- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Aktív témák
-
rene85
aktív tag
Sianis, mi lesz a blogoddal? írjál, írjál!
Tudom hogy nem kubuntu topik, de a kubuntu 6.10 nálam azért megtette a magáét. ext2-nek nézett (nemtom miért) egy ntfs-es partíciót, én meg szépen feltettem oda, hogy áh, biztos én emlékszem rosszul. 20 giga cucc oda, valami ötlet esetleg hogy lehetne visszahozni?
Az új ubuntut még nem tettem fel, de a betában (live) egyszerűen nem tudtam lelket lehelni az egerembe (ps/2-es), tehát használni se tudtam. -
rene85
aktív tag
Olá. Sianis és az ''öreg rókák''
már biztos ismerik ezt, de itt egy ubuntu blog. sokat lehet belőle tanulni szerintem, és egyébként minden hír megtalálható az ubunturól.
[link] -
rene85
aktív tag
Hát. az ubuntu a legjobb, meg a (nekem) legkönnyebben használható disztrib. de asszem ezt még sokat fogom mondani itt.
-
rene85
aktív tag
válasz
Jester01 #4158 üzenetére
Most esett le hogy hülye vagyok! csak beléptető jelszó volt a linuxban, külön a könyvtárakat nem jelszavaztam le. a boot.lst-t viszont egy windowsos progival simán le tudtam másolni az ubuntu partíciójáról. windowsban meg nem lehet hozzáférni. de értem mit mondasz egyébként
És hogy működik ha lejelszavazol egy könyvtárat? akkor win alól gondolom a ''nem olvasható'' vagy valami hasonló üzit adja, és nem tesz ki egy ablakot hogy akkor abba írd a kódot...
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Afene, akkor ezt is ki kell próbálnom
na még pár perec és lenn van a mandriva 2007 dvd-je, remélem jobban járok vele mint a cd-vel. de itt nem fogok reklámozni másik disztribet, főleg nem ezt...
Jester01: ez most tejjjjesen off, de azért megkérdezem: a windowsra gondoltál itt? lehet tévedek (szokásom) csak úgy emlékszem a windows akkor se enged hozzáférni egy adott felhasználó dokumentumok könyvtárához, ha le volt jelszavazva a könyvtár, és naivan az ember rátesz egy új tiszta windowst hátha akkor már nem lesz jelszó.
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Jihááá!! Ezt már ubuntu alól írom. annyit csináltam hogy windows alatt leszedtem a menu.lst-t az ubuntus meghajtóról, aztán beillesztettem a mandriva grubjába az ubuntus sort. ennyi! ez így nekem nagyon príma.
ez ha esetleg kernelt kell fordítani, akkor is működik, ugye?
az meg azért elég félelmetes, hogy windows alól simán lehet olvasni a linuxos meghajtókat, hiába vannak lejelszavazva... a windows nem engedi ha jól tudom, még belenézni se abba a könyvtárba, amihez nincs jeszavad.
dr_strange, mit mondasz a gentoo-ról? kezdőknek ajánlott? nem ugye? valami ilyesmit olvastam róla idáig hogy mindent magadnak kell fordítani+feltenni, nem figyel a függőségekre, stb
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Na még jó hogy időben hazaértem és élőben tudom nézni a vitát, háhá
. az adatpartíció annak jön igazán jól szerintem akik emule-t vagy valami p2p progit használ, hogy linux alatt is tudjanak töltődni a kis dolgaik.
dr_strange: akkor átcsináljam ilyenre? hmm. 1-2 óra másolgatás aztán csak meglesz
még mindig nem írtátok hogy akkor a menu.lst-t a /bootra kell-e tenni (habár mondjuk úgyis meglátom ha feltettem egy új linuxot). most majd varázsolhatom vissza az ubuntut valahogy, mert a mandriva az istennek se tölti be, de: megoldom.
a hely nem igazán számít. de akkor kell ilyen vagy nem végülis??a menu.lst-t lemásolom mielőtt új rendszert telepítek, aztán visszateszem, miután feltettem az újat, persze kiegészítve az új oprendszer sorával. ez így nem jó?
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Na ilyenkor ámulok és bámulok... a grub egy rendszerek felett álló külön kis program, és ezek szerint a grub menu.lst-t kell átmenteni minden installkor. azt a /bootra kell tenni? ezek szerint a kernelek is a /booton tárolódnak. tehát akkor azt mondjuk legalább 100 megásra kéne hagyni? alapból ezeket a rooton tárolja.
-
rene85
aktív tag
válasz
ngabor2 #4138 üzenetére
Sajnos nem javították. Az ubuntut úgy tudtam feltenni hogy a grub menjen, hogy lehúztam az atás vinyót, aztán utólag mountolgattam az ntfs-eket. ha jól emlékszem installnál nem is lehet megadni az mbr helyét ubuntu-nál. debiannal is szenvedtem, az se ment volna máshogy, most már biztos vagyok benne. a suse valamiért megcsinálja, fene se érti.
szóval a lényeg: csak egyszerűen csináljak egy /boot-ot valahova? és aztán mi lesz?innentől mindegyik linux oda teszi a dolgait? akkor minek az mbr?...
mod: na ilyenekből látszik (hogy az nem sda1 hanem sda...) hogy totál kezdő vagyok, a ''birkózásomat'' dokumentálom a linux disztribekkel
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Hollári-hó. csinálnám én a /boot partíciót de nincs hova. az új mandrivát próbáltam ki elsőnek (ez itt nem a reklám helye, az ubuntu után pff...de ez még csak a live cd, most jön a dvd.) naszóval. a mandrivában be lehetne állítani hogy mit bootoljon (a grubot be lehet állítani úgy értem), de hiába adom meg neki az ubuntu kernel-file nevét, az istennek se akarja elindítani...
szóval hova menjen a /boot? az mbr az sda1 nálam, azon van a windows is, gondolom így már bonyolultabb. az Ubuntu sda8, a többi linuxot a másik vinyóra telepíteném, ami atás (annak is az első partíciójára). ha okoskodhatok, akkor arra a bizonyos 1024 cilinderre kéne tenni a /boot-ot ami a vinyó legelején van? hogy fog így indulni a windows(mert ugye így majd másik partícióra kerül...), azt nem akarom újratelepíteni semmiképpen.
De ha úgy a legegyszerűbb hogy minden telepített oprendszer a satás vinyón van, akkor megcsinálom úgy. Köszi a válaszokat!
mod: ..... és a bíztatást
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Helló evriván! egy linuxos blogot indítottam. az olyan elb@szott fickóknak szólna mint én, akik windowsos aggyal gondolkodnak, de linuxot akarnak. a végső formája a dolognak igen képlékeny, a lényeg az lenne hogy az új linux disztribeket kipróbálnám, mennyire (gyorsan) használhatóak, lesznek érthetőek egy windows-agyú ember számára. átnéztem a következő megjelenéseket és ezekre gondoltam: fedora, ubuntu, debian, suse.
a kérdésem az lenne hogy hogy lenne legyegyszerűbb a partícionálás, stb. van egy szuperül működő ubuntu dapper-em, azt meg akarom hagyni és a windowst is. az új disztribek kapásból meglátják mindkettőt (most konkrétan az ubuntu érdekel), és csak más lesz a boot menü (annak a linuxnak a bootja lesz, amit épp utoljára feltettem)? működik-e az úgy, hogy 1. partíció windows, 2. ubuntu, 3. cserélgetős, épp az aktuális linux van fenn rajta? köszi a válaszokat!
mod: és Sianistól eltérően én csak végleges állapotú disztrókat merek kipróbálni, néha még azok is elég érdekes állapotúak, lásd suse 10.1...
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Helló. Beállítottam az xgl-t, beryl-t használok most hozzá ( a többi módszernél mindig függőségi gondokat jelzett, pl a csm-et nem tudta telepíteni). a kérdés, hogy lehet-e két képernyőt használni ha xgl van? az lenne ám csak a tuti! két vidkártya van a gépben (adataimnál, a 915 is tudja már az xgl-t állítólag), az xorg.conf be is van lőve a dologra, csak ötletem sincs hogy +1 xgl szervert hogy indítsak...
más. érdekelne engem is az utolsó alsás kérdés. enemy territoryt játszom, és közben jó lenne zenét hallgatni... -
rene85
aktív tag
Helló mindenkinek! már pár hete használom az ubuntu 6.06-ot, és nagyon meg vagyok elégedve vele, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nem flame-elek de a suse linuxszal próbálkoztam sokáig, a 10.1-es frissítésével igen sok baj volt, a függőségek feloldása hol működött, hol nem. az ubuntuban ennek nyoma sincs, minden prímán működik. Már a notebookra is feltettem, ott csak a wireless beállításokkal gyűlt meg a bajom (a suse 10.1 ebben volt jobb egyedül), az ubuntu nem ismeri meg az intel 2915-ös wlan kártya wpa és wep titkosítását. töltöttem már le hozzá pár dolgot, de egyikkel se működik, ha se jelszó se semmi, csak megy a routerről minden védelem nélkül a net, akkor jó. valami konfig file-t is szerkesztettem már, de semmi.
Sianisnak pedig baráti üdvözlet a sok segítségért meg válaszért a kezdő-topikban.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Trollok komolyan
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen videókártyát?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Philips LCD és LED TV-k
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest