Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
betelt, folytatás: [link]
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
feltettem a feisty-t... vegyes érzelmekkel. egyre inkább el-windows-osodik, úgy érzem. persze a telepített rendszeren vissza tudtam szerezni a ''jól megszokott debianos felületet'', de egyre kevesebb beleszólás van a telepítésbe. ráadásul a live cd is sokkal lassabban tölt be, egy c2d e6400-tól elvárná az ember, hogy ne 4-5 percig töltsön befele. különösen úgy, hogy a 6.10 kb. fél perc alatt benn volt ugyan ezen a gépen.
mindenesetre ezzel már egyből megy a szenzor (az edgy-ben levő 2.6.18-as kernelben még nem volt benne a szenzorchip támogatása, a 19-be került be, a feisty-ben már 20-as van). a procc 40 fokos, a chipset 77, a gpu 74. asszem nem a procihűtőt fog kelleni lecserélnem...
megj.: az el-windows-osodás nem feltétlenül hátrány... feltéve, ha a linux hagyományait is követik. tehát van a default dolog, ami általában jó az embernek, viszont van lehetősége pl. telepítéskor is már belenyúlnia a rendszerbe. én inkább ezt hiányolom. lehet, hogy meg lehetett volna csinálni, mert miután az utolsó ablakon, a telepítésnél ráböktem a Telepítés gombra, akkor láttam, hogy van egy Advanced... menüpont. hogy mi van alatta, azt már nem fogom megnézni. -
truba
tag
Felraknám az ubuntu 6.10-es verzióját,de a gondom az hogy van a vinyón 2 partició,egy win és egy ntfs-re formázott amit a win használ.Nos olyat olvastam hogy a linux szeret első op.rendszer lenni,nem tudom igaz e?
Más:Ha felrakom akkor megférnek együtt a winnel?Késöbb eltávolithatom a win sérülése nélkül is?Szivesen tanulnám a linuxot csak most nincsen szabad vinyóm sajna. -
ngabor2
nagyúr
válasz
tzscske #4993 üzenetére
mondd azt, hogy mount. erre kiírja, hogy mi, hol, milyen néven van mountolva. ott lesz, hogy a raid tömbnek mi a neve. asszem magát az eszközt csak root-ként tudod olvasni, a rajta levő fs-t viszont úgy, ahogy a jogok be vannak állítva. a raw sebességhez közeli, de informatívabb, ha a raid-en levő valami nagyobb file-t másolsz.
van még egy okosság, a time.
time cat nagyfile > /dev/null
utána a nagyfile méretét elosztod a kapott idővel... és megvan a sebességbiztos, hogy van elegánsabb megoldás, de sokkal egyszerűbb nem hinném.
-
tzscske
tag
válasz
Jester01 #4992 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek,amint magamhoztárek próbálkozom
Megint egy hülye kérdés!
Mi az a blokk eszköz?Magyarán mit kellhet beírnom oda a /md0 helyére.
Ha ez segít akkor egy scsi raid0 tömbnek a sebességét szertném mérni.(csak ez van a rendszerben,a telepítés csak a tovább,elfogad gombok nyomogatásából állt,ha ez segít valamit)
Elnézést a sügér kérdésekért -
-
tzscske
tag
Hogy tudnám tesztelni egy raid tömb sebességét legegyszerűbben?
Valami okos parancs nincs erre?
Ami a dd --helpben volt azt megcsináltam,de nem értelmezhető adatot adott
ami az első minta volt az valami 6,5Gb/s-t adott
a másik meg 175Mb/s-et.
Kicsit sokallom -
pitipeti
csendes tag
Sziasztok!
A gépemen minden windows-os partíciót FAT32-re formáztam, hogy az ubuntu is tudja írni őket. Minden linux indításkor lefut egy fájl rendszer ellenőrzés és ezt az eredményt adja:
Checking file systems...
There are differences between boot sector and its backup.
Csomó szám meg betű...
Not automatically fixing this.
Szóval értem én, hogy nem automatikusan javítható, de akkor hogyan?
Amúgy a rendszer tökéletesen működik csak a fenti szarakodás miatt egy kicsit lassabban töltődik be. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Jester01 #4972 üzenetére
root@ngabor-desktop:~# lsmod | grep i2c
i2c_ec 6272 1 sbs
i2c_isa 6144 1 it87
i2c_core 23424 3 i2c_ec,it87,i2c_isa
root@ngabor-desktop:~# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Memory Controller Hub (rev 02)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation HD Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation PCI Express Port 5 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev f2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation SATA Controller 1 IDE (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation SATA Controller 2 IDE (rev 02)
02:00.0 SATA controller: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)
02:00.1 IDE interface: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)
03:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 22)
04:01.0 VGA compatible controller: S3 Inc. 86c368 [Trio 3D/2X] (rev 02)
gondoltam, hogy szükség lesz rá, csak át kellett érte menni az adott géphez. tehát az i2c_isa és az it87 be van töltve. a google eddig nem adott értelmes találatot, de azért keresem. mintha valahol olvastam volna, hogy az ich8-at az lm-sensors nem támogatja, de lehet, hogy elavult volt. találtam egy konfig file-t ehez az alaplaphoz is, de hogy hogy-mi-merre, azt a leírást még nem találtam meg.
a modprobe i2c-i801 betöltése se segített, pedig elvileg abban van ich8-támogatás. a sensord feltéve, azt mondja, hogy nem tudja a /proc vagy /sys könyvtárat olvasni, mert valszeg nincs benn a modul. de hogy melyik modult hiányolja, azt nem tudom. egyes fórumokon az i2c-proc-ot mondják, de az 2.4-es. meg az i2c-sensor-t, az meg nincs. asszem ez is 2.4-es, de nem biztos. -
ngabor2
nagyúr
többször előjött a probléma, aztán valahogy mindig mgoldódott... és sose tudtam, hogyan...
gigabyte 965p-ds3 alaplap, c2d E6400proc, stb. a hőmérsékletet szeretném mérni, de a sensors szerint no sensors found. it87 szenzorchip van rajta, legalábbis a sensors-detect ilyet talált rajta. még valamit úgy tudom, be kellene tölteni... csak azt nem tudom, mit, hogy menjen is. -
dbius
veterán
válasz
dr_strange #4966 üzenetére
-
pitipeti
csendes tag
Eltűnt a Thunderbird-ből a bal oldali menüsor:
- Beérkezett üzenetek
- Elküldött üzenetek stb.
Az induláskor a beérkezett üzenetekkel indul és sehogy sem tudom elővarázsolni például a az elküldött leveleimet.
Van valakinek ötlete, hogy hová tűntek? -
truba
tag
Ezt tudtam letölteni fizetés nélkül:Kubuntu 6.06.1 desktop i386 hun
Telepitésnél kell valamire figyelnem,particiók,beállitások ilyesmi? -
truba
tag
Sziasztok.
Sokan azt ajánlották hogy a suse-t cseréljem le a kubuntu valamelxik tipusára,ok de melyikre?És mit honnan érdemes letölteni?Erre kéne tanács. -
sziasztok!
valaki segitene nekem, hogy w-i-f-i sniffeléshez a kismet progit, hogy kell beállítani? sajnos nem sikerül
köszi! -
-
Eszleny
aktív tag
Nem tudom feltenni a beryl extra plugin csomagot, mert egy másik beryl csomaggal összeakad. Valakinek hasonló problémája?
Azt a furcsaságot észleltem, hogy ha egy ablakot maximális méretre teszek és utána lezárom, majd újabb használat után a maximális méretet meg akarom szüntetni, akkor elfelejti azt a méretet, amiből maximálisra állítottam. Ez bug vagy feature? -
kew
senior tag
sziasztok!
sztetek kubuntu vagy ubuntu?
most kezdenék újra barátkozni a linuxal, ezt ajánlották. Viszont régebben kde-t használtam általában, gnome kicsit butábbnak tűnt, bár ez jópár éve volt, és most nemtudom, hogy állnak.
gondolom mind2 tudása azonos, kérdés, melyik felület lenne jobb vajon ha már rég láttam linuxot
vagy ez attol függ, melyik tetszik jobban?,
thx -
Xantomas
őstag
A mai Beryl, frissítéssel elszált az XGL-em. Csupa meglepő furcsaságokat csinál. Leginkább nem megy, és az XGL 96-99%-os processzor felhasználást mutat.
Ha minden igaz, a Beryl, és az Emerald a 0.1.86xxx-ról frissítette magát 0.1.9999.1-re. Mikor a Beryl-managerrel az ablakkezelőt XGL-re állítom, és újraindítom, akkor kifagy a beryl, ahogy van.
Még egy pár hete ez alapján telepítettem, és állítottam be: [link]
Természetesen az Ubuntu az Edgy, a VGA az mR9700.
Egyedi probléma, vagy megint bugos, és pár nap múlva frissítve és javítva lesz? -
GD
őstag
válasz
Hasaggymeg #4933 üzenetére
pm = partition magic...
-
pitipeti
csendes tag
Miután egyszer elindul utána már nincs gond a fájl megnyitásokkal (ha nem zárod be közben, mert akkor megint kb.1 perc mire újraéled). Sokat kell hogy használjak office-t és eléggé elszoktam a homokóra nézéstől. Úgy hallottam a valamelyik MS office-t lehet futtatni wine-vel, majd talán az jobban muzsikál.
-
pitipeti
csendes tag
Nem tudja valamelyikőtök, hogy az OpenOffice indítását, hogy lehetne egy kicsit felgyorsítani, mert így munkára nem igazán alkalmas. Annyi idő alatt indul el mint maga az ubuntu. Windows alatt azt hiszem van valami gyorsindító, nem tudom, hogy itt van-e hasonló.
-
pitipeti
csendes tag
Beryl kérdés:
Nemrég sikerült feltennem, de minden új ablak a háttérben nyílik meg azóta.
Pl.: Ha a Thunderbirdben rákattintok az új levél írására akkor a levelező mögött nyílik meg az ablak nem pedig felette mint normálisan. És igaz ez minden másra is.
Hol lehet ezt visszaállítani? -
Hasaggymeg
veterán
Assetomiazhogy pm.Prime minister?Ez nekem magas mint a békának a szaxofon.Meg mohát futtatni! A moha nem a fák északi oldalán nő?Asszem még kell üljek ebben a székben vagyúgy félévet(effektív)hogy megértsem hülye kérdéseimre adott válaszokat.Ubuntu iránti lelkesedésem már a telepítésnél zátonyra futott,most megyek nyaljam a sebeimet .
-
visit
tag
Valaki skype ügyben?
-
pitipeti
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
Az applet két CPU-t lát: CPU 0 és CPU 1.
Az lsmod | grep powernow az alábbi választ adta:
powernow_k8 15008 1
freq_table 6048 2 powernow_k8,cpufreq_stats
processor 31560 2 powernow_k8,thermal
Ha ez azt jelenti, hogy minden rendben akkor valószínűleg az akku töltöttségének állapotát nem érzékeli helyesen. Olvastam egy külföldi fórumon, hogy ez sajnos típus probléma lehet.
Ha teljesen leáramatalanítom a notit akkor egy darabig jól mutatja az akku töltöttséget aztán egy idő után meg leginkább sehogy, ami azzal jár, hogy amikor ő úgy gondolja, hogy lemerült az akku akkor leállítja a gépet.
Talán majd a Feisty Fawn orvosolja ezt is -
visit
tag
Kösz, egyelőre az i386 van fent. A Skype-ot hol keressem? (Miután már installáltam)
-
válasz
pitipeti #4926 üzenetére
uff. nekem még speedstep nélkül is tovább bírja...
ha amd akkor powernowd -d lesz. jobb klikk a panelen és a cpu állító appletet tedd ki. ott klikk rá és tudod állítani a sebességet. mindkét magot valszeg használjanekem is i386 van és két magos intel proci. írd be ezt konzolba és megtdod megy e a powernowd:
sudo lsmod | grep powernowd -
pitipeti
csendes tag
Az én gépemben egy AMD Turion64-es processzor van. Sokat gondolkodtam én is, hogy melyik verziót tegyem fel, de végül az i386 mellett döntöttem, mert több fórum szerint a szoftver ellátottság még nem az igazi a 64 bites verziónál.
Viszont azt tapasztaltam, hogy sokkal hamarabb lemerül a notbook aksija linux alatt, mint amikor Xp-t használok.
Tudja valaki, hogy hol lehet azt megnézni, hogy :
1. Használja-e minkét magot?
2. Használja-e a speedsteppet? (Csak erre tudok gondolni a rövid akku idő miatt)
Feltettem egy Hardinfo nevű progit, ott helyesen jelent meg a processzor típúsa.
De akkor is valami gyanús. -
visit
tag
Más:
Letöltöttem ezt: ''skype_debian-1.3.0.53-1_i386.deb'' az asztalra. Ott rákattintottam, megtörtént az install, aztán bezáródott az ablak. Most honnan tudom meg, hogy volt-e hiba, vagy hová került a program? Hol kereshetem, hogyan tudom elindítani?
kösz -
visit
tag
Üdv!
Azt szeretném megtudni, hogy az intel core2 duo (64 bites dualmagos) laptophoz melyik iso fájlt kell installálni? az ''a64''-es rendben van, a nevéből is látszik, hogy AMD64 bites procikhoz. De az ''i386'' -os isoból (nekem) nem egyértelmű, hogy jó-e 64bites intelhez).
Meg láttam még egyéb iso-t is, de azt most nem találom.
Sziasztok,
visit -
-
GD
őstag
válasz
Hasaggymeg #4911 üzenetére
csak üres partíciókat csinálj, a többit intézed linuxban telepítéskor
pm-el óvatosan, buktam már pár gigát miatta.. -
-
Xantomas
őstag
Az megoldható, hogy a windowsos és a linuxos Thunderbird ugyan azt a profilt, és könyvtárat használja, ahova a leszedett leveleket, címjegyzékeket, stb tárolja?
Létrehoztam egy külön 150 megás fat32 particiót és most ott tárolom a wines Tb levelezéséseket, de egyenlőre Ubuntu alól nem sikerült beállítani. -
válasz
csináld igy. dobsz egyen egy particios tábla nélküli particiot (legegyszerübbés legjobb mert ubi magának csinálja meg!) és a telepitésnél max üres területz felhasználása majd megnézed az -e (a mérete szerint) és leokézod. ha sata passz...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston #4914 üzenetére
nem kell minden linuxos topikot teleszórni egyszerre a kérdéssel. általában a linuxosok sorban megnézik a topikokat, és ha egyben találnak egy kérdést, amire tudják a választ, segítenek. de ha már 3. topikban olvassák ugyan azt... akkor nem fognak.
-
Ezekiel Ston
senior tag
üdv!
valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan futtassak csét, vagy mohát a linux alatt?
(counter strike 1.6, Medal of honor) -
Sianis
addikt
válasz
Nekem max februárban lesz erre időm, de akkor csinálok egy Windows-ból kiinduló telepítésiútmutatót. No, de ha abból se értitek meg ( ti kezdők ), akkor kitör a káosz
Addig is türelmedet kérem. Egyelőre nincsen fellelhető telepítési útmutató. Lesz...
Sianis -
wassermann
addikt
Használ valaki A64-es Drapper alatt valamilyen PVR vagy HTPC szoftvert?
-
Hasaggymeg
veterán
Visszajöttem újabb kérdéssel.Norton partition magic-kel az új os telepítés menüben particionáltam Linux particíót+swap particíót is,de a lemez bebootolása után a telepítés azon részén ahol keresné hova telepítse az Ubuntut:nem érzékel eszközt,majd tovább lépve nemtom mit írjak az ablakba(/swap,/boot stb.).Ha vki.lépésről lépésre számba rágná a telepítést(emberi nyelven)MÉLYEN lekötelezne
-
sziasztok! hogy lehet ubuntu 6.10 re feltolni az mplayer -t gui nélkül mert számomra az full felesleges... ?
-
pitipeti
csendes tag
válasz
Jester01 #4901 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget:
1. mplayer + vo: az xv kiválasztásával megoldódott. Most audio errort jelez a lejátszás elején, de ettől függetlenül van hang. A hibaüzenetequested audio codec family {mp3} afm=mp3lib not available. Enable it at compilation.
2. megpróbálok valami betűkészletet telepíteni
4. Fagyás alatt azt értem, hogy kimerevedik a kép, a kurzort sem lehet használni. CTRL+Alt+Backspace-re sem reagál. Csak a power gomb segített a problémán. Ja és CD-t sem adja ki ilyen állapotban. -
Jester01
veterán
válasz
pitipeti #4900 üzenetére
1. mplayer + vo: használd a -vo help paramétert, akkor megmutatja milyen kimeneti eszközöket lát. Abból kellene választani, az esetek nagy többségében az xv vagy az opengl a legjobb.
2. mplayer + ékezet: vszg a betûkészlet rossz, az mplayer topikban biztos tudnak segíteni
3. mplayer + screensaver: használd a -stop-xscreensaver kapcsolót
4. dvd fagyás: mit jelent pontosan, hogy fagy?
5. csúnya betûk: valószínûleg fel kellene telepíteni szép betûketNem tudom ehhez pontosan melyik csomagok kellenek, remélem egy hozzáértõ majd segít. (Nekem ilyesmik vannak: freefont, gsfonts-x11, msttcorefonts, xfonts-scalable, ttf-freefont)
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest