
Sanyi544 #2587 üzenetére
(#2587) Sanyi544
Mintha fateromat hallanám, bár te egy fokkal akkor jobb vagy ezek szerint, mert ő kapott volna ajándékba egy Skate-t, de nem kell neki mert nincs kedve megtanulni a kezelését.
Mondtam neki, akkor majd kap zoknit, azt nem nehéz kezelni.Van egyébként használati utasítás a dobozba, akkor azon fuss végig először, az alapok tisztázására kitűnő.
Bluetooth meg szerintem egy hulladék megoldás, nekem sem sikerült még kétszer egymás után fájlt átmásolnom vele PC-ről, pedig nem hiszem, hogy hülye lennék hozzá.
Ha van otthon WiFi tedd fel Market-ről az ES File Explorer-t, azzal korrektül lehet cuccokat másolgatni telóról PC-re, látja a LAN megosztott mappáit. -
atillaahun
veterán
válasz
bagyusz #2581 üzenetére
Örömmel hallom, én is hasonló jókat olvastam róla, már alig várom, hogy feltegyem. Köszi a tesztet.
Azt mondod akkor, hogy swap nélkül nem sír, semmi hibája nincsen? Gondolom ext nélkül is ugyanúgy elmenne. - ?
Akksi idő is elég csábítóan hangzik, mivel böngésztél?Múltkor is te voltál aki írta a 480-at valamelyik Rom-nál? Ha jól emlékszem ott volt szaggatás bőven a menübe. Furcsa egyébként, mert ott a GPU tuningot emlegette az illető, ami elméletileg csak a 3D-t dobja meg, itt meg a 2D-s menu teljesítmény is hibátlan 480-on? Szinte hihetetlen.
Valami ötlet a magyarázatra? Nem is találtál akkor olyan részt ami lassulna 480-on?
CPU governorra, meg I/O vezérlőre még ránéznél a no-frills-be?(#2583) Sanyi544
Szerintem érdemes volna végignyomkodnod azt a telefont mielőtt ilyeneket kérdezel. Egyébként alkalmazások gomb, valószínűleg alul, az asztal közepén, és üzenetek.
Bluetooth-ról meg írj részletes leírást mit hogyan csináltál, mert a mérnemmegyavalami típusú kérdésekre elég nehéz válaszolni. -
atillaahun
veterán
válasz
csupa csaki #2578 üzenetére
Na az nem meglepő, nekem konkrétan ezt a hibát nem, de sok mást igen hamar produkált, úgyhogy le is hajintottam. Szerintem próbálkozz egy Bluemonte-val, vagy Elitemóvil-lal.
-
atillaahun
veterán
válasz
csupa csaki #2559 üzenetére
Részleteket azért nem árt ilyenkor írni, mert én is kétszer gondoltam meg hogy válaszoljak-e, de éppen jó kedvembe vagyok. Szóval Rom, utóbbi időben felrakott App-ok, egyéb módosítások...
(#2560) padre666
Gyári akku statisztika egy hulladék, futó programok listáját kell ilyenkor vizsgálgatni. De már ez is téma majd minden nap.(#2565) bagyusz
Húztál a procin? Milyen Governort, és I/O vezérlőt használsz? Az Elitemóvil által javasoltakat?(#2575) Indiant
Szerintem Zsoca nem az a típus aki szeret szervízbe járni. Ha jól sejtem a döglött Blade-je is ott fekszik valamelyik fiókba. -
atillaahun
veterán
Android System Info mutat neked statisztikát erről. Egyébként valahogy úgy nézni ki időarányosan, hogy ~90+% min., tehát 122/244 MHz, a max.-ra jut ~1-2%, maradék meg közte oszlik meg. Ezért nem tartok én attól, hogy az OC miatt embertelenül fog merülni az akksi. Mondjuk ha valaki naphosszat játszik, filmet néz vagy naivgál annak lehet feltűnne valami minimális különbség.
Természetesen számít a CPU Governor is, elméletileg a smartassv2 a legokosabb. -
atillaahun
veterán
válasz
agressor12 #2532 üzenetére
A vírus egyik legfontosabb feladata, hogy a fertőzött mobil készülékekről adatokat szivárogtasson ki. Ennek érdekében összegyűjti a telefonhoz tartozó azonosítókat (például az IMEI (International Mobile Equipment Identity) számot), a SIM kártyán található információkat, valamint rögzíti a mobil eszköz aktuális földrajzi pozícióját, majd az adatokat öt percenként feltölti előre meghatározott távoli szerverekre.
- aztán mit csinál az IMEI számommal? Letilt a hálózatról?
- SIM-en nem tartok adatokat, de ha lenne is rajta pár szám, telefonbetyárkodnának nagyanyámmal Amerikából? Szerintem ők járnának rosszabbul.
- a földrajzi pozíciók rögzítéséről és tárolásáról, meg közel köztudott, hogy alap Android funkció, amit a Google épített be, és üzleti célokra használja. Egy pipa kikapcsolni.Szerintem az Android vírusok színtiszta baromság. Én pl. tartok titkos adatokat a telón, de azokhoz csak jelszóval lehet hozzáférni. Ezenkívül meg nem vagyok sem bűnöző, sem fejes, úgyhogy nincs mitől tartanom.
A Lookout kutatói a kártékony programra ingyenes és fizetős játékokban találtak rá.
Meg legfőképpen nem játszok hülye játékokkal.
(#2509) Indiant
Erre bizony én is nagyon kíváncsi lennék. Bár elől járóban annyit, hogy ha jól tudom ez valami Telenoros csoda, ami még akkor is kurva drága lenne, ha valóban korlátlan volna. Így szerintem nem sokan agyaltak még rajta hogyan lehetne kijátszani.
Egyébként én gyanítom, hogy vannak olyan lusta disznók, hogy csak néhány népszerű oldal (mondjuk kategóriánként az első 5 legnagyobb adatforgalmat bonyolító) adatait tiltják ha eléred a kvótát.(#2501) Regiee
Sehol. Viszont 3G helyett érdemes 2G-t használni. Beállítások > Vezeték nélküli hálózatok > Mobilhálózatok > Hálózati mód > csak GSM/2G.(#2495) blueMerle
Egyenlőre vágjuk fel a tortát.Ha már így mondod, egyenlőre sem lehet felvágni a tortát, csak szeletekre.
-
atillaahun
veterán
Na, ilyen korrektül járnak már el a rendőrök mostanában, vagy csak befenyítették a Trét hogy legyen együttműködőbb?
(#2418) firesnake
Hát ha a ZTE hivatalos honlapjáról letölthetőt kérdezed, akkor az valószínűleg semmit. Képernyő érzéketlenséget talán javítja, de erről még mindig nem volt hajlandó senki nyilatkozni, hogy észlelet-e változást, aki használja.
Ha az Indiant félét, az meg a partíciós táblát, hogy több hely legyen a telepítendő programoknak.(#2423) dodo76
Én Bluemonte-t használtam pár napig, hibával nem találkoztam, annyi hogy nem ZTE tárcsázó van benne, hanem egy butább, amiből én pár alap dolgot hiányoltam. -
atillaahun
veterán
Konkrétan ellopták a valahonnan, vagy elhagytad? Gondolom hívni próbáltad és ki volt kapcsolva.
Azért megpróbálhatsz online Market-ről felnyomni rá lopásvédelmi App-ot, ami aktiválja a GPS-t mondjuk SMS-sel vagy online felületről és küldi a koordinátákat. Bár ha a SIM-edet kukázták, és valószínűleg igen, úgy elég halványak az esélyeid, de érdemes utánajárni a témának, melyik program mit tud.(#2414) Regiee
Igen, vannak szerinte rendszer folyamatok, amit újraindít, ha fejreállsz is. Azt csak törölni lehet valami Root képes fájlkezelővel, mondjuk Root Explorer.(#2417) dodo76
CM, Big Brother, Bluemonte, Elitemovil címszavakra keresve, mindegyikről írtunk már véleményt. -
atillaahun
veterán
válasz
Agyzuzo #2381 üzenetére
Az sajnos nem. Én is nagyon hiányolom. Fel is kellett hozzá tegyem a WidgetSoid-ot.
Égtem már be korábban miatta egy csöppet. Siettem valami előadásra Navi-val, odaérek berohanok közbe lenyomom rezgőbe, leülök, erre fél perc múlva max hangerőn full csendbe megszólal: 150 MÉTER MÚLVA FORDULJON BALRA!
Szóval a médiát nem halkítja le ez a szemét. -
atillaahun
veterán
válasz
scyllarus #2371 üzenetére
Egyébként vagy arra fordítja valaki az idejét, hogy utánajárjon valaminek, és más hibájából tanuljon, vagy arra, hogy megkeresse a pénzt, amit a saját hibájából bukott el. Az eredmény végülis ugyanaz lesz. Harmadik út meg nincs. Legfeljebb ha valaki egyikből se tanul.
(#2377) hodostamas
Nem játékokra gondoltam, tényleg nem játszok velük. Illetve sakkozni szoktam ha nagyon nem tudok mit kezdeni magammal, de ott meg nem jutok túl a 4-es szinten. -
atillaahun
veterán
válasz
scyllarus #2371 üzenetére
Hát pedig az én első vásárolt App-omnak is háromszor vonták le az árát. Azóta se vettem többet:
De most hogy látom mennyi hulladék bugos szemét van köztük, amiket basznak updatelni a készítők, csak helyeselni tudom a döntésem.
(#2372) Agyzuzo
Ez fura. Én nyomom neki a hangerő minuszt, és átvált rezgőbe. -
atillaahun
veterán
válasz
scyllarus #2354 üzenetére
"...és ugye mit csinál elsőnek valaki egy új telón, beírom ide..."
Tol neki egy TPT-t, felrak egy custom Rom-ot, felhúzza a procit az égbe, majd lefuttat egy Benchmark-ot, és berakja a screenshotot az eredményről a fórumba.
vaaagy
Hülye játékokat játszik, és jól behúzzák.
-
atillaahun
veterán
válasz
Agyzuzo #2342 üzenetére
Na itt azér van homály, pedig már kitöröltem a csipát a szememből.
Szóval, ha a Rom nélküli Indiant féle 238 MB data-s partíciós okosságot (ami mellesleg =TPT) ráereszted a telefonra, és semmi egyebet, akkor majd megáll a zöld robotnál.
Erre még biza fel kell tenni valamilyen Rom-ot, mert ez legyalul mindent. Az SD-t persze nem bántja. Recovery egyébként van a TPT-be, nem kell külön felraknod, az fogad majd az első boot-nál.
Ha nem akarsz custom Rom-ot, akkor ITT a gyári. Értelemszerűen az én leírásomat nem kell követned, csak a Rom-ot letölteni, és felrakni Recovery-ből, ahogy Indiant írja.
Végül pedig mehet esetleg a cache to RAM.Na jóvan, úgy látom nem csak én nyomtam be a gépet reggel korá.
Ezt a Dialer-es dolgot én se értettem soha igazán, de futó/telepített rendszer alatt már nem változtatható. Úgy rémlik ha telepítés előtt nyúlsz bele a Rom-ba, úgy még meg lehet hegeszteni, de ott sem csak egy dolgot kell lecserélni, és most hirtelen nem tudom már miket. Én is érdeklődtem erről modaco-n de kutya se válaszolt.
-
atillaahun
veterán
válasz
Spiler08 #2314 üzenetére
Szerintem sokkal jobb nem lesz a közeljövőben, nekem éppen az is hibátlan volt, csak persze elég fapados egy CM-hez képest. Szerintem akkor rakd fel, ha már a fontosabb dolgokat tesztelted gyári Rommal, és van közte olyan ami érezhetően/zavaróan lassú.
De kezdetnek szerintem elég egy Launcher, meg böngésző csere. Mondjuk ADW EX-re, meg Opera Mini-re. -
atillaahun
veterán
De azóta volt még azért pár hozzászólásom, meg ugye le is engedték 40-re. Úgyhogy visszaadtam éppen, de csak az ár miatt, amint visszakapom, rendelem is a másikat. Kűdhetné már a héten a tetves Trémobil.
Azt is megtudom érteni mondjuk, aki azt mondja, hogy olcsó telefont akart, de nem ennyire. Csak pont az a gond, hogy ami kicsit jobb az nem kicsit drágább. :|(#2296) megint én & (#2292) Pug
Alapból asszem igen, de mintha a Bluemonte-n hegesztettek volna valamit, az már tud 640x480-at is, meg elméletileg most készül a 800x480-as hozzá, ha meg nem unják a dolgot a modderek. -
atillaahun
veterán
válasz
Jano_023 #2240 üzenetére
Hát ha ő tudja én is tudom.
(#2244) frozzyZTE
Én meg épp fordítva érzem, nekem az EXT-ezés nem megoldás. Lassabb és ha USB-re csatlakoztatom nem elérhetőek a rajta lévő programok. Ha SD-t cserélek csinálhatom újból, és asszem szimplán felmásolni nem is lehet rá az adatokat. És mint látszik nem is mindegyik Rom kezeli alapból.
Átparticionálni viszont csak egyszer kell, igaz, hogy van mondjuk egy 1-2% körüli hibahatára, de szerintem az garanciás. Legalábbis Tréssel csinálod. -
atillaahun
veterán
Egyébként én is az utóbbi időbe kezdtem el gondolkodni, hogy olyan biztonsági tartaléknak nem volna hülyeség rárakni legalább a fontosabb számaimat a SIM-re. Mert ha lemerülök, és nagyon kell valami, még mindig átrakhatom egy másik telóba. És bizony ezekkel az új okosgyenge telefonokkal nem egyszer fordult már elő.
Mondjuk olyan programot is felteszek majd amit írtatok, hogy 5-10% alatt a hálózat kivételével mindent kikapcsol.
Olyat az egyébként nem tud, hogy a proci max órajelet is leszabályozza ugye? -
atillaahun
veterán
válasz
fateless #2130 üzenetére
És hogy bizonyítják be, hogy nem rendeltetésszerű használat közben ment tönkre, mert szimplán egy selejtes darabot adtak - ?
Kimondod a 3 varázsszót: ZTE-olcsóság-tömeggyártás, aztán senkinek nem lesz több kérdése.
A Blade-nél már megtanul(hat)tuk, hogy bármit rá lehet fogni.Más. Köszi a programos tippeket.
-
atillaahun
veterán
válasz
hodostamas #2125 üzenetére
Hát én például olyan fájlkezelőt szeretnék, ami az alapfunkciók mellett elérhetővé teszi az SD-m tartalmát böngészőből WiFi-n keresztül.
-
atillaahun
veterán
válasz
Indiant #2089 üzenetére
Az utóbbi.
Egyébként Menü > Alkalmazások > Kezelés > SD kártya > aminél pipa van és kell a Widget-e, azon belül > Áthelyezés a telefonra.
Ez az alaphelyzet. Ha valaki EXT-tel játszik, akkor ugye alapból SD-re települnek a dolgok, viszont ott nem tudom mi a helyzet, mert sose használtam.
Más.
Aki szereti kipucolni a Romokat felrakás előtt, és még véletlen nem ismerné, ITT egy hasznos lista melyik App milyen elbánást érdemel. -
atillaahun
veterán
válasz
Indiant #2043 üzenetére
Ott van még tilal6991 is, akit Kelzsoca említett, ő portolta ugye a CM-et Skate-re. Először én is összekevertem tilaz-zal, de két külön személynek látszanak.
Meg ott van elméletileg az Atomic Rom is, amit meg együtt csinálnak/tak (?).
Meg ugye kirakták most Elitemóvil alkotását is, valahogy én bízok benne, legalábbis eddig sok jót olvastam róla, annak ellenére hogy vannak elég homályos részek. De most azon vagyok, hogy tisztázzam őket. -
atillaahun
veterán
válasz
#40993792 #2041 üzenetére
Hát az túlzás. Én írok, ő meg nem válaszol.
Ilyenkor tudom értékelni a múltkori esetet, mikor sorra tettem fel az okos kérdéseimet a partíciókiosztásról, és ketten magyarázták felváltva. Pár óra alatt meg is világosodtam. Mármint arról, hogy miért csak 440 MB ROM elérhető a 512-ből, és melyik része mire való.
De hát úgy látszik az volt az előkarácsony.Na másik tag kirakta Elitemóvil Rom-ját Modaco-ra, most már legalább lehet őket zaklatni, hogy mér így van ez, meg mér úgy van amaz.
-
atillaahun
veterán
válasz
#40993792 #2029 üzenetére
Végülis a hazai support is kizárólag a modaco-s aktivitástól függ. Ha ott nincs fw/rom/recovery/stb akkor nekünk sincs mit átalakítani.
És ez látszik, az a topic is ugyanolyan döglött mint ez. Bár náluk ugye 145 font a Skate, tehát valahol érthető is. 50+ ezerért itthon se venné senki.- Hát több mint gyanús volt, csak egy ép érv se jutott eszembe mért fordítanának le egy alapból értelmetlen szót más nyelvre.
(#2030) Indiant
Vagyúgy.(#2034) kelzsoca
Tudom, én is kritizáltam akkoriba pár érdekes XDA-s megnyilvánulása miatt, de ő is translater-ezett, szóval nem vagyok benne teljesen biztos, hogy alapból hülyeségeket csinál/mond. Váltok még vele pár mondatot, mert segítőkésznek tűnik, aztán meglátjuk mennyire áll össze/esik szét a kép.Egyébként nem ő készül eladni a telóját, hanem aki a Bluemonte-t csinálta. Bár azt nem írta miért.
-
atillaahun
veterán
válasz
kelzsoca #2025 üzenetére
Igen, végülis ha így nézem azt leírta mire való a swap, csak arra nem válaszolt, hogy minek kell ez 512 MB RAM-mal. Bár esélyes, hogy nem volt egészen egyértelmű a kérdésem.
És ennek van értelme: "... and see how App2SD occasionally fills your swap."? Mármint hogy jön a kettő egymáshoz?
-
atillaahun
veterán
válasz
Indiant #2022 üzenetére
Akkor jó, mert nekem ez még újdonság. Észrevenni valami különbséget a 10.2-höz vagy 10.3-hoz képest?
(#2023) Zsolt_72
Nem tudom lesz-e abból a 2.0-ból valami, azt írja a készítő, hogy eladja a Skate-jét. Szóval tényleg elég szarul állunk Rom fronton.Egyébként válaszolt Elitemóvil a swap-os kérdésemre, csak sajnos nem sokat értek belőle. Ránézne valaki, aki jártos ebben a swap, ram, ext, app2sd témában? Meg legfőképpen azt az Aututun-t nem tudom mi, nem hiszem, hogy elírás. Ha lehet angolra fordítsátok ne magyarra, mert úgy szörnyű.
-
atillaahun
veterán
Egy páran írják, hogy gurúl a 11-es Flash is Skate-n, akinek eddig nagyon nem ment, ránézhetne ezzel mi a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest