Aktív témák
-
tzscske
tag
válasz
Jester01 #4992 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek,amint magamhoztárek próbálkozom
Megint egy hülye kérdés!
Mi az a blokk eszköz?Magyarán mit kellhet beírnom oda a /md0 helyére.
Ha ez segít akkor egy scsi raid0 tömbnek a sebességét szertném mérni.(csak ez van a rendszerben,a telepítés csak a tovább,elfogad gombok nyomogatásából állt,ha ez segít valamit)
Elnézést a sügér kérdésekért -
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Jester01 #4972 üzenetére
root@ngabor-desktop:~# lsmod | grep i2c
i2c_ec 6272 1 sbs
i2c_isa 6144 1 it87
i2c_core 23424 3 i2c_ec,it87,i2c_isa
root@ngabor-desktop:~# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Memory Controller Hub (rev 02)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation HD Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation PCI Express Port 5 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev f2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation SATA Controller 1 IDE (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation SATA Controller 2 IDE (rev 02)
02:00.0 SATA controller: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)
02:00.1 IDE interface: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)
03:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 22)
04:01.0 VGA compatible controller: S3 Inc. 86c368 [Trio 3D/2X] (rev 02)
gondoltam, hogy szükség lesz rá, csak át kellett érte menni az adott géphez. tehát az i2c_isa és az it87 be van töltve. a google eddig nem adott értelmes találatot, de azért keresem. mintha valahol olvastam volna, hogy az ich8-at az lm-sensors nem támogatja, de lehet, hogy elavult volt. találtam egy konfig file-t ehez az alaplaphoz is, de hogy hogy-mi-merre, azt a leírást még nem találtam meg.
a modprobe i2c-i801 betöltése se segített, pedig elvileg abban van ich8-támogatás. a sensord feltéve, azt mondja, hogy nem tudja a /proc vagy /sys könyvtárat olvasni, mert valszeg nincs benn a modul. de hogy melyik modult hiányolja, azt nem tudom. egyes fórumokon az i2c-proc-ot mondják, de az 2.4-es. meg az i2c-sensor-t, az meg nincs. asszem ez is 2.4-es, de nem biztos. -
pitipeti
csendes tag
válasz
Jester01 #4901 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget:
1. mplayer + vo: az xv kiválasztásával megoldódott. Most audio errort jelez a lejátszás elején, de ettől függetlenül van hang. A hibaüzenetequested audio codec family {mp3} afm=mp3lib not available. Enable it at compilation.
2. megpróbálok valami betűkészletet telepíteni
4. Fagyás alatt azt értem, hogy kimerevedik a kép, a kurzort sem lehet használni. CTRL+Alt+Backspace-re sem reagál. Csak a power gomb segített a problémán. Ja és CD-t sem adja ki ilyen állapotban. -
dbius
veterán
válasz
Jester01 #4852 üzenetére
Uram, király vagy!
Így megy 100hz-en, és mostmár tudom, hogy mi volt a gondja, a linkelt fórumokon nem láttam, hogy ugyanazt a nevet adták a képernyő felbontás részben a xorg.confban, mint a modeline által adott név.
Viszont így egyből megvilágosodott bennem, hogy így van értelmeThx!! Hiába, mindig tanulok
dbius -
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Jester01 #4792 üzenetére
Character devices:
1 mem
2 pty
3 ttyp
4 /dev/vc/0
4 tty
4 ttyS
5 /dev/tty
5 /dev/console
5 /dev/ptmx
6 lp
7 vcs
10 misc
13 input
14 sound
29 fb
81 video4linux
116 alsa
128 ptm
136 pts
171 ieee1394
180 usb
189 usb_device
195 nvidia
216 rfcomm
(a blokk eszközöket nem teszem be, az nem érdekes. itt itt van a video4linux, úgyhogy nem értem...)
megcsináltam... akkor sincs ilyen eszköz. -
ballington
addikt
válasz
Jester01 #4708 üzenetére
na nekem már ez is magas...
hogyan nézem meg xev segítségével? az X configba hogyan tudok belépni?
desktop környezet alatt csak a mutatók kinázete, a mozgatás érzékenysége, sebessége és a duplakattintás állítható.
nincs valami kiegészítő driver hozzá?
MS Intelli mouse 1.0A a kérdéses egér. -
REDeath
őstag
válasz
Jester01 #4628 üzenetére
külön be kell állítani?
azt nem veszi ki magától a hálókártyából?
de amúgy ifconfig az látta, és ugyanaz mint xp-n...
irc-n írták hogy állítsak be mindent: dns ip címét, dhcp ip-jét, (és gondolom a maszkot is )
ezt kde-n hol lehet? mármint így konrétan beírni
[Szerkesztve] -
Fawkes
őstag
válasz
Jester01 #4621 üzenetére
Amit mondtam azt azért mondtam, mert:
(1)Tesztekből kiderült, hogy nem gyorsabb, kizárólag serverekhez nagyobb memória megcímzése végett vezették be a 64 bitet desktopon ezt nem nagyon használható ki.(meg persze parasztvakítás)
(2)32bit sokkal jobban támogatott, nincs vele közel sem annyi gond.Úgy gondolom, neki, mint kezdőnek ez fontos, amellett meg főleg, h 64 bittel semmit nem gyorsulna a rendszere.
[Szerkesztve] -
-
Eszleny
aktív tag
válasz
Jester01 #4442 üzenetére
Az mtab-ot nem tudom F3, F4-gyel megnyitani mc-ből. Az mc-ben pirossal van jelölve és van egy kérdőjel előtte.
A cat /proc/mounts-ra ezt írja ki:
rootfs / rootfs rw 0 0
none /sys sysfs rw,nosuid,nodev,noexec 0 0
none /proc proc rw,nosuid,nodev,noexec 0 0
udev /dev tmpfs rw 0 0
/dev/hda2 / ext3 rw,data=ordered 0 0
/dev/hda2 /dev/.static/dev ext3 rw,data=ordered 0 0
tmpfs /var/run tmpfs rw,nosuid,nodev,noexec 0 0
tmpfs /var/lock tmpfs rw,nosuid,nodev,noexec 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw 0 0
usbfs /dev/bus/usb/.usbfs usbfs rw 0 0
tmpfs /var/run tmpfs rw,nosuid,nodev,noexec 0 0
Szerintem ebből reinstall lesz. Emlékszem, hogy valamit piszkáltam a rendszerben, mert kde alatt problémám volt. Gondolom ezzel hazavágtam a mountolást.
Kösz a segítséget. -
DiVaD
senior tag
válasz
Jester01 #4248 üzenetére
onnan kezdtem el, de ubuntu is így írja le.
de próbálkoztam:
root@divad-desktop:~# apt-get install fakeroot ./ati-driver-installer-8.29.6.run Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
fakeroot már a legújabb verzió.
E: Nem található a(z) . csomag
root@divad-desktop:~# apt-get install ati-driver-installer-8.29.6.run
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
E: Nem található a(z) ati-driver-installer-8.29.6.run csomag
root@divad-desktop:~# -
DiVaD
senior tag
válasz
Jester01 #4238 üzenetére
igaz
Köszi az eddigi segítséget is.
De sajnos úgy érzem lesz még 1-2 körünk
szerk:
no nem mentette el, de leszarom, mert elvannak mentve a parancsok, és még próbálok játszani vele csöppet, hátha úgy összejön.
Vagy lehet az lesz,hogy ha majd fellesz rakva az ATI driver is+monitor (hogy a 100hz menjen), hogy mindig indítás után 5percig csak a konzolon fogok pötyögni
[Szerkesztve] -
DiVaD
senior tag
-
rene85
aktív tag
válasz
Jester01 #4158 üzenetére
Most esett le hogy hülye vagyok! csak beléptető jelszó volt a linuxban, külön a könyvtárakat nem jelszavaztam le. a boot.lst-t viszont egy windowsos progival simán le tudtam másolni az ubuntu partíciójáról. windowsban meg nem lehet hozzáférni. de értem mit mondasz egyébként
És hogy működik ha lejelszavazol egy könyvtárat? akkor win alól gondolom a ''nem olvasható'' vagy valami hasonló üzit adja, és nem tesz ki egy ablakot hogy akkor abba írd a kódot...
[Szerkesztve] -
xion_81
csendes tag
válasz
Jester01 #3897 üzenetére
Addig jutottam hogy feltelepitettem a Linuxot bent a 2db hálókártya.. ki szerettem volna próbálni mindkét hálókártyát jó-e de mint irtad valószínuleg azért nem működött a dolog mert 1 subnetben voltak és telepítésnél az eth0 -át állítottam be ''alapértelmezettnek'' vagyis azt választottam ki.
Szóval az ábrán látható módon gondoltam összehozni a hálózatot hogy legyen egy proxym. De még fogalmam sincs hogy a 2db hálókártya hogy fogja ''látni egymást'' mivel router és az eth0 is 192.168.2.x en van a belső háló meg 192.168.1.x en ! Ha pontosan leírnátok a natolást nagy segítség lenne..meg hogy még mit kell beállítanom hogy működjön a dolog.
A squid konfigurálása még messze van
Köszönöm a segítségeket.... -
emitter
őstag
válasz
Jester01 #3811 üzenetére
Igen, bekapcsoltam.. most jó másfél óra után 7,2G-t tolt át.. háát ez nem sokkal gyorsabb így.. na mind1, ígyis-úgyis marad a gép éjszakára
mod: nem igazán értem: a DMA azt jelenti, hogy a proci kiiktatásával megy a címzés, tehát a másolás, nem? Akkor meg miért lassítja be még így is marhára a gépet(netet is!)
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Jester01 #3773 üzenetére
Ezek szerint igen
De az MS valószínűleg nem akarja maga alatt vágni a fát, sose fogja ténylegesen megtiltani ezeket. Gondolom csak azért van benne, hogy a 3rd party fejlesztők semmilyen igényt ne támaszthassanak (lásd: árulják már el, offline üzenetek hol vannak tárolva).
-
ballington
addikt
válasz
Jester01 #3629 üzenetére
ey j0tt ki:
rootfs / rootfs rw 0 0
none /sys sysfs rw 0 0
none /proc proc rw,nodiratime 0 0
udev /dev tmpfs rw 0 0
/dev/hdc /cdrom iso9660 ro 0 0
tmpfs /cow tmpfs rw 0 0
/dev/loop0 /rofs squashfs ro 0 0
unionfs / unionfs rw,dirs=/cow=rw:/rofs=ro,debug=0,delete=all,copyup=preserve 0 0
/dev/loop0 /rofs squashfs ro 0 0
unionfs /dev/.static/dev unionfs rw,dirs=/cow=rw:/rofs=ro,debug=0,delete=all,copyup=preserve 0 0
tmpfs /var/run tmpfs rw 0 0
tmpfs /var/lock tmpfs rw 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs rw 0 0
tmpfs /lib/modules/2.6.15-26-386/volatile tmpfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
tmpfs /var/run tmpfs rw 0 0
tmpfs /var/lock tmpfs rw 0 0
tmpfs /tmp tmpfs rw,nosuid,nodev 0 0
/dev/sda6 /tmp/disks-conf-sda6 ntfs ro,noatime,nodiratime,uid=0,gid=0,fmask=0177,dmask=077,nls=cp437,errors=continue,mft_zone_multiplier=1 0 0
/dev/sda7 /media/sda7 reiserfs rw 0 0
/dev/sda9 /media/sda9 reiserfs rw 0 0 -
ngabor2
nagyúr
válasz
Jester01 #2094 üzenetére
akkor innentől kezdve egyszerű: modprobe sis900, illetve a /etc/modules-ba be kell írni ennek a modulnak a nevét.
nomeg az /etc/modutils kt tetszőleges file-jába betenni a köv. sort:
alias eth0 sis900
nem tudom, van-e rá varázsló, kézzel csináltam mindig.
(és természetesen nem neked magyarázom, hanem az eredeti kérdezőnek, csak te írtad a jó megoldást)
-
dr_ace
aktív tag
válasz
Jester01 #2016 üzenetére
nekem az is teljesen jó lenne, csak attól félek hogy magamfajta kezdőnek egyszerűbb leszedni ezt és felrakni egy kubuntut. de ha egyszerűen fel tudnék pakolni egy kde-t annak nagyon örülnék, csak segítséget kérnék hozzá
edit: még valami eszembe jutott. sikerült is linux alá feltennem az operát (kedvenc böngészőm), de egy baj van vele: a hosszú ő és ű nem úgy jelenik meg ahogy kellene. hol tudom átállítani a karakterkészletet és mire állítsam? (sorry ha ez inkább opera topicba való, de hátha itt is tudja vki)
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
Jester01 #1790 üzenetére
''JESTER01: Nemtom, tőlem ez a garázsló nem kérdezte milyen frissítéseket akarok''
Bocs, én kevertem össze: ha most már jól emlékszem vissza, a monitor vízszintes és függőleges eltérítésének kéri be az adatait és ebből ő automatikusan beállítja a legmagasabb használható frissítést. A lényeg, hogy magasabb frissítés beállítására is használható. -
paramparya
őstag
válasz
Jester01 #1773 üzenetére
No
Van egy ilyen rész:
SubSection ''Display''
Depth 24
Modes ''1280x1024'' ''1024x768'' ''832x624'' ''800x600'' ''720x400'' ''640x480''
EndSubSection
ide kéne idézőjelbe berakni ezt a sort:?
''# 1024x768 @ 85.00 Hz (GTF) hsync: 68.60 kHz; pclk: 94.39 MHz Modeline 1024x768_85.00'' 94.39 1024 1088 1200 1376 768 769 772 807 -HSync +Vsync''
Hogy így nézzen ki:
SubSection ''Display''
Depth 24
Modes ''# 1024x768 @ 85.00 Hz (GTF) hsync: 68.60 kHz; pclk: 94.39 MHz
Modeline ''1024x768_85.00'' 94.39 1024 1088 1200 1376 768 769 772 807 -HSync +Vsync'' ''1280x1024'' ''1024x768'' ''832x624'' ''800x600'' ''720x400'' ''640x480''
EndSubSection
Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de még nem vágom mindig teljesen -
paramparya
őstag
válasz
Jester01 #1760 üzenetére
Hát, nem nagyon vágom, az xvidtune-nal kínlódtam, de az magában is állítgatta, X config nélkül, de mikor leg Down -abb volt, akkor is volt 2 centi a monitor aljáig, és szélességében sem sikerült összehozni...
X config-ot meg nem nagyon vágom
Leírom a problémámat addig is a matrox g450 driver telepítésével:
Currently installed driver is the same as the installer file.
X server driver not installed.
/usr/bin/md5sum: /usr/share/matrox/mga_hal_drv.o.mgabak: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Currently installed file is the same as the installer file.
mga_hal_drv.o is not installed.
Az első része szerint már ez a fájv van telepítve, de mégis g400-asként van felismerve...
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
Jester01 #1672 üzenetére
nemá!!! most, hogy mondtad ezt, megpróbáltam, és hiba nélkül indul, lejátsza a wavot
akkor nem értem, hogy tegnap miért sírt ezen...azért köszi
szóval akkor a kernel-forgatás problémája megoldva
ngabor: igen, még leragadtam a kezdő szinten, mert közben megy a tanulás, nincs túl sok időm, de most félév végén elvileg progból veszünk 1 kis UNIX-alapokat is, szerintem az hosznos lesz, és nyáron meg már sokkal több időm lesz ilyesmiremindenesetre köszi a jóindulatot
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
Jester01 #1664 üzenetére
de kell nekem, mert ahogy le is írtam, a wav-lejátszáskor (SDL-lel) azon sír, hogy nincs nekem /dev/sequencer...
egyébként az első modprobe-t beírva egy-pár errort kaptam, már nem emlékszem miket, aztán újra az elsőt, vagy a 2.-at beírva már nem csinált semmit, visszaadta a promptot... -
emitter
őstag
válasz
Jester01 #1651 üzenetére
SDL-lel próbálnék hangot lejátszani, de nem jutok dűlőre vele:
ez a kódom [link]
előtte ezt fel kellett telepítenem:
libsdl-mixer1.2-dev
de utána fordítás közben már nem kaptam hibát, csak futtatáskor parázik
emitter@LAPTOP:~/Prog2$ ./SDL_PlaySound
open /dev/sequencer: No such file or directory
ezt kapom futtatáskor - erre ajánlották, hogy forgassam bele a sequencert a kernelbe... -
Forest_roby
őstag
válasz
Jester01 #1446 üzenetére
forest@forest-gep:~$ dpkg -L 3dchess
/.
/usr
/usr/games
/usr/games/3Dc
/usr/share
/usr/share/doc
/usr/share/doc/3dchess
/usr/share/doc/3dchess/README
/usr/share/doc/3dchess/TODO
/usr/share/doc/3dchess/ACKNOWLEDGEMENTS
/usr/share/doc/3dchess/3Dc-rules.html
/usr/share/doc/3dchess/copyright
/usr/share/doc/3dchess/changelog.gz
/usr/share/doc/3dchess/changelog.Debian.gz
/usr/share/man
/usr/share/man/man6
/usr/share/man/man6/3Dc.6.gz
/usr/lib
/usr/lib/menu
/usr/lib/menu/3dchess
forest@forest-gep:~$ -
GD
őstag
válasz
Jester01 #1373 üzenetére
sok küzdelem és vér árán:
én elsőnek a 3D-t lövöm be (alap fordítók, xlibs-dev stb felrakása)
ubuntu alól 'hálisten kb 3 parancs, így lesz xv kimenet, ami sztem egyik legjobb mplayer-hez, fullscreen-en se eszik több mint 10-20% procit nálam, a vga is hagy dolgozzon ha már 1x kifizettem
mplayer-t mindíg magam fordítom úgy hogy a ./configure --enable-xv kapcsolót bedobom
biztos vannak még más jó megoldások is, nekem ez eddig bejött
amivel szívtam hogy a gui-s módon nem eszi meg a ttf betűket felírathoz.. -
Noddy
senior tag
válasz
Jester01 #1355 üzenetére
Most biztos én vagyok a béna, de inkább láma, nem tudom hogy kell kitölteni a Monitor szekciót.
Section ''Monitor''
Modeline ''1152x864_100.00'' 143.47 1152 1232 1360 1568 864 865 868 915 -HSync +Vsync
Identifier ''Generic Monitor''
Option ''DPMS''
HorizSync 28-91
VertRefresh 43-143
EndSection
Most ez van, de így nem hajlandó elindúlni az x11. Biztos valamit nem jól írtam de nem tudom hogy mit. A másik fórumos problémában, csak a HorizSync-et és a VertRefresh-t manipulálták. -
Noddy
senior tag
válasz
Jester01 #1352 üzenetére
Köszi!!
Most már tudja a 1152x864-et, de csak 85Hz-en. Most így néz ki a Monitor szekció:
Section ''Monitor''
Identifier ''Generic Monitor''
Option ''DPMS''
HorizSync 28-91
VertRefresh 43-143
EndSection
Ugyan is ide nem nagyon tudom beírni azt a hosszú sort amit a modeline-nél, kiírt, vagy igen?
Mit állíthattam be rosszul?
[Szerkesztve] -
-
Sianis
addikt
válasz
Jester01 #989 üzenetére
A sok swapelés, lapozás ellen lett kitalálva a working set (munkamenet). Az OS tudja figyelni a ''laphiba'' rátát, és ennek tükrében tud adott processzekenek adni cím tartományt. A working set tipikusan arra jó, hogy egy processz előre meg tudja határozni, hogy kb egy időben milyen lapoknak kell lenni a fizikai memóriában. Ezzel jelentősen csökkenthető a laphiba ráta, és ezáltal a swappelés...aki nem hiszi járjon utánna.
Jaj, nem merülök bele, de rettentő jókat lehetne erről beszélgetni, de talán nem ez a megfelelő topic, fórum rá.
Akinek még kétségei vannak affelől, hogy a Firefox kisajátítja-e a memóriát vagy sem, hát remélem annak sikerült bugarat ültetni a fülébe, hogy affelé hajoljon, hogy nem csak program, de os függő is... -
Sianis
addikt
válasz
Jester01 #987 üzenetére
Önmagában lehet, hogy egymemória gyilkos az alkalmazás, de valljuk meg, hogyha másnak nem kell, akkor az oprendszer nem hiába adagolja neki. Ha jól tudom a Linux is kezel munkameneteket, vagy tévedek? Már csak az a kérdés, hogyha kezeli akkor ez lokális vagy globális? Lokálisnál ugye saját munkakészletét csökkenti a processznek a processz számára, globálisnál másokét. Kis elmékjedés után, ha a Firefox beletud ülni ekkora memóriába, akkor a globális lesz mivel más alkalmazásnak is szüksége lehet a Firefox által ''feleslegesen'' használt erőforrásra, tehát el is lehet tőle venni. Ha nem így lenne, akkor bizony tényleg hatalmas kudarc lenne a Mozilla project-je, legalábbis Linux-okon, mert akkor a memória kezelő nem venné el tőle amemóriát, Windows NT-k biztosan lokálisak.
Remélem nem baj, ha erről beszélgetünk, nem akarok köekedni, az nem kenyerem, viszont ilyen ''vita'', ha vita ez egyáltalán megtudja pörgetni az agyamat, és kedvem lelem egy ilyen beszélgetésbe.
No Jester uram? Mi a véleményed? -
pampika
őstag
válasz
Jester01 #701 üzenetére
Szia!
Megoldódott a partíció problémám.Valami baja lett sztem legutóbb,amikor kiakadt és ki kellett nyomni és csúnya hangja volt a vinyónak.Valszeg vmi fontos helyre barmolt bele, mert azóta inode-okkal problémázott.A hétvégén leformáztam a partíciót,azóta megy gond nélkül
@GD:
náalm ez van az fstab-ban és automountolja a cd/dvd-t és meg is nyitja egy ablakban a lemez tartalmát./dev/hdc /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
-
Forest_roby
őstag
válasz
Jester01 #714 üzenetére
no,
telepítettem úgy, hogy letöltöttem a progit és manuálisan terminálban
végeredmény = nem jelenített meg grafikont!
telepítettem úgy is, hogy suod apt-get install gnuplot és így is feltelepült
végeredmény = ugyan az, a nagy semmi!!!
[link]
man gnuplot parancsra behozza a manuált is, úgyhogy elvileg feltelepült, nem tudom mi lehet a baj!
Please help!
Ja és mégvalami:
Gvim-et hogy telepíthetnék?
suod apt-get install gvim -re nem nagyon reagál, vmi olyasmit ír ki, hogy van több gvim is és választani kell közölük, de azt már nem tudom, hogy-hogy kell.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest