- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
pitipeti
csendes tag
Sziasztok!
A gépemen minden windows-os partíciót FAT32-re formáztam, hogy az ubuntu is tudja írni őket. Minden linux indításkor lefut egy fájl rendszer ellenőrzés és ezt az eredményt adja:
Checking file systems...
There are differences between boot sector and its backup.
Csomó szám meg betű...
Not automatically fixing this.
Szóval értem én, hogy nem automatikusan javítható, de akkor hogyan?
Amúgy a rendszer tökéletesen működik csak a fenti szarakodás miatt egy kicsit lassabban töltődik be. -
pitipeti
csendes tag
Eltűnt a Thunderbird-ből a bal oldali menüsor:
- Beérkezett üzenetek
- Elküldött üzenetek stb.
Az induláskor a beérkezett üzenetekkel indul és sehogy sem tudom elővarázsolni például a az elküldött leveleimet.
Van valakinek ötlete, hogy hová tűntek? -
pitipeti
csendes tag
Miután egyszer elindul utána már nincs gond a fájl megnyitásokkal (ha nem zárod be közben, mert akkor megint kb.1 perc mire újraéled). Sokat kell hogy használjak office-t és eléggé elszoktam a homokóra nézéstől. Úgy hallottam a valamelyik MS office-t lehet futtatni wine-vel, majd talán az jobban muzsikál.
-
pitipeti
csendes tag
Nem tudja valamelyikőtök, hogy az OpenOffice indítását, hogy lehetne egy kicsit felgyorsítani, mert így munkára nem igazán alkalmas. Annyi idő alatt indul el mint maga az ubuntu. Windows alatt azt hiszem van valami gyorsindító, nem tudom, hogy itt van-e hasonló.
-
pitipeti
csendes tag
Beryl kérdés:
Nemrég sikerült feltennem, de minden új ablak a háttérben nyílik meg azóta.
Pl.: Ha a Thunderbirdben rákattintok az új levél írására akkor a levelező mögött nyílik meg az ablak nem pedig felette mint normálisan. És igaz ez minden másra is.
Hol lehet ezt visszaállítani? -
pitipeti
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
Az applet két CPU-t lát: CPU 0 és CPU 1.
Az lsmod | grep powernow az alábbi választ adta:
powernow_k8 15008 1
freq_table 6048 2 powernow_k8,cpufreq_stats
processor 31560 2 powernow_k8,thermal
Ha ez azt jelenti, hogy minden rendben akkor valószínűleg az akku töltöttségének állapotát nem érzékeli helyesen. Olvastam egy külföldi fórumon, hogy ez sajnos típus probléma lehet.
Ha teljesen leáramatalanítom a notit akkor egy darabig jól mutatja az akku töltöttséget aztán egy idő után meg leginkább sehogy, ami azzal jár, hogy amikor ő úgy gondolja, hogy lemerült az akku akkor leállítja a gépet.
Talán majd a Feisty Fawn orvosolja ezt is -
pitipeti
csendes tag
Az én gépemben egy AMD Turion64-es processzor van. Sokat gondolkodtam én is, hogy melyik verziót tegyem fel, de végül az i386 mellett döntöttem, mert több fórum szerint a szoftver ellátottság még nem az igazi a 64 bites verziónál.
Viszont azt tapasztaltam, hogy sokkal hamarabb lemerül a notbook aksija linux alatt, mint amikor Xp-t használok.
Tudja valaki, hogy hol lehet azt megnézni, hogy :
1. Használja-e minkét magot?
2. Használja-e a speedsteppet? (Csak erre tudok gondolni a rövid akku idő miatt)
Feltettem egy Hardinfo nevű progit, ott helyesen jelent meg a processzor típúsa.
De akkor is valami gyanús. -
pitipeti
csendes tag
válasz
Jester01 #4901 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget:
1. mplayer + vo: az xv kiválasztásával megoldódott. Most audio errort jelez a lejátszás elején, de ettől függetlenül van hang. A hibaüzenetequested audio codec family {mp3} afm=mp3lib not available. Enable it at compilation.
2. megpróbálok valami betűkészletet telepíteni
4. Fagyás alatt azt értem, hogy kimerevedik a kép, a kurzort sem lehet használni. CTRL+Alt+Backspace-re sem reagál. Csak a power gomb segített a problémán. Ja és CD-t sem adja ki ilyen állapotban. -
pitipeti
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap raktam fel harmadszorra az Ubuntut. (Most már egész jól sikerült.) Működik minden hardverem, még a WIFI is pedig azt alapból nem támogatja. Leírnám néhány tapasztalatomat hátha tud vki tanácsot adni. Mivel a linuxhoz nagyon nem értek (még) ezért a multimédiás cuccokat a BUMPS szkripttel illetve az Automatix-szel telepítettem. Az Ati drivert nem tettem fel mert állítólag sok vele a probléma. Minden OK. Le is tudok játszani mindenféle filmet, de tapasztaltam egy-két igen furcsa dolgot: Az mplayer csak konzolból működik (Error opening/initializing the selected video_out(-vo) device) és a feliratoknál a hosszú ékezetes karaktereket hibásan jelenítni meg. Jó, gondoltam próbáljuk meg a gxine-t: szuper, jók a feliratok, de a film felénél elment a hang... Ja még az mplayerhez: film lejátszás közben bekapcsol a képernyőkímélő.(?)
Más: Ha bent hagyok a DVD-lejátszóban egy lemezt hosszabb ídőre, akkor egyszer csak felpörög a meghajtó és kifagy a rendszer. (Egyébként egy HPnx6325 notebookról van szó. Az XP tökéletesen fut rajta, tehát harver hiba kizárva.) Hát kb. eddig ennyi problémám volt. Ezeket leszámítva nagyon tetszik a rendszer (főleg az indulási és leállítási idő tetszik nagyon: kb a fele mint egy használt XP-é).
Ja még valami: Borzalmasan néznek ki a karakterek az Openoffice-ban, nem tudom, hogy ezen lehet-e valahogy segíteni. Monduk ez az egész rendszerre igaz, de az office-ban a legdurvább.Rendszer->Beállítások->Betűkészlet : itt átállítottam LCD-re a megjelenítést. Hát valamivel jobb, de nem az igazi. -
pitipeti
csendes tag
Sziasztok!
Én eddig SuSE-t és Mandriva-t használtam (próbálgattam) leginkább. Néhány hete telepítettem fel az Ubuntut és egyre jobban tetszik (felismerte azt az USB-s lézer nyomatatót amit eddig egyik sem).
Én eddig csak KDE-t használtam és lenne pár kérdésem a Gnom-mal kapcsolatban:
1.) Nem találtam meg, hogy hol lehet az asztaloknak külön háttérképet megadni.
2.) El van csúszva a kép jobbra, amit SuSE alatt tök egyszerűen be lehetett állítani. Itt nem találom ezt a lehetőséget. Tudom, átállíthatom a monitort is, de akkor meg Win alatt lesz elcsúszva.
3.) A fenti nyomtatót meg szeretném osztani a windows-os hálózaton. Tudtok ehhez egy magyar nyelvű leírást valahol?
4.) Ez a kérdés mondjuk nem kifejezetten ubuntu specifiukus, de azért felteszem: a firefox sokkal gyorsabban és stabilabban fut linuxon mint windows-on (én legalábbis ezt tapasztaltam) viszont nem mindeggyik extension működik. Miért?
Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest