- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
Vilmoskorte
tag
Újra itt, jó régen írtam már a fórumba
Dapperben nektek működik az evolution tökéletesen? Nekem induláskor sokszor írja, hogy nincs szinkronban a beérkezett levelek mappája, kilépéskor meg ált elszáll memória írással. Instabil a cuccos nagyon.
-
Vilmoskorte
tag
válasz
emitter #1162 üzenetére
Tudtommal erős különbségek vannak. A symlink egy ''lágy'' link, ami gyakorlatilag megfelel egy pointernek, mutatónak. Lehet törött is. Ha letörlöd, akkor törlődik, de csak a symlink. Ezzel szemben a hardlink mereven csatlakozik a mutatott állományhoz, annak minden következményével. Ha törlöd, törlöd az állományt is! Ezt nem árt észbentartani
-
Vilmoskorte
tag
válasz
emitter #1159 üzenetére
Lehet több java is a gépeden egyszerre. Azt használod, amelyiket akarod. Megkeresed a sun-java könyvtáradat, és annak a plugin fájlát szimlinkeled a böngésződbe. Rendszerszinten is át tudod állítani, de ezt fejből most nem mondom meg hogyan. Ha érdekel, szólj. Magam részéről nem igazán támogatom a blackdown javat. Mi a garancia arra, hogy 100% kompatibilis? Tanulom a javat intenzíven, jó nekem a Sun-féle, az a tuti.
-
Vilmoskorte
tag
válasz
emitter #1155 üzenetére
Jajj, hová tetted a rugalmasságodat? Én azt próbáltam magyarázni, hogy a jre tartalmaz egy fájlt, amit symlinkelsz a firefox plugins könyvtárába. Az, hogy neked a jre nem az /opt könyvtárban van, attól még nem áll meg az élet. Ugye tetszik érteni? Rá tetszik keresni, hogy hol van a jre, körbenézelődsz, lesz benne plugins, abban figyel a file, arra symlinks és örülsz.
-
Vilmoskorte
tag
válasz
emitter #1152 üzenetére
Akkor a böngésződ nem látja a javát. Tegyél rá symlinket. pl /opt/j2re/plugins/javafile.so ehhez hasonló fájlt keress, symlink mutasson a firefox plugins könyvtárba ilyen néven.
Ha ez megvan és mégsem megy, akkor az van, hogy az oldal fejlesztői a valah létező VS javát használták fejlesztéskor, ami nem ugyanaz a SUN jávával. Ilyen oldal volt anno az otp bank oldala is, mint elrettentő példa.
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
1., Windows alatt írt ékezetes fájlneveket tartalmazó CD-t hogyan tudok helyesen felmountolni? Mit tartalmazzon az fstab? Mert az eredeti változat erre nem képes. Invalid character encodinggal elküld melegedni. A hiba az Ubuntuban van, egyéb disztribek kifogástalanul lekezelik a problémát.
2., Valamiért a firefox szaggat Ubuntun. Érzésre olyan nehézkesen megy, gondolkodik ezerrel mindenen. Csomagból van felrakva, naprakész rendszeren. Ezen lehet segíteni? Eléggé idegesítő. Nagy valószínúséggel a flash fogja meg, de miért? Ha letiltom, akkor meg csorbul a ''felhasználói élményem''Szóval jó lenne, ha működne, ahogy kell.
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
Kicsit pofátlankodok, ha nem gond, az ubuntu úgyis kistestvére a debiannak
A hiba ubuntu alatt is jelentkezik, ezt egész délutános googlizás közben tapasztaltam. Tehát:
Debian/Sid gépre kell felraknom mplayert. ./configure szépen lefut, de a make kiakad:
/usr/lib/libGL.a(glxcmds.o): In function `glXGetMscRateOML': undefined reference to `XF86VidModeQueryVersion'
/usr/lib/libGL.a(glxcmds.o): In function `glXGetMscRateOML': undefined reference to `XF86VidModeGetModeLine'
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [mplayer] Error 1
Ahogy rákerestem az a baja, mintha az xorg nem tetszene neki debian/sid alatt. Ilyen találatokat kaptam. Valami tipp ezzel kapcsolatban? -
Vilmoskorte
tag
1., sudo gedit /etc/fstab:
/dev/hda1 /mnt/windows ntfs ro,umask=0222,nls=utf8 0 0
ahol értelemszerűen hda1 és mnt/windows kitöltve
2., apt-get install j2re vagy j2sdk
engedélyezed a mutiverse forrást is ez /etc/fstab -ban
3., flash: plugin vagy player?
apt-get install flashplugin-nonfree (ha jól rémlik
Mielőtt belemerülnél ezekbe:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
Megkérdeztem Google barátomat (aki neked is lehet barátod), és szerinte:
sudo apt-get install xfce4 xfmedia xterminal xfce4-theme-brushedchrome
Bővebben: link -
Vilmoskorte
tag
A kérdésed értelmetlen, több okból is. Egyrészt szabad memórát alig hagy a kernel, mert olyan memóriakezelést alkalmaz, hogy swaphez csak akkor nyúl, ha nagyon muszáj. Másrészt a szabad memóriát gyorsításra használja. Harmadrészt nincs egyazon konfig. Nekem nem fut olyan daemon, ami alapban fut, pl cups. Fut helytte olyan, ami alapban nem fut, pl mysql, pgsql. Nincs tehát olyan, hogy mennyi szabad mem áll rendelkezésre. A kernel ezt nagyon intelligensen kezeli, gyakorlatilag nem kell ezzel foglalkozni. Ha nézel egy rendszerdiagnosztikát, akkor látod, hogy a mem használat folyamatosan változik. Nem egy statikus dolog ez.
-
Vilmoskorte
tag
Van ugye nekem egy ATI R9600 kártyám, amivel kutya sokat szenvedtem. Ide is írtam már sirámokat az üggyel kapcsolatban. Szóval egy vinyóra feltoltam egy fedora3-at, azt frissítettem fc4-re, majd ati driver install. Apám, szakít!!! Doom3 úgy megy rajta, hogy nem hiszem el. Eddig ez az egyetlen diszt, amin tökéletesen megy a kártyám. Van remény tehát
-
Vilmoskorte
tag
Erre azt tudom mondani, hogy érteni kell ehhez is, nem elég egerészni. Alaplapi ide-vezérlő drivert vissza kell rakni default-ra. Ezek után menni fog az alaplap csere gond nélkül. Sőt, célszerű minden drivert leszedni. Következő bootnál az új hardver alatt minden vezérlőt érzékelni fog a win, szépen fel fog állni.
-
Vilmoskorte
tag
válasz
Petersson #558 üzenetére
Mintha erre még nem jött volna válasz... Van erre menüben is alkalmazás, amit biztosan megtalálsz, ha keresed. De ha amolyan ''linuxos'' megoldást keresel és nem akarsz az egérrel bohóckodni és égetni magadat, akkor a ''dpkg-reconfigure xserver-xorg'' voodoo varázslat lesz a barátod.
-
Vilmoskorte
tag
válasz
Johnny19 #519 üzenetére
Természetesen. Most kipróbáltam az általad említett drivert, előtte leszedtem az előzőt. Most annyi változás van, hogy az opengl vendor mesa(!), és ugye nincs semmiféle hw-gyorsítás. Itt van a jelenlegi xorg.conf: http://alpha.uw.hu/xorg.conf
Azt hiszem felesleges ezzel tovább kínlódni. -
Vilmoskorte
tag
DVD-ről való másolás közben teljesen win3.1 érzésem van. Szinte leáll a gép, böngészés a firefoxban kínlódik, ablakok mozgatása egy csiga sebességével megy. Menüből program indítása homokóra-effektust csalogat elő. DMA beállítva minden ide csatornára, külön kábelen lógnak az eszközök. Maga a másolás is eléri a bűvös 4mega/sec értéket is
Ilyenkor mi van? -
Vilmoskorte
tag
A kalauzban csak nvidiával foglalkoznak. Azzal meg minek? Normálisan van megírva a telepítője, soha nem volt vele gondom eddig egyik gépen sem. Bezzeg az ATI-ról hallgatnak
De lehet, hogy hiába is írnak róla, ha egyszer nem működik
Rohadjon meg az ATI, csak ezt tudom mondani. Ebben az életben nem boltoluk velük többet.
-
Vilmoskorte
tag
Ma feltettem a legújabb ati drivert, minden szükséges cucc előtte telepítve. A varázslós telepítőt szedtem le, végigment rendesen. Megnézem a logot, minden jó, sikeres telepítés. xorg belőve, lsmod kiírja az fglrx modult. Látszólag minden szép és jó. Viszont bármilyen 3D alkalmazást indítok, akár egy képernyőkímélőt is, csontra fagy. 1 éves a kártya, soha nem sikerült belőni. Ennyit soha, semmivel nem szívtam, pedig mozgok egy ideje (>15 év) az informatikai szakmában. Debian kernel beállításokat is néztem, azok alapján forgattam kernelt. Semmi. Egyszer a Lurdi-házban egy W2k szerver kapcsán mondta az előadó, hogy néha csak az segít, ha fekete kakast áldozunk holdtöltekor. Már csak ez van hátra.
Bocs a szómenésért. -
Vilmoskorte
tag
Csak marad egyelőre (és nem _egyenlőre_ !!!) a R9600. Használt Titánium nincs, fx6200 meg zsenge nagyon. Viszont van kérdésem
Mi a neve az xorg devel-nek? Mplayer forgatok, de nincs xv kimenet, gondolom ez hiányzik neki. Kerestem a csomagok között, de nem akadok rá -
Vilmoskorte
tag
Off
Eldöntöttem, hogy lecserélem a 9600-at. GF4 Ti4200 vagy FX6200? Mi erről a véleményetek? Szép képe legyen desktopra, videora egyaránt, évente 2 nap játékraMelyiket vegyem?
On -
Vilmoskorte
tag
Mindkettőt próbáltam. X11-el nincs teljes képernyő,xv-n meg a feliratoknál csúnyán pixeles volt a kép. Mindkettőn segített az fglrx driver, érezhetően gyorsabb is volt az X tőle. Csak az a fránya 3D
Pedig valahogy meg kell oldani. Vagy lecserélen nvidiára. R9600-al mi van partiban nvidia-vonalon?
-
Vilmoskorte
tag
Hali,
1., mplayerhez kell-e feltenni fglrx drivert vagy elég neki az xorg driver? alapban voltak csúnya pixel hibák debian alatt, ati driverrel tökéletes képet kaptam. annyi gáz volt vele, hogy opengl, 3d alatt szilánkosra fagyott a gép
2., xorg-driver-fglrx telepítése nem okozott maradéktalan sikert. fglrxconfig sem, dpkg-reconfigure xserver-xorg változat sem hozott 3D eredményt. /etc/modules heggesztve lett, hogy töltse be az fglrx modult. ilyet sem lőttem még
3., holnap megpróbálom az ati drivert beizzítani
4., vélemény?
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
Erre megeresztenék egy apt-get -f install parancsot, lehet vannak függőségi problémák. Azokat rendberakja. A dselect progit nem igazán szeressem, helyette legyen barátod az apt-get. Tehát rákeresel a skype csomagra (apt-cache search skype), ha talált, akkor felrakod (apt-get install skype). Ha nincs, akkor google és rákeresel a forrásra, beírod a sources.list-ba, majd felnyomod. A dselect nem kezeli jól a függőségeket, sokkal fejlettebb szerszám az apt-get.
libqt3-mt: ez része a kde-nek, amivel kavarás van nálad. Leszeded így: apt-get remove libqt3-mt --purge.
Először is én azt csinálnám, hogy az említett doksi felső részén lévő sources.list-et használnám. A mostani ki a szemétbe és csere. Majd apt-get update, apt-get upgrade. Esetleges függőségek rendberakása (apt-get -f install, addig, amíg nem jó!). Ezekután kezdenék foglalkozni a skype-val. -
Vilmoskorte
tag
Mert nem adtad meg a sources listában a forrást. Az elején a doksinak van felsorolva a forrás, azokat add hozzá.
Symlink (példa): ln -s /valahol/valami/fájl /ide/linkelem/a/fájlt
érthető? pl. /opt/java/jre/plugins/java.xxx /opt/firefox/plugins/.
erre a java plugint symlinkeli a firefox plugins könyvtárba egyazon néven, a pont a végén azt jelenti, hogy egyazon néven csinálja. De meg tudod csinálni mc alatt is. -
Vilmoskorte
tag
Olvasgatom a hozzászólásokat és elég sok alap kérdés merült fel. Itt egy link, amit mindenki olvasson el, mert elég jól össze vannak szedve a dolgok:
http://www.hup.hu/wiki/index.php/Ubuntu_Kalauz
Ezek után, nem hiszem, hogy kérdés merül fel -
Vilmoskorte
tag
válasz
.:GoliBali:. #303 üzenetére
Neked talán így a legegyszerűbb:
sudo gedit /etc/fstab
(új sorba/dev/hda1 /mnt/windows ntfs ro,umask=0222,nls=utf8 0 0
ahol /dev/hda1 az első merevlemez első partíciója. Ha nálad más van, akkor átírod értelemszerűen.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 11
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest