- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Aktív témák
-
Roxy
tag
Szasztok!
Lehet hogy tulságosan láma lesz a kérdés, de azért felteszem, mert kezdő vagyok:
Ubuntu 5.10 alatt a KDE-t kitudom próbálni, vagy csak GNOMEot tudok használni? -
Roxy
tag
Helló! Most így néz ki az xorg.confom, de így sem akarja a Rendszer->Beállítások->Képernyő felbontásban az 1024*768at 75 hzn.
Section ''Monitor''
Identifier ''Generic Monitor''
Option ''DPMS''
HorizSync 30-64
VertRefresh 50-100
EndSection
Section ''Screen''
Identifier ''Default Screen''
Device ''NVIDIA Corporation NV43 [GeForce 6600/GeForce 6600 Ultra]''
Monitor ''Generic Monitor''
DefaultDepth 24
SubSection ''Display''
Depth 32
Modes ''1024x765'' ''800x600'' ''720x540'' ''1x1''
EndSubSection
Asszem kb ez a lényeg belőle. Jól állítottam be? -
Roxy
tag
Csá!
Az xorg.conf-ot már megtaláltam, de nem tudom, hogy mit kellene átírni. Lécci írjátok meg nekem, mert 800*600 és 60 hz nem valami fain nekem.
1024*765 75 hz-en szeretném üzemeltetni a monitort. Köszi! -
Roxy
tag
Szasztok! Ez alapján feltettem az nvidia driverét [link]
Egy olyat kérdeznék, hogy a felbontást és a képfrissítést ebben nemtudom beállítani. Hol kell?
Mert 800*600-on és 60 Hz-n kifolyik a szemem.
[Szerkesztve] -
Roxy
tag
Szasztok!
Köszi a linket, megpróbálom az alapján megcsinálni.
[Szerkesztve] -
Roxy
tag
Helóka!
Az nvidia drivert hogy kell feltenni ? Valaki megírná nekem a lépéseket, parancsokat.
Kösz! -
Roxy
tag
Szevasztok!
Ha felteszem egy 4,75 gb-s vinyóra a linuxot, akkor felrak egy bootmanagert is. Indításnál pedig lehet választani, hogy melyikról bootoljon, Linux v win.Ezt a bootmanagert muszály fetenni, mert a kis vinyót csak akkor használnám, ha linuxoznék. Az nem elég, ha a biosban a kicsi vinyóról bootolok be?
Erre a gépre tenném fel: -Asus K8N-E Deluxe alaplap (s754)
-Amd Athlon64 3000+ (s754)
-512 Mb Kingston (400Mhz)
-Geforce 6600GT (Msi)
- ALC850 (integrált hang)
Az nvidianak mennyire jók a linuxos driverjai(chipkészlet,vga)? [link]
Én az Ubuntunak az i386-os ferzióját töltöttem le. Most nekem melyik driver kell onnan? -
Roxy
tag
Csá!
Arra gondoltam hogy, esetleg beteszem a nagy gépembe(adatoknál a leírás) a 4,75 gb-s vinyót, és arra teszem fel az Ubuntut.
Ja: ha felteszem a kis vinyóra a linuxot, akkor felrak egy bootmanagert is. Indításnál pedig lehet választani, hogy melyikról bootoljon, Linux v win.Ezt a bootmanagert muszály fetenni, mert a kis vinyót csak akkor használnám, ha linuxoznék. Az nem elég, ha a biosban a kicsi vinyóról bootolok be?
Az nvidiamak milyenek a linuxos driverjai(chipkészlet,vga)? -
Roxy
tag
Köszi GD a linket. Elolvastam, és felfogtam a dolgot.
ngabor2 neked is köszi.
Még egy olyat kérdeznék ezen a gépen:634. hsz mennyire lenne lassú a linux?
Mert megcsinálhatnám azt is, hogy a kis vinyót beteszem a nagy gépembe(leírás az adatoknál) és arra teszem fel az Ubuntut.
Az nvidiának milye jó a linuxos driverei(alaplap,vga)? -
Roxy
tag
-
Roxy
tag
válasz
Vilmoskorte #635 üzenetére
Nem írtam el. Most tényleg 32Mb van benne, mert melette volt még egy 128Mb-os, de az bekotlott, és most csak így 32Mb van benne. Ja, és milyen X nélkül? Ez a grafiku környezet akar lenni?
-
Roxy
tag
Szasztok!
Most töltöm le az Ubuntu 5.10-et. Erre a gépre szeretném felrakni: Tomato-zx alaplap (gőzöm nincs ki ez a gyártó )
-proci: Amd k6/2 500Mhz
-mem: 32 Mb RAM (lehet tudok még + 128Mb-t szerezni)
-vid: Ati Xpert 98 pci
-hang: cmi 8738/c3dx
-vinyó: 4,75 Gb-os quantum
A videokártyámhoz nem találtam drivert. A hangkártya driverrének readme-je ezt írja: Support 2.2.x, 2.3.x, and 2.4.x. Ez gondolom a kernel verziójára vonatkozik, igaz?.A lényeg, hogy a videókártyámhoz, és a hangkártyámhoz keresek drivert.
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest